Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Így meg lehet úgy indulni, hogy meg sem állsz a míg egyszínû nem lesz a térkép. Persze minden új várost ki kell fosztani, különben becsõdölsz.
Ha túl lassan hódítasz akkor is becsõdölsz.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
4 kör alatt irtottam ki az angolokat a skótokkal, és ennyi idõ alatt nem támadott meg senki, mentem naki a franciáknak...
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
1. Uninstall
2. Mappák törlése (Program Files, Documentsbõl ha van..)
3. Install
4. 1.2 paccs
http://www.f1-info.hu/
Valakinek már sikerlt felrakni a 1.2 patch-et és mõködött is?
iLove oHs.
Hát, nálam ez nem éppen így alakult!
Nem is annyira az angolok miatt, mint inkább azért, mert EGYSZERRE támadtak pici skóciámra a dánok, az angolok, a spanyolok és a portugálok. Ráadásul akkora inváziós seregekkel, hogy ihaj!
Persze lenyomtam mindet, de ezek a váratlan vendégek igencsak meghosszabbították a normann betolakodók kiebrudalását.
Az AI mindemben csal, különben még könnyebb lenne agyonverni.
Szerintetek erre hogy reagálhat az AI?
Mert ha rugalmatlanul, abba könnyen belebukhat a gazdasága... :-(
Egyszer szorítottak csak meg, amikor az ÖSSZES szomszédom rámtámadt, de ekkor fél Nyugat-Európát a Pápának ajándékoztam, s rögtön lett egy stabil hátországom... :-)
Asszem jön a very hard...
Bemelegítés képpen megnézem: mire megyek az angolok ellen a skótokkal... ;-)
Elõször frissítse az 1.1-es verzióra a játékot, csak utána az 1.2-esre. Nálam így elindult rendesen. Remélem segítettem.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Tudja valaki, hogy miként lehet a városok népesedését -általánosságban- lassítani, és ezáltal elérni, hogy lassabban töltõdjön fel az egységek kiállításának "emberanyag" tartaléka? + jó lenne még radikálisan növelni a seregek fenntartási költségeit.
Szerintem jobb lenne a játék, ha sokkal kevesebb fullos sereg szaladgálna, mert megnõne a jelentõsége az igazán érdekes, fontos csatáknak. (Helyette inkább az egységmértetet növelném, és elviselném, hogy a legnagyobb csatáknál szaggat kicsit.)
Nekem már a Rome-ban sem tetszett, (hiába a sok csillivilli újdonság) hogy nemigen voltak igazi, sorsdöntõ ütközetek.
Hiába szolgálta a moziszerû megjelenítéstõl a tábornoki szónoklatig minden a drámai hangulatot, ha egyszerûen épp a játékmenet nem támogatta ezt. Mi történt? Küldte az ellen futószallagon a fullos seregeit, amiket rutinszerûen vertem szét szintén ugyanakkora (fullos) seregemmel. (Csaknem veszteségek nélkül.)
A M1TW-ben persze valahol nevetséges volt, hogy libasorban érkezett az erõsítés folyamatosan a csata alatt, mégis isssszonyatosan izzasztó, hosszú és drámai ütközeteket vívtam, Olyan csatákat, amelyeken népek sorsa múlott. Ezeket a drámai összecsapásokat hiányolom a Rome óta... :-(
Persze ettõl még õrülten jó, az egész TW széria... :-)
ennyi pénzt már nehéz elkölteni<#vigyor2>#vigyor2>
http://www.f1-info.hu/
Az a gondom, hogy gyártottam pl. lovasokat egy várban és egy idõ után nem tudtam retrain-elni õket. Miért van ez? Esetleg tud valaki letölthetõ kézikönyvet a játékhoz?
Elõre i köszi!
Én töröltem a meghagyott mappákat, registry fájlokat törlés után és láss csodát! Reinstall után ment.
(gyengébbeknek: startmeü/futtatás/regedit ; azon belül: HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE)
Remélem segítettem
2-nél többet is össze lehet szedn?
U.az a problémám, mint ami az #5064-ben olvasható, 1.2 felmászik, játék indul, de a második kör "a gép gondolkodik" része nem ér véget, áll az egész, amíg ki nem lövöm.
Ha van valami tipp, elõre is köszönöm!
De Amergin azt akarja bebizonyítani, hogy guard mod-ban a lándzsások szétszivatják a lovagokat, ami persze hülyeség.
iSS!
Megint akkor gyõrtem mikor nem volt bekapcsolva... tudom hogy csak véletlen, de pont errõl beszélek. A szerencse jobban befolyásolja a csatát mint a guard mod.
A shild wall az más az baromira hatékony.
ha nem pikásokkal tesztelted, akkor meg ne csodálkozz...
Az a baj ezzel, hogy csak statisztikailag lehet kimutatni a különbséget.
Viszont ha kevset próbálkozol az ellenkezõje is bebizonyítható, erre akartalak rávezetni, de látom még mindíg nem érted.
Eggyébként nem mondtam hogy nem mûködik, csak azt próbálom megértetni veled, higy borzasztó kicsi a hatásfoka, és teljesen jelentéktalan a többi eseményhez képest.
Valójában csak annyi történik, hogy csata közben nem vánszorognak odébb, hanem tartják a pozíciójukat és egyáltalán nem "szívatják szét a lovagokat"
Szerintemt tök haszontalan, és elvárnám, hogy érzékelhetõ hatása legyen. Én sem szoktam használni, nem éri meg a drága idõt, hogy ilyen felesleges dolgokra klikkeljek.
iSS!
A gyalogosok: török spear militia 2 x 112 ember
A lovagok: szicíliai general bodyguard 31 ember (hit point 2!)
Azért ezek az egységek mert campaign-ban a törökökkel nyomom és egy keresztes had támadásakor a csata egy kis területén ott is ezek az egységek kerültek szembe. Ott is hozták a gyalogosok amit kellett Guard móddal természetesen.
Csak amíg ott mindenféle egyéb tényezõ is bekavart (fáradtság, más egységek sebezhettek elõzõleg, general skilljei stb..) itt páncélzat, tapasztalat stb, stb..(minden) ugyanaz mindkét esetben.
Itt a gyalogosok éppen hogy, de veszítenek:Guard mode off
Itt meg elég simán nyernek:http://members.chello.hu/harsanyi.zoltan/Guard mode ON.rpy
Ja parancsként nem lett támadás kiadva egyik esetben sem, csak az alakzatot forgattam, állítottam helyre 1-1 lovasroham után.
Ott nyerik meg a gyalogosok a másodikat, hogy a lovasok ott nem tudnak áttörni a vége felé és ez megpecsételi a sorsukat.
iSS!
iSS!
1.hogy lehet a magyarmodot ugy felrakni hogyne angolul induljon el mert ha a .bat os fájlal inditom akkor angolul megy és most elkezdtem inkább magyarul
A lándszások egyébként guard mód nélkül is szépen helyt állnak csatában (ha nem futnak meg az roham okozta sokk miatt), bár ritka, hogy nem kapcsolom be.
Egy ilyen tesztet én is le szeretnék nyomni, ha hazaértem. Milyen lándzsás egységet milyen lovas egységgel eresztettél össze? (Azt természetesnek veszem, hogy face to face összecsapás volt, hátbatámadás nélkül.)
2-szer bekapcsoltam a guard módot, 2-szer nem.
Az eredmény: 1 szer gyõztem, akkor amikor nem volt bekapcsolva az a hülyeség<#hehe>#hehe>
Következtetés: A szerencse sokkal többet ér mint a guard mod<#nezze>#nezze>
Tanulság: Mielõtt okosat írsz ki is kéne próbálni mi a helyzet valójában<#ravasz1>#ravasz1>
Van egy kis problémám, ugyanis:
felraktam a 'miitw_update2_efigs_rc_final.exe' helyrõl leszedhetõ patch-et. Unspecified erroral meghal a program. :-( Segond, reinstall....éééés megint. :-( Gondolom nem jó a patch, leszedjük az EU verziót. Install, reményteli várakozás....elindul! Öröm, meg minden otthon!!! :-) Aztán jött a 2. kör és csodák csodája, mikor franciák jönnek elkezd gondolkodni és sose nem haggya abba többet. :-( reinstall, ugyanez.
Valakinek valami konstruktív ötlete esetleg?
Az én szempontaim:
1. nekem nem kell új faction. Eleget szívtam a roma-nál mikor csaták közbe ki-kifagyott (a játék boltban vásárolt természetesen). A tapasztalatom az, hogy minél több a faction annál bugosabb, és szegény mod fejlesztõk a legjobb szándék lennére SEM tudják bugmentesre megcsinálni.
Persze-persze kipróbálás szintjén milyen jó már mondjuk Örményországgal lenni, meg új egységek meg szép új textúrák meg... (nem érdekel<#schmoll2>#schmoll2>)
2. Az idõ múlás nekem nem tetszik:
-öregedési bug
-egy kör alatt legyen az fél,egy vagy két év NEVETSÉGESEN keveset tudnak lépni az egységek (fél év alatt Budapesttõl Isztambulig kb el kéne jutni)
3. AI. Na hát azon mindíg lehet javítani és olyan nincs hogy az AI az csúcs és ne lehetne okosabb.
Mindezekre megoldás Ultimate AI mod. 10 mega az egész és letölthetõ innen:
Modok
iSS!
Vázolnám a nüansznyi eltérést: lándzsás gyalogság a frontális lovasrohamot (már ha) túlélte:
1. guard mode off: a lovagok 1 vs. 1 harcban simán lenyomják õket
2. guard mode on: a gyalogosok megpróbálnak alakzatban maradni és szétszívatják a lovagokat.
iSS!
Hogy lehet elérni, hogy a program megõrizze a video és audio beállításokat? 1.02-es peccs, 1.2-es magyar mod (és a kettõt összehangoló konverzió) van fent.
Gyakorlatilag minden egyes indításnál be kell konfigolnom a cuccost, ami eléggé idegesítõ. Ráadásul a konfigurálásnál mostanság olyan beállításokat is visszautasít (grafikai hibával) amik korábban vígan mentek.
Pedig a gépem simán bírja a strapát!
(2GBRAM, AMD3300Proc, 6600GT-húzva)
Ha antialiasing-ot és bloom+visszatükrözõdés effekteket bekapcsolom, szinte mindíg lehal, de nem ám a játék közben, hanem már a konfigolásnál! Mintha az 1.02-nél betettek volna ide egy kis tesztelést, nehogy a játék közben dögöljön meg. Néha átcsúszok a "teszten", és 2X-es élsimítás mellett is tud menni a bloom. Ha ez összejön, különösebben nem is szaggat csata közben, bár igaz, hogy nagyritkán néha lehal.
(Jellemzõen ekkor is inkább csata után, mint közben.)
A fene se érti ezt az egészet, mindenesetre jó lenne, ha rögzülne valahogy ez a fránya setup.
[Asus A8N-SLI SE][Amd Athlon 3500+@2530][2x512mb DDR460][Inno3d GF 7600GS][LG Flatron S1750SQ]