Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein
volt a problémám, hogy nem ment fel a gépre a (M2TW patch)1.02....
azóta több játékkal (progival) is gond volt, feltehetõleg valami rosszindulatú szoftverbõl adódóan.
Na a gond megoldódott a hibás progi az úgynevetezz "Vista inspirat" volt, amitõl marhára belassult a gép, és sokszor bejött egy *.dll hibaüzi.
Szóval, ha valakinek nem menne a patch az próbálja meg (ha fent van neki a program) letörölni ezt a Vistásítõ vackot....
Remélem segítettem
(UI: 1.01 -re is lehet telepíteni a patch-et, ilyenkor azt írja ki, hogy updating 1.01.00 -> 1.02.001)
[Asus A8N-SLI SE][Amd Athlon 3500+@2530][2x512mb DDR460][Inno3d GF 7600GS][LG Flatron S1750SQ]
Szar a patch
szar a crack
szar a géped vmiért
vagy a driverek
vagy rossz napja van a játéknak
esetleg 3x kattintasz az indításra nem csak 2x
rossz cracket raktál fel
Viccet félretéve ennyi adatból nehéz megállapítani... van hibaüzenet?
War. War never changes.
Azt hiszem itt van választék...
iSS!
Tudtok 1 olyan oldalt mondani ahonnan modokat tudnák letölteni?
iLove oHs.
show_date_as_turns
erre:
;show_date_as_turns
és máris ok.
iSS!
Szóval ha nincs kijelölve semmilyen vár/sereg, akkor a nem látható területeken (fog of war) is tudod h éppen ki uralkodik, ha nyomva tartod felette a jobb klikket. De csak akkor ha már egyszer jártál arra.
http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD
Careful what you look for. You just might find it.
iSS!
Az lenne a problémám hogy fel akarom rakni az 1.1-es peccset de crackelni kellet és ez kicseréli az exe fájlt Ha elakarom indítani akkor kiírja hogy helyezzen be megfelelõ lemezt... Ha visszacserélem az exe fájlt a crack fájlra akkor 1.0 verzióval fut.
Elõre is köszönöm
Ez annyit csinál, hogy az öregedést az 1 év=1kör beállításhoz igazítja.
Lusted's LTC mod
Long Road mod
De nem tudom, hogy kompatibilisek-e a magyar moddal?
Tud valaki olyan modról, ami az építkezés idõ/pénz vonzatait az 1/1 vagy 1/2 -es körarányokhoz igazítja, de KOMPATIBILIS a Magyar Moddal is?
Elõre is köszi!
Sebaj, részben találtam is választ a problémáimra. Valszeg helytelen volt a megfigyelésem az öregedésrõl, ugyanis ezt olvastam a twcenteren:
"A character ages every time the winter season comes around. That is the hard code."
Tehát telente öregszenek egy évet a karakterek, és ezt teljesen független mindenféle descr_strat átírástól.
Ebbõl számomra világosan látszik, hogy a fejlesztõk eredeti koncepciója a 2 kör / 1 év volt. (vagyis a 0.5-ös köridõ beállítás) A karakterek öregedése egyedül így halad valós szinkronitásban az évszámokkal!!!!
A lassan hömpölygõ kampány engem kevésbé zavar, ami egy picit problémás az az, hogy ezzel a beállítással sokkal "gyorsabban" felépül minden a városokban. (Pontosabban semmi sem épül gyorsabban a körök viszonylatában, azonban mire pl. 1200-ra ér az évmutató, sokkal több kör megy le, így relative gyorsabb az építkezés.)
Ezt úgy orvosolják egyes modguruk, hogy növelik az építmények körigényét. Azonban ez szükségessé teszi a költség igény növelését is, hiszen a több idõ alatt több adó is folyik be (körönként jön ugyebár, és nem évenként) így röhögve meg lehet építeni mindent, csak a város populációja szab -idõszakonként- határt! Másik (jobb?) megoldás lehet az adók mérséklése. Fontos még megjegyezni, hogy a fent említett pénzbõség, sokkal több fullos sereget, és ebbõl adódóan támadóbb kedvû AI-t eredményez.
Kérdéseim lennének:
1, Már FUTÓ kampány kör/év beállítását lehet valahogyan módosítani?
2, A karakterek körönkénti öregedését be lehet valahol állítani?
Lehet hogy tévedek, de úgy emlékszem, hogy az 1.2 patch (vagy a magyar mod) elõtt körönként 1 évet öregedtek, és úgy került szinkronba minden, ha beállítottam az 1 év = 1 kört. Most viszont azt veszem észre, hogy csak minden második évben öregednek, tehát úgy lenne szinkronban a játék, ha 0.5 re, azaz 2 kör = 1 év -re váltanék. Ez viszont futó kampány alatt nem megy. :-(
Érdekelne azoknak a tapasztalata, akik 2kör=1év beállítással játszanak.
Játszható így a játék?
Magas nehézségi szinten végig lehet érni így a lõporig, vagy addigra tutira véget ér a móka? (Lenyomom a gépet, esetleg a gép engem.)
Prank: csak egy ötlet. Ha nincs területe, akkor elfoglalhatod Rómát, a következõ körben kérni fogja, hogy add neki a várost, és akkor nagyon jó szövetségesed lesz, blabla. Odaadod a várost, és máris mehet a diplomácia.
Ha megválasztják a pápát megjelenik Róma tartományában a testõrsége kíséretével.
Én minden körben kiírtottam a pápát amíg el newm fogytak a világ kardinálisai, és csak akkor tudtam békét kötni vele mikor a saját kardinálisom került sorra.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
a pápát meg nem találom sehol, türelmem meg nincs felkutatni...
nincs más út elbeszélgetést kérni?
War. War never changes.
Bitang coool!!!!<#papakacsint>#papakacsint>
Viszont azt is eszrevettem, hogy (es szerintem ez egy kvanagy marhasag) hiaba csak vedekezel az ellened felvonulo katolikus csapatokkal szemben, - tehat nem foglalsz el ellenseges tartomanyokat - ha agyonvered oket a pápánál is megy le a megítélésed. Namárbocs Szentatyám, de hagyjam magam agyonverni? Azt mar nem!!!😊
Ezzel kapcs egy kulonos dologra bukkantam: egyik keresztes hadjarat utan - melyet Jeruzsalembe vezettem es sikert arattam - a sikert arato csaladtagomnak a kezebe kerult 'Jesszus' pohara/kelyhe, ami adott neki plusz egy piety-t. **büszkén feszít** 😊
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A mostani állásomban a helyzet kívánta stratégiámnak fontos része lehetne, a szövetség Õszentségével.
Hogy lehet még erõsíteni a pozíciómat Rómánál?
Legyek aktív a keresztes hadjáratokban, teljesítsem a pápai küldetéseket, fogadjak szót a Szentatya békéltetõ rendeléseinek...
...és ezeken túl?
Figyeli pl. a program a papok kiküldését és a templomok építését ebbõl a szempontból is?
Részlet a Magyar mod 1.2 leírásából:
"A Darthmod 1.0 egyes elemeit és 1.2-es formációit tartalmazza a mod. Köszönet Darth Vadernek. A Darthmod fõként hibajavításokat és csatajavító megoldásokat foglal magába."
Végül is reálisabb az egységek mozgása, az biztos.
Azonban eleinte kissé zavaró volt, és a többletmozgás leképezése is -szerintem- nagyobbb feladatra késztette a videokártyámat, talán ezért volt a kis (alig érezhetõ) lassulás.
A valasz nem neked szolt, hanem annak, aki mar 500X rakta fel a gamet es meg mindig nem birja agyilag felfogni, hogy nem megfelelo peccset tõtött le...
HunterKiller kollega valszeg félreértett valamit.
Én a Magyar Mod 1.2-rõl beszéltem.
Az érdekelt volna, hogy a magyar modhoz tartozó javítócsomagok kellenek-e nekem? Vagy azok a csomagok csak a mod elõzõ, 1.1 verziójához íródtak?
Ezt azéééé én nem hangoztatnám annyira<#nevetes1>#nevetes1><#eplus2>#eplus2><#alien>#alien><#vigyor3>#vigyor3>
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Feltunt nekem egy fura dolog.
A bergyilkosoknak neha 2X kell megolniuk ugyanazt a celpontot.
Az 1.0-ban majdnem minden celpontot 2X kellett megoletnem, kivetelt kepeznek ezalol a hercegnok es a faction leaderek/prince-ek.
Nem tudom, ez mitol fugg vagy hogy milyen szitukban es miert csinalja, nekem tök randomnak tûnik.
Az 1.2-es peccs: nem, nem a specko peccseket kell leszedni, hanem a teljest, aminek a fajlneve: 'miitw_update2_efigs_rc_final.exe'. Ezt a fajlt tõccse le kérem és ha nem originale verzioja van, ajanlani tudom a gamecopyworld-öt. Örülök, hogy segíthettem 😊
Pedig nekem nagyon úgy tûnik, hogy azelõtt nem csúsztak szét ennyire a seregem vonalai...
Mi befolyásolhatja az egységek formáció-tartó képességét?
Nehézségi szint? Hadvezér képessége?
Ha most -a múlt hét végén- szedték le nekem az 1.2 modot, akkor is kell hozzá javító csomag? Vagy azok a javítások már benne vannak a modban?