Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy lehet az imámokkal Dzsihádot hirdetni?
-kardélre a keresztényket- 😄
Köszönet a jóval lentebb íróknak, hogy meg tudtam mahinálni a körök számát, így egy év fél év lett. Meg minden nép játszható 😄
A törökökkel menek, de kíváncsi lennék, mert lentebb olvastam, hogy az imámokkal Dzsihádot lehetr hirdetni. Tök jó lenne a keresztény Európát iszlámosítani. 😄
Elõre is köszönöm a válaszokat. 😊
Na mindegy mondjátok meg miben jobb, mi benne az új?
mert most szedem és mindjárt lejön
A cím adományozása tényleg jó és hasznos volt. Nem kellett állandóan a városon belül tartani a kormányzókat, és érvényesüljenek a képességeit. A kémeket én is szerettem, a szerepük már a Rome-ban is alaposan megváltozott. A Med 1-ben fel lehetett õket használni bûnös/rossz tulajdonságok felderítésére a vezéreknél (akár az ellenségnél is), emellett koncepciós perek alá lehetett vetni a kényelmetlenné (alacsony lojalitás) váló vezéreket, családtagot. A bérgyilkos küldését, failure esetén ugyanis általános lojalitás csökkenéssel büntette a progi.
De van ezek helyett más, Med 2 módra.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
majd egy ido elteltevel szinteket lep
miert is lesz jo?
mert elveszem az o kereskedojet es arulhatom az o arujat, amig meg nem halok. de altalaban nincs annyi marchantom, mint amennyi eroforrasom, szoval...
raadasul koronkent kb 110-150 aranyat hoztak eddig. az eleg gyer.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
az a gaz, hogy ezekbol nagyon keves van es azoknal is kb 5% az esely.
nem is nagyon bajlodom veluk, pedig mostanaban mar jo lenne egy egy fullos. de hat' ok is meghalnak 😉
Párszor kaptam már ilyen küldetést, de nem jöttem rá, hogy kell. Elõször kapásból gondoltam ,hogy csak simán meghódítani, failed... aztán elolvastam a szöveget, és azt írja, hogy diplomatával kell. Odamentem egy diplomatával, és egy rakáspénzt meg csomó minden mást felajanlottam, nagynehezen elfogadta, enyém lett a város, erre megint failed... mostmár tényleg nem tudom, hogy kell annektálni.
Ahogy a gyilkosok fejlesztésére a legjobb a gyenge diplomata/pap/kereskedõ/spy,egységvezetõ/stb. gyilkolása, így tábornok kinevelésre is a legjobb, ha rebel egységeket szar egységekkel vadászol le, pl. lovassággal. Ilyenkor egy roham és menekülnek.
A medve nem játék.
De nézd meg mennyi minden kimaradt az általad említett ötvözésbõl. (#2574)
És ott még kihagytam, hogy a Medieval 1-ben a kampány csata kezdete elõtt el lehetett menteni a csatát, egy késõbbi újrajátszáshoz. Több olyan dolog maradt ki, amit tovább kellett volna vigyenek, mint amit tovább ötvöztek.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
van olyan seregem, ami immaron a sokadik csata utan van generalis nelkul. a kinevezett fonok mar 3. ezuscsikos. de meg mindig nem generalis
4-es sorban az elso sor lo, a masodik elore megy, lo, harmadik elore megy, lo, es igy tovabb.
szerintem hatasosabb, bar ez szituacio fuggo.
Egy régi dolog:
itt is kérdezte vki, hogy lesz-e egy egység egyik tagjából generális 1-1 csata után, mint a Romeban volt. Lesz.
A medve nem játék.
a kerdes arra vonatkozott, hogy milyen epuletek novelik a tuzfegyverek tuzgyorsasagat...
kis bronz kard=fejlettebb fegyver
kis bronz vagy metálszürke pajzs=fejlettebb páncélzat
Bizonyos épületek adják, ott tudod õket upgradelni, bár nem árt hozzá egy jó kormányzó is, mert különben van, hogy lassan történik meg.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
hogyisvanez? mennyire sarga?
es hol lehet upgredelni a fegyvert?
A medve nem játék.
Pavise: nagy méretû, földre rögzíthetõ állópajzs, ami az íjászok és számszeríjászok védelmét szolgálta.
Itt, ebben a formában a hátukon hordják. De nemcsak õk! Van pl. a Bosnian Archersen is. Töltéskor alá bújnak, és védi õket a lövedékektõl. Elvileg ... 😊
A medve nem játék.
ha megnegyszerezodne a tuzgyorsasag, akkor elvileg szinte megallas nelkul lonenek, ami eleve lehetetlenne tenne egy rohamot.
A mongolok: velük az a gond, hogy hiába van neked európai mércével nézve fejlett és erõs lovagsereged (ha keresztény vagy), de ha very hard fokozaton velük csatázol, akkor "eléggé" idegesítõ tud az lenni, hogy nehézlovas, íjjászaik vannak, akik fuss és lõjj taktikával ízekre szedik a seregeimet miközben a talpas íjjászai is átütik a páncélt, ráadásul õk is nagy távolságról, miközben a te lovagjaid elfáradnak míg utánuk loholnak, ráadásul az esetek 90 %-ában neked kell támadnod, mert õk nem támadnak, és a mongolok ráadásul ált. túlerõben is vannak. Néha annyit kell ellenük taktikázni, hogy bele õrül az ember. Ráadásul sokszor egy egész sereget is megtizedelnek a csata végére.
Az ellenük vívott utolsó csatámban pl. vereséget szenvedtem. 1 emberem menekült meg egy fullos seregembõl, miután a serege közelében lévõ seregemmel (5 hospitaller, 15 hungarian nobles) - kapva az alkalmon - megtámadtam. Igen ám, de a célom csak az volt, hogy kinyírjam a "tábornokát" - ha már odajött "hozzám" kézhez -, aki egyben a faction leader volt, az egyedüli "örökös". Hatalmas áldozatok árán sikerült is. (Más kérdés, hogy szintén idegesítõ az a rutin, hogy állandóan szikls terepet keres az ellen, fõleg a mongolok, holott a valóságban ez nem volt így, de mindegy.)
Viszont - bár vereséget szendevtem -, ezzel a "vereséggel" kiirtottam a mongol fakciót. 😊 Hiába volt atom sok területe, serege: cseszhette. A felbomlott területeket már sokkal könnyebb volt legyõzni, mert kijött a program hibája, hogy hiába oszlik fel egy keresztény vagy bármilyen sereg, ha a program úgy kezeli a seregeket, hogy ha nincs a rebeleknek nehézlovas íjjász, vagy dismounted feudal knights egysége, valami szart tesz oda a helyükre. (Pl. egy fullos elit sereg helyére rebellé váláskor, vagy faction kinyírásakor képes irtó gagyi seregeket pakolni. Ez szerintem tök gáz.)
Lovasság: jól kell õket használni. Egyszerûen rá kell érezni mikor mit lehet velük, és nem szabad eröltetni semmit velük. Ha túl messzire küldi el õket az ember max. egy roham és visszavonulni, persze azt is gyorsan, mert hátulról elég sebezhetõek. (Apropó: ahogy múlik az idõ, "late medieval korba lépünk", a lovagok páncélzata közül megerõsödik a ló páncélozása is. Tetõtõl-talpig be lesznek páncélozva, a lepel korszak véget ér. 😊
EU3: sajnos attól félek, hogy bár 3D lesz ott is a térkép, kb. ennyivel lesz több az elõzõeknél. Csicsásabb lesz, de több lesz a bug is.
Zene: no igen, jó lenne zenét választani, mert néha dög unalom ua zenéket hallgatni állandóan. Ez az úgymond fakcióhoz kötés kissé unalmassá tette a zenét. Szóval x kör után már unja az ember 1-1 fakció zenéjét ...
Timuridák: nem a timuridák megjelenése a gond, hogy azért fagyna, hanem, hogy ágyús elefántjaik vannak, és az ágyús dolgok sajna tök bugosak. Néha hipp-hopp lefagy vmitõl. De le lehet ellenük játszani egy 60 perces csatát. Nálam is fagy néha-néha, különösen a puskapor megjelenése után. A következõt tettem mindig (aztán jó volt):
Kifagy (kidob desktopra), visszalépek, visszatölt állás, lement újból, új néven, majd quit, quit, ill. restart windows. Aztán semmi nem fut mellette, belép, visszaltölt állás, és játszható a csata.
Amerika: 1400-ban jön a World is Round event, onnantól. Ha egy kör 1 év, akkor tul. k. a duplája.
A medve nem játék.
tudja valaki, hogy vajon surubben lonek avagy sem, ha nem kettes sorban hanem mondjuk 4-esben alldogalnak?
nem tudomanyos alapu megfigyeleseim arra vezetnek, hogy a lovesek surusege pont ugyanakkora.
Viszont rohadtul tetszik a pavise Crosbowmaneknél asszem, hogy a hátukon hordanak egy deszkát és mikor töltenek akkor legugolnak és hátatfordítanak😄
Ha meg ostromkor kitör az ellenség a várból érdemes az ostromgépek mögé felállni. Nem tudnak rohamozni a lovassággal csak oldalról. SDzembõl nem tudnak mert megtörik a formáció.