Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, kimaradt a kérdés 😄

Hogy lehet az imámokkal Dzsihádot hirdetni?
-kardélre a keresztényket- 😄

Sõt ezt is elrontotad 😊
Sziasztok!
Köszönet a jóval lentebb íróknak, hogy meg tudtam mahinálni a körök számát, így egy év fél év lett. Meg minden nép játszható 😄

A törökökkel menek, de kíváncsi lennék, mert lentebb olvastam, hogy az imámokkal Dzsihádot lehetr hirdetni. Tök jó lenne a keresztény Európát iszlámosítani. 😄

Elõre is köszönöm a válaszokat. 😊

ja ezt is elrontottam Bediavel 2 mivel jobb

elrontottam meg van nekem, nem neki

leszdtem a Mediavel Total War-t és a Viking Invasiont, a magyarokkal eljátszogatok, de az igaz, hogy a Rome Total War jobb az összes része megvan neki. Na azt akarom kérdezni, hogy a Mediavel mivel jobb mint az egy mert csak az egyre épült nem, vagy a Rome-re?
Na mindegy mondjátok meg miben jobb, mi benne az új?
mert most szedem és mindjárt lejön

a.carkey
Ahogy Lenin is mondta (1x biztos): ölni, ölni, ölni! 😊

A medve nem játék.

Nekem összejött egy full skilles (10) bérgyilkos. Persze, a temetõk tele vannak a kevésbé sikeres pályatársaival.
Igazad van, hogy a Med 1-bõl sok dolgot kihagytak, de ezek már a Rome-ban sem voltak jelen.
A cím adományozása tényleg jó és hasznos volt. Nem kellett állandóan a városon belül tartani a kormányzókat, és érvényesüljenek a képességeit. A kémeket én is szerettem, a szerepük már a Rome-ban is alaposan megváltozott. A Med 1-ben fel lehetett õket használni bûnös/rossz tulajdonságok felderítésére a vezéreknél (akár az ellenségnél is), emellett koncepciós perek alá lehetett vetni a kényelmetlenné (alacsony lojalitás) váló vezéreket, családtagot. A bérgyilkos küldését, failure esetén ugyanis általános lojalitás csökkenéssel büntette a progi.
De van ezek helyett más, Med 2 módra.
a.carkey
Nõ a városok kereskedése is. Ált. kiírja mi a gond, eseleg mi van blokkolva. A mérleg iconnál a városnál. (Ha jól emlékszem ...)

A medve nem játék.

a.carkey
Igaz. Sok kereskedõd az adott tartomány összes termékén, nagyobb bevétel. Ezen kívül minél inkább biztosítva van egy-egy út - kis karavánok - ill a tenger - kis hajók -, nincs a közelben ellenmerchant, ellen sereg, flotta, minél összefüggõbb a területed, stb., annál többet hoznak. Az is tény, hogy minél messzebbre viszed õket, értékes cuccokra, annál többet tejelnek.

A medve nem játék.

Bucser
Egyrészt elveszed az õ erõforrását másrészt fejlõdik a sajátod (kivéve ha Operation Backfired😄 azaz visszafelé sül el a dolog) ÉS én is olvastam ilyesmit, hogy eredeti szándékuk szerint minnél több merchantod van annál több pénzt hoznak. ráadásul vaolamilyen módoin mintha a városok kereskedelmére is hatnának.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

A leírásában azt is jelzik, hogy több merchant együtt több pénzt hoz, ezt kipróbálta már valaki?

szoval kikepzem, leteszem egy aru melle .
majd egy ido elteltevel szinteket lep es elkezdhetek vele maszkalni es odamenni vele masok jol tejelo kereskedojehez, jol megvesztegetni es akkor milyen jo lesz nekem.
miert is lesz jo?
mert elveszem az o kereskedojet es arulhatom az o arujat, amig meg nem halok. de altalaban nincs annyi marchantom, mint amennyi eroforrasom, szoval...
raadasul koronkent kb 110-150 aranyat hoztak eddig. az eleg gyer.
Bucser
Igazából tök egyszerû. 550 arany kiképezni(legyártani) õket. attól függõen, hogy hány városban van marketed limitált a számuk. Fenntartási költségük nincs. Ha egy a stratégiai térképen lévõ Áru mellé viszed kiírja, hogy Hány Florint keres neked egy körben. Nem tudom a fejlõdése mitõl függ,de attól is fejlõdik üresben, hogy ott áll mellette és azzal az egy cuccal kereskedik. aztán ha 4-5-6-os szintû már elindulhat portyázgatni... keresni más merchantokat és elszedni a cuccait. Ettõl fejlõdik és ha új árut keres akkor még több pénzt fog hozni a konyhára. sokszor az árutól is függ, hogy mennyi pénzt hoz. (pl lent Marseillenél volt hogy a Bor alig hozott 30-40-et de valami más meg 50-60 florint körönként) Tehát nem mindegy hol állítod meg a drágát😊 (én ha utaztatom akkor is áruról árura utazik így kör végén mindig termel)mellesleg egész jó kis felderító tud lenni😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

no, regelj nekem a merchantok dolgairol, azokat se nagyon hasznalom...
Bucser
hát nekem egíy egy karakter kimaxolása kb 36-37 éves korára törétnik (feltéve persze ha minden körben sikerül vele valakit megölni😄 Egyébként érdemes egyszerre többet fejleszteni. megéri hosszútávon. pl a merchantok kifejezetten hosszú ideig képesek élni (most halt meg a 10-es szintû merchantom 68 éves korában😄)

a gyilkosok fejlesztesere a gyenge pap, diplomata...
az a gaz, hogy ezekbol nagyon keves van es azoknal is kb 5% az esely.
nem is nagyon bajlodom veluk, pedig mostanaban mar jo lenne egy egy fullos. de hat' ok is meghalnak 😉
a.carkey
Az egy bug. Nálam is elõjött.

A medve nem játék.

I.C.ram
Hogy a fenébe kell annektálni egy várost?

Párszor kaptam már ilyen küldetést, de nem jöttem rá, hogy kell. Elõször kapásból gondoltam ,hogy csak simán meghódítani, failed... aztán elolvastam a szöveget, és azt írja, hogy diplomatával kell. Odamentem egy diplomatával, és egy rakáspénzt meg csomó minden mást felajanlottam, nagynehezen elfogadta, enyém lett a város, erre megint failed... mostmár tényleg nem tudom, hogy kell annektálni.
a.carkey
Szerintem minél gagyibb egységekkel aratsz clear victoryt. Legalábbis nálam ilyenkor adta. Különösen ha alig vesztettem és levágtam mindenkit. Pont akkor, ha nem volt semmi csíkjuk. 😊

Ahogy a gyilkosok fejlesztésére a legjobb a gyenge diplomata/pap/kereskedõ/spy,egységvezetõ/stb. gyilkolása, így tábornok kinevelésre is a legjobb, ha rebel egységeket szar egységekkel vadászol le, pl. lovassággal. Ilyenkor egy roham és menekülnek.

A medve nem játék.

a.carkey
Az Academy kifejlesztésével.

A medve nem játék.

Én nem tagadom, hogy bizonyos téren van elõrelépés. Ilyen a változatosabb küldetésrendszer.

De nézd meg mennyi minden kimaradt az általad említett ötvözésbõl. (#2574)

És ott még kihagytam, hogy a Medieval 1-ben a kampány csata kezdete elõtt el lehetett menteni a csatát, egy késõbbi újrajátszáshoz. Több olyan dolog maradt ki, amit tovább kellett volna vigyenek, mint amit tovább ötvöztek.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

I.C.ram
Ha távol van tõled az ellen, akkor tökmindegy szerintem. Viszont, ha pont egy lövésnyi távolságban van, és rohamoz, akkor azért jóval jobb lehet, hogy 50 embert szedsz le, minthogy 25ötöt, a maradék 25 meg szarráveri a muskétásokat.
es mi annak a feltetele?
van olyan seregem, ami immaron a sokadik csata utan van generalis nelkul. a kinevezett fonok mar 3. ezuscsikos. de meg mindig nem generalis
a.carkey
University

A medve nem játék.

pont arra gondoltam amit leirtal 😊
4-es sorban az elso sor lo, a masodik elore megy, lo, harmadik elore megy, lo, es igy tovabb.
szerintem hatasosabb, bar ez szituacio fuggo.
I.C.ram
Hát gondolj már bele kicsit 😄 Ezek nem íjászok, hogy fölfelé lõjjenek. Ezek egyenesen lõnek, és ha egy osztag több mint 2 sorból áll, akkor már elég nagy a rizikó faktora annak, hogy hátbakenik egymást. Arrõl nem is beszélve, hogy célozni sem tudnak. Ha láttál pl 1700-1800-as években játszódó filmet, akkor ott is láthatod, hogy max 2 sorban vannak, és úgy lõnek. Max úgy szokták még, hogy felváltva. 2 sor lõ, aztán elõre jön a mögöttük lévõ 2 sor, õk is lõnek, és így váltják egymást, de ezzel nem nõ a túzerõ, max folyamatos, de gyengébb tûz alatt lesz az ellenfél, szvsz tök mindegy, hogy egyszer kaszál le 50 emert, min hogy két körben 25-25öt. Sõt szerintem jobb, haegyzserre többet, mert lehet ez menti õket meg attól, hogy odaérjenek a rohamozók, és inkább megtörjön a moráljuk.
a.carkey
A csíkokat is lehet kapni, de fõleg csatában gyûlnek össze gyorsan.

Egy régi dolog:
itt is kérdezte vki, hogy lesz-e egy egység egyik tagjából generális 1-1 csata után, mint a Romeban volt. Lesz.

A medve nem játék.

ez igy man' vilagos. ez eddig is igy volt
a kerdes arra vonatkozott, hogy milyen epuletek novelik a tuzfegyverek tuzgyorsasagat...
I.C.ram
Lehet, valahogy növelni a termékenységét a királyi családnak? Nincs elég kormányzom 😞
a.carkey
Három világossárga csík=legjobb képességû egység.
kis bronz kard=fejlettebb fegyver
kis bronz vagy metálszürke pajzs=fejlettebb páncélzat

Bizonyos épületek adják, ott tudod õket upgradelni, bár nem árt hozzá egy jó kormányzó is, mert különben van, hogy lassan történik meg.

A medve nem játék.

a.carkey
A lovasíjjászok hátán lévõ pajzs is a menekülés közbeni védelmüket szolgálja. Bár nem pavise, vagyis nagy méretû pajzs, de akkor is pajzs.

A medve nem játék.

no, errol most hallok eloszor.
hogyisvanez? mennyire sarga?
es hol lehet upgredelni a fegyvert?
a.carkey
A sûrûség - "reloading time" - függ a fejlettségi szinttõl! (Mennyire sárga csíkos, milyen modern a fegyvere, stb.)

A medve nem játék.

a.carkey
Azért a nevük Pavise Crossbowmen! 😊

Pavise: nagy méretû, földre rögzíthetõ állópajzs, ami az íjászok és számszeríjászok védelmét szolgálta.

Itt, ebben a formában a hátukon hordják. De nemcsak õk! Van pl. a Bosnian Archersen is. Töltéskor alá bújnak, és védi õket a lövedékektõl. Elvileg ... 😊

A medve nem játék.

miert lenne az?

ha megnegyszerezodne a tuzgyorsasag, akkor elvileg szinte megallas nelkul lonenek, ami eleve lehetetlenne tenne egy rohamot.
I.C.ram
Azért vicces lenne a muskétásokat 4-es sorban felállítani 😄
a.carkey
Hungarian Dismounted Feudal Knightsnak pl. a védelmi értéke magas.

A medve nem játék.

Hát igen, érdekes szitu. Én hasonlót akkor éltem át, amikor egy full dárdás egységemet kapott el szembõl egy 20 emberbõl álló lovas roham. Igaz, csak spear militia volt, igaz hogy az ellen general's bodyguard-dal jött, de a 80%-os veszteség +futás azért sokkolt. Ennyit jelentett, hogy nem adtam ki a védekezés (valójában azt hiszem hold position) parancsot. Ez azóta nem fordul elõ
a.carkey
Pár dolog ami a legutóbbi beírásokról eszembe jutott.

A mongolok: velük az a gond, hogy hiába van neked európai mércével nézve fejlett és erõs lovagsereged (ha keresztény vagy), de ha very hard fokozaton velük csatázol, akkor "eléggé" idegesítõ tud az lenni, hogy nehézlovas, íjjászaik vannak, akik fuss és lõjj taktikával ízekre szedik a seregeimet miközben a talpas íjjászai is átütik a páncélt, ráadásul õk is nagy távolságról, miközben a te lovagjaid elfáradnak míg utánuk loholnak, ráadásul az esetek 90 %-ában neked kell támadnod, mert õk nem támadnak, és a mongolok ráadásul ált. túlerõben is vannak. Néha annyit kell ellenük taktikázni, hogy bele õrül az ember. Ráadásul sokszor egy egész sereget is megtizedelnek a csata végére.
Az ellenük vívott utolsó csatámban pl. vereséget szenvedtem. 1 emberem menekült meg egy fullos seregembõl, miután a serege közelében lévõ seregemmel (5 hospitaller, 15 hungarian nobles) - kapva az alkalmon - megtámadtam. Igen ám, de a célom csak az volt, hogy kinyírjam a "tábornokát" - ha már odajött "hozzám" kézhez -, aki egyben a faction leader volt, az egyedüli "örökös". Hatalmas áldozatok árán sikerült is. (Más kérdés, hogy szintén idegesítõ az a rutin, hogy állandóan szikls terepet keres az ellen, fõleg a mongolok, holott a valóságban ez nem volt így, de mindegy.)
Viszont - bár vereséget szendevtem -, ezzel a "vereséggel" kiirtottam a mongol fakciót. 😊 Hiába volt atom sok területe, serege: cseszhette. A felbomlott területeket már sokkal könnyebb volt legyõzni, mert kijött a program hibája, hogy hiába oszlik fel egy keresztény vagy bármilyen sereg, ha a program úgy kezeli a seregeket, hogy ha nincs a rebeleknek nehézlovas íjjász, vagy dismounted feudal knights egysége, valami szart tesz oda a helyükre. (Pl. egy fullos elit sereg helyére rebellé váláskor, vagy faction kinyírásakor képes irtó gagyi seregeket pakolni. Ez szerintem tök gáz.)

Lovasság: jól kell õket használni. Egyszerûen rá kell érezni mikor mit lehet velük, és nem szabad eröltetni semmit velük. Ha túl messzire küldi el õket az ember max. egy roham és visszavonulni, persze azt is gyorsan, mert hátulról elég sebezhetõek. (Apropó: ahogy múlik az idõ, "late medieval korba lépünk", a lovagok páncélzata közül megerõsödik a ló páncélozása is. Tetõtõl-talpig be lesznek páncélozva, a lepel korszak véget ér. 😊

EU3: sajnos attól félek, hogy bár 3D lesz ott is a térkép, kb. ennyivel lesz több az elõzõeknél. Csicsásabb lesz, de több lesz a bug is.

Zene: no igen, jó lenne zenét választani, mert néha dög unalom ua zenéket hallgatni állandóan. Ez az úgymond fakcióhoz kötés kissé unalmassá tette a zenét. Szóval x kör után már unja az ember 1-1 fakció zenéjét ...

Timuridák: nem a timuridák megjelenése a gond, hogy azért fagyna, hanem, hogy ágyús elefántjaik vannak, és az ágyús dolgok sajna tök bugosak. Néha hipp-hopp lefagy vmitõl. De le lehet ellenük játszani egy 60 perces csatát. Nálam is fagy néha-néha, különösen a puskapor megjelenése után. A következõt tettem mindig (aztán jó volt):
Kifagy (kidob desktopra), visszalépek, visszatölt állás, lement újból, új néven, majd quit, quit, ill. restart windows. Aztán semmi nem fut mellette, belép, visszaltölt állás, és játszható a csata.

Amerika: 1400-ban jön a World is Round event, onnantól. Ha egy kör 1 év, akkor tul. k. a duplája.

A medve nem játék.

igazad van, 4-5 2-es sorban felallitott musketassal siman meg lehet allitani egy rohamot. bar ha nem allnak meg, akkor meg arat a halal.

tudja valaki, hogy vajon surubben lonek avagy sem, ha nem kettes sorban hanem mondjuk 4-esben alldogalnak?
nem tudomanyos alapu megfigyeleseim arra vezetnek, hogy a lovesek surusege pont ugyanakkora.
Nincs semmi probléma, nem azért írtam.

Bocs...
Hát 14-es attack és 21-es defense jellemzi a dismounted knight-jaimat, szóval az hogy magas az attack még nem magyarázat. 😉

Bucser
rosszul tudod😊 a legmodernebb egységek😄 de nem a legjobbak😄 Fntos tényezõjük a moral. Amit iszonyatosan gyorsan rombolnak. egy gyalogos rohamot képesek megtörni.

Bucser
Musketasokon nincs páncél se pajzs se semmi. Rettenetesen sérülékenyek. És azért egy Retinue longbow unit igen durva mészárlásra képes😊 Már a Yeoman Archerek is. Hát még a Sherwood-i íjászok😊 (ezt betenni pl szerintem rohadt nagy baromság volt de mind1😄)

Viszont rohadtul tetszik a pavise Crosbowmaneknél asszem, hogy a hátukon hordanak egy deszkát és mikor töltenek akkor legugolnak és hátatfordítanak😄

a musketasok, man' a legjobb egysegek, ha jol tudom.
Bucser
Én ezért szoktam az íjászokat betenni a "FAL" mögé😄 így a lovasság nem okoz gondot😊

Ha meg ostromkor kitör az ellenség a várból érdemes az ostromgépek mögé felállni. Nem tudnak rohamozni a lovassággal csak oldalról. SDzembõl nem tudnak mert megtörik a formáció.

Bucser
Ha megnézed a dismounted knight-ok értékét az attackjuk magas.. Falembernek és sokáig lhúzódó csatûákba én spearmeneket vagy armoured swordsmaneket viszek . Magas defense közepes attack szar charge... ROhamozni ott a lovasság.. ha meg kell bontani az ellenséges formációt akkor símán átszaladok a lovassággal közöttük megbomlik a formáció és úgy már 1 percen belül szaladnak is.