Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, most olvasok a lovasrohamról :

"Regarding the new charge mechanic, there are two charges available to a cavalry unit:
- a formed charge which allows for most of the unit to charge into a target;
- and an unformed charge which stops the charge after 10% of the soldiers within that unit have made contact with the target.

In RTW this wasn’t as much of an issue because cavalry did not have long lances and as such did not require two significantly different charge abilities. The M2TW charge system allows you to have a very powerful charge if you do everything right and a light charge if you don’t."

I.C.ram
Hát a kezdeti puskáknál még jóval messzebre hordtak a hosszúíjak.
ha man' ijaszok...

hogye' van az, hogy bizonyos ijaszok messzebbre lonek, mint a musketasok?
es persze a musketasaim hullanak, mint a legyek...
persze hasznalhatnek hand gunner egysegeket is, de annak meg az ellenfel torkaba kell mennie egy egy lovesert
Én is ki szoktam kapcsolni, ne akciózzanak maguktól. 😊
Egyébként az összes TW résszel játszottam már elég sokat, csak most kicsit meglepõdtem ezen a hirtelen halál effekten. 😊

Az íjászok egyik hasznos képessége, hogy képesek automatikusan visszavonulni - ha be vanállítva. Így normál esetben egy lovasroham kevesebb kárt okoz bennük. Persze, van, hogy a gép megfeledkezik errõl a parancsról - jellemzõen human playernél- ilyenkor aztán arat a kaszás...
Ha védekezel, bármilyen gyalogos egységnek érdemes kiadni a védekezõ parancsot. Jó charge értékkel rendelkezõ gyalogosoknál szoktam még alkalmazni azt a technikát is, hogy mielõtt az AI rohamozó egységei elérnék a védelem falát, rájuk rontok. De ez ellenfél és szituáció függõ.
Értem én hogy lovasroham, de egyrészt megálltak amint belerohantak a csapatomba, másrészt az irritáló kicsit, hogy ezek még csak könnyûlovasok voltak.
Bezzeg mikor az én nehézlovasaim futnak bele egy íjász csapatba, azok csak szépen lassan kezdenek fogyni, nem egyszerre hullik el 42.

ha mar lovasroham...

egyreszt gyonyoru, amikor belerontanak az ellenbe es szerteszejjel szorjak oket. van kai felrepul jo par meter magasra 😉

masreszt viszont a kedves rohamozok, ki tudja milyen okbol, egyszer masszor epp a vedekezo egyseg elott leallnak es nekiallnak kardozgatni, mint a tenkes kapitanya a gaz labanczokkal.
Dismounted knight volt, kard+pajzs.
Tudom hogy spear bónuszt ad lovasok ellen, de a legjobb lándzsásaim jelenleg 6/10 körüli értékekkel rendelkeznek, így ha lehet nem pazarolnám rájuk a helyet a seregben.
Viszont ha ennyivel többet számít a spear mint a defense érték akkor nincs mese, vinni kell õket...

Hát igen, ez súlyosan hangzik. Jelentõsége van annak, hogy a gyalogosaid milyen fegyverrel rendelkeztek. A lovasság elleni védekezesnél a szálfegyverekkel rendelkezõ egységek a legjobbak, és zárt védekezõ felállásban vannak. (Control panelen alul, kék/ezüst pajzs aktiválás) Ezt növelheti a spec védekezõ fornmáció - ha van.
Nem sokat játszottam vele, de lenne egy kérdésem:
Az normális, hogy egy 10/10-es light cavalry(40) szembõl betámadja a 14/21-es nehézgyalogságomat(60) és kb 2 másodperc alatt 60-ról 18-ra redukálja a számukat úgy hogy közben néhány egységet veszít csak?
Rome-ban nagyjából hasonló arányú értékeknél egy principest max egy nehézlovas tudott megszorítani.

Grrrrrr!

Ha valamelyik játéknál számíthatsz majd bugokra, az épp az EU3 1.0 lesz. Ettõl eltekintve, zseniálisnak tartom a sorozatot, ugyanúgy, mint a Paradox (õk is nagy patch gyártók)többi játékát (pl.: Hearts of Iron, Crusader's King- a játékosoknál egyébként itt is az erõs mongolok csapták ki a biztosítékot).
Abban igazad van, hogy akkora ugrást nem jelent a Med 2, mint a Rome jelentett a Med 1-hez képest. De akkorát szerintem igen, mint a Shogunhoz a Med 1. Sõt, én kifejezetten örülök annak, hogy ebben a játékban ötvözõdtek az eddigi TW játékok egyes elemei, középkori környezetben, amihez azért társulnak újítások és finomítások. Nem tudok elszakadni a diplomáciától, ami itt erõsebb, és fõleg áttekinthetõbb, mint korábban, a gép aktívabban, érzékenyebben reagál a játékos cselekedeteire. Nehezebbek a csaták, és nem a bugok miatt. A rome-ban nem tudtam csatát veszteni, itt elõfurdul. A keresztényeknél nõtt a vallás, a pápaság szerepe a játékmenetben. Ja, és én imádom a videókat, a shogunban is mindig megnéztem, fontos hangulati elem. No és a játék zenéje...! Ha máson lehet is vitatkozni, de ez bizosan veri az eddigi TW-ket, és sokat ad a hangulathoz.
Még jó, hogy nem tetszik... Felsorolnád milyen játékmenetbeli újításokat hozott az M2?

Jelenleg az EU3-ra várok. Ha egy évben jelennének meg, akkor szerintem verné a TW széria ezen darabját.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

SZEG007
én is igy jártam, ha Timuridokal kell csatáznom az biztos vereség mivel csak automatán birom lejátszani, de még 2x-es tulerönél is kikapok, szoval most egy idöre végeztem a játékkal

Tudja valaki, ha huscafatokat dobálok az ellenfélre az mirejó? Azonkívül hogy szép zöld lessz a zászlójuk. 😊
XTAKI!
A sereged eltünésének legegyszerûb és legkézenfekvõb oka: az ellenséges diplomaták megvesztegetik. Nyird ki mindet, énis aztszoktam így megmaradnak a seregeim 😄

MSTUMMER!
A játék nagyon jó. Ez az egy lényeges probléma van vele, hogy a Timurid támadásaikor meghal a game, demire azok megjelennek és eljutnak hozzád, az beletelik pár évbe. 😊 Addig nyugodtan tudsz játszani és mire összetûzésba kerülsz velük lehet már kijön valami javítás, és nemlessz semmi probléma.
Ki se próbálod csak mert egyeseknek nem tetszett?
Érdekes gondolkodásmód...

Ittvan nálam a game,de annak alapján amit irtok inkább nem is rakom fel, csak ha jön egy realism mod...gondolom várni kell rá még.
Amugy csodálkoztam énis pár dolgon amikor a képeket lestem...Budapest, jó ez még vhogy elmegy...de hogy Bukarest létezik... :S 1459ben emlitették elõször...

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Gerbill
Ha alacsony a morál akkor lehet, hogy lázadóvá válnak. Meg a keresztesseregnél van olyan hogy dezertálnak, lehet, hogy itt is ez áll fenn.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

hello. Alapbeállításon, 1kör 2 év-nél , mikor lehet amerikát felfedezni? Illetve mikor jönnek a Timuridok? Ezek a mongolok utódai...??
kössz
biztosan nincs.egesz egyszeruen csak eltunik a sereg...nyom nelkul. lehet bermuda? 😉
PrasCo
Abból a szempontból nem változtat a felálláson ez a tény, hogy így sincs egyelõre megoldás. =)
Lesz.
De nekem akkor is leáll a játék ha épp nincsennek nála elefántok.
PrasCo
Pontosan ez volt a gondom, ha visszaolvasol. Ezért kellett hat-hét TELJES sereget belepumpálnom EGY timurida hadseregbe, mert a barom elefántjai miatt kifagyott a játék, ha taktikai szintû buliba elegyedtem vele. Tehát csak stratégiai szinten lehetett a géppel kikalkuláltatni a csatákat.
...az meg ugye, 9-es experience-û ágyús elefántokat ismerve nem hagy túl sok reményt a végeredmény felõl.
Taktikázni tehát rohadtul de nem fogsz tudni (patchig legalábbis), ami marad, az az esztelen túlerõ fölsorakoztatása.
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a játék egyszercsak elkezd ütközni valami ismeretlen dologgal.
Márcsak a Timurid (remélem jól írom a nevét) él, ha megtámad 1 várost és autómatán elbuknám, de inkább lejátszom, hátha akkor kitudom taktikázni valahogy, nos ebben az esetben a játék valami hiba miatt leáll. A hibaüzenet szerint: a játék valami ismeretlen valamivel ütközik ezért leáll. Ha autómatára nyomom és elvesztem a várat akkor fojtathatom tovább a játékot. Volt valakinek hasonló probléma?
Ha megvárom hogy támadjon, a játék kilép, ha kitámadok, a játék kilép, csak akkor nemlép ki ha autómatára nyomom a csatát és elvesztem. 😞
Már lassan 1 hónapja játszok és eddig ilyen probléma nemvolt a játékkal, csakmióta a Timuriddal csatázok keményen.
Ha valakinek vol hasonló gondja irjon pliz!
Hmmm...

Nekem nem a bugokkal van bajom. A bugok javíthatóak. Nekem azzal van a bajom, hogy a CA nem következetesen viszi végig a TW sorozatot. Kihagynak olyan dolgokat a következõbõl, ami az elõzõben benne volt, és jó volt, hogy benne volt.

A MED1-ben fel lehetett venni a kampánycsatákat is replayba. A Romeban ez az optio megszûnt, csak a custom és a multi csatáknál maradt meg. Kérdem én: a kampány és történelmi csaták miért maradtak ki? Miért kell visszalépni az elõzõ játékhoz képest?

A MED1-ben lehetett foglyokat ejteni. A Romeban, a klasszikus rabszolgaság idején ezt nem tehetted meg. Olyan, hogy elfogj egy hadvezért, még elméleti síkon sem valósulhatott meg. A MED 2-ben ez az optio visszajött. De csak részben. Az elsõ résznél ugyanis csata közben is le lehetett gyilkolni a népet.

A MED1-ben nem csak a trónörökösnek kérhettem meg hercegnõt, hanem a család bármelyik tagjának. Igaz, nem tudtam irányítani, hogy ki kapja a családból. De akkor is.

A MED1-ben címeket adományozhattam, ami jól mutatott, hangulatos volt. Itt mit adományozol?

A MED1-ben a legidõsebb fiú örökölt. Míg a MED2-ben a Rome örökösödési rendszerének butított változata üzemel. Hogy miért butított? Mert a Romeban legalább változtathattam a trónörökös személyén, itt meg nem. Ez az optio valahogy kimaradt.

A MED1-ben a kém mindenféle pletykát tudott meg az ellenfeleimrõl, vagy a saját embereimrõl. Mindenféle apró gyarlóságot. Amiket még saját embereimrõl sem tudtam. Hangulatos volt. A MED2-ben elég megnézni az embereim adatlapját.

A Romeban meg lehetett nézni a városokat. Sétálni lehetett bennük. Jó volt. Érdekes képeket csináltam. Hol ez az optio? Kaptál helyette pár videót a kém beosonásáról, amit 10-szer megnézel, de 11.szer már kiklikkelsz.

A Bugokat javítják. De a városok elhelyezését, nevezését már nem. A korábbi játékok kimaradt pozitívumait sem. És nekem ez a bajom. Nem tudhatom, mit kapok a következõ játékban a CA-tól.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Olvasgatom itt a hozzászólásokat, és nemigazán értem a nagy indulkatokat.
A megjelenése óta tolom a játékot, és nagyon élvezem. Most a német római birodalommal nyomom, és tök élvezetes. Rövid hadjáratban játszottam már az angolokkal és a mórokkal is. Azok is jó játékok voltak.

Bugok vannak, persze, és némelyik valóban elég vaskos, sõt, olyan AI bug is volt (battle mapen az AI passziviása), amitõl falra másztam.
De könyörgöm, a Rome öt peccset ért meg, mire kialakult belõle az a zseniális játék, amit mindannyian imádunk.
Ugyanez fog lezajlani a Medieval 2-vel is. Hogy szar lenne a játék? Dehogy. Csak éppen ez bizony az 1.0-ás verzió és ez látszik is rajta.
De jönnek majd a patchek és jobb lesz ez is. Mindenesetre számomra a játék már most is élvezetes, és jól tudom, hogy idõvel majd elnyeri végleges formáját.
Jobban örültetek volna, ha még két hónapot kellett volna várni rá?
Mert én nem! Játszogatok vele, aztán idõvel megjön majd a patch is.
Megjegyzem, én a Rome 1.5-ös verziójával játszottam elõször, (ami szinte már tökéletes volt), mégsem jutna eszembe leszarozni a Medieval2-t.
Már most is jó játék, és lesz még jobb is. Aztán egy év múlva jön majd hozzá a magyarítás, és akkor még tutibb lesz. A különféle homemade modok meg sosem érdekeltek egy pillatanig sem.

(Itt jegyezném meg, hogy nemigazán értem azokat, akik a magyarítást keresik, lévén hogy alig egy hónapja jelent meg a játék, és minden értelmes ember tudja, hogy egy ekkora mennyiségû szöveggel rendelkezõ játék magyarítása hónapokba, sõt évekbe is beletelik. Ez nem egy tahó Need for Speed, ahol két gépelt oldalnyi szöveg van a teljes játékban)

I.C.ram
Végül azt csináltam, hogy fogtam beraktam egy generálisomat + pár töltelék katonát (,ha gáz van, akkor azért ne legyen gond) Gibraltárhoz, így nem tud a szemétje átlépni spanyolföldre. Viszont, ha majd megindulok meghódítani ésak-afrikát, akkor majd megint szabad lesz az útjuk a majmoknak 😞
Jah, tudom de ez az egyetlen út 😞

Még megjátszhatod azt hogy az ellen MINDEN városában MINDEN körben szabotálod a vallási épületeket így nem tud papokat képezni sehol! <#idiota>

Ha az összes papodat egy-két tartományba összpontosítod akkor a térítésük nagyobb lesz mint az ellen visszatérítése, én ezt csinálom.

A végsõ megoldás meg hogy egyszerûen kiírtod a frakciót így megszabadulsz az ügynökeitõl! <#hehe>

I.C.ram
Kb 6-8 assasint áldoztam már fel a célra, de baromire használhatlanok. Kb 5-10% az esély.
megasszasszinálod õket <#hehe>

I.C.ram
és azt hogy lehet elérni, hogy az idegen papok ne tudjanak aterületemre lépni? Baromi idegesítõ, hogy mindig beszivárognak, aztán egész életüket ott élik le.
Apache00
Régen még, mikor a régi szerkesztögárda volt, akkor nagyon jo volt, és sztem korrektül értékelték, mondjuk mivel nekem a kedvenc játékommá vált, én biztos többet adtam volna a Med 1-nek, de az csak az elfogultság miatt lett volna, ugyanis tény, hogy igencsak hemzsgtek benne a bugok

Azóta hogy Mo. legolvasottabb informatikai magazinja.
pc guru miota mrévadó? 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Apache00
Mellesleg a Med1 is hemzsegett a bugoktol, nem hiába kapott annak idején csak vmi 80%-os értékelést a PC Guruban, ennek ellenére azt irták végszonak, hogy kiváló hangulatu játék, szinte letehetetlen. Én is majd 2 éven keresztül toltam, és ott is javitgattak azért hibákat. Ésm ért szerették annyira az emberek annyikidején, és mért nem csak a fellelhetö hibákat keresték benne? Azért mert nem rakták tul magasra a mércét, ne mvoltak nagyok az elvárások, csak azt szerették volna, hogy ugyanolyan jo legyen, mint a shogun volt. Ha megközelitöleg van olyan jo akkor már baj lehet, sokakat amugy is kárpotolt a középkoi Europa érája. Rome-nál már megnöttek az igények az elhintett videok láttán, ami érthetö is valahol. És ugyan rengeteg pozitiv ujitást tartalmazott, az emberek mégis tulkalkulálták magukat. Aztán már fanyalogtak is a hibákért, és elkezdték keresni a csomot a kákán. Persze valojában mindenki valahol meg volt vele elégedve, mert játszottak vele rendesen, ez látszik a több mint 10ezer hozzászoláson is.
Aztán jött a Med2, az igények pedig ismét oriásira nöttek, egy olyan játékkal szemben ami a Med1-nél 10x fejlettebb, azonban a hibalehetöségek száma is ennyiszeresére nött, ami meg is látszik sajnos. Azonban egyáltalán nem lett a játék játszhatatlan vagy élvezhetetlen, söt nekem személy szernit bejön, a hibákat meg várom, hogy javitgassák. És én azt sem állitom, hogy a fejlesztök lelkesedése még mindig olyan nagy mint még a Shogun idején, azt ugyanis még biztos teljes szivböl fejlesztgették, most meg már komoly befolyással bir a játék üzletpolitikája, a marketingje, ami ma már sajnos minden játékra rányomja bélyegét. A fejlesztöknek idöre kell dolgozni, meg van kötve a kezük, hogy mit rakhatnak bele és mit nem, ha pedig nem tudnak kijavitani minden hibát a határidöre, akkor kénytelenek ugy hagyni és kiadni bugosan, mert késés esetén komoly megvonásokal sulythatja a kiado öket, igy kénytelenek utolag javitgatni.
Ugyhogy én azt mondom nem kell olyan szörösszivünek lenni a Med2-vel kapcsolatban, jo ez, csaslodást pedig nekem személy szerint nem okozott, de nem is vártam töle megváltást. Azonban tény, nem lehet rá azt mondani, hogy tulszárnyalta az elözö részeket. Nálam még mindig a Med 1 a kedvenc.

BlackShadow
ennyi erõvel írhatnák,a budapestes példát is.. egyrészt buda másrészt duna bal oldala 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Lenne kérdésem:
Ha az ellent megfertõzöm "döglött marhákkal", akkor milyen hatással van rájuk??
Mert annyit vettem észre hogy az én egységeim nehezebben támadják meg õket.
/Biztos nagyon büdösek <#vigyor3>/

Lehet, hogy az ördög ügyvédjét játszottam. Sokáig vártam, hogy itthon megvehessem, és napról-napra bizonytalanodtam el, egyes fórum véleményeket olvasva. Annyi szélsõségesen negatív megnyilvánulás volt (van), hogy szabályosan megkönnyebbültem, amikor végre elkezdtem a játékot, és a borós hozzászólások után talán kissé könnyebben veszem a hibákat. Emelett úgy érzem, az idõ megszépíti az emlékeket, mert a Rome-nak nem csak AI problémái voltak. Emlékszem pl, hogy az alapjátékban sokszor használhatatlan volt a teknõs béka alakzat (mgbomlott, kettészakadt, hadd ne soroljam). Tök ideg voltam, aztán miután javították, gyakorlatilag egyszer sem használtam. Szép, meg jó, de ment nélküle is a dolog.
Ami a spec egységeket illeti, a Med 1-ben is azonos kultúrákban sok hasonló egység volt. Az a fajta szín , ami ott volt (de ez a Rome-ra is igaz) kissé túlzás volt. (Fontos lehet az áttekinthetõség és megkülönböztethetõség a csatatéren, de emlékeztek még a rózsaszín/lila nem is tudom milyen színû párthusokra?) Ingoványos talajra lépek, mert annyira nem értek hozzá, de számomra hitelesebb az a kép, amit a Med 2 ad vissza (Persze, vannak tévedések, pl magyarok). Erre a korra ismereteim szerint nem volt jellemzõ az uniformizálás, egy két sajátos egységtõl eltekintve a seregek inkább vegyes képet mutattak, a tömeget kardos, kopjás, pikás emberkék alkották, szerencsés esetben külön csoportosítva. A zöme azt vitte magával, amit otthon talált.

De mindegy, úgy érzem, egy oldalon állunk, én csak a szélsõséges megnyilatkozások miatt vágtam bele ebbe a témába, és az is lehet, hogy elõbb utóbb majd az én türelmem is elfogy a hibákkal kapcsolatban.
a.carkey
Nincs ellenséges diplomat a környéken?

A medve nem játék.

Hy!
Van már patch? Nemrég lett meg a játék.

nem, biztosan nem, mellesleg arrol van kis ertesites...miszrint a lojalitasa nem epp a legtobb es stb...
masreszt egesz sereget, musketasokkal, agyukkal,lovagokkal nemigen tud senki sem megvenni....
Nálam helyõrségek szoktak csak úgy felszívódni de a benntlévõ családtag megmarad és a város is

Nem attól jó rajongó valaki hogy kritikátlanul elfogad vagy elnéz minden hibát ami a kedvenc játékában van.

Ha a rajongók nem tudatják a fejlesztõkkel hogy egy SZART adtak ki játékként akkor a patchek se fognak javítani gyk semmit hiszen "mindenki elégedett", a Rome után én egy elõrelépést vártam de ehhelyett csak egy feltupírozott grafikai motort kaptam ahol a játékélményt alárendelték a látványnak.

SötétBarom
Nem lehet, hogy bribe-olják õket?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

"French Diplomat says 'bein' instead of bien". Ez nem szõrözés?
a franciak roppant sertodekenyek a nyelvukre.

mas : volt man' olyan valakinek, hogy egy serege csak ugy eltunjon?
minden bejelentes nelkul. nekem sajnos tobbszor is eltunk fullos seregem.
PrasCo
Szerintem itt többen arra próbálnak rávilágítani, hogy nem azzal van gond, hogy ennyire bugos a játék. Azzal van gond, hogy egy Total War ennyire bugos!
Szerintem meg igenis egy CA-nak, aki már letett valamit az asztalra, lehetne egy kicsit több szeme azon, hogy mit ad ki a keze közül, mert ami lécet feltett, azt illene legalább magának átlépnie következõre. Igényesség... semmi több ám, csak ezt az egyet kellett volna szem elõtt tartani. Én vártam volna még fél évet a játékra, mindazért, amit itt buglistben leírtak. Csak kiadóéknak pénz kell, éspedig a karácsonyi szezonból, tehát a játékot két lábbal kell kirúgni a piacra.

Én személy szerint azt látom, hogy a Medieval 2-ben egy kitûnõ játék veszett el, potenciálisan megvolt benne az alap ahhoz, hogy az eddigi legjobb TW-családtag legyen.
Csakhogy én még a Rome-ot is elõrébb rakom így nála. Nem azért, mert a Shogun és a Medi után akkora ugrás volt. Nem. Azért, mert egy letesztelt, kiegyensúlyozott, _játszható_ játékot kaptam.
Olyan játékot, ahol lehet, hogy hülye volt az AI, de nem akadt bele a falba. Lehet, hogy nem volt történelemhû a játék, de szinte minden egysége más és más volt (Medi 2? A különleges egységek kivételével mutass rá szinte bármelyik egységre, ujjból mondok három népet, ahol az a modell vagy textúra megtalálható, legyenek akár a világ másik végén is), és ilyen "apróságokon" dõl el, hogy egy játék igényes-e, avagy sem. Kész-e, avagy sem.

De itt toronymagasan arra mentek rá, hogy fõfaszán mutasson a cucc a videókon. Az meg is van, gyönyörû, tényleg.
És úgy-ahogy játszható is, hiszen játszom. De sok, túl sok békát kell lenyelnem. És ez a baj. Hogy egy Total War nyeleti le a békát. Ha egy ilyen TW-t el lehet intézni egy "megtették, ami tõlük tellett"-tel, akkor mit várjon az ember bármi mástól?
Szép hosszú lista, de tartom, hogy ezek jelentõs része kis türelemmel elviselhetõ. A "for some people", "sometimes", "not always" határozók arra utalnak, hogy ezek nem fix bugok. Újratöltés,v. battle time limit beállításával el lehet kerülni a teljes játék újrakézdését.

"Cavalry has problems chasing down routing units". Igen, fõleg, ha nehéz lovassággal üldöz az ember, de ez jól van így. (Csak halkan, a Rome-ban is jól ellovagoltak idõnként a menekülõk mellett, de attól még elég jót lehetett játszani.)

"ai Crusading armies getting stuck in other faction lands when the Crusade finishes but that army did not do it. They just seem to sit there forever" Ezt is észleltem, bár ettõl még nem omlott össze a játékom, vizet nem zavartak, késõbb levadásztam. Kis hadgyakorlat, de lehet küldetésként is kezelni.

"French Diplomat says 'bein' instead of bien". Ez nem szõrözés?

Mindegy, nem akarok harcolni, hiszen én is azt mondtam, vannak hibák, de a hozzáállás sokat jelent. Vegyünk példát a Paradox rajongóiról. Közismerten bug-os játékokat adnak ki, de a táboruk lelkes, és bízik a fejlesztõkben.

Szóval: VANNAK HIBÁK. IGEN! JÁTSZHATATLAN FOS A JÁTÉK? NEM!

hzsolt
Az jó, ha játszol a magyarosítással, de nekünk is ideadhatod utána <#vigyor1>
Amúgy nem kezdték még el, mivel nincs még unpacker. Várhatóan decemberben jön ki.
Amúgy nem akarlak elkeseríteni de a RTW magyarosítása kb. 1 év volt.
Az MTW magyarosítása több.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/