Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Caroccio jó valamire, vagy csak úgy jó mert szép?
Nekem volt pár nagy csatám az elején. Velencével voltam és kötögettem a kereskedelmi szerzõdéseket, építkeztem, elfoglaltam két lázadó falut, oszt a 12. körben a bizánciak úgy gondolták Durazzo jobban mutatna az õ szineikben. Elég nagy sereggel jöttek, így elvitték elsõre. Gondoltam csinálok pár katit, oszt visszaveszem. De a köv körben a Németek neki estek velencének, a magyarok meg zágrábnak. mind kettõt akkor még visszavertem, de a magyarok 2 kör múlva egy másik sereggel elfoglaták zágrábot, a németek helyett, meg a Milánóiak velencét. Mire felocsudtam volt Kréta 3000lakossal, ahol partra szállt egy full bizánci sereg, meg volt egy kastélyom, pénz nélkül😞(( mindez normál játékban. Elfelejtettem szövetséget kötni, míg a másik 4 ori szöviben volt.
Egyébként tényleg 2 DVD a játék?
Ebben a játékban is az elején nevetségesen kicsi csatákat kell játszani, vagy normális seregek vannak?
újabb patch még nem jelent meg?

red bull
THX

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

Rage47
google !
én innen szedtem
Rage47
Makrók<#nezze>
tobias88
ezt hogy csináltad és a keretezést?
red bull
Akkor légyszives mond meg nekem hogy, honnan lehet olyan 1.1 es patchot letölteni ami jó is?!...Majd egy linket megköszönnék...😄...THX elõre is

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

Bucser
máskor ne itt....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

red bull
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sorry csak kipróbáltam

red bull
öhö

ZaJanga
de elég erõs azé én csak lenyomtam
az utolsó csata volt a legjobb!
egy híd volt köztem és az õ 3 csapata között.
szép képek lettek a csatából!
hulla hegyek!
😉

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

red bull
Honnan lehet olyan 1.1 es patchot letölteni ami jó is?!...Majd egy linket megköszönnék...😄...THX elõre is

Rage47
spearman jó a lovak ellen😊
Kopiati
Én mindig a mezõgazdaságra rágyúrok aztán jöhet a kovács....
nekem lovagjaim voltak már amikor másokmág csak speamennel nyomultak....

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Én is magyarokkal vagyok már jó ideje (ritkán jáccok), és mindíg minden szomszéd ellenfél. Legutóbb, mikor likvidáltam az utolsó lengyel kastélyt, nekemugrott milánó a maga 3 tartományával (szemben az én 30ammal), 2 körrel azután, hogy jelentõs összegért very good viszonyt alakítottam ki velük. Szal az AI így tartja a nehézségi fokozatot.

Másik érdekesség a Mongolok. Mivel a kaukázustól északra számítottam a megjelenésükre, és a ruszkik elég erõsek, csak Kievig nyomultam, hogy az elején elszórakozzanak egymásal. Most a ruszkik a legaktívabbak ellenem, a nyugatiak nem nagyon szorongatnak. Erre a mocsok mongolok elõször hol tûnnek fel? Hát kis-ázsiában, elsétálnak Nikápolyig, ami épp a lázadóké, de nem érdekli õket. Visszamennek Antioch alá, és ott kezdenek letelepedni a török-egyiptomi határon. És eltiporják mindkettõt, nameg elveszik a szentföldet az angoloktól. Most aztán mehetek semlegesíteni a ruszkikat, mert már nagyon elegem van a szúrkálódásaikból meg a papjaikból. A mongolokat meg meghagyom a timuridáknak 😊

AMD64 2800+, 2x512DDR, Radeon9600

Rage47
tök jó, a pápa Touluse ellen keresztes hadjáratot indított, ami már vagy 100 éve az enyém, és ilyen hadjárattal foglaltam el.😄 remélem nem fog most minden állam rámtámadni😄 bár Anglia már csatlakozott a hadjárathoz... 😊
Én is így szoktam, mert megvan az az elõnye, hogy nem kell rendet fenntartani, elég otthagyni a legszarabb egységet, és lehet menni tovább. Ez azért nagyon jó, mert így a katonák hivatásuknak megfelelõ munkát kaphatnak, ami szerintem a hódítás. A legutolsõ paraszt is jól jön a seregbe, ha nem fér bele akkor jólesz a frissen elfoglalt városba.

Egyébként ha folyton minden szomszédodat megtámadod, nem bánt senki, és pénzügyi gond sincs, mivel a fosztogatás tök jó "üzlet."

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Rage47
én szinte egész Európával hadban álllok, folyamatosan támadnak innen-onnan. Szerencsére már akkora a birodalmam, hogy jóformán meg sem kottyannak😄 Kíváncsi leszek milyenek harcban a keleti népek majd...
Timur nem elég komoly ellenfél?!

adios
Szerintem azért nem mindig válik be a taktika, mert igaz nem lázadoznak egy jó ideig, viszont abban a városban sokkal kevesebb egységet tudz legyártani, mivel nincs hozzá "nyersanyag" vagyis megfelelõ számú ember.És ez például elég kellemetlen,ha például egy ellenséggel határos városról van szó vagy ha netán megtámadnának és nem tudsz elég katonát legyártani.Én legtöbbször a második lehetõséget választom, mivel abból több pénz is folyik be, és elenyészõ a civil veszteség is.

Nekem annyi kérdésem lenne: nem tetszik, hogy nem az évszámnak megfelelõen idõsödnek a karakterek, de mivel a 2kör=1év megoldással meg nagyon lassan csordogál az évszám, s nem lesz igazán jó, hpgy 1150-re Late technológiájú dolgokkal (minusz puskapor) mászkálok, nem lehetne valahogy másként szinkronba hozni az emberek biológiai korát az abszolút dátummal?
ZaJanga
Épp megjött Timúr és népi zenekara.
Apró fogadóbizottságot küldtem eléjük megbeszélni a dolgokat.
Elég erõsek de nemsokára felmorzsolom õket.
Ezután még lesznek az Aztékok és kész?Más komolyabb ellen nem jön?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Nos, a skótokat lerendeztem, erre betámad portugália meg dánia. A portugálokon nagyon kiakadtam, tök jóba voltam velük, mind1. A dánok nemrég megostromolták Antwerpent, az én veszteségem 200, az övüké 1300 volt 😊 Lehet ezek után jobban meggondolják kibe kössenek bele. Nem hiába, a falak rogyadoztak annyi longbowmenem volt rajtuk, mire felértek a falra, maradtak kb feleannyian, ott meg várták õket nagy szeretettel az armored swordsmenek 😊 Öröm volt nézni 😊

War. War never changes.

BlackShadow
én ungárissel vagyok épp.. fejlesztettem fasza hadsereget.. betámadtam bizáncot.. noshát azzal nem számoltam, h nekik is sok a lovasíjászuk (persze hungarian nobles ellen nincs eséyük) és h orthodox-ok.. ami eléggé megnehezítette a gazdaság fejlesztését.. azt idõközben a hülye dojcsok is betámadtak.. na ezóta csõdben a gazdaság.. -4000.. alig van hadseregem, mégis azokat is el kéne küldenem, h profitáljak.. de 2 frontos háborúban eléggé öngyilkosság lenne a dolog..

amugy meg azzal keresek pénzt, h a pápával meg velencével diplomatámmal nyomom h felajánlom a térkép infóimat cserébe az övékért, és legtöbbször nem kell neki, cserébe felajánl nekem pénzt 😄 és még a rep is javul ^^

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Persze, de megpróbáltam létrehozni egy alternatív történelmet, ahol az angolok és a skótok békésen megférnek a szigetükön, nem jött össze <#buck>

War. War never changes.

Ha elfoglalok egy ellenseges telepulest lehet 3 mod kozul valasztani. A 3. a legradikalisabb, amikor a lakossag nagy reszet leolom, azonban kesobb nem lesznek lazadasok. En mindig ezt szoktam valasztani, mert nem akarok vegul azzal szopni, hogy lazadoznak. Jo ez a taktika?
(kezdo vagyok, talan 2 orat jatszottam eddig)
Én az angolokkal ki se mozdulok a szigetekrõl amíg meg nem szerzem az egészet, onnantól nem kell pl a skótok miatt parázni és védve a hátam. <#nezze>

én már kiváncsiságból is végigolvasom az ilyen hozzászólásokat, úgyhogy no problem... <#vigyor2>
Én angolokkal vagyok most H/H-n. Eddig egész sétagalopp volt, de mikor megtámadtam a franciákat, hátbakaptak a spanyolok és a skótok. Volt is egy hatalmas csata nemrég, amit nagy küzdelem után végül elvesztettem, de jön a bosszúhadjárat 😊 Amúgy nemtom miért írom le ezeket gondolom lefossa mindenki, de legalább segítem tartani a napi 10-15 hozzászólás arányát 😊

War. War never changes.

Rage47
Nekem is voltak gondjaim jópárszor:S Volt, hogy alig tudtam visszaállitani a birodalmat, annyian támadtak eccerre.
Zogu
Lehet, hogy láma vagyok, de nem sikerül tovább jutnom 1200-nál. Már újra kezdtem legalább 10x A gazdaság mindig akkor omlik össze (miért, azt ne kérdezzétek, mert fogalmam sincs), amikor ketten-hárman egyszerre megtámadnak. pedig egy-két stratégiát lenyomtam az elmúlt húsz évben, de ennyit nem csalt a gép még egyszer se.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Rage47
Végigtoltam német-rómaiakkal, még van vissza 99 kör, szal azt még lejátszom. Amúgy nem használtam semmiféle mod-ot, és az idõ is bõven elég volt, kb. 1330. körül járok.
SirHiggins
Szerintem érdemesebb modot leszedni, ha ott változtatva h hány kör egy éve, akkor úgy változtatják ált az öregedést is stb.

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

adios
Az a haszna, hogy sokkal több idõt tudsz a hadjárattal foflalkozni, mivel nagyon nem kell törõdnöd az idõvel.Még jobb, ha átírjátok még a kezdõ évszámot és azt hogy mikor érjen véget.Ezzel teljes mértékben addig játszol, ameddig akarsz.

Zogu
Ez szép volt! <#taps> <#taps> Sok ilyen kellene.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Rage47
A data/world/maps/campaign/imperial campaign/descr_strat-ban kell átállítani.
amúgy mi a haszna?
?

iLove oHs.

Hello mejik fáljba lehet árálítani, hogy 1 kör 1 év legyen

iLove oHs.

BlackShadow
<#eljen>

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

ZaJanga

Timur Lenk (más néven Tamerlan, Timur iLang, AmírTamerlan, Amír Timur, vagy Amír Timurlenk) (Szamarkand, 1336 - 1405. február 17.) egy hódításairól híres, mongol (más kutatók szerint türkomán) fejedelem.

Apja Turgai, a Barlas-törzs kánja (Karachar Nevian ükunokája, aki Dzsingisz kán fia volt), 1356-ban Kasgan emír udvarába küldte, akivel aztán Huszein Kert khorasszáni emír ellen harcolt. Apja halála és Kasgan meggyilkoltatása után a Csagataidák udvarába távozott és ezek megerõsítették õt Kecs tartomány hûbéri birtokában.

1369. április 8-án Transzoxánia emirjévé kiáltotta ki magát s Szamarkandot szemelte ki székhelyéül. Legelõször Perzsiát és Grúziát hódította meg (1380-86). 1394-ben egészen Moszkváig hatolt, majd egymás után meghódította Közép-Ázsia apróbb államait, 1398-ban pedig az Industól a Gangesz torkolatáig foglalta el Indiát.

II. Mánuel bizánci császár, valamint több kisebb kis-ázsiai fejedelem I. Bajazid szultán ellen hívta segítségül, mire 1400-ban betört a törökök frissen létrejött birodalmába, elfoglalta Szebaszteia (Sivas) városát, majd Kaiszareia (Kayseri) mellett megvert egy török sereget. Hirtelen az egyiptomi központú Mameluk Szultánság közel-keleti területei ellen fordult és 1401-ben Damaszkuszt kerítette hatalmába, Bagdadot pedig feldúlta, végül egész Szíriát uralma alá hajtotta. Azután a közelgõ Bajazid ellen indult, akinek óriási hadseregét 1402. július 20-án az Angora (Ankara õse) melletti síkságon döntõ csatában tönkreverte, Bajazidot magát elfogta, és élete végéig trófeaként egy ketrecben tartotta.

Timur kegyetlen és vérszomjas hódítónak mutatkozott (lásd,kedvenc mondása:"Harc az élet fûszere"), béke idején azonban jámbor uralkodó, bölcs törvényhozó, igazságos biró, a mûvészet és tudomány pártolója s oltalmazója volt. Noha legidõsebb unokáját jelölte ki utódjául, halála után birodalma nemsokára összeomlott. Egyik utódja, Babur (1498-1519) elfoglalta Indiát, s megvetette alapját a Nagymogul Birodalomnak.

ZaJanga
1400?

Rage47
az a gáz h kezdhetném újra...
de lehet h megtartom a mentéseket és új game-t kezdek ezzel a mod-al, aztán ha nem tetszik akkor visszarakom a régit...
szerintem jó ha fenn van ,nem kötelezõ persze, de élvezetesebn. Szerintem így értelmesebb a gép, stb. Persze ez ízlés kérdése, de nekem tetszik ez a mod.

Zogu
Hej, haj a történelem. Ki is volt Timur Lenk?

Rage47
nincs fenn :S az kötelezõ ?
ZaJanga
biztos soxor le volt már írva de mikor támadnak kedves timúr és csapata és merrõl jönnek?
thx
<#worship>

ZaJanga
Érdekes nálam minden extreme-n, high-on, highest-en van 4x és 16x szûréssel én simán szépen megy! nem akad!!
[email protected],1gb ram,7900GTO@GTX