Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nah akkor sorry!

Bucser
64 bites windowson baxik elindulni😞 le is szedtem már. Elõ kell kotornom majd a cd-t.. Igazábül ehhez a részhez várok egy realism modot és akkor talán majd egy csomó dolog helyére kerül.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

a.carkey
Bucs! Miért nem megy az I. rész?
Nálam is volt, hogy kidobott desktopra. Visszaállítottam a felbontást 800*600-ra, és utána semmi bajom nem volt vele.

A medve nem játék.

Nekem is nagy csalódás a game. Még jó sok patch kell hozzá, meg a mod-erek rengeteg munkája, hogy élvezhetõ legyen számomra. Nekem leginkább za nemtetszik, hogy ez egy startégia mégis pont azokban a dolgokban lépett vissza ami stratégiává tesz egy játékot. A map rendkivül hibás, kevés provincia és azok is történelmileg a nevetséges kategóriába sorolhatók. A paradox játékok után kiadni egy ilyen térképet már cikinek kéne lennie. Manapság egyre inkább az a tendencia, hogy kiadnak egy betát és a többit rábízzák a modot készítõkre. Ez a game is ilyen.

a.carkey
Jó a játék, amióta megjelent nem játszom mással, pedig volna mivel, de Bucsernek amit leírt abban tényleg igaza van. És sajnos - nem csak az ezt kiadó cég az egyedüli ebben - mindenki szarik rá, hogy meglegyen az a bizonyos tartalom is a grafika mellett.
Fejlõdik a technika, szarrá-huggyá lehetne szépíteni a játékokat, egy sorozat különbözõ részeibõl be lehetne építeni az összes jó dolgot, anélkül, hogy hozzányúlnának az alapokhoz, erre mindent butítanak, hogy minden hülye idióta játszhasson vele.
De minek?
Az oké, hogy sokan megveszik, de miért kell a jó koncepciókat szétcseszni, és a részletekre egyáltalán nem oda figyelni.
Egyszerûen már az elején be kellett volna vonni értelmes embereket - nem Gyõzike típusokat a nyóckerbõl vagy arabokat Marseille környékérõl - és nem kerültek volna bele olyan dolgok, mint French Mounted Archers vagy Budapest, Bukarest, ill. csak skinekben más, de amúgy tök egyforma egységek (Dismounted Feudal Knights/Chivalric Knights, stb.)

A medve nem játék.

Bucser
miután eddig csak 6-szor lett leírva, hogy a crack nem mûködik az 1.1 patchel...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

aha, most kattintottam írásvédettre. most már okés.
Viszont a villogás még mindig van, és érdekes módon az 1.1-es patch után a játékban még mindig 1.0-t ír ki.

Saab 900 2.0T , MapTun Stage 2, sport cat.: 240hp/350Nm :D:D:D

Bucser
Azért írogatok a 2 részrõl mert a Med 1 nem fut a gépemen. Kapisch?? Meg mert jelenleg a med2-vel játszom és ez pedig egy fórum ahol leírhatom a véleményemet. Igaz?? Neked megvan a választás joga, hogy ne olvasd... Én meg oda írok kritikát ahova akarok.

Ismét csak annyit tudok mondani, ha nem tetszik ne játsz vele! Nekem is van sok olyan játék am inem tetszik nem is játszom velük! És nem is zsidom õket! Igaz sok hiba van benne, de ettõl még nagyon jó játék ez! És elájulni sem kell tõle, nem kel isteníteni sem, de ennyire szidni sem kell. Azt nem tudom miylen volt a Med1, nem ismerem, lehet hogy az job volt meg ítélni nem tudom, de a Rome-t ismerem ahoz képest szerintem jobb.
Nem akarok gonoszkodni ,de ha a Med1-et szereted akkor minek írogatzs itt a második részrõl? Ha ennyire nemtetszik ne játsz vele.

Bucser
Próbáltad levenni róla az írásvédettséget?

sajna az alt-tab nem segít.
ÉS, ami nagyon érdekes, hogy a preference.cfg visszaállítja önmagát!!!
ilyet még nem láttam. Beírom,h legyen szerkesztõ, elmentem, kilépek, és megint belépek már nincs szerkesztõ, illetve a cfg bõl hiányzik a szöveg!!
Hihhetetlen...

Bucser
Akkor olvass vissza addig míg a demo kijött aztán meglátod hogy ki szídott mit. BTW én csak azt húzom rá a fejlesztõkre, hogy kibaszottul szinte semmit nem váltottak be abból amit ígértek. "Elkúrták. Nem kicsit nagyon..." 20.000 fõs csaták (és erre válaszul ha egy kb. high end gépen 3000-4000 fõ van a csatatétern már nem hozza be a többi csapatot a köv. üzivel: "your pc is not high end enough!!!" hát erre csak ennyit: ,,I,,) Ígértek fejlesztett diplomáciát: shogun óta az a szerencsétlen diplomácia egyre jobban sorvad el... kb rohadtul semmi szerepe nincs már a játékban... Hát teljesen inkompetens barom az AI. Truce-okat kötögetnek egymással ám velem soha... Szarrá rongyá verem a seregeiket már szinte csak parasztokkal jönnek ellenem és mikor azt mondom nekik, hogy jólvan békét ajánlok!! Ingyen és trade rrightsot is adok!! Erre kiírja, hogy very demanding az ajánlatom (mármint hogy követelezõzõ) ilyen helyzetben minden király ugrálna a fûben, hogy faceloss nélkül sikerült túlélnie...

Írták, hogy kihívást jelentõ csaták... na ne máááár... az a kihívást jelentõ csata, hogy mikromenedzselni kell az összes lovasegységet?? vagy azokat akikkel chargeolni akarok?? Vagy az az improved battle functions, hogy képesek karót állítani az íjászok?? viszont a lovasegységeket már nem lehet leszállítani a lóról ahogy azt a med1-ben lehetett?? Vagy hogy a lovasságomat símán az enemy mögé tudom irányítani? mintha az a barom ott sem lenne a battlefielden?? és csak akkor kezd spearmeneket felém csoportosítani mikor már 20 méternyire vagyok és rohamoznak a lovasok?? Ez a VERY HARD AI??? Attól kéne elájulnom, hogy a pápa hüye mint a segg és képes akkor is kiátkozni, ha angolokal lévén 6 kardinálisom van, angol a pápa és megtámadtam egy általa utált (2 keresztel rendelkezõ) államot?? vagy az Inquisitorok akik KIRÁLYOKAT és HERCEGEKET égetnek?? Vagy éppen levegõbe kéne ugrálnom, hogy a 2 kezes fegyvert használó charge+ támadóegységek használhatatlanok mert hibás az animációjuk?? ÉS ezeket a 7 hetes csússzással megjelenõ zero day patchben nem is javítják???

Nem fikázom minden téren a játékot.. grafikában gyönyörû... Minden másban viszont fejlõdik visszafelé... Nekem a Med1 az etalon ez már semmi ahhoz képest.. kiöltek mindent ami anno jóvá tette (én pl imádtam a táblás részét)

Mindenkinek aki csak szidni tudja a játékot....
Nem szeretem azt ha valaki folytaon mindetn kritizál, szid és csak a roszat látja.

Ezt kinek címezted?

MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!

Nekem ehhez hasonló gondom volt az Operation Flashpoint-ban. Alt-Tab megoldotta a dolgot....

Ismét elmondom, lehet hogy furcsa és megveteendõ avéleményem, de ha nekem egy játék nem tetszik nem játszom vele!!!
Komolyan mondom, ha nem tetszik akkor minek játszotok vele aztán meg itt le írjátok hogy így szar úgy szar.

Segítség kéne! Ötödszörre írom be.
Valamiért a menüben, és a térképen is a mutató nyíl villog, ha mozgatom, ill. nem látszik. ROHADTUL IDEGESÍÍÍÍÍÍT!!!
Kérlek segítsetek!!!
Már frissítettem a videókártya driverét is.
Mit tegyek?

óó igen a jókis Universalis!<#worship> Én is alig várom az EU III-at, de ha valaki bugmentes játékot akar akkor ajánlom a Cossacks 2-t multiban<#vigyor> nagyon jó játék, nagyon jó grafics és NO csíterz....

ÁÁÁÁÁ....

:-DDD

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Na ezt jól összegépeletem...

Én a mai napig nem értem azt, hogy a rég játékok jó vonásait miért nem hagyják benne a TW játékokban? Hiszen nemzetközi fórumon is szóvá tették a Rome kampány replayainak hiányát. Felháborít, hogy ennyire szarnak a vásárlóra. Inkább megveszem az EU III-at januárban. Tudom, az is bugos lesz, de a Paradox sokkal normálisabban áll a dolgokhoz, hiszen az EU II-hõz még pár évvel a kiadás után is adtak ki javítást. Ott táényleg érzi az ember az utólagos termékgondozást. ha jól emlékszem az 1.2 után a Rome-hoz nem is akartak kiadni újabb javítást, merthogy 2 javításra volt szerzõdésük az Activisonnal. legalábbia anno errõl szol a fáma, úgy emlékszem.

nem emelik pajzsukra..., bármilyen okkal csusztat egy cég rögtön elkezdõdik a köpködés és balhézás hogy miért késik...
mellesleg meg manapság nem divat bugmentesen kiadni gamet már elég jó ideje.... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Bucser
Ez a játék igencsak jó szándékkal lehetett beta tesztelve.. én inkább vártam volna rá még 3 hónapot, csak teszteljék rendesen. És akkor biztosan meg is vettem volna. így majd csak akkor adok rá pénzt ha rendesen ki lesz javítva benne minden egyes bug.

Bárszerintem ha kiad az Sega egy közleményt, hogy: "Sajnos nem tudjuk kiadni a játékot jelenlegi állapotában mert ordas méretû, szarvashibák vannak benne és még tesztlnünk kell 3 hónapot" nem hiszem, hogy megkövezték volna a céget... Sõt a rajongók lehet, hogy pajzsukra emelik, hogy "nini itt egy felelõs kiadó..."

énse és nem is arra céloztam..., hanem hogy szegény megprobált belekötni olyasmiba amirõl még lövése sincs 😊 nekem már nem vol tenergiám leirni neki este 😉

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Gyakorlatilag hálás lehet nektek a CA, hogy ingyen tesztelitek neki ezt a Béta játékot.

Pedig nem kioktatásnak szántam. Ahhoz nem repülök elég jól.

1.1 szerintem
szegény lelkébe ezzel msot nagyon belegázoltál szvsz 😄 pedig õ csak okos akart lenni általános iskolai fizikai ismeretekkel... 😛

<#vigyor><#worship>

<#vigyor>

Bucser
HA a játék úgy jött volna ki, hogy a Zero day pazch nem 1,5 hónappal a megjelenés után kerül elõ és a nagyobb hibákat javító patch pedig 4-5 hónappal utána akkor megérteném... Mindamellett, hogy a fejlesztõk a fórumba azt írták, hogy ami Update-1-ben van már tudtak róla MEGJElENÉS elõtt... Nos akkor én is megvettem volna.. de jelen formájában eza játék nem éri meg azt a pénzt amit kérnek érte... BUTA az AI very Hard very hardon is rémesen... Tulajdonképpen nem cisnál mást, csak minnél több egységét rádküldi. Teljesen bután... békében állok 100 kör óta a spanyolokkal erre a barmok küldenek 1 hajóból álló flottát és blokád alá veszik Caen kikötõjét... aztán a köv körben elmennk... ÉS azóta háborúban állunk mert 5 körönként visszajönnek és egy körre blokád alá veszik ugynazt a kikötõt.. kérdem én ennek mi értelme?? Tehát ez a játék 5-6 K-t megér de 13-at nem hiszem. Ha majd kijött hozzá még 4-5 patch majd azután nyilatkozok róla.. bár valszeg ezt is csak TR moddal fogo végigtolni mint a rome-ot.

Úgy tûnik, jelen pillanatban az 1.1-es Medieval futtatására az egyetlen mûködõ módszer a 4 Gigás mini image+ az sd4hide progi használata.

Reméljük reloadedék minél hamarabb észbekapnak, és elkészítik az 1.1-es cracket.

Akkor kerüljed.

Mi továbbra sem kerüljük, ha nem haragszol.

Bucser
Ez most vicc akart lenni? Körbenéztél már ezen a fórumon?

A csata nevét kihagytam<#nyes> Crécy.

SG fórumon a warez témák kerülendõk!<#boxer>

Ne vegye be senki, megint átverés.
A belinkelt crack nfo-ja, mérete és létrehozási dátuma megegyezik az
1.0-ás reloaded crackével. (Azzal, amit reloadedék mellékeltek a játékhoz)
Ez a sima 1.0-ás crack! Ami köztudottan nem jó az 1.1-es verziószámú játékhoz.

Pálinkás jó reggelt mindenkinek!<#pias> Na látom a téma tovább él<#wink> de nagyon elkanyarodtunk.... Szóval: Az íjjal nemcsak ívben lõttek, hanem célozva is. Ráadásul legtöbbször másfajta vesszõt használtak. Más tollazásút a másfajta hegyrõl már nem beszélve. A százéves háború egyik leghíresebb csatájában, (1346 Aug 26 szombat délután 4tõl éjfélig)ahol 36000 fõs francia sereg állt szemben 12000 fõs angol sereggel (ebbõl NULLA parittyás<#vigyor>) kb 7000 íjász. Az angol Longbow-s íjászok (eredetileg a Longbow walesi találmány!!!) V alakban helyezkedtek el és lándzsások illetve men-at-arms fedezték õket. Minden angol íjászt 2 köteg (48db) nyílvesszõvel láttak el, de utánpótlás is volt. A 80-120 fontos íjakkal kb 250-300 yardra lehetett lõni, de ha célzott lövésre volt szükség akkor is simán felnyársaltak vele bárkit. Az angol íjászok átlagosan 10-12szer tudtak lõni percenként. Csakhogy aznap délután esett az esõ így a franciák nehézlovassága lassan tudott haladni és a genovai nyílpuskásaik pedig nem tudtak lõni mert elázott így megnyúlt az ideg a nyílpuskáikon. Felvetõdik a kérdés. Akkor az angolok íjaival mi történt? Nos, õk a sapka/sisak alatt a fejükön körbetekerve "tárolták" az ideget és mindig közvetlenül a csata elõtt ajzották fel az íjaikat. 15 francia roham volt. Az angol íjászok megközelítõleg félmillió vesszõt lõttek ki. De az utolsó rohamoknál már a halott francia lovagokból húzták ki a vesszõket és azokat lõtték ki újra.<#eplus2> Az angolok vesztesége pár száz fõ volt a franciáké pedig: egyik legfõbb szövetségesük Bohémia királya 11 herceg, 1 archbishop, 1200 lovag+8000 reszli<#eplus2><#duhos2>

Bucser
ÉS a verziószám 1.01 mikor elindítod?

Bucser
Mégegyszer tagoltan és magyarul. Köszönjük.

pusztulat1
sziasztok lassan lesz már hun,tudtok valamit rolla?rome konnyebb volt

feltöltöttem ide

Bucser
akkor meg is mondhatnád, hogy mi az útja módja😊

aztaa találtam egy cracket amivel müxik a játék patchel!

nekem is müxik így
én antisecurommal indiottam el...de ez igy nagyon gáz most fent van a 7gigás játék plusz a 4gigás mini image, és baszottul nincs helyem:S

jaja sd4hide nélkül nem ment nekem sem, de az megoldotta.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Hát most egyelõre befejeztem a játékot, sikerült végig vinnem uralak vagy 60 tratományt, 284 gyõztes, s 130 vesztes csatában építetem fel a birodalmat. Szivesen újra kezdenén ,de mivel nem értek angulul hát így egy kicsit nehéz, de amint kész a honosítás, már kezdem is elõrõl!
Alegszebb élményem pedig mikor maga a francia király vonult elenem, a lehetõ legjob egységeivel, kétszeres túlerõben, és mind oda vesztek még maga a király is. Utánna még néhány kör, ütközert vár ostrom, és afranciák megszûnetek létezni.

hzsolt
Mert ez nem az igazi DVD image, hanem egy kamu.
Be kell tenni egy üres mappába, és a mappát tömörítettre kell állítani.
Próbáltad az sd4hide programot is használni?

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

a.carkey
Az is bugos ...

A medve nem játék.