Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PrasCo
*hasadékon, elnézést.
PrasCo
Létrát, kost.
Ágyúkat, katapultokat... amit akarsz. Csak talán tornyot nem, bár lehet, hogy hasasékon azt is.
De két-három "csapat" ágyúval egy három védvonalas citadellát is szarrá lehet ágyúzni, még a tornyokra is jut. Csak idõbõl ne fuss ki.
Sõt, javallott is valami tûzeszközt vinni, vagy brutális mennyiségû cuccot vinni, mert tornyokat, kosokat nagyon hamar felgyújtanak, ha te ostromolsz. (Fordítva az 'stennek sem gyulladnak, ne aggódj... :\ )
Citadellat hogy lehet elfoglalni? Kulso varat meg lerombolja az ember akarmivel, nade a belsoket? Mit lehet bevinni a varfalakon?

AMD64 2800+, 2x512DDR, Radeon9600

Fókameister
Most tettem fel és féltem hogy nem fog indulni de elindul és nem is szaggat rohadt jó játék !! Mostantól más nemigen lesz 1 ideig a porondon<#vigyor3>

PrasCo
Iszlám imámokkal amúgy marhanagy buli dzsihádot hirdetgetni. Még akkor is simán megéri, ha rajtad kívül nem csatlakozik hozzád senki sem, mert pénzügyileg retkesjól tudsz kijönni belõle (kezdve az olcsó gázikkal, a fenntartási költségek nullázódásával, persze a célpont felprédálásával stb.), seggberúgandó keresztény meg mindig akad.
Ha meg más is jön - annál jobb. Kicsit elfoglalják magukat valami értelmessel is. =)
Tomalak
ha elfoglaltad az exterminate pop mindent megold általában amugy meg nem tom miért max ha télleg iszlám vagy 😄
SötétBarom
Nem iszlám néppel játszol véletlenül? ;D

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Az unrest és a religion unrest az mi? Illetve hogyan csökkenthetõ? (religion unrestem van a 95%ig keresztény városaimban is, szóval nem nagyon tudom hgyo mi lehet)

http://csiri.blog.hu

És mit kell vele csinálni? Rámászok vele egy hitetlen városra?
40-50 ezer volt a a kasszában 😊))) És ez nem egyszeri eset volt, mivel elég zsírosak a bevételeim (rengeteg kikötõ), általában jelentõs az anyagi háttér az efféle akciókhoz. Lehet a diplomatáim képzetlenek?
Lehet, egy magas szintû pap kell hozzá (asszem min 5 piety)

Bucser
Ha van elég pénzed akkor biza megmondja keményen mennyit hajladó kérni (ha egyáltalán megvesztegethetõ) De romából kiindulva durva összegeket szoktak kérni bribe-ként.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ja és még 1 kérdés, hogy tudok vesztegetni? A bribe-ra kattintva, megejelenik, hogy mennyi egység állna át hozzám, de nem tudom beállítani, mennyit ajánljak érte.
Hogy a búbánatba lehet jihadot indítani? Lehet egyáltalán?
BlackShadow
kösz az infót!
igazából akkor tudnám már csak ezeket hasznosítani, ha elölrõl kezdeném.. már a 80. körnél járok, és levagyok maradva assassin skillekkel meg diplomata tapasztalatokkal.. csakhát kiváncsi vagyok mi sül ki még ebbõl 😊
kereskedõkrõl nem is beszélve.. már nem is csinálok egyet sem, mert 1 kör után odamegy egy 'külföldi' és megvesztegeti 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Bucser
Minnél több ember van a garrisonban és teszel talán egy diplomatát, de nem biztos. Én le szoktam ölni a diplomatákat. Ez a legegyszerûbb módja. Ha kinyírod általában nem küld újat.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

a.carkey
Most olvasgattam a postokat, és kicsit elszörnyülködtem, hogy estleg itthon alapból csak magyarul akarják megjelentetni. Remélem nem.

A medve nem játék.

BlackShadow
tényleg és a korrupció ellen lehet tenni vmit? 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Bucser
Megpróbálják megvesztegetni a várost, hogy álljon át.. Én ezen diplomatákat szépen le szoktam gyilkolni sorban az assassinokkal😄

BlackShadow
nos nekem milán jól keresztbe tett 😄 kezdte azzal, h 2 fullos hadsereggel betámadta a váramat (persze mind2t porrá aláztam) és jön egy diplomata budapestre, h adjam meg magam legyek a csicskásuk.. hát ezek hülyék ^^ most meg döntetlen pápa szavazás (köztem és milán közt) és persze miláni látt a pápa.. igy egybõl sok minusz kereszt 😊

amugy egy kérdésem lenne:
egy csomo diplomata csak áll a városomnál és minden körben benézeget, az mi a halált jelent?

Tomalak
szorry nem gondoltam hogy ekkora lessz
Tomalak

ezt belehetne tenni pl amig nincs vmi jobb, ez a bibis nem túl jó
LasDen
én megpróbálkoztam 1-gyel, de azt elutasították....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Olvasgattam a fórumot és többen írták hogy valami 40-50 ezer profit jön nekik körönként. Én még 5 ezernek is örülnék. Annyi pénzem van folyamatosan hogy ép hogy csak fent tudom tartani magamat. Hogy lehetne valami értelmesebb bevételt összeszedni?
SötétBarom
És banner?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

LasDen
nem kéne FAQ???? bár lehet hülyeség...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Bucser
Amikor a pápa meghirdeti a keresztes hadjáratot lehetõséged van kiválasztva egy családtagot (ha a vele lévõ seregben legalább 6 vagy 7 fullos egység van) a családtag adatlapjára kattintva, bal alól van egy gomb, mely azt mondja, hogy "join Crusade" Innentõl már elindulhatsz a szentföld felé. Ha lassan haladsz akkor meglépnekaz mberek a seregbõl. szóval igyekezned kell. Ez azért jó utazási forma mert ilyenkor nem sértõdnek meg rád az államok ha áthalad a sereged az õ területükön. (a keresztes sereg persze) Viszont nem kötelezõ a csatában részt venni😄 én pl joinoltam a crusade-be és otthon maradtam a spanyolok meg elintézték a dolgot😄 és megkaptam a jutalmamat érte😄

Hogyan lehet csatlakozni keresztes hadjárathoz ? Le kell küldenem katonai egységeket a pápai államba ? Vagy hogy szervezõdik ez az egész ? Még én is kérvényezhetem a hadjáratot de nem tudom hogy áll össze a keresztes hadsereg vagy csak pénzt kell adni a pápának ??
köszee a segítséget!!!

Bucser
Mindig mutatja a másik diplomata (fél) hangulatát egy kis pénz és mindjárt símulékonyabban áll a kérdésekhez😊

Angolokkal voltam a franciák betámadtak siege alá vettem Rheims-et 2 fullos sereggel (csak a király és a trónörökös volt bent semmi sereg mert elõtte onnan támadták be Caen-t (a kis bohók hiszen már fel volt építve a citadella😄) erre jött a diplomata, hogy békét akar kötni. MOndtam neki, hogy adja nekem touluse-t marseille-t és paris-t valamint 5000 florint😄 és 10 körön át körönként 1000-et. A kis buta elfogadta (7 tekercse volt a diplomatámnak az övének meg egy se). Pápa felkért, hogy a fellow keresztények ellen szüntessem be az ellenségeskedést õk elfogadták a peace-t én meg szépen elvonultam Rheims alól😄 a pápa pedig megdícsért a békekötésért😄

majd 2 kör múlva megtámadtak megint a franciák (nem tudtak mást teni mert pénzük nem volt értelmes városuk szinten nem volt muszáj volt területet szerezniuk úgyhogy elkezdték a csihipuhit én meg gyorsan befejeztem azzal, hogy elfoglaltam ugyanabban a körben Rheims-et és Bordeaux-t a király és az örökös a csaták közben fogságba esett nem volt pénze váltságdíjat fizetni így rövidúton fejétvesztette a francia királyság😄 majd megjelent a szívhez szóló szép üzenet, hogy Franciák Konyec😄

Tomalak
Sztem nem lehet õket kiirtani max ha módszeresen levadászod õket lásd Star Wars 😄 Rómát bevettem utált iszonyatos aztán küldem egy diplót a családjának pénz, vár ajándékba aztán kiközösítés megszüntetés és alliance. Belement és kira 😄
Devids Pro
Én úgy csináltam, hogy odavittem egy diplomatát Rómához és ajándékoztam egy kisebb összeget a pápai államnak. Így javult a viszony is a pápai állammal és nõtt a keresztek száma is. Így is mondta hogy hagyjam abba a háborúskodást, de folytattam tovább, nem tagadott ki, maximum levett 1-2 keresztet, de akkor újra adtam neki pénzt és késsz.
Köszi!
Gerbill
Általában olyankor fogadja el a békét egy ellenség, amikor már régen nem csatáztatok. Nekem ez volt bizáncal, már régóta ellenségek voltunk, aztán kifulladt és nem ámadott többet, majd jónéhány kör múlvaõ maga ajánlotta fel a békét. Bár ellenpéldát is tudok, amikor velence meg akart támadni, egy fullos hadsereggel bevonultam az országa közepébe és minden csapatát totálisan levertem, még egy heroic victori is volt, utána elfoglaltam egy várost és a pápa kijeleentette, hogy hagyjam békén velencét 7 körre és egy követtel elmentem a fõvárosba és békét kötöttem velük. A harmadik eset, meg amikor Dániától kb két területet elfoglaltam és mindig küldte a követjét, hogy legyek a vazallusa

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Bucser
kémeket teszel a várakba. (saját kémeket) ha elég magasszintûek kiûzik aztán legyen ott egy assassin és le lehet vadászni a drágát😄

Nem tudjátok, hogy lehet az ellenséges kémek ellen védkezni? Kezdem unni, hogy a lengyelek a kémeikkel lázítják a lakosságot.
BlackShadow
engem is baszogat a pápa h kössek békét a németekkel.. (magyar vagyok) mondom jóvan legalább lesz egy kis pihi, fejlõdés.. de a németek folyton elzavarnak, h ne hülyítsem õket, meg h kevés a veszteségük.. hát nemtom sorra foglalom el a városait ^^

Köszi!
Most már egész jóban vagyok a pápával.
Nem semmi miket lehet kezdeni ezzel a kereszteshadjáratra buzdításal.
A német római birodalommal vagyok, és nemigen áll meg senki elõttem, de a pápa sokáig idegesített.
Mindig az volt hogy amikor már az utolsót rúgtam volna valamelyik nemzetbe, akkor jött a pápa, hogy legyen békesség azonnal vagy kitagad.
Ez meddig fog menni így? Vagy ha jóban vagyok vele, nem szól érte? Vagy össze kell rúgnom a port a pápával, ha le akarok gyakni egy nemzetet?
(Milanot és Dániát le kell, ha gyõzni akarok)
Tényleg, ha beveszem rómát, megszûnik létezni a pápa? Vagy minden keresztény állam ellenem fordul?

Gerbill
Amelyik városodban van Inn(ivó, kocsma)ott.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

na izéé. lol... nah azt akarom kérdezni hol tok Assassin-t képezni?

Assassin

mi a telepítési kodja?
Nekem még mindig nincs meg a játék!<#rinya><#sir><#shakehead>

Na mindegy ez nem megy, a lényeg hogy 5 Serpentine crew a részérõl levert 12 erõsen upgradeolt Pike Militiat...

ott képnek is kell lennie?

Íme a kép :

Na, megvolt az elsõ két Multiplayer csata egy haver ellen.

Az elsõ Quick Battle volt, azt gyakorlatilag elvesztette (törökök(ÉN) vs. Franciák a sivatagban, gyakorlatilag szétforgácsoltam, nyilaztam a seregét de végsõ egyértelmû kimenetelû rohamom elõtt pont letelt az idõ).

A 2-ik csata egy hajszálon függött, A Német-Római Szent Császárság (Én) vs. Magyar királyág... már kölcsönösen lemészároltuk egymást, íme a két utolsó megmaradt egységünk közötti végsõ, mindent eldöntõ összecsapás...

... a fáradt, leronygyolódott Pikemen Militám sajna beadta az unalmast és elfuott. 😊 Nem kis röhögés volt...

Apache00
Az XP az egy kicsit más sulykategoria, azért lehet angolul is kapni, játékban még nem láttam olyat, hogy honositják, aztán két honap mulva meg eredeti nyelven adják ki. Az elég érdekes lenne. Az Age of 3at, a Bad Day LA-t sem lehet már angolul kapni, és a Fifa 2007-et sem láttam már kizárolag angol nyelven.
Az viszont lehetséges hogy meghagyják az angolt is, ha szerencsénk van, és választhato lesz.

Apache00
Amugy meg egyre több játékot adnak ki magyarul az utobb pár honapban

Apache00
Nem szoktam félreérteni... még vissza is kérdeztem, hogy biztos ez?
Erre azt mondták, hogy az Ecobitosok azon igyekeznek, de azért majd hisszük ha látjuk. Amugy meg minek kéne a füzetke leforitásához 4-5 hét?