Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
iLove oHs.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Voltaire
<#idiota>#idiota>
Jó az Német-Római Császárságnak is 😄
sose volt német - római császárság a neve. Ezt mi találtuk ki, hogy könnyebb legyen tanítani. Úgyhogy végülis éppen, hogy az a nem jó 😄 Kevés olyan pont, amiben a játék hiteles próbált lenni, mivel az igazi neve a birodalmnak Sacrum Romanum Imperium Nationis Germanicae volt.
Elég szar egységei vannak kezdetben. Szpáhi-k talán az egyedüli értelmes lovas egysége. Gyalogsága meg szinte nincs is. Ostromnál nagyon szopok az abszolút könnyû lovasság/gyalogság miatt. Azt a töménytelen mennyiségû könnyû lovas íjászt meg szinte csak arra tudom használni, hogy megritkítsam az ellenfelet. Ostromnál már elég sok áldozatom lesz nekem is.
Most volt nem rég egy iszonyat durva csatám 😊 Lázadóktól akartam elfoglalni egy erõdöt. Neki volt pár íjász osztaga + spearmanek + könnyûlovasság. Nekem meg szinte csak íjászlovasaim+katapult.
Falat nagynehezen betörtem a katapulttal. + maradék lõszert elnyomtam a rés elé beálló ellenséges spearmanekre, nem sok sikerrel. Aztán nem történt semmi, õk nem akartam kijönni, nem volt mit tenni rohamoznom kellett. Hát mondanom sem kell, hogy mit ér a könnyûlovasság a spearmanek ellen... Mire eljutottam a fõtérig addigra meghalt egy rakás lovasom, a városfõterén meg megkezdõdött a csata. Nekem volt kb. olyan 50 emberem, neki lehett olyan 100 körüli. Elétem legszorosabba kimenetelû csatája volt 😄 A végén, nem viccelek, 3 azaz 3 darab lovasom maradt, és 3 lovas foglalta el a várost 😄 Még a generálisom is megpatkolt az egész testõrségével együtt 😛
Amugy meg nem annyira voltak jellemzö a középkorra a gigantikus, eposzi méretü csaták, ritka volt hogy 20000 ezres seregek csaptak volna össze. Csak a koraujkortól, a 16-17. századtol jelentek meg ujra a nagy létszámu seregek.
Az ilyen csaták miatt jó játék is ez.
A medve nem játék.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
2db 2magos core duo 1.66os, 2gb ddr2ram + egy 512es ddr3as 2000es órajelû videókártya
Én meg tudjátok még mit sajnálok, hogy élethûbb legyen ne csak 100-1000ig legyen katonád, hanem példáúl egy paraszt egység 1000kati és akkkor már olyan 10-20000 ezres csatik lehetnének mint igaziból
Sokat dobna a dolgon egy "Ha feladod a várat, szabadon elmehetsz"-opció. És betartásától függõen változhat a nemzetközi megítélés, evvel kapcsolatban pedig fordított esetben is hasonlóan cselekszenének (kivéve, ha a nagyvilági helyzet nem ezt követelné meg)
Még az ultimátumok, figyelmeztetések, stb. -féle nüanszokat hiánylom kissé a diplomáciából. Talán azok is hozzásegíthetnének ahhoz, hogy egy kicsit emberibb logika alapján mûködõ diplomáciát kapjunk.
A medve nem játék.
Mert se a német-római lovagok, se a gyakogság, se az íjászok ,se a számszeríjászok nem hatásosak.
Amúgy ép most zsgattott be eszelõsen, de azért mert a vírus írtõ pont egy hatalmas csdata közepén frissítette magtá, a hüylewindosw newg le rakta a játékot a tálcára, aztám meg vissaz, hát ettól alaposan meghalt. De eddig ez volt az elsõ eset.
Nekem mezei csata nagyon szépen elmegy, a kisebb városokis zökkenömentesen futnak, de egy eröditménynél, vagy nagyvárosnál élvezhetetlen, ugyxhogy ott tuleröt küldök ha tdok és automata csatával probálom szétkapni az ellenséget.
Róma határain kívül esõ területeket és vagy 120.000 pénzt összeharácsoltam 😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Csakhát nagyon nem mindegy, hogy percentként két lövéstõl nagyon kifekszik két-három ember, vagy percenként tizenhattól kicsit kifekszik hat.
Nem véletlen, hogy igazából nincs olyan jelentõsebb csata, amely számszeríjászoknak köszönheti az eldöntöttséget.
Amúgy meg ballista mindenek felett! <#vigyor1>#vigyor1>
A medve nem játék.
de hát az én enyhén szólva is öregecske gépemen is simán fut.
hát úgy gondolom hogy közepes sõt magas beálításokon is el kell hogy fusson.
Ugyanis elég érdekes volna kifosztani egy jókoa erõdöt, amit csak rengetg ágyúval mg sereggel lehet megostromolni.
Asus EAX550HM512 TD 256MB PCI-E HyperMemory
HyperMemory
ATI Radeon X550 grafikus processzor (400Mhz), 256MB DDR (500Mhz), 128 bit DDR, 16 lanes PCI Express
PCI-Express, 400MHz RAMDAC, max. 2048x1536/75Hz felbontás, VGA OUT (DUAL), DVI OUT, TV OUT