Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#integet2>
I.C.ram
Nyilván, hogy a játékban így van megoldva 😊
Na most, mi a hülyeség? Amit írtam, vagy az, hogy a játékban ez így van megoldva?
I.C.ram
Ez elég nagy hülyeség 😞 Minden védekezõ tüzérségnél csõre van töltve a fegyver, és addig várnak, amíg optimális távolságba nem kerülnek az ellenfelek... Vicces, hogy akkor kezdi el tölteni az ágyút, amikor már rohan az ellenfél, és mire betölti már az ágyúcsövébe hugyoznak.
GaBika6
<#nevetes1><#nevetes2><#vigyor2><#awink>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Ilyen billentyût itt nem ismerek, persze prakikus lenne. A hatótávolságot mégis fel lehet mérni. Kiválasztod az egységet, és a csak a kurzort mozgatva elõre a kurzor alatti karikát kell figyelned. Amíg zöld, addig hatótávolságon belül vagy, ha már nem, átvállt pirosra.
Ennél egyszerûbb módszer, ha kiadod a tüzéreknek a tûzparancsot. Elméletileg addig mennek elõre, amíg lõtávolba nem érnek.

A második kérdésre a válasz az, hogy nem. Mindig a töltéssel kezdik a mûveletsort. Gyorsíthatod a dolgot - fõleg védekezésnél, ha fire at will-re állítod a tüzéreket.
Pharaoh
Törtet is lehet patchelni, csak kell új tört exe.

I.C.ram
Van olyan bill, amit ha megnyomok mutatja az embereim hatótávolságát?

Lehet olyat csinálni, hogy a tüzérségemet készenlétbe helyezem? Tehát, hogy betöltsék elõre, és lövésre készen álljanak, amikor azt mondom nekik, hogy tûz?
I.C.ram
Nagyon hülye az AI 😄

Vittem katapultot, egy korai ágyút, ami szinten használhatatlan, mert csak laposan tud lõni, és iszonyat pontatlan. Meg vittem hajítógépet (Trebuchet) is. AI bent várt a városában. Én odaálltma a falakhoz az íjáaszokkal, katapultottal, stbvel és szórtam rájuk az áldást, õk meg csak várták a halálukat 😄 0 veszteséggel ledaráltam egy 300+ fõs sereget 😊

Vegen marad kb 30 embere, fõleg könnyû gyalogok, azokat meg ledaráltam a testõri gárdával.
Most épp Velencével vagyok, és garázdálkodik a környéken egy õrült, 10-es inkvizítor. Folyamatosan levadássza a kereskedõimet, gyakorlatilag õ most a legnagyobb ellenfelem. Az egyik kémemmel hál istennek nem boldogult. Elneveztem õt III. Incének, a kereskedõimet pedig jó messzire elküldtem. Egyúttal kijelöltem altenatív küldetésnek a likvidálását. Ha megmakkan, pezsgõt bontok.
Mátyás is hadban állt az apósával, Podjebrád György cseh királlyal. Igaz, ez már Podjebrád Katalin halála után történt. Én a gép "érthetetlen" húzásaikor mindig megpróbálom azzal árnyalni a képet, hogy a valóságban milyen esetekben történhetett ilyen. Így könnyebb élvezni a jtékot. Persze van, hogy szimplán csak anyázok.

Egyébként én már hallottam féltékeny apákról is.
na végre leszedtem a Mediavel 2-õt, de még nics hozzá magyarosítás, addig játszok az 1-gyel, ja az egyben a magyarokkal vok és már kinyírtam a törökö, lengyeleket.
A birodalmam meg határos Ausztriával õt nem bántottam eddig, határos már Egyiptommal és határos vok a mongolokkal északon, az egész Fekete-tenger partvidéke az enény. Nem is olyan nehéz a játék, remélem majd a 2-õben nehezebb lesz

Lehet h azért adnak ki bugosan néhány játékot mert a tört verziót nem lehet patchelni és arra számítanak h megveszik eredetiben? Mondjuk a patchekhez is ki szokott jönni törés szal itt hibádzik a dolog.

Persze, alap h a seregeké a fõszerep. Ez a játék lényege, itt nem lehet diplomáciai gyõzelmet aratni, de ha már a lengyel király lányát hágja az én királyom fia akkor ne támadjanak meg fõleg ha nem is rossz a két ország viszonya 😛

Azért mos kissé idegesít egy hibája, a mongolok kb, egy környi távolságra a határtól, áldogálnak, és idõnként ide-oda mozodnak. Miért nem támadnak rám?
Persze az csak jó ha nem támadnak, meg, de azért ez szerintem egy kissé fura, hoyg tétlenül állnak.
De ettõl fügetlenül nagyon jó a játék!
Sziciliát megsemmisítettem.

a.carkey
Hatvanan, attól függõen, hogy milyen az egységnagyság. 😊

A medve nem játék.

Oké, igazad van, ez nem egy antropológia/szociológia topic. Magyar visszavonva, tipikus emberi elfogadva.
Sziasztok!Szia!Én inkább tipikus emberi betegségrõl beszélnék és nem magyarról.Ameddig nem volt,remegtek érte hogy legyen,amióta megvan több rosszat mondtak róla,mint az elözõ részekrõl együttvéve.Én azt mondom nem vagyunk kiváncsiak több fikázásra,azon kevesek <#worship> akik észrevették a jót is benne szerintem elvannak.Istenem halvány piros a magyar zászlóban,engem is zavar,de ottvan a huszár lovasság,amire büszke vagyok,meg az assasinok akik csak 30-an vannak egy egységben de baromi erõsek,nem sok népnek van ilyen egysége.Majd jön egy patch és még jobb lesz.Nekem ennél több nem kell.Senkit nem akartam megsérteni.Üdv minden TW-nek

így van szerintem is jó a játék, . Én úgy vagyok vele ha valmi nem tetszik akkor nem játszok vele.
De ez tényleg jó.
Ja, már csak egy környire vannak a mongolok Kijevtõl. Az a határ. Ha elfoglalják akkor már csak Krakkónál álíthatom meg õket, mert a legyengült lenygelken keresztül mennek majd.
Mindenesetre
Kijevet megerõsítettem,kastélyá változtatam, ele töktem katonákal ,íjászokka, Bastilla Towe, meg van néhány ágyú is.
Ha legyõzni nem is de alaposan meg tizedelem õket ha Kijevre támadnak.
HA nekem kéne Kijevet elfoglalni bajban lennék. <#violent>

Tisztelet a kivételnek!
Én nem nagyon foglalkozom a diplomáciával, eleinte probálkoztam, de mostanra már oda jutottam, hogy 3 szomszédom van (Angolokal vagyok) : franciák,spanyolok,dánok. Enyém az egész brit sziget, és franciaföld nagyrésze. Pont 3 ellenségem van : a franciák,spanyolok és dánok. körönként átlagosan 3 váram van ostrom alatt, ugyhogy nem unatkozom. a pápát pénzelem, és igy nem tagad ki. 😊 csak az idegesit, hogy mindhárom csak engem támad, és nem tudok elõre lépni,mert a védekezés felemészti az erõimet. ezek meg csak hozzák a nagyobbnál nagyobb seregeket.
Azért panaszkodnak, mert képtelenek elviselni, hogy van, akinek igenis bejön a játék. Amolyan magyar hozzáállás: dögöljön meg a szomszéd tehene is. Ezért csak fikáznak, csak úgy, a fikázás öröméért. De ez egy nyitott fórum, mindenkinek van helye ebben a közösségben. A hozzáadott érték már más kérdés.
Haxorornak igaza van abban, hogy a katonai megoldást elõnyben részesíti. Ebben a játékban akkor van a legnagyobb biztonságban az ember, ha megfelelõ nagyságú hadserege van. De azért a diplomácia komoly támaszt jelenthet a tervek megvalósításában.
Egyébként ha az ember azt látja, hogy folyamatosan romlik a kapcsolata a szövetségeseivel,az épp elég intõ jel a jövõre nézve. Épp ebben ezzel adak a CA-sok hozzá a diplomáciához, hogy több infomáció szerezhetõ be a népekrõl, az elõzõ játékokból ez teljesen kimaradt.
Pénzzel támogatni igazából csak olyan szövetségest érdemes, aki veled nem, de szomszédaiddal határos. A saját szomszédokat inkább egymás elleni háborúba érdemes belerángatni. Persze, ez mind pénzbe kerül, és nem biztos a siker. Végsõ érvnek mindig ott a hadsereg.
Mindez nem jelenti azt, hogy ne kellene esteleg javítani a diplomácia játékbeli egyensúlyán.
Azért, mert amikor még játszottam az angolokkal, pl. a legkisebb fiú lett az örökös. És át akatam nevezni a legidõsebbre, de nem lehetett.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Nem is játszok vele...

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Látom, neked a diplomácia olyan dolog amivel inkább nem bonyolítod a játékot 😛
Amúgy igenis hülye viselkedés a géptõl h sokkal gyengébb létére egyedül megtámad, egy országot nem szabad minden mindegy módon irányítani, persze arra is akad bõven példa , nem is kell olyan messzire menni.

Márpedig ez így megy.
Ha van egy erõs szomszédod aki nem támad meg (persze csak elméletileg mert én ilyet még SOHA nem láttam) akkor éppen ideje ebbõl az erõs szomszédból gyenge szomszédot csinálni pl egy invázióval! <#nezze><#hehe>

20 tartománytól már biztos a gyõzelem?
Már a start pillanatában biztos a gyõzelem mivel a gép még a legnehezebb fokozaton is mindig legyõzhetõ szal igazi kihívás és a vereség esélye majd csak akkor lesz ha végre megoldják hogy a kampány is mehessen multiplayerben.

"az is biztos, hogy ilyen döntéseket nem szabadna hoznia a gépnek."

És mégis mit kellett volna csinálniuk?
Könyörgöm az õ céljuk is a gyõzelem, legalább megpróbálták hátha sikerül.
Vagy ha eléred hogy a faction statisztikáknál te vagy a legerõsebb akkor kollektíven adja meg magát neked mindenki mivel már úgy sincs esélyük? 😉

I.C.ram
Ha saját papod lesz a pápa, akkor nagyon megugrik a viszonyotok pozitív irányba.
1111-1111-1111-1111
De ha bátor vagy megpróbál6od a 2222-2222-... vagy akár a 3333-... variációt 😛

BlackShadow
azt sajnálom, h ha saját cardinal lesz pápa akkor nincs nagyobb betekintésünk a pápai államokba 😊 pl + támogatás, vagy egyéb nyalánkság, pl feladatot kiadni országoknak.. qrvajo lenne 😊

ja és köszi az infót!! (#2761 ; #2762)

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Hi all !!
Kitudnátok segíteni egy CD KEY el? mert már csak ez hiányzik ahhoz hogy elkezdjem a gamet<#vigyor2>
THX
felfedezések kora, de ahhoz már világtérkép kellene😊
Pémzt csak a pápának adok. Bár megfigyelésem szerint pénzadományozással lehet a logjobban növelni a viszonyt más frakciókkal is) Alliance-ra is csak akkor állnak rá, ha jó a viszony, és jó viszont nemtudom hogy lehet elérni mással mint pénzadománnyal. Persze ezért kell az elején minél több alliance-et létrehozni, mert késõbb már nem állnak rá, csak brutális pénzösszegekért. Azokat meg meggondolandó, hogy odaadja e az ember nekik, merthát sereget veszek belõle.

A gép pedig néha nem viselkedik túl konzekvensen. Amikor a franciáknak már csak két városuk volt (az angolokat kitúrták a skótok angliából, ezért a franciák helyére költöztek be), nekem meg német rómaiként 20, akkor felbontották a szövetséget és támadtak. Hát nem éltek sokáig.
Viszont az is biztos, hogy ilyen döntéseket nem szabadna hoznia a gépnek.

Bucser
Kéne egy napoleonos.... Mindegyik verzióhoz készül napoleonic total War mod de aztán sha nem lesz belõlük semmi... Az az korszak ami más harcmodort igényel, mint az ókor vagy akár japán vagy éppen az európai középkor. Valamint mégis még mindig a mobilis seregeken volt a hangsúly és nem az állóháborúkon.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

LasDen
Lényegében nem tartozik ide és nem is aktuális...az új részt ti milyen környezetbe (kor, terület) tennétek??? 😄DD

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Bucser
hosszú hadjárat addig nehéz amíg egy két nagyobb factiont hidegre nem teszel. utána már csak gyenge levezetés a maradék...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Azért nem teljesen úgy van a dolog. Rövid hadjáratban elég 1-2 országot eltakarítani szal ott a többség nem potenciális ellenség. Nem számoltam meg de hosszú hadjártaban jóval több mint 45 tartomány van, szóval ott is lehet találni szövetségest hosszú távra akár a szomszédok között is. Egyébként ez a világhódítás annyira nem jön be mert 20 tartományból már olyan birodalmat lehet létrehozni hogy akkor is nyerek ha mindenki ellenem van, szal már csak idõ kérdése a gyõzelem. A paradox játékok gyõzelmi pontos rendszere jóval kifinomultabb (kivéve HoI sorozat).

A tömeg nem nézi hogy milyen egységek figyelnek a rendre szal az olyan városokban amik hátul vannak inkább megéri szar de olcsó egységeket tartani, azok is elegek.

Ja és nyomulj a tengerpart felé mert a tengeri kereskedelem az igazi bevétel.

Nézd meg h mindenhol ki van -e használva az ingyen városvédõ egységek maximális száma (kék háttérrel jelzi az ingyen fenntartott egységeket), és csak olyan egység lehet ingyé' amit az adott városban képzeni tudsz. Ez tapasztalataim szerint sokat számít. A másik h kereskedj minden szomszéddal, vagy ha van kikötõd, bármilyen kikötõvel rendelkezõ állammal köss kereskedelmi egyezményt, ha esetleg némelyik hadat üzenne akkor is legyenek biztos kereskedelmi partnereid. Legyen mindig meg a max számú kereskedõd, és lehetõleg saját területen alkalmazd õket mert emelik a tartomány kereskedelmi bevételeit ha rá vannak téve egy termékre, és a legjobbakkal "vadászd le" a gyengébb rivális kereskedõket, mert az sem elhanyagolandó pénzt hoz. A boldogságot emelheted azzal ha a renitens városba küldesz egy kémet és ha kezdõ akkor minden körben lecsekkolsz valakit (100%-ra is kapnak képességnövekedést) így elõbb-utóbb észreveszi a legjobb rivális kémeket is akik komoly zavargásokat tudnak okozni. Ennyi módszer jutott eszembe amivel komoly befektetés nélkül emelheted a profitot.

Ha a szomszédod már nem tud hova terjeszkedni akkor a kapcsolatok romlani fognak mert az "útjában vagy".
Ha pénzt adsz neki hogy nyugizzon akkor abból sereget vesz -> továbbra is az útjában vagy de már serege is van hogy lenyomjon hehehe

Akármit csinálsz a szomszéddaiddal elõbb-utóbb elkerülhetetlen a total war (hopsz, mintha ez lenne a játék neve is! <#hehe>) itt nincs kultúrális meg diplomáciai gyõzelem mint a civ4-ben.

Ez nem bug.
Szal elõ a kardot és adj nekik! <#gun>

I.C.ram
Ja de csak a szomszéd ország családja, és az is csak sunyulos, miközben komoly nyílt harcok voltak, nemesekkel, zsoldosokkal, stbkel nem nagyon aggódtak akkoriban kimondani azt, hogy legszívesebben egy kanál vízbe folytanák az apjukat a trónért.
BlackShadow
azon gondolkoztam, h úgy tudnám rendbehozni a gazdaságomat, ha kevesebb katonát alkalmazok.. (ugyanis nekem van a legtöbb egységem, a mongolok mellett) tehát a legeslegtöbb kiadásom ezek egységeknek a fenntartása.
csak sajnos, ha eladnám a katonákat akikre nincs szükségem (pl a hátsó városokban, ahova nehezen tudnának támadni, mivel át kell jutniuk a frontvonalon) akkor a városban sajnos elkezdenek lázadozni 😞 pedig ahogy nézem a többi országnál alig van 1-2 egység a városban mégis happy mindenki és nagy a bevételük.
5let?

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Igen, ezt én sem értem. Hába vagyok szövetséges valamelyik állammal, folyamatosan romlanak a kapcsolatok, még ha nem is lépek a földjükre.
Amikor a német rómaiakkal játszottam, a magyar és a lengyel is a szövetségesem volt, és bár egymással végig hadban álltak (nyilván ezért nem támadtak nekem), a kapcsolatok poor-ra romlottak. Ahogy az összes többi állammal is. Pedig nem léptem military access nélük a földjükre.
Ez bug lesz szvsz.

Amúgy szép országunkkal kapcsolatban sokmindent elszúrtak, elég megnézni a nyugati határt, és ezzel együtt a Dunántúl nyúlfarknyi terjedelmét, az általad említett városneveket, a fõváros a Duna rossz oldalán van (ami stratégiailag nagyon nem mindegy), nincs hágó Halics felé, amely pedig több évszázadig a magyar terjeszkedés elsõdleges célpontja volt, ja és persze nincs Szerbia tartomány, Nándorfehérvár központtal, amely pedig már a magyar-bizánci háborúk folyamán is fontos szerepet játszott. És végül Havasalföldnek valójában nincs kijárata a Fekete-tengerre, a Duna-deltától délre esõ rész történelmileg Bulgária "tartományhoz" tartozott. Ennyi jutott eszembe de biztos van még 😛

a.carkey
Olvasd el a IV. kereszteshadjárat történetét. Még a pápai bullát is megváltoztatták, csak azért, hogy Bizáncra támadhassanak. 😊

A medve nem játék.

Nem volt az olyan távoli rokonság, régen mást jelentett a család fogalma, nem a mai atomizált családra kell gondolni. Az az öröklés szenioritásra alapult, de ha nem is õ volt a legidõsebb, Árpád egyenesági leszármazottja volt és ez számított.

A próféta beszéljen belõled 😊

A németek jóval gyengébbek voltak nálam, ráadásul vazallusai voltak 2 államnak is (biztos a legújabb történelmi kutatások eredménye alapján 😛) a ruszkik se voltak izmosak, nekem meg kellett tartanom a lépést a legerõsebb sereggel rendelkezõ Velencével nehogy bedaráljanak, volt vagy 2 tucat osztag lovasíjászom (vegyesen nemesek és a gyengébbik fajtából), ráadásul tapasztaltak, mert mindig lecsaptam a digók utánpótlására és végül elpusztítottam az egész fõseregüket is. Iasiban nem volt sok seregem, de a fõvárost telepakoltam, mikor mozgolódni kezdtek a bizánciak, szal ezért sem értem. Összességében tetszik a játék, de a diplomácia ilyen mértékû megbízhatatlansága már a játékélmény rovására megy. Bár lehet h csak én nem csinálok jól vmit, mert folyamatosan romlanak a kapcsolatok 😞

Bucser
Általában a Senioritás az arab és keleti pogány népek között volt jelen. Míg a primogenitás a Keresztény Európában. Az elõzõ példát csak mint a fdriss magyar királyság gyors kihalásához vezetõ út egyik lehetõségeként írtam le😄 Orseoló Péter csak leányágon volt Árpádházi király míg I. András aki Vazul fia volt (Aki Géza nagyfejedelem testvérének a fia) meg Szent Istvánnal igen távoli rokonságban állt. Ott sem volt sem primogenitás sem senioritás.. hanem utolsó Árpád házába tartozó VÉR szerinti örökös.