Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én nem nagyon szeretek a kereskedõkkel bíbelõdni, a saját területeimen belül irányítom õket a minnél több pénzt hozó árucikkekhez...
bár mikor a spanyolokkal voltam és elfoglaltam a mórok legdélebbi városát Afrikában (nem jut eszembe a neve), akkor ott a kettes szintû kereskedõmmel 240 florintott kerestem egy aranybányán és ott két bánya volt, két "agyarlelõhely" meg egy rabszolgapiac, nagyon tejelt az a vidék...
az lehet, idõnkét elég kevés pénzem marad, a sok katona sokat elvisz.
Amúgy mennyi pénz kell nekik általában?

ha nincs elég pénzed a kincstárban, ami elegendõ lenne a megvesztegetéshez, akkor azt okézod le, hogy nem sikerült az akció...
Én szerintem nekem egyzser volt olyan hogy elrobolta a mocsok disznó ahercegnõmet, oda balaggtam vele egy vezérhez, akaetamn házasodni aztán meg jön egy üzenet amin vany egyképé aholegy lovagló fickó elrabol egy nõt.

Azért írtam, hogy tulajdonképpen ingyenes bribe. A hercegnõ pénzbe nem kerül, a házassági ajánlat elfogadása után pedig kipécézett vezér a te irányításod alá kerül.
Tattárokra a megoldás: fuss!!!!Egészen egy jól védhetõ erõdig, aztán ott védekezz ellenük.
Amúgyelõb utóbb elfogynak, nekem szerintem 12 nél több nem jött.

tobias88
Lenne pár kérdésem:
1.: több kereskedõ több bevétel az adott területen, és mire jó a kereskedõ külföldön?
2.: valahogy ell lehet érni, hogy egy ország harc nélkül a tied legyen, pl a te uralkodód az ottani trónörökös is.
3.: a tatárok kb 10 éve hozzák a maxos seregeiket, eddig 12 volt, meddig megy ez még?
Aha, de hogy ,mert rá kaninttok hogy birbe, aztán meg hogy ok, és nen csinál semmit.(mots jön elõ az angol tudás hiánya<#banplz>)

megvesztegetés: hadsereget, várost, családtagot stb vehetsz meg, oszlathatsz fel...
Egy gyors kérdés, mire jó a birbe vagy mi? Nem vetem észre hogy csinálna valamit, vayg csak nem értetem meg a dolgot.

Warton
Tudtommal a királylányok nem tudnak bribolni.

morreau
Akit érdekel hogy s mint megy a game hamachival annak ajánlom figyelmébe a Total War Online-on e céllra nyitott topicot!

Hopp, ez egy jogos felvetés. Ebben az esetben viszont el kell ismerni, hogy a CA alaposan megkavarta adolgokat. A hercegnõk alkalmazása ugyanis így - legalábbis úgy tûnik - nem az idegen trón megszerzésére használható, hanem a rivális dinasztia gyengítésére. Tulajdonképpen egy ingyenes bribe. Mindenesetre a valsághoz nem sok köze van, hiszen általában a királyné került a király udvarába, és nem fordítva. Bár van ellenpélda. Legalábbis úgy emlékszem, hogy Luxemburgi Zsigmond Anjou Máriával kötött házzasságának köszönhette a magyar trónra történõ felkérést.

Na mindegy, ha dinasztia menedzselés, akkor marad a Crusader King's.
Szerintem meg örülj neki, hogy nem ment bele! Ugyanis a hercegnõ egyik bónusza, hogy idegen generálisokat csakliz el másik nemzettõl. Tehát ha a tábornokod, királyfid belemegy a házasságba, szerintem egybõl idegen generális lesz belõle.
Abban nem. Csak jegyzettömbben. Wordben kis négyzetek sokasága.

Admiral: Erre nem gondotam.

gstup: Nem biztos, hogy házasságot akart. Talán csak megvesztegetni. Engem olyan érdekel, hogy valaki megörökölte-e a trónt, vagy hogy az õ trónját megörökölte-e valaki.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Én csak annyit tuok a témához hozzáfûzni,hogy 1145-ben járok,franciákkal vagyok és a németeknek egy területük van már csak és az egyik családtagom a német területtel határos területen volt váron kivûl,jött felél egy német hercegnõ,odaér meghajol és a következõ üzenetet kapom:a családtagom nem ment bele a házasságba.Néztem hogy mi van,de nem tudtam semmit tenni az ügy érdekében.<#wow1>

"Ami élbõl hûlyeség, mert a karakterek két kõr alatt öregednek egy évet, azaz négyévente egyet. "
Lehet hogy február 29-én született mindegyik <#hehe>

Bucser
Wordben nem nyitható meg?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

http://img329.imageshack.us/img329/1421/gcs626sj1.jpg

Nem megy. Végülis a text jó, csak ölesztve vannak benen a dialógusok. Innen kell majd kibogarásznom õket: Diplomácia text fájl

Bucser
Ja a readmeben a többi csak sallang hogy sega nem vállal sfelelõsséget, ha amodolás miatt a játék nem fog mmáködni meg az elején leírták, hogy 7 giga hely kell a kicsomagoláshoz. ennyi kb.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
A bin file-t általában winrarral meg lehet nyitni.. próbáld meg.

Bucser
V. USING MODIFIED FILES

A módosított file-ok használata

- To use the modified files create a batch file in your
Medieval II: Total War folder

Hogy a módosított file-okat használd készíts egy .bat kiterjesztésû file-t (ez a Batch file) a Medieval II: total War könyvtárban

- In the batch file add the following line

A bat file-ban add meg a következõ parancsot

medieval2.exe --io.file_first

- NOTE: Due to a timestamp check, the following unpacked files will
cause the game to crash and must be deleted before the game is
launched:

MEGJEGYZÉS: Az létrehozási idõ ellenõrzések miatt a továbbiakban kicsomagolt file-okat törölni kell a játék indítása elõtt mert a játék összeomlik miatta

data\descr_geography_new.txt
data\descr_geography_new.db

- Save the batch file and then launch Medieval II: Total War using the
newly created batch file.

Mentsd el a Bat file-t majd indítsd el a Medieval II: Total war-t az általad kreált Batch File-al.

Bucser
További leírás

- The Unpacker can be used manually from a commmand prompt. The
Unpacker is called by typing:

Az Unpacker használható parancssorból is a következõképpen

unpacker

Where is one or more of the command line options
described in the next section.

Ahol az options egy vagy több parancs opció amit majd a következõ szakaszban mutatunk be

- The following command line options are required:

A következõ parancssor opciók szükségesek

--source=

Where is the path to one or more pack files.

Ahol Pack Files az útvonal a csomagolt filehoz/okhoz

--destination=

Where is the path to the folder to extract the pack
contents or the file to write the list of pack file contents to.

Ahol a file/folder az útvonal a könyvtárhoz ahova a csomag/csomagok file-jait ki akarod csomagolni vagy ahova helyezni akarod a listát tartalmazó TXT-t

- The following command line options are optional:

A következõ parancssor módosítók opcionálisak

--filter=

Where describes which files to extract from the packs.
The default is *.* which will extract all files;

Ahol a filter leírja, hogy mely file-okat akarod kiszedni a csomagokból (ahogy dos promptban is válogatsz a fileoknál) *.* minden file-t kitömörít

NOTE: The & character cannot be used in the filter. If you use
a ? instead it will extract the file. Alternatively wrap the
filename in quotation marks.

megyjegyzés a & karakter nem hazsnálható a szûrésben. Ha a ? használod helyette akkor kitömöríti a file-t. Másik lehetõségként tedd idézõjelek közé a filenevet

--verbosity=

Where is either 0 (low) or 1 (high) for the amount
of information that will be displayed on screen during unpacking.

Ahol a verbosity 0 (alacsony) vagy 1(magas) attól függõen, hogy mennyi információ jelenik meg a képernyõn a kicsomagolás során

--mode=

Where configures the Unpacker to either extract files. Set
this to 0 to extract files from the packs, or set to 1 to list the
contents of the packs.

Ahol a mode beállítja, hogy az Unpacker egyáltalán kicsomagolja-e a file-okat. 0-t írva a helyére kicsomagolja 1-el pedig csak kilistázza a tartalmát

- Example command lines:

Példasor

This will extract all .txt files from the packs to the c:\packs folder

Ez minden TXT kiterjesztésû file-t ki fog scomagolni a c:\packs folderbe

unpacker --source=..\packs\*.pack --destination=c:\packs\ --filter=*.txt

This will extract a list of all files in the packs to list.txt

Ez létre fog hozni egy list.txt file-t mely tartalmazza a csomagban lévõ fileok listáját

unpacker --source=..\packs\*.pack --destination=list.txt --mode=1

Hmmm.. A jegyzettöb végülis megnyitja, de szörnyen ömleszte. Gyõzze az ember szétválogatni. Az ( ) jeleket kell figyelni.

Kicsomagolta a cuccost. 36000 fájlt. De BIN fájlok lettek, nem TXT. Az Unpacker megtette amit tudott, most már a BIN fjlok megnyitására kellene rájönnöm.

Bucser
Alapok az Unpackerhez

The Unpacker should be placed in the 'tools\unpacker' folder of your
Medieval II: Total War installation folder

Az Unpacker-t tedd a tools/unpacker könyvtárba a total war installation fodlerben.

- To unpack all files and place them in your 'data' directory run
the batch file 'unpack_all.bat'

Hogy mident kicsomagolj indítsd el az unpack_all.bat-ot és az ki is teszi a data könyvtáradba

NOTE: To use this batch file the Unpacker and the batch file must
be in the 'tools\unpacker' folder for Medieval II: Total War

MEGYJEGYZÉS: Ahhoz hogy ezt a bacth file-t használd a tools/unpacker könyvtárban kell lennie a total war installon belõl.

- To create a text file with a list of all files within the packs
run the batch file 'list_contents.bat'. This will create a file
'pack_contents.txt' in the 'tools\unpacker' folder;

Hogy létrehozz egy fájlt mely tartalmazza a tartalom listáját futtasd le a list_contents.bat file-t ez létrehoz egy TXT file-t a tools/unpacker könyvtárban

NOTE: To use this batch file the Unpacker and the batch file must
be in the 'tools\unpacker' folder for Medieval II: Total War

MEGYJEGYZÉS: Ahhoz hogy ezt a bacth file-t használd a tools/unpacker könyvtárban kell lennie a total war installon belõl.

Lett belõlük BIN fájl. Azt mivel lehet megnyitni?

PrasCo
OFF:

Ha valakit érdekel, A Spektrumon most a mongol kultúráról (most pl. a fõvárosról, Karakorumról) van szó.
Bár lehet, ezzel a Rome topicba kellett volna mennem, de sebaj.
Mûkszik köszi. Remélem meg is találom, ha végez velük. 36000 fájl, ha jól nézem...

Bucser
Medieval II Total War\tools\unpacker ott van egy readme.txt

Nem boldogulok vele...

Bucser
ottvan benne... a readmebén benne van a how to

Jut eszembe: Nem azt ígérték, hogy az elsõ javítással kiadják a kicsomagolót, hogy a text fájlokhoz hozzájussunk? Kellenének a magyarításhoz.

Ha csak simán játszasz, akkor nincs is gyaorlati jelentõsége a dolognak. de ha már írni akarsz róla egy krónikát, akkor már igen. Akkor inkább õszüljenek.

A 2év/kõrrel mikorra lesz meg a puskapor?

Sûrû családfakihalást várok. Vagy nem mozgatom a családtagokat. Ami mondjuk elég érdekes lesz, mert velük tudok csak kersztes hadjáratot indítani. De kicsit olyan lesz, mint az egymester egy tanítvány....

Azért valami angolul tudó megfelelõ fórumon felvethetné ezt a családfa problémát, hogy nem szabható meg az örökös. Meg hogy csak örökösnek kérhetõ meg hercegnõ.

Egyébként egy srác írt egy magyar krónika félét a TW Online-ra. Csúnyán összecsapta, de volt benne egy érdekes dolog. Kihalt nála az Árpádház mindjárt az elején. És a lengyel király fia, Ulászló vette át a magyar trónt.

Gondolj bele: Ha a királyod öccse elvenné mondjuk a francia királylányát, és kihalna a francia ház, akkor õ örökölhetné. Ezzel levállna a családfádról (mint az idegenbe férjhezmenõ lány) és ott uralkodna tovább. Lehet, hogy így is van, de az elején, mikor még tudsz elvenni hercegnõt vajmi kevés az esélye az ilyen öröklésnek, késõbb pedig a diplomáciai baromság miatt, amit már ecseteltem párszór, nem tudsz idegen hercegnõt elvenni, így csökken, illetve mondjuk ki, megszûnik az öröklés lehetõsége. Illetve a fent vázolt példa nem történhet meg, mert nem tudsz a krály öccsének hercegnõt kérni, ha nem õ az örökös.

Örökölt itt már valaki? Vagy halt már ki valakinek az uralkodó háza?

a.carkey
Ha 0.50 -re állítod az idõ múlását, akkor öregednek korrekt módon: 1 év=1 év. Lesz nyár/tél külön/év. 😊
Mondjuk akkor egy teljes játék sem annyi kör, mint lenne, és megõszülnek az uralkodóid, mire felfedezik a puskaport ...

A medve nem játék.

Rá jöttem, a pápának töb pénz kelett, a kapzsi mindeségit!

Elolvastam a leírás vonatkozó részét, és hát valóban, a bribe-olt vezérek kivételével minden vezetõ része lesz a csládfának.

A vállalkozásod érdekes lesz, kíváncsi vagyok, milyen tapasztalatot szerzel.

Ázért meg lehet csinálni így is, én már másodszor kezdem el, pedig nem értek angolul.
Megéri. nagyon jó játék. Én nem tudtam volan várni a magyarosításig.

Én el sem kezdem a magyarosítás megérkezéséig,mert sajna nem tok angolul.
Pedig már nagyon rá vok kattanva.
De még elég sokára jön ki a magyarítás,ha jól tudom.
Talán még hónapok.
Addig is marad a RTW.
😊))

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

szerintem csak úgy ajándékoztam neki, de nem vaygok benne biztos, de úgy csináltam mint eddig. És régeben ettõl mindg megjavult a viszonyunk,rá adásul a pápa serege be jött a területemre... talán rám akar támadni.

Na tettem még egy próbát. Felraktam az 1.1-et. Meglepetésemre Csatási átszerkesztett térképe úgy maradt. Csak az általam beállított fél év/kõr állt át 2 év/kõrre. Ami élbõl hûlyeség, mert a karakterek két kõr alatt öregednek egy évet, azaz négyévente egyet. :-DD Most megpróbálok úgy játszani, hogy csak a király és a trónörökös lesz nõs, a többi nem. Nagy marhaság ez is, de különben hosszútávon búcsút mondhatsz az idegen hercegnõnek, és az idegen trón öröklésének.

Ezt én is meg tudom erõsíteni. Igaz h angolul tanultam de egy csomó szót és kifejezést a Fallout 1. és 2. részébõl tudtam meg.

Ajándékozással próbálkoztál, vagy ellenszolgáltatás nélküli egyezményt kötöttél?
Arra jöttem rá a pápa már nem olyan mewgvesztegethetúõ mint edig, adtam neki pénz, el is fogadta, még se zseret jobban....de az is igaz nem rikoltozok hohy ne öljem a keresztényeket mert ki átkoz.

néha meg teszem, e csak az angolal van bajom, németül azért megérteném....
de anak is meg van a mga varázsa hogy néha olyat teszek amirõl nem tudom hogy micsoda...
de azért már kezdek bele jönni

Szia!Én szivesen kipróbálnám multiban.Mi az a Hamachi,honnan tudom leszedni?

Általában is hasznos katolikus államként jóban lenni a pápával, valamivel nagyobb mozgástér adódik a játékban. Az viszont elsõre zavaró volt egy kicsit, hogy önmagában a "saját" pápa nem jár különösebb bónuszokkal, legfeljebb talán csak annyival, hogy megválasztásakor azonnal perfect lesz a viszony a pápai állammal. De ezt követõen ugyanúgy kezel, mint más nemzetet. Marad a pénzzel kenegetés.
Hát ez nem így van. Nagyon is számít a pápával való viszony!
Én amikor (pénzadománnyal) elõször tornásztam fel 10-esre a viszonyomat a pápával, a következõ két körben 5 papomat nevezte ki kardinálissá, abból a nyolcból, akik legalább 10 kör óta a móroknál térítettek.
Amíg nem volt jó a viszonyom a pápával, az le se sz*rta a papjaim munkásságát.