Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a magyarosítás holjár erre válaszolnátok? bocs a durva kifejezésemért, de van egy szabad hetem és azzal akarok majd játszani

A szám limitet templomok építésével lehet növelni, azt nem tudom hogy városban hatékonyak-e, én mindig kiviszem õket a város mellé így legalább nem felejtem el hogy hol mennyi papot hagytam.

I.C.ram
akkor is hatásosak, ha a városban vannak ,vagy ki kell õket rakni az adott régióba?

ja és hogy lehet növelni a papok számának limitjét?
Saját papból minnél többet küldj oda.

I.C.ram
Kezdtem egy játékot a spanyolokkal. Elfoglaltam Granadát, Kordobát, Liszabont, Antiókiát, Jeruzsálemet. Gondom a következõ, hogy egyre durávbban lázadoznak az embereim. Adó normálon. Valószínû azért, mert a majom iszlám papok basztatják a népet. De nem tudom õket se kitoloncolni, se ledarálni a katonáimmal, mégha háborúban vagyok velük, akkor sem. Gyilkosaim meg képtelenek kicsinálni õket(kb 5% az esély mindig).

Ilyenkor mit lehet tenni?
"a hibák jelentõs részét egy kis türelemmel el lehetett viselni"
Hát gratulálok a türelmedhez...

Confirmed bugs so far

Battle map
passive ai in battle map that lets you shoot at it(first reported by a CA dev themselves prior to release) - also ai not responding to flanking manouvers
bug with ai and sieges where it can stall after taking the first wall on a settlement.
bug with siege weapons disappearing close up for some people
Gunpowder units cease to work after suffering casualties, especially from ranged units.
AI sits there when it has no way of assaulting the settlement, after siege weapons are destroyed
Monster Bombard causes crashes for some people when firing
Huge fps drop in sieges when the ai loses all other siege equipment apart from 1 ladder.
Soldiers only sometimes go up one ladder in a set of ladders
If battle happens on steep mountain tile units can get deployed in inaccessible places so battle ends in a draw
Ai ignores gates in sieges if it has a spy open them if it only has rams. It does not seem to realise the gates wil open when it gets near them.
Javelinmen and handgunners/arquebusiers/musketeers on walls not firing
Ballista towers shooting cannonballs, and cannon towers shooting ballistas
Unit cohesion/spacing problems which lead to only front rank of unit charging sometimes, and seem to affect cavalry charges
Some buildings can be passed through
When pressing space bar to see where your units will end up after being moved, the yellow arrow markers flicker
All units that have the 2handed animation used by Billmen etc are very ineffective in combat as they do not seem to kill anything.
When defending a settlement there is not always the option to deploy, even if there isn't a spy in the settlement
When sieging a castle with only artillery, even if you have put a hole in the wall and have ladders, if you run out of ammo you will loose the battle.
Cavalry has problems chasing down routing units
Bug with Pikemen swords animation where it gets stuck in this loop:
Quote:
I had dismounted knights fighting against pikemen. In melee, pikemen did draw their swords and start fighting against the knights.
But then there were a couple of guys just repeating the same move (half-a-turn strike, block) They did it like 2 or 3 times per second and got stuck doing it. When I looked closer, there were many men in the fight doing it, and no one died because of that bug.

Ai rushes its siege equipment across the bridge in bridge battles, and they push other units out the way
Units sometimes go into slow-mo
Ranged units do not always fire on the unit you order them to fire on when it group.
Some soldiers in a unit will sometimes stay on the ground instead of going into ladders/towers.
Big pathfinding problems in sieges
Allow the unlimited men on battlefield feature from RTW to be used again, several instances of having a small army wiped out by the player/ai and larger reinforcing army not appearing because of message saying the computer cannot deal with such large numbers even if the player can handle 8000 in custom battles.
Missile units will go through the reload animation instead of running even when in skirmish mode.

Campaign Map
Ai randomly blockades and unblockades ports
Casulaties inflicted on enemy army do not appear in the campaign map if you withdraw from battle
Crashes in campaign battles involving Timurid elephants for some people
Wooden castle and tourney fields mention free upkeep units, yet castles cannot produce free upkeep units
When Aztec cities/castles get upgraded to a certain level they end up with Muslim architechture
Princesses get retinues characters who give bonuses to command
Priests trained in a settlement with a Cathedral automatically become Bishops, but this does not happen with Huge Cathedrals(? Maybe only some priests become Bishops)
Muslim characters can get Christian ancilliaries
Council of Nobles sometimes gives missions to get trade rights with factions you already have them with
ai Crusading armies getting stuck in other faction lands when the Crusade finishes but that army did not do it. They just seem to sit there forever
Bug with game getting 'hung' on a factions turn if both faction heir and faction leader captured in battle then executed. They may have been the last family members. Game can also get hung on a factions turn for a long time.
With "Automanage taxes only" set to on and no governor is present, towns and castles will automatically retrain units even when the "Autobuild" and "Autorecruit" options are unchecked
Ships can sail in and out of blockaded ports
Ai sometimes sends 1 or 2 unit stacks to attack your cities
Ai will sometimes have a ful stack army near a settlement with 1 or 2 units in your are beseiging and not attack you. It will also sometimes ignore your hostile full stacks walking through its territory when you are at war with it even if it has several full stacks nearby.
Agents skill goes down far too much for unsuccesful mission. It should stay the same, or get a slight drop.
When hiring mercs sometimes the cash is not deducted from the players treasury
Unrest caused by enemy spy continues even if he has been ejected. Adjusting the tax rate removes the unrest effect.
Generals sometimes causing religious unrest yet do not have any traits/retinues that would cause it.

Crusades
Fix crusaders deserting at high sea every two turns
Fix Crusades not completing the path laid out by players -- they will follow the path for 1 turn and then stop.(this seems to happen with all agents and armies sometimes)
Fix Crusades that have their family member killed en-route -- these Crusades continue to remain Active, but the Pope does not realize this. Therefore the Pope does not call anymore crusades, and the player cannot recruit anymore crusade units.
Fix Crusades that fail because someone else beat them to the target -- these Crusades should disband or become rebels, not stand around doing nothing

Diplomacy
Still problem with ai accepting vassal status
Ai refusing gifts in diplomacy
Ai offering money for free in return when you offer trade rights
Auto-resolve for sieges seems to be bugged in favour of the attacker
Errors with family trees when son-in-law married into the family from another faction takes the throne.
Merchants bugged: on reload of save game their income drops
Some diplomacy pop-ups can happen after a faction has been destroyed
Tributes only seem to give cash for first turn, and not for any turns after that.
Pope will threaten to excommunicate you even if you are trying to protect yourself against attacking armies. He will often excommunicate the defender for just defending themselves.

Graphical/Sound Bugs
Venetian Heavy Infantry and Venetian Archers have their armour upgrades the wrong way round
Native archers in the New World have roman peasant icon(the default unit info icon from RTw) for unit info card.
Merchants Guild Apprentice trait mentions assassins guild instead.
Some model bugs for some Byzantine units, and with the Norman Knight/Latinikon/Christian Guard model
Neither Iconium nor Bucharest, at some unidentifiable point, get a "village" inside their harbours' walls. And Bucharest isn't connected to its harbour :http://img215.imageshack.us/img215/1993/harbaui2.jpg
Sprites are too bright compared to the actual units
Armenian Cavalry refer to themselves as light cavalry when they are heavy cavalry.
Roads in Dublin do not appear on the map

Miscellanious
Errors in translated text for foreign languages versions of the game, including swear words in the Italian versions advisor's speech.
French Diplomat says 'bein' instead of bien
May be some issues with memory leak with long extended period of play

Ideas for Fixes/Improvements
Make Inquisitors slightly less powerful
Make assassins slightly more able to kill targets at lower levels. In addition, make the "killer on edge" penalty trait much rarer; an assassin should not suffer a decrease in skill with every failed assassination attempt.
Longer timer for sieges
Reduce rate of fire for towers
Tougher campaign ai on higher difficulties
Campaign ai should garrison its settlements better. It also just sometimes stands there with a full stack army next to your invading army and does nothing. Should also attack with more full stacks, sometimes it can attack with very small stacks
Make ai build less siege units as it seems to have a lot in its armies, especially Milan/Venice.
Give billmen, halberdiers and pikemen(?) bonus against cavalry
Some units missing from the campaign: Armoured Sergeants for the English, Dismounted Gothic Knights for HRE, Dismounted Broken Lances for Venice.
Reduce combat skills of siege crews/peasants as they get far too many kils when fighting elite units
Give mortars exploding ammo as atm they are too ineffective
Add back in thing from RTW that displayed how many movement points agents have left
Have a transgression option in diplomacy to ask other factions to move their troops off your land.
Have relations with a faction improve the longer you are allied. But also allow for them to decline if there is nowhere else for an ai faction to expand apart from your lands.
When an alliance is broken it should have a big effect on relations, and on a factions reputation
Have your history with a faction affect your relations. eg if you have lots of wars with a faction it should be harder to get an alliance with them
Cancelling treaties should not lower reputation at all, but probably faction relations. (not sure what is status quo).
Ai should do more naval invasion. At the moment the ai never takes over Ajaccio or Cagliari, and never leaves the British Isles as the Scots/English if that is all they have.

valaki tudja, hogy holjár a fordíás?
Ja és az egy is jó nem mert azt is szedem le a 2-õ után

Igen, valami hasonlót próbáltam megfogalmazni 😊

Na jó, asszem megvárom az elsõ izmosabb magyar mod-ot, mert ez hypergáz!
morreau
#2263 <#nezze>

Egyetértek Apache00 hozzászólásával. Sõt, ha jól emlékszem, a Rome-ban az elsõ (vagy második) patchig a hídon átkelõ egységek belepotyogtak a vízbe. Mindegy, mindegyik total war-nál voltak hibák, ezek egy része meg is maradt. Ennek ellenére mindegyiket imádtam, a hibák jelentõs részét egy kis türelemmel el lehetett viselni (Ilyenek a formáció hibák, persze jobb lenne nélkülük). A játék egész egyszerûen magával ragadó, és ezért sok mindent el lehet nézni. Hogy játszhatatlan? Kétlem. Egyébként - akinek nem inge, ne vegye magára - sokan összekeverik a játékmenetbeli hibát a saját játékbeli téves döntéseikkel. Tipikusan ilyen a "de szar az AI, mindenki megtámad, elárultak a szövetségeseim" stb. Most, hogy pl.a diplomáciával kapcsolatban több információt lehet begyûjteni, az ilyen árulásokra lehet magyarázatot találni. A korábbi TW-knél is inkább az volt a baj, hogy nem lehetett kikövetkeztetni, mi miért történt.

Sforzan!

Fontos dolgot mondtál (legalább is remélem, jól értelek). Majd ha azt látják a fejlesztõk, hogy Magyarországon veszik a játékaikat, talán majd odafigyelnek a javaslatokra is. Addig, amíg a "warez rulez", ne is álmodjunk ilyenekrõl. Ajándék lónak ne nézzük a fogát.
hzsolt
Szólni kellene a moderátoroknak, hogy a tar átnevezte a könyvtárait, a fenti logó itt van helyesen:
http://img.tar.hu/recler/size2/19987090.jpg

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Jól megkésve, de reagálnom kell:

Én már csak ilyen perverz állat vagyok. Úgy véltem, hogy az eddigi teljesítménye alapján a Creative Assembly megérdemli a bizalmat és a pénzt a munkájáért. A termék ára sajnos magas, de csak a hazai átlagkeresethez viszonyítva, ebbe azonban felesleges lenne belemenni. Ahogy abba is, hogy ki mire, és mennyit hajlandó áldozni a pénzébõl. Most biztos teljesen hülyének állítom be magam, de a Shogunon kívül mindegyik Total War eredetiben van meg.

Szerintem fontos, hogy, aki megteheti itthon és eredetiben szerezze be a játékot. Így talán a 4 év múlva megjelenõ Medieval III: Total War-ban A Duna bal oldalán levõ Esztergom, vagy tõle dél, dél-keletre esõ Fehérvár (Fejérvár) lesz a Magyar Királyság fõvárosa és nem holmi bérgyilkosok lesznek a speciális egységeink.
És pont emiatt bátorkodtam hangot adni felháborodásomnak, mivel az ilyen terjesztõi, kereskedõi magatartás azt a kevés vásárlót is elriasztja, aki egy sms-n túl is hajlandó fizetni egy szoftverért.

stephanus!

Még nem próbáltam a magyarokkal, de a fórumosok általában élvezték. Városnevek elírását, városok elhelyezését igyekeztek javítani, erre kb. egy héttel korábbi bejegyzéseknél olvashatsz vhol. Külön elnézést kérek attól, aki erre megoldást talált, de nem tudom felidézni a nevét.
A gépem hasonló, csak a procim Intel 2800+. Elég jól fut, de erõsebb grafikus kártya kellene, a kellõ élsimítás azért hiányzik, nehéz megkülönböztetni az egységeket. Már írtam Kukipukimuki-nak, vagy hogy a túróba hívják a finn mikulást, segítsen😊
Apache00
"ebben a formályában egy nagy kupac szar az egész"
Azért ezzel egyáltalán nem értek egyet. Annak idején a Med 1 is tele volt hibákkal, de még mennyire, érdekes modon akkor senkit nem zavartak, mert még mindig ujdonságnak hatott ez a stilusu játék, és mindenkit levett a lábárol ez az uj feeling. Azota eltelt pár év, és az igények tényleg megnöttek nagy mértékben. Igazábol a játékos már azt várja hogy szinte teljesen hibátlan játékot adjanak ki (söt ho végén még kölcsön is adjon). Ahogy fejlödik a játékipar, annyival több lesz a hibalehetõség is. Tökéletes játék soha nem fog készülni érzésem szerint. De engem nem is zavar, ha el tudom fogadni a hibákat, és élvezni tudom a játékot. Akinek vmi nem tetszik, nem kell vele játszani. Ez a játék is hemzseg a kisebb nagyobb hibáktol, de szerintem nem megy a játék kárárra, ugyanis tudom élvezni, és le tud kötni. Egyszerü játékosként kezelem a dolgot, és nem kritikus szemmel állok hozzá, hogy aztán minden lehetö hibát észrevegyek benne, és aztán megállapitsam hogy szar az egész. Sztem legtöbben akik itt vagyunk nem azért játszanak vele hogy minnél több hibát vegyenek észre, és saját idejüket pocsékolják vele, nyilván élvezik valojában a játékot, minden hibája ellenére.
Ugy gondolom a bugok nagy részét orvosolni fogják patchek vagy modok fomájában, de a történelem hüséget nem, mert azt nem lehet. Nyilvánvalo hogy elsödleges szempont a játszhatoság és nem a történelemhüség, mert nem ezer embernek akarnak megfelelni, hanem sok százezernek. És valljuk be hogy történelemhüre abszolut nem is lehetne megcsinálni, annál fogva sem, hogy már eleve a játékos változtatja meg a történelem folyásást. És az is igaz hogy sok egység használhatatlan, de hozzá kell tenni, hogy egy csomo fajta nem is létezett, amiket itt felvonultatnak, söt egyes egységek korábban vagy csak késöbb jelennek meg a játékban mint az volt valojában. Én, történész szemmel nézve, leszarom ezt nagy ivben. Mert most nem történelemet akarok tanulni, hanem csak egy jot szorakozni. A játék szinte semennyire sem történelmhû, de a kor atmoszféráját megadja nekem, még ha hibák tarkitják is.
Tehát én azt mondom, ez egy egyszerü játék, melynek igenis jo feelingje van.

Üdv Néktek!

Ezer bocs, jó Urak, de sajna nincs idõm az egész fórumot végigolvasgatni, szánjátok hát meg gyarló lelkemet, és kegyesen válaszoljatok néhány kérdésre:

Milyen a játék a magyarokkal, egységek, nevek rendeben vannak?
Várható e téren valami honi javítgatás?
Elborzadva olvastam valahol Budapestrõl, ugye ez átszerkesztetõ valahol egy textben?
AMD3200 6600GT 1 GB elégnek tûnik a játékhoz?
Apache00
Ehhez max csak annyit füznék hozzá, hogy aki meg sem vette, csak törten tolja, az ne okoskodjon, hogy ez szar meg az szar, és hogy mennyi mindent elbasztak a készitök. Sztem megdolgoztak a pénzükért, inkább a hazai kiadot lehetne szidni, amiért basztak leforditani, pedig beigérték, és még elég húzós áron is adják.

Nem, nem erõs.
Azért, mert nem az a szempont hogy mostanában milyen szar játékok jönnek ki hanem az hogy a total war sorozat mércéjét nem éri el, a Róma a modokkal messze jobb játékélményt és kihívást ad még most is mint a MED2 mert a fejlesztõk képtelenek voltak tanulni az eléjük rakott példákból hogy a játékosoknak valójában(!) mire van igényük és nem csak pár bug van benne hanem ez eddig a legbugosabb TW amit valaha is kiadtak, formációgondok, AI gondok, egy csomó egység kvázi használhatatlan, az ostrom autoresolve a támadó javára bugos stb stb twcenteren vagy másfél oldalnyi bugot írtak eddig össze és azok csak a komolyabb a játékélmény erõsen befolyásoló bugok.

Majd ha kijöttek a patchek és a modok akkor valszeg ez is egy jó játék lesz de ebben a formályában egy nagy kupac szar az egész.

1et ertek apedroval.Mindenki csak a rosszat veszi eszre a jatekban,pedig azert ez is 1 igen komoly es jol sikerult jatek lett a mostansag megjelent jatekok palettajan.Sztem mar 1 kicsit elkenyeztetett minket a Creative Assembly,es lassan tul durva elvarasokat tamasztunk felejuk...
En is very hardon jatszok es igen kemenyen kuzd a gep ellenem.
Talalkoztam termeszetesen hibakkal is,de ezek nem olyanok amit patchel ne lehetne megoldani.
1szoval azt irni a jatekra h 1 rakas szar lett finoman szolva is eros!

mert úgy hiszem ilyen nehéz, jó játékhoz kell

szasztok milyen a játék jó? szt megéri letölteni mert néztem 2DVD-s, de szt lefogom szedni fõleg akkor ha megjelenik hozzá a magyarosítás

Sziasztok!

Sokan adnak hangot a csalódottságuknak a játékkal kapcsolatban. Tény, vannak hibák. (Pl. egy francia keresztes had a megalakulása után meg sem mozdult, és még csak véletlenül sem kezdett fogynin a létszáma. Pedig a progi sereg fogyással bünteti - legalább is a "human player"-t -, ha a keresztes had nem a kitûzött cél felé halad, etc).
De!
Nekem egyenlõre tetszik játék, a hibák javíthatók, biztatók a megoldások.
- Diplomácia. Áttekinthetõbb, nem csak a nemzetek közötti viszony minõségérõl tájékoztat a progi, de arról is, hogy pl. a szövetségesed mennyire megbízható. Most Pl. spanyolokkal vagyok, a portugálok és a franciák is szövetségesek, de a diplomácia menüben (reputation)látható, hogy mindkét szöv. megbízhatatlan. Ez nem is csoda, hiszen ha jól tudom, gyõzelmi feltétel mindkettejük számára a spanyolok kiiktatása. Emellett - lehet ez szentségtörés - de az AI még "okos" is, mert pl. a franciák és a mórok habozás nélkül kötöttek egymással szövetséget. Engem egyáltalán nem fog meglepni, ha a franciák az elsõ adandó alkalommal a hátamba döfik a kést, akármilyen rég is leszünk szövetségesek.Megoldás: szövetséges az ellenség hátában, megtámogadtva a pápa barátságával.
- Apropó, pápaság: hasznos jóban lenni vele. Lehet pénzzel kenegetni, de még jobb, ha saját kardinálisunk kerül a pápaság élére. A spanyolokkal nekem ez már az elsõ pápaválasztáskor sikerült. (Három kardinálisom a tanácsban, egy közülük jelölt. A franciák, a korábbiak alapján érthetõ és logikus (!) módon, nem a spanyol jelöltre szavaztak. Három saját ember a tanácsban+ egy kis diplomácia, és a spanyol jelölt nyert, franciák kitagadva, mehet a keresztes had. Nekem ez is tetszik).
- Csaták. Hozzám eddig a gép nem volt olyan kegyes, mint sokakhoz itt a fórumon. Én eddig csak élvezetes csatákat vívtam, a gép törekszik a lehetõ legnagyobb vezsteség okozására. Pl. Rome-ben ostromnál, az AI kitõréseinél már én kértem elnézést, olyan ostoba volt a gép. Gyalogos derékhad a fõkapun vonult ki, különbözõ alaki gyakorlatokat tartott miközben hülyére lõttem õket, idõnként egy két egység rohamozott, persze futás lett a vége. A két oldalsó (!) kapun kivonuló lovassága közben parádézva "sétált" fel az ütközethez. Persze, mire odaért a lovasság, már nem volt támogatható gyalogsága, a csaknem sértetlen seregem hamar véget vetett a dísszemlének. Mindezt very hardon. Med 2-ben viszont pillanatok alatt felfejlõdik a gép, és teljes erõvel zúdul az arcvonalamra, íjászok, egyebek hátulról támogatják, a nehézlovassága- ha teheti -, egybõl lecsap a gyalogságra, a megbomlott hadrendbe - ha teheti -benyomja a gyalogosait, a nehézlovasságot kivonja, és máshol csap le stb.
Szóval, alapnak nem rossz ez, persze, várom a javítást.
ok ez müxik!!!!
3 csatát nyomtam vele!

DE ELÕTTE : be kell menni a preferences text filébe és keresd meg ezt a sort :

use_ip = .....(ide kell írni a hamatchi IP-jét, ami mindenkinek sajátja)
use_port = 27750
Pharaoh
Egy olyan progi, aminek a segítségével a neten kersztûl úgy tudnak gépek kapcsolódni egymáshoz, mitha lan-ba lennének kötve. Így lehet lanos multigamet játszani.

mi is az a hamachi?
hamachi:
Medieval 2 - Hungary
mtw2

ezen a szerveren futnak a tört verziós játékok is ??
Volt egy próbálkozásom mármásik szerveren , de az illetõnek originál volt és nem láttuk egymást a LAN listán..
BlackShadow
én már kinyírtam 1et egy közepes assa-val 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

PrasCo
Nagyon köszönöm, nagy segítség volt! <#worship>
Én jó egy hónapnyi játék után jöttem rá, hogy lehet a legegyszerûbben jóban lenni a pápával: Pénzt kell ajándékozni neki.
Korábban nyolc (!) papom térített a móroknál katolikus vallásra, jó ha egyet kineveztek közülük. Plusz felépítettem mindenféle képolnát, még egy Nagy Katedrálist is a fõvárosomban. Meg betartottam a pápa utsításait. Semmi komoly hatása nem volt, kiemelkedõ eredménye nem lett.
Aztán egyszer a diplomatámmal odamentem a Pápai államhoz (rómához), és ajándékoztam neki 10.000 pénzt. Kapásból nulláról kilencesre ugrott nála a népszerûségem (a tizes skálán). (Pedig Dán pápa volt, õket pedig ott írtom, ahol lehet, lévén hogy a német római birodalommal vagyok)
Kicsivel késõbb kerszteshadjáratot kértem az egyik kitagadott keresztény nemzet ellen (akkor 6-os volt a népszerûségem a pápánál). Elutasította. Ajándékoztam neki 4000 pénzt, és utána egybõl rábólintott. (és 10/10 lett a népszerûségem nála).
Szóval pápa bácsi finoman szólva megvásárolható. És mivel rendesen építgettem a tamplomokat a településeimen, az inkvizítorok sem zaklattak.

Pharaoh

Nincs túl sok az újvilágból. Legdélebbi részen egy lázadó város volt, a középsõn kettõ aztek város, kubán szintén egy város, északon meg még nem jártam.

PrasCo
Tiszteletem.
Akad valakinél (akár ingame minimapen) normálisabb Amerika-térkép? Csak körülbelülre. Húsz éve Dél-Amerikánál(?) tökölök, találtam északon valami meredek partszakaszt is, talán Észak-Amerikát, de sehol nem lelem a Hatalmas Azték Birodalmat, csak a kicseszett nagy tengereket; az meg kicsit gáz, hogy párszáz fõs bennszülötteket ütni küldtem el Bizánc legjobb haderejét.
morreau
hamachi:
Medieval 2 - Hungary
mtw2

a.carkey
Keresel egy saját családtagot, aki nem nõs, és a hercegnõvel rákattintasz, akárhol is áll az ürge. Megjelenik egy házasodás opció, katt arra és amikor odaér, hozzá is megy ...

A medve nem játék.

van olyan gomb a diploban hogy
marry with faction hier /asszem/

helló!
segítsetek már lécci! hogy kell hozzáadni a hercegnõt a saját family member-emhez?? komolyan nem tok rájönni pedig ez lenne a misson:S
kösszi
Hello !van már valakinek futó szervere a hamatchin ?? plz írja már ide a szerver nevét meg a passot hozzá! valahol már lehet kapni itthon ?
inkvizitor ellen legjobb megoldas! mindig a kozelebe kuldesz egy papot vagy egy kereskedot, olyat aki elhullhat!

es a csakadtagjaidat vidd a tavolabbi varosokba! es ne mozdulj ki belole!
nem erdemes probalkozni orvgyilkossal, az en uber giga ultra gyilkosomnak is csak 8% eselye volt egy 4es inkvizitor ellen!

es ha rajon papa mit probalkoztal akkor ki is leszel atkozva!

szal en inkabb etetem looser papokkal!
ajánlom figyelmedbe az Alan Ligh Cavalry-t, török meg bizánci zsoldos egység. ezsméletlen gyors, hipp-hopp utoléri szinte bármelyik lovas egységet is.

Bucser
A diplomácia ugyanolyan szar mint az RTW-ben volt.. kb semmit nem változtattak rajta...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zogu
Köszi. Lassan profi leszek. Hogy tudom megmondani a buzi franciának, hogy takarodjon ki a területeimrõl. Az elõzõben volt egy ilyen felszólítás. Na most azt írták, hogy a diplomácia sokkal szerteágazóbb lesz. Na ez az, ami nem lett.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Bucser
Legyél jóban a pápával. Ja és ne járj sokat más térfelén csak ha azta területet biztosan beveszed.. lehet csak szerencsém van de még soha nem estek nekem inkvizítorok.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zogu
Mi a szart lehet csinálni az inkvizítorokkal? Mindíg a legjobb embereimet nyírják ki, a legváratlanabb idõpontban. Az orgyilkos semmit sem ér ellene.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

PrasCo
Futtában kapd el (ha nincs könnyûlovasságod, kerítsd be, de amúgy is érdemes bekeríteni, mert az üldözés a Medi 2-ben egy akkora rakás szar, hogy arra már nincs is szó); bár néha az is megesik, hogy a stabil morállal bíró testõrsége közül szedik ki élve.
PrasCo
Az RTW-ben nagyon jól bejött, hogy egy már kivéreztetett könnyûgyalogos csapatot akár Equites Auxilia-kkal is le lehetett vagdalni, mert egy pillanat alatt beugrottak a csapat közepébe, és ott már pánik volt...
De itt igazából nincs is értelmes könnyûlovasság a milíciákon kívül, csak lovasíjászok meg nehézlovasság. <#szomoru1>
Zogu
Igazán köszönöm. Na mondjuk ez nem jutott volna eszembe, ha az életem múlt volna rajta, akkor se. Próbálkoztam én az árukkal, de semmi nem történt (azonnal) így felhagytam vele.

BlackShadow
nekem még sose sikerült generálist elfognom .. h kell ?😄 (mindig kinyírják..) bár egyszer mintha mondták volna, h elkaptunk egyet, de váltság díj kérésnél nem szerepelt

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Rome-ban sem volt a beszéd random, nekem jobban bejöttek az ottani szózatok, a MED2-esek elég bénára sikerültek.

Régebben olvastam hogy a javítások lista megjelenése után kb két héttel jön majd az elsõ patch.

Engem inkább az érdekel hogy a második, harmadik és negyedik patch mikor fog jönni mert ezt a rakás szart amit játékként adtak ki egyetlen patch nem tudja megjavítani <#levele>

Kurva nagy csalódás a RTW után, ez lesz az elsõ total war játék amit NEM fogok megvenni...

"akkor meg parasztokat rekrutálsz majd szélnek ereszted õket más városban."

Ha toborzott csapatok létszáma itt már nem vonódik le a városok lakosságából

Cease fire-t meg megállás nélkül kér mindenki és cserébe irreális dolgokat is hajlandóak adni pl 5 kör alatt 3 cease fire-ért cserébe a franciák háromszor adtak ajándékba nekem városokat.

Bucser
De igen.