Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Scottt
Én leszarom h meddig tököl a gép mert én úgy nyomom h olvasok közbe kb 1,5oldalt eltudnék olvasni mire betöri a faltörõ kos az a nyomvad kaput tudtok ewrre vmi megoldást(megszámoltam 2 lendítés 1% a kapu életerejében😄)

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Lehet, hogy neked megfelelõ, de engem teljesen kibillent a ritmusból, hogy egy egész percig kell a gépre várni. És úgy gondolom, hogy az
1 kör= 2 év nem véletlenül lett ennyire belõve.

Apache00
sztem már a sima burekban is tul sok a vér, bár talán még elfogadhato, a dlv azért ennyire nem véres, nekem pont megfelel. De majd a 2.0-hoz felrakom a sima bureket azért, feltéve ha sikerül.

Apache00
Bár én csak az 1.8at használom, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, sokkal kiegyensulyozottab igy mint az alapjáték, és az AI is normálisabb egy fokkal, valamint egy jopár bugot javitottak benne. Azt, pedig hogy 1 percet kell várnom, öszintén szolva leszarom, azért az annyira nem sok idö, ha játszottál volna régi körökreosztott játékokkal (pl Eastern front), megtudnád mi az a várakozás <#wink>
2 dolog van igazán, ami zavar a modban, az egyik a rebel seregek tulzott elszaporodása, és állando zargatása, a másik a gazdaság állando (ok nélküli) ingadozása
De eddig sztem ez a legjobb mod, a 2.0 pedig csak jobb lehet ennél, legalábbis sok ujitást irtak az 1.8hoz képest.

Izé, új textúrák alatt új háttereket értettem, új textúrával nem találkoztam még a modban.

Megnéztem ezt a dvl 2.0át. Hát, biztos vannak változások, de mondjuk én az új textúrákon és a köridõ felesleges buzerálásán kívül nemigen találtam más új featuret. Viszont van egy óriási baj, a MODban a z end turnözés már az elsõ körben olyan sokáig tart, mint az alapjátékban 200 környi játk után. Ez teljességgel elfogadhatatlan, a Heroes 5 is ebbe bukott bele. Egyszerûen a játékosok utálnak egy percig tétlenül ülni,mert a éppen a gép lép. (Heroes 5 ben az end turn akár három percig is eltartott, ami aztán már végképp a vicckategória volt)
Ráadásul itt még meg is van spékelve az egész azzal, hogy minden duplaannyi ideig épül, mint az alapjátékban.
Nem valami átgondolt megoldás ez, kérem. Valszeg én is törölni fogom.

Scottt
Ügyes megnéztem nálam nem jeleníti meg a vért 1 k módba se se burek se horsearcher,se dlv<#rinya><#falbav><#help><#fejvakaras><#ijedt><#conf>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

SirHiggins
Nekem személy szerint bõvel elég a dlv 2.0-ás véreskedés, nem viszik túlzásba, éppen még "ízléses"😊

Ez Isten akarata! (ezt kiáltották 1095.Clermont-ban amikor II.Orbán pápa meghírdette az 1.keresztes hdj-ot) <#nezze>

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

Scottt
Mármint burek more blood vagy burek sima véres módjában mert van abban a mappában 1 more blood os cucc.

Na hamár ennyire dlv-zünk ki tudja ki monda mien alkalomból,és hol,mit jelent én kb tom😄d

Apache00
Azért ne vedd készpénznek, az biztos hogy javitottak rajta, de azt nem hinném hogy annyira fröcsög benne a vér, mint a burek modjában (ami mellesleg már nem is tetszik nekem annyira, mintha egy kicsit tulzásba vitte volna a paradicsomszoszt😊)

Apache00
azt, hogy lenyomod a rebelleket még idöben (én pl ahogy megjelenik egy rebel sereg, a következö körben egyböl kicsinálom). Az általuk okozott kár pedig magátol megjavul idövel, és évröl évre több lesz a bevétele a településnek

POI33
Valaki tudna segíteni,hogy a Rebellis sereget által okozott pusztítás(devastation)ellen mit lehet tenni?
Mert körönként elég sokat von le a pénzbõl.

Scottt
most szedem thx jupííííííííííííííííííííííííííííííííííí<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

Apache00
engem ugyan nem érdekel, persze nem zavarna ha stimmelnének, de ezért nem fogom felrakni a magyar modot

Apache00
Még nem épitették be öket sztem, viszont ha jol olvatam a DLV 2.0 is fel van kicsit turbozva "vérileg", majd késöbb biztos berakják öket egy nagy modba, amugy meg sztem müködne együtt a kettö ugy hogy mindegyiket felrakod külön

Scottt
Félre érted én csak kérdeztem h tájékozódjak mien a dlv 2.0,és ,h nincs-e olyan mód amibe berakták a reduced.... fájljait.

Próbáltam úgy hátha össze tom kombinálni a 2t(magyar mod1.2meg a reduced..)de nem ment😞.

Tudtok olyan módot ami beépíti burek módját mert 1 kanyi vért nem tok kicsikarni burek módjából pedig biztos jó lenne.😄

Zsolo007
Úgy csináltok mintha az uralkodó neve lenne a legfontosabb <#fejvakaras>

Hümér...<#fejvakaras>...aha.
Nnna, ez ölég is nekem, hogy hanyagoljam ezt a verziót.
Gondolom, a magyar modnál legalább a dinasztiánkban "divatosabb" neveket preferálják.

Amúgy érdemes elébb belekóstolni az alapverzióba, és utána próbálkozni a modokkal, vagy az alapverzió (peccselt, természetesen) szóra sem érdemes?
Apache00
az uralkodok, és egyéb személyek nevei semennyire nem korrektek, csak a kezdö uralkodo és gyerekei nevei stimmelnek. Most éppen Árpád-házi Hümér az uralkodom, ami, hogy is mondjam eléggé vicces <#wow3>

Mi a helyzet a magyar mod-al?
Ott is mûködnek hasonló korrekciók?

A DLV-nél nem gáz, hogy a késõbbi kezdéshez nem feltétlenül igazodnak -pl.- az uralkodók?
A magyar uralkodók és egyéb nevek mennyire korrektek a DLV-ban?
Apache00
Nem müködik együtt a deus lo vult-tal? Alapvetöen kéne neki, mert ez csak egy sima textura mod. Én is fel szeretném majd rakni, de a mostani kampányomnál inkább nem kisérletezek.

POI33
Közbe uninstalláltam és újra felraktam, és most install közbe nem írt ki hibát, de még mindig ugyanaz a bajom hogy nem tudok grand kempinget jáccani mert kidob a fõmenübe...

POI33
Sziasztok!
Lenne egy problémám.
Leszedtem a Deus Lo Vult 2.0 és fel is telepítettem, de install közbe kiírt kb 5-6 fájlt amit nem tudok felinstallálni, és játék közben mikor elindítom a dlv2-t akkor amikor új kampányt akarok kezdeni egy néppel akkor nem tölt be hanem kidob a fõmenübe.
Valaki tudna segíteni hogy mitõl van ez? Ha a azoktól a fájloktól amiket nem tudott felrakni, akkor azon hogy tudnéd javítani?
Elõre is köszi a válaszokat!

Zogu
Hát vegyes, nagyon vegyes. A gazdaság továbbra is ingadozik. Sajnos nem lehet elõre kiszámítani. A kincses bödön semmire sem jó. Nem annyi lesz a jövedelmed, amennyit ír. Így tájékozódni, tervezni szinte lehetetlen.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

SirHiggins
Nekem tetszi, ugyan késõbb kezdõdik, és nehezebb is, de realisztikusabb.
Itt le van írva minden: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=84594

Scottt
De nincs, nem tudtok oan módot amiben benen van ez:Reduced Citytexture újra modellezi a falakat és ezáltal kevésbé lagol tõle a gép.mit tudtok mondani a dlv2.0ról jó??

Scottt
Igen még mindig várom hátha van válasz.

nem tudjátok h horsearcher sky+vér módjából mik kerültek át a a magyar mod 1.2be mert ha van benne vér akkor nem kínlódok burek módjával

Zogu
Még mindig #4716/2!

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

SirHiggins
DLV-ban hozzá van igazítva az öregedés is -ebbõl következõen a karakter mozgékonysága is változik. A fél év/kör is jó, a 2.0-nál 1180-tól indul a játék.

...nem is beszélve az évszak változásról?
Hol lehet bõvebben olvasni a magyar modról?
Sajna nekem a TWONLINE jelenleg nem elérhetõ.
Mi a helyzet az év/kör kérdésével a dlv2 illetve magyar mod esetében?
Az alapból mûködõ 2év/kör szerintem szörnyû, a 0.5év/kör sokkal jobban tetszik.

Ellenben a fenti modok esetében a játék egyéb tényezõit (uralkodók élethossza, egyebek) is a megváltozott "sebességhez" igazították?
Apache00
én még nem probáltam ki, de ami késik nem mulik, csak végigjátszom a mostani kampányt, utána felrakom a blood modot a deus lo vult 2.0-val+ a skymodot is. Majd elválik mi sül ki. Azt viszont nem tudom ,hogy erre mikor kerül pontosan sor, mert tul sok idöm nincs játszani, igy a mostani hadjáratban csak lassan haladok, ezen viszont nem fogom kiprobálni, nehogy szétbarmoljam, mert akkor hülyét kapok 😊

Scottt
??????Bár én most számtek házit csinálok(na ezt én sem hiszem)még mindig nem megy burrek módja. Valaki játszik vele mert én mindent jól csináltam(elvileg)és nem megy más mód meg megy(1 a 3ból),ugyan így nem megy horsearcher sky+vér módja.<#falbav><#nemtudom>

!!!S.O.S!!!
<#worship>

Zogu
Nekem is szaggat néha, pedig a dlv 1.9-ig símán vitte teljes "high"-on. Érdekes, hogy csak a térkép módban, az meg nem igazán zavaró. A csaták <#eljen> mennek. Én úgy játszom, hogy minen csatát lejátszom. A legkisebbet is.
Továbbra is #4716/2!

én leszedtem és felraktam, de ugy belassult tole a játék h ment az uninstall
ez amugy miért van mert alap játék normális?
Zogu
Templom, pap, templom, pap, templom, pap, még több templom, még több pap, egy-két kardinális, katedrális. Szóval így.

Zogu
Van valakinek tapasztalata a dlv 2.0-val?
Én nyomatom most és elég jó.

Emlékszik valaki arra, hogy miként lehet állítani a kezdõ dátumot, mert a dlv 2.0 élbõl 1180-nál kezd az dlv 1.8 pedid 1080nál kezdett. Valamikor leírta valaki a dátum váltást, de már régen volt.

Scottt
Oh már megoldottam,gondolom olyan nincs h több mod(2) osztozon egy indító fájlon.Nektek megy(márha próbáltátok)burek hülye vér módja mert sehogy se tom beüzemelni<#falbav><#falbav>

SirHiggins
Az amerikás kérdésekre nem tudok okosat,mert még nem jutottam el az Újvilágba, az inkvizítorokra a legjobb megoldás ha lebérgyilkolod õket. Ha meg akarod elõzni, hogy megjelenjenek, akkor próbáld meg a tábornokok vallásosságát minél magasabbra tornászni, és legyél jóban a pápával, a tartományokban meg legyenek templomok és egy pap.

pubiloál
Hi, nem tudja valaki azt, hogy hogy lehet elkerülni ezeknak az inkvizitoroknak a "munkálkodását"? Eléggé idegesítõ hogy hadjárataimban irtják sorra a generálisokat... És a large, és a huge city-ket már nem lehet várrá konvertálni? Mert jól jönne ott Amerikában, mert eléggé véres harcokat kell vívnom az indián lázadókkal. Mert pont ezek a gyenge indiánok jelentik nekem a legnagyobb veszteségeket, mert szívósak, és gyorsak is, és még a legdurvább katonáimat is sorra ölik... kivéve a zsoldos indiánokat. Mert amúgy már minden nemzetet kiirtottam, már csak a lázadók vannak, meg a pápa és kész... Elõre is köszi a segítséget

Zogu
Ez egy DOS alatt indítható fájl. Nem a nevének a fordítása az érdekes, hanem ahonnan letöltötted, ott találsz leírást arról, hogy mit változtat a játék menetén. A ".bat" címe csak azonosító.

Scottt
Vki #4699?????????????

Zogu
Hát, ha visszaolvasol jócskán, ott megtalálod. Ugyan ott még az alapjátékot variálták, de nyilván visszafele is mûkszik.

Alapból úgy van...
Hello!
Bocsika de rosszul írtam...
Szal nekem az kellene h. 1kör 2év legyen!!<#nevetes1><#nevetes1>
Azt hol lehet állítani?
Köcce.
Zogu
A dlv 1.8-tól már úgy kezd.

Hella!
Még annyit megmondanátok h. hol tudom beállítani azt h.1év 2kör legyen??
Thx!
Apache00
csöváz!

Itt van egy-két brutálisan jol felturbozott kép, akit érdekel, és még tud is egy kicsit angolul - ugyanis Bécs 1683-as ostromárol van szó -akkor ajánlott megnézni (de már csak a képek miatt is).
link

Letöltöttem az Anno Domini 9.2-öt. Tetszeneke az újítások, a térkép már kezd hasonlítani a valós történelmi Európához, viszont kegyetlen lassan tölt. Ezt szerintem fogják tduni javítani, szomorú lennék ha nem. Ami viszont egyáltalán nem tetszik benne, hogy a lesserek(rebelek) aránytalanul erõsek. Ettõl függetlenül szerintem egy próbát megér mindekinek