Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fõvárost nem lehet cserélni?😄

Bucser
kereskedõ tapasztalata nõ attól ha több idõt tölt egyegy áru mellett. és ha több árut felfedez. aztán ha már 6-7-es szintû akkor lehet vele menni más kereskedõk cuccait elszedni. ezzel is nõ a tapasztalata. egyébként kereskedõknek nincs fenntartási költsége. csak a legyártási.. így jók ingyenes felderítõnek is akár😊

A jövedelem meg attól nõ, ha a városaid!!! 8és nem az erõdeid) lélekszáma gyarapszik és sokat lereskedsz.. szoval nálam van most éppen 5 erõd (Caen, York, Metz, Hamburg, Staufen+ tunis de az elõretolt hídfõállás😄) és az összes többi pedig város. Great Markettel meg merchant warf-al és warehouse-al valamint paved roaddal... muszály különben nem tudod fenntartania sergeket.. így is éppen elég mindenre😊

Mondjuk én 4 frakcióval állok háborúban 3 fronton (megorroltak rám a spanyolok is😞) Szóval német rómaiak Milánó Spanyolok Móórok és talán lehet a magyarok is belémkötnek konstantinápolynál😄 (lehet visszaadom egy nagyobb summáért6 cserébe bizáncnak konstantinápolyt😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zogu
Hahó Fijjug!

Tudna valaki mondani valamit a kereskedõkrõl? Már egy hete játszom, kb tízszer újra kezdtem, de még egyetlen üzletet sem sukerült kötnöm. A sanszom mindíg csak 5-9 %. Más gond is van. Egy idõ után finanszírozhatatlan lesz az egész. Mitõl nõ a jövedelem?

Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Bucser
Tovább kell fejleszteni a várost ha lehet. ha nem akkor meg parasztokat rekrutálsz majd szélnek ereszted õket más városban.

Egyébként meg mindig egy örökös kér meg arra, hogy likvidáld a vezetõjüket mert az illetõ tehetetlen😊

A ceasefire-t meg olynakor szokták kérni mikor rosszul védett várban van a faction leader és azt támadod😊 Pertsze olyankor többet ér elfogni és váltságdíjat kérni érte😄 ztán vagy megadják vagy nem😊 a vár úgyis a tied😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

hát csinálj olyan épületeket amik nyomatnak ilyen health bonust, példuál templomok

BlackShadow
az lenne a kérdésem, h már igy a 80. kör környékén már kezd romlani az életviszony.. elhatalmasodik a szenny a városokban.. van ezekre valami megoldás?
v itt ha nem egy pontos rendszer alapján építem az épületeket akkor idõ után elakadok? 😞

skótokkal legalább elég erõs vagyok 😊 milan össze fossa magát tõlem ^^ betámadom a várát, majd köv körben jön a diplomata, h ceasefire ceasefire ^^
franciák meg folyton arra kérnek, h gyilkoljam meg a vezetõjüket .. hülyék ezek? 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Bucser
Nem tudom mert én a könnyûlovasokat üldözésre használom...

PrasCo
Hm. Kérdés. Rome-ban nagyon tetszett, hogy a könnyûlovasság nem legázol mindent, hanem általában "beleugrat" az ellenséges formációba. Itt tapasztalt már ilyent valaki, vagy úgy néz ki, sikerült kiszedni ezt a cuccot a játékból?
Apache00
De már tesztelés alatt áll, ugyhogy nem hiszem hogy sokat kell már várni rá

na, a hivatalos honlapon tegnap adtak infót arról, hogy már csak néhány nap és megkapjuk az infót arról, hogy mi lesz a peccsben.
persze release date még nincs...

mert neten csak az eredetivel lehet nyomulni (jó, persze ott a hamachi, de azért ne hasonlítsuk össze a kettõt)

Bucser
mire a trebuchet szetlovi az agyut addigra byebye valamely része a falnak sajnos😞 Egyébként nem értem még mindig, hogy a Ballista towers miért golyót lõ és durran mikor lõ.. sõt becsapódásnál úgy remeg a föld mintha egy 8-as erõsségû földrengés lenne... elég szar...

Nos várvédelemre szép példák.. megnéztem very hardon mennyire hülyék az ellenfelek várvédelemnél.. nos íme.. kitámadva a várból.. Anémet rómaiak azt sem tudják mit kezdjenek magukkal... várták, hogy az ágyú szerû földdöngetõ ballista towerek végezzék a dolgukat...

Az eredmény... (persze azért kiszaladtam a várból mielõtt elfutnak😄)

Látkép csata után:

Majd ugyanabban a körben bevettem szépen a mórok egyik várát.
Kemény csata volt, én ostromoltam ,de megtettük mit megkövetelt a haza. A kisebb serege volt a várban a nagyobbik jött erõsítséként... hiába...
Amikor az erõsítés lovagolt befelé a várba megrohantam õket.. így nem kellett veszõdnöm a rammal. Símán besétáltam mert ha az 5 armored swordsman egységem megindult nem sok dolog állt az útjukba... Daráltak is rendsen.. íme az eredmény.

Térítenem kell a gaz isztlámistákat mert milánoiakkal és a németekkel víviott háború miatt kiátkozás szélén vagyok...

Bucser
Én az ecobittõl semmi jót nem vártam😄

Egy másik játékot (pacific fighters) kiadták úgy elõször 10 k forintért ahogy mindenhol máshol kapõható. együtt használható a Fogotten Battles-al meg a kiefgjével. Majd kiadtak egy budget verziót 3K forintért (amikor már a 10K-s nem volt kapható) ami viszont nem telepíthetõ egybe fent említett programokkal. Na most kérdem én nem kibaszás? hisz online közösségben mindenki a közös telepítést használja szinte.... ennyit az ecobitrõl... Balfaszok...

"Az egyetlen megoldás az ágyuk ellen ha akár öngyilkos rohammal is de szétverni a kezelõket...vagy ha neked is van belõle...😊"

Nemtom észrevettétek-e, de a Trebuchet rendkívûl hasznos, ti. olyan magas hogy ki tud lõne a fal mögül ha odaállítod. 😊

Apache00
Háát ez télleg nagy csalodás, hogy beigértek egy honositást, és végül csak egy gagyi boritoforditás lett belöle, most ezért kellett majd 3 hetet késnie? Ecobit elmehet a sunyiba, szerencsétlenek...<#levele>

LasDen
Egész jól alakulnak a dolgok...most még mindenkivel szövetségben vagyok....fr, angolok mindenki.. 😄
bár a németek már látszik hogy nemsokáig bírják és támadni fognak...
de a legjobb:

a Spanyolokhoz most megyek.... 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Nekem is jobban bejöttek a Rome-os beszédek, dehát azt amúgy is mûveltebb emberek adták elõ. Úgy értem a római patríciusok azért mégiscsak tanultak retorikát, jogot stb. Nem meglepõ, hogy jobb beszédet vágnak ki mint a középkoriak.

Ja..csak az a baj vele hogy elég vérszegény a generális elõadása:-(( Emlékszem a római generálisok sokkal élethûbben adták elõ, soksor meghallgatam õket a csata elõõt a feeling miatt.Érzõdött rajta mintha tényleg a csata elõt ,nagy térben sok emberhez szólna !
Bucser
Egyébként a beszéd már nem random mint az R:TW-ben tûnt nekem, hanem a generál képeségeitõl függ ahogy néztem😄

Bucser
Ja és egy diplomatát küldj körbe a világban és akitõl lehet kérdtrade rightot valamint ha lehet map info-t hogy lásd a városok helyzetét😊 késõbb sokat segít😊

Én a német-rómaiakkal nyomom, és a generálisom tegnap egy egész hosszú beszédet kivágott. Az ellenséges frakció sértegetése után arról is beszélt hogyha valaki találkozik egy rémült hölgyeménnyel (várostrom volt), akkor egyenesen az õ sátrába irányítsa, mert a csatazástól mindig megjön az étvágya. :-)
Nem semmi duma.

LasDen
Azt gondoltam, hogy a Németek Lengyelekkel összejövünk 😄
Magyarok, velence megvan...Fr-kal még nem de tervezem.....meg a MIlanóiakkal is.... 😄
A zsoldosokra meg úgy építek, hogy 1 város elfoglalásához...aztán mehetnek a picsába... 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PrasCo
Így van, a Carrack-ot már bele tudod vezetni a "sötétségbe".
Bucser
Semmi gond nincs ezzel szerintem.. ez mindig nézõpont kérdése, hogy kinek ér meg 12K ft-ot egy játék.... Adtam már többet is egyért mondjuk az olyan is volt. De egy ilyen papírtokos verzióért hát nem tudom.. eléggé pofátlanság.. jobbán járt volna egy külföldi rendeléssel...

Bucser
Az elején nem érdemes zsoldosokra építeni mert nagyon sokba kerül felvenni õket és sajnos azok a pénzek a kezdeti fejlesztéseket hatványozottan befolyásolják a késõbbiekben. Ha az elején lemaradsz kevesebbet fog hozni a városod kevesebb pénzed lesz fejleszteni és pítkezni és egyre jobban csak le fogsz maradni.

Dánokkal készülj fel arra, hogy össze fogsz veszni nagyon gyorsan a lengyelekkel és a Németekkel és lehet a pofátlan angolok is bekopogtatnak.. viszont milánó nem zaklat majd. Kössz szövetséget már az elején a Franciákkal a pápáával Velencével és a magyraokkal, hogy sakkban tarthasd az angolokat a lengyeleket és a Németeket meg milánót. Szicíliát szerintem hagyd ki mert össze fog veszni a pápával.

tegla
Én meg fel nem fogom,hogy mi a pcsának adsz ki Mo-n pénzt egy gammáért ilyen árak mellett...

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

LasDen
Véget vetettem a magyar szenvedésemnek és kezdtem egyet a dánokkal....nagyon agresszíven kezdtem (már mint magam lassú megfontolt játékához képest)...gyorsan efoglaltam Hamburgot és a körülötte lévõ városokat..Mot még a zsoldosokra építek, mivel nélkülük gyengébb lennék...1 lépéssel mindig a pápa elõtt járok...gondoltam elfoglalom az egyik lázadó várost, elindulok....a köv körbe jön az üzenet hogy ugyanmá foglaljam el az at a várost 😄..elfoglaltam és utána még gyorsan Brugest is bekebelepztem...
szokásos szövetségeket kötöttem a pápa kérésére...Holy Roman, Hungary, Poland, Venice...plusz még az angolokkal és a portugálokkal is.. 😄

En is pont itt tartok, bar meg nem probaltam athajozni. Viszont megjelent egy uj hajogyar szint, ahol carrack epitheto, lehet ez az oceanjaro 😊
Majd a tapasztaltak kijavitanak, ha tevednek.

AMD64 2800+, 2x512DDR, Radeon9600

Pharaoh
Mi kell ahoz, pontosan, hogy amerikába mehessek?
Elmúlt 1400, a vilg kerek, a térkép nyugati részén egy fekete terület jelent meg, de még nem tudok oda menni a hajóimmal.

Pharaoh
Mi kell ahoz, pontosan, hogy amerikába mehessek?
Elmúlt 1400, a vilg kerek, a térkép nyugati részén egy fekete terület jelent meg, de még nem tudok oda menni a hajóimmal.

Realism mod mikorra várható?

E.Gy.B.E. Airsoft Team

szekéren? <#idiota>

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Most vettem meg a CD galaxisban és nem kicsit vagyok csalódott!
Jó fiú voltam, nem töltöttem le sehonnan. Nagyon rendes fiú voltam, mert még csak nem is külföldrõl szereztem be az eredeti példányomat, hanem itthon vettem meg. És mit kapok 11990 Ft-ért??? Egy gagyi papírra nyomott borítót?!

Azon még túl teszem magam, hogy a kézikönyv honosítására is sajnálták a pénzt, de még így is botrány a minõsége. Az illusztrációk mintha nem is lennének, annyira gyalázatos a minõségük. Fel nem foghatom, miért kellet erre a kiadásra több mint 2 hetet várni.

SötétBarom
Hogy vittek oda annyi ágyúgolyót??? <#nemtudom>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
Hogy vittek oda annyi ágyúgolyót??? <#nemtudom>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Bucser
Miután 1 év egy kör (ha át van írva) símán mehetnek hisz egy nagyobb város 8-9 évig bírja az ostromot.

A konkrét támadásnál viszont rettentesen erõsek az ágyúk.. nagyon felborítják az egyensúlyt.

úr isten, most látom, hogy 11990Ft a játék!!
én 3 hete játszok az eredetivel, mert postán megrendeltem, és postaköltséggel együtt kevesebbe került!!! pff, hát nem bántam meg, hogy nem vártam meg a hazai megjelenést...

sok szerencsét a másfél hónapig tartó ingame ostromokhoz fiúk...

egyébként a magyar borítón ez áll: "Harcolj akár 8 játékos ellen az interneten..."
khm... aligha hiszem, hogy bárki is tudna 8 ember ellen játszani 😊
hajrá fordítók!! 😊

ha arra gondolsz, hogy Egert masfel honapig agyuztak a torokok ejjel nappal...akkor talaln tobbet is el kene birjon.
Pharaoh
A falak valóban semmire sem jók a játék vége felé. A készítõk még nem látták at egri csillagokat, ahol egy kis fos fal töb száz találatot kibírt.

mindenkinel annyira ostoba az AI, hogy a musketasok elott megall es halomra loveti magat?

ijaszoknal mindez nem ennyire egyertelmu volt.
avagy csak felnek a puskaportol?
Ágyúkból nekem a mortar és a serpentine a két kedvencem, a serpentine NAGYON pontos élõerõ ellen is a mortarral meg ki lehet aknavetõzni a falak vagy a csapat mögül <#hehe>

A falak viszont nagyon gyengék, szerintem legalább 5 ágyúlövést ki kéne bírniuk 😞

Sziasztok!

Kicsiny hazánkban is kapható már a játék, nevezetesen a Cd Galaxisban. Csak a tájékoztatót láttam, eszerint a beígért honosítás kimerül annyiban, hogy a borító szövegét lefordították. Ha ez tényleg így van, akkor folytatódik az õszödi hagyomány, vki ismét nagyon elk...t vmit.
BlackShadow
uu én multkor jót nevettem az AI-n!! skótokkal újrakezdtem, angolok betámadtak.. eléggé eséytelen volt a csata.. parasztokkal meg barátaikkal védtem az ajtót már rongyá vertek.. erre megmaradt a Generálisom, 1db íjász emberke, 3 pikeman emberke.. a generállal meg chargeolgattam a katonáit, akik rendre beparáztak a kemény 1 lovastól 😄D végül kinyírták, és megálltak az ajtóban. a maradék 4 emberemmel meg a központban vártam, h lejárjon az idõ 😊 megvédtem a várat! 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Jaja ez igy van. Az ijászokat pillanat alatt lelehet üldözni a falakról az ágyúkkal...pár lövés és már omlik is alattuk a fal,õk meg repülnek össze-vissza,a maradék meg menekül lefelé a falakról ,ahol már várnak rájuk az idõközben szétlõtt kapun beözönlõ gyalogos egységek😊

Egyszer azt is kiprobáltam hogy betoltam a kapun két ágyút, és az elöttem levõ utcán sürû tömegben kavargó ellen közé lövettem....na ott aztán volt mészárszék😊Szabályosan egész sorok tüntek el egy egy lövéstõl...

Az egyetlen megoldás az ágyuk ellen ha akár öngyilkos rohammal is de szétverni a kezelõket...vagy ha neked is van belõle...😊

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Bucser
Igazából én a már 4 hete kiadott játékhoz tartozó "zero-day patch"-et várom....

Bucser
Nálam még nincsennek ágyúk. De sajnos eléggé félek tõlük hisz eddig a falakról longbowmanekkel és yeoman archerekkel lehetett szívatnia népet😊 De mostmár egy két lövés lesz a kapu is amit eddig aktívan használtam védelemnél... nem tudom mi lesz velem így😄 azok az ágyúk mocskos dolgokat mûvelnek😄

hzsolt
Ja, és ennyit a lokalizálásról:
A borító magyar és minden egyéb angol!
http://www.galaxisnet.hu/termek.php?id=9269

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Én a németrómai császársággal vagyok és tegnap sikerült egyetlen csatában úgy elpicsázni az angolokat hogy utána jóformán nem maradt épkézláb seregük...
Ugy történ hogy miközben Caen városát ostrom alá vettem, 2 fullos sereggel sietett a városa megmentésére.Az én seregemben volt összvissz 700 ember de abból 5 egység ágyú volt(basilisk,serpentine). Szerencsétlen angoloknak egyetlen egy ijász egységük sem volt,csupa gyalogos illetve lovas egység.
Amire odaért a seregemhez az elsõ ahdsereg az ágyúk rommá lõtték õket folyamatosan menekülésre késztetve õket(mondjuk ebben a 2 handgunner egység is sokat segitett),ezeket a menekülõket pedig egytõl egyig bedarálta az idõközben õket átkaroló lovasság.
A második angol hadsereg is kapott bõven ágyútûzet,de õk már eljutottak a közelharcig.Azonban a moráljuk már nemvolt a toppon addigra,igy a közelharci egységeim(elsõsorban dismounted feudal knightok) pillanat alatt leverték õket.
Az eredmény: 2300 fõnyi angolból 1300 halott és hadifogoly(senki nemtudott elmenekülni),ehez képest az én veszteségem alig 200 fõ volt.😊

Ezután az angol városokat jóformán csata nélkül foglaltam el...

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Bucser
Másik poén szintén Hard stratégiai térkép😄 Elüldöztem egy serget Rheims határából, nyomom end Turn-t. Támad a Milánói Army 1 azaz 1 Pavise Crossbow egységgel... egy 1300 fõs sereg ellen amiben 5 egység lovasság (Hospitaller Knights(2 ezüst sáv) aranysávos mailed Knights arany sávos Hobbilars és a maradék egy ezüst sávos Feudal Knights egység. Valamint egy kimaxolt genral (max loyalty meg command) és szépen 4 külön csatában 4 részre bontva tolja az orrom alá a sergeket amiket rendesen szétvertem😄 Ahelyett, hogy összevonta volna õket és úgy támadtak volna😄 hisz együtt 2000 felett volt a létszámuk (nem mintha úgy lett volna esélyük) de így külön-külön 500-600-val felnégyeltem õket.. egyik sem élte túl😄