Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy kis RPG és statégiai játék függõségnél nem kell jobb motiváció a nyelvatnuláshoz. Ennél könnyebben már csak akkor tanulhat az ember angol nyelvet, ha angolnak születik.
😊)

Nekem az angol nyelvbõl csak a nyelvtannal, és a szókinccsel van bajom. A többi megy....

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Ja. Írd ki mondjuk az épületek nevét, aztán alt+tab és sztakin percek alatt megvan, aztán ha elfelejted, csak rápillantasz a papírra. Az idegen nyelvek megtanulásának nem az a titka amit ebben az országban tanítanak, hogy vki kívülrõl vágja a nyelvtant.

Bucser
szótárazz... talán ragad is rád valami....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

De a Patch tényleg javított a dologon, pl:ostromolam Genova-t és az ellenségnek két hadserege volt. Eddig a második hadserege általában tétlenül várt, mígaz elsõvel végzek, most meg egybõl rám támadadt... okosabb lett a gép. Azért még nem tökéletes, de okosabb lett.

Volt pl olyan eset, hogy békét akartam kötni valakivel, még a legelején ,és mondom tûzszünet, meg ajánlottam fel pénzt. Nem fogadta el. Aztán rá jöttem hogy nem fölajánlottam a pénzt hanem tõle követeltem....azért most már nagyjából értem a diplomáciát.

közepes szinten játszom, de mivel egs zsót sem értek angolul, ez így még rá tesz nekem egy plusz nehézségi szintet, elég nehéz ugyanis kitalálni hogy mikor mi baja van pl a szövetségeseimnek, melyik épület mire jó, mia küldetés, stb ha nem értem mi van oda írva.

Az világos a leírásodból, hogy a két eset veled történt.Egy mondatodon vitatkoztunk, vagy csak tam.
A tábornokok beszéde pedig tényleg utõsebb volt a Rome-ban. Legalább is a római és a gall vezéreké.
Úgy vettem észre hogy minimum 5 vagy 6 piety kell a kinevezéshez, ezért nincs általában betöltve az összes hely a játék elején miután kihalt a kardinálisok 1. generációja.

A konkrét eseteket nem másoktól vettem át, hanem velem esett meg legnehezebb fokozaton (elég valószinû hogy a nehézségi fok is befolyásolja a diplomációt), a mi népünkkel (azelõtt pedig egy keveset németekkel és skótokkal) játszva, és ezekbõl próbáltam szabályszerûségekre következtetni. Az alapján amit TomDantes írt, mióta új hadjáratot kezdett a patchelt játékkal, az elsõ feltevés valószinûleg bukott, bár azt nem írta milyen nehézségi szinten játszik.
PrasCoval egyetértek abban hogy a játékból nem hozták ki a maximumot, sõt még azt se amit ígértek, de ennek ellenére tetszik, a középkori környezet, a magyar lovasíjászok, és fõleg a hangulat miatt, amin sokat javított hogy visszahozták a videókat, amik a Shogun után "kihaltak" a sorozatból. Tetszenek még az egységek beszólásai, és van néhány jópofa buzdító beszéd a hadvezérektõl a csata elõtt, bár engem jobban lázba hoztak a Rome-ban lévõk 😊

A leírás szerint a a kardiálisok kollágiuma max 13 fõs, és egy papnak megfelelõ mennyiségû piety-vel kell rendelkeznie, hogy figyelembe vételre kerüljön a kardinálisi kinevezésnél. Valahogy így szól a megfogalmazás, ennél részletesebben nem ír. Ebben az is benne van, hogy számíthat a pápa "szeretete". A leírás még azt sem jelzi, hogy hány piety kell, csak arra utal, hogy nincs mindig betöltve mind a 13 hely.
Looserke
én a patch elõtt úgy vettem észre, hogy a pápával való viszonyod éppolyan fontos...

A pap képességei alapján választanak kardinálist, nem az országok és a pápa viszonya számít! Ha a te papodnak van a legtöbb piety-je, akkor õ lesz a köv. kardinális.

AMD64 2800+, 2x512DDR, Radeon9600

Looserke
a patch óta újrakezdtem a játékot...
Most azt vettem észre, hogy mintha bugos lenne a cardinálisok kinevezése. Én vagyok a legjobb viszonyban a pápával, a többiek 2-3 kereszttel "lejjebb" vannak, mégis rendszeresen olyan nemzet papját nevezi ki cardinálisnak, akinek van kb. 3-6 keresztje. A patch elõtt szinte mindig a saját nemzetembõl választott, mondjuk minden körben fizettem neki 1000-et, de ezt most is csinálom.

És mióta?

Csak annyit mondok a dipmlomáciáról a patch után, jelenleg a szövetségeseim: velence , a pápa , anglia , franciák, spanyolok, szicília, dánia , maygarok , lengyelek ,és kereskedelm iegyezmény is van velük, valamint szövetségesem volt még Milánó, de õket megtámadtam, és nem soká végzek velük.

"Ahhoz a hozzászólásomhoz direkte (azzal kezdtem, hoppá?) NEM írtam semmilyen megállapítást. Semmit. Abszoúlt. Tényként közöltem, ez van, és kész. "

Nyilván a tény közléssel volt valamilyen célod a 3470-ben, és én úgy éreztem, a megjegyzést az AI-nak szánod. Már csak azért is, mert éppen te is egy egy errõl szóló vitához csatlakoztál ezzel a fura, pártatlannak szánt semleges.
Elképzelhetõ, hogy a német dipóval kapcsolatos részt félreértelmeztem. Azt vettem , hogy neked tetszik a játék, én a fikázást és a Rome-mal kapcsolatos részt nem is elsõsorban a te hozzászolásodra értettem, de mivel a neked szánt válaszban értekeztem errõl, viselnem kell ennek ódiumát.

Lorgem hozzászólásához fûzött megjegyzésedet viszont nem értem. Én úgy értelmeztem ezt a mondatát - ami a No 3490 hsz-ben szerepel - hogy azt másoktól vette át, nem saját vélemény, de nyilván ezt õ tudja a legjobban, ha akar, majd reagál erre. Ha viszont nem csak tanácsolod az olvasást, hanem meg is fogadod, és te is olvasol, észre fogod venni, hogy Lorgem törekvése ebben a hsz-ben az volt, hogy megpróbáljon két általa felvetett probémára valamilyen magyarázatot adni. Sõt úgy kezdte, hogy két olyan dologról szólna, amit eddig hibának nézett, de lehet, hogy nem az. A 3495-ben én reagáltam úgy, hogy ez az, beszéljünk így a játékról, és aztán ezt fûztem tovább. Ezzel nem kell feltétetlenül egyetértened, csak azt kérem, hogy ne kiragadott mondatokat, hanem mondatokból álló közléseket próbáljunk meg értelmezni. Már akkor, ha mástól is ezt várjuk.

A véleményem pedig nyilván szubjektív, persze a halált ebbõl hagyjuk ki.
Hát, ez könnyen megtörénik. Nincs olyan történelmi alapú stratégiai játék, ami nem a történelmi hitelesség rovására megy. Különben mirõl szólna a játék? Persze nem árt, ha a kiindulás korhû környezetbõl történik, de hogy kit mennyire bántanak a hiányosságok, ízlés kérdése. Ennek hol lenne a vége? Követeljünk 52 vármegye ábrázolását (Erre emlékeim még a Crusaders sem vállalkozott). Jó, tudom, Budapest, de igazából hálásak lehetünk a CA-nak, legalább ország világ láthatja, hogy Budapest és Bukarest nem ugyanaz. Az állam milliárdokat áldoz erre, õk meg megoldják egy történelmi tévedéssel. Töribõl 1-es a CA-nak, az ország imázs építésért viszont köszönet.

Már várom, mikor jelentkezik egy túlélõ azték, hogy számára élvezhetetlen a játék, mert nem is csak akkora volt a birodalom, és a szent törzsfõnököt nem is úgy hívták, meg az öröklési rend sem úgy volt, mert egy fazék mellett dõlt el stb.
ZaJanga
hali páran vagyunk itt ha akar valaki multizni
hamachi
Medieval 2 - Hungary
pass: mtw2
ha még nem lett volna:
(a hamachi telepítése után a játék fõkönyvtárába lévõ medieval2.preference.cfg fájl kell szerkeszteni a köv. képpen:

use_ip = xxxxxxxxxxxx
use_port = 27750

az X -ek helyére a Hamachi-s IP-t kell megadni)

gyertek jáccani! 😉

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

PrasCo
"Pl. sokan hiányolták a nagybetûs hangulatot, de eddig a kutya nem írt pozitívan azokról a kis mondatokról, amik elhangzanak az egyes egységek részérõl. Te is csak arra tudtál gondolni a német diplomata esetében, hogy ez tuti bug, de minimum hülye az AI. Pedig arról van szó, hogy hadi állapot esetére ezt a dumát vették fel."

Ömm, kezdjük ott: Olvass. Ahhoz a hozzászólásomhoz direkte (azzal kezdtem, hoppá?) NEM írtam semmilyen megállapítást. Semmit. Abszoúlt. Tényként közöltem, ez van, és kész. Hol olvasod, hogy szerintem bug? Ha nem jelenne meg szöveg, az bug lenne. A diplomáciai AI hülyesége meg nem itt mutatkozik meg, hanem mondjuk erõsen sarkítva ott, hogy esélytelenül betámad.
A nagybetûs hangulat? Nekem speciel nincs gondom a hangulattal. Személy szerint nem is említettem ilyent.
Pláne nem említettem (vagy nem érted), hogy az a bajom, hogy a szívózós duma felváltja a normált háború esetére. (Amúgy meg nem csöppenek el tõle, a hangnemváltás már a Rome-ban is megvolt.) Nekem az a bajom, hogy pár munkaóra alatt meg lehetett volna oldani, hogy a gép ne csak "háború és béke" között szelektáljon hangnemet illetõleg.

"Mi kell még? Csevegni akarunk a géppel az idõjárásról? A portugál, de lehet, hogy más nemzet hajójára kattintva akkor is beszól a gép, ha neked tíz, neki meg csak egy csajkája van a környéken. Ez hiba? Ettõl hülye az AI?"
Nem ETTÕL, hanem ettõl IS. Az AI attól hülye, hogy számára kedvezõtlen döntéseket hoz, teljesen logikátlan és kilátástalan helyzetekbe lovallja bele magát, és az országok mindenhogyan mûködnek, csak úgy nem, mint egy ország.

Ez egy Rome-ban de még egy Barbarian Invasion-ben is jól mutatott. Mi több, hangulatos volt! A szenátus beszél, én csinálom. Ennyi elég. BI? A sztyeppei népekkel nem leül egy pohár mellé az ember Platónról beszélgetni, hanem addig veri õket, amíg arrébb nem mennek.

De azért a középkortól(!) már elvárna legalább egy kis logikát, neadj'sten egy kis konspirációt az ember. Ugyanis az, hogy több diplomáciai eszközt adnak a játékosok kezébe, normális esetben magával hozná azt, hogy ezek széleskörûbben és normálisabban is fognak mûködni!
Most viszont a diplomácia az némi egyházzal meg némi "áttekinthetõséget" (inkább hangulatot) segítõ pár dologgal megspékelt Rome.
Igen, Rome. Mindazok a lehetõségek, lépések, elvárások vagy követelések ugyanúgy megvoltak a Rome-ban, mint itt. Vagy ha nem voltak meg, hát itt nem jók semmire. Hozzáadtad a hercegnõdet az örököshöz? Remek, igen. Megakadályozta a gépet bármiben, azon kívül, hogy kiírja, hogy családi kapcsolat? Nem. Eddig kb. három embertõl olvastam a "nem"-et. "Igen"-t senkitõl sem.
Külföldi megítélés? Hangulatos, élvezetes. Sokkal információdúsabb a diplomácia. De ugyanazokre a választási lehetõségekre ugyanúgy (diplomatától és megítéléstõl, vagy "Very generous"-tõl függetlenül!) fogja ráköpni hatszor is, hogy "Not interested". Fejlõdés, az. Látszatfejlõdés.

"Tényleg, a Rome 1.0 akkor most szar volt, vagy ti is ugyan olyan jót játszottatok vele, mint én?"
A Rome mérföldekkel többet és máshogyan tett le az asztalra, mint a Medieval 2. Olvass vissza a megfelelõ topicban: Ha EGY rossz mondatot is találsz róla az én nickem alatt, vendégem vagy egy sörre.
Egy Rome-nak MEGENGEDHETÕ annyi hiba, mert akkorát dobott is! Azonban a Medieval 2 - Nagyon jól mondod! - egy Rome mod. És ahhoz képest indokolatlanul sok elcseszett dolog van benne. Szinte ami új és jó lenne, az vagy nem mûködik, vagy rosszul mûködik.
Ja, igen, tudom. "Majd a patch". Ezt már hallottam.

"De nekem sem a ROme, a Rome modok, sem a Rome kiegészítõk nem jöttek úgy be, mint a MED 2."
Ez pedig halálosan szubjektív.

Ja, és a végére.
Idézet Lorgemtõl:
"továbbá hogy ellenségünk miért nem képes elfogadni azt a nyamvadt békeajánlatot mikor már agyonvertük."
Erre a Te reakciód:
"Ez az, ezekrõl kell diskurálni, eszmét cserélni."

Ha megnézed a német helyzetemet (egy területtel a segge alatt pattog egy 'Very strong' nemzettel szemben), sokkal árnyaltabban, és talán kevésbé igazságosan, de ugyanarról beszélünk. Ha jól rémlik, én sem azt hánytorgattam fel, hogy a Turkopoles kardja túl csicsás.

De javaslom (inkább kérem), olvasd el mégegyszer, mit is írtam én a miértrõl. Hogy miért khm. "fikázom" a játékot. Rájössz majd (talán), hogy egy asztalnál ülünk, csak Te onnan vagy elvakult, én meg innen.

Mégegyszer, és utoljára: NEM rossz játék a Medieval 2. Annyira, hogy a legjobb ilyen jellegû játék a piacon, ez egyértelmû. De egy MEDIEVAL 2-nek rossz játék. Ugyanis egy ilyen névben ennél jóval több van! Több KELL, hogy legyen. Medi 2? Grandiózus, élvezetes, újításokkal megtömött; de sok helyütt igénytelenül összecseszett, hibás - És hangsúlyozom a legnagyobb fájdalmamat, amit eddig is írtam: NEM hozta ki magából azt, amit pedig kihozhatott VOLNA!
Persze ha Neked így jó, ahogy van - én csak örülök neki...
Nem azért, de Orseoló Péternek utána néznétek?

Aztán nem a "legerõsebb vezér", hanem az "egyenlõk közt az elsõt" válaszották a fejedelmek német-római császárrá, ahogyan ezt tették olykor a franciák is (lásd száz éves háború közvetlen okai). Vagy mondjuk németek késõbb azt, aki legkevésbé zavarta a vizeiket (lásd HAbsburg Rudolf esete Ottokár ellen, koldustarisznya cimszó is segíthetne)
Itt mondjuk a pápaválasztás mintájára lehetne "vezérválasztás" is a HRE esetében, pusztána hangulat kedvéért. De nincs. Mint ahogyan az örökös kijelölése is frankó lenne, de nincs. A bérgyilkos is jó lenne, de az sincs. (Nekem lenne még ötletem, a nemkívánatos királyfit lehessen egyházi pályára küldeni. Teljesen logikus, történelemhez hû megoldás lenne, de nem jutott eszükbe.)
Szal marad az 1-es hajó, és a kalózoktól hemzsegõ tenger... :-)

Komolyan, ezer fontosabb dolog van, mint a ki örökölhetne, meg milyen bolhaseggnyi idegesítõ dolog van még az MTW2-ben. Én is ötletekért járok ide, meg az általatok leírt, ai-produkálta trükkök leírásáért... Több szem többet lát! :-)

Szal please! :-))
Ha tényleg kiválasztotta volna a primogeniturát, az a a legidõsebb örökösödését, nem szólnánk erre a rászre egy szót sem... Amit mondtál, az a MED1-re az igaz.

Hát nem nem tudom számomra ez a legutolsó dolog amibe bele akarnék kötni, szerintem sokkal fontosabb hibákkal van tele amik tényleg rontják a játszhatóságot...

-------------------- by:Eligor I\'ve Got The Power

"A Med 2, mivel nem dinasztia menedszelésrõl szól, kiválasztotta a primogeniturát, nem bonyolította tovább a dolgot. Én úgy tudom, hogy a Med2 ben a nem vér szerinti "családtag" ugyan felkerül a családfára, de nem fog örökölni, amíg van vér szerinti örökös. Az õ gyermeke már talán lehet."

Azt mondod? http://pcdome.hu/forum/forum.php?action=ll&fid=10&tid=14219

Itt az 1910. hozzászólás 2. fele Sol Invictus-tól. De ezenkívül más fórumon is olvastam róla, onnan tudom amegoldást. De már ne kérdezd melyiken.

Mert rontja a történelmi hitelességet, de fõleg a hangulatot ha mondjuk egy szent királyunk helyett Istók, az Irgalmatlan lesz az uralkodó 😛

Én csak azt nem értem hogy ez az egész örökösödési mizéria miért is rombolja a játszhatóságot?

-------------------- by:Eligor I\'ve Got The Power

Nos, dobjuk el a történelemkönyveket, és nézzünk szét egy pc játékos számára a kérdésben talán etalonnak számító mû, a Crusader King's háza táján, és vegyük számba, hányféle örökösödési rend között lehet választani. 8, 9, 10?

Szóval, a primogenitura a katolikus kereszténység által preferált öröklési rend volt, ami következetesen inkább a Rajnától nyugatra érvényesült, de hogy az egész középkori Európában érvényesült volna. Nem csak a a Magyar Királyság, de Lengyelország (XI-XII. sz,) az ortodox vallású királyságok háza táján stb. is szét kell nézni.

A Med 2, mivel nem dinasztia menedszelésrõl szól, kiválasztotta a primogeniturát, nem bonyolította tovább a dolgot. Én úgy tudom, hogy a Med2 ben a nem vér szerinti "családtag" ugyan felkerül a családfára, de nem fog örökölni, amíg van vér szerinti örökös. Az õ gyermeke már talán lehet.

Persze, nem mondom, figyelhettek volna az öröklésre jobban is, emlékeim szerint a Med 1-ben a Német -Római Császárság esetében mindig a legerõsebb vezér lett az uralodó.
a.carkey
Az 1.1-es patch feltétele után vissza lehet tölteni a régi állásokat? 😞

A medve nem játék.

Hogyan?

tobias88
át tudod állítani
Egy nyugati országnál pedig egyértelmû volt már ebben az idõben az elsõszülöttség joga. És ez a játék nem ránk van kihegyezve. :-)

Arról nem is szólva, hogy a beházasodott rokon is lehet király, pedig van vérszerinti családtag. A senioritas elve meg háttérbe szorult a István után. Legalábbis a királyainknál igen. Csak a testvéreik hozták fel igényeik támogatására. De a mindenkori uralkodó a maga gyermekeit tekintette örökösnek, fõleg ha felnõttek. Sokszor még gyermekként is. lásd: András->Salamon

Bucser
De nem akkor volt egyértelmû a senioritás amikor 3 igencsak tehetséges harcban már bizonyított Herceg van a király oldalán míg egy másikcsaládtag a másik oldalon és Õ a kinevezett utód!!! ILyen SOHA nem volt a történelem során itt jó párszor megtörtént...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Talán off, de errõl korábban volt szó, és most is vitatom a primogenitúra egyértelmû, kizárólagos érvényesülését pl. éppen a magyar feudális jogban (már csak azért is, mert a játék megítélését is befolyásolhatja a kérdés). A nemzettségi szerzvezõdés, amit magunkkal hoztunk a Kárpát-medencébe, ugyanis a senioritas elvén alapult. Szent István harca Koppánnyal és az a többi nemzetségfõvel ezen alapult (a vallás csak köntös, ateistaként pedig engedjétek meg az erõsebb kifejezést: kamu).

Sõt, István után is, az Árpádok korának elsõ felében látványosan és folyamatosan vetekedett a két elv egymással, a pillanatnyi erõviszonyok döntöték el, melyik érvényesül. További példa:
I. András (1046-1060) és Béla herceg (késõbb I. Béla néven király 1060-1060-ban)esete: korona vagy kard. A törénet lényege, hogy András, Salamon fia megszületése után a senioritas elve szerinti örökös Bélát "meggyõzte", hogy a királyságot jelentõ koronárol Salamon javára mondjon le, és válassza a dukátust (hercegséget) szimbolizáló kardot. Béla ezt csapdától tartva elfogadta, de hogy õ és a fõurak többsége mennyire tett az ígéretre, jól példázza, hogy Salamon csak I. Béla "balesetben" bekövetkezett halála után, 1063-ban került trónra. Aztán viaskodhatott Béla fiai, Géza és (Szent) László (mindketten késõbbi királyok) hercegekkel.
Nos az uralkodó halála után a legidõsebb fia lett az uralkodó. Viszont az õ örököse a legkissebb fiú testvére lett. Tehát ez ellent mond Bucser senoioritas elvének. Hiszen volt közöttük egy másik fiú tesó.

Ha a Romeból áthozták volna az örökös kijelölésének rendszerét, akkor ezt a hibát saját magad, kézzel javíthatnád. És akkor megoldódna a "csak trónörököshöz kérhetõ idegen hercegnõ feleségül" bug is. Mert a lánykérés elõtt a nõtlen tagnak adnám az örökösi rangot, majd az esküvõ után visszaadnám az elõzõnek. Tele lehetnél idegen hercegnõkkel, és így megnõne az idegen országok trónjának örökösödési esélye. Ezzel nõne a diplomácia értéke is. Nem? De azt a kis gombot kifelejtették.

Valóban szinte követhetelen módon változik az örökös, és ez ellentmond a középkorban jellemzõ elsõszülöttségnek. Ez pedig játékmenet szempontjából iluzióromboló.

A MEd1-ben nem volt ilyen gond. ott tényleg a legidõsebb örökölt. Oldalág csak akkor jött be, ha a fõág kihalt. Igaz, nem volt családfa, de a program automatikusan, jól kezelte a kérdést. Itt nem elég, hogy rosszul kezeli, de a családfán ezt még az orrod alá is dörzsöli.

SötétBarom
Van még good, és perfect..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Köszi. Amióta feltetem a javítást állanóan jönnek a diplamaták, és mondják hogy szövetség meg kereskedelmi szerzõdés,
most szövetségban vaygok : magyarokal, lengyelekkel, szicilíával, velencével, a franciákkal és az angolokkal.

Hát, utána kellene néznem, a jó viszonyt (csak mert ritka élmény)nem figyeltem meg, pontosan hogyan fogalmazza meg a progi.

A Reasonable már jónak mondható (szó szerint: elfogadható, méltányos). Ezután - lefelé haladva - tapasztalataim szerint
-so-so (tûrhetõ),
-mixed (vegyes, itt már történt valami, néhány dolog tetszik, néhány nem a gépnek),
-poor (szegényes, gyenge)
-very poor (nagyon gyenge),
-abysmal (mélységes, alvulági értelemben, szóval szar).

Persze, lehet, meg kellene néznem a game fájlok között, de erre még nem vettem a fáradtságo, oly kevés idõm van a játékra, mindent erre fordítok.
Bucser
nem a legidõsebb örököl. Hanem az egész családban legidõsebb. Mint a Rómában. Azaz nem a primogenitás (elsõszülöttség) hanem a senioritás érvényesül ami a középkorban gyengébb volt mint a primogenitás. Senioritás csak akkor lépett érvénybe ha nem volt fiú örökös.

Szóval van King Edward van egy vér szerinti fia meg van egy beházasodott és a beházasodott nagyon jó statokkal bír. Az örökös elsõ körben az elsõszülött mert akkor õ már örökös volt amikor a beházasodás történt viszont a vér szerinti öröklés itt megszakad mert a következõ örökös ha meghalt King edward nem az új király családjából kerül ki hanem a befogadott lesz. ÉS vándorol szinte random módon a királyi családban az uralkodó pozíciója.... Meg milyen baromság már, hogy assassin-t nem lehet saját emberre küldeni... végig kll néznem, hogy egy sültbolond lesz az örökösöm?? Med1-ben símán fogtam és kinyírtam... (ahogy ezt egy magára valamit is adó királyi család tette volna😄)

Lenne egy kérdésem, a diplomáciában mikor vaygokvalakivel j óviszonyban, vagyis azt akarom kérdezni melyik szó jelenetni az hogy jóban vaygunk, mert most a szövetségeseimhez, azt írja ki : Mixed, mag Reasonable vaygvalami ilyesmi. Mit ír ki ha jóban vagyoka szövetségssel, és mit ha nem?

Várj, ezt nem értem. A MEd 1 ben és itt is a legidõsebb fiú örököl nem? Ez a belenyúlkálás nem világos. Kezdjük az alapokról, tényleg fontosnak tartom megtudni, mire gondolsz.
Igaz, hogy nem tudtad meghatározni az örököst, de ott normálisan is mûködött. Nem kellett kézzel belenyúlkálni, hogy a legidõsebb örököljön.

Igen, a diplomaták mozgékonysága jól jönne, fõleg, hogy a keresztes seregeknek megadták a fejlesztõk a kétszeres mozgáspontot a jobb játszhatóság érdekében.

Egyenlõre nem látok más esélyt a probléma kezelésére, mint a diplomáciai menü gyakori tanulmányozását, valamint diplomaták állomásoztatatását az adott játék szempontjából fontosabb nemzetek közelében. Persze az a diplomatánkénti 200 florin az elején nagyon fájó lehet.
Jól mondod<#taps><#taps><#taps>

Igen, szóvalszerintem eddig is jó volt a játék ,sé most már jönnek a javítások hozá szóval most már egyre jobb lesz.
Mire kész lesz a magyarosítás, addigra talán már alig lesz bene hiba.

Igen, kecsegtetõ a diplomácia alakulása, azért osztottam meg a móros élményemet, hogy ne csüggedjetek.
"Hogy mutatna a következõ kronikában, hogy a bizánci csapatok bevonulnak Budapestre?"

Hát úgy, hogy Budát, vagy Fehérvárt kell írni.

De mindegy, mi ketten nem leszünk egy platformon. Nálad több olyan dolog nyom sokat a latban, amiknek a hiánya nálam nem befolyásolja a játékélményt. És ez fordítva is igaz.

Nekem nem hiányzik a csata felvétele (Rome-ban sem hiányzott). Nem hiányzik a város bejárása (a Med 1-ben sem volt, Med 2-ben sincs, nem hiányzik). Nincs örökös kijelölés (Med 1-ben sem volt. A cím adományozás viszont nekem is hiányzik).

Én örülök, hogy visszahozták a videókat, téged ez nem hat meg. Minden eddiginél változatosabb a narráció, a gépi egységek bejelentkezõ monológja, számodra ez semmit nem jelent.

Én mindegyik TW-t tudtam élvezni, elfogadtam az adott játék kereteit. Te csalódtál a Med2-ben, rendben. Én a mentalitást nem értem. Azért írsz ide, hogy más örömét is elvedd, hogy bebizonyítsd, ami bejön valakinek, az nem is olyan jó? Köszi, ezt hallgatom a TV-ben is.
Nekem ez a játék (de még a MED 1 is), nagyrészt a középkori hangulat miatt sokkal jobban tetszik, mint a Rome, de nem irogatok a Rome fórumba, sem MED 1 fórumba, hogy felejtsék el, mert van jobb.

Én itt infókat, segítséget akarok kapni és adni. Azokkal akarom megosztani a játékélményemet, akik hasonlóan viszonyulnak a játékhoz. Tovább megyek: kíváncsi vagyok olyan hibákra, kritikákra, amikkel én én még nem találkoztam, és esetleg megosszam, hogy adott esetben ezt miért vagy hogyan lehet könnyedebben kezelni. Ugyanerre számítok fordított esetben is. Mindezt a játékélmény fokozása érdekében. Sajnos, erre egyenlõre kevés alkalom nyílt, mert - elismerem- sokszor érzelmi alapon, gyakran olyan hozzászólásokra reagálok, amik kizárólag a játéköröm és a közösségi élmény rombolására irányulnak. Építõ kritika, éppen a megfogalmazásuk és a szándék miatt, ezekben a hozzászólásokban szemernyi sincs.
És szerinted ezért már rossz is a játék? mert nincs bene csata vissza játszás, meg nem jelöheted ki a trónörököst? Emiat csalódtaál hatalmasat?
Már megbocsás, de szerintem ezek nem valami nagyhibák, sõt elhagónyagolhatóak.