Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

adios
#2992 Csak 8 hsz-t kellett volna visszaolvasnod.....

ZaJanga
thx!
igazad van erre nem gondoltam!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Hogy kell csatlakoznia crusade hadjárathoz???? a páápa rinyál h csatlakotzzak és nyomjuk le jeruzsálemet de nemtom hogy

tobias88
a magyarokkal alapban lehet lenni??
Én magyarokkal tolom eddig elég biztató a helyzet. Délen az egész görög sziget az enyém, konstantinápoly, keleten kijevig, északon pedig prágáig terjesztettem ki a magyarbirodalmat. Egyetlen valamirevaló ellenfelem skócia, Velence vonzáskörzetében háborúzunk rengeteget, ugyanis a skót teljesen elfoglalták az angolokat és a franciákat is, halott nemzetek 😛. Német Római Birodalom bosszant még rendesen prágát és bécset folyamatosan ostromolja, területe nem vagy kettõ de 5 körönként hozza a fullos seregeket csak tudnám honnan a jó istenbõl 😄
Közelkelettel és észak afrikával nem foglalkozom az összes viziátkelõt elfoglaltam hajókkal kizárva az iszlámot az európai hadszintérrõl, hagy gyilkolásszanak egymásközött, engem aztán nem zavar 😄

-------------------- by:Eligor I\'ve Got The Power

Megkaptam a hírt, jönek a timuridák!
Épp csak sikerült végre vissza kergetnui a mongolokat, ráadásul még õket sem lhet le írni, mertm ég minfog van néhány kisebb csapatuk, szóval kezzdõdik minden elõrõl, ha nem akarom hogy keleten betörjnek a birodalmamba, oda kel irányítanom a seregeimet. <#gun>

Velencével nyomok egy rövid kampányt. Nagyon élvezetes, végre van kihívás egy TW játékban.

Természetesen a környezetemben lévõ országok (Milánó, Szicília, Magyarország) mind hadat üzentek, de úgy tûnik, a rövid békeidõben kifejtett diplomáciai ténykedésem meghozta a gyümölcsét. A kezdetben szövetséges(természetesen potenciális ellenségeimként kezelt) milánóiak és magyarok hátában kötött szövetségeseim (franciák, németek), mind hadat üzentek ellenségeimnek, így lekötik az erõik egy részét. A magyaroknak pl. kb. 40 körig tartott, mire hadsereget tudtak küldeni.

Persze Szicília önmagában is kemény diót jelent, mert míg az elején Milánó lekötött, és így a hadseregem minõségi fejlesztése háttérbe szorult, õ már gyalogos normann lovagokkal vonult fel ostromhoz. Szerencsére a pavaise crossbowmanek igazolták hírnevüket, és nem csak tüzér egységként. Kiválóan alkalmasak arra, hogy a lõszer kifogyása után az egyébként szintén jól teljesítõ italian spearmanek által megtépázott és kifárasztott ellenséggel szemben csatadöntõ egységként lehessen õket bevetni a várvéelem során.
Új játékot kell kezdeni miután átírtad, mert campaign kezdéskor olvassa csak be a file-t.

ZaJanga
hi all
átírtam az év lépést 2 évrõl 1 évre de nem mûködik!
tuttok valami okosságot

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Nem tûnik rossznak a leírás alapján, de nem az elsõ mod, már 1 hónapja is volt néhány.

BlackShadow
egy generális és mellé még min. 7 egység. ha ez megvan, akkor a generálisod infó ablakának bal alsó sarkában lesz egy kék (zászló?) gomb, amivel csatlakozhatsz a keresztesekhez

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

A játék könyvtárában átírod ezt a file-t és mehetsz bárkivel :

data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt

Valakinek volt már olyan hibája, hogy felcserélõdtek a városnevek???
Pl. Dublin neve nálam Valencia lett az egyik kör után és még egy rakat város neve is felcserélõdöt (york caen-re stb...) Alig gyõztem átirni.
Sok embernél v. várostromnál nálam is ki szokott lépni ilyen hibával. De ha ujra betöltöd akkor általában le lehet játszani
A pápa megkért h csatlakozzal a keresztes hadjáratokhoz, gyártottami s es skilles sereget, de elbuktam a küldit... hogy a faxba kell scatlakozni a keresztesekhez??!!

És mi van ha visszaküldik vagy visszajön magától? 😊

Ha már végigjátszottad valamelyik nemzettel az 5 közül. Utána felszabadul az összes többi. Amúgy elég rövid kampányt is indítani.

Pethy23
Kampányba lehet lenni magyarokkal?
PrasCo
Azték városokat több szempontból is érdemes legyilkolni.
Egyrészt a vallást könnyebben és hamarabb issza száz ember be, mint százezer.
Másrészt a félelem miatt egy ideig a lázadást is elfelejtik.
Harmadrészt meg a "saját" civilizáció kiépítése eléggé elõrõl kell, hogy kezdõdjön, és az rohadt egészségtelen, ha a népességszám és a város fejlettsége nincs arányban egymással.
I.C.ram
Szvsz azért, mert a járvány elött túlzsúfolt votl a város. Néha a nagyvárosokat is érdemes úgy elfoglalni, hogy lemészároln ia lakosság egy részét, és akkor nem lesz túlzsúfolt, nõ a rend, és az egészség is.
I.C.ram
Annó a MED1-ben azt csináltam mindig, ogy egy megferõzött karakteremmel végigszaladtam az ellenséges területene, ezzel is jól széthordva a vírust 😄 Ha én szopok, szopjanak õk is elven 😄
Talán véget ért, a járvány, ház mint valami tisztítõ tûz, tényleg több letta bevétel.

A lényeg h a pestishordozókkal meradj ott ahol vagy, és ne hurcold be máshova is, meg valszeg az se jó 5let ha pestises sereggel ostromolsz egy várat, bár ha jól emlékszem még nem próbáltam.

Alap h mindenhol a lehetõ legmagasabb legyen az adószint, csak 80% alá ne menjen az öjömbódottá' a népeknél. Nekem speciel erõs a késztetés h minden várost párhuzamosan fejlesszek, de pénzszûkében nem érdemes. Válassz ki egy várost, nagy lakossággal (általában a fõváros) és csinálj farmot, mert nem csak közvetlen bevételt hoz, de a nagyobb népességnövekedés miatt közvetetten is több jön be az adók miatt, ami a korai szakaszban a legnagyobb bevételi forrás. Elsõdleges persze mindig az utak megépítése legyen, ami a kereskedelem mellett egy többfrontos háborúban (is) sokat számít a seregek gyors mozgatása miatt. Késõbb fejleszd fel a kereskedelmet, mert majd abból fog bejönni a legtöbb pénz.

d3dx9_30.dll hiányzik ez a hiba mikor elindítom a medieval2.exe-t
Mit tud?

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Igen, ismerme a járváyn történetét, pusztítóbb volt mint bármelyi kháború amit akkoriban az emberek átéltek.
És az volt bene a legilyesztõb bhogy mindeki elkaphata, király , pap ,paraszt, bárki bele halhatott.

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=72707

Itt az elsõ mod !4 Érdemes letölteni!
az jó, de azért érdekes lett volna ha a ,,hatalmas és dicsõséges szent" birodalmamat a járvány gyõzi le...
de amúgy ez a járváyn tényleg jó ötlet a fejlesztõktõl, és ahoyg meg figyletem elég reális is.
<#worship>

BlackShadow
há ja😊 most írtam házidogát abból egy idevágó részlet:

"Félelmetes pusztítást vitt véghez a század derekán fellépõ, majd többször is visszatérõ pestisjárvány, a „fekete halál”. A földrész lakosságának körülbelül egyharmada halt meg. Falvak sokasága néptelenedett el, szántóföldek maradtak parlagon, a kereskedelem pangott. A társadalmi nyugtalanság folyton nõtt, a parasztok, a földbirtokosokat sújtó munkaerõhiányt kihasználva, elõnyös feltételeket csikarhattak ki. A fekete halál tulajdonképpen felgyorsította a pénzgazdaságra való áttérést. A katasztrófák után fokozatosan talpra állt Európa, és a XV. században különbözõ módokon próbálta gazdaságát föllendíteni. A legfontosabbnak a hajóépítésben bevezetett újítások bizonyultak. Beköszöntött a felfedezések, a hódítások, a kereskedelem és a gyarmatosítás új korszaka."

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

I.C.ram
Ha kihal a királyi család, akkor mi van?

Mintha a MED1-ben game over lett volna ilyenkor, de ez is hülyeség szerintem, mert haltak ki királyi családok ennek sokkal gyakrabban is, aztán mégis volt a helyükre valaki.

Törökökkel a királyi családnak már csak 5-6 tagja van hála a sok háborúnak 😄
a.carkey
Hát igen. Az a bizonyos járvány 1347-ben - ha jól emlékszem Lengyelország egy része kivételével (ill. Bruges és Liege környéke) - mindenhol aratott. Hat év alatt az akkori Európa lakosságát figyelembe véve kb. minden 3 emberbõl 1 meghalt ... 😞

A medve nem játék.

verbatim dvd-re ha kiírják a med 2-õt iso-ból akkor jó lesz?
BlackShadow
nopara.. a sok halállal , a járvány végén felélénkül a gazdaságod 😊 nekem azóta körönkénti 10k a bevételem .. azelött 1000nél jártam
asszem oyan 5-10 kör kb

Marha jó, és meddig fog tartani?
Már épp kezdtem vissza szorítani a mongolokat, és az utolsó két ellenségem ellen készültem ( Nizánc, és egyiptom)mire jön ez a járvány. Amúgy jó ötlet ez a készítõktõl szerinte, csak ez most nagyon roszkor jött.

Ja, nézd ahogy elhullik 10-15 000 lakos körönként, imádkozz Istenhez sokat, aztán majd elmúlik magától, és örül aki túlélte.

Kb. a valóságban is ez volt.

pusztít a fekete halál.
Mit lehet elenne tenni? vagy csak nézzem amint pusztul a lakosság?

SötétBarom
Mosmá nagyon faxom kivan, addig akkor sem vagyok hajlandó játszani, amíg nem jön a patch!! <#falbav><#kuss><#idiota>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

a.carkey
Ajánlom mindenki figyelmébe a Battlefield Assassinokat magyar részrõl. Különösen a mongolok ellen, akik nyilaznak. 😊

Nem is fontos elrejtõzni velük. Alig éri õket a nyilvesszõ, szívósak mint atom, brutálisak közelharcban és mintha nem is fáradnának. Nagyon jók! 😊

A medve nem játék.

Végre lépés elõnybe kerültem a mongolokkal szemben.
Megostromolták két újabb váramat, de most végre sikerült õket vissza verni, sõt, az ostrom után hátráló seregeit is sikerült megsemmisíteni.
Még mindig sokan vanak ,de legalább már látszik hogy fogynak.

Ja, végre nagyon király egységeim is vanank, : Reiters, Zwei hander, Hand gunner, Gothic knight-ok cannon és ballistik-al megtámogatva, nagyon erõs sereg. <#mf1>

a.carkey
Egy kis trükk a bevételek növelésére (véletlenül tapasztaltam meg):

A legtávolabbi városod tedd a kör vége elõtt fõvárossá, majd azután közvetlenül vissza a régit.

A maxra maxolt merchantok laza 360-410 florint is hozhatnak/db ...

A medve nem játék.

I.C.ram
Na végre sikerült kis-ázsiából kinyomnom bizáncot, de kb vért hugyoztam. Alig tudtam fejleszteni, mert mindenem a seregépítésre költöttem, amiket most ki is dobhatok, mert szart sem érnek, csak a szükség kívánta õket. Mongoloknak megint nem láttam egy seregét sem. Nem tudom hova tüntek, és az oroszokat is békénhagyták, pedig csak mi ketten vagyunk keleten.

Most akarok majd kicsit ódasózni egyiptomnak, mert rohadtul idegesített, hogy hátba támadtak (mikozben a szövetségeseim voltak), és aztán, ahogy megjelentem egy nagyobb sereggel máris jöttek sírva békét kötni. Egyszer már annyira beszartak, hogy még Aleppot is megkaptam a békeajánlattal együtt 😊
I.C.ram
Szerintem a vizi kereskedelem hozza a legtöbb pénzt. amilyen gyorsan csak lehet, minél több közeliországgal trade rights és kikötõ minden városba.
Pethy23
Hali vki leírná a jó gazdaság relytélyét mert nem nagyon akar jönni a pénz😄, 2. Miket érdemes elõször fejlszteni?
Bucser
Akkor meg minek tetted be?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

NEM A TÉMÁHOZ TARTOZIK DE NÉZZÉTEK MEG!! http://www.gatveder.hu/adatlap.php?id=1000949
PrasCo
Apááám...
Török ágyúkezelõkre küldtem rá bizánci lándzsásaimat.

Lándzsásunk neki is ment Ahmed barátunknak, aki, miután látta, hogy kacorbicskájával nem sokra megy a vadállat lándzsással szemben, fogta magát, és tökönrúgta. Nem, tévedés kizárva. Tökönrúgta.
A lándzsás meg rámarkolt, összegörnyedt, és eldõlt, mint a zsák. <#nevetes2>
Csúnya halál...
ha az 1. dvd nem crc hibás akkor a 2. miért az?