Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Szerintem a játék jelenlegi állapotát nézve lényegtelen dologról beszélgettek.
1. Nem tettek parittyát a játékba.
2. Egyetlen kis méretû dolgot dobáló egység van a játékban: a Naffatun. 😊

A medve nem játék.

Hát igen. Bucser taktikájának az a lényege, hogy a vadászgép nagy magasságból csapott le az áldozatára, megsorozta, majd a zuhanásban összegyûjtött energiával + motorteljesíttménnyel rövid idõ alatt az elõzõ magasságba ért, és indíthatta az újboli rácsapást.

A nyílvesszõnél ez kicsit fordított sorrendben mûködik, egy kezdõ energiát felhasználva felmegy, és onnan gyorsulva csap le az áldozatra. Csak neki nem kellett után az induló magasságba emelkednie. :-D

Bár nem is fordított egy kicsit sem. Mert elõbb a vadászgépnek is fel kellett mászni az induló magasságra.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

ha nem érted mit irt bucser akkor miért probálod meg azt érvként felhozni? 😊 a boom and zoomnak köze nincs semmilyen ágyugolyóhoz vagy távolralövéshez... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Próbálj meg absztrahálni. Bucser a példát a második vh-ból szedte ahol egyrészt ilyen módon távolra lõttek, (és én kis távolságról beszéltem), másrészt nem nyílvesszõ hanem ágyúlövedék volt divatban már 1939-ben is. Tehát (ha nem lenne világosan kikövetkeztethetõ az elõzõ hozzászólásomból) az a szerencsétlen nyílvesszõ nem fog tudni elég gyorsan zuhanni ahhoz hogy rövid távolságra megérje ballisztikus pályán kilõni, és különben is csak akkor lõtték olyan módon ha túlságosan távol volt a célpont ahhoz, hogy az egyenes pályán kilõtt nyílvesszõ kárt tegyen benne.

És a slusszpoén: Nem indul vele a játék!

Izé, ilyet én még nem láttam.
Az 500 kbyte-os mini image kitömörítve 4 Gbyte.<#guluszem1>
5 percig tömörítette ki.

Most ilyenkor mi van?

a szakóca mindent visz <#idiota>
izé, hol volt itt szó modern ágyulövedékrõl??? csak mert én nagyon nem találom bucser hsz-ben...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Sejtettem hogy a lövedékrõl meg a ballisztikus pályáról egybõl a modern hadviselésre fogsz asszociálni, de egy nagy bibi van azzal amit leírtál. Bármely testre ugyanakkora gravitációs gyorsulás hat, alaktól, tömegtõl, sûrûségtõl függetlenül. Csak egy dolog zavar bele abba hogy ugyanolyan gyorsan zuhanjanak, mégpedig a légellenállás, de az nagyon. Ezért van az hogy a billiárdgolyó gyorsabban földet ér mint egy tollpihe, ha leejted a háztetõrõl. A légellenállásból fakadóan minden testnek van egy maximális sebessége amivel zuhanni tud. Abban gondolom megegyezhetünk hogy egy modern ágyúlövedék aerodinamikai jellemzõi összehasonlíthatatlanul kedvezõbbek mint egy nyílvesszõé, így az utóbbitól nem is várhatjuk el azt, amire az elõbbit kitalálták.

Bucser
Várfal tetejérõl nem vagyok meggyõzõdve. Egyébként a ballisztikus pálya egyik legnagyobb elõyne, hogy kb 90%-ban visszahozza a süllyedés során azt az energiát amit elvesztett az emelkedésben (ez már nagyon off, de lásd 2. Vh és boom and Zoom taktikák). Várfalról ez extrán érvényesül hisz magasabbról lõnek, mint amilyen magasra érkezik tehát még több energia gyûlhet össze ereszkedésben.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Rendben, bár én csak azt próbáltam cáfolni miszerint az íj minden korban megveri a parittyát.

Lehetséges. De ne korlátozzuk ezt az eszmecserét CSAK a várharcokra.<#smile>

MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!

Nem a lõrés mögé áll az emberünk, hanem oda ahol magasabb a fal, és csak a fejének egy része meg a keze látszik ki, és úgy hajít. Ezt nyíllal nehezen csinálod meg. A lõrés miatt oldalról nem találhatták el az íjászt viszont szembõl még mindig jó nagy célpontot nyújtott.

Nem volt jellemzõ. De íjjal lehet(ett) közvetlen a várfal közelébe lõni, miközben a parittyával elég nehézkes lefelé dobni, ezért a parittyánál a "holtsáv" szerintem nagyobb lehetett.

Nem vagyok fizikus de valószinûleg sokkal nagyobb energiával csapódik be, és így sokkal jobb a páncélátütõ képessége a lövedéknek ha egyenes, és nem pedig ballisztikus pályán halad, persze rövid távolságra, de az ostromlóknak úgyis közelebb kellett jönniük ha le akarták lõni a várfal tetején lévõ embert, vagy csak fel akartak mászni barátkozni.

lõrés! a legtöbb XI.sz-i várban már volt és azon nehéz kilõni parittyával<#wow3><#vigyor> Nagyon jó témát dobtál fel<#smile>

Tudtommal a napóleoni háborúk idején már csak a vérteseknek, a nehézlovasság utolsó képviselõinek volt páncélja. Elég nagy merészségnek tûnik könnyûlovassággal harcba szállni ellenük. Bár abból nálunk sosem volt hiány 😊

Bucser
A íjjal is tudtak már szöget számolni😊 Tehát ívben tudtak lõni akár várfal mögül is😊 legalább is így normális ha meg a flaknál voltak oda kgyalogság kellett nem az íjászok😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

A várvédésre visszatérve...
Ebben az esetben a parittya jobbnak bizonyul az íjnál. Ahhoz hogy íjjal lõni tudj az alant lévõkre nem csak a fejedet kell kidugnod, de elég méretes célpontot nyújtasz, parittya használata esetén meg találják el a kezedet miközben körbe-körbe forog 😊
Ezért volt praktikus dolog a számszeríj mert csak a végét kellett kidugni, meg a fejedet hogy lássad a célpontot, így mégiscsak nehezebb volt lelõni lentrõl. Valószinûleg ezért maradhatott meg a parittya az íj mellett, és ezért tûnt el a számszeríj használatának elterjedésével.

Igazad van! De a mi lovasíjászainknak megvolt a kiegészítõ fegyverük arra az esetre, ha kifogytak a nyílvesszõbõl, mégpedig a fokos, amivel nemcsak a páncél tudták átütni, de még egy különleges védekezõ mozdulattal az ellenfél hüvelykujját is le tudták vágni! <#eplus2> Anélkül meg nehéz kardozni.<#vigyor>Hiszen kardra csak a tehetõsebbeknek futotta. A huszár egységek is használták a fokost Napóleon ellen a Sopron környéki csatákban. A franciák tábori orvosai pedig már-már csodafegyverrõl beszéltek, mert nem tudták, hogy mi üthette át a katonák páncélját<#vigyor>

Nem is vártam mást tõled mint h védd a mundér becsületét 😊 De a helyedben nem nézném le azt aki parittyát használt, egyrészt sokkal nehezebb megtanulni elhajítani azt a követ mint kilõni egy nyílvesszõt, másrészt nehezebb a megfelelõ irányba elhajítani, mert elõfordulhat hogy akaratlanul a hátad mögött lévõnek lyukasztod ki a fejét, nyíllal ez már kicsit több balfaszságot igényel 😛

Bucser
A százéves háború idején vetették be a számszeríjat is elõször nagy tömegben.... Mégis lehet 1080-tól crossbowmaneket képezni...

Érted😊 ennyi erõvel parittyás is lehetne a játékban. És nem tûzgyorsaásgról beszéltem. Hanem nagy tömegben ókor kori íjak esetén. nem pedig középkorban.

Egy szóval sem mondtam hogy az íjnak nem nagyobb a tûzgyorsasága. Magyarként persze hülyeségnek tûnhet hogy a parittya is használatban volt elég sokáig, de ne felejtsük el hogy a visszacsapó íjunk, a sok évszázados tapasztalatnak, és a kifinomultságának köszönhetõen a tûzfegyverek megjelenéséig a csúcstechnológiát képviselte a lõfegyverek mezõnyében. Ahol nem tudtak ilyet összehozni ott jó megoldás volt a parittya is, ami szintén halálos fegyver egy értõ kézben, fõleg fémlövedékekkel.

Hosszabb ideig tartott kiképezni egy íjászt, mint egy parasztkölköt megtanítani parittyával követ dobni, merthogy inkább dobásnak nevezném mint lövésnek. Használni használták, de jóval kisebb számban, mint az íjat. A százéves háború idején szerintem egy árva parittyát sem használtak csatában, kivéve TALÁN várvédésre.

mármint percenként... ami a parittya mellett szólhat az szinte csak és kizárólag a lövedék...

Ha ennyivel jobb bármilyen íj a parittyánál akkor miért használták azt még a középkorban is?

<#vigyor> Laikus vagy! egy íjjal akár 15-20 célzott lövést is le lehet(ett) adni próbáld ki paittyával....

Nem a kor számít hanem az íj minõsége és a parittya kezelésében való jártasság.

Íjászként mondom a parittya soha semelyik korban nem volt jobb, mint az íj!

csata közben a jobb szélen találsz egy ikont vagy press G

Bucser
hát ezaz....

Pedig a kezdeti parittyások símán jobbak lehetnének mint a peasant archerek...

A parittya még a középkorban is elég népszerû fegyver volt, most hogy mondod, nem láttam semelyik népnél.

Bucser
szerintem meg a Medieval 1😊

Bár ha ebbõl is készül egy Rome Total Realism szintû Realism csomag símán jó lesz ez is😊 csak ugye az jó pár év😄 (ugye ott pl hajlandóak voltak felvállalni, hog abban a korban a parittya sokkal erõsebb volt mint az íj például.)

Megnéztem magamnak ezt a francia lovasíjászt, mert eddig nem is tudtam h van ilyen. Ez kész agyrém. Hosszú íjjal rendelkezik pedig az valójában embernyi magasságú és lovon éppen ezért használhatatlan. A hosszú íjjal kilõtt nyílvesszõ pedig azért volt páncéltörõ hatású mert olyan erõvel lehetett kilõni amit csak a visszacsapó íjjal lehetett produkálni. Annyi benne a baklövés h szerintem még mindig a Shogun a legjobb a sorozatból.

köszi
szerintem is
Lehet hogy jobb a mongol nehéz íjász, de ellenem még sohasem tudták kilõni az összes nyílvesszõjüket 😊 Igazad lehet mert én csak az értékek alapján írtam a rangsort, mivel soha nem szoktam egy az egyben bevetni az egységeimet ha nem muszáj. Helyi erõfölényt hozok létre, elpusztítom az ellenséges egységet, majd jöhet a következõ, és a végén bekerítem õket, oszt' jóccakát.

Bucser
ebbe a játékba dupla ennyi tartományra lenne szükség.... Nagyon sok a nemzet és kurva kevés a tartomány...

Ebben a játékban is bevezethetnék a "nemzeti tartományok" rendszerét mint a paradox játékokban, amiket az országok semmi áron nem adnak fel, és ha mégis elvesztik mindenek felett álló prioritása lenne a visszaszerzésének.

Ja ezt már én is észrevettem. A németeknél döntõ hogy elõbb tudják elfoglalni Hamburgot mint a dánok, ugyanez van York esetében a skót-angol párosnál. Nálam Hamburgot megszerezték a dánok, most õk a második legerõsebbek utánam, Yorkot megszerezték a skótok, és Anglia teljesen perifériális hatalom lett. A mi esetünkben Bécs és/vagy Zágráb megszerzése lehet a döntõ.

😄
amúgymeg:
a ryan közlegény megmentése címû film nyitójelenetei csak enyhe rekonstrukciói annak a kidobósjátéknak amit chuck norris másodikosként játszott ..

Saab 900 2.0T , MapTun Stage 2, sport cat.: 240hp/350Nm :D:D:D

Elég nagy gáz h a ruszkiknak van a legjobb lovasíjászuk, meg a franciák mit keresnek ott... Amúgy a csigazabálók tudnak hátrafelé nyilazni? Mert a nomád lovasíjászoknak abban rejlik az igazi erejük hogy "menekülés" közben szedik le az ellent.

hzsolt
"akinek van accountja, beírhatná, h budapest akkor nem volt, BUDA volt és a duna bal oldalán!"
Nézz már meg egy térképet légyszíves! Buda a Duna jobb partján van! <#ejnye1>
Te nem tanultál földrajzot? A folyók jobb és bal oldalát folyásirányba állva kell nézni!
(Ráadásul már nem elõször írtad!)

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Segítség kéne!
Valamiért a menüben, és a térképen is a mutató nyíl villog, ha mozgatom, ill. nem látszik. ROHADTUL IDEGESÍÍÍÍÍÍT!!!
Kérlek segítsetek!!!
Már frissítettem a videókártya driverét is.

Saab 900 2.0T , MapTun Stage 2, sport cat.: 240hp/350Nm :D:D:D

hzsolt
Ha valaki fel akarja tenni a javítáést, akkor használjon crack helyett mini image-t.

Használat:
1. Telepítsd a játékot
2. Mini image
mountolása Daemon tools-sal
3. Ha kell használd az SD4HIDE programot!

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

hihetetlenül szar a játékegyensúly a német- római birodalom majdnem mindig elbukik... a Magyar Királyság pedig rendszeresen kiszorítódik a mai románia területére...
olympus
akkor elmondthatnád😄DD

Divatcsapatok OLÉ!

mér lesznek a papjaimból maguktol rebel hereticek? :S

Köszönöm, de én ÖSSZEVONÁS-ról kérdeztem (pl 2db Szaracén Milíciából(75) 1 db150-est) és már meg is kaptam a választ<#worship><#wink>

Bucser
Ne legyél már ilyen s*gg.. keress vissza basszus.. kb 15 hsz-el van lejjebb....