Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

thx! Akkor már nincs sok hátra...<#crazya><#crazya>
áht olyan 1400 körül (vagy inkább után-kicsivel) tudsz majd Carrackokat gyártani (kell hozzá a naval drydock) és azokkal megy...
Scottt
Pls válaszoljatok

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Hello!
Nem tudjátok h. mikor lehet áthajózni az aztékokhoz?
Mert már a 200.ik kör után látom õket meg minden csak áthajózni nem tudok....<#guluszem1><#guluszem1>
Thx elõre is!
Zogu
Még az ÁSZ lehet megoldás!<#love11>

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Scottt
-run game with --io.file_first switch or start Launch_ReducedCityTextures.bat

plsssss mondjátok el ezt mit jelent mert ha jól fordítottam jobb város textúra lesz és kisseb a gépigény(mert nekem közepes csatát highon elviszi de ha épület van a kamara látószögében akkor laggosss és kéne ez a mod,sztem ezért nem viszi a burek módját se mert ott is ugyan azt irja

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

marmint 2.0
kijott dlv1.0

dlv2.0
Scottt
Ok rgr és thx<#worship>, Utdok vmi jó véres módot mert a a burek é nem megy<#nemtudom>

SirHiggins
Városok részletes tulajdonságainál, ahol a kerskedelmet is át lehet nézni, bal alsó sarokban.

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

Scottt
Télleg h kell átrakni a fõvárost mert jött a német róm fullos sergekkel és kiraktak a lázadók budáról mert elfelejtettem csökkenteni az adósságot és most az a hangulat budán mert nem az a fõvros

PsyhoApu
Elméletben minél messzebb van a fõváros annál jobban növekszik a korrupció. Ha nagy gázban vagy, helyezd át a fõvárost közelebb. Úgymond a birodalom centrumjába. (legalábbis a Rome-ban ez bevált)

http://kutyuszoba.blog.hu/

APEH Warriors... <#nyes> Hirtelen én sem tudom, mit lehetne, olyan épületet nem láttam, ami csökkentené; egyet tudok elképzelni, mintha az emberek (családtagok, generálisok, kormányzók) tulajdonságai között láttam volna már olyat, ami a korrupcióra vonatkozik. Magyarul, talán egy megfelelõ kormányzóval csökkenthetõ az adott városban a korrupció. De ez csak tipp...

Careful what you look for. You just might find it.

Nem, nem kell. Fosztogatásnál egy kicsit csökken a lakosság létszáma, te meg sokat kaszálsz. Egy másik lehetõség az, hogy kinyírni mindenkit, ebben az esetben kevesebbet kaszálsz, viszont az a levés megmaradt ember viszonylag hûségesebb lesz hozzád - már ha megtartod a várost.

Careful what you look for. You just might find it.

Scottt
Beszarás lefordítom letöltök hozzá még 1 módot és nem megy az a rohadt burrek vér mód<#falbav><#falbav>

zsoldosokkal mi a helyzet? ha kimeritem oket 1x akkor mikor lehet újra? hány kör?
Korupcióval kapcsolatban van infótok.APEH Wariorssal kíméljetek.
A fosztogatás úgy mûködik, hogy elfoglalsz egy várost/várat és az ott lévõ épületeket lebontod.
Kettõs a haszon:
1. pénzhez jutsz
2. gyengíted az ellenség gazdasági erejét
Kérdésem:
Gyakran emlegettek fosztogatást.
A ROME-okban nagyon idegesített, hogy ezt a stratégiailag alapvetõ eszközt csak <#violent>NÉPIRTÁS<#violent>árán lehetett alkalmazni.<#falbav>
Ugye a M2TW-ban már nem kell kiirtani néptömegeket ehhez?
<#confused>
Honnan töltötted le. Mindenhol kerestem de nem találom
Hahó!!!!!!!! Hol vagytok???
Na azért ennél többet várok
Megint én. Ez egy újkeletü probléma. Már a játék végefelé közeledek Szinte mindent elfoglaltam.
Néhány csatánál kilép a játékból. Nem tudom mire vélni a dolgot, mert nem okvetlenül a nagy létszámú csatákról van szó.
Ebben is kérném a segítségeteket.
Videó illesztõ frissítésre már gondoltam.
APEH Warriors

Sziasztok!
Nekem a korupcióval van problémám. Körönként eléri az 50000-et<#szomoru1>
Fogalmam sincs melyik épület vagy egység segítene ezen.
Segítsetek légyszives.
Apache00
Nekem is szokott befigyelni sulyosabb gazdasági válság pár évig elhuzodva, de eddig mindig kihevertem, általában ugy szoktam megoldani hogy ilyenkor hoditani indulok, vagy csak egyszerüen fosztogatni, ezzel rengeteg pénz tud beáramolni, ami helyrepofozza a gazdaságot egy jo idöre. Természetesen a meghodiott gazdag, fejlett városokat meg is tartom, igy az is felhúzza egy kicsit a rossz paszban lévõ gazdaságot (megélénkiti a kereskedelmet). A szarabbakat csak kifosztom, aztán földig rombolom és meghagyom a lázadoknak, ezzel csak egyszeri, de nagyobb összeget tudsz bekaszirozni. Ha pluszba kerül az anyagi helyzeted, mindenképpen fejlesztésekre (kikötö, utak, piac, bánya) költsed ne katonákra. És állitsd át a gép által irányitott városokat gazdasági fejlödésre, aránylag jol kezeli automatán ilyenkor.

Zogu
Köszi!
Most próbálgatom az 1.9-est, mert az elõzõvel semmire sem mentem Úgy 100 év múltán a gazdasági csõdöt sosem sikerült kivédenem. Próbáltam ezer félét smmi sem volt jó. Egyszerûen összeomlott a gazdaságom.<#whatever>

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Scottt
Áhh ahhoz meg kell horsearcher ég módja a....

Scottt
Tudtok vmi jó kis módot arra ami javí a véren mert hiányolom a vért és a piszkot most nézegetem burrek módját lehet leszedem

Apache00
A legtöbb mod egymásba rondit, föleg azok (föként az ugynevezett "nagymodok"), melyek külön inditofile-lal rendelkeznek. Igy pl a magyar mod és a deus lo vult sem fér meg egymással. Ebben az esetben csak azt lehet csinálni, hogy több verzioban másolod fel a Medievalt, ami ugye a mérete miatt huzos csak. Érdemes elolvasni a readme-ket mielött felrak az ember egy modot, ott általában leirják, hogy müködik-e más modokkal, vagy "összegányolja" a régit. Ezek a nagymodok a textura és skinmodokkal azonban többnyire együttmüködnek, lévén, azok csak a textura file-okat változtatják meg, vagy ujakat adnak a játékhoz. Pl. ha jol olvastam Horsearcher skymodja és burrek blood and dirt textura javito modja tökéletesen megfér ezekkel az un. globális-modokkal.
Még letolom a mostani kampányomat a magyarokkal (deus lo vult 1.8), és utána inditok egy ujat a bizánciakkal vagy dánokkal, és akkor majd elkezdek kisérletezgetni, hogy pontosan mik is férnek meg egymással. Az eredeti Data könyvtárrol érdemes ilyenkor biztonságimásolatot csinálni.
Érdemes mazsolázni a TW centeren, nagyon jo modokat lehet ott találni, én már egy csomot leszedtem. Aki nem tud olyan jol angolul (én sme vagyok azért pörfikt), annak érdemes nézni hogy milyen értékeket kapott egy bizonyos mod és hánnyan töltötték már le, elég jo támpontot tud adni. Nyilnán az, amit már 4000-en leszedtek, nem lehet olyan rossz.

csöváz

Apache00
Nem rossz az sem, de nekem a deus lo vult szimpatikusabb egy fokkal. Sztem abban több a javitás (AI-ra vonatkozolag is). De ez egyénfüggö, kinek mi tetszik jobban. Gondolom pár honap mulva már nagyon fasza kis modok lesznek, és ha hihetünk a készitöknek, akkor ök is sokat dolgoznak azon hogy még jobb legyen a játék akár modok nélkül is.
A deus lo vult 2.0 hamarosan kijön, sztem egyelöre az lesz a legösszetettebb mod. Igaz kreálhatnának több tartományt is (bár ki tudja, lehet hogy lesz benne több is), de igy is igéretes fejlesztéseket visznek benne véghez. A Magyar modot pedig még nem árt egy kicsit pofozgatni, pölö több nép hibáit kijavitani.

Olvastam a Magyar mod-ról.
Akkor már nem inkább azt érdemes felrakni?
Zogu
És mondd, ezek a modok egymás mellett használhatók, vagy egymásba rondítanak? Esetleg külön indítható mendegyik?

Zogu
Olvass vissza! #4655 <#pardon1>

Koszi!!
Apache00
De, jövö ilyenkorra már meg is találod

Sziasztok!
Valaki nem tud egy jó magyarosítást a játékhoz?
Hi!
Nem tudtok ajánlani vmi jó modot, amely csak a térképen módosit, hogy tobb terulet legyen??? a regionmodot próbáltam de nem jött be
Apache00
Sztem semmi gond nincsen a magyar királysággal, elég felrakni a deus lo vult 1.8-at (vagy annál följebbit) és akkor már 3 magyar régio lesz, valamint Bp helyett Buda és Pest lesznek. Az egységeink is nagyon jok, sztem simán benne vagyunk az elsö 4-5 legerösebb nép között.

Apache00
Amugy érdemes mazsolázni mindenkinek a total war centeren, mert egyre kiválóbb modok jelennek meg. Pl Horsearcher skymodja nagyon szép lett, söt ez a mod javit a vér és piszok megjelenitésén a ruhákon, minden elismerésem érte. Vagy ott vannak burrek modjai,melyek szintén jol sikerültek, ilyen pölö a burrreks_unique_europeans_3, amit ugyan még nem probáltam ki, de jol hangzik a leirás alapján. Ezenkivül sok-sok más remekmü van, olyanok melyek javitanak az AI-n vagy uj texturákat raknak be, uj zászlokat, cimereket. (pl: HRE shields retexture)Ezeket is nemsokára kiprobálom. Ja és nemsokára kijön a második peccs is.
További jo hétvégét

Apache00
Ok, akkor már megvárom sztem a 2.0-t, most éppen elég jol állok a magyarokkal, nem szeretném elöröl kezdeni.
Azt jol olvastam a readme-jében, hogy még több lesz a lázado sereg?
Mert ha ez igy van annak azért annyira nem örülök, igy is majd minden körben megjelennek uj rebel csapatok a semmiböl, pedig a public order kiválo a tartományaimban.

Sziasztok!

Óriási T.W. rajongónak tartom magam, ráadásul mindenem a középkor, különösen a magyar középkor.

Mostanáig egy aszkéta fegyelmével tartottam távol magam e játéktól, mert valódi élményt, és nem idegesítõ hibákat kívántam.
Érdeklõdnék, hogy mi a helyzet a játék gyermekberegségeinek javítgatásával (hoztak/hoznak-e megoldást a patch-ek?) illetve hogy áll a Magyar Királyság méltó megjelenítésének ügye, van ezügyben honi mod projekt folyamatban?
SirHiggins
Elõlrõl kell kezdeni,de szerintem megéri, bár ha már nagyon elõrehaladott állapotban vagy akkor inkább várd meg a 2.0-t azis hamarosan kijön.

Ha valkinek sikerült beüzemelni szóljon
Kösz
Nemtom hogy valaki felrakta e a 1.2 patch de nekem nem jó.Csak a küldetéses rész nem jó(nem indul el)
Apache00
deus lo vult 1.8-rol lehet frissiteni 1.9-re anélkül hogy elszarná az aktuális kampányomat, vagy mindenképp elöröl kell kezdeni?

A falakon néha tényleg beragadnak a katonák, és hiába klikkelsz nem mozdulnak, tapasztalataim szerint ezt load game-el lehet javítani.
Mikor újratöltöttem a csatát már tudtak közlekedni a nyomorultak, ez egy nagyon idegesítõ bug.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

a.carkey
LOL!

Crusader Kings indítóképernyõje a logoja?

Miért nem azzal nyomják? 😊

A medve nem játék.

SirHiggins
Deus Lo Vult 1.9-el pldául egész élvezetes😊
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=78321

Zsolo007
Én ma elõvettem a játékot 2 hónap kényszerpihenõ után. Reméltem, hogy az új patch-al jobb. Tévedtem. Az Ostrom AI még mindíg fostalicska, falakon képtelenek MOZOGNI a katonák. Hogy bírtok ezzel így játszani?