Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PrasCo
Semmit. A kém lutri, pláne EGY kém. Nem biztos, hogy ki tudja nyitni a kaput. Ott kell, hogy legyen %-ban a városképernyõn, hogy a kéme(i)d milyen eséllyel nyitnak kaput ostrom esetén.
Scottt
BEszarás mi a hiba beküldöm a *** kémet 1körbe 2dik körbe ott a sereg ostromlok oszt nincs kinn a jele a kémnek h nem kell kos hát msot mit csesztem el?<#falbav><#fejvakaras>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Én a fosztogatás híve vagyok, ha minden körben elfoglalsz 1-2 tartományt tuti nem mész csõdbe.
Nem tudom hogy csinálják akik csak építkeznek, szerintem kicsi és gyenge sereget kell fenntartani amivel éppen megvéded magad (ez csak tipp)

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Zsolo007
Nem tudnak mozogni a katonák, nem fogadják a parancsokat, beragadnak, ilyesmik.

doxadmin
Hi all.
Most kezdtem el játszani ezzel a játékkal, tetszik, csak 1 gondom van. Hogyan lehet profitot elérni???

Az elején volt 600-800 +ban, de utána már - 200-600 jött sorban. Miket kell építeni hogy profitom legyen? Ha nem veszek semmi épületet, katonákat akkor is megy mínuszba a pénzem.

Valaki írja le, vagy privátba, nekem mindegy.

\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal\" \"Egy álmot álmodék, de álmom eltávozott tőlem\"

Apache00
miért bugos a lalon a harc, nekem nem tünt fel, igaz nem is szoktam sokszor falazni, mert általában ajtostul szeretek betörni 😊

Zsolo007
Használ kémeket, csak nem védekezésre, hanem támadásra. Nekem a legtöbb ostrom úgy zajlik le, hogy nyitva vannak a kapuim. (Nem használtam eddig kémeket..)

Mondjuk engem nem is zavar a dolog, mivel úgyis bugos a várfalon való harc, szóval így még jobb is 😊. Nincs is jobb dolog, egy jó kis fõtéri harcnál 😊

Apache00
Én minden "ajton" bemegyek, amin csak lehet, szépen megkergülnek ettöl a védök, azt sem tudják hova menjenek hirtelen, elvonják a fökaputol az eröket, ezután már ott is simán beroncsolok, és több iránybol szarrá gyakom az egységeit, az ostrom ezáltal sokszor könnyebb is mint a nyilt ütközet. Bár ez, belegondolva, nem tul pozitiv, mert joval nehezebbnek kéne lennie, de ha felkinálja a gép ezt a lehetöséget, akkor már élek is vele 😊 Mért nem használ ö is sok kémet, akkor nem lehetne betörniük 😊

Scottt
*hyper szar

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scottt
Én is Apache módszerét alkalmazom.

A kémeket én is használam 1-2 tétel mondat:
-A magyarok kémjei és õrei a LEGJOBBAk szinte minden nemzettel toltam már de a kémeik nagy szarok hyper a német római,bizánci,orosz,francia😄D
-Érdekes multkor ostromoltam benn volt a kémem mikor oda ért a sereg elsõre bemehettem volna,de bevártam a gyalogságot és össze raktam a 2sereget,és akkor már NEM tudtam BEMENNI<#wow1> na szal 😄
-nem hülyeség ez a be megyek a másik oldalról dolog megyek megnézem😄

És a hercegnek is van már 6 csillaga....

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Nekem arush jobban bejön.
Ma kezdtem a skótokkal, a 4. körnél tartok, de a van már 2 ezüst csíkos lovasom (bár kevesen maradtak, de retrain-elem õket)
London az 5. körben elesik....jöhet a kontinens.

SirHiggins
Apache-hoz csatlakozva énis hasonló képpen játszok, nem igazán az érdekel hogy én nyerjek a végén, hanem próbálom a történelmi keretek között tartani a dolgokat -már amennyire lehet-, de én legalábbis csak addig terjeszkedek amig volt anno. Pénzzel támogatom aki épp rászorul, és még nem kell eltûnnie a történelem süllyesztõjében stb.😊 Nekem így nagyobb kihívás, mint le 'rusholni' a térképet. Meg sokkal lassabb is a játék amig tökörészek a térképen, adományozom a tisztségeket (kis rpg behatás), fejlesztem a családtagokat stb stb.

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

Apache00
Amugy ez a térképes megoldás nem rossz ötlet, nekem eszembe sem jutott, de most én is ki fogom probálni. A fejlett kereskedökkel amugy érdemes a más nemzetek kereskeöit "lenyomni" és elvenni a pénzüket, elég sokat lehet ezzel is akasztani.

Apache00
Én a DVL 1.8-al játszok (sztem eddig a legjobb mod, bár még a 2.0 nem probáltam, de ahogy itt mondjátok hogy ostrom problémák vannak vele, lehet hogy csak kiprobálom, és ha nekem is szar lesz, akkor visszarakom az 1.8-at)
A kereskedöim bevétele teljesen megjavult, jo sokat hoznak a konyhára.egyik kereskedöm félévente 1326 aranyat hoz be Konstantinápoly mellöl, két másik pedig fejenként kb 750-et a krimi rabszolgakereskedelmböl. Ezért is csodálkoztam hogy egy pár körre tizedére csökkent a bevételük. De most hogy mondod, hogy neketek alapbol olyan keveset termelnek, akkor lehet hogy inkább azon kéne csodálkoznom hogy nekem mért ilyen sokat? <#beka3>
Mindenesetre a 3-4000 aranyat behozzák félévente, ez elég jo mert ha át is csuszok minuszba az ora lenyomásával, akkor visszatornázzák pluszba a büdzsét, mikor ujra én jövök 😊

Apache00
Nem tudom mért, de nálam nincs ilyen gond a ramokkal vagy ballisztákkal, lehet hogy azért mert általában már fejlett, veterán egységekkel háboruzok, igy azok már ebben is tök profik. De legalábbis a DVL 1.8-ban nem tapasztaltam ilyen dolgot, de az hogy ütésenként fél vagy 1%-nyi kárt okoz az felettébb érdekes, nem lehet hogy ez vmi bug? Lehet hogy a DVL2 bugos ebböl a szempontbol
Amugy meg nem is nagyon élek a ramok adta lehetöséggel, a kipécézett, elfoglalás elött állo települést telepakolom kémekkel, melynek rengeteg elönye van:
1. Látsz minden mozgást a környéken, hogy milyen egységei tartozkodnak a városban, milyen fejlett a hadvezére (akit mellesleg igy a bérgyilkosoknak még könnyebb kinirniuk)
2. Jo kis lázadásokat szítanak, ezzel komoly károkat okoznak a helyörségnek, sokszor még a seregért is kirakják, akiket igy nyilt ütközezben még könnyebben le lehet tolni (a fellázadt várost pedig elég könnyü már elfoglalni, általában gagyi, fejletlen egységekböl állnak katonáik és a moráljuk is szar)
3. Ha ostromra kerül a sor, 150% hogy kinyitják a kaput, igy egy ostrom eszközre sincs szinte szükségem, és több iránybol minden kapun be tudok törni a seregemel (Minden kapunál ugysem állit örséget, igy ahol bemegyek ellenállás nélkül, onnan már könnyen hátba kapom a fökapunál védekezöket, moráljuk szinte a nullára esik vissza).
Tehát mindenkinek erösen ajánlom a kémek használatát, én van hogy egy ellenséges városba 5-7-et pakolok, hamar megbomlasztják a rendet, és utána könnyü elfoglalni.
Ja és fontos hogy saját településeimen is tartok kémeket, hogy lebuktassák az ellefél kémeit és bérgyilkosait. Sztem a játék egyik leghasznosabb fickoi, és a képzpsük sem olyan drága.

Apache00
Az igaz hogy hamar le lehet tolni a világot, ha már az elején nekiveselkedünk nagy erökkel a hoditásnak, de én nem azért játszok már, hogy versenynek fogjam fel az egészet, hogy minél hamarabb letoljam a világot, hanem hogy kiélvezzem a játék minden csinját-binját. Szeretek elszöszmötölni a térképen, nem pedig lerohanni mindent, hogy minél hamarabb végezzek. Igazad van, igy nehezebb lesz késöbb hoditani és kevesebb pénz is áll a házhoz, de ez adja meg a kihivást, remek és véres háborukat lehet vivni a környezö népekkel, és ezzel nem olyan monoton az egész. Ja és, nem kell attol tartani hogy tul hamar véget ér és nem kerül sor mondjuk a felfedezésekre.
Én szépen komotosam végzem ki magam körül a többi országot, most pl még mindig Bizánccal háboruzok, hagyom hogy hagy probálkozzon, ezzel teljesen kimeritem, majd befoglalok néhány tartományát, melyeket elötte megdolgozok papokkal és kémekkel, a vezetöit és papjait pedig sorra belezem ki fejlett bérgyilkosaimmal.
Épitkezni szeretek, szinte mindent megprobálok a maxra huzni, igy a lakosság is elégedett, nem kell tartanom soha lázadástol.
Bár gazdasági gondjaim szoktak ugyan lenni, de ugy megeröstettem a településeimet, hogy nincs az az ország aki keresztbetehetne nekem. A környezö országok is már rendesen felfejlödtek, igy ha elfoglalok egy várost elég szép summát tudok leakasztani azzal és még a lakosság sem elégedetlen, mert már nagyrészt áttértek kereszténnyé, az épületeket pedig épen hagyom mindig. És miután elfoglaltam egy települést egyböl egy kocsmát vagy templomot épitek, hagy örüljenek a "parasztok" <#mf1>
Tehát én a lassu, több kihivást tartalmazo hoditás hive vagyok, igy aztán lehet ám nagy seregekkel háborut vivni, ugy hogy egyik fél sem vérzik el egyböl ha kikap, max egy települése bánja <#vigyor0>

namajd kipróbálom

SirHiggins
zsoldosokkkal túl egyszerû

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

Szerintem a skótok kezdenek a legszarabb helyen, elkezdem velük is...

Mindegy kivel kezdesz a képlet ugyanaz: lovasok+zsodosok, és nincs megállás....

Egyébként tényleg húzós lehetett<#worship>, mert ahogy telik az idõ egyre nehezebb hódítani. Azért jó már az elsõ körben elindulni, mert kicsi az ellenállás.
Elég pár lovas és a zsoldosok, aztán hajrá, késõbb szörnyû vérengzések kellenek az elõrehaladáshoz.

Scottt
Íme a megoldás(nálam bejött😄) ugyebár ha zsoldost veszel az alapból tapasztalt(2csíkkal) fogtam kezükbe nyomtam a kos és pár villanat alatt bennt voltam(igaz nem olyan gyors mint az eredeti de gyorsabb)

az semmi, ostromlok két szakasz olyan dárda vetõvel, és a kettõ eggüyt (ami ügye négy gépezet) 43%!!!!ra roblot le egyócska kis palánk-kaput !
Aztán méég két faltörõ kos kellett mire be törtem,
Hihetetlen.
Az még hihetetleb volt mikor a koszos lenygel parasztok megfutamítotál a lovagjaimat, miután végre valahára be jutottam a városba.

lehet, hogy Te 50 -év alatt elfoglalod az egész térképet, de nekem ez is nagy siker!
Zogu
Próbáld meg egyszer Angliával. Mire ki tudsz menni a szigetrõl, már a franciák 2-3 fullos sereggel várnak. Egyébként most megpróbálom az agressziót is.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Zogu
O.K. A 150 igen, de a haver azt írta, hogy: "a legjobb kereskedöm mindössze kb 100 aranyat hozott be körönként (elötte több mint 1000-et)". Ezért kéredzkedtem rá.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Támadt egy ötletem, hagydd hogy fellázadjanak a városaid, foglaldd vissza õket és fosztogass, tuti lesz sok pézed. (szerintem meg lehet csinálni, a lázadóknak nagyon gyér seregük szokott lenni)
Aztán vegyél sereget és inkáb a szomszédokat fosztogassad.

Vannak azért zsíros helyek, pl. Bizánc, Timbuktu, meg az egyiptomiaknál az elefántcsontos hely... kijön abból a 150 simán.

Nyalogasd csak a te a falat! Én csak sereget szoktam venni az elején, ezért nem járok pórul mint te.
A játék neve _total war_ , ez a hódításról szól, ha nyomulsz vadul nem lesz ilyen gondod.

Zogu
Mondd Te mivel játszol? Nekem még egyetlen kereskedõm sem keresett 150 píznél többet, pedig nyakig voltak tapasztalattal.
Ezért én most új pénzforrást találtam. A jó öreg diplomatáimmal (5-6 diplomások) árulom a térképeket. Úgy általában 4-8 ezreket kapok érte. Persze csak messziföldön, mert a franciákat nemigen érdekli.

50 év alatt az egész térképet el lehet foglalni<#nezze>

Zogu
Nyalhatod a falat, ha nincs bevételed. Próbálj meg úgy hódítani, hogy nincs sereged, mert nem tudsz csinálni, mert minuszos a büdzsé mondjuk 40 körön keresztül. Még örülhetsz, ha nem aláznak le.

Zogu
De hát a valóságban sem random (persze a nálunk szerencsésebb országokban). Miért pont a mienket vették alapul? <#rinya>

Uraim!

Sikerült! Skót hegylakóim gyõzelmet arattak! 1120-ban enyémek lettek a Britt szigetek, azonban több mint 50 év kellett, hogy a szárazföldön lévõ utolsó angol tartományt elfoglaljam, de sikerült!
Nagy vagyok! VÉGRE!!!! Kellett nekik belémkötni!
Scottt
Tévedsz!(sajnos nálam ez van):2lökés 1%százalék wazz<#fejvakaras>

Dv2 ,moddal, de nekem tetszik a dolog, és ha jól vettem észre egy lökésse 1%-t sérült a kapu.

Az a helyzet hogy van tél meg nyár.
A farmok pl. csak nyáron hosznak pénzt, az esetleges aszály is hozhat kiesést. Ha jó a termés djobban jön pénz. A kereskedelem állandó viszonylag, azt meg a kalózok meg lázadók szokták elbaszni. Ha megnézitek a városmanagementnél a kis biszbaszokat amik sorakoznak, abból le lehet szûrni ezt azt, meg figyeljétek az évvégi jelentést.
Egyébként nem a gazdálkodás a játék lényege, a hódítás a legjobb üzlet. Én már meghódítottam az összes tartományt olyan 1150 körül, azóta csak dõl a lé, enyém a világ és várom a mongolokat meg timurt és a földrajzi felfedezést...

Apache00
Én is kiprobáltam már sok mindent, hogy mitöl romolhat vagy javulhat a gazdasági helyzet (akkor mikor nincs ellenség a területeke, vagy vmilyen katasztrofa), de észszerü magyarázatot még nem találtam rá, elképzelhetö, hogy vmelyesst randomra állitották

Amin viszont sokat idegeskedtem, hogy, nem tudom milyen oknál fogva, de egyik pillanatrol a másikra a fejlett kereskedöim bevétele drasztikusan lecsökkent, ugy hogy ennek semmilyen elözménye nem volt. A fullos kereskedöim egyik körrröl a másikra több száz arannyal kevesebb bevételt produkáltak, a legjobb kereskedöm mindössze kb 100 aranyat hozott be körönként (elötte több mint 1000-et). Ez igy ment kb 15 körön keresztül, és most legutobb helyreállt csak ugy magátol. Tapasztalt már ilyet vki?

Apache00
Már többen is irtátok hogy milyen lassan törik be a kaput a faltörökkel, nos én ezt nem tapasztaltam. Ha egy ram eléri a kaput, még mielött felgyujtanám, akkor elég 8-10 lökés és már be is törik - egy zuzással kb 7-12%-ot roncsol a a kapun (még szerencse, hogy az ijászaim legtöbb esetben felperzselik öket, még mielött elérnék a kapumat)

szerintem nagyon komoly lett a modban hogy milyen lasan tröik be a város kaput.

A gazdaság carakodása engem is zavar! 😞
de most az is idegesít, hogy szólt a Pápa menjek Tulúzba, csatlakozzak a keresztesekhez. Megtettem, odamentem meglett a keresztes egység, erre nem történik semmi...nem indulnak sehová, jó lenne néha beszélni az angolt...😞
Zogu
Elõtte hideg fürdõ, ánizsos borogatás, jóga, lelki "massage", füstölõk. És amikor már úgy érzed, hogy minden mindegy, na akkor belekezdhetsz a játékba.

Zsolo007
Nem hiszem el, hogy nincs semmilyen readme, amiben le lennénke írva ezek a dolgok. Ez azért gáz.

Zogu
Nem tudnátok kitalálni, hogy mi történt. Fel szoktam kínálni néha a városoknak, hadseregeknek a térképes ismereteimet. Szoktak úgy 100-400 pízt fizetni érte. Most az egyik láma 11.490-et adott.
A gazdasággal az a baj, hogy nem tudom mitõl, mi történik. Mitõl nõ a bevétel, és mitõl csökken. Most megpróbáltam az egyik városon, hogy mi növelné a bevételt. Építettem "farmot", amikor megépült 400-al kevesebb lett a bevételem. Szóval nagyon hiányzik egy "MEDIEVALOPEDIA" <#nyes>. Egy modba be lehetne tenni.

Nos én holnap felteszem a Medievalt, meg hozzá ezt a Dv2 modot, kiváncsi vagyok rá. Majd elmondom mit apasztaltam.

Apache00
Nem szoktam lerágni a körmeimet, dobok egy laza pisit vagy kimegyek vmi kajáért, vagy csak simán nézem mit csinál. Én körökre osztott stratégiákon nevelkedtem, itt a gépi ellenfél az ottaniakhoz képest sokszor fénysebességgel gyorsabb 😊

Apache00
Nekem is sokszor elöfordul ilyen ingadozás, engem is az idegesit a legjobban, hogy ugye minden körben levonja az adott költségeket, aztán a homokora lenyomásánál néha még (nem is olyan ritkán) levon plusz költségeket, nem tudom mire, de van hogy 1000-2000 pízt is. Én csak arra tudok tippelni, hogy az adott félévben nem teljesitett jol a gazdaság, tehát deficites lett, és ilyenkor levon még pluszban annyit amennyivel kiegyenliti a számlát. Ami szar, hogy tényleg sürün ingadozik, sokszor bármilyen behatás nélkül (nincs a területeimen ellenség, nem történt katasztrofa, vagy lázadás, nincs járvány stb.) Volt, hogy -6000 florinom volt, de olyan is hogy +11000, ugy hogy nem volt komolyabb területi változás (ugyabis nem nagyon szoktam hoditani, elvagyok szépen komotosan, csak akkor foglalok, ha vki belémköt), és a hadsereg létszáma is nagyjábol ugyanannyi szokott lenni (csak hadjárat idején gyártok többet). Szinte csak épitkezek, tehát ergo még a bevételeimet is növelném ezzel, de ez nem mindig jön össze. Nem tudom mért kellett ennyire randomra csinálniuk a gazdaságot a mod készitöinek.
Emellett viszont sok a pozitivuma, ezért is viselem el ezt a hibáját.
Hadseregem viszont szilárd, jol tudok védekezni, egyszerre több nagylétszámu sereget is el tudok intézni, most kb ugy állok, hogy ha többen is támadnak be, akkor sem kell vért pisilnem 😊

Az RTR-esek most már igazán áttérhetnének a Medieval modjának készitésére, de arra még sztem sokat kell várni, mert még a 7.0-t sem fejezték be a Romehoz. Talán majd a DLV 3 jobb lesz 😊

Zogu
Ez tragikus. Mármint a gazdaság kiszámíthatatlansága. Még nem telt el 25 év és máris - 11.000-nél járok. 14 nemzettel van kereskedelmi és "aliance" együttmûködésem. Egyetlen seregem sincs kinn a terepen, senki nincs idegen földön, mindenhol "very high" az adó (már ahol lehet ugye), és mégis egyre csökken a pénzem. kilátásom sincs arra, hogy egy támadás esetén megvédjem magam. Egyszerûen nem rudom, hogy mit kellene tennem. A kincses bödön kiírja, hogy az egyenlegem + 3700, majd a kör után levon 1800-at az eredeti összegbõl. Miért? <#gun>Valószínûleg feladom, és más játék után nézek.

Zsolo007
csatamezõn van idõgyorsítás 😊