Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Többen írták, hogy a színüket sem látták. Hát én is így jártam.
Német római birodalommal vagyok, enyém egész európa, lenyomtam a sicilit, dánokat, angolokat, franciákat, már fejlett ágyúkat gyártok meg Gót Lovagokat, de a mongoloknak se híre, se hamva. Olyan szinten, hogy kikültem három kémet keletre, keressék már meg azokat a veszedelmes mongolokat. Semmi. Keleten Legyel és M.o. van, azon túl oroszország, délebbre meg a törökök és a bizánciak. Mongolok sehol. Pedig a dilomácia panel szerint a törökök és bizánc hadban áll velük.
Elméletileg ugyanazon az útvonalon kéne jönniük, mint a BI-ben a hunok, nem?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Addig világos hogy fel kell építeni a Muskétás épületet, meg ágyús épületet, de mi kell ahhoz hogy felépíthesem?
VAgy mejd egyzsercsk magátó felajánlja a gép és építhetem?
Vagy kell hozzá hoyg megfelelõ fejletésgúû legyen a város? vagy elõtte még fel kell húzni valamilyen épület?
Nem nagyon tudok erre rá jönni mivel nem értek angolul, szóval a néhány épületnél azt sem értem hogy mire jó.
ja itt készítik a fordítást nézzétek meg http://timurlenk.tvn.hu/ százalékot nem tok, de akkor szt még nem is kezdték el mert már ide azt írták ki hamarosan játszhatod magyarul
amerikaba meg 1400 korul akkor a rendszer felismeri a parancsot hogy megnyissa a fekete zonat 😊 es mehetsz irtani az aztekokat😊
Amúgy gondolom a timuridák a mongolok utódjai lehetnek,
ha emlékezetem nem csal volt egy nagy vezérül Timur Lenk.
Gondolom innen a nevük.
Mongolok: 1208 (figyelmeztetés), 1224 (invázió)
Puskapor: 1230 körül
Járványok: 1346 körül az elsõ igazán nagy
Timuridák: 1368 körül
Felfedezések (a "világ kerek"): 1400
1 : Mikor jönnek a Timuridák ?? (ök a mongolok utódai ? hordaként jönnek mint a mongolok ? )
2 Kb mikor lehet eljutni amerikába ?? ( i kör = 2 év-nél )
Plz valaki válaszoljon...thx
############################################################################
Mindenesetre az én elvem az hogy a legjobb védekézés a támadás, ah jönnek megpróbálom szétverni a seregüket mielõtt még túl közel érnének. Hat sereget küldtem acsatába vannak köztük igazi tapasztalt veterán egységek, sávokakl meg minden.
Majd meglátjuk mi sül ki belõle, mindenesetre bizakodó vagyok.
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Próbáld ki custom battleben amikor az összes csõvel lõ egyszerre! <#hehe>#hehe>
A mortar védekezésnél brutál mert gond nélkül lehet velük szétlövöldözni az ellen ostromcuccait a fal mögül.
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
a culverin ugye nem tud atloni a gyalogosok felett, mig a mortat pontatlan es alig alig sebez eloerot.
tudtok jo taktikat ezek hasznalatara?
eddig kettot vittem magammal moral es varfal rombolasi celzattal!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ami tûzfegyver, és már a középkorban is használhatóan effektív volt, az az ágyú.
Egy timurida invázió után meg már csak röhögni fogtok a mongolokon, azt garantálom. x)
A medve nem játék.
Még huge cathedralnal csak-csak, de egy barakknál? 😊
A medve nem játék.
A med1el ellentétben, itt ugye már nem tologatjuk, rakosgatjuk a bábukat, hanem megyünk velük, mozgáspontjaik vannak. Ott meg lehetett csinálni, hogy címet adtál, de itt nem lenne jó. Pont azért, mert már alapból baromság egy csomó név. A med1ben kevés baromság volt.
A medve nem játék.
Mindenesetre nem ez így tetszik.
Jut is eszembe, hamarosan jönnek a mongolok, 6 sereget küldök a keltei határaimra. Lovagok, íjászok számszríjászok, gyalogosok, zsoldosok, harci gépek, különben szinte minden nélkülözhetõ katona.
Ahonan csak lehet vontam ki egységeket, és a határra küldtem.
Szerintem megálítom a mongolokat.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=67501
Vagy ez is random, mint a pápa által hirdetett keresztes hadjárat vagy lehet az imámokkal a népet a keresztény zûlött népek ellen izzítani? 😄
Ha lehet, áruljátok már el hogyan? Elõre is kösz!
Az, hogy mikor ölöm meg a foglyokat, jelentéktelen a szememben, a városaimat meg pont elég akkor látnom, amikor ostromolja a gép. Ennyi erõvel lehetne fikázni a med 1-et, mert a shogunban megszokott videókat ne tették bele. De könyörgöm, bár én szerettem a shogun videókat, de kit érdekelt, amikor a med 1 önmagában, e nélkül is jó volt.
Én azért ismét utalnék a diplomácia áttekinthetõbbé tételére, a csaták nehezedésére. És még olyan apróságra, hogy pld. a kém, vagy orvgyilkos sikeres ténykedése az uralkodó számára ad nónusz traits-eket. Legutóbb nekem +1 command, +olcsóbb kém toborzás.
Én az elsõ Medievallal szemben a küldetésrendszert, a családfát tudom felhozni. Talán még a hajózást lehet idesorolni, de az már félig grafika, és nem szerencsés két játékot grafikaliag összehasonlítani, ha kb 5 év van közöttük.
Egyebet nem nagyon. A házasságot az elõbb kifejtettem.
Csatavisszajátszás: Senki nem tud logikus magyarázatot adni rá, hogy miért maradt ki a Rome óta, és miért nem tették vissza, pedig ha jól tudom nemzetközi szinten is jelezték a problémát.
Csata elõtt a csata mentése önmagában. Így újra játszhatod a másik kamánycsatáját, nem csak megnézheted. (Mármint a MED1-ben)
Valaki írta itt, hogy de jó az égetési lehetõség. Volt ilyen a MED1-ben is. Sõt ott tömegesen a tartomány lakóit lehetett égetni. Nem csak egyes embereket. Bár a tömegest nem lehetett irányítani, azt az inkvizítor magától csinálta. De kihatott a gazdaságra, és az ellenfél fejlõdésére.
Foglyul ejtés: A MED 1-ben csata közben legyilkolhattad a foglyokat. Pl.: Foglyul ejtetted csata közben az ellenség vezérét, és nem akartad elengedni, akkor megölted. Az ezután ejtett foglyokat viszont odaadhattad váltságdíjért. Apró dolog, de taktikai, stratégiai finomság.
Hiányoznak a MED1 kiosztható címei, amik a középkori hangulatot fokoznák itt is.
A Rome nagy újítása volt a városi séta. Hol van?
Olyan érzésem van, mintha mindegyik játék elõtt tisztára sepernék a CA stábját. Ezeknek nincsenek meg az eddigi játékok? Nincsenek tisztában, hogy azok mirõl szóltak?
És ez a házasodási funkció ennél bõvebb volt a MED1-ben. Ott míg volt nõtlen családtagod, addig kérhettél menyasszonyt. Vagy adhattál férjhez pl. Én ott anno így örököltem meg Aquitaniat az angoloktól. Szóval egyáltalán nem újdonság.
Más?
de ez igy man' telleg BUG szagu.
persze van ugy, hogy atrohannak a nyilzaporon.
Érdemes tehát a crossbowmanaket az egész sor elé felállítani, mert így közvetlen irényzással tudnak az ellenre lõni, és úgy is megvan az a képességük hogy hátrarohannak ha közeljön az ellen.
Ráadásul van egy fura AI bug is, ami méginkább az õ malmukra hajta a vizet:
Ez legalább tíz alkalommal esett meg velem: Seregemben lévõ nyolc egység crossbowmant felállítom az elsõ vonalba, mögéjük a gyalogságot, jön az ellen majd érthetetlen okból 100 méterre az tõlünk megáll és lecövekel. Onnantól nem mozdul. A crossbowmanek meg szarrá lövik. Sikerült így már 600 fõs, zömmel nehézgyalogságból álló ellenséges sereget veszteség nélkül lelövetni. Ha meg menekülõre fogják a dolgot, az ember utánukküldi a lovasságot, azok meg levágják õket az utolsó szálig.
de a Rome-hoz képest szerintem egy kicsit jobb.
Jobb grafika, meg közép kor,
meg pápa meg vallás, meg a házasság, meg a papok akik eretneket égetnek,
ezek szerintem jók benne.
Másban nem nagyon különbözik a Rome-t tól, pl:a diplomáciát most se nagyon éretem ,persze ez azért is van mert mint mondtam nem értek angolul.
Hát a gép meg néha tényelelég ostoba, bár ez a Rome-banis így volt.
Mindeesetre, vayg két napja jól meglepett a gép, készültem afranciák ellen, épp csapatokat küldtem Staufen mellé, mikor egyszer csak rám támasd a francia király 845 fõs sereggel Épp hogy csak le udtam gyõzni, de legalább a király meghalt, és csapataiból megmaradtak vayg ötvenen.
Na de most már várom a mongolokat, mit gondoltok mire számítsak, veszélyesek leszenk?
Én inkább visszatettem a Vikinget.
olvasgatam az írásokat, és soka panaszkodnak hogy mennyirehibás, bugos, stb.
Nos szerintem ez egy nagyon jó játék, persze vannak benne hibák, de gondoljatok bele, ez azért nem egy tucat stratégia. Egy ekkora mértékû játéknál ellehet a hibákat nézni.
Különben is annyira nem vészesek hogy jászhatatlan lenne.
Szóval nagyon jó játék ez.
Amúgy a Német-Római birodalommal megyek, és elpusztítottam a franciákat, meg a Milánóiakat. A pápa az én családomból kerölt ki, és sikerült rá vennem vaalamire, azt hsizem egy keresztes hadjáratra, bár nem, tudom, egyáltalán nem értek angolul.
Már várom a puska port, és akkor átfogó offenzívát indítok, és elsöpröm
azokatakik ellnálnak.