Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PrasCo
Hmm...
Shogun - Mongolian invasion? =)
a.carkey
Azért valljátok be:
Közép-Európából nem volt egyszerû/nem igazán lett volna esély világviszonylatban is nagyhatalommá válni ...

Különösen, hogy Károly Róbert/Nagy Lajosig igazából európai mértékû külpolitikát nem igen folytattunk. Bár Skóciától Hispániáig mindenhol volt magyar hercegnõ, ez akkor sokat nem hozott.

Aztán ugye Lajosnak nem lettek fiú utódai. Egyik lánya ugyan késõbb Zsigmond felesége lett, de minden "nagyhatalmi tervünket" - ha egyáltalán lett is volna rá esély - megtörte Nikápoly, majd egy baromi sokáig uralkodó, Nikápoly után külpolitikailag eléggé impotens uralkodó ...

Lajos alatt ugyan ide-oda hadakoztunk Nápollyal, Velencével, stb., de hosszútávon esélyünk sem volt maradandót alkotni - Itáliában beékelni egy magyar területet, mint pl. az angoloknak Aquitaniaban, vagy az NRCS-nek Sziciliában ...

Árpádházi királyaink alatt Szent István belsõ gondokkal küzdött, pedig akkor lehetett volna európai terveket dédelgetni. László meghalt mire beírta volna magát a történelembe (I. kereszteshadjárat), Kálmán uralkodása végén állandóan rosszul döntött, utóda után ismét belsõ viszálykodás volt. IV. Béla központosítási terveit szétcseszték a tatárok, utána pedig gyenge uralkodók következtek.

Zsigmond után a Hunyadi klán tagjai közül pont a legrátermettebb - János - nem lett soha király, külpolitikai terveit - Balkán - a török állandóan keresztül húzta. Lászlót lefejezték, Mátyás egy ideig a központosítással volt elfoglalva, ill. a korona megszerzéséért küzdött, mire megszerezte rossz külpolitikával sem cseh király sem NRCS nem lett ... Mire végre bevette Bécset és esélye lett volna erõs külpolitikát kifejteni, meghalt. Az utána következõ királyokat inkább hagyjuk ...

Szóval így nehéz um. világméretben is jelentõs sikereket elérnie egy országgal, akinek nincs óceánja, határain hasonlóan erõs hatalmak ill. az állandóan aggresszív NRCS van, délen eleinte ott van Bizánc, a másik aggresszív hatalom, ill. amikor õk kiesnek, a törököt eszi oda a fene ...

A játékban viszont pont az a jó, hogy nem feltétlenül kell elkövetni az õsök hibáját, és jó terjeszkedéssel erõs nagyhatalommá lehet válni nemcsak Közép-Európában, hanem világviszonylatban is ...

Szóval irtó szar helyen voltunk nagyhatalmi tervekhez.

Trianonnál azért nem a Monarchiát darabolták fel, mert egy dualista (ez mondjuk csak elvekben) országot nem igazán lehet egynek tekinteni, hanem szétcseszték Magyarországot, illetve Ausztria elveszítette területeit.

A medve nem játék.

Pharaoh
Pontosabban már megpróbáltak többször partraszállni, de a japánok mindig visszaverték õket, így a tengeren kapta el õket a tájfun.

egyébként én is láttam régebben egy filmet a mongolokról, ott is említették ezt a japán ügyet, de ott a mongolok egy része partot ért, a vihar a hajóikat szétrombolta, így a mongolok nem tudtak visszavonulni és a japánok legyilkolták õket...
Bucser
A játék olyan szinten ki van egyensúlyozva, hogy talán Bizánc kivételével minden frakcióval ugyanakkora esélyed van nyerni... MÉg a Jeruzsálamben megjelenõ mongolokkal is...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Csak rajtad múlik mit hozol ki a lehetõségekbõl, de ha te csak könnyû játékot szeretnél, akkor menj az angolokkal, vagy válassz easy fokozatot. Nincs nagy bizalmad a mieinkben, pedig a hungarian nobles nagy dolgokra képes. Egész seregeket verek szét 6 ilyen egységgel 😊 Bár még csak az elején járok.

AMD64 2800+, 2x512DDR, Radeon9600

Bucser
Szerintem a hajók számát elírtad egy 0-val😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

a számok szerint egy hajóra jutott 3 mongól katona😊
ja jó csak lusta voltam visszaolvasni ilyen sokat. de azért beírtam mert egy horda igy puszult el... a vezetõjükkel együtt

Bucser
Ha visszaolvasnál tudnád, hogy a tatárok nem a kánválasztás miatt léptek le Magyarországról.

Mellesleg a Mongolok több hordát is alakítottak. Nem volt összefüggõ MONGOL BIRODALOM. Ezek a hadurak vetekedtek egymással folyamatosan.

haha!!! Visszatérve a mongolok hirtelen eltûnésérõl: Discoveryn olyan 13-14 óra fele volt egy mûsor, hogy a mongolok hogy tüntek el. 44 000 hajóval 140 ezer vagy hány mongól akarta elfoglalni japánt. de egyszer csak eltûntek a tengeren a hajók az emberekkel, állítólag nagy vihar lett, vagy szabotázs. odaveszett az összes mongól harcos. mivel odagyûjtötte a Khan az összes mongól hadat! Magyarországról meg azért vonultak ki mert meghalt a Khan, és aki utána jött Khan az indított tengerre ennyi hajót,embert... és odaveszett az egész mongol hadsereg. szal csak gondoltam beírom 😊

hy!
Lehet valahogy a gyártást gyorsitani egy kis pénzmaggal
és a pápának lehet e ajándékot vagy pénzt küldeni?
köcce a választ!

ez igaz, jásszunk a magyarokkal, elvégre azok vagyunk, de én megvárom amíg ki jön ahonosítás, és akkor magyar nyelven a magyarokal vezetem a népet gyõzelemre.

Ez igaz, deettõl még a kersztes hadjárat megtörtént. Akkor lenen ez igazán a világ szempontjából fontos ha miattunk marad el akersztes hadjárat.

talán te kezdted az egészet a 3720-as hozzászólásoddal zsenikém...
és miért ne játszhatnának a magyarokkal?
a török játékosok gondolom nagyrészt a törökökkel szeretnének játszanak, a spanyolok a spanyolokkal stb... mi ebben az érdekes?
Talán én is azért beszélek errõl zsenikém, amiért mindenki az utolsó 20 hozzászólásban.

Meg már eluntam hogy a harmincadik kis vérpistike kérdezi meg újra és újra, hogy hogyan lehet játszani a magyarokkal.

Bucser
na jó ere nem írok semmit mert nagyjából egyetértek csak az utolsó mondta erõsen hibás😄

és miért nem mész el sírni ezzel valamelyik politikai fórumra?
ez egy játék! és mindenki azzal a néppel játszik, amelyikkel akar...
Sejtettem, hogy megkapom a magyarellenes jelzõt, de nem vagyok az, csak próbálom reálisan nézni a dolgokat, amiben itt jelentõs kissebségben vagyok.
Az elmúlt idõszakban olyan hajmeresztõ dolgokat lehetett ezen a fórumon olvasni ("a magyarok megállíthatták volna a tatárokat" stb), hogy ideje volt a valósáról is beszélni már.
M.o. mint vezetõ európai hatalom? Talán 1400-ig, utána semmiképpen, csak egy a sok közül. Tatárjárás, háromrészreszakadás, török uralom meg hasonlók alatt pláne nem nevezhetjük vezetõ hatalomnak hazánkat.
Az osztrák-magyar monarchia létrejötte óta pedig igenis a 'csatlós' a megfelelõ kifejezés. Azóta csatlósok vagyunk, csak mindig másé. Legutóbb a szovjeteké, jelenleg pedig a külföldi tõkéé.

Bucser
HOgyha a saját hazám elbaszott valamit arról így is kell bezsélni. a trianonig vezetõ hatalom voltunk legenda meg maradjn meg csak legendaként.

Bucser
Szerintem meg az osztrákok. Csak ugye õket annektálták a II VH-ban minket meg nem. Mi örültünk, hogy visszakaptunk mindent... csak ugye mivel õket annektálták ezért õk mint gyõztes hatalom tárgyalhattak mi meg nem.. Nem trianonnál fingattak meg minket hanem a második világháborúban fingattukl meg mi saját magunkat igen alaposan kérem szépen.

Bucser
Végülis a sógoroktól lecsatolták Magyarországot, Erdélyt, Csehországot, Szlovákiát, szerbiát, Horvátországot Szlovéniát.... ÕK pl semmit nem buktak a bolton...

Egyesek olyan vakok a nagy történelmi fájdalomban hogy ihajj... Nem tõlünk csato9lták le õket hanem a Monarchiától!!! A Monarchiában pedig a Sógorok voltak akik irányítottak. Minket is lecsatoltak a Monarchiától!!!!

Csonka ország meg max azért vagyunk, mert 80 éve másra sem vagyunk képesek csak azt gyászolni amit elvesztettünk és nem pedig azt nézni, hogy mit tudunk tenni még.

A MIÉP valóban elég gyökér párt, és valóban nem körülöttünk forog a világ, de azt azért te is beláthatod, hogy a hármónk közül (németek, osztrákok, magyarok) messze mi lettünk a legjobban megfingatva trianonnál.
Nem kedvelem a MIÉPet, de az tény, hogy trianonnál elvették magyarország területének kétharmadát, és ez vérlázítóan igazságtalan.
Ráadásul hogy az elcsatolt területeinket olyan balkáni senkiknek adták, mint a románok, az különösen cinikus és szemét bánásmód volt.

Te beteg vagy ember,vagy legalábbis nem jártál történelem órára.
Magyarország vezetõ Európai hatalom volt Trianonig.
Lúzer mi?
Szégyeld el magad.A saját Hazádról így beszélni.

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

De mégis a mi Hazánk csonka és nem a sógoroké.

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

PrasCo
Továbbá emlékeim szerint egy idõben a pénzügyünket Európában csak Franciaország tudta megszorítani.
Bucser
Trianon eredménye nem azért volt az ami, mert tõlünk tartottak, hanem mert a Monarchiától.... UGyanis az Osztrák Magyar Monarchiában ott volt az iparilag nagyon erõs Ausztria és Csehország!! Trianon célja nem a magyarok szívatása volt, hanem a Monarchiáé....
Mi magyarok nem iparilag voltunk erõsek hanem mezõgazdaságilag. Ésez a Háborúban nem nagyon osztott szorzott hacsak nem a katonák kövérségével lehetett háború nyerni. Wake up Magyarország nem, körülöttünk forog a történelem ahogy az ta MIÉP hiszi....

Pharaoh
Német-rómaiakat nem kéne feltétlenûl nagyhatalmakhoz sorolni, hisz csak papíron, elméletileg létezett.

Politikailag meg ott volt L. Zsigmont aki az egyházszakadást szüntette meg ezzel lemondatott 3 pápát is egyszerre. Meg még lehetne sorolni elég sok mindnent. Egyáltalán nem volt Lúzer állam. Tartottak is tõlönk meg a németektõl a Franciák, aminek Trianon lett az eredménye.

Apache00
a keresztes hadjáratok idején pl elég nagy beleszolásunk volt a dolgokba, akkor mikor a szárazföldi seregek hazánkon keresztül akartak átvonulni. Több királyunk is volt aki megtagadta az átvonulást, és sokszor pedig feltételekhez kötötték az idegen seregek országba valo érkezését. Azért egy csicska ország ezt nem igen tehette meg volna. Könyves Kálmánnál pl volt olyan, hogy egy erös föként franciákbol állo sereg akart átvonulni hazánkon. Meg is engedte ezt, de mikor meghallotta hirét, hogy vonulásuk során fosztogatni kezdtek, rommá verte az egészet, és minden értéküket lefoglaltatta, a maradék bandát, pedig szépen kitessékelte az országbol. Utána pedig még a pápa sem mert beszolni, söt uj megállapodást kötöttek, az elöbbieknél szigorubbat. Azért ebben az idöben merész dolog ilyet csinálni, könnyen kiátkozással járhatott volna.

Hát szerintem magyarország, ebben a korban, közephtalom volt, ám egyed idõkben közel került a nayghatakmi pozícióhoz, de! itt közép-európában ebben az idõben a magyarok számítotak vezetõ hatalomnak.
Dea nayghatlmi státusz szerintem nam csak a nayg hadsereget, és gazdagságot jlenti, ha nem hogy menyire szól bele a világ eseményeibe, menyire befolyásolja a világ-politikát.
Igazából magyarország, sohanem tett iylesmit, nem szólt, nem szólhatot bele a világ nagy eseméyeibe.
Bár igaz am igaz mi tartottuk vissza a törököket, akik ha nem lettek volan a magyar végvárak elfolglalják Bécset.

Apache00
ja és még annyi, hogy ez a korszak, amit ez a TW felölel, pont még a dicsö történelmünkröl szol, ezért ezekre a magyar egységekre ránézve (ha még nem is hitelesek) nyugodtan lehetünk büszkék

Apache00
Ez azért erõs túlzás, a 16. századig egy erõs középhatalom voltunk, és néha, egyes királyaink uralkodása alatt (pl Nagy Lajos) pedig még a legerösebbek szintjére is felnöttünk. Érdekes modon a németek és osztrákok soha nem tudtak egy kis darabot sem elfoglalni az országunkbol a középkorban (vagy csak néhány év erejéig), söt a magyarok többször dulták fel Karintiát és Stájerországot, valamint a morva területeket.
Tudtad,hogy Mátyás idején Mo Europa második legerõsebb országa volt pénzügyileg és (a törököket nem számitva) katonailag is? Ezt pedig még gimiben is tanitják. És ha még német-romai császár is lehetett volna...

A kor nagyhatalmaihoz képest (Franciák, Német-rómaiak, törökök,tatárok) akkor sem voltunk tényezõk.
Magyarország katonai és politikai szempontból egész történelme során egy lúzer ország volt sajnos. Elég tudni hogy a valóságban ez volt a helyzet, nem akarom még játékban is viszontlátni a sorozatos ballépéseinket.

Tán mert magyarok vagyunk és szeretnénk kis hazánkat nagyhatalomként látni, legalább játékból 😊

AMD64 2800+, 2x512DDR, Radeon9600

Hogyan?

Minek akar mindenki a magyarokkal játszani, sosem értettem.

ezaz sikerült megoldani, hogy a pápai országgal a mongolokkal és a trimudummal vagy hogy írják lehesen lenni a garand campingba

iLove oHs.

már nem kell aszzem metaláltam😊

iLove oHs.

valakinek már megsikerûl oldania, hogy a pápai országgal lehesen lenni?

iLove oHs.

Jászd k ia játékot, valamelyik ,,nagy nemzetel, vagy tölst lehozzá egy mod-t, vayg elmentést, vayg csalást. Ennyi .

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Bucser
Használd a keresõt alul... Írd be minden nép vagy all faction.. nem túl nehéz... bár ha ez meghaladja az erõdet hogyan fogsu játszani egyáltalán??

Visszaovastam, lehet hogy nem elég figyelmesen, dfenem találtam!
PLS vki írja már le!
Elõre is köcc!

Bucser
Egyébként Boldog karácsonyt mindenkinek😊

Bucser
HOgy lehet keresni a topicban és hogyanlehet visszaolvasni???

Ezek a kérdések miért nem jutnak soha egyik agyatlanul kérdezõ eszébe sem? KArácsony van vagy sem a hülyeség és a lsutaság még akkor sem lesz erény.

Hogy lehet a Magyarokkal, és a Dánokkal gamezni?

Apache00
Talán probáld meg arrébb vinni a hadvezéred, meg épitkezni, egységeket gyártani stb. A lényege röviden: háboruzz, foglalj területeket, épits birodalmat, az ehhez vezetö ut már rád van bizva.
Annyi lehetöség van, azért annyira nem bonyolult a játék, még ha esetleg annak is látszana... nem igaz hogy nem tudsz mit csinálni. Probáld meg kitapasztalni a dolgokat, és ha vmi nem megy, akkor legalább már tudsz konkrétumot is kérdezni. Ha megszerzek egy játékot, nem rohanok egyböl kérdezösködni, hogy mit hogyan, elvégre ez egy játék, tul sok mindent nem tudsz elrontani. Az ember pedig saját tapasztalataibol tanul elsösorban.
Na jo játékot és további kellemes karácsonyt

nem értem nem értem egyszerûen nem megy
végre eljutottam odáig hogy körönkén átlag 5000 et profitálok a német római birodalommal erre jön velence milánó a dánok a lengyelek meg a pápa elfoglalják bolognát frankfurtot és oda minden a hadsereg meg a pusztitás miatt körönkénti - 8000 et kapok pedig nyaltam a pápa seggét és amikor ott voltam hogy elfoglalom velencét kiátkozással fenyegetõzött bezzeg amikor velence foglalta el bolognát ..... 😞
a környezõ területeket neked kell felfedezned (kémmel, diplomáciával vagy egyéb karaktereddel), de ajánlom elõször a tutorial módot, ha ennyire nem tudod mit kell csinálni...
Kedves Apache legalább Karácsony tiszteletére eltekinthetnél a viccelodésdtol és ha okasat nemtudsz akkor legalább ne írj semmit.Egyszeruen ha a térképen Magyrország mellet se város se ország se ember se semmi nincsen akkor mit nyomogassam az egeret.