Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hi. A squalor ellen van valami megoldás(a népesség lemészárlásán kívül)?
morreau
Kérdés: Kémmel lehet szabotálni? Ha igen hogy? Köszi <#idiota>

Azok, akik szeretnek háborúzni , pusztulásba döntik országukat, azok pedig kik gyõzelem után sóvárognak, szégyent hoznak magukra.
A háború nem az amit szeetni lehetne, a gyõzelem nem az ami után sávárogni kellene .
Szun Pin : A háború mûvészete

dezertalas lehetett...de egy egesz hadsereg?
es mi oka lehet?
penz, mint emlitettem volt.
És ez bevétel amit írtál vagy ebbõl még le kell vonni pl ,a hadsereg fenn tartását?
Mert nekem is sok pénz folyik be, de hatalmas részét elvisza a hadsereg.
Az is igaz, a seregeimet eddig csak a mongolok ygõzték le, európaiaknak esélye sincs ellenem.
Amúgy lehet tenni az elen valamit hogy ne vigyne le annyi pénzt a hadsereg?

Nem tudom. Egyszerûen sok városom van, amiket rendesen fejlesztek.Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám hogy a nagy északitáliai kereskedõ városok (Velence Milano, Genova, Bologna meg még egy Bologna alatt) elfoglalása és felfejlesztése hozott ekkora manit. Sok kereskedõt is üzemeltetek a körzetükben. Meg persze a hódítások, az spanyol félszigeten és a brit szigeteken kívül enyém egész európa. Bár keletre még nem próbáltam terjeszkedni, a lengyelekkel és a magyarokkal jól megvagyunk, valami 130 kör óta vagyok szövetségesük.
Engem mondjuk azért nem támadnak mert egymást aprítják.

a.carkey
Van dezertálás és bribe. A kettõ közül volt vmelyik.

A medve nem játék.

Pharaoh
Diplomatával, ugyan úgy, mint bármelyik más országnak is.

na akkor mos már kezdek izgulni, mindenesetre ezentúl menetek minden körben. Biztos ami biztos.

eddig a visszatoltes segitett, de most nincs jo mentesem.
Hála istenek velem még ilyen nem történt, de miért van ez, és lehet tenn ellne valamit?

most kezdek belefaradni. 4 sereget vontam ossze a bizanci birodalom elleneben. kb neki is ennyi volt.
Sikerult egy HIDnal szejjelzavarnom az uralkodo sereget es meg 2 masikat. erre a kovetkezo korben megin eltunik a seregem. De most nem csak, hogy eltunk de rebellis seregekke valtak. termeszetesen musketasok, lovagok es culverinek nelkul. Korbeneztem es egy darab diplomatat, se egyebet nem talaltam. Biztos ami biztos, a kornyeken olalkodo 8as kememet is odakuldtem. o sem talalt senkit sem.
penzem volt, szoval nem aze' tortent.
kicsit belefaradtam...
ja és hogy lehet adományozni a pápának pénzt?

íj-sázmszeríj,
nekem a szmszeríj jön be, bár lassabb percenként úgy 2-3 lövést lehet vele el éri, míg egy íjjal akár 12-t.
Viszont a számszeríj brutális átütõ erejû.

a Med 1-ben, hogy lehetek én a pápa, és hogy indíthatok el egy keresztes sereget?

GaBika6
Meg mind mindig a penzen, kinek telik jobb vedofelszerelesre!!!

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

A valódi (középkori!) kardozáskor nem a filmekben látott vonaglásra kell gondolni. Egy egykezes kard is van olyan nehéz hogy ne lehessen vele balettozni, meg összevissza hadonászni fej mögött. Maga a mozdulatsor igen egyszerû, és a védés sem bonyolult. Persze sokat kellett gyakorolni hogy elsõ ütésre menjen a csonkolás 😊 Inkább a reflexeken, az erõn és a gyors ítélõképességen múlt az h ki marad életben.

Ezt én is olvastam. Elég durva lehetett. De egy nehéz számszeríj volt a tettes, nem? Azt pedig már ketten kell kezelni.

Ez nem Blitzkrieg 😛

I.C.ram
Én már kezdem elszakadni a pápától, és kialakítani a saját anglikán egyházamat 😄 Amúgy én soha semmit nem adok a pápának ,aztán majdnem mindig én leszek a pápa. Elég az is, hogy templomokat építesz, meg papokat képzel.
BlackShadow
1. hogy csináltál iyen bevételt? <#wow1><#buck><#taps>
2. jah én is többre számítottam.. tök jó lenne, ha te tudnál adni pápai feladatot a többi országnak 😊 kb mióta rájöttem, h semmit nem ér, h az én országomból való a pápa le is szarom a küldetéseiket .. mindig békét akarnak.. 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Na ne már. :-(
Jó lesz vele a viszonyom és pénzt ad??
Vazze, úgy választottam pápává, hogy egy vagon pénzt ajándékoztam a pápai államnak. Így lettek hirtelen a papjaim bíborosok, és így választhattunk pápát.
Az ajándékozott pénz hozta meg a jó viszont, az pedig a Kardinálisi helyeket és a pápai széket.
Erre ha enyém a pápa, annyi a jutalom, hogy jó lesz vele a viszonyom és pénzt ad?

Hát enneél azért többre számítottam.
Bár gondolom mostmár mindig bele fog egyezni a kereszteshadjárat kérelmembe.
Bár ezt eddig is megtette, csak rendesen meg kellett kenni hozzá.
Meg hogy pénzt ad? Vazze, 350.000 pénzem van és körönként 25k-val nõ.
:-)

I.C.ram
Kb semmire. Jobb lesz a viszonyot a pápai állammal. Kb biztos, hogy nem fog kiátkozni, vagy ahhoz nagyon sok hülyeséget kell csinálni. Ha jó a kapcsolatod a pápával, akkor néha szokott pápai adományt is küldeni. Olyan 3000 forint körül 😊
Elvégre legalább annyira voltak rómaiak, mint amennyire szentek. :-)

Tudom, de õk így nevezik magukat. :-)
Õk csak tudják.

Szóval mire jó ha én adom a pápát?

I.C.ram
Gergényi meg kb +8 Dread 😄 -3 Chivalry 😛
I.C.ram
Õk tudják csak igazán 😄 Szerintem egy regiment Gergényi's Heavy Infantry lezúzná a Timuridákat is 😄
I.C.ram
Szent Római birodalom? 😄

Jó az Német-Római Császárságnak is 😄
A 140. körtben vagyok a Szent Római birodalommal.
Két kérdésem volna:
1:Az én papom lett a pápa. Miért is jó ez nekem a gyakorlatban?
Hol tudok kiátkozni stb.
2:Hol a rákban vannak a mongolok. Szétküldtem keletre kémeket és se hírük, se hamvuk. Az egész térképen.

Wáó....köszi szépen

Én az Intel-t szeretem Abit AW8-MAX, Intel Pentium D 940 (2x3,2GHz), Inno3d GeForce 7600GT, 2GB DDR2 (667MHz)

Mert ha kinyírod õket akkor nõ a DREAD (kezdenek félni tõled <#hehe>), ha elengeded õket akkor nõ a CHIVALRY (kezdenek tisztelni) vagy váltságdíjat kérhetsz (PÉÉÉÉNZ!!!)

Lehet velük menedzselni a tábornokod dread-chivalry szintjét.

Gondolom ez most egy hülye kérdés lesz, de...
Miért jó ha hadifogloykat szerzek a csata végén?

Röviden ennyi <#wink>

Én az Intel-t szeretem Abit AW8-MAX, Intel Pentium D 940 (2x3,2GHz), Inno3d GeForce 7600GT, 2GB DDR2 (667MHz)

magyar rohamrendõrök nemfeltétlen 😄 valami normálisabb országbeliek igen 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ja, egyébként nekem is a crossbow milícia a kedvencem! <#buck>

Azért egy milícia egység ha kitör a közelharc ne legyen már ellenfél profi katonákkal szemben, addig oké hogy megkapták az egyhetes 'hogyan lõjünk nyílpuakával' képzést de a kardforgatás ennél jóval bonyolultabb, azt évekig kell tanulni.

Hiába adnának rám páncélt meg kapnék kardot szerintem még egy gumibotos rohamrendõr is simán szarráverne mert õ tudja hogy mit merre, pláne akkoriban a lovagok már gyerekkoruk óta tréningeztek szal... lõnék amíg közel nem érnek aztán futáááás!!! <#hehe>

BlackShadow
igen arra 😊 az én egységeim meg swordsmanek voltak 22-es armorral és 10-en akárhányas attackal.. mégis közelharcban legalább 15 elhalálozott egy 20-25 fõs íjpuskás csapat ellen

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
Miért? Azok nem sima longbowmenek. Páncéljuk és pajzsuk is van. Van esély rá, hogy harcoltak.

A Pavise Crossbow Militia szerintem az egyik legjobb nyilas egység a játékban. Strapabírók, pontosak, halálosak, még közelharcban is. Vsz kard is van náluk ...

A medve nem játék.

a.carkey
Egyszer olvastam egy cikket egy arcról (a Rubiconban talán?), akit a várárokban találtak meg. Többszáz éva halott volt.
A koponyáján alulról volt egy lyuk, és felülrõl is, ahol a számszeríjvesszõ távozott. A koponyához tartozott egy sisak. Lyukas volt. A pasit a cikk szerint úgy nyírták ki, hogy többtíz méter magasról egy pillanatra kinézett a várfalról. Meg is kapta.
A nyilat kb. 200-300 méterrõl lõtték ki, és véletlenül találta el a tagot. 😊

A medve nem játék.

PrasCo
Szerintem meg egyértelmûen arra gondolt, hogy az egysége közelharcba bonyolódott a számszeríjászokkal.
Bucser
De csak közelrõl feszítve van értelme a crossbownak.. szerintem ballisztikus pályán nem gyakran használták....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

I.C.ram
A számszeríjat pont azért találták ki, hogy a nehézgyalogságot megfingassa, meg sokkal nagyobb az átütõereje, mint a sima íjnak. direkt a páncélok ellen találták ki. Szóval elvielg reális.
BlackShadow
hmm hát ezt nemértem.. remélem a patch javítani fogja, de egy íjpuskás milicista egység mióta ellenfél egy kardforgató nehézgyalogságnak? elég nevetséges, ahogy hullanak a katonáim..

videok miatt, gondolom...
tom énis leszedtem külön-külön 3GB-t, ja és majd 6GB-ot fog még felteni kicsomagoláskor és 6GB-ot fog még feltelepíteni

Gideon Wieth
halljátok a játékkét DVD ???? ez kurva nagy...

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

I.C.ram
Na megvettem az elsõ Ribaultomat. Iszonyat durva 😊 2-3 sor emberen is átmegy, és pontos is eléggé.
A gond az, hogy túl sok új pozitív dolgot nem tudtok mondani. A hibalistám hosszasabb. És ennek köze nincs a szomszéd tehenéhez.

Én a Rómánál azt mondtam, hogy nincs szükséga játékhoz MODokra. De ez a Medieval már szerintem is MODért kiált.

Én továbbra is azt mondom, a Medieval 1 jobb.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Az AI-val vannak itt is gondok, bár egyszer meglepett a játék. Egy malõr miatt kénytelen voltam újra játszani egy csatát. (Cordobát foglaltam el a spanyolokkal egy mór kitörés után, de a 27000 iszlám polgár egybõl lázadt, úgyhogy másodjára radikálisabb intézkedéseket vezettem be).
SZóval, a mórok felmentõdereggel jöttek, így a várvádõk is nyílt terepen szállhtattak szembe velem. Mindkét alkalommal hegytetõn védekeztem, a mór felmentõk (szedett vedett csapat) északról, a várvédõk (5 nehézlovas, köztük az örökös és egy családtag testõrsége) keletrõl vonultak fel. Elsõ alkalommal az 5 nehéz lovas egysége támadott keletrõl, miután egy Jinetes egységgel felbosszantottam õket. Bár hegyoldaon felfelé támadt, a lezúduló 160 feudal knights-omnak elhúzódó harcot kellett vívnia. Ezalatt odaértek a felmentõk, de õket szarrá nyilaztam+katapult. A végeredmény: örökös, családtag+minden más mór halott.
A második alkalommal a várvédõ nehézlovasok meg sem mozdultak, a felmentõ sereg egyedül támadott, szétvertem. Úgy gondoltam, hogy akkor átcsoporosítom a katapultokat, és szétbombázom a katapultokkal a nehézlovasait. Amikor a gép ezt észlelte, szép komótósan elvonult lõtávolból, aztán megint nem mozdult. Na jó, akkor én sem.
Idõmúlás felgyorsítva, csata véget ér. Mondom, ez hülye. Aztán jött a kérdés, hogy a foglyokat - köztük a örököst és a családtagot - nem engedném-e el?
Kezdtem arra gondolni, hogy a gép, kihasználva, hogy újra játszottam a csatát (amit egyébként 100-ból százszor megnyertem volna), új taktikát alkalmazott, és megpróbálta úgy megmenti a családtagjait, nem áldozza fel õket a reménytelen ütközetben, hanem bízik a jóindulatomban. Én ettõl a - lehet, hogy csak vélt - felismeréstõl úgy meglepõdtem, hogy elengedtem a foglyokat. Este pedig azzal a nyomasztó gondolattal hajtottam álomra a fejem, hogy lehet, nem is a gép a hülye.
talán még azt is meg lehetett volna oldani, hogy egy kiválasztott területre lõjenek és ne egységre...