Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
No igen, 1x már írtam, de még most is igaz: egy Crusader Kings szintû stratégia kéne, MED2 szintû csatákkal, amihez
szakértõnek egy középkorra specializálódott töri professzort kérnek fel. Sõt, minden országból 1 professzort. Akkor tuti nem lenne ilyen baromság benne, hogy Bukarest, Budapest vagy Bran.
A medve nem játék.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
<#shakehead>#shakehead>
Van olyan küldetés ahol megkér egy trónörökös hogy öld meg az apját, mert már nem bír várni.
sztem az aztékok is túl erõsek lettek. Nem bírom felfogni, hogy egy full páncél HRE sereget pár tollas práducmintás indián elintéz.
A Med 1 ben - -ahol azért ez a rész tényleg érdekesen volt megoldva - úgy emlékszem, ezért volt veszélyes saját tábornokhoz hercegnõt adni, mert innentõl kezdve royal blood "minõsítést kapott, és egy gyenge támogatottságú, adott pillanatban utód nélküli királlyal szemben könnyen fellázadhatott, és ez belháborúhoz (területszakadás)vezezethetett. De lehet, hogy rosszul emlékszem.
Ja ami meg szerintem kicsit bugos, hogy a ballisztámat withdrawoltam, mert nagyon lötték õket, de sajnos késõn, ledarálták a személyzetét, erre a csata végén látom, hogy ott van a seregben fullos személyzettel, még csak retrainelni sem kellett õket.
Ja és a könnyû lovasság szerintem iszonyat tré az angoloknál. Ráküldtem õket egy osztag parasztra, a chargenal jó ha 1 emberük megdöglött, aztán majdnem leírtották a nagyrészét a lovasaimnak... Gyalogság jobban bejön nekem sokkal.
Az örököskiválasztásról annyit, hogy a középkorban mindig az elsõszülött fiú volt az örökös. Szóval miért is lenne ilyen lehetõség a játékban?
A csapatok csatatéren egymástól való megkülönböztetésére van az a bazinagy gomb jobbközépen, ami a korábbi játékokban a generálist mutatta meg.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
Az ostromot AUTOMATÁN játszottam le. A magyaraknak meg vayg 260 embere volt. A gép szeinr négyszeres túl erõben voltam és vesztettem.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
Ez egy macchiavellista ideológián alapuló játék, a cél (gyõzelem) szentesíti az eszközt. Ha pl. a portugálokkal hadban állnék (ezt nem a te játékodra értem), én biztosan keresném a mórok barátságát. Pedig spanyol mór sem két jóbarát.
A lengyelekhez: Nem tudom, a te játékodban te voltál-e lengyelek leggyengébb szomszédja? Emellett ha én hódítani akarok, és a szövetségesem hadba áll egy másik országgal, elõfordul, hogy magam is neki megyek a korábbi szövetségesnek.
Az idegen területen lófrálást tapasztalatom szerint nem csak az adott ország veheti rossz néven. Nálam a franciákkal egyidejûleg a portugálok (tehát egy másik szomszéd is) bejelentette a kapcsolatok romlását, igaz, hadat azért nem üzent- még.
Egyébként a játé diplomáciai alapelvét már a Shogunban lefektette a CA. Maga a játék kézikönyve figyelmeztett arra, hogy még a szövetségessel határos területen is kell legalább egy egységet hagyni, különben a mohó hadurak vérszemet kapnak. Persze, a legutóbbi TW-k játékmenete önmagában a lázadások miatt megköveteli csapatok állomásoztatását a tartományokban, de ez csupán annyiban módosítja az elvet, hogy nem legalább egy csapatot, hanem megfelelõ erõsségû - a várvédelem szintjéhez igazodó - sereget kell hátrahagyni, összhangban az elrettentés politikájával.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Emellett az is befolyásolhatja a viszonyt a keresztényeknél, hogy a szövetségesednek pl. a rövid kampányban mi a gyõzelmi célja. A spanyolok esetében ugye Portugália egyik célja - ha jól tudom -, a spanyolok kiiktatása, és ez igaz fordítva is. SZövetség ide, szövetség oda, ebbõl harc lesz elõbb-utóbb. Fõleg, ha a spanyolok elfoglalják Cordobát, elzárva ezzel a portugálokat a móroktól. A szövetség mielõbbi megkötése is fontos, a játék elõrehaladtával egyre nehezebb javítani a viszonyon.
Jelentõsége van annak is véleményem szerint, hogy milyen a viszony a pápával. Az én mostani játékomban (spanyolokkal vagyok) zsinórban a második spanyol ül Szent Péter trónján. Egy keresztény állammal vagyok hadban, a franciákkal. (Õk korábban velem és a mórokkal voltak szövetségben, de amikor hadat üzentem a móroknak, a franciák õket választották, nekem pedig hadat üzentek. A képhez hozzátartozik, hogy egy két körrel az eset elõtt történt a részemrõl egy military access nélküli kényszerû áthaladás francia területen, és a gép egybõl jelezte, hogy ez nem igazán jött be neki). De, a kb 20 körös hadi állapot óta a franciák még csak át sem lépték a határaimat. Jobb híján, én ezt a pápának tulajdonítom, no meg annak, hogy a franciák a portugálokkal is hadban állnak.
Emellett minden TW játékban érvényesül az alapelv, hogy aki békét akar, készüljön a háborúra. Fegyverkezni kell, emellett megfelelõ szövetségesre van szükség. A legmegfelelõbb egy olyan ország, aki veled nem szomszédos, a potenciális ellenfeleddel azonban igen. A doplomáciai kapcsolatok ápolása persze sokba kerül, ráadásul lehet, hogy a jövõbeni ellenségedet támogatod.
Remélem az infó helyes amit kaptam.. 😊 Már naon várja mindenki közöttük vaok én is😊
ezt mondták a fordítók, akkor mégis csak fordítják. hip-hip hurrá
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Nagy Képes világtörténet
Föként hadtörténetileg átfogo irás, de talán találsz benne vmi kézzelfoghatót a gazdaságrol is.
Félreértettetek, nem siettetni akartalak titeket, egyszerûen csak jól tudom, hogy ez több hónapos munka. Ráadásul ebben az esetben még a megfelelõ eszköz sincsen a kezetekben hozzá, hogy nekiállhassatok.
Félreértettetek, nem siettetni akartalak titeket, egyszerûen csak jól tudom, hogy ez több hónapos munka. Ráadásul ebben az esetben még a megfelelõ eszköz sincsen a kezetekben hozzá, hogy nekiállhassatok.
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
"So just a reminder then - it’s a matter of days not weeks before you have the update. Just how many only QA can tell, may I suggest you send them gifts of caffeine and goodwill to help them along.
Regards,
Jason"
ez volt dec 1. -én.. ergó 8-9 körül kéne jönnie patchnek 😊
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
szal: német római császárság gazdaságáról van valakinek anyaga? 😊 arról kéne házidogát írnom csütörtökre. köszönöm! 😊
(nem kell lefejezni, rámugrani, elküldeni az anyámba stb.. kösz)
ON:
úgy vettem észre itt nem lehet jól megélni abból, ha vmelyik városodban nagyon szar a hangulat mint romeban, hogy max adó, lázadás.. kifiszed a sereg így rebel lesz a város pár védõvel.. visszatámadod és kifosztod a várost 😊 próbáltam és egy hiperszuper hadsereggel rendelkeztek a kis parasztok.. jót néztem 😄
Itt vannak.
Sajnálom, ha csalódást okoztunk volna. Nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy mi a fordításért nem kapunk semmilyen ellenértéket. Csak azért magyarítjuk le a TW-sorozatot, hogy azok - talán köztük ti is -, akik nem tudnak angolul, ugyanúgy élvezhessék a játékot, mint akiknek nincsenek nyelvi gondjaik. Mindezt a saját szabadidõnk feláldozásával, üres óráinkban, perceinkben tesszük. Amit tölthetnénk mással is.
Amint tudjuk, elkezdjük a fordítást. A késlekedésért a játék készítõinél lehet reklamálni, mi nem tehetünk róla. És igyekszünk, ahogy tudunk.
Jó játékot mindenkinek!
Timur Lenk