Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mikor az ki lett írva, még nem sejtettük, hogy nem text fájlokban lesz a szöveg, és több, mint egy hónap kell hozzá, hogy egyáltalán nekiálljunk a dolognak.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

PrasCo
Igen, egyes fegyverfajták is megjelennek upgrade után.
Remek ötlet, de nem tízszázalékos.
Csata elõtt seregszemlét tartottam, és arra lettem figyelmes, hogy 2 fajta lándzsás egységem van a harctéren, pedig csak egy fajtát tudtam gyártani (spear militia). Aztán rájöttem, hogy mindegyik egységem spear militia, csak az upgradelt egységeim magukra húztak egy bõr páncélt.A fejlesztett páncélt tehát megjeleníti a progi az egységeket is, nem csak az egységkártyán jelzi! Az utóbbi idõben veszélyessé vált itt lelkendezni a játékkal kapcsolatban, de szerintem ez óriási! A CA-s srácok mégis csak beleraktam egy darabot a szívükbõl ebbe a játékba!
Minden tiszteletem a timurlenk fordítócsapaté a színvonalas TW magyarításaik miatt, de szvsz felesleges volt még kiírni a magyarítást, úgyis minimum fél év lesz, mire végeznek vele.

A mongol dologgal kapcsolatban (is) szerintem bugos a program.
Többen írták, hogy a színüket sem látták. Hát én is így jártam.
Német római birodalommal vagyok, enyém egész európa, lenyomtam a sicilit, dánokat, angolokat, franciákat, már fejlett ágyúkat gyártok meg Gót Lovagokat, de a mongoloknak se híre, se hamva. Olyan szinten, hogy kikültem három kémet keletre, keressék már meg azokat a veszedelmes mongolokat. Semmi. Keleten Legyel és M.o. van, azon túl oroszország, délebbre meg a törökök és a bizánciak. Mongolok sehol. Pedig a dilomácia panel szerint a törökök és bizánc hadban áll velük.

Elméletileg ugyanazon az útvonalon kéne jönniük, mint a BI-ben a hunok, nem?

Bucser
Fel kell, hogy találják a puskaport.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Amúgy hogy muskétásaim, meg ágyúim legynek mi kell?
Addig világos hogy fel kell építeni a Muskétás épületet, meg ágyús épületet, de mi kell ahhoz hogy felépíthesem?
VAgy mejd egyzsercsk magátó felajánlja a gép és építhetem?
Vagy kell hozzá hoyg megfelelõ fejletésgúû legyen a város? vagy elõtte még fel kell húzni valamilyen épület?
Nem nagyon tudok erre rá jönni mivel nem értek angolul, szóval a néhány épületnél azt sem értem hogy mire jó.

JA kipróbáltam custom battle-ben a timuridák ellen, neek mis erõsseregm volt, agyúk lovagok, íjászok muskétások, meg minden, és mégis alig pár perc alatt szétverték a seregemet.

ahogy látom fasza egy játék.
ja itt készítik a fordítást nézzétek meg http://timurlenk.tvn.hu/ százalékot nem tok, de akkor szt még nem is kezdték el mert már ide azt írták ki hamarosan játszhatod magyarul

Visszavonva, már le is szedtem....

a timuridak nem tudom de ne tudd meg mert kurva eros nep...
amerikaba meg 1400 korul akkor a rendszer felismeri a parancsot hogy megnyissa a fekete zonat 😊 es mehetsz irtani az aztekokat😊
én is csak olvastam itt a fóruomon biztosat nem tudok nalám még majd csak most jönnek a mongolok.
Amúgy gondolom a timuridák a mongolok utódjai lehetnek,
ha emlékezetem nem csal volt egy nagy vezérül Timur Lenk.
Gondolom innen a nevük.

Mongolok: 1208 (figyelmeztetés), 1224 (invázió)
Puskapor: 1230 körül
Járványok: 1346 körül az elsõ igazán nagy
Timuridák: 1368 körül
Felfedezések (a "világ kerek"): 1400

Hello !! Már kérdeztem egyszer de senki nem méltatott válaszra !!
1 : Mikor jönnek a Timuridák ?? (ök a mongolok utódai ? hordaként jönnek mint a mongolok ? )

2 Kb mikor lehet eljutni amerikába ?? ( i kör = 2 év-nél )

Plz valaki válaszoljon...thx
############################################################################
Hát majd meglátjuk, minden esetre a keleti hátorokon naygvárosk, meg erõd, sõt még egy Citadella is áll, ezeket azért nel lehet egy könyen megostromolni. Meg még ott vannak a magyar és lenygel csapatok, bár igaz õk gyengék. Az is igaz miatam gyengültek meg.
Mindenesetre az én elvem az hogy a legjobb védekézés a támadás, ah jönnek megpróbálom szétverni a seregüket mielõtt még túl közel érnének. Hat sereget küldtem acsatába vannak köztük igazi tapasztalt veterán egységek, sávokakl meg minden.
Majd meglátjuk mi sül ki belõle, mindenesetre bizakodó vagyok.

Nem elsõsorban erre gondoltam, hanem pl a nagyobb térképre, a több mozgáspontra, az évenkénti 2 turn-re -bár ezt a legegyszerûbb átírni-, stb. 😊

Gerbill
A franciák azokhoz képest semmik.Olyan seregekkel jött, hogy annak örültem, ha megtudom tartani a városom, nemhogy még foglaljak is el tõlük.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

annak meg a hatotavolsaga kicsi...ha jol emlexem
Monster ribault! <#eljen>
Próbáld ki custom battleben amikor az összes csõvel lõ egyszerre! <#hehe>

A mortar védekezésnél brutál mert gond nélkül lehet velük szétlövöldözni az ellen ostromcuccait a fal mögül.

Azért én nem tartok tûlük, hiszen a franciákatis legyõztem, pedig erõsek voltak.

Gerbill
Hozzám amikor elõször játszottam, se a mongolok sem a timuridok nem érkeztek meg. Ki volt írva, hogy támadnak meg minden, de nyomukat sem láttam. Nekem a keleti szomszédaim a törökök voltak mindig. Most azért már eléggé megyûlt a mongolokkal a bajom.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

A timurida invázió után röhögn ia mongolokon? Tényleg olyam erõsek a timiridák?

agyubol kettot ismer a velencei kiralysag...culverin es mortar.
a culverin ugye nem tud atloni a gyalogosok felett, mig a mortat pontatlan es alig alig sebez eloerot.

tudtok jo taktikat ezek hasznalatara?
eddig kettot vittem magammal moral es varfal rombolasi celzattal!
I.C.ram
Baromira rossz ez, hogy nem lehet kormányzót kinevezni egy város élére, csak a saját családodból, vagy karakteredbõl... Egy olyan középkori királyság nem volt, ahol királyi család tagjai lettek volna a városok kormányzói... Sõõõt... Tök idegesítõ, hogy a drága generálisaimat kell politikusi székbe rakni, ahol nagyon szarul teljesítenek.
Bucser
Nálunk is szóltak, hogy jönnek a mongolok😄 De nem aggódom😄 ott vannak még a magyarok meg a lengyelek elõttem akik útjukat állják (a jelenlegi két legerõsebb frakció rajtam kívül) Lehet inkább az arabokat fogják csesztetni😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

PrasCo
A muskéták meg egyátalán nem csoda, hogy alulmaradtak az íjakkal szemben. Kezdetleges, megbízhatatlan fegyverek voltak akkoriban, a huzagolás hiánya miatt pedig jó, ha a pajtát eltaláltad vele. Még az 1700-as évek végén is a puskás cél egy kétszer tizes palánk is lehetett akár - lényeg, hogy gyalogosalakzatot méretezzen. Ez volt ugyanis az elvárt találati pontosság.
Ami tûzfegyver, és már a középkorban is használhatóan effektív volt, az az ágyú.

Egy timurida invázió után meg már csak röhögni fogtok a mongolokon, azt garantálom. x)
I.C.ram
Nekem meg jöttek a mongolok, aztán azóta se hír, se semmi rólük. Valamit nagyon elronthattak.
nekem legalabb 8 mondog sereg van. mind egyutt...vegigpredaljak eszak europat. hal' istennek azt nem en uralom...
a.carkey
Nekem alapból 5 mongol sereg jött, és vért izzadtam ellenük egy darabig. Aztán szétforgácsolta a hadait, és úgy már könnyû volt ...

A medve nem játék.

próbáld ki...

Ez külön bizonyíték arra, hogy a CA nem ismeri saját korábbi játékait...

a.carkey
"enhanced construction times for buildings: +20 %"

Még huge cathedralnal csak-csak, de egy barakknál? 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Gyönyõrû címek lennének: Duke of Budapest, Bishop of Bukarest, stb. Inkább ne. (Vagy egy jó kis Duke of Slovakia, mint a Crusader Kingsben volt ...)
A med1el ellentétben, itt ugye már nem tologatjuk, rakosgatjuk a bábukat, hanem megyünk velük, mozgáspontjaik vannak. Ott meg lehetett csinálni, hogy címet adtál, de itt nem lenne jó. Pont azért, mert már alapból baromság egy csomó név. A med1ben kevés baromság volt.

A medve nem játék.

Azt mondo mnetm tudom ,hoyg milyen volt, a Med1-ben ezek adologk, azzal nem játszottam.
Mindenesetre nem ez így tetszik.
Jut is eszembe, hamarosan jönnek a mongolok, 6 sereget küldök a keltei határaimra. Lovagok, íjászok számszríjászok, gyalogosok, zsoldosok, harci gépek, különben szinte minden nélkülözhetõ katona.
Ahonan csak lehet vontam ki egységeket, és a határra küldtem.
Szerintem megálítom a mongolokat.

Mit tud?

Egy mod amit a leírás alapján érdemes kipróbálni, legalábbis amíg nem jön a Medieval Total Realism úgy jövõ karácsonykor. 😄

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=67501

Hogy lehet Dzsihádot hirdetni az iszlám vallású népekkel?
Vagy ez is random, mint a pápa által hirdetett keresztes hadjárat vagy lehet az imámokkal a népet a keresztény zûlött népek ellen izzítani? 😄
Ha lehet, áruljátok már el hogyan? Elõre is kösz!

A titulusok osztásának megszüntetését én már a Rome-ban sem értettem. Nem csak hangulati kérdés volt, hanem a játékmenetet befolyásoló tényezõ. Az elég érthetetlen. Bármikor gondoskodhatott az ember arról, hogy egy ifjú titánt kormányzóvá nevezzen ki. A Rome óta, ha nincs elég családtagod/vezetõd, a tartományaidat senki nem igazgatja. Nem is szoktam bekapcsolni a tartományk fejlesztésére vonatkozó korlátozást. De ennyi. Ha a Rome-ban jó volt enélkül (ott is megoldható lett volna), akkor nekem itt is jó.
Az, hogy mikor ölöm meg a foglyokat, jelentéktelen a szememben, a városaimat meg pont elég akkor látnom, amikor ostromolja a gép. Ennyi erõvel lehetne fikázni a med 1-et, mert a shogunban megszokott videókat ne tették bele. De könyörgöm, bár én szerettem a shogun videókat, de kit érdekelt, amikor a med 1 önmagában, e nélkül is jó volt.

Én azért ismét utalnék a diplomácia áttekinthetõbbé tételére, a csaták nehezedésére. És még olyan apróságra, hogy pld. a kém, vagy orvgyilkos sikeres ténykedése az uralkodó számára ad nónusz traits-eket. Legutóbb nekem +1 command, +olcsóbb kém toborzás.
I.C.ram
Florint bármily meglepõ forint magyarul 😄
Játszani lehet vele, nem is arról van szó. De nézd meg azt alistát amit felhoztam, és le merem fogadni, hogy semmit nem fognak változtatnia patcle közülük.

Én az elsõ Medievallal szemben a küldetésrendszert, a családfát tudom felhozni. Talán még a hajózást lehet idesorolni, de az már félig grafika, és nem szerencsés két játékot grafikaliag összehasonlítani, ha kb 5 év van közöttük.

Egyebet nem nagyon. A házasságot az elõbb kifejtettem.

Csatavisszajátszás: Senki nem tud logikus magyarázatot adni rá, hogy miért maradt ki a Rome óta, és miért nem tették vissza, pedig ha jól tudom nemzetközi szinten is jelezték a problémát.

Csata elõtt a csata mentése önmagában. Így újra játszhatod a másik kamánycsatáját, nem csak megnézheted. (Mármint a MED1-ben)

Valaki írta itt, hogy de jó az égetési lehetõség. Volt ilyen a MED1-ben is. Sõt ott tömegesen a tartomány lakóit lehetett égetni. Nem csak egyes embereket. Bár a tömegest nem lehetett irányítani, azt az inkvizítor magától csinálta. De kihatott a gazdaságra, és az ellenfél fejlõdésére.

Foglyul ejtés: A MED 1-ben csata közben legyilkolhattad a foglyokat. Pl.: Foglyul ejtetted csata közben az ellenség vezérét, és nem akartad elengedni, akkor megölted. Az ezután ejtett foglyokat viszont odaadhattad váltságdíjért. Apró dolog, de taktikai, stratégiai finomság.

Hiányoznak a MED1 kiosztható címei, amik a középkori hangulatot fokoznák itt is.

A Rome nagy újítása volt a városi séta. Hol van?

Olyan érzésem van, mintha mindegyik játék elõtt tisztára sepernék a CA stábját. Ezeknek nincsenek meg az eddigi játékok? Nincsenek tisztában, hogy azok mirõl szóltak?

Az elmúlt két napban arról indult egy eszmecsere, hogy ez a játék egyáltalán nem játszhatatlan. Sõt, néhányan odaáig merészkedtek, többek között én is, hogy jónak tartják a játékot, de persze jól fog jönni 1-2 patch. Ez azért nem a csúcs szinonímája.
Hogy ne mondjátok egy játékra, hogy csúcs, mikor nem az.

Ne gondold. Egy frakcióba max 1 hercegnõt tudsz férjhezadni. Mint ahogy a te férfi tagjaidnak is csak egy hercegnõt tudsz megkérni, mégpedig csak a trónörökösnek. A többi férfitagnak nem tudsz hercegnõt nõül kérni. Ez pedig baromság.

És ez a házasodási funkció ennél bõvebb volt a MED1-ben. Ott míg volt nõtlen családtagod, addig kérhettél menyasszonyt. Vagy adhattál férjhez pl. Én ott anno így örököltem meg Aquitaniat az angoloktól. Szóval egyáltalán nem újdonság.

Más?

Minden tiszteletem a tiéd, és a véleményedé. De elárulnád, mi a célod ezzel a folyamatos Med 2 elleni negatív kampánnyal?
ez a dolog nalam is elofordult, decsak puskas egysegeknel. azt rafogtam a felelemre...

de ez igy man' telleg BUG szagu.

persze van ugy, hogy atrohannak a nyilzaporon.
Elméletileg a szövetséget erõsíti a szövetségeshez férjhezadott hercegnõ. A diplomáciai panelen ki is írja az adott szövetségesnél, hogy ez egy házassággal megerõsített szövetség. Gondolom minnél több nõt adsz férjhez az adott frakcióba, annál erõsebb lesz a szövetség.

Én úgy vettem észre, hogy a crossbowmanek/archerek sokkal jobban sebeznek, ha vízszintesen lõhetnek az ellenségre, minthogyha ballisztikus pályán kell rálõniük az ellenfélre.
Érdemes tehát a crossbowmanaket az egész sor elé felállítani, mert így közvetlen irényzással tudnak az ellenre lõni, és úgy is megvan az a képességük hogy hátrarohannak ha közeljön az ellen.
Ráadásul van egy fura AI bug is, ami méginkább az õ malmukra hajta a vizet:
Ez legalább tíz alkalommal esett meg velem: Seregemben lévõ nyolc egység crossbowmant felállítom az elsõ vonalba, mögéjük a gyalogságot, jön az ellen majd érthetetlen okból 100 méterre az tõlünk megáll és lecövekel. Onnantól nem mozdul. A crossbowmanek meg szarrá lövik. Sikerült így már 600 fõs, zömmel nehézgyalogságból álló ellenséges sereget veszteség nélkül lelövetni. Ha meg menekülõre fogják a dolgot, az ember utánukküldi a lovasságot, azok meg levágják õket az utolsó szálig.

Miért jobb a házasság, mint a Rómában? Csak mert férjhez adhatod a lányod? Mert más uralkodó lányát megkérheted? Ez csak részben igaz. A Rómában is volt házasság. Ott is válogathattál a jelöltek jözül. A Medival 2-ben csak trónörökösnek kérhetsz asszonyt. De ki lesz az örökös? Ugyan az a rendszer, muint a Romenál. Ott elment, mert az öröbefogadások mentek abban a társadalomban. De a középkorban? Csak elvétve... A Medivela 1-ben amíg volt a családodban nõtlen, addig kérhettél asszonyt. És amíg a másik nációnak volt, addig a te hercegnõid is férjhez mehettek. Szóval ezt a házasodási dolgot ne emlegesd, mert nem éri el a kettõvel korábbi játék házassági lehetõségek szintjét.

Mondjuk az is igaz én az elsõ részét nem ismerem, tehát ahoz nem tudok viszonyítani,
de a Rome-hoz képest szerintem egy kicsit jobb.
Jobb grafika, meg közép kor,
meg pápa meg vallás, meg a házasság, meg a papok akik eretneket égetnek,
ezek szerintem jók benne.
Másban nem nagyon különbözik a Rome-t tól, pl:a diplomáciát most se nagyon éretem ,persze ez azért is van mert mint mondtam nem értek angolul.
Hát a gép meg néha tényelelég ostoba, bár ez a Rome-banis így volt.
Mindeesetre, vayg két napja jól meglepett a gép, készültem afranciák ellen, épp csapatokat küldtem Staufen mellé, mikor egyszer csak rám támasd a francia király 845 fõs sereggel Épp hogy csak le udtam gyõzni, de legalább a király meghalt, és csapataiból megmaradtak vayg ötvenen.
Na de most már várom a mongolokat, mit gondoltok mire számítsak, veszélyesek leszenk?

Az új hibákért még nem is szólna az ember. De a régi hibákért, illetve a régi jó dolgok kimaradásáért már igen. Ezeket már korábban felsoroltam. És nem tudsz annyi újat mondani, mint amennyi kimaradtat.

Én inkább visszatettem a Vikinget.

Üdv,
olvasgatam az írásokat, és soka panaszkodnak hogy mennyirehibás, bugos, stb.
Nos szerintem ez egy nagyon jó játék, persze vannak benne hibák, de gondoljatok bele, ez azért nem egy tucat stratégia. Egy ekkora mértékû játéknál ellehet a hibákat nézni.
Különben is annyira nem vészesek hogy jászhatatlan lenne.
Szóval nagyon jó játék ez.

Amúgy a Német-Római birodalommal megyek, és elpusztítottam a franciákat, meg a Milánóiakat. A pápa az én családomból kerölt ki, és sikerült rá vennem vaalamire, azt hsizem egy keresztes hadjáratra, bár nem, tudom, egyáltalán nem értek angolul.
Már várom a puska port, és akkor átfogó offenzívát indítok, és elsöpröm
azokatakik ellnálnak.