Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szerintem csak ivott... <#idiota>#idiota>
<#wilting>#wilting><#wilting>#wilting><#wilting>#wilting>
helyesírás
amúgy jó játékot
helyesírás
amúgy jó játékot
War. War never changes.
elkezdem nyomulni gamma
és szerintem szebb mint eddig
van kölcsön a gépembe egy inno 3d 8800 gtx
és kibassz atom a game szép és élvezetes
nekem ez a rész jobban bajön
a többinél
de azért a többi is meg van gyüjteménybe
ha igy fojtatják
akkor jöhat a többi
egy kis észrevétel:civn4+total war2+cryzis motor és tuti a siker és akor kész is egy ujab totál war game <#taps>#taps><#nevetes2>#nevetes2><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
és szerintem szebb mint eddig
van kölcsön a gépembe egy inno 3d 8800 gtx
és kibassz atom a game szép és élvezetes
nekem ez a rész jobban bajön
a többinél
de azért a többi is meg van gyüjteménybe
ha igy fojtatják
akkor jöhat a többi
egy kis észrevétel:civn4+total war2+cryzis motor és tuti a siker és akor kész is egy ujab totál war game <#taps>#taps><#nevetes2>#nevetes2><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
A képek alapján az EU III-ban már lesz lehetõség a sereg összetételének meghatározására...
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Értem amit mondasz de azért elég orditó nagy baromságra vall amikor egy kiátkozott nemzetbõl lesz biboros valaki, ilyenre azért szép számmal láttam már példát
-------------------- by:Eligor I\'ve Got The Power
Biztos lehetne mélyíteni a dolgon. Volt már itt róla szó, hogy a TW és a szintén etalonnak számító Europa Univerzalis sajátosságait lehetne egybe gyúrni. Elsõre csábító gondolat, de talán nem véletlen, hogy az EU-ban adiplomáciai szimuláció kap nagy hangsúlyt, míg a fegyveres összecsapások lefolyására minimális lehetõség nyílik, a MED-re pedig fordítva igaz ugyanez. Lehet, hogy lesz egyszer egy ilyen hibrid, de valószínûleg a két rendszer kompromisszumán alapulva. (Az Eu-nál gyengébb, de a TW-nél mélyebb diplomáciával, a TW- real tine csatáinál gyengébb, de az EU-nál jobb csata résszel.)
A pápával való jó viszony ennél azért többet jelent. Pld. csak good vagy annál jobb relation-nél kérheted fel a pápát, hogy indítson keresztes hadjáratot.Emellett azért úgy vettem észre, hogy a pápa jócskán átkoz ki gépi nemzeteket is, egy egymás elleni konfliktusnál tehát jobb helyzetbe kerül az (lásd keresztes hadjárat), akinek jobb a viszonya a pápával. Ahogy észrevettem ugyanis, a pápa a játékost és a hadban álló gépet is sújta, ha a felhívásra nem függesztik fel a hadi cselekményeket (nem kell békét kötni, csak a moratórium alatt nem lehet fegyveses összecsapás). Ilyenkor a pápával jobb viszonbyan lévõ fél, bár veszít a pápa szimpátiájából, bent marad a pixisben, a másikat viszont (ha "elfogy a keresztje")kiátkozza, és innentõl kezdve szabad préda. Lehetne ennél persze több mindent bele venni a játékba (más téren is), de ebben a játékban valószínûleg ennyi van. De ne feledjük el, hogy néhány dologra, összefüggésre talán csak hosszú játék után lehet majd fényt deríteni. Ami most értelmetlen, késõbb egy teljes kép részeként értelmet kaphat. De lehet, hogy megint a fellegekben járok. Nem tehetek róla, elfogult, és éppen ezért bizakodó és elnézõ vagyok.
A pápával való jó viszony ennél azért többet jelent. Pld. csak good vagy annál jobb relation-nél kérheted fel a pápát, hogy indítson keresztes hadjáratot.Emellett azért úgy vettem észre, hogy a pápa jócskán átkoz ki gépi nemzeteket is, egy egymás elleni konfliktusnál tehát jobb helyzetbe kerül az (lásd keresztes hadjárat), akinek jobb a viszonya a pápával. Ahogy észrevettem ugyanis, a pápa a játékost és a hadban álló gépet is sújta, ha a felhívásra nem függesztik fel a hadi cselekményeket (nem kell békét kötni, csak a moratórium alatt nem lehet fegyveses összecsapás). Ilyenkor a pápával jobb viszonbyan lévõ fél, bár veszít a pápa szimpátiájából, bent marad a pixisben, a másikat viszont (ha "elfogy a keresztje")kiátkozza, és innentõl kezdve szabad préda. Lehetne ennél persze több mindent bele venni a játékba (más téren is), de ebben a játékban valószínûleg ennyi van. De ne feledjük el, hogy néhány dologra, összefüggésre talán csak hosszú játék után lehet majd fényt deríteni. Ami most értelmetlen, késõbb egy teljes kép részeként értelmet kaphat. De lehet, hogy megint a fellegekben járok. Nem tehetek róla, elfogult, és éppen ezért bizakodó és elnézõ vagyok.
az elején fontos, hogy nyugton maradjon az öreg...
Én az egész vallásos témát újra gondolnám a játékon belül. Szerintem sokkal nagyobb hatáskört kéne adni a pápának. Azonkivül hogy néha obavág hozzám egy két idétlen küldetést semmi szerepe nincs. Semmi jelentõsége annak hogy melyik nemzet adta pápát, esetleg azt leszámitva hogy ha nem rá szavaztál csökkenhet a kettõtök viszonya. De ennek meg azért nincs jelentõsége mert olyan rohadtul mindegy kivel milyen viszonyba vagy ha el jön az idõ gondolkodás nélkül be fog támadni ha szövetséges ha nem.
annyit nem, de akkor a játéknak nincsen túl sok értelme...
MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!
Igen, azt megnéztem volna, meddig kószálhatott volna egy imám szabadon a feudális Európában. A CA védelmében annyit, hogy végül is - a kor viszonyai között kúltúrálisnak mondható - vallási hatás és befolyás szimbolizálására és növelésére azért elmegy ez a megoldás a papok máglyára külodése nélkül is. Gyilkolni pedig lehet õket.
A XV. századtól esetleg bevezethették volna a reformáció hatását a refi vallás és papok megjelenesével, ez tovább tarkíthatta volna az európai országok versengését. Persze, ez itt nem az Europa Univerzalis.
A XV. századtól esetleg bevezethették volna a reformáció hatását a refi vallás és papok megjelenesével, ez tovább tarkíthatta volna az európai országok versengését. Persze, ez itt nem az Europa Univerzalis.
Nah igen ez egy jó ötlet, vagy azt is meg lehetne oldani hogy a papokkal ugyanúgy lehessen irtani a rivális vallást képviselõ papokat mint a hereticeket. Mondjuk én alapból hatalmas jelentõséget adnék a vallásoknak mivel hogye ez a kor arról szólt.
én már próbáltam letölteni a filefrontról de nevetségesen lassan jött meg állandóan megakadt, máshol meg nem találtam meg
Ugyanígy segítség is megjelent az oldalon a modoláshoz.
A twonline.jatekok.hu-ra felkerült egy mod, Clash of Civilizations 1104-1530 elnevezéssel, az alábbi ajánlás mellet:
"1104-ben kezdõdõ mod, ahol az országok erõviszonyai meg vannak változtatva például a Magyar Királyság is erõsebb. Aki szívesebben látja nagyhatalomként a Német-Római birodalmat mint a dánokat, annak érdemes kipróbálnia ezt a modot."
"1104-ben kezdõdõ mod, ahol az országok erõviszonyai meg vannak változtatva például a Magyar Királyság is erõsebb. Aki szívesebben látja nagyhatalomként a Német-Római birodalmat mint a dánokat, annak érdemes kipróbálnia ezt a modot."
A szó klasszikus értelmében nem is bribe-olnak a hercegnõk, azaz nem fizetnek a generálisokért, de ha feleségül vetetik magukat, akkor:
1.) A másik nemzetnek eggyel kevesebb tábornoka (akár családtagja is!) lesz.
2.) Neked értelemszerûen eggyel több generálisod lesz,aki a királylány miatt még extra hûséges is (kb. 3-4 gyûrû minimum) - jobb mint a bribe-olt, mert az ált. a bribe miatt ingatag hûség malust kap.
3.) Termeli a királyi utódokat, de azok a fában nem látszanak. (Szerintem ebbõl lesznek a galád trónkövetelõk, de sajna lassan játszom, és 2 ilyen mukim van összevissza, majd kiderül)
Amúgy ami még gáz: a "ronda" hercegnõk. A diplomatákkal, papokkal szemben a hercegnõkben pont az lenne a pláne, hogy fiatalon hamvasok és üdék, elbájolják akár a másik fél diplomatáját, akár a másik fél hercegét/tábornokát. De nem, max 3 szívvel kezdenek!! De a twcenteren már kezdik orvosolni! ;-)
Na a rondaság átka, hogy max. 11-22% esélyed van a házasságra. Bukta esetén leírhatod a hercegnõt, akkor a célpont tábornok "elrabolja, lova mögé kötözi, hazaviszi neaderthali barlangjába és mindenféle perverz módon magáévá teszi" ;-)
... azaz a hercegnõdet a családfában mint bukott nõszemélyt jelöli a továbbiakban!
A bribe esetében a diplomatád próbál lefizetni egy ellenséges sereget/tábornokot, akkor ált. kiírja, hogy mennyiért áll át. Gyakran elõfordul (pl. gyalogbéka Senkiházzy rebelliseknél), hogy csakazért sem akar összeget megnevezni. Ez jórészt annak köszönhetõ, hogy a diplomatád nem elég képzett (kevés tekercse van). De néha puszta dacból sem, ilyenkor ha kiirja "not interested", (pl. a just rejected után), akkor fújhatod. :-)
["Az diplomacijjanak az û alapjairúl" címû rovatunkat hallották]
1.) A másik nemzetnek eggyel kevesebb tábornoka (akár családtagja is!) lesz.
2.) Neked értelemszerûen eggyel több generálisod lesz,aki a királylány miatt még extra hûséges is (kb. 3-4 gyûrû minimum) - jobb mint a bribe-olt, mert az ált. a bribe miatt ingatag hûség malust kap.
3.) Termeli a királyi utódokat, de azok a fában nem látszanak. (Szerintem ebbõl lesznek a galád trónkövetelõk, de sajna lassan játszom, és 2 ilyen mukim van összevissza, majd kiderül)
Amúgy ami még gáz: a "ronda" hercegnõk. A diplomatákkal, papokkal szemben a hercegnõkben pont az lenne a pláne, hogy fiatalon hamvasok és üdék, elbájolják akár a másik fél diplomatáját, akár a másik fél hercegét/tábornokát. De nem, max 3 szívvel kezdenek!! De a twcenteren már kezdik orvosolni! ;-)
Na a rondaság átka, hogy max. 11-22% esélyed van a házasságra. Bukta esetén leírhatod a hercegnõt, akkor a célpont tábornok "elrabolja, lova mögé kötözi, hazaviszi neaderthali barlangjába és mindenféle perverz módon magáévá teszi" ;-)
... azaz a hercegnõdet a családfában mint bukott nõszemélyt jelöli a továbbiakban!
A bribe esetében a diplomatád próbál lefizetni egy ellenséges sereget/tábornokot, akkor ált. kiírja, hogy mennyiért áll át. Gyakran elõfordul (pl. gyalogbéka Senkiházzy rebelliseknél), hogy csakazért sem akar összeget megnevezni. Ez jórészt annak köszönhetõ, hogy a diplomatád nem elég képzett (kevés tekercse van). De néha puszta dacból sem, ilyenkor ha kiirja "not interested", (pl. a just rejected után), akkor fújhatod. :-)
["Az diplomacijjanak az û alapjairúl" címû rovatunkat hallották]
Én úgy tudom, hogy igen. Ezenkívûl automatikus szövetséget és katonai áthaladást bizosít.
ha nekem van egy vazallusom, akkor az fizet nekem körönként valamennyit?
ha én vagyok valakinek a vazallusa, akkor én is fizetek?
ha én vagyok valakinek a vazallusa, akkor én is fizetek?
Igen szövetséget kell kötni, de tapasztalatom szerint a patch-alkönnyebb
Ebben a játékban sajnos számítani kell arra, hogy legalább 2 ellenséget beszerez az ember, viszonylag hamar. Szöetséget kell kötni. A távoli, a szomszédaid hátában kötött szövetségek stabilabbak, a szomszédos szövetségesekkelpedig ajándékokkal meg kell próbálni good v. perfect szinten tartani a viszonyt, bár nem tudom, ez mekkora garanciát jelent, ilyen élményben még nem volt részem. Katolikusként érdemes jóban lenni a pápával, így van esélyed arra, hogy az eselteg kiátkozott ellenségeiddel szemben a pápától keresztes hadjárat indításád kérd. Ha már végképp nem bírod a nyomást, és valaki felajánlja neked a vazallusságot, bátran fogadd el. Ez tapasztalataim szerint azonnal diplomáciai haszonnal jár, javulnak a kapcsolataid azon nemzetekkel, akikkel a hûbérurad is jóban van. Késõbb, ha megerõsödtél, lerázhatod magadról az igát.
Teddfel a patch-t.
Nem csak hogy képes megölni a kardinális a papokat, de még védettséget is élvez az eretnek tanokkal szemben. Egy nem kellõen tapsztalt papnál elõfordulhat, hogy maga is eretnekké válik, amikor a heretic-et igyekszik máglyára küldeni. A gyengébb hitü papot egyszerûen meggyõzo az eretnek. A kardinális esetében ez kizárt, a hite megingathatatlan.
Csak a TE verziód bugos..... Bug nélkül is lehet hozni 1000-et körönként, ha kereskedelmi szerzõdést kötsz Bizánc-al és két kereskedõvel selymet árulsz....
MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!
Ez a Közel-Kelet nem vmi népszerû hely. Kemény ellenség, lázadó lakosság. Vonzóbbá lehetne varázsolni, lenne is pár 5letem. Aki Jeruzsálemet birtokolja képezhetne zsidó kereskedõt. 2* annyit hozna a konyhára mint a többi 😊
ez a játék lényege 😄 ember küzdj és bizva bizzál 😄
jaja körönként 1000-2000 pénz és egybõl jobb belátásra térül 😄 Sõt én egyszer megcsináltam azt is hogy neki mentem angolokkal a franciáknak utolsó területük megtámadásánál kiátkozott a pápa, erre fogtam magam és a csigazabálók utolsó várát oda ajándékoztam a pápának 😄 Utána elég sokáig perfect volt a viszonyunk.
úgy értettem, hogy a nagyjukat lemészárolod azé valaki maradjon is termelni a lóvét hehe 😄
Mi van? Elég olcsóak a heretic papok?
A heretic eretneket jelent, és a heretic "pap" nem tartozik egyik frakcióhoz sem. Nemtom honnan vetted te, hogy elég olcsóak, amikor nem veszi õket senki. Nem is lehet õket vásárolni, csak néha megjelennek egy-egy teületen. A heretic semleges, viszont gátolja, hogy az adott területet katolikussá alakítsd a papjaiddal. Következésképpen rá kell küldeni a legképzettebb papodat, aki majd eretnekség vádjával máglyára küldi.
A heretic eretneket jelent, és a heretic "pap" nem tartozik egyik frakcióhoz sem. Nemtom honnan vetted te, hogy elég olcsóak, amikor nem veszi õket senki. Nem is lehet õket vásárolni, csak néha megjelennek egy-egy teületen. A heretic semleges, viszont gátolja, hogy az adott területet katolikussá alakítsd a papjaiddal. Következésképpen rá kell küldeni a legképzettebb papodat, aki majd eretnekség vádjával máglyára küldi.
hello! tutok segíteni? a pápai országgal vagy államal akorok lenni és azt, hogy lehet beálítani, hogy velük is lehesen lenni?
iLove oHs.
Területet akarok szerezni, de a pápa folyton kiátkozással fenyeget. Mit tegyek? Fizessem le?
láttam hogy a kardinális képes megölni a heretic papokat de kérdem én azo k elég olcsóak tehát ennek azért nincs sok értelme nem?
mondjuk elég tapasztalatlan vagyok e téren
mondjuk elég tapasztalatlan vagyok e téren
tudna vki abban segíteni h miért minden egyes szar nép engem támad állandóan??? a faxom kivan már... semmi rosszat nem csináltam erre mendenünnen támadnak... Venice, Milan, Denmark... jah meg MO. is...
Áh, a közel-klet zûrös hely, most inkább a napfényes spanyol tájakra vetem szemet...
Ha kiirtod õket akkor már nem kell bajlódni a térítéssel 😊
nem lázongósabb csak ki kell irta õket és áttériteni keresztény vallásra
Most már egyet értek. Nerm jó hely, túl sok elenség, meg azt vetem észre hogy még a lakosság is lázongósabb kdevû, nem éri meg.
Én nem is maradtam meg a szentföldön. Ölje bele a pénzt a rohadt erõs egyiptomi-török szövetség mellett akinek két anyja van 😛 Majd ha Kréta, Szicília és Hellász elfoglalásával biztosítottam az uralmamat a Földközi tenger keleti medencéjében, akkor vetem csak meg a lábamat a Közel-Keleten.
Na ez az Iasi, ez volt a másik ostromlott váram!
Összgevezve, hát kudarc volt mind két félnek a háború. Õk naygon legynegültek, a hatlmas seregük jórészt odaveszet, nekem meg hát rengeteg katonát kelettgyártanom, és ezek rengeteg pénzbe isk erültek, így amíg a mongolokkal voltam elfoglalva gondolni sem tudtam másfelé hódításra. Emiat thanyagolta el a szentföldet,aztán szép lsassn ki is szorítottak onnan, a végére Jeruzsálem maratd csak meg, aztán jöttek a timuridák. És nem maradt több közel-keleti birtokom. Denem baj addigra meghódíttotam amerikát.
Összgevezve, hát kudarc volt mind két félnek a háború. Õk naygon legynegültek, a hatlmas seregük jórészt odaveszet, nekem meg hát rengeteg katonát kelettgyártanom, és ezek rengeteg pénzbe isk erültek, így amíg a mongolokkal voltam elfoglalva gondolni sem tudtam másfelé hódításra. Emiat thanyagolta el a szentföldet,aztán szép lsassn ki is szorítottak onnan, a végére Jeruzsálem maratd csak meg, aztán jöttek a timuridák. És nem maradt több közel-keleti birtokom. Denem baj addigra meghódíttotam amerikát.
Én éppen ezért nem terjeszkedtem túl Iasi-n, mert így kevesebb energia a védekezés, közben el tudom foglalni az olasz csizmát, Bizánc európai részét, és a földközi-tengeri szigeteket. Másrészt A ruszkik és a lengyelek valamelyest felfogták a tatárokat, és így mindhárman meggyengültek, miközben én csak erõsödtem. Megvárom míg elfogy a mongolok pénze, aztán jöhet a kántörattak. Végigsöprök Kelet-Európán, és Prágától keletre minden az enyém lesz.
Lehet, de én nem merten nyílt ütközetet kockáztatni, két váramat ostromolta folyamatosan, (Halych, meg a másik nem jut eszembe de ott van a környéken) na a léyneg az hogy vagy 10 kör alatt folyaton vissza vertem az ostromoait, és egész egyszerûen, elfogyatak a katonái. Elfogadta a béke ajámltomat, sõt aztán szövetségsek lettünk.
szóval a künnyû lovasokból állósereg nem bírkozik meg a belsõ várral is rendelkezõ erõdökkel persze hamegfelelõ erõk védik.( íjászok, akik feél tudják gyûjtani a ostrom szerkezetek, gyalogosok, akik védik a falat, ha föl jutnának rá, meg lovagok ha még is betörnék a kaput. És nem árt ha a közelben van néhány egység felmentõ seregnek.
szóval a künnyû lovasokból állósereg nem bírkozik meg a belsõ várral is rendelkezõ erõdökkel persze hamegfelelõ erõk védik.( íjászok, akik feél tudják gyûjtani a ostrom szerkezetek, gyalogosok, akik védik a falat, ha föl jutnának rá, meg lovagok ha még is betörnék a kaput. És nem árt ha a közelben van néhány egység felmentõ seregnek.
Érdemes egyáltalán magyarokkal armour factory-t csinálni? Nem láttam egyetlen egységet aminél kiírta volt "next armor upgrade"-nek a legfejlettebb páncélt.
A tatárokra a legjobb megoldás egy híd. Ajánlott legalább 5 lándzsás, a többi meg legyen messze lövõ íjász vagy ostromgép vegyesen, de a legjobb az ágyú. És két gyors lovas sem árt, a menekülõk lemészárlására 😊 Eddig 4 seregüket semmisítettem meg ilyen csatában, és a serpentine bizonyult a leghatékonyabbnak, csak 150 pénz a fenntartása, és ütegenként hozza az átlagban 150 legyilkolt ellenséget, ami 3 üteggel és 2000 ellenséggel számolva már elég szép ritkítás. Hagyok egy kis helyet nekik a hídfõnél, hogy át ne törjék a lándzsásaim falát, mögéjük meg bepakolom a pavise crossbowmaneket, így nem kell skirmish módba tenni õket, úgyse tudnának elfutni a lovasok elõl. Az elején szokott lenni egy kis tüzérségi párbaj amikor a basiliskekket kilövöm a mongol rakétásokat, és a trebucheteket, aztán oda lövök ahol a legsûrûbben vannak, a legjobb ha a hídon kapja el õket az ágyugolyó. Az íjászokat végig hagyom lõni, ha egy-két tucat saját ember is meghal az még bõven belefér. Ha nincs ágyú akkor jó 5-6 trebuchet is, és ha nincs pavise spearmen, akkor középre ajánlatos tenni egy tartalék lándzsást, ha az elõl álló osztag teljesen felmorzsolódna.
Bugos a kereskedés!
Ha a legdélibb/északibb pontra mész, és fõvárosnak nevezed ki a hozzá legközelebb esõ városod, majd vissza az elõzõhöz, akkor - HA NEM TÖLTESZ VISSZA ÁLLÁST ill. mentesz - a kereskedõid körönként akár 2000-20000 florint/darab hozhatnak. Mondjuk egy olyan játéknál, ami hajlamos kilépni ez enyhén szólva lutri, de rendbe lehet tenni a kasszát pár kör alatt ...
Ha a legdélibb/északibb pontra mész, és fõvárosnak nevezed ki a hozzá legközelebb esõ városod, majd vissza az elõzõhöz, akkor - HA NEM TÖLTESZ VISSZA ÁLLÁST ill. mentesz - a kereskedõid körönként akár 2000-20000 florint/darab hozhatnak. Mondjuk egy olyan játéknál, ami hajlamos kilépni ez enyhén szólva lutri, de rendbe lehet tenni a kasszát pár kör alatt ...
A medve nem játék.
Kösz ok.
elég drága dolog (több(tíz)ezer florint), de függ pl a hadsereg méretétõl, egységeitõl stb...