Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Nem tudom hogy csinálják akik csak építkeznek, szerintem kicsi és gyenge sereget kell fenntartani amivel éppen megvéded magad (ez csak tipp)
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Most kezdtem el játszani ezzel a játékkal, tetszik, csak 1 gondom van. Hogyan lehet profitot elérni???
Az elején volt 600-800 +ban, de utána már - 200-600 jött sorban. Miket kell építeni hogy profitom legyen? Ha nem veszek semmi épületet, katonákat akkor is megy mínuszba a pénzem.
Valaki írja le, vagy privátba, nekem mindegy.
\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal\" \"Egy álmot álmodék, de álmom eltávozott tőlem\"
Mondjuk engem nem is zavar a dolog, mivel úgyis bugos a várfalon való harc, szóval így még jobb is 😊. Nincs is jobb dolog, egy jó kis fõtéri harcnál 😊
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
A kémeket én is használam 1-2 tétel mondat:
-A magyarok kémjei és õrei a LEGJOBBAk szinte minden nemzettel toltam már de a kémeik nagy szarok hyper a német római,bizánci,orosz,francia😄D
-Érdekes multkor ostromoltam benn volt a kémem mikor oda ért a sereg elsõre bemehettem volna,de bevártam a gyalogságot és össze raktam a 2sereget,és akkor már NEM tudtam BEMENNI<#wow1>#wow1> na szal 😄
-nem hülyeség ez a be megyek a másik oldalról dolog megyek megnézem😄
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Ma kezdtem a skótokkal, a 4. körnél tartok, de a van már 2 ezüst csíkos lovasom (bár kevesen maradtak, de retrain-elem õket)
London az 5. körben elesik....jöhet a kontinens.
Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!
A kereskedöim bevétele teljesen megjavult, jo sokat hoznak a konyhára.egyik kereskedöm félévente 1326 aranyat hoz be Konstantinápoly mellöl, két másik pedig fejenként kb 750-et a krimi rabszolgakereskedelmböl. Ezért is csodálkoztam hogy egy pár körre tizedére csökkent a bevételük. De most hogy mondod, hogy neketek alapbol olyan keveset termelnek, akkor lehet hogy inkább azon kéne csodálkoznom hogy nekem mért ilyen sokat? <#beka3>#beka3>
Mindenesetre a 3-4000 aranyat behozzák félévente, ez elég jo mert ha át is csuszok minuszba az ora lenyomásával, akkor visszatornázzák pluszba a büdzsét, mikor ujra én jövök 😊
Amugy meg nem is nagyon élek a ramok adta lehetöséggel, a kipécézett, elfoglalás elött állo települést telepakolom kémekkel, melynek rengeteg elönye van:
1. Látsz minden mozgást a környéken, hogy milyen egységei tartozkodnak a városban, milyen fejlett a hadvezére (akit mellesleg igy a bérgyilkosoknak még könnyebb kinirniuk)
2. Jo kis lázadásokat szítanak, ezzel komoly károkat okoznak a helyörségnek, sokszor még a seregért is kirakják, akiket igy nyilt ütközezben még könnyebben le lehet tolni (a fellázadt várost pedig elég könnyü már elfoglalni, általában gagyi, fejletlen egységekböl állnak katonáik és a moráljuk is szar)
3. Ha ostromra kerül a sor, 150% hogy kinyitják a kaput, igy egy ostrom eszközre sincs szinte szükségem, és több iránybol minden kapun be tudok törni a seregemel (Minden kapunál ugysem állit örséget, igy ahol bemegyek ellenállás nélkül, onnan már könnyen hátba kapom a fökapunál védekezöket, moráljuk szinte a nullára esik vissza).
Tehát mindenkinek erösen ajánlom a kémek használatát, én van hogy egy ellenséges városba 5-7-et pakolok, hamar megbomlasztják a rendet, és utána könnyü elfoglalni.
Ja és fontos hogy saját településeimen is tartok kémeket, hogy lebuktassák az ellefél kémeit és bérgyilkosait. Sztem a játék egyik leghasznosabb fickoi, és a képzpsük sem olyan drága.
Én szépen komotosam végzem ki magam körül a többi országot, most pl még mindig Bizánccal háboruzok, hagyom hogy hagy probálkozzon, ezzel teljesen kimeritem, majd befoglalok néhány tartományát, melyeket elötte megdolgozok papokkal és kémekkel, a vezetöit és papjait pedig sorra belezem ki fejlett bérgyilkosaimmal.
Épitkezni szeretek, szinte mindent megprobálok a maxra huzni, igy a lakosság is elégedett, nem kell tartanom soha lázadástol.
Bár gazdasági gondjaim szoktak ugyan lenni, de ugy megeröstettem a településeimet, hogy nincs az az ország aki keresztbetehetne nekem. A környezö országok is már rendesen felfejlödtek, igy ha elfoglalok egy várost elég szép summát tudok leakasztani azzal és még a lakosság sem elégedetlen, mert már nagyrészt áttértek kereszténnyé, az épületeket pedig épen hagyom mindig. És miután elfoglaltam egy települést egyböl egy kocsmát vagy templomot épitek, hagy örüljenek a "parasztok" <#mf1>#mf1>
Tehát én a lassu, több kihivást tartalmazo hoditás hive vagyok, igy aztán lehet ám nagy seregekkel háborut vivni, ugy hogy egyik fél sem vérzik el egyböl ha kikap, max egy települése bánja <#vigyor0>#vigyor0>
Elég pár lovas és a zsoldosok, aztán hajrá, késõbb szörnyû vérengzések kellenek az elõrehaladáshoz.
Aztán méég két faltörõ kos kellett mire be törtem,
Hihetetlen.
Az még hihetetleb volt mikor a koszos lenygel parasztok megfutamítotál a lovagjaimat, miután végre valahára be jutottam a városba.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Aztán vegyél sereget és inkáb a szomszédokat fosztogassad.
A játék neve _total war_ , ez a hódításról szól, ha nyomulsz vadul nem lesz ilyen gondod.
Ezért én most új pénzforrást találtam. A jó öreg diplomatáimmal (5-6 diplomások) árulom a térképeket. Úgy általában 4-8 ezreket kapok érte. Persze csak messziföldön, mert a franciákat nemigen érdekli.
Sikerült! Skót hegylakóim gyõzelmet arattak! 1120-ban enyémek lettek a Britt szigetek, azonban több mint 50 év kellett, hogy a szárazföldön lévõ utolsó angol tartományt elfoglaljam, de sikerült!
Nagy vagyok! VÉGRE!!!! Kellett nekik belémkötni!
A farmok pl. csak nyáron hosznak pénzt, az esetleges aszály is hozhat kiesést. Ha jó a termés djobban jön pénz. A kereskedelem állandó viszonylag, azt meg a kalózok meg lázadók szokták elbaszni. Ha megnézitek a városmanagementnél a kis biszbaszokat amik sorakoznak, abból le lehet szûrni ezt azt, meg figyeljétek az évvégi jelentést.
Egyébként nem a gazdálkodás a játék lényege, a hódítás a legjobb üzlet. Én már meghódítottam az összes tartományt olyan 1150 körül, azóta csak dõl a lé, enyém a világ és várom a mongolokat meg timurt és a földrajzi felfedezést...
Amin viszont sokat idegeskedtem, hogy, nem tudom milyen oknál fogva, de egyik pillanatrol a másikra a fejlett kereskedöim bevétele drasztikusan lecsökkent, ugy hogy ennek semmilyen elözménye nem volt. A fullos kereskedöim egyik körrröl a másikra több száz arannyal kevesebb bevételt produkáltak, a legjobb kereskedöm mindössze kb 100 aranyat hozott be körönként (elötte több mint 1000-et). Ez igy ment kb 15 körön keresztül, és most legutobb helyreállt csak ugy magátol. Tapasztalt már ilyet vki?
de most az is idegesít, hogy szólt a Pápa menjek Tulúzba, csatlakozzak a keresztesekhez. Megtettem, odamentem meglett a keresztes egység, erre nem történik semmi...nem indulnak sehová, jó lenne néha beszélni az angolt...😞
A gazdasággal az a baj, hogy nem tudom mitõl, mi történik. Mitõl nõ a bevétel, és mitõl csökken. Most megpróbáltam az egyik városon, hogy mi növelné a bevételt. Építettem "farmot", amikor megépült 400-al kevesebb lett a bevételem. Szóval nagyon hiányzik egy "MEDIEVALOPEDIA" <#nyes>#nyes>. Egy modba be lehetne tenni.
Emellett viszont sok a pozitivuma, ezért is viselem el ezt a hibáját.
Hadseregem viszont szilárd, jol tudok védekezni, egyszerre több nagylétszámu sereget is el tudok intézni, most kb ugy állok, hogy ha többen is támadnak be, akkor sem kell vért pisilnem 😊
Az RTR-esek most már igazán áttérhetnének a Medieval modjának készitésére, de arra még sztem sokat kell várni, mert még a 7.0-t sem fejezték be a Romehoz. Talán majd a DLV 3 jobb lesz 😊