Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért alapból a Rome diplomáciai trendje érvényesül. Ha nyílt mezõben sokszor gyõzõl, és ebben sok családtagja is életét veszti, akkor valószínûleg elõbb köt békét, fõleg ha nem foglalsz el várost. Ha városokat veszel el tõle, akkor nagyon dacossá vállik.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Üdvözlet!

Pár hete csak olvasgatok, gondoltam az õsellenség témához hozzászólnék.
Ahol át lehet írni a népek játszhatóságát (desc_strat.txt), annak a file-nak a legvégén van kódolva a diplomácia, így az õsellenség effekt is. Nyilván ez egyfajta bonus/malus rendszerben hat az alapeseti viszonyotokra, ezt befolyásolja, hogy mennyire segíted(kened) a szövetségest, illetve mennyire teszel neki keresztbe (akár úgy, hogy az általa kiszemelt tartományt foglalod el, akár csak bemész a területére militari access nélkül, stb.).
Szerintem pontosan az a baj, hogy a szomszédokkal köttök szövetséget. Nekik is a 45 tartomány és Jeruzsálem a célpontja, veled csak ideiglenesen köt szövetséget.

Szövetségnél még a házasság is számít, de csak egy bizonyos határig. Olyan ez, mint amikor a pápa "megkér" bontsál fel minden kapcsolatot egy kiátkozott frakcióval. Sajnos a szövetségesek nem kérnek meg erre, talán ezért van a sok sopánkodás: mindig nézni kell, kivel hogyan állsz. Errõl néha kapsz információt, néha nem. Ált. akkor jön üzenet, ha szándékos cselekedeted rontja a kapcsolatot (pl. szövetségesét megtámadod, stb.), ha magától erodálódik (mert romlik simán, elég ha a kenés [=csengõ aranyak] elmarad).
Én csak azt rónám fel a diplomácia hibájául, hogy gyakran évek hosszú sorába telik eljutni egyáltalán a célhoz, tárgyalni, stb. Talán ha a diplomaták 2-3× ennyit léphetnének, fele ennyi háború lenne!
Az, hogy ilyen megbízhatatlanok a szövetségek? Hát, ez a TW, nem az EU meg nem a CIV! ;-)

Az meg, hogy csak egy tartománya maradt, és nem akar békét? Nézd meg a viszonyotokat, teljesen utáljátok egymást, a nagylelkûséget nem programozták bele. Ellenkezõ esetben te sírhatnál a vazallusságért, de kinek kellene egy ilyen gyenge vazallus? Írmagja se maradjon! :-)
Nem csöpögök a Rometól. Annak is megvoltak a hibái. A csatavisszajátszást ott is hiányoltam. De bejött mellé a városok megtekinthetõsége, ami azért tompította a dolgot. Ezenkívü az az ókor. Szinte mitológiai idõ.

De dühít az, hogy a MED2-ben sem adtak vissza, egy már két játékkal korábban meglévõ optiot. SENKI nem tud LOGIKUS magyarázatot adni arra, hogy ha menthetõ a gyorcsata, és a multicsata visszajátszása, akkor a kampányé miért nem, fõleg ha már egy korábbi játékban ez benne volt, csak ott kellett volna hagyni.

Mint ahogy arra sem, hogy miért nem lehet a trónörökösön kívül másnak is hercegnõt feleségül kérni, mikor a MED1-ben lehetett. Igaz, ott nem volt családfa. De a Romeban már volt. És ha már a családnál tartunk. Miért a Rome örökösödési rendszerét tették át teljesen helytelenül a középkorba? Ti tudjátok, ki lesz a trónörökös? Kit kell nõtlenül hagyni, hogy majd hercegnõt vehessen el? De ha már ilyen balfaszul csinálták, akkor miért nem határozhatom meg én az örököst, hogy manuálisan hozzam helyre a baromságaikat?

apedro: Hogy mutatna a következõ kronikában, hogy a bizánci csapatok bevonulnak Budapestre? Azért némi történelem hûség kellene nem?

Én hatalmasat csalódtam ebben a játékban.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Köszi, szóval agreszívabb lett a gép, hát nekem ez is feltûnt, agreszívabb, a dánok már a második körben bevették hamburgot.
De nekem az is feltûnt hogy most töben akarnak szövetséget kereskedelmi egyezményt kötni. Gondolom akkor diplomácia is javulhatott.

Ezt a twonline-ról szedtem le, korántsem teljes a lista, és csak remélem, hogy legalább ezek megvalósultak. Az agresszív MI tutira így van. A skótokkal elfoglalt Dublinomat spanyolok ostromolják éppen.<#shakehead>

A készítõk által kiadott hivatalos 1.1 Patch

Többek között javitja:
- A legtöbb Multiplayer bug javítva
- Javított MI (= mesterséges intelligencia): A lovasság nem rohamoz szembõl a lándzsás osztagoknak, hanem megkerüli és oldalba- ill. hátbakapja õket.
- Javítva a lovasság passzivitása – Mikor a gép egy játékos által irányított várost ostromolt gyalogsággal és lovassággal, ha a gyalogsága futásnak eredt, vagy elpusztult, a játékos pedig továbbra is birtokolta a fõteret, akkor a gép lovassága nem támadt és nem is menekült el.
- Javítva a passzív ostrom bug.
- Javítva az ostrom MI, most már a települések hátát is megtámadja a gép.
- Sokkal agresszívabb a gép.
- A lovasroham sokkal erõteljesebb és nagysgárendekkel nagyob pusztítást visz vébe.
- Javított Török MI hibák
- A morál jelentõsége csökkent, ezáltal nem olyan könnyû megfutamítani az ellent.
- Csökkent az inkvizítorok hatásossága.

Valamint tartalmazza az ún. ModTool Upacker-t, amivel elhetõség nyílik a játék .pak fájlainak kibonátásra
Föl tettem a patch-et, pontosan mit javít, mert angolul olvastam de angolul egy szót sem értek.

Én hasonló taktikát a gép részérõl tapasztaltam, miután az 1.1 patch-t feltettem.

A mórokkal játszottam, és a portugálokkal ill. a spanyolokkal (ebben a sorrendben) elég hamar háborúba keveredtem. A portugálokat egy serege és Lisbon elfoglalásával meggyengítettem, majd az idõközben hadba lépõ spanyolok is kaptak, egy sereg és két városa lett az ár.

Ami ekkor következett, megfagyasztotta az ereimben a vért. Megjelent a területeimen egy milánói és egy pápa hadsre, 3/4-es feltöltöttséggel. milánó egy tengeri blokáddal, a pápa (személyesen) egy híd elõtt felépített kis erõdöm ostromával köszönt be.

Érdekes szitu alakult ki ugyanis a gép ezek után egyik seregével sem támadott, hanem beállt két jól védhetõ pontra, ottartózkodásukkal pedig szépen csökkentették a kereskedelmi bevételeimet. Ahhoz elég erõs voltam, hogy a településeimet megvédjem, de nyílt mezei csatát nem mertem vállalni, mert attól féltem, hogy a veszteségeim túl nagyok lesznek, és a másik gépi sereg kihasználva az erõegyensúly felborulását, támadásba lendül.

Körökön keresztül tartott ez az állapot, az erõforrásaimat fejlesztésre igyekeztem fordítani, amikor váratlan dolog történt. Szicília, aki már a játék elején elvette tõlem Algírt, folytatta a nyugati medencében a terjeszkedést, és megtámadta az agonizáló spanyolok utolsó fészkét, Valenciát. Szinte ezzel egyidõben véget ért az egyiptom elleni keresztes hadjárat is. Ezt követõen elõször Milánó, majd a pápa is tûzszünetet ajánlott, amit elfogadtam. Ezután szépen levonultak Giblaltárhoz, bevárták a flottájuk érkezését, és hazahajóztak, én pedig ismét az idõközben lábra kapó porugáloknak szentelhettem kitüntetõ figyelmemet.

Ez érdekes tapasztalat, és igazgalmas élmény volt a számomra. A feleségemnek ígért 1 óra játékból pedig így lett három.
Ez az, ezekrõl kell diskurálni, eszmét cserélni.

Én eddig csak odáig jutottam, hogy a MED 1-gyel ellentétben nem ajánlja fel a gép a két hadbalépõ szövetséges közötti választást. Nem figyeltem meg, hogy milyen ütemben és miyen mélységig romlik a kapcsolat. Amit írsz, az számomra azt jelenti, hogy jobban kell menedzselni a diplomáciát, pl úgy, hogy diplomatákat kell állomásoztatni legalább a szövetségesek közelében, egy kör távolságra.

Ami az õsellenséget illeti, van benne ráció. Annyiban biztos megjelenik ez a dolog a játékban, hogy rövid campaignban azok a nemzetek, akiket a játékosnak kell eleminálni, illetve amelyeknek a játékost kell eleminálni, nyugodtan kezelhetõ ösellenségként. Ebben az irányba vannak tapasztalataim, szerintem ezt a gép figyelembe veszi. Bár most, hogy még egyszer elolvastam a hozzászólásod, lehet, te is pont errõl írtál. Mindenesetre, ha a relation alacsony szinten áll (pl.abysmal), a gép az ellenszolgáltatás nélküli egyezményeket sem fogadja el. Véleményem szerint ez az alap, amit el kell fogadni a játék diplomáciai rendszerével kapcsolatban.

Ami engem foglalkoztat még, az az, hogy milyen minõségû relation-nél lehet már számítani arra, hogy a szövetséges nemzet megtámad - figyelembe véve akár az õsellenség effektust is.
Jól mondod, akinek ez a porblémája hogy nem látszik a nyíl vesszõ....
azoknak az mondondanám hogy figyleje meg hogy töltik meg az ágyúkat, hogy a kezelõk hogy
fogják be afülüket amikor az ágyú lõ, nos ez a látvány adja meg a hagulatot.
És hogy j -e a játék? Szombaton játszottam ki. Ma újra kezdem. Remélem ezel mindent elmondtam.

Akkor egy jó hír a sok türelmetlen játékosnak. Megérekezett az 1.1 patch-hez a mûködõ reloaded "kiegészítés" 😊

www.gamecopyworld.com

SötétBarom
Ehhe.. Most vívtam meg a kampányom eddigi legélvezetesebb csatáját.. Egy fullos sereggel beálltam Franciaország közepén egy hídra, fél környire egy kiszemelt várostól. Vártam, hogy betámad az AI, kb 3 körön keresztül, mialatt körbevett úgy, hogy nem tudtam elmozdulni a hídról.. A csatamezõn szó szerint minden irányból érkezett az ellen, de kõkeményen helytálltak az arcok.. Hab a tortán, hogy az ellenség vezére night fighter volt.. Öröm volt nézni éjszaka szakadó esõben a lángoló nyílvesszõket ;D

A gyõzelmet nagyrészt a kb 100 db demi lancernek és a generalnak köszönhetem.. Velük sikerült szétzavarni a hátba támadó 600 fõs, és a mellé érkezõ két kis sereget.. A szembõl a hídról rohamozó ellent pedig gyönyörûen bedarálta párszáz armored swordsman és kb száz retinue longbowman..

Ja igen, és mindez very hard fokozaton.. (ez az elsõ VH/VH kampányom..)

Két kép:

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

én például az angolokkal voltam és rögtön baráti kapcsolatokat ápoltam a dánokkal, rajtuk kívül még csak a pápai állammal voltam szövetségben, a csigazabálókkal meg a skótokkal csak kereskedelmi egyezményem volt, de egy idõ után szó nélkül betámadtak a dánok, azóta minden piros embert megtámadok a közelemben😊
lehetett volna még talán meg nem támadási szerzõdést is belevinni a diplomáciába
viszont a csata helyszínei nagyon tetszenek, változatos a domborzat és több a tereptárgy is, sok gyõzelmemet a jó helymegválasztásnak köszönhetem...
Lenne két megjegyzésem a diplomáciával kapcsolatban amit elõször hibának gondoltam, de lehet h nem az. Elõször is ha minden szomszéddal szövetséget kötök az nem biztos h egészséges, mivel ha hadat üzennek egymásnak, és az egyikkel nem bontom fel a szövetséget (ez a Medieval elsõ részében automatikusan történt) akkor mindkettõ árulóként fog megbélyegezni amiért lepaktáltam az ellenségével (is). Másfelõl (bár ez már lehet h nagyon elvont teória) egy csupa szövetségessel körülvett ország pozíciói túl erõsek, és minden zavaró tényezõtõl mentesen fejlõdhet, ami majdani hegemóniájához vezethet (és ezt igyekszik minden ország elérni, illetve másokat ebben megakadályozni). A legegyszerûbben úgy lehet vele kicseszni, ha két szövetségese összefog ellene, mivel nem kell tartaniuk attól hogy a másik a megtámadott oldalán avatkozik be, és nyernek maguk mellé egy segítõt is. A másik észrevétel az idióta, makacs ellenségekkel kapcsolatos. Lehetséges hogy vannak az országoknak "õsellenségei" így próbálják a készítõk vmennyire lemodellezni az érdekellentéteket. Az õsellenségek kapcsolata folyamatosan romlik és elõbb-utóbb háború tök ki köztük. Ilyenek pl. az Anglia-Skócia, Anglia- Franciaország, Spanyolország-Franciaország, Milánó-Velence, stb. párosok. Ez megmagyarázná, hogy a lengyelek miért viseltetnek kibékíthetetlen ellentéttel a magyarok felé (bár történelmileg ellégé sántítana a dolog, de nem ez lenne az elsõ a játékban), még a királyi házasság ellenére is, továbbá hogy ellenségünk miért nem képes elfogadni azt a nyamvadt békeajánlatot mikor már agyonvertük. Kíváncsi lennék a véleményetekre, ki miben érzi igazoltnak vagy cáfoltnak ezeket a feltevéseket a tapasztalatai alapján.

Bocs, az íjat húzzák fel.
Ja, és a kritika általában pl. ilyesmi hangvételü:

Amikor az íjászok felhúzzák a nyilat, nem látszik a nyilvesszõ. Jó lenne ha javítanák.

Ugynez fikázva:

Tök gáz, amikor az íjászok felhúzzák a nyilat, nem látszik a nyilvesszõ. Hogy lehet ilyen szart kiadni, játszhatatlan szemét az egész stb.

Sokan ez utóbbihoz hasonló hozzászolásokat értik kritika alatt. Nos, tévednek, ez nem az. Ez pure, hamisítatlan mezei fika.
Félreérted a dolgot. Én is fogalmaztam meg kritikát a játékkal kapcsolatban, csak én nem erre helyezem a hangsúlyt, van éppen elég bírálat. Talán idõnként át esek egy kicsit a ló túlsó oldalára, de ennyi bírálat között érzek némi kényszert a dícséretre is. Pl. sokan hiányolták a nagybetûs hangulatot, de eddig a kutya nem írt pozitívan azokról a kis mondatokról, amik elhangzanak az egyes egységek részérõl. Te is csak arra tudtál gondolni a német diplomata esetében, hogy ez tuti bug, de minimum hülye az AI. Pedig arról van szó, hogy hadi állapot esetére ezt a dumát vették fel. Mi kell még? Csevegni akarunk a géppel az idõjárásról? A portugál, de lehet, hogy más nemzet hajójára kattintva akkor is beszól a gép, ha neked tíz, neki meg csak egy csajkája van a környéken. Ez hiba? Ettõl hülye az AI?

Persze, hogy idegesítõ a játék néhány hibája, de ez korább TW-ben is így volt, és remélem, hogy ugyanúgy jön a patch, mint korábban. Ha kell, akkor 1.6-ig, mint a Rome-nál. Tényleg, a Rome 1.0 akkor most szar volt, vagy ti is ugyan olyan jót játszottatok vele, mint én?

Egyébként, ha modoknál tarunk, lényegében ez is egy Rome mod, felturbózott grafikával, játékmenetbeli újításokkal. De nekem sem a ROme, a Rome modok, sem a Rome kiegészítõk nem jöttek úgy be, mint a MED 2. Sem hangulat, sem játékmenet, sem a csaták élvezhetõsége terén.

Atesz89
A knights templarokat úgy kaphatod meg mint a többi guild-et(céhet) de hogy mitõl kapod azt nem tudom...
Én Iverness elfoglalása utáni körben egybõl megkaptam

R.I.P. Franco Sensi Forza AS Roma!!

A franciákkal vagyok és velük a Knight Hospitallereket kaptam még meg eddig,azt is spanyolország területén(no comment) 😊,de akkor a templároknak hol van a területük?É Lengyelország?A patch felrakása után nem kell üjat kezdeni,mert müködnek a régi mentések.

ZaJanga
hy all
multi hamachi lanba a gépet be lehet valahogy hívni ellenfélnek?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Engem a pápa(pápák) már a kezdetek óta folyton kiátkoznak, mert szinte egész Európával hadban állok, de majd kap a pofájába ha odaérek.<#mf1>
olympus
ahol megkapod az épületet

Divatcsapatok OLÉ!

Sziasztok!Már kérdeztem,de nem válaszolt senki.Knights Templarokat melyik területeken lehet képezni?

tobias88
ha kell neki a magyarosítás, nem hinném, hogy beszálhatna a fordításba<#nyes>
kihagynám inkább várok 😊

iLove oHs.

Bucser
be is szállhatsz a fordításba.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

pedig már kijöhetne😊

iLove oHs.

tobias88
nincs
a magyarosítás már készvan a játékhoz?

iLove oHs.

Magyar a pápa, nekem a legjobb a viszonyom vele, bár nincs a maxon jelenleg, de már úton van 1 diplomatám 😊 Nem mászkáltam senki területén. A foglyokat viszont kivégzem mindíg, az igaz 😉 Nem szeretek 2x harcolni ugyanazon ellenfél ellen, a felajánlott pénzt meg keveslem értük.
Akkor nincs mit tenni? Ha már az összes szomszédom hadat üzent, akkor örök háború a sorsom? Így kevés a bevétel, és nem bírom lepénzelni se õket, örülök, hogy nekem elég, nemhogy még osztogassak.

AMD64 2800+, 2x512DDR, Radeon9600

Milyen grafikai beállítást vegyek le ahhoz hogy a várat ostromló csaták akadás nélkül menjenek? Mert amikor kifelé nézek a várból semmi baj de ellenkezõ esetben nagyon akad

azt hiszem majdnem minden maxon van.
mediumon
😊 nekem szerencsém volt ugyanis a pápa kitagadta velencét és azt mondta hogy nyugodtan harcoljak velük mert hitetlenek vagy mi . 😊 viszont nemtudom ti hogy vagytok vele de a dánok rendszeresen nagyon erõsek ami azért nem teljesen valós😊...
ti tényleg very hardon nyomjátok a csatákat?
én szerintem a történelmi csatákon mindig kikaptam elõször ill. másodszor
viszont mióta kijött a patch a lovasok chargeja miatt végre megvertem a lengyelekkel a német-római birodalmat😊😊
PrasCo
"ami plusz a korábbi részekhez képest, de ezen a fórumon valahogy nem divat ezeket észrevenni."

Látom, mindenképp véleményeznem kell. =) De mindegy, erre való a fórum.
Valahogy a kritikákból azt szûritek le, hogy nekünk (nehogy más nevében beszéljek: nekem) nem tetszik a játék. Ezért "kötök bele" minden apró gyökérségbe. Általában erre a válasz, hogy "ha nem tetszik, nem kell vele játszani".

Csakhogy.
A tanár nem a legtehetségesebb gyerekét cseszegeti legtöbbet a tanulásra? Nem azért gyûjtögetem így ki a sirámaimat, mert jobb dolgom nincs, és milyen marha jó szórakozás nekem - csak azért játszani, hogy oszthassam az észt. Nem. Éppen azért, mert tetszik a játék! Sõt, OLYANNYIRA tetszik, hogy már csak karnyújtások kellenének ahhoz, hogy nálam elérje a "Total Warban öt éven belül nem kell több", magyarán "tökéletesen megteszi" szintet. És annál nagyobb fájdalom, hogy karnyújtások kellenének... majdnem jobban örülnék, ha el lenne bäszva úgy, ahogy van, az egész. Akkor elintézhetném azzal: játtszatok vele, ez egy gigantikus nagy, masnival átkötött szarkupac, ennyi.
De így? Így játszom, de sír a szám, mert olyan kevés hiányzott belõle, hogy...

És ha azt elhallgatom, attól még a Medi 2 nem lesz jobb játék. Attól, hogy mentegetem, a hibák ottmaradnak. Attól, hogy "majd a patch javít", meg "fogd fel poénnak" stb. a figyelmetlenségek, fejlesztõi bénázások, felületességek, sõt igénytelenségek ugyanúgy ottmaradnak, csak onnantól a játékot már nem kritikusan szemléled és próbálod felmérni, hogy mit élvezel rajta, és mit élvezNÉL, csak csinálsz egy "öncsalást".
Ami még hagyján lenne, hiszen az mindenkinek a magánügye, hogy mit eszik meg és hogyan; de ha senki sem verné az asztalt, akkor a Total War-nál is beköszönt a jó öreg, ismerõs jelenség, hogy a vevõvel mindent meg lehet etetni, a vevõ fizet, mert a vevõ birka. A vevõnek látvány kell, többi le van szarva. Úgy hívják ezt: fogyasztói társadalom. És ott kezdõdik, hogy nem "kötsz bele" abba, hogy az egységek átgyalogolnak házakon (EKKORA hibára KI az, aki azt mondja, hogy ÍGY etikus és elfogadható kiadni egy játékot?), nem kötsz bele abba, hogy egynéhány területen egyenesen visszafejlõdés mutatkozik, mert akkor végül már abba sem kötsz bele, hogy 12-13 ezer forintért megkapod majd a Med. Total War 3-at, ami csak egy Medi 2 MOD lesz.
Nem rossz játék a Medi 2. Csak jobbat szeretné(n)k. Legalább annyival jobbat, hogy a CA által elérhetõ szintnél nem adják alább egy Total War esetében.

Ha ez bûn/szentségtörés részemrõl, akkor ígérem, ezentúl itt befogom a pofámat az osztást illetõleg.
Bucser
Azért nem így állítom fel õket, mert a longbowmenek lõtávja így is nagyobb mint a crossbowmaneké (yeoman archerekrõl és retinue longbowmenekrõl nem beszélve). Valamint hogyha megindul az ellenséges had, akkor a skirmishing miatt megmozdulnak az ijászok és ahelyett, hogy lõnének szép lassan kényelmesen vonulnak hátra. Míg ha közöttük van egy gyalogos sor ezt nem teszik.

De ha mégis mozognának visszavonulás közben nem szakítják meg a gyalogos fal konzisztenciáját így egy általános gyalogos charge visszapattan az elsõ sorról. Elsõ pár csatámban én is elõre tettem az ijászokat de emez jobban bevált. (mondjuk nálam általánosságban a gyalogság az üllõ a lovasság a kalapács. az íjászok pedig puhítanak.)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Lehet hogy túl so kkeresztény országgal romlot mega viszonyod, mert akkor leõfordul hogy nem akarnak tárgyalni , közre jászhta bene hogy mondjuk rosszab vagya pápával, vagy kivégezteted a hadi foglyokat, engedály nélkül mászkálsz egy másik ország területén...
de amúgy néha tényleg hüyle a diplomácia.

Azoktól kérdem, akik szerint jó a diplomácia: Magyarokkal vagyok, mindenkivel szövit kötöttem a játék elején (egyedül én, többiek senkivel). A szomszédok szép lassan elkezdtek ellenem fordulni, aztán! szöviket kötöttek egymással. Én soha senkit nem támadtam meg, csak aki már hadat üzent nekem. Reputációm az egekben, szuperhatalom vagyok. Bár nincs túl nagy seregem, én vagyok a legerõsebb. Bárkihez megyek békeajánlattal, 7-es szintû diplomatával a 0-ásokhoz, senki semmit nem fogad el. Tûzszünet mindenkinél nagyon követelõzõ, de a nagylelkû ajánlatokat is elutasítják.
Ilyenkor mit lehet tenni? Csak mert én az életben nem vagyok haragtartó típus 😊
Ja és ha vki megtámad, a közös szövik persze velem vesznek össze, nem a támadóval és egybõl lepaktálnak a többi ellenségemmel. Nem bírom megállítani az antimagyar óriásszövi kialakulását 😞

AMD64 2800+, 2x512DDR, Radeon9600

Már nem azért,de:

1:a korábbi mentés simán továbbjátszható a patch telepítése után.
Nem szükséges új hafdjáratot kezdeni.

2:Az íjászokat/számszeríjasokat a közelharcos gyalogság ELÉ kell felállítani, és nem mögé. Azért elé, mert így lapos szögben tudnak lõni az ellenfélre, és így sokkal hatékonyabbak, mintha ballisztikus pályán ('nyílzápor') kéne lõniük.
Ezért van az, hogy a gép csata elõtt alapból a közelharcosok elé állítja fel a távolsági fegyveres egységeket.

De jó hoagy mondod, ez tényleg így van bene, nagyot dob a hangulaton, ezek apróságok, de ezektõl lesz jó egy játék.

Nekem bezzeg meg jöttek e frnciák kétszer is hogy béke, meg hoyg adnak pénzt, mert már csak két városuk volt, de én nem fogadtam el, addig kel ütni a vasat amíg meleg, a franciák meg... mondjuk megszûntek létezni.
De van elen példa is, hülye spanyolok, folyaton hol megtámadtak, blokád, meg a határon lévõ várak ostroma vissz verem õket utánna meg jönenk hogy tûz szünet, mondom ok, erre úgy 8 kör múlva kezdik elõrõl

Az inkvizítorok elismertem erõsre sikerültek, ezt állítólag a patch javította. Nem tudom, az 1.1 felrakása után a mórokkal kezdtem.

A második szerintem inkább poén, igazi német pökhendiség, nem bug. Akkor is csupa vicceset szól a gép, ha rákattintasz valamelyik egységére. Ez azért nem AI kérdés. Poén az is, amikor az ellenséges vezér meghal: a tanácsadó valami olyasmit mond, hogy pokolra szállt ez az idióta. Vagy, amikor a foglyok sorsáról döntesz, és mozgatod a kurzort a három lehetõség fölött, akkor is érdekes a foglyok hálálkodása, könyörgése. Ezek például olyan hangulati dolgok a játékban, ami plusz a korábbi részekhez képest, de ezen a fórumon valahogy nem divat ezeket észrevenni.
olympus
Ok vannak hibák. De én meg a frissen képzett bérgyilkosmmal öltem meg az uralkodót 6 % os sikerfaktorral. Szóval vannak szerencsés gyilkosságok. 2-dik dolog meg télleg hülyeségde ez legyen a legkevesebb.

Divatcsapatok OLÉ!

PrasCo
Hm, véleményt nem formálok, állást nem foglalok, csak két - abszolút száraz, tényszerû - példaközlés.

Az inkvizítor kereszteshadat(!) vezetõ, hatos piety-jû családtagomat gyilkolta le. A kereszteshadam vezetõ nélkül két kör alatt teljesen feloszlott.

A Német-Római Császárságnak egyetlenegy területe volt, míg én Dániával már szuperhatalomnak számítottam. Komplett hadsereggel beröffentem (dán és lepénzelt pápa mellett) a vára alá, és (lovagok vagyunk, hát legyünk lovagiasak-alapon) egy diplomatámmal beüzentem neki a szövetség és a kereskedelmi egyezmény felbontását. A válasz:
Hogy merészelek szórakozni a Birodalommal?!
Ilyen nekem is volt, baromira elcsodálkoztam mikor az elenség hirtele végig rohant a várfalon...be egyenes a belsõ várba, neki akkor még volt vagy 500-600 embere ezek között sok gyalogos, nekem pedig
2!!! db számszeríjász.

Ahhoz szólnékhozzá hogy mennyire gyenge az AI, nos én ezt egyszer vettem észre, mikor egy híd két oldalán álltunk egymásal szemben, éscazok a hülyék hagyták hogy le nyilazzam õket,
és azért volt elenpélda is mior meglepett a gép, pl, a veleceiek, a mongolok ,a franciák, vagy Bizánc, csapataimat kivontam a határnál lévõ városomból mert máshol volt rá szükség, éscsodák csodája a következõ körben már meg is támadta a várost. Vagy mikor a franciák elen készültem, és feltûnt neki hogy csapatokat vonok össze ahatáron és be támadt egy hatalmas sereggel,
azért a gép néha igencsak meglepett, és
volt sok nagyon élvezetes csatám is.
És most jön a lényeg, csak Total War igazi stratégia ha bele gondolunk,
és a Total War legújabb darabja(szerintem a legjobb, de mint már mondtam és ezen kívül csak a Rome-t ismerem). Ismét kérlek titeket, ha valakinek annyira nem tetszik hogy semi jót sem lát bene, akkor ne játszon vele, nem fog idegeskedni. Én így voltam a Gothic 3-al bugos gyenge hozzá a gépem szagatt, nem is játszom vele, így nem is idegesít( pedig lehet hogy jó amúgy)

olympus
Én is spéci játékot kaptam ezek szerint.
Egy váramat ostromolta a gép, túlerõbe. Külsõ várfalat gyorsan elfoglalta én pedig 2 lovas egységgel egy 2 íjásszal visszamentem a belsõ vár részre. Íjásszok a várfalon. MOndom jó lenyilazom õket!
Erre a gép gondolt egyet és felszaladt a külsõ várfalra és végigrohant a várfalon és az ijászaim mellé kerültek. egy csapat meghat ey leszaladt, a gép gyalogos egysége utána ott viszont a lovasaim megölték õket.
Erre a gép a másik gyalogosával visszarohant és hozta a faltörõ kost. Már 80%-nál jártak mikor lejárt az idõ...
Igen ez a béna Ai stb...

Divatcsapatok OLÉ!

Bocs, annyira nem volt jó a hozzászólásom, hogy kétszer küldjem el, véletlen.
Hála istennek, én egy spéci játékot kaptam. Ha ugyanis nem vagyok fölényben az egységek számát tekintve, nem igazán tudok egybõl a gép háta felé kerülni. Legutóbb is a centrumban támadott a gép, a fölös egységeit (lándzsások) pedig rázavarta a balról átkaroló nehéz lovasaimra. Ha nem is volt túl sok esélye, azért ez mégis elismerésre méltó, nem várta meg az átkarolást. A vezért eközben hátrahagyta az egyetlen íjász egységének védelme érdekében. Az egyetlen, jobbról kerülõ könnyûlovas jinetes egységemet hagyta, hadd bohóckodjon a dárdáival (kb. két testõrt szedtek le, hátulról). Ja, hadd tegyem hozzá, hogy én voltam a csatában a támadó, de amikor a gép érzékelte, hogy a lövész fölényemet kihasználva a centrumban tüzér párbajban akarom megtizedelni, a lovasságommal pedig átkarolni, azonnal rohamba kezdett, a fent leírt módon.

Amit leírtál, az a Rome-ra nagyon is jellemzõ volt. A Med2-ben viszont már ért nem egy a fentihez hasonló, kellemes meglepetés. Az ostromoknál azért szokott hibázni a gép, ott gyengébben teljesít.
Hála istennek, én egy spéci játékot kaptam. Ha ugyanis nem vagyok fölényben az egységek számát tekintve, nem igazán tudok egybõl a gép háta felé kerülni. Legutóbb is a centrumban támadott a gép, a fölös egységeit (lándzsások) pedig rázavarta a balról átkaroló nehéz lovasaimra. Ha nem is volt túl sok esélye, azért ez mégis elismerésre méltó, nem várta meg az átkarolást. A vezért eközben hátrahagyta az egyetlen íjász egységének védelme érdekében. Az egyetlen, jobbról kerülõ könnyûlovas jinetes egységemet hagyta, hadd bohóckodjon a dárdáival (kb. két testõrt szedtek le, hátulról). Ja, hadd tegyem hozzá, hogy én voltam a csatában a támadó, de amikor a gép érzékelte, hogy a lövész fölényemet kihasználva a centrumban tüzér párbajban akarom megtizedelni, a lovasságommal pedig átkarolni, azonnal rohamba kezdett, a fent leírt módon.

Amit leírtál, az a Rome-ra nagyon is jellemzõ volt. A Med2-ben viszont már ért nem egy a fentihez hasonló, kellemes meglepetés. Az ostromoknál azért szokott hibázni a gép, ott gyengébben teljesít.
olympus
Jó rendbe van, én úgy, hogy tudom, hogy nem balfaxkoskodok ill. nem csalok stb élvezem a játékot.
Rome-t is ezt is.
Aki meg szörszálhaogató módjára játszik és csak a rosszat keresi akkor az meg vessen magára.

Divatcsapatok OLÉ!

hát nemtom de ez amit elirsz kb minden nekem csak nem élvezetes..., ez olyan stilsu hogy a kisgyereket hagyod nyerni sakk-ban hogy ne sirjon..., lehet hogy enki kurva élvezetes de nekem biztos nem...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent