Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
igazad van erre nem gondoltam!
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Közelkelettel és észak afrikával nem foglalkozom az összes viziátkelõt elfoglaltam hajókkal kizárva az iszlámot az európai hadszintérrõl, hagy gyilkolásszanak egymásközött, engem aztán nem zavar 😄
-------------------- by:Eligor I\'ve Got The Power
Épp csak sikerült végre vissza kergetnui a mongolokat, ráadásul még õket sem lhet le írni, mertm ég minfog van néhány kisebb csapatuk, szóval kezzdõdik minden elõrõl, ha nem akarom hogy keleten betörjnek a birodalmamba, oda kel irányítanom a seregeimet. <#gun>#gun>
Természetesen a környezetemben lévõ országok (Milánó, Szicília, Magyarország) mind hadat üzentek, de úgy tûnik, a rövid békeidõben kifejtett diplomáciai ténykedésem meghozta a gyümölcsét. A kezdetben szövetséges(természetesen potenciális ellenségeimként kezelt) milánóiak és magyarok hátában kötött szövetségeseim (franciák, németek), mind hadat üzentek ellenségeimnek, így lekötik az erõik egy részét. A magyaroknak pl. kb. 40 körig tartott, mire hadsereget tudtak küldeni.
Persze Szicília önmagában is kemény diót jelent, mert míg az elején Milánó lekötött, és így a hadseregem minõségi fejlesztése háttérbe szorult, õ már gyalogos normann lovagokkal vonult fel ostromhoz. Szerencsére a pavaise crossbowmanek igazolták hírnevüket, és nem csak tüzér egységként. Kiválóan alkalmasak arra, hogy a lõszer kifogyása után az egyébként szintén jól teljesítõ italian spearmanek által megtépázott és kifárasztott ellenséggel szemben csatadöntõ egységként lehessen õket bevetni a várvéelem során.
átírtam az év lépést 2 évrõl 1 évre de nem mûködik!
tuttok valami okosságot
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt
Pl. Dublin neve nálam Valencia lett az egyik kör után és még egy rakat város neve is felcserélõdöt (york caen-re stb...) Alig gyõztem átirni.
Egyrészt a vallást könnyebben és hamarabb issza száz ember be, mint százezer.
Másrészt a félelem miatt egy ideig a lázadást is elfelejtik.
Harmadrészt meg a "saját" civilizáció kiépítése eléggé elõrõl kell, hogy kezdõdjön, és az rohadt egészségtelen, ha a népességszám és a város fejlettsége nincs arányban egymással.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
És az volt bene a legilyesztõb bhogy mindeki elkaphata, király , pap ,paraszt, bárki bele halhatott.
Itt az elsõ mod !4 Érdemes letölteni!
de amúgy ez a járváyn tényleg jó ötlet a fejlesztõktõl, és ahoyg meg figyletem elég reális is.
<#worship>#worship>
"Félelmetes pusztítást vitt véghez a század derekán fellépõ, majd többször is visszatérõ pestisjárvány, a „fekete halál”. A földrész lakosságának körülbelül egyharmada halt meg. Falvak sokasága néptelenedett el, szántóföldek maradtak parlagon, a kereskedelem pangott. A társadalmi nyugtalanság folyton nõtt, a parasztok, a földbirtokosokat sújtó munkaerõhiányt kihasználva, elõnyös feltételeket csikarhattak ki. A fekete halál tulajdonképpen felgyorsította a pénzgazdaságra való áttérést. A katasztrófák után fokozatosan talpra állt Európa, és a XV. században különbözõ módokon próbálta gazdaságát föllendíteni. A legfontosabbnak a hajóépítésben bevezetett újítások bizonyultak. Beköszöntött a felfedezések, a hódítások, a kereskedelem és a gyarmatosítás új korszaka."
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
Mintha a MED1-ben game over lett volna ilyenkor, de ez is hülyeség szerintem, mert haltak ki királyi családok ennek sokkal gyakrabban is, aztán mégis volt a helyükre valaki.
Törökökkel a királyi családnak már csak 5-6 tagja van hála a sok háborúnak 😄
A medve nem játék.
asszem oyan 5-10 kör kb
Már épp kezdtem vissza szorítani a mongolokat, és az utolsó két ellenségem ellen készültem ( Nizánc, és egyiptom)mire jön ez a járvány. Amúgy jó ötlet ez a készítõktõl szerinte, csak ez most nagyon roszkor jött.
Ja, nézd ahogy elhullik 10-15 000 lakos körönként, imádkozz Istenhez sokat, aztán majd elmúlik magától, és örül aki túlélte.
Kb. a valóságban is ez volt.
Mit lehet elenne tenni? vagy csak nézzem amint pusztul a lakosság?
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Nem is fontos elrejtõzni velük. Alig éri õket a nyilvesszõ, szívósak mint atom, brutálisak közelharcban és mintha nem is fáradnának. Nagyon jók! 😊
A medve nem játék.
Megostromolták két újabb váramat, de most végre sikerült õket vissza verni, sõt, az ostrom után hátráló seregeit is sikerült megsemmisíteni.
Még mindig sokan vanak ,de legalább már látszik hogy fogynak.
Ja, végre nagyon király egységeim is vanank, : Reiters, Zwei hander, Hand gunner, Gothic knight-ok cannon és ballistik-al megtámogatva, nagyon erõs sereg. <#mf1>#mf1>
A legtávolabbi városod tedd a kör vége elõtt fõvárossá, majd azután közvetlenül vissza a régit.
A maxra maxolt merchantok laza 360-410 florint is hozhatnak/db ...
A medve nem játék.
Most akarok majd kicsit ódasózni egyiptomnak, mert rohadtul idegesített, hogy hátba támadtak (mikozben a szövetségeseim voltak), és aztán, ahogy megjelentem egy nagyobb sereggel máris jöttek sírva békét kötni. Egyszer már annyira beszartak, hogy még Aleppot is megkaptam a békeajánlattal együtt 😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Török ágyúkezelõkre küldtem rá bizánci lándzsásaimat.
Lándzsásunk neki is ment Ahmed barátunknak, aki, miután látta, hogy kacorbicskájával nem sokra megy a vadállat lándzsással szemben, fogta magát, és tökönrúgta. Nem, tévedés kizárva. Tökönrúgta.
A lándzsás meg rámarkolt, összegörnyedt, és eldõlt, mint a zsák. <#nevetes2>#nevetes2>
Csúnya halál...