Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csn tamás
sziasztok! érdekelne a játék...ebben a gameben is realisztikusak a dolgok mint a rome: total warban? pl elsodorják a lovak a gyalogságot stb...

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein

MooN00
üdv all.

volt a problémám, hogy nem ment fel a gépre a (M2TW patch)1.02....

azóta több játékkal (progival) is gond volt, feltehetõleg valami rosszindulatú szoftverbõl adódóan.

Na a gond megoldódott a hibás progi az úgynevetezz "Vista inspirat" volt, amitõl marhára belassult a gép, és sokszor bejött egy *.dll hibaüzi.

Szóval, ha valakinek nem menne a patch az próbálja meg (ha fent van neki a program) letörölni ezt a Vistásítõ vackot....

Remélem segítettem

(UI: 1.01 -re is lehet telepíteni a patch-et, ilyenkor azt írja ki, hogy updating 1.01.00 -> 1.02.001)

[Asus A8N-SLI SE][Amd Athlon 3500+@2530][2x512mb DDR460][Inno3d GF 7600GS][LG Flatron S1750SQ]

Mi lehet a probléma?
Szar a patch
szar a crack
szar a géped vmiért
vagy a driverek
vagy rossz napja van a játéknak
esetleg 3x kattintasz az indításra nem csak 2x
rossz cracket raktál fel

Viccet félretéve ennyi adatból nehéz megállapítani... van hibaüzenet?

War. War never changes.

http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=cat&id=26 <#nezze>
Azt hiszem itt van választék...

iSS!

Van egy problémám, felraktam a játékot, majd felraktam hozzá a 1.2-es patchet. Bemásltam az 1.2es cracket, de nem idul el. Mi lehet a probléma?
Hello.
Tudtok 1 olyan oldalt mondani ahonnan modokat tudnák letölteni?

iLove oHs.

igen, azt ismerem...
Köszi! Az "ö" tényleg mûxik<#vigyor2>. Engem zavart hogy évek helyett csak a turn látszik. A descr_strat-ban átkell írni ezt:
show_date_as_turns
erre:
;show_date_as_turns
és máris ok.

iSS!

LSL
Amúgy van egy hiba, amit a rome óta nem javítottak ki, 1.2-ben nem om mi a helyzet, lejött, de még nem raktam fel.
Szóval ha nincs kijelölve semmilyen vár/sereg, akkor a nem látható területeken (fog of war) is tudod h éppen ki uralkodik, ha nyomva tartod felette a jobb klikket. De csak akkor ha már egyszer jártál arra.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Valamelyik billentyû biztosan behozza. Nekem speciel az "ö". 😊

Careful what you look for. You just might find it.

Nagyon jó lenne ha látnám az egész térképet, de nem tudom felhozni a ~ billentyûvel a konzolt, hogy beírhatnám. Eredeti játék van. Windows kódlap, billenytûzet tipus átállítgatáson túl vagyok. Valakinek van valami tippje? Esetleg a konzolt nem lehet átdefiniálni valahol?<#shakehead><#fejvakaras>

iSS!

Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy fel akarom rakni az 1.1-es peccset de crackelni kellet és ez kicseréli az exe fájlt Ha elakarom indítani akkor kiírja hogy helyezzen be megfelelõ lemezt... Ha visszacserélem az exe fájlt a crack fájlra akkor 1.0 verzióval fut.
Elõre is köszönöm
Cowek
Teljes játék reinstall... a mentéseket persze érdemes elrakni

http://www.f1-info.hu/

mit lehet tenni ha 1.2re peccselés után unspecified errort ir?
kösz a tanácsokat, kipróbálom...
Aging 1 Year/Turn Mod (12.3 K😎

Ez annyit csinál, hogy az öregedést az 1 év=1kör beállításhoz igazítja.

Ezekrõl olvastam mostanáig:
Lusted's LTC mod
Long Road mod

De nem tudom, hogy kompatibilisek-e a magyar moddal?
Cowek
Én nem... csakhogy ne egyedül beszéless :-)

http://www.f1-info.hu/

A lényeg:
Tud valaki olyan modról, ami az építkezés idõ/pénz vonzatait az 1/1 vagy 1/2 -es körarányokhoz igazítja, de KOMPATIBILIS a Magyar Moddal is?
Elõre is köszi!
Lassacskán megszokom, hogy itt jobbára magammal beszélgetek...
Sebaj, részben találtam is választ a problémáimra. Valszeg helytelen volt a megfigyelésem az öregedésrõl, ugyanis ezt olvastam a twcenteren:

"A character ages every time the winter season comes around. That is the hard code."

Tehát telente öregszenek egy évet a karakterek, és ezt teljesen független mindenféle descr_strat átírástól.
Ebbõl számomra világosan látszik, hogy a fejlesztõk eredeti koncepciója a 2 kör / 1 év volt. (vagyis a 0.5-ös köridõ beállítás) A karakterek öregedése egyedül így halad valós szinkronitásban az évszámokkal!!!!

A lassan hömpölygõ kampány engem kevésbé zavar, ami egy picit problémás az az, hogy ezzel a beállítással sokkal "gyorsabban" felépül minden a városokban. (Pontosabban semmi sem épül gyorsabban a körök viszonylatában, azonban mire pl. 1200-ra ér az évmutató, sokkal több kör megy le, így relative gyorsabb az építkezés.)
Ezt úgy orvosolják egyes modguruk, hogy növelik az építmények körigényét. Azonban ez szükségessé teszi a költség igény növelését is, hiszen a több idõ alatt több adó is folyik be (körönként jön ugyebár, és nem évenként) így röhögve meg lehet építeni mindent, csak a város populációja szab -idõszakonként- határt! Másik (jobb?) megoldás lehet az adók mérséklése. Fontos még megjegyezni, hogy a fent említett pénzbõség, sokkal több fullos sereget, és ebbõl adódóan támadóbb kedvû AI-t eredményez.
Továbbra is kérném segítségeteket Csatády mester elérhetõségének megadásában. (A twonline számomra nem érhetõ el.)
Üdv!
Kérdéseim lennének:
1, Már FUTÓ kampány kör/év beállítását lehet valahogyan módosítani?
2, A karakterek körönkénti öregedését be lehet valahol állítani?

Lehet hogy tévedek, de úgy emlékszem, hogy az 1.2 patch (vagy a magyar mod) elõtt körönként 1 évet öregedtek, és úgy került szinkronba minden, ha beállítottam az 1 év = 1 kört. Most viszont azt veszem észre, hogy csak minden második évben öregednek, tehát úgy lenne szinkronban a játék, ha 0.5 re, azaz 2 kör = 1 év -re váltanék. Ez viszont futó kampány alatt nem megy. :-(

Érdekelne azoknak a tapasztalata, akik 2kör=1év beállítással játszanak.
Játszható így a játék?
Magas nehézségi szinten végig lehet érni így a lõporig, vagy addigra tutira véget ér a móka? (Lenyomom a gépet, esetleg a gép engem.)
Tapasztalatom szerint pénzért simán meg lehet venni a pápától a békekötést és a kiátkozás visszavonását. Persze ha rászánja a pénzt az ember. 😊

Prank: csak egy ötlet. Ha nincs területe, akkor elfoglalhatod Rómát, a következõ körben kérni fogja, hogy add neki a várost, és akkor nagyon jó szövetségesed lesz, blabla. Odaadod a várost, és máris mehet a diplomácia.

Ha kiírtják a pápát, és van élõ kardinális akkor 1 kör múlva pápaválasztás lesz.
Ha megválasztják a pápát megjelenik Róma tartományában a testõrsége kíséretével.
Én minden körben kiírtottam a pápát amíg el newm fogytak a világ kardinálisai, és csak akkor tudtam békét kötni vele mikor a saját kardinálisom került sorra.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

igen tudom hogy kell kapcsolatba lépni vele... de ha egyszer nincs területe se karaktere, akkor mi a teendõ?
Egyrészt nem kell a pápa személyesen, elég, ha találsz egy várost vagy kastélyt, amely az övék (The papal states-é), vagy egy hadseregüket, vagy egy diplomatájukat. Ha ez nehezen megy, akkor be lehet vetni a minden látható cheat-et. 😊 Olyan is van, hogy nincs egy provinciájuk sem, hadseregük sem, diplomatájuk sem - de a pápa ugye akkor is van valahol, csak úgy tényleg nehéz megtalálni. Nekem volt olyan, hogy egy hajón volt. 😊

Zsolo007
elbeszélgetést?

a velenceiek elfoglalták a pápai államot és nem tudok diplomáciai kapcsolatba lépni velük...
a pápát meg nem találom sehol, türelmem meg nincs felkutatni...
nincs más út elbeszélgetést kérni?
Felraktam én is az 1.2-es patchet. 600Mb ugye meg vmi fél óráig csinálta, de megérte, egyre jobb a játék <#eljen>

War. War never changes.

Kedvenceim a Képes Krónika lapjai, fõleg azok, amelyeken a szöveg is látszik, mert amikor szép lassan elhalványul a loading screen, és mögüle lassan felsejlik a csatamezõ és a seregek képe... olyan érzésem van, mintha a "Történelem lapjai" elevenednének meg a monitoromon...
Bitang coool!!!!<#papakacsint>
Valaki megtenné, hogy megadja itt, vagy elküldi ([email protected]) Csatády email címét? Csináltam néhány (pontosan 20 db) tga loading screent a Magyar Modhoz, szívesen elküldeném neki, talán 1-2 belefér a következõ verzióba...
1.2-es peccsben en ugy vettem eszre, hogy a templomok, foleg a cathedral es a huge cathedral megepitese sokat segit. De valoban egy 5000 florinos adomany pl csodakra kepes. 15 ezerert en ugy jartam a pápánál, hogy már csak 3 keresztem volt, es hirtelen perfect lett a diplomaciai kapcsolatunk 😊
Viszont azt is eszrevettem, hogy (es szerintem ez egy kvanagy marhasag) hiaba csak vedekezel az ellened felvonulo katolikus csapatokkal szemben, - tehat nem foglalsz el ellenseges tartomanyokat - ha agyonvered oket a pápánál is megy le a megítélésed. Namárbocs Szentatyám, de hagyjam magam agyonverni? Azt mar nem!!!😊
Ezzel kapcs egy kulonos dologra bukkantam: egyik keresztes hadjarat utan - melyet Jeruzsalembe vezettem es sikert arattam - a sikert arato csaladtagomnak a kezebe kerult 'Jesszus' pohara/kelyhe, ami adott neki plusz egy piety-t. **büszkén feszít** 😊
Ez tényleg jó nagy baromság, én mindig a legnehezebb szinten nyomom, bár ez csak a gazdaságban szokott komolyabb problémákat okozni. A csalásokról annyit h amíg nem lesz az embernél okosabb AI addig mindig alkalmazni fogják a játékokban, ebben a játékban pl. mindig "ügyesen" visszatereli a csatába a gép a menekülõ egységeit.

Ez hülyeség, háromszoros túlerõt is le lehet verni.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Na ja! <#buck>
a pénzadomány sokat segít...
Tudja valaki, hogy miért TABU a magyar modban szövetségre lépni a Pápával? Valamilyen gixert okoz(hat?) a diplomáciában, de jó volna tudni, hogy pontosan mit!

A mostani állásomban a helyzet kívánta stratégiámnak fontos része lehetne, a szövetség Õszentségével.
Hogy lehet még erõsíteni a pozíciómat Rómánál?
Legyek aktív a keresztes hadjáratokban, teljesítsem a pápai küldetéseket, fogadjak szót a Szentatya békéltetõ rendeléseinek...
...és ezeken túl?
Figyeli pl. a program a papok kiküldését és a templomok építését ebbõl a szempontból is?
Nah visszakerestem, a 4980-as uzenetre volt a valaszom, némi gúnnyal fûszerezve.
Lehet, hogy ez az oka annak, amit az alakzat tartás (pontosabban nem tartás) terén tapasztaltam a Magyar Mod telepítését követõen:

Részlet a Magyar mod 1.2 leírásából:
"A Darthmod 1.0 egyes elemeit és 1.2-es formációit tartalmazza a mod. Köszönet Darth Vadernek. A Darthmod fõként hibajavításokat és csatajavító megoldásokat foglal magába."

Végül is reálisabb az egységek mozgása, az biztos.
Azonban eleinte kissé zavaró volt, és a többletmozgás leképezése is -szerintem- nagyobbb feladatra késztette a videokártyámat, talán ezért volt a kis (alig érezhetõ) lassulás.
AAaaaaaa ize!
A valasz nem neked szolt, hanem annak, aki mar 500X rakta fel a gamet es meg mindig nem birja agyilag felfogni, hogy nem megfelelo peccset tõtött le...
Rage47
jóvan, régen játszottam vele...😊
Na, ez engem is nagyon érdekelne, én még az 1.1-es CA peccs mellett játszom az 1.2-es verziószámú magyar moddal.
HunterKiller kollega valszeg félreértett valamit.
Én a Magyar Mod 1.2-rõl beszéltem.
Az érdekelt volna, hogy a magyar modhoz tartozó javítócsomagok kellenek-e nekem? Vagy azok a csomagok csak a mod elõzõ, 1.1 verziójához íródtak?
A nemtudtamosat <#eplus2>
Rage47
melyik részét? 😄D
Fuhh!!!!!
Ezt azéééé én nem hangoztatnám annyira<#nevetes1><#eplus2><#alien><#vigyor3>
Pluskast
Várj most az 1.2 patchel is kompatibilis a magyar mod?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Rage47
video a kieg.rõl, nem is tudtam hogy lesz, már várom:p
Szepjoestet nepek!
Feltunt nekem egy fura dolog.
A bergyilkosoknak neha 2X kell megolniuk ugyanazt a celpontot.
Az 1.0-ban majdnem minden celpontot 2X kellett megoletnem, kivetelt kepeznek ezalol a hercegnok es a faction leaderek/prince-ek.
Nem tudom, ez mitol fugg vagy hogy milyen szitukban es miert csinalja, nekem tök randomnak tûnik.
Az 1.2-es peccs: nem, nem a specko peccseket kell leszedni, hanem a teljest, aminek a fajlneve: 'miitw_update2_efigs_rc_final.exe'. Ezt a fajlt tõccse le kérem és ha nem originale verzioja van, ajanlani tudom a gamecopyworld-öt. Örülök, hogy segíthettem 😊
Gyanús, hogy ebben már benne kell hogy legyen minden javítás...
Pedig nekem nagyon úgy tûnik, hogy azelõtt nem csúsztak szét ennyire a seregem vonalai...
Mi befolyásolhatja az egységek formáció-tartó képességét?
Nehézségi szint? Hadvezér képessége?
Lehet: az a baj, hogy nem töltöttem (pontosabban töltettem) le javító csomagot?
Ha most -a múlt hét végén- szedték le nekem az 1.2 modot, akkor is kell hozzá javító csomag? Vagy azok a javítások már benne vannak a modban?