Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tomalak
vágod mit jelent ez? "politikia felfogástól fügetlenül"
fõleg hogy tudtommal egész sg-n tiltott a politika...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Mi történik ezzel a topikkal?<#wow3> Gyengébbek kedvéért ez a MEDIEVAL 2: TOTAL WAR topik. Az SG-n belül a Játékosok fóruma. Nem vagyok moderátor de tisztelettel megkérek mindenkit, hogy legyen saját maga moderátora. Ne legyen több politika, hacsak nem a Pápai államok és Velence viszonyáról szól...

MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!

Apache00
a magyar mentalitás az, ami legtöbbször nem az

Ha már Bucser belevitte a politikát...
Aki megválasztja ezeket a posztkommunista pártokat (a Fityiszben is egyre több az exkomcsi), az tényleg predesztinálja magát arra h vesztes legyen, de ebben javuló tendenciát látok, az önkormányzati választásokon a szavazáson résztvevõknek kevesebb mint 40 százaléka szavazott a parlamenti pártokra, ami figyelembe véve a választási részvételt, a társadalomnak még a negyedét sem teszi ki.

a nemzeti öntudat szép dolog csak a realitáshoz általában köze sincs... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Lehet, hogy te normális vagy, de a többség tényleg nem az.
Most ugyanazt mondtad, más szavakkal, de a magam és a normális emberek nevében kikérem ezt a jelzõt. Ha te vesztesnek érzed magad, és siránkozol, az a te bajod. Én nem érzem magamat vesztesnek azért mert magyar vagyok, sõt, sokkal jobban érzem magamat mintha pl. angol lennék, és az õseim "civilizálás" címén lemészároltak volna jópár, kihegyezett mangóval felfegyverkezett õslakost.

igy van, bár az én szemszögembõl a kettõ ugyan az mert az ország a benne lévõ emberektõl az ami 😊

Apache00
Ott a pont 😊

Bucser
Rendben: Az Ország nem lúzer.
A lakói és irányítói (politikia felfogástól fügetlenül) azok. Jobban tetszik?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

a lúzer TE vagy és nem az ország<#mf2>

bgabor neked rokonod a "B" Endre?? Mert az megmagyarázná, hogy miért írhattál ekkora baromságokat<#eplus2><#hehe>

nekem az jött be hogy kb 2 körönként 500at adtam hogy javuljon a reputáció
100 florint igencsak kevés a diplomáciában, ezresekben gondolkodj vagy kisebb összeget, de több körön keresztül... és ne támadd meg semmilyen módon...
Valaki válaszoljon lécci a kérdésemre.
Hogyan lehet a relation-t és a reputation-t javítani?
Nem egészen így tanították a PTE-n, ezt a következtetést én magam vontam le.

Apache00
sztem a Dunai Konföderáciora gondolsz, szép gondolat volt, csak a kor viszonyai nem engedhették meg, de ma már méginkább kivitelezhetetlenebb lenne

A "settlenemnt details" gombnál tudod megnézni többek között a vallások arányát is. Nagyon egyszerûen el lehet érni a célt, építs templomot és küldj a tartományba pár papot.

A Pápa ad egy küldetést, de nem tom megcsinálni. Ez a neve: "Spread the World of the Lord"! A népesség 66% legyen vallásos. Ezt hogy kell megoldani, és hogy tom megnézni hogy hány %?

BlackShadow
úgytudom évszámot néz a játék az eseményeknél.. már többször levolt írva asszem, írd be a keresõbe, h mongol invasion pl elvileg kidobja )

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

szép napot fórumozók!
fel tudna valaki homályosítani arról, hogy nagyjából mikor következnek be a nagyobb reformok a játékban (pl puskapor,mongolok stb), mivel az egyik modot felraktam és most 1 kör=0.5 év, így kb 1190re hardon kinyomtam egy hosszú kampányt és semmi ilyen nem volt
vajon ez körfüggõ vagy évszámfüggõ? arra gondoltam, hogy mivel a játékban alapban nem évszámok voltak, nem az számít
elõre köszi az esetleges választ
BlackShadow
áh.. még mindig nem túl aktív az nmy😊 boldogan megvárta, míg mind a 2 ballistámból kifogy a töltet és körbevettem õket (szó szerint 😄)

az meg megint egy faszság, h egy kimaxolt iszonyu rutinos bérgyilkos belehal egy 3-4 csillagos gyilkos likvidálásába..

azt meg nemtudom, h bug - é, de portugáliával nem tudok szövetségre lépni :\ eleinte az voltam, de mikor betámadtam a mórokat felbomlott a szövetség, mert portugália és a mórok jóban voltak.. mióta portugália is a mórok ellensége, nincs alliance opció, pedig very good a rep-em velük :\

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Azért közel sem volt annyira rossz a helyzet a kisebbségek szempontjából, mint most a magyaroknak a határon túl, de abban teljesen igazad van h rövidlátó volt a kisebbségi politikánk, fõleg Kossuth részérõl, aztán késõbb már bax6ta a Duna-menti Köztársaságát, vagy milyen nevet adott neki.

a.carkey
Hát igen, volt rá esély, hogy jobban kijöjjünk, de ugye akkoriban nem volt jellemzõ, hogy egy magát erõfölényben érzõ nép jótékonykodjon ... 😞

Az biztos, hogy 21. századi mértékkel nézik 100 évvel ezelõtt a dolgokat, vagyis itthon ki vannak téve a kisebbségek helységnévtáblái, van önkormányzatuk, tényleg vannak lehetõségeik (pl. saját nyelven tanulás), biztos máshogy csinálták volna.

A medve nem játék.

Apache00
"SOHA nem volt "nemzetállam" a hazánk"
Ezzel ki is mondtad a lényeget, tul sok nép keveredett itt már nagyobb számban a 19. századtol, a mostani Mo területén kivüli részek nagyobb részén már többségbe kerültek a más nemzetiségek lakosai. És meg is indult ezzel egy szép lassú folyamat az elválásuk kimondása felé. A 19. században többször is kisérletet tettek egyfajta autonomia kivivására (lásd, pl mikor a szabadságharc kitörése elött a szerb elökellök Kossuthék elé járultak, hogy adjanak nekik autonomiát, a parlament mnkájában részt vehessenek, cserében mindenben támogatják a magyar érdekeket, azonvban elutasito választ kaptak, mire ök kijelentették hogy akkor nyugodtan számithatunk egy másik ellenségre a habsburgok mellett. Ez szerintem elég nagy baklövés volt tölünk ugyanis komoly szövetségest jelenthettek volna, ellenben igen komoly eröinket kötöttek le a délvidéki harcok. Ugyanigy a szlovákok nagy része ellenünk fordult, a románok meg végképp megoszlottak, aki többet igért oda álltak.)
Aztán a Monarchia idején a jo magyar politikusok szintén lesöpörték az asztalrol a kisebbségekkel valo tárgyalási kérelmeket és követeléseket. Végül ez vezetett oda, hogy már a világháboru kitörése elött elkezdték megtervezni elszakadási lehetöségeiket. Mivel elég rossz oldalon álltunk, ök meg jol helyezkedtek, igy mikor benyujtották az antantnak a számlát, azok könnyedén rábolintottak. De hát mért is ne tették volna, háboru idején az a lényeg hogy nyerjenek, az meg hogy a távolesö és ellenséges Mo sorsa hogy alakul, már rohadtul nem érdekelte az antantot. Szerencsétlenségünket tovább növelte, hogy éppen kiválo cseh/szlovák és román politikusok puhitották meg az antant vezetõit, igy meg is kötötték 1916-ban a titkos szerzödéseket arrol hogy a történelmi Mo testéböl ki hogyan részesedik. Eekkor, jelzem zárojelben, a háboru sorsa még egyáltalán nem dölt el, a kimenetele kétséges volt, tehát szüksége volt az antantnak a belsõ ellenállokra (cseh/szlovák/szerb stb) is.
Ugyhogy elég nagy pofont kaptunk a történelemtöl, amelyet még Apponyiék sem tudtak visszaforditani a tárgyalások során (elvégre az ügy már joval korábban el lett simitva)
Ugy gondolom ha a 19. században más lett volna feléjük a hozzáállásunk, pl legalább, ha azt megengedik hogy nemzetiségi iskoláikban anyanyelven is tanithassanak, akkor sokkal jobban is kijöhettünk volna a dologbol.

Azt szeretném megkérdezni hogy épitkezésnél , fejlesztésnél mire kell odafigyelni ? Volt egy citadellám gyárthattam benne lovagot , kardost , lándzsást stb . A baj csak akkor következett amikor elkezdtem átalakitani city-vé a várat eltünt az összes kardosom , lovagom elit szárazföldi egység gyárthatóság , kivéve az ágyú stb ! Miért ? Mit nem fejlesztettem ki ? Vagy egyszerüen nem érdemes a várost eröltetni mert akkor az ember lemarad a fegyverkezési versenyben ? Németekkel játszom . Lehet ezeknek is menni amerikába ?? Vagy csak a spanyoloknak ? Hogyan kell ésszerüen fejleszteni , mik a buktatok ? Vagy ami katonai plussz az gazdasági minusz ? Érdemes-e az összes várat várossá alakitani ? Hogyan lehet ugy települést fejleszteni hogy nagyon jó katonai egységeim is legyenek ? Pl Bécs Itt nem let várat stb felhuzni ? Csak városi polgári haderõt tudtam fejleszteni !
Ausztria vesztesége egész más jellegû mint a mienk, ugyanis az az ország nem egy -vagy több- nép igazi otthona volt, mint Magyarország, hanem egy család magánbirtoka, és csakis azért jöhetett létre, mert IV. (Kun) László megnyerte Albertnek a 2. morvamezei csatát (bár nem te írtad, de ennyit arról h nem volt számottevõ befolyásunk az egyetemes történelemben). Számomra érthetetlen h miért próbálod úgy beállítani a Monarchia felbomlását, mint azon belül Magyarországét, hisz annyi történt hogy a Habsburg család különbözõ úton-módon szerzett birtokai a továbbiakban külön utakon jártak. Évszazadokon keresztül próbálták egybegyúrni, de sosem lett koherens birodalom -bár nem véletlenül lõtték le a mi trónörökösünket- , ellenben Magyarország egy páratlan földrajzi és gazdasági egységet képezett 1000 éven keresztül, amit brutálisan, kegyetlenül és minden racionalitást mellõzve szétvertek. Emlékeztetnélek arra, hogy SOHA nem volt "nemzetállam" a hazánk, még a honfoglalás után sem, és szerintem pontosan ez (volt) az erõssége, mert a kultúrális sokszínûség és a változatos génállomány, kiváló embereket adott ennek az országnak, pl. Petõfi, a Hunyadiak, a Zrínyiek, stb.

Úgy látom, h te már annyira hihetetlenül "realista" vagy h átesel a ló túloldalára, és egy szép napon a saján népedet és szülõhazádat fogod ócsárolni, és lejáratni külföldiek elõtt. Sajnálatos dolog h úgy tanították neked a történelmet, h mindig is "lúzer" ország voltunk. Normális önértékelés nélkül nincs büszkeség és hit, ami mindenféle negatív érzelemhez vezethet.

hihetetlen vééégre sikerült normális gazdaságot létrehozni velünk(magyarokkal) enyém zágráb szófia bécs nürnberg prága....
de egy valamit nem értek hogy a francba likvidáljam az ellenséges kémeket
van 1-2 saját kém a városba de ha kiûzik õket akkor visszajönnek az asssasinnal nem lehet megölni mert ien 5-7 százalékos esély van rá csak..
Szerintem a cavarly charge még mindig szar, csak most máshogy, mint a patch elõtt.

Ja, most a franciákkal nyomom, legálisan akarom feloldani a magyarokat 😊
Hello!
Most kezdtem el játszani a játékkal, a rome-ot meg a medieval elsõ részét sokat toltam. (Sõt az EB-vel még mindig játszom.)
Két kérdésem lenne:
Hogy lehet javítani a relationt illetve a reputationt egy másik állammal? A németekkel pl. szövetségben vagyok, a relation "so-so", ám amikor akartam neki adni csak úgy 100 aranyat, nem fogadta el.
A másik pedig, hogy egyik körröl a másikra egyszer csak megszûnök háborúban állani egy országgal, avagy minden átmenet nélkül felbomlik a szövetség, pedig egy hercegnõ révén kötöttem volt.
Lehet, hogy kiírt vmi üzenetet, de azt nem vettem észre, csak az tûnt fel, hogy az egységekre mutatva azt írja ki, hogy neutral.
Apache00
Ha szépiteni akarunk rajta egy kicsit, akkor mondhatjuk magunknak azt is, hogy azért volt egy-két ilyen "rambo" a középkorban 😊
pl ilyen volt Jacques de Molay, az utolso templomos nagymester, aki -mielött el tudták volna fogni Szép Fülöp katonái- több mint 100 intrudert nyomott le egymaga (és ez nem legenda) Ezután öt kinozták a legtovább a vallatások során több éven keresztül, de mégsem köpött semmit (amugy a vallatások olyan hatékonyak voltak, hogy a több 100 templomosbol mindössze páran nem nyiltak meg, köztük ö is) Mivel szóra nem tudták birni, és a nap 24 orájábol 25öt volt már eszméletlen, igy megkegyelmeztek neki egy kivégzéssel, ahol a jol ismert átok elsütésére még futotta erejéböl. És láss csodát, fél éven belül Fülöp és a közvetlen közeli összes családtagja +a pápa is megtotolt, és rá nem sokra a capeting dinasztia összes tagja meghalt. Talán még Rambonál is brutálisabb lehetett a ficko 😊
Amugy voltak ám magyar Rambok is, mint pl Hunyadi Jani meg Kinizsi Pali és sokan mások. (õket többnyire ellenfeleik is annak nevezték, ugyhogy nem hinném hogy csak egyszerü legendárol van szo)

ez általában így van eben a játékban....

Érdekes keresztes hadjáratbanvolt részem, ugyanis rajtam kívül senki nem csatlakozott, így egyedül kellett elfoglalnom Jeruzsálemet.<#fejvakaras>
A japán elleni mongol invázióról: Egész pontosan két mongol támadás volt. 1268-ban Kubilaj kán követet küldött a bakufuhoz, és felszólította a megadásra mint egy kis ország uralkodóját. az elutasító válasz után 450 hajón 15000 harcost küldött akik 1274-ben szálltak partra japánban. A szamurájok több mint egy hónapig harcoltak, de a csatát egy hatalmas tájfun döntötte el. Kubilaj kán 1281-ben újabb nagyobb flottát küldött 4400 hajón 140000 embert. De erre a támadásra a japánok már felkészültek, az eltelt idõ alatt az egész ország fegyverkezett, erõdöket építettek, a partra szállt mongol haderõt a japánok sikeresen szétverték, ezután egy újabb tájfun a mongol flottát is elsüllyesztette. Nem véletlenül nevezik a japánok a tájfunt kamikazénak azaz isteni szélnek.

Bucser
Kell egy családtag akinél 6-7 fullstack unit van. Aztán alul a karakter lapján bal szélen van egy gomb, hogy join crusade. Ha nincs elég egység akkor szürke ha van akkor beszínesedik. Ezután vehetsz fel crusader zsoldosokat😊 (legolcsóbbak és nagyon jók😄 pl a crusader knights egység baromi erõs😄 csak vigyázni kell rájuk , mert nem gyárthatóak így ha elpusztul valamelyik egység annak pápá. csak a köv cruade alkalmával vehetsz újat😊 vuiszont poén, hogy upgradelni (páncél) lehet õket és ilyenkor feltolja a létszámukat maxra is😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

tobias88
crusadot hogy lehet indítani??? mert megkérni a pápát tudok, de csinálni hadsereget, arra nem jöttem rá hogy kell
BlackShadow
áh...még mindig középkori rambók a generálisok.. egyedül kinyírt 30 feudal knights-ot mig meghalt..

morreau
Amugy szerintetek milyen lett az új patch? Kielégitö-e vagy sem?
Szerintem élvezhetöbbé tették a játékot. Gondolok itt a diplomáciára és AI-ra föként. Alapjátéktol én személy szerint a falat kapartam már.
Én most ezzel a török moddal küldöm 1.1el... szerintem jobb a felosztás benne mint a simában + tetszenek az apróbb változatások is, pl.:több egység gyártható 1 kör allatt.
Érdemes kipróbálni! <#eplus2>

morreau
Igen, valóban igy történt. Csak érdekességképpen: a japánok ezt a hatalmas vihart nevezték el elöször Kami-Kaze-nak (magyarul isteni szél). Aztán kicsit késöbb a Csendes-óceánon ez már vmi egészen mást jelentett... mint azt tudjuk.

valaki tudja hogy hol lehet jó replayeket letölteni?

iLove oHs.

Jól néznek ki de nekem a Vár tetszet legjobban C:

Tom hogy nem tok hejesen magyarul irni vazze , :D extasys kenguru\" by meow:D

PrasCo
...és a "maradék" három:

Amúgy személyes kedvencem a tizes.
PrasCo
Üdv!

Mára bõ 1200 kép halmozódott fel a cékettõspontomon, de a tga elég húzós méretû állatfaj, fõleg csapatban, úgyhogy kitakarítok.
De elõtte szeretném megosztani veletek egy hosszantartó válogatás eredményét, azokról a képekrõl, amelyek a legszebbek, legjobban sikerültek, vagy a legegzotikusabbak.
Törekedtem az objektivitásra, tehát, hogy tényleg szép avagy érdekes legyen, és ne azért kerüljön ide, mert "Bazze, erre emlékszem, itt szopattam be Velencét úgy, mint a rongyot". =) Így állt össze egy kis Top 13, amit fogadjatok szeretettel. 😛

hzsolt
visszarakattam a régi bannert, ez is jobb mint a BIBI. <#nevetes1>

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Gerbill
A Franciákkal még nem játszottam, csak a Spanyolokkal a magyarokkal az Angolokkal és egy kicsit Velencével. Namost Spanyolország rövid kampánya röhejesen könnyû volt, mindjárt kezdésnél elfoglaltam az összes portugál területet kivéve egyet, de pár kör múlva azt is bevettem, a mai Franciaország Nyugati partvidéke végig az enyém volt A Portugálok és lázadók elleni csatákbanban több hadvezérem is viszonylag sok csillagra tett szert, namost velük megindultam a mórok felé és hát könnyen legyõztem õket, de olyan sokat kellett vándorolnom a sivatagban, hogy már nagyon untam, de végül elfgolaltam minden városát és nyertem.
Az angolokkal nem játszottam végig, de megint csak jó helyzetben van az ország, mert ha a skótokat még az elején elpusztítom, akkor nemigazán kell védeniaz északi területeket, meg ha kell is, olyan közel vannak a városok, hogy 1-2 kör alatt ellehet érni a fõvárosból a legészakabbi településre.
Velencével megint nem játszottam sokat, csak a pápai államot akartam elfoglalni, hogy megnézzem akkor mi történik, de semmi, úgyhogy hagytam is.
Dániával nem játszottam, deamikor a magyar birodalommal elfoglaltam Dániát, akkor nagyon jó kereskedelmi helyzetben voltam, az angolok felé ment kb 6 hajóút, a másik oldalra is jónéhány, ráadásul megint könnyen védhetõ

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Bucser
Próbáltad már franciaországot? most velük kezdtem alulról már jönnek a portugálok meg spanyolok és úgy gondolták a 3. körben miután megszöktettem az egyik generálisát az angoloknak, hogy õk is bekopogtatnak... Azt hittem nem esnek nekem ilyen hamar...elsõ körben bevettem 3 rebel várost. (Bordeaux, Rennes, Dijon) Elszedtem Robertet az angol kezdõ frakcióból valamint elkezdtem megerõsödni... nem nagyon megy alulról Bordeaux-hoz megérkeztek a portugálok Toulusse-hoz a spanyolok a 3. körben és most az angolok próbálják bevenni Párizst....

A francért fordulnak azonnal ellenem mikor még tele vagyunk rebel territory-kkal (Hamburg Bruges Antwerp északon) és még metz is szabadon van keleten... a francért engem puzerálnak azonnal?😄 A 3. körben😊 eddig soha nem kerültem háborúba (és mindjárt 3-ba) ilyen hamar.

Gerbill
A játékban is, szerintem Magyarország a nehezebbek közé tartozik, mivel minden irányból másik ország vesz körül, míg Angliánál, vagy Spanyolországnál 1-2 terület elfoglalásával, olyan határokat hozhatunk létre, ahol max csak tenger van és oda alig kell haderõ, viszont Mo.-nál szinte minden városban tartani kell egy nagyobb sereget, mivel a déli szomszédoknak(Velence, Bizánc) gyorsan elfogyik a terjeszkedési területük, és ilyenkor tûlünk próbálnak meg szerezni. Lengyelország még úgyahogy elvan magában, mindaddig, amíg vannak lázadó területek a környékén és tud terjeszkedni. Nyugatról pedig a német Rómaiak, akiknek szinten ha kedvük van megtámadnak, ha nem nem.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.