Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Ritka buta a gép Very Hardon is (néha). Lehet, hogy ez az easy, csak rosszul van kiírva?<#vigyor2>

A medve nem játék.

Bucser
NA a puskapor megérkezésének idejére talán kicsapom a franciákat meg a milánoiakat meg a római birodalmat középrõl😄 még jó, hogy Lengyel a pápa😄 Jól beházasodtam a családba😄 ráadásul a legerõsebb én vagyok utánam a lengyelek és aztán magyarok😄 a lengyel pápa kiátkozta a magyarokat én meg jókat rötyögök magmban😄

Egyébként jóül láttam, hogy a Ballista toweres Huge városokban ágyú van?? Hülyére röhögtem magam mikor a németrómai birodalom megtámadott csak feudal knightokkal siege alá vett. Úgyhogy gondoltam kitámadok. Erre felrakom az ijjászokat a falra és meghallom a dörrenéseket... kérdem magamtól mi a picsa??? ÉS valóban 1178-ban ágyúk dörögnek Antwerpen falairól a Német római birodalom seregeire😄 A barmok meg ott állnak és kiabálnak, hogy Mein gott We will die.. nem hogy arrébb mennének😄 Aztán kiszalajtom a lovasségomat azok meg egyetlen charge-al közelbe sem érnek de már el is szaladtak a néemtek😄 1 ember veszteség nélkül felszámoltam egy 1 500 fõs sereget.. ennyit a Hardos AI-ról. Meg a néemteknek nincs pénze és elkezdte hozni a parasztokkal telenyomott seregét... tõlem hozza csak továb növeli a generálom repijét...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Megjelent :-)
a.carkey
Eventek (kb)>

Mongolok: 1208 (figyelmeztetés), 1224 (invázió)
Puskapor: 1230 körül
Járványok: 1346 körül az elsõ igazán nagy
Timuridák: 1368 körül
Felfedezések (a "világ kerek"): 1400

KB.

A medve nem játék.

Rusid
Csak 1400-tól tudod felfedezni amerikát.

Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.

Pharaoh
Idõhöz van kötve, ha el lehet menni, megjelenik a térkéoen is amerika

Hali.
1205-ben járok (magyarokkal) és nem enged átkelni az óceánon hogy eljussak az aztékokhoz, (x-eli a hajók útvonalát). Nem tudja valaki hogy mi a helyzet? Van egy idõpont amit el kell érni és utána, vagy fejlettségi szintrt?

Apache00
No mi van? Kihalás veszélye fenyeget? 😊

Shogun írta a hivatalos fórumon: "Right just a quickie to say there should be some news shortly regarding the Medieval 2: Total War update. Thanks for being patient but expect some proper news by the end of this week or the beginning of next. I can't promise any thing but we will do our best!"
... szóval nem a peccs jön hamarosan, hanem az infó a peccsrõl... halkan megjegyezném, hogy a "Zero Day Patch"-rõl beszélünk...

😊 ok. mégegyszer kösz! akkor nem eröltettem
úgyhogy szerintem az ilyen feladatokat nyugodtan skippelheted 😊

hát, olyan nemzettel, akivel hadban állsz nagyon nehéz bármit is elfogadtatni... a diplomáciai kapcsolat megszûnik, amíg hadban állsz vele, így csak a tûzszünet marad, mint opció, de azt meg csak akkor fogadják el (és akkor se mindig), ha alul Generous vagy Very Generous feliratot látsz (esetleg Balanced)

igen, a négyzet alakú formáció tényleg hatásosabb, ha kell fordulni roham közben (teszem azt roham mozgó célpont ellen ^^)
de álló célpont ellen a lehetõ legszélesebb formáció a legcélszerûbb, amennyiben a lovasaink formációja nem hosszabb, mint az ellenség formációja.

Köszi! Akkor ez lehet a baj. Majd kiprobálom! És mit a legegyszerûbb elfogadtatni vele? Vagy ajánljak pénzt???
SZEG007
1 napja nem birok csatázni, mert a kezdés után pár mp-el kidob a rákba a játék, és a log file-ba azt látom, hogy a data/models/textures mappábol hiányzik pár textura, és ami vicc hogy nincs is ilyen mappám, esetleg másoknak megvan ez a mappa?
Ha igen akkor valakinek van sejtelme hogy törlödhetett ez a mappa ha egyedül használom a gépet?<#idiota>
ezt kapom a log file-ba:
14:00:09.687 open: data/textures/#unit_indicator_arrow.tga.dds is missing
14:00:09.734 open: data/battlefield/cloud_sprite.tga.dds is missing
14:00:10.234 open: data/models/textures/weapon_phalanx_spear.tga.dds is missing
14:00:10.828 open: data/models/textures/arrow_red.tga.dds is missing
14:00:10.828 open: data/models/textures/vertex_pointer.tga.dds is missing
14:00:10.828 open: data/models/textures/waypoint_marker.tga.dds is missing
14:00:10.828 open: data/textures/battlefield_border.tga.dds is missing
14:00:10.843 open: data/textures/deployment_area_border.tga.dds is missing
14:00:10.843 open: data/textures/#splash_ring.tga.dds is missing
14:00:10.843 open: data/textures/#water_drop.tga.dds is missing
14:00:10.843 open: data/textures/#weather.tga.dds is missing
14:00:57.015 Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit.

Valamit el is kell fogadtatni velük a diplomatáddal.

Amúgy lovassági rohamokkal kapcsolatban két észrevétel :

- úgy látszik számít a tapasztalat. Magas tapasztalati szintû lovasság jobban tartja a formációt, sikeressebben rohamoz.

- tapasztalataim szerint célszerûbb megközelítõleg négyzet alakú formációkat alkalmazni, az sokkal nehezebben bomlik fel forduláskor stb.

Csak a "nagy" factionoknél van rendes "faction"re szabott beszéd (angolok, franciák, németek, valszeg az olasz és spanyoloknál is). Ott több mondatot is elnyekereg, szitutól, ellenségtõl függõen. Pl. németek "Zeese Milaneeze are gud wiz ze money - it will help zem when zey count zer dead!"

A kicsi, "általános" factionoknél mint az Arabok, Szlávok (=Dánia, Magyaerok... ehh...?) nincs ilyen hosszú, egy mondat, hogy legyetek bátrak, oszt annyi.

Looserke
vannak idegesítõ bugok az tény...

pl. a lovasság mûvel néha furcsa dolgokat...nekem rendszeresen megtorpannak a roham közben, éppen az ellenség elõtt és akkor szerintem már ugrik a +charge érték, mert túl közel vannak az újabb rohamhoz...

amugy a patch mikorra varhato?? 😊 mert sok bug van az teny.. 😊
itt egy ujabb mod : http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=69213

MTW2: Regnum Dei v1.7.7 - All Factions

Campaign: 1080 -1700 (covers the need for more playtime)
All the factions are playable on the same map - including: Aztec, Papal States, Mongols and Timurids.
If you play a nomad faction, then consider your self just a scouting clan arrived in Europe way before the main invasion. The larger invasion will come at the appropriate CA time and you will be able to control it. Until then you must survive by your own.
If not used by the player all the new factions (except the Pope) will have the AI & movement freeze. They will unfreeze at the invasion time or as usual for the Aztecs when they are discovered.
The nomad's invasion armies' size and skill has been reduced by 30-35%.
Mercenary boats have been added for the Aztecs.
1 year equals 2 turns. Winter and summer can be seen in each year now.
The rebel settlements have been partially edited to better facilitate the historic growth of the AI factions.
Some factions are now more aggressive towards each other. Still relations can improve in time, etc. *See the main topic)

RDM Main Topic - Information/Download

Published by Nevada Modding Association and developed by The Trivium Organization.
Mod Developers: Burebista (Cain), Spartan, bdtj1815[/quote]
Hát ezt azért nem állítanám.
Nagyon bugos, a patch már nagyon aktuális lenne rá, ez tény.
De ezeket a hülyeségeket ki fogják javítani majd az elsõ patchben. Nem véletlenül hegesztik egy hónapig.
Ez a játék meg sokszorosan meghaladja az amerikai hülyegyerekek színvonalát. Azok alapból hülyék az ilyen gámákhoz. Meg aztám amúgy sem PC-nek, mert "a konzol a király", ilyen színvonalú játékokat pedig, mint a Medieval2 vagy a RTW nem találsz konzolon. Ahogy színvonalas szimulátorokat sem. Egyszerûen ez a fajta kifinomultság teljesen ismeretlen konzolos körökben.

Hali!

Van olyan küldetés, hogy a nemesek kérik,hogy küldjek követet egy néphez (nálam épp a franciákhoz, akikkel hadban állok). Odaküldök egy diplomatát, probálok tüzszünetet kötni, vagy bármilyen megállapodást. letelik az 5 kör, és kiirja,hogy nem teljesült a küldetés. Pedig ott van a diplomatám,sõt még azt is probáltam, hogy a fõvárosához küldöm. Vagy nem jól értelmeztem a küldetést??
3. sajnos a tendencia az hogy lassan nem csak néha..., az sg-re ez meg hatványozottan igaz 😞

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

a.carkey
Nana.

1. Ez tényleg bug. Idegesítõ, de HI kevésszer van ilyen küldi.
2. A pikemenek nem tök használhatatlanok! Csinálj egy kört és nézd ahogy elhull körülötted az ellen.
3. Nézd, néha az itthoni magyarok sem rosszabbak semmivel a "10 éves amcsi rétegnél". Gondolj csak arra, hogy naponta megkérdezi vki, hogy tud-e játszani a magyarokkal ...

A medve nem játék.

Ilyen nekem is volt, azt adták feladatnak hogy szerezzem meg egy várost de úgy hogy cseréljek és adjak érte egy értéktelen várost
????????
Nincs olyan hogy értéktelen város és pláne nem fogom a gondosan felépített városaimat szar falvakra cserélni szal erõvel szereztem meg a várost és így végül mindkét város a miénk lett de nem, ez így nem volt jó nekik ehh... <#wow3>

Kezd a tököm telelenni ezzel a bugtengerrel, nincs egységkohézió, a pikemenek full használhatatlanok, a lõfegyveres egységek csak helyezkednek, az ostrom bugos, szaros parasztok elverik a lovagokat stb STB

Gyönyörû grafika meg animációk de fílingre sehol sincs az RTW-hez képest, a lázadókra kattintva kihívóan visszaszólnak "Come! Fight me!" eléggé lejön belõle hogy ezúttal a 10 éves amcsik lettek a cél vásárlóréteg <#levele>

BlackShadow
ejej milyen bugot találtam 😞
a nemesek tanácsa úgygondolta, bevehetnék egy várat.. meg is tettem.. erre mit kapok üzenetnek: valaki más bevette, így semmis a küldetés.
néztem is nagyot h ez mi.. azt eszembejutott, h csicskása vagyok milan-nak (sajna nem birtam a nyomást).. lehet ezért bugos?

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

PrasCo

Osztálykép, 1300 környékén; bizánci Latinkonok, miután kézhez kapták a felsõoktatási felvételi eredményeiket.
a.carkey
Meg a magyar uralkodót King Hümérnek hívják ... <#nyes>

A medve nem játék.

A descr_strat -ban kell átírni a start_date ,és az end_date utáni évszámot a kívánt értékre.
nem lehet átírni? 😛

Devids Pro
1530-ban van vége elvileg
(end_date 1530 winter)
Most nézem, hogy 1520-ban vagy, és 5 kör van még hátra... azaz 1526-ban van vége, pont a Mohácsi vész évében... <#wilting>

lassan 3 hete késik a "Zero Day Patch"... kezdek türelmetlen lenni, amit nagyrészt orvosol a közelgõ vizsgaidõszak ^^
de akkor is...<#boxer>

Bucser
Van pedig. Csak meg kell várni az elsõ képernyõváltást. Nem azonnal kezdi el mondani😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Pl. visszatoltod az allast 😊 En csatak elott mindig mentek, mert neha bejon vmi gebasz, meg maskor ugyse jut eszembe, ha belelendulok a jatekba.

AMD64 2800+, 2x512DDR, Radeon9600

türelmetlen vagy pl?

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

SötétBarom
O_o

Nálam nem!!! Mi lehet a para??? Benézek optionsbe..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

most is elmondja...

SötétBarom
Most esett le, kb 2 hét játék után, hogy a nagy csaták elõtt nagyon hiányzik a commander beszéde, amit a rome-ban mindig elmondott (szitutól függõen).. =(

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

<#worship>

PrasCo
Nem apróztad el... <#ravasz1>
Devids Pro
Megnyertem a magyarokkal a játékot:

(Katt a kisképekre a nagyhoz)
Kiírtva:
Holy Roman Empire, Venice, Denmark, Poland (õket én)
Spain, France, Milan, Scotland (õket nem én)
Nem.

Azt szeretném kérdezni hogy a városaimat meg tudom-e közelebbrõl tekinteni mint a Rome-ban?
BlackShadow
ah 😞 az én kis magyarországom kezd becsõdölni 😊 Milan (övé az egyház) egy nagyon fasza katonai cselt vetett be, nyugatról támadt folyamatosan, közben délrõl megkerült és betámadta budapestet ahol csak parasztok és néhány egység lovas íjász volt amik már semmit nem érnek 110. kör tájékán 😊
így országom megfelezve.. jött is diplomata, h legyek a csatlósa.. bele kellett mennem, mert porig alázna 😊 közben jöttek jeruzsálemre a mongolok.. rocketlauncherekkel meg mindennel.. annak is kaputt.. 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

én ma ugyan ezt éltem meg magyar vs mongol viszonylatban...ott álltak vagy 2-300 mongol és jöttek fel egyesével a létrán..én kiléptem a csatából de azt ilyenkor vesztes csatának minõsíti...hogy lehet ujrakezdeni egy csatát?
Bucser
Újrakezdtem az angolokkal (heavy/heavy-n). Szegény skótok.. úgy döntöttem, hogy a hátországomat kicsit megnyugtatom ergo kipakolom a skótokat az északi városokból. Nekiugrottam edinborough-nak a skót fõsereg elment bevenni dublin-t úgyhogy õk még legalább 2 környire vannak. A Faction leader és a Heir bent van edinboroughnak és egy utánpótlásnak küldött serget küldenek ellenem . Megostromlom edinborought- Áll a siege de kitámadnak. 600 skót vs az én 1000 emberem. 3 general a seregükben. Szerencsémer sikerül mindhárom vezért elfogni. A többieket ledarálom a Ransom 16 000 florins😊 Azt hiszem jól jött😊 most újra ostromlom Edingborought-a hol bent csücüsl a skót király és fia ismét😊 Vajon mennyit kapok értük ismét?? szerintem nem sokat😊

Felidegeltem magam, es eltettem a csatat holnapra 😊 Ezekszerint ha bejutnak, a belso falat is kibontjak agyu nelkul is, mert ezek a lokott ijjaszok nem birjak felgyujtani. Koszi a valaszt, ezt jo tudni!

Most volt nekem is egy bug. Angolokkal vedtem a varam, spanyolok betamadtak (nem alldogaltak, nekemjottek egybol), varfalon allo 3 retinue longbowmen szepen fegyujtotta a kozeledo faltoro kost, aztan a tornyot is, igy csak 1 letraja maradt. Aztan ezen megprobalt feljonni egyszerre az osszes (kb.5-6) egysegevel! Betomorodtek a letra tovebe, es elkezdett iszonyuan beszaggatni a jatek. 3mp-kent jott egy kep 😞 csak pause mellett tudtam csinalni vmit. Persze kileptem, es ujra a csata. De azota nem birjak felgyujtani az ijjaszok a kozeledo kost, alig szednek le par embert, aztan az elen mar a kapunal van, argh...