Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Petter Szajmon
Pestis ellen mi a legjöbb ellenlépes a megfékezésére? Nagyon durván terjed
és lassacskán felemészt mindent amit elértem.

Scottt
Kereskedõt ráküldöd 1-1 cuccra amivel tud kereskedni és akkor hozzá neked a pénzt...a kémmel meg kémkedni tudsz

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Prince23
Jah már mint török hadjáratként... úgy jó lenne egy kiegészítõ, na de akkor az eredeti térképpel kéne elõrukkolniuk...

Prince23
Sztem nem lesz még kiegészítõje... jön a rome 2 total war, arra gyúrnak.
Habár a 100 éves háborút még elképzelném folytatásnak jó nagy térképpel, persze ami csak a 100 évest illeti azok a régiók lennének benne sok-sok "járásokra" (sok vár/ral-ossal) felosztva, de hogy mi magyarok benne legyünk azt már nem nagyon tudom elképzelni az Assemblytõl.

nincsen egy olyan oldal, ahol le van írva, hogy mit lehet és hogyan csinálni mondjuk a kereskedõvel vagy a kémmel?

Fritz Von...
Jabazz. És a tetves litvánok pogány papjai sokkal keményebbek. Egy tartományban most van két papom és egy püspököm, az ellennek pedig egy pogány papja, és kb. két körönként 1-gyel csökken a vallásom... 😊
Most éppen bérgyilkosokat képzek ellenük. 😊

Egyébként ez nem modok összessége szerintem, mert maga a játékmenet is más-más lett. Az amerikai oldalon a spanyolok nagyon komoly technikai fölényben vannak, fõként mikor a spanyol dragonyosokat is képzem már. 6 dragoon, és az indiánok fele meghalt. A baj az, hogy körülbelül 6x annyian vannak, ez borzalmas számbeli fölény. Itt még a gép is a lerohanásos taktikát alkalmazza. Észnél kell lenni nagyon. A pénz viszont nem akadály, mert abból bõven ömlik befelé.

A keresztes hadjáratokba is belenéztem, ahol a nehézség az eléggé statikus keresztény sereg. Az ellen pedig a lovasíjászokkal keményen arat, és a gép MÁS taktikát használ.

Az angol kampányt még nem nagyon néztem, illetve nem mélyedtem el benne.

A Teuton hadjáratban a pénz nagy probléma.

Szerintem nem modoltak, hanem egy-egy adott korra dolgozták ki a játékot, részletesebben, mint eddig. Fasza lett. 😊

Tippek a következõ kieghez:
- 100 éves háború
- török veszély (Magyarországgal a középpontban). 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Prince23
Hmmm, ez télleg így lenne, h vallásilag függnek a teutonok... ez jó dolog. Végre már nem csak épületfüggõ a legjobb egységek sorozása.
Amúgy, ha úgy vesszük ez nem is kiegészítõ, hanem MODOK ÖSSZESSÉGE.
Mert, ha kieg lenne, akkor megmaradt volna az egész térkép a medi2-bõl. Sztem.

Tehát: Ritterbrüder egységekhez 90% religi"on, Halbbrüderekhez 80%.
Durva, egészen új aspektusa a játéknak. 😊"

Nagggyon jó!!!! :-)))
Fritz Von...
Eddig az Americas kampányt toltam. Indítottam egy Teutont is, hogy megnézzem miben más. Hát sokban. 😊 Nagyon eltalálták ezt a kieget, szerintem a TW sorozat legjobb kiegészítõje.
A kérdésedre a válasz: mivel a Teuton lovagok fõként vallási okokból csatáztak, ezért nagyon oda kell figyelned arra, hogy minden tartományodban legyen pap, ami térít. Nekem is elõjött, hogy volt-nincs Ritterbrüder egység. Ha rámész az épületre (Earl stables), akkro ott kiírja, hogy miket tudsz képezni, és ehhez milyen vallási százalék kell. Tehát: Ritterbrüder egységekhez 90% religion, Halbbrüderekhez 80%.

Durva, egészen új aspektusa a játéknak. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

klikkelj rá, ugyanúgy elindul, mintha "látszana" az ikon 😊
Amúgy a DVD-krõl le tudod szedni az ikonokat, és ikoncserével fel tudod venni újra az asztalra a megfelelõt a megfelelõhöz

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Prince23
Helló!

Nektek sincs a Kingdomsról ikonotok? Újrainditás után még ott lihegett az aszatlaon a szép ikonjai, de már csak "fehér-üresség" van... szal olyan amit a gameburnworldról levettünk kingdoms krekknek.
Mit csináljak a 4 ikonnal? gondolom nektek ez jó.

Mindenkinek erõsen ajánlom a 2GB memóriát. Nekem isszonyatosan felpörgött a játék, max-on nyomom, pedig "csak" egy 6600GT-m van.

Kérdésem lenne:

A királyom és az örököse is házas, azonban a következõ generáció (az örökös gyermekei) is férfikorba értek, és szeretnék idejekorán külországi hercegnõket találni nekik, hogy idõben elkezdjék a fiúgyermekek "termelését".

Azonban ez a diplomáciai opció nem nyílik meg, ha a követem kapcsolatba lép a hercegnõvel. Lehetséges, hogy ez csak facér királlyal/örökössel mûködik?
Ezt én is észre vettem. Tuti spórolás, amúgy minél fentebb veszed a unit detail-t, annál kevesebbnél csinálja ezt.

Ezt már régóta meg akartam kérdezni. Miért van az , hogy ha kizoomolok legtávolabbi nézetre a csatából, akkor úgy mozognak az egységek mintha sprite-okból lennének és nem 3d-be megcsinálva? Spórolás miatt? Mert olyankor kritikán alulian mozognak az egységek, lovak lába nem is nagyon mozog vagy ha igen akkor undorítóan. Olyan mint a régi Shogun-ban. A legfurcsább az , hogy a Rome Total War-ban ilyen "spórolás" nem volt, pedig az is szép játék volt. Nem lehet ezt a csúnya cuccot valahogy kikapcsolni?

sajnálom, hogy nem tudod értelmezni a kérdésemet...

Prince23
Keresd meg a data filet a Amerikas mappában, és ottan a descr strat nevû jegyzetet ki kell pipálni, h ne legyen irásvédett, és aztán írhatsz át fele... vagy ahol van a descr strat nevû jegyzet, ott megtalálod a többit is...

HELLO !
Gyors segítég kellene( remélem olvassa olyan is aki kicsit ért a módoláshoz! )
Tehát az America kampányt nyomom, de egy valami nem naon tecc.Ugyanis nem nagyon lázadnak a frissen elfoglalt területek, pedig ugye a katolicizmus még csak 10 % kb.( egyes módokban pl buherálták a " religion unrest " mértékét) naszóval én is ezt szeretném kicsit brutálra állítani(hogy lázongjanak addig amíg nem térítõdnek meg eléggé)
tudja e valaki melyik fájlokat nézzem meg?
KÖSZI !
Ezt csináltam, csak kiírta még a pecselés elõtt, hogy nem hajlandó feltenni magát.(1x 1,2-re nem akart felmenni aztán 1,0-ra :S )

Kipróbáltam az utolsó reményem : alap->1,1->kieg és most felment, csak letöröltem a korábbi mentett állásokat ;(, hátha bezavarnak telepítésnél a mod mappában lévõ cuccok, és persze nem tudtam hogy abba van.

Prince23
Ezen tudok neked segíteni:

So:
1. alap medi2 install
2. beteszed a kingdoms lemezet, de a telepítés elõtt felpeccseli az alapot 1.2-re aztán 1.03-ra. Sztem az 1.03-ast várd meg míg felteszi
3. és aztán install Kingdoms egyenként (Amerika, Brittania, Szentföld, "Teutonia").

Hát ez a játék kezd most kiakasztani. Sikerült ugyan 1x feltenni, de folyton kilépett hiba üzenettel az Amerika kampány közbe. (nem mindig, de sokszor). Gondoltam újra teszem, mert már nagyon idegesítû volt.
Próbáltam többféleképpen
alap->1,2->kieg= nemjó
alap->kieg=nem jó mert vmi fájlt nem talált.
alap->kieg=nem jó mert nem hajlandó1,0-ra felmenni (korábban az 1,2-re írta ki ugyan ezt.
Ez lemattolt. 4x feltenni a játékot 1 nap és mégse megy.

az sg forumon még nicns godnolatolvasás funkcio..., iy jobbhiján maradnak az általad irottak...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Köszi azért a segítséget minden ok!
jó hogy nem kozák...azt a baromságot...szégyen s gyalázat

az alapra gondoltam ember, majd 1 éves játék...
ha nem tudod ne válaszolj!

Köszi elõször is a gyors választ!
Akkor mi az alap? Medieval 2: Total War
Vagy mi a pontos neve?

Prince23
Tedd fel a Medi 2 alapot... írásod szerint te az elsõ részt tetted fel. Itt a második részt kell!

Ui:
Muszáj rajta legyen a Microsoft .NET framework és a frame.redust progi? Az mihez kell, vki segíthetne elmagyarázni... mert nem nagyon veszi be a gyomrom az ismeretlen progikat, ami még hasznavehetetlen is!

Sziasztok!
Lenne egy problémám, aki tud segítsen pls. Feltettem az alap Medieval:Total War-t. Megy is, ki is próbáltam. Kingdoms-nak a telepítõjét indítom és ezt kapom hibaüzenetnek: Kingdoms requires Medieval II: Total War to be installed. -> Tehát kéri az eredeti, alapot is és ez után hibaüzenettel kilép. Valamit én rontok el vagy más is találkozott ilyennel? Köszi a segítséget elõre is!
Üdv!
pár napja jött ki, de tutira van hozzá magyargatás..., ezer százalék, meg üzbég forditás is mellékelve..., nc...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Prince23
WAZZE, feltette ezt a net framwork redustot... ez meg mi a szösz? muszáj fennt legyen? Kell a single-hoz?

Prince23
Öregem, már kivaok készülve.... már több mint fél órája frissiti az alapot ez axar kiegészítõ 😛PPPPP
Egyáltalán ezt kell csinálja, nektek is ez volt?

Medieval II Total War Kingdoms Expansion-FLT

ez a verzió sem mûködik?

POI33
Nálam még mindig nem indul a sima medieval a kieg felrakása után. :S
Próbáltam yasu-val is azzal a kiegészítés kampányai mennek, de mikor a simát akarnám indítani akkor valami hibaüzenetet ír ki, hogy mit azt nem írja ki csak leokézni lehet. 😞
Valaki plz segítsen!

ja és nincsen hozzá magyarosítás?mert annyira nem vágom az ínglis szpíkert... 😊

érdemes szerintetek felrakni a legújabb kiegészítését?miben tud többet mint az alap játék?(csak mert este felpakolom és kíváncsi vagyok)

Az 1.2 patch a .NET keretrendszert tette fel a gépre, ami alap dolog, mert sok program használja (egyes ATI Catalist driverek is feltelepítették régebben). Semmi károsat nem tesz fel egyik sem, természetesen.

még 1.3at is rak fel nem hogy 1.2-n, ezt a konzervativ szöveget emg remélem te se godnoltad komolyan... 😄

Hi,belehet valahogy állitani ,a csata iseét? Mert ugye osromnál ha nem jutnak be nincs vége a csatának és én veszitek ha kimegyek!!! pls help

Aragorn10
Nem!!!!!!! Elöbb rakd fel a kieg-et is és ne használj törést csak
mini image-t meg a legujabb Yasu-t!!!

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.

Prince23
Majd holnap feltelepítem a gémet.
Az lenne a kérdésem, h nyugodtan be krekkelhetem az alap medi 2-õt? és utána meg rá a Kingdoms.

Ui: remélem a kieg nem tesz fel felesleges programokat... pl. az 1.2 peccs az beizzzzélte a windosomat... konzervativ vaok, az a baj a gépemmel.

Prince23
Hmmm, azt hittem valami extra dolgok.... akkor mégis 2 dvd-s ez a kiegészítõ... hihetetlen, már-már a teljeseknek már 8 giga is kevés lesz... amit nem tok fel fogni. hová fejlõdünk?! :SSSSS

Játék.. az utolsó kampány elemei

Prince23
Kérdeznék tõletek valamit... a 2. dvd-n mi van?

Aragorn10
Nagyon jó lett a Kingdoms kieg.
Én most éppen az Angol kampányt tolom, de az nagyon el lett találva😊😊
Nagyon tetszett például az, hogy amikor éppen kezdtem rosszul álni az angolok ellen(a skótokkal játszok), jön egy video, hogy megérkezett Villiam Wallace és hatalmas hadserege.😊😊
De aztán egy kicsit letörtem amikor nemsokára Wallace után megérkezett Wiliam király a keresztes háborúkból, de szerencsére az angolok már elkezdtek a Wales-iekkel is háborúzni.
A wales-iek lenyomták aztán én meg elindultam Wallace-al és a nagy hordával és ledaráltam a maradékot.<#hehe><#hehe><#hehe>

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.

Pentium egyébként. Lehet , hogy nem szereti az új Catalyst driver-t? Bár régebbi driver-en is ez volt a probléma. A sereg mérete is csak normal fokozaton van, nem értem mi lehet a baj. Ha legnagyobb seregbeállításnál csinálná akkor érteném , hogy miért akad, de így elég kiábrándító. Pedig nagyon jó játék, viszont a Rome Total War ennél sokkal jobban volt annak idején optimalizálva

PsyhoApu
Hát ha celeron a proci akkor én nem csodálkoznék semmin. Amúgy meg amíg egy giga ramom volt, ott éreztem hogy nagy csatáknál, fõleg várostromnál nem az igazi a dolog. Mondjuk szimpla csatánál elég volt. Néhány ezer embernél már necces.

http://kutyuszoba.blog.hu/

Ezen a gépen simán mennie kellene... sztem

PsyhoApu
Milyen intel proci? Pentium vagy Celeroncs?
Ez így elsõ körben. Másodjára meg szerintem kevés a ram nagyobb seregek mozgatásához.

http://kutyuszoba.blog.hu/

Srácok, szeretnék valamit kérdezni tõletek! A gépem egy : Intel 3,2 proci, 1 giga 333mhz-es ddr-rammal, és ATI X1650 pro 512 ddr2 ram kártyával. Ahhoz, hogy teljesen folyamatosan menjen a játék shader 1-re kellett visszaállítanom mindent medium-ra levennem. Ha bekapcsolom az összes effektet és mindent high-ra teszek akkor akad a katonák mozgása. Pedig a kártyám tudja a shader 3.0-át és a Bioshock is fut high-on 1024-ben teljesen simán. Ha valakinek hasonló konfigja van mint nekem és jobban fut neki a Kingdoms akkor adhatna esetleg valami tanácsot. Readme fájlban amit ajánlott gépkövetelménynek ír , azt simán túlmúlja a gépem, úgyhogy ezért nem értem.

Isten vagy !!