Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Pff...

A medve nem játék.

Zogu
Állandó járványok tesznek tönkre. Lehet azok ellen tenni valamit?<#boxer>

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

milyen cheattel lehetne megnezni az egesz terkepet es a tobbi nep mozgasat??😊
Zogu
Szerintem a távolságok legyõzése szinte mindegy. A lényeg,hogy mindenkinek ugyanannyi legyen. Az viszont már gáz, hogy a buzi franciák egyik körben megkötik a szövetséget, majd a másik körben megtámadnak. De a legjobb, hogy ettõl a pápa "õszentsége" egy vonással sem teszi õket lejjebb a rangsorában. De ha én "véletlenül" egy kis területet szeretnék, akkor az elsõ támadás után alapra teszi a "barátságát".<#nemtudom>

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

"A Szent Német-római Birodalom semmiképpen nem volt szent, de német, római, sõt még birodalom sem."

Voltaire

<#idiota>
Szent Római birodalom? 😄

Jó az Német-Római Császárságnak is 😄

sose volt német - római császárság a neve. Ezt mi találtuk ki, hogy könnyebb legyen tanítani. Úgyhogy végülis éppen, hogy az a nem jó 😄 Kevés olyan pont, amiben a játék hiteles próbált lenni, mivel az igazi neve a birodalmnak Sacrum Romanum Imperium Nationis Germanicae volt.
I.C.ram
Kiváncsi vagyok milyenek lesznek majd a komolyabb török egységek, mint mondjuk a janicsárok.
I.C.ram
Kezdtem egy újat a törökökkel.

Elég szar egységei vannak kezdetben. Szpáhi-k talán az egyedüli értelmes lovas egysége. Gyalogsága meg szinte nincs is. Ostromnál nagyon szopok az abszolút könnyû lovasság/gyalogság miatt. Azt a töménytelen mennyiségû könnyû lovas íjászt meg szinte csak arra tudom használni, hogy megritkítsam az ellenfelet. Ostromnál már elég sok áldozatom lesz nekem is.

Most volt nem rég egy iszonyat durva csatám 😊 Lázadóktól akartam elfoglalni egy erõdöt. Neki volt pár íjász osztaga + spearmanek + könnyûlovasság. Nekem meg szinte csak íjászlovasaim+katapult.

Falat nagynehezen betörtem a katapulttal. + maradék lõszert elnyomtam a rés elé beálló ellenséges spearmanekre, nem sok sikerrel. Aztán nem történt semmi, õk nem akartam kijönni, nem volt mit tenni rohamoznom kellett. Hát mondanom sem kell, hogy mit ér a könnyûlovasság a spearmanek ellen... Mire eljutottam a fõtérig addigra meghalt egy rakás lovasom, a városfõterén meg megkezdõdött a csata. Nekem volt kb. olyan 50 emberem, neki lehett olyan 100 körüli. Elétem legszorosabba kimenetelû csatája volt 😄 A végén, nem viccelek, 3 azaz 3 darab lovasom maradt, és 3 lovas foglalta el a várost 😄 Még a generálisom is megpatkolt az egész testõrségével együtt 😛
Általánosságban igaz, de azért jópár kirívó esettel találkozhatunk. Nyugaton így állt a helyzet, pl. Hódító Vilmos is csak párezer emberrel indult, és a százéves háború sok csatáját is viszonylag kevés ember játszotta le, de errefelé voltak szép nagy összecsapások. A muhi csatában is a több tízezer tatár ellen képesek voltunk kiállítani egy hasonlóan izmos, javarészt lovas sereget, a 2. morvamezei csatában kb 30 ezret tett ki csak a magyar had. De ott vannak még a törökök akik már a 15. század elejétõl igen komoly erõket tudtak kiállítani, és az oroszok, akik már akkor sem spóroltak az emberanyaggal 😛

Apache00
Igy is sokszor nehéz kiigazodni a nagy tömeg miatt, ha 10x ennyien lennének, szinte teljesen irányithatatlan lenne a játék.
Amugy meg nem annyira voltak jellemzö a középkorra a gigantikus, eposzi méretü csaták, ritka volt hogy 20000 ezres seregek csaptak volna össze. Csak a koraujkortól, a 16-17. századtol jelentek meg ujra a nagy létszámu seregek.

Ha az ellenség nagy minõségi vagy mennyiségi fölényben van, vagy minden egységem ellen van ellenszere, akkor szoktam azt csinálni, hogy kb. félkör alakban védekezõ pozíciót veszek föl egy domb tetején gyalogosokkal, és az általuk védett helyet telepakolom ostromgépekkel, ágyúkkal, távolra lövõ íjászokkal, éppen ami van, lehetõleg vegyesen. Egy-két lovas kell csak, üldözéshez esetleg, és hátbatámadás megakadályozására, pár tartalék gyalogos, ha már lelõtték a golyófogókat, és jó sok lövõ egység. Kockázatos, mert ha megfut a védelem, oda a sok drága vagy kevésbé drága íjász/tüzérség, de ha kitart, elég jól pusztít ez a felállás viszonylag alacsony saját veszteség mellett, ja és persze ki lehet provokálni az ellen támadását, ha õ lenne a védekezõ fél.

Szorozd be 10-el a katonáid számát ha huge unit scale-el játszol, és úgy kijön hogy valójában mennyien lettek volna 😊

a.carkey
Ma vívtam egy 8ezres csatát az "Olasz Alpok" lábainál. Nekem volt 2000, nekik 6000 emberük. Close Victory lett ... A Pavise Crossbow Militiaim döntötték el a csatát, illetve, hogy a legjobban képzett lovasságomat dobtam harcba. 😊 Ultra brutál volt. Végre nem nekem kellett eröltetnem azt a rohadt támadást, hanem õ jött rám. Egy völgyben ütköztünk meg. A terep egyikünk számára sem volt elõny. Itt tényleg az döntött, hogy kinek voltak képzettebb emberei.

Az ilyen csaták miatt jó játék is ez.

A medve nem játék.

SötétBarom
Ez még nagyon arrébb van. Egyszerre áll fenn proci és VGA limit.. Ahhoz, hogy 20000 egységet tudj mozgatni egy mai gépen, ahhoz kb úgy kellene kinézniük, mint a med1-ben.. De ha úgy néz ki a screenshotokon, nem veszi meg senki..És mivel a graf folyamatosan fejlõdik, szvsz egy jódarabig nem leszenek itt 20ezres csaták..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

az az idõ is elfog jönni nyugi, talán amit mondok az 5. részben megvalósúl

tobias88
ja, akkor a gépigény ilyen lenne kb:
2db 2magos core duo 1.66os, 2gb ddr2ram + egy 512es ddr3as 2000es órajelû videókártya
na tudtam végre keresztes sereget küldeni
Én meg tudjátok még mit sajnálok, hogy élethûbb legyen ne csak 100-1000ig legyen katonád, hanem példáúl egy paraszt egység 1000kati és akkkor már olyan 10-20000 ezres csatik lehetnének mint igaziból

PrasCo
Nem rossz ötlet.
Sokat dobna a dolgon egy "Ha feladod a várat, szabadon elmehetsz"-opció. És betartásától függõen változhat a nemzetközi megítélés, evvel kapcsolatban pedig fordított esetben is hasonlóan cselekszenének (kivéve, ha a nagyvilági helyzet nem ezt követelné meg)
Még az ultimátumok, figyelmeztetések, stb. -féle nüanszokat hiánylom kissé a diplomáciából. Talán azok is hozzásegíthetnének ahhoz, hogy egy kicsit emberibb logika alapján mûködõ diplomáciát kapjunk.
a.carkey
Én azt az opciót hiányolom, ami pl. a középkorban tök normális volt: ostromnál, egy idõ után a védõsereg szabad elvonulást kér. A támadó meg vagy betartja, vagy sem. Ha nem, akkor nem, de mégis, emelne a hangulaton egy ilyen lehetõség.

A medve nem játék.

a.carkey
Muhi jó koncepción alapult, csak a megvalósítás votl rossz.

A medve nem játék.

Van valami ötlet hogy állítsam meg a monglokat? Megostromolták a legkeletibb városomat Kijevet. Mi a jó taktika elenük?
Mert se a német-római lovagok, se a gyakogság, se az íjászok ,se a számszeríjászok nem hatásosak.

PrasCo
Ez mondjuk teljesen jogos.
Általában igen, de prudukál egy hibát,akkor ha nayg erõdöt ,vársoz , és sok emberrel ostromlom, hogy a betûk és számok egy része eltûnik. Szagatti nem szagat, bár akkor le lassul ha mandjuk zoom-olok, vagy épp leolkik a fal.
Amúgy ép most zsgattott be eszelõsen, de azért mert a vírus írtõ pont egy hatalmas csdata közepén frissítette magtá, a hüylewindosw newg le rakta a játékot a tálcára, aztám meg vissaz, hát ettól alaposan meghalt. De eddig ez volt az elsõ eset.

A számszeríj azért nagyon jó mert a tehetségtelen digók is tudtak lövöldözni, nem kellett hosszú évekig tanulniuk az íjhasználat finomságait mint eleinknek, bár nem is lett volna rá idejük mert ott folyamatosan háborúztak egymással a városok. Szerintem a Géza által lefektetett alapelv miszerint asszimilálódnunk kell Európába még ma is túl van lihegve és emiatt olykor átesnek a ló túloldalára. Annyira próbáljuk levetkõzni õsi örökségünket hogy pl. Muhi mezején a hagyományainktól teljesen idegen harcmodorral próbálkoztunk a tatárok ellen, akiknek csak mi lehettünk volna egyenrangú ellenfelei. Az eredmény ismert. Mindezzel csak azt akarom mondani hogy én is íjpárti vagyok, és általában az a leginkább ésszerû megoldás, de hát az ember ritkán viselkedik ésszerûen.

SZEG007
ja amugy konfigom hasonlo, csak kicsit jobb procim van

SZEG007
Várostromnál is szaggatásmentesen fut?
Nekem mezei csata nagyon szépen elmegy, a kisebb városokis zökkenömentesen futnak, de egy eröditménynél, vagy nagyvárosnál élvezhetetlen, ugyxhogy ott tuleröt küldök ha tdok és automata csatával probálom szétkapni az ellenséget.

Bizonyára nem játszottál a Barbarian Invasionnel, mert abban lehetett "csak" kifosztani városokat. Én a hunokkal felprédáltam a két
Róma határain kívül esõ területeket és vagy 120.000 pénzt összeharácsoltam 😊

Bucser
Igen beteszel 2-3 másik kémet és egy idõ után észreveszik kiszalad a városból vagy éppen bele is hal a felfedezésbe.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

az egyik városban minden ok nélkül elkezdett esni a morál....ha ellenséges kém van a városomban van rá mód hogy észrevegyem és kinyírjam?

A Rómában sem volt ilyen. Ott választhattál, hogy csak megszállod a települést, vagy kifosztod (de a megszállás marad attól még), vagy legyilkolod a lakosság nagy részét a kifosztás és a negszállás mellett. Szóval végül is a 3 fokozat gyakorlatilag a megszállás 3 fázisa volt. A simától a durváig. A Rómában is, ha elfoglaltál egy várost, az a tied volt. Ki kellett vonulni, vagy másnak adni, ha nem akartad megtartani.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

PrasCo
Az íj-számszeríj vitához annyit, hogy egy hetven-nyolcvan fontos (pláne a feletti, ami ekkoriban még szeretett magyarjainknál sem volt ritka, ahogy újabban kiderült - bár hagyományõrzéshez ennél lényegesen gyengébb íjakat használnak ma már lovasíjászathoz) íj már kellõ átütõerõt biztosított megfelelõ heggyel szinte bármihez. A számszeríjból meg akkor tudtál erre "ráverni", ha olyan szarvakat alkalmaztál, amelyek felhúzásához már csigasor kell.
Csakhát nagyon nem mindegy, hogy percentként két lövéstõl nagyon kifekszik két-három ember, vagy percenként tizenhattól kicsit kifekszik hat.
Nem véletlen, hogy igazából nincs olyan jelentõsebb csata, amely számszeríjászoknak köszönheti az eldöntöttséget.

Amúgy meg ballista mindenek felett! <#vigyor1>
tobias88
mikor lessz patch?
Tomalak
Nekem nem is gyülekeznek itt csak besétál egy fullos emberke aztán támad vmi erõtlent. Ott meg évekkel a támadás elõtt lehet tudni hogy készül itt nem tom pontosan hogy hova akar menni. Meg is untam igencsak hamar. Majd ha jön patch és nem fagyogat ki akkor elkezdem megint.
a.carkey
De van. Vigyél olyan karaktert a városba, akinek van pl. architect traitje. Az már -2%-al csökkenti a squalort. De van pár tulajdonság, ami szintén kihat rá.

A medve nem játék.

ja persze, max felbontáson, minden beállítás maxra véve, még jó hogy szagatott,
de hát az én enyhén szólva is öregecske gépemen is simán fut.

Hát nekem amd 1700+ proci , meg 512 mb ram van, és low-ra véve, szaggatás mentesen fut( megjegyzem még low-on is jól néz ki)
hát úgy gondolom hogy közepes sõt magas beálításokon is el kell hogy fusson.

tobias88
mert a ramrol hallottam meséket, hogy 1gb ddr2 nem ment fényesen
igaz, pl párizz többször is fegyújtották a vikingek, de ott van a tatáro kesete, szinte minden elsöpörtek, ki véve ha egy kõ vár álta útjukat. Azt nem bírták kifosztani.

tobias88
ja, ami fontosabb, elég lessz PQI 512 DDR2 PC4200 meg P4 3GHz 1MB LGA775?
tobias88
de milyen grafikán fog kb menni?
tobias88
pl tatárok?? ugyanezt csinálták! vikingek->úgyszint
tobias88
de ddr memóriád van??
lehet azért hagyták ki mert a középkorban az ilyesmi ritkébban fordult elõ, mint az ókorban.
Ugyanis elég érdekes volna kifosztani egy jókoa erõdöt, amit csak rengetg ágyúval mg sereggel lehet megostromolni.

nekem sima ati 9600- 128 mb -n is fut.

tobias88
Hell, mennyi az esély hogy ezen a videókarin elindul?? (sima DDR memória<#szomoru1>)

Asus EAX550HM512 TD 256MB PCI-E HyperMemory
HyperMemory
ATI Radeon X550 grafikus processzor (400Mhz), 256MB DDR (500Mhz), 128 bit DDR, 16 lanes PCI Express
PCI-Express, 400MHz RAMDAC, max. 2048x1536/75Hz felbontás, VGA OUT (DUAL), DVI OUT, TV OUT
szt a med1-bõl egy fontosat kihagytak a med2-ben is szt nincs benne, hogy mész egy terület ellen, meg egy vár ellen, akkor lehetne olyat is, hogy csak kifosztani, de elfoglalni nem ez rome-ben benne volt és az jó volt

Mikormég játszottam a játékkal, a franciák ostrom alá vették Caent. De azonnal lázadó sereggé váltak, és az ostromgyûrû eltûnt. Nem én vesztegettem meg õket. Szerintem érdemes figyelni a seregek vezetõinek lojalitására.

A bérghyilkossal lehet. Kémmel annyit lehet, hogy nyugtalanságot kelt a városban, ahova beül. Minnél több kém, annál több nyugtalanság. Erre játszhatsz rá a bérgyilkosokkal, lerombolva a hanglatjavító épületeket.

Ott ilyen keresztet kell gyártani, ha jól emlékszem. A pápa személyére nincs befolyásod. Ez mondjuk pozitívuma az M2-nek.