Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Ennél egyszerûbb módszer, ha kiadod a tüzéreknek a tûzparancsot. Elméletileg addig mennek elõre, amíg lõtávolba nem érnek.
A második kérdésre a válasz az, hogy nem. Mindig a töltéssel kezdik a mûveletsort. Gyorsíthatod a dolgot - fõleg védekezésnél, ha fire at will-re állítod a tüzéreket.
Lehet olyat csinálni, hogy a tüzérségemet készenlétbe helyezem? Tehát, hogy betöltsék elõre, és lövésre készen álljanak, amikor azt mondom nekik, hogy tûz?
Vittem katapultot, egy korai ágyút, ami szinten használhatatlan, mert csak laposan tud lõni, és iszonyat pontatlan. Meg vittem hajítógépet (Trebuchet) is. AI bent várt a városában. Én odaálltma a falakhoz az íjáaszokkal, katapultottal, stbvel és szórtam rájuk az áldást, õk meg csak várták a halálukat 😄 0 veszteséggel ledaráltam egy 300+ fõs sereget 😊
Vegen marad kb 30 embere, fõleg könnyû gyalogok, azokat meg ledaráltam a testõri gárdával.
Egyébként én már hallottam féltékeny apákról is.
A birodalmam meg határos Ausztriával õt nem bántottam eddig, határos már Egyiptommal és határos vok a mongolokkal északon, az egész Fekete-tenger partvidéke az enény. Nem is olyan nehéz a játék, remélem majd a 2-õben nehezebb lesz
Persze az csak jó ha nem támadnak, meg, de azért ez szerintem egy kissé fura, hoyg tétlenül állnak.
De ettõl fügetlenül nagyon jó a játék!
Sziciliát megsemmisítettem.
De ez tényleg jó.
Ja, már csak egy környire vannak a mongolok Kijevtõl. Az a határ. Ha elfoglalják akkor már csak Krakkónál álíthatom meg õket, mert a legyengült lenygelken keresztül mennek majd.
Mindenesetre
Kijevet megerõsítettem,kastélyá változtatam, ele töktem katonákal ,íjászokka, Bastilla Towe, meg van néhány ágyú is.
Ha legyõzni nem is de alaposan meg tizedelem õket ha Kijevre támadnak.
HA nekem kéne Kijevet elfoglalni bajban lennék. <#violent>#violent>
Egyébként ha az ember azt látja, hogy folyamatosan romlik a kapcsolata a szövetségeseivel,az épp elég intõ jel a jövõre nézve. Épp ebben ezzel adak a CA-sok hozzá a diplomáciához, hogy több infomáció szerezhetõ be a népekrõl, az elõzõ játékokból ez teljesen kimaradt.
Pénzzel támogatni igazából csak olyan szövetségest érdemes, aki veled nem, de szomszédaiddal határos. A saját szomszédokat inkább egymás elleni háborúba érdemes belerángatni. Persze, ez mind pénzbe kerül, és nem biztos a siker. Végsõ érvnek mindig ott a hadsereg.
Mindez nem jelenti azt, hogy ne kellene esteleg javítani a diplomácia játékbeli egyensúlyán.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Amúgy igenis hülye viselkedés a géptõl h sokkal gyengébb létére egyedül megtámad, egy országot nem szabad minden mindegy módon irányítani, persze arra is akad bõven példa , nem is kell olyan messzire menni.
Ha van egy erõs szomszédod aki nem támad meg (persze csak elméletileg mert én ilyet még SOHA nem láttam) akkor éppen ideje ebbõl az erõs szomszédból gyenge szomszédot csinálni pl egy invázióval! <#nezze>#nezze><#hehe>#hehe>
20 tartománytól már biztos a gyõzelem?
Már a start pillanatában biztos a gyõzelem mivel a gép még a legnehezebb fokozaton is mindig legyõzhetõ szal igazi kihívás és a vereség esélye majd csak akkor lesz ha végre megoldják hogy a kampány is mehessen multiplayerben.
És mégis mit kellett volna csinálniuk?
Könyörgöm az õ céljuk is a gyõzelem, legalább megpróbálták hátha sikerül.
Vagy ha eléred hogy a faction statisztikáknál te vagy a legerõsebb akkor kollektíven adja meg magát neked mindenki mivel már úgy sincs esélyük? 😉
De ha bátor vagy megpróbál6od a 2222-2222-... vagy akár a 3333-... variációt 😛
ja és köszi az infót!! (#2761 ; #2762)
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
Kitudnátok segíteni egy CD KEY el? mert már csak ez hiányzik ahhoz hogy elkezdjem a gamet<#vigyor2>#vigyor2>
THX
A gép pedig néha nem viselkedik túl konzekvensen. Amikor a franciáknak már csak két városuk volt (az angolokat kitúrták a skótok angliából, ezért a franciák helyére költöztek be), nekem meg német rómaiként 20, akkor felbontották a szövetséget és támadtak. Hát nem éltek sokáig.
Viszont az is biztos, hogy ilyen döntéseket nem szabadna hoznia a gépnek.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ja és nyomulj a tengerpart felé mert a tengeri kereskedelem az igazi bevétel.
Ha pénzt adsz neki hogy nyugizzon akkor abból sereget vesz -> továbbra is az útjában vagy de már serege is van hogy lenyomjon hehehe
Akármit csinálsz a szomszéddaiddal elõbb-utóbb elkerülhetetlen a total war (hopsz, mintha ez lenne a játék neve is! <#hehe>#hehe>) itt nincs kultúrális meg diplomáciai gyõzelem mint a civ4-ben.
Ez nem bug.
Szal elõ a kardot és adj nekik! <#gun>#gun>
csak sajnos, ha eladnám a katonákat akikre nincs szükségem (pl a hátsó városokban, ahova nehezen tudnának támadni, mivel át kell jutniuk a frontvonalon) akkor a városban sajnos elkezdenek lázadozni 😞 pedig ahogy nézem a többi országnál alig van 1-2 egység a városban mégis happy mindenki és nagy a bevételük.
5let?
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
Amikor a német rómaiakkal játszottam, a magyar és a lengyel is a szövetségesem volt, és bár egymással végig hadban álltak (nyilván ezért nem támadtak nekem), a kapcsolatok poor-ra romlottak. Ahogy az összes többi állammal is. Pedig nem léptem military access nélük a földjükre.
Ez bug lesz szvsz.
A medve nem játék.