Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt ne feledd, hogy azért nem ugrottak egymásnak, mert volt közös ellenség, aki mindegyiküknél erõsebb volt. Ha legyõrik az angolokat valószínûleg elõbb-utóbb hadat üzentek volna egymásnak, mert ilyen az ember, mindíg többet akar.

Fritz Von...
Egy dolog nem tetszik. A Britannia hadjárat úgy ahogy van, nem kellett volna szerintem. Mert ugye adott Anglia, Skócia, Wales, Írország, némi északi norvég (normann) behatás és kész (no meg a király megbuktatására létrejött angol bárói szövetség).
Elképzelhetõ, hogy hiányos a történelmi tudásom ezen a téren, de a legjobb emlékeim szerint nem nagyon buzerálták egymást a skótok, az írek, meg a walesiek. Kisebb villongások voltak ugyan, de semmi nagyobb (ha tévedek, akkor sry, javítsatok ki légyszi). Most, mivel az angolokat gyakorlatilag miniállammá zsugorították a környezõ népek, ezért az AI a szokásos, bevett forma alapján lép tovább. Seggbetámad és hadat üzen. Tehát jelenleg a skótok, a walesiek meg az írek egész szigetre kiterjedõ háborút vívnak egymással, igazi ellenség (angolok) nélkül. Tudom persze, hogy ha mondjuk a magyarokkal kezdem az alapjátékot, ott is túlzás az, hogy egész EU a miénk, de mégis van választék a népek terén, és ezért akadnak reálisabb háborúk.
De ez így unalmas, pláne, hogy az alap egységek nagyrészt hasonlóak, ezért a nagyobb szám dönt. Tologatjuk egymásnak a várakat ide-oda...
Ezt a Britanniát szerintem a végére hagyhatták, mert messze a legunalmasabb a négy kiegbõl. Lehetett volna korábban kezdeni, mert az egész William Wallace-ra van kihegyezve, ennyi az eventlista eddig. Korábbi idõben ott lehettek volna a piktek, a szászok, a rómaiak maradványai, stbstb. Sokkal érdekesebb lett volna.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Prince23
Már egyszer leírtam
-5368 komment

Sziasztok! HOgy lehet a Magyar frakcióval játékot kezdeni?

Fritz Von...
Már engem is... 😄

Fritz Von...
Vissza a játékhoz. Az írekkel nekiláttam a Britannia kampánynak. Hát elég érdekesen alakul. Az induló, egyik alapegység (valami javelinman) elég keményen osztja a lövedékeket. Jobbak, mint bármelyik íjász eddig.
Amíg elfoglaltam a teljes ír szigetet, Wales közben rommá verte az angolokat, és most éppen Londont ostromolja. 😄

Vicces gyerek vagy te <#idiota><#smile><#nyes>
De hogy ne gyere vissza hiába, adok tippet:
bármely torrent vadász oldalon rákeresel a kivánt termékre és némi kliens segitségével órák, napok kérdése, míg boldog tulajdonosa leszek egy példánynak

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

jah
szörnyûés még a netet is lopja fogadjunk 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Fritz Von...
Ez azért már durva. Nem elég, hogy nem az eredeti játékot nem vesszük meg, hanem már a letöltésért sem akarunk fizetni? 😛

PrasCo
Milyen színû az égbolt a világban, ahol élsz...?
Megtudná nekem valaki mondani hogy honnan tudnám ingyen letölteni a Medieval II: Total War Kingdoms-ot?
Elõre is köszi
[email protected]
erre küldjétek.<#ticking><#banplz><#taps>
Köszi Prince,
kombinálom akkor a megoldásaimat a Tiédet az enyémmel.
Kaptam tuti infót és rájöttünk, hogy mivel a patchok telepitése közben crashel össze, manuális uton kell letölteni a hivatalos patcheket, majd azokkal a kingdomsos buzi telepitõ már nem fog (valszeg) foglalkozni. Max a telepités közben esik szét.<#guluszem1>
Nah és utána ahogy mondod crackelek. jeee
Fú köszi arc, minden jót
Prince23
Ne quickezzél, próbáld a hadjáratban betölteni a csatát.

Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.Feltettem a játékot és minden rendben ment.Elindítok egy quick battle-t vagy bármit akkor a töltés végén a kép össze megy a monitorom kiírja hogy "power Saving mode"és fúrcsán színes lesz.Aztán nem tudok mit csinálni.Szeritetek mit lehet csinálni?
Elõre is köszönöm 8)
Ne használj két emuláló progit egyszerre... Ill. az egyiket teljesen távolitsd el a gépedrõl.

Prince23
Nah Bex:
Csináld ezt:
1. medi 2 alap install
2. kingdoms install (vársz sokáig míg fölpakolja neked a 2 peccset) és utána install Kingdoms egyenként
3. miután feltetted, a démonodat kapcsold ki teljesen unmountojál elõtte, és aztán kikapcs.
4. Kingdoms 1.0 crackkel írd felül a fõkönyvtárban lévõt!
5. Play the game!

Scottt
szami ne spameljél!

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

jah
szami2

Az emberek azt hiszik, hogy a számítógéppel elkerülhetik, hogy hibázzanak. Tévednek. Számítógéppel is hibáznak, de sokkal gyorsabban. - Adam Osborne

Pluskast
Sehogy. Saját magad tudsz indítani és akkor a következõ körben infóként megkapod, hogy te is csatlakoztál. Keresztes sereget meg az egyik tábornokoddal tudsz indítani megfelelõ számú egységekkel a vezetése alat. Ja és csak akkor indíthatsz ha a pápa elrendelte.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Srácok ne felejtsétek a kérdésemet de amire tudok, arra közben szívesen válaszolok.
Szal kedves Giovanni, az úgy megy h egy family membernél, vagy bármilyen vezérnél összegyûjtesz kb 5-6 egységet, és végig nem kattinc le a seregedrõl. Ezután megnyomod vmék nagy gombot a képernyõ jobb-alsó részénél, mintha zsoldosokat akarnál venni, és ott a felugró ablak alján látsz gombokat, kb fél centi átmérõjûek ( <#buck> és megnyomod a "join to crusade" gombot.
sok szerencsét a továbbiakhoz

Dee énis még segítségre várok...jajj nem lehet h baj ha fenn van még a clonecd meg a clonedvd? lehet bezavart...
PLS HEEELP!!!<#worship>
Egy roppant primitív kérdést tennék fel az alapjátéknál:

Hogy kell elfogadni azt hogy csatlakozok a crusade-hez????
Húú Prince erre nem gondoltam.
Dee ha daemonnal próbálom mountolni az mds fájlt akkor ezt írja ki "Összeférhetetlenség támadt egy emulátor szoftverrel". És ezzel egy linket is kidobm ami azt írja angolul h "SecuROM™ has determined that emulation tools like 'Alcohol l20%' or 'DAEMON TOOLS' are running. Please be informed that -SecuROM™ protected- applications will NOT WORK with such tools.
* Please UNMOUNT your image, close these emulators, and insert the original disc in order to start the application." Remélem értitek (érted).
Szal eszerint nem daemonnal kell mountolni? ...ott van a YASU, ami hát miért is nem kéne, hogyha egyszer ott van leszedve a kieggel... nemtom😄
Az info fájlba pedig csak ezt irja a köcsög ami teljesen összezavar mer a YASUt nem is emliti "Directions to play: mount with latest daemon tools, install, use included loader, play"
lol mi?
Na erre mit monc. Nem kibaszás?
Üdv
tudatalan
Egy kérdésem van még ide am nem irtam de sokat az RTW forum ba na de mind1! Szoval Itt van olyan h jön a küldi hogy küldjem az örökösömet jeruszalembe akkor vigyen hadsereget is? meg nem lesznek picit morcik a bizánciak hogy hadsereggel megyek át a földükön? Nameg mi van akkor ha nem akarok egy küldit megcsinálni akkor a felado morcos lesz nem? egy idö után azért már büntit kapok ha nem csinálom meg? (RTWböl gondolom)enyilenne köszi annak aki elolvassa!

Ki tudja megmondani?

Prince23
mint minden tw-ban, igen! nagyobb sebzés, jobb bónuszok... csak harcolniuk kell sokat... és gyûn tapasztalat

ÉS itt van olyan hogy tapasztalati pontokat lehet szerezni? tehát egy adag pikás tapasztalati pontot szerez és ügyesebb lesz vagy valami?

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Prince23
Vagy mikor ostromol, bejön a kapun és ott megáll, mármint a fal mögött és az ijászaim szépen leszedik a hadvezért és vele együtt a testõrségét is... sajna ez vam... kint a térképen sokkal jobb a csatához képest!

Scottt
szentem is fasza a pikásaimat megkerüli oldalba/hátba kapja õket stb

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

A csata ai-ja még mindig xar, hadvezére általában mindig meghal, õ az elsõk közt. Pedig a háttérbõl kéne támadnia, meg mondjuk azért ritkán kéne támadjon õ... max akkor ha van lovassága dögivel, akkor még én is elõre küldöm a vezéremet, mert így kicsi az esélye, h meghall...
Pl egy ilyen hallatán elriadok a játéktól 😞

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Mit vársz az AI-tól ?
- lesben áll
- vezéredre támad
- öli a kereskedõidet
- jól mozgatja a csapatokat, taktikázik, csapatösszevonásokat csinál..
Sztem egész jó, én nem ezért unom 😊

Prince23
A csata ai-ja még mindig xar, hadvezére általában mindig meghal, õ az elsõk közt. Pedig a háttérbõl kéne támadnia, meg mondjuk azért ritkán kéne támadjon õ... max akkor ha van lovassága dögivel, akkor még én is elõre küldöm a vezéremet, mert így kicsi az esélye, h meghall...
De kint a térképen már egészen ügyes az Ai...

Bex: a Yasu-t felejtsd el! Crackeld fel és kész! ne foglakozz ilyesmiféle yasuval...ott a gameburnworld.com, beírod a keresõbe a medi2 kinget és kész, már veszed lefelé az 1.0 kingdoms krekket.
Ami a telepítést illeti: nekem speciel másfélórába került a full medi2 +kingdoms feltevése. sztem várjál. a két pecset nekem nagyon-nagyon lassan tette fel. és a pakokat pakolta fulllassan.

Természetesen. ezen kívül hû modderek teszik még változatosabbá és tán még jobbá a játékot. Az élmény óriási. Ne hagyd ki, és ajánlom figyelmedbe a www.twonline.hu t ahol mindent ami jó, (ellenõrzött, és kipróbált) megtalálhatod.

Ja és még mindíg okos válaszokat várok <#email>
...és ha tudok, ezentúl itt adok
pls help
Sziasztok! Én egy ezzel a játékkal szemben egy tájékozatlan kezdõ vagyok és azt szeretném kérdezni a kedves játékosoktól hogy engem érdekelne ez a játék, de csak akkor ha jó az AI-ja. Mert anno olvastam itt hogy annyira jó az AI. De azóta 1-2 patch világot látott és már láttam hogy kiegészítõje is van. Ezekkel együtt már jobb lett az AI?

Az jó
...nnadeh én sem vagyok gyakorlatlan a bütykölésben, és ennek ellenére tudásom immár NEM elég. Ezért fordultam hozzátok (jah hy all)
ííí nah pontosítok. Én egy oan kingdoms torrentet szettem le, amihet egy Y.A.S.U. nevû progit kaptam (opc.: 1.:cloak, 2.:uncloak) ööö és ezt kéne kombinálni vhogyan a daemonnal. Sajnos a readme-ben nincs semmi erröl azon kivül h "mount and play". alap <#confused>
Mondjátok el lécci hogy mûxik a YASU mer az probléma ha nem ismerem.
Eddig az volt, hogy ha mountoltam, valami összeférhetetlenséget észlelt (amit eddig soha), majd láttam h ennek ellenére ott van az F:\ ben a mountolt képcucc. Bementem, és manyuálisan keztem el a telepitést. És késöbb ahogy már mondtam, az 1.3as tunning feltelepitése közben makacsul megszakadt minden, szólván, hogy ""az eredeti játék pack.00-jával vagy vmi ilyesmivel van problémája, mert nem talál vmit, vagy NEM EGYEZIK vmi.""
Please help!!! Ayudame!!! Segítsetek!!! más nyelven nem tudom <#wink>
Prince23
Figy... nekem az alap eredeti, de már a Kingdoms (FlT) már nem. Szal nekem müxik így is...

Hy all!!!
-Örülök, h megtaláltam ezt a fórumot, itt normális emberek segítenek a problémáinkon!!!
Szal, már az amerikai megjelenés elsö napján elkezdtem letölteni a med2-t, így már majd 1 éve tolom ezerrel.
-És íme itt a Kingdoms (toom már nem új ez a téma, bocs) és ezt is igyekeztem minnél hamarabb letölteni. Tapasztalatból tudtam, h ha bármi újat akarok felrakni az alapjátékra, célszerû elöször újra installálnom. Meg is tettem, és a kieget is elkezdtem rárakni.
Elöször az 1.1, 1.2 patchot tette fel maga, majd az 1.3 as telepítése közben kiirta, hogy az eredeti játék pack.00-jával vagy vmi ilyesmivel van problémája, mert nem talál vmit, vagy NEM EGYEZIK vmi. <#szomoru1>
-De ezt már manuálisan setuppoltam, mert a daemon tools vmi összegabalyodást észlelt (ja aha, valszeg az van amit irtak a totalwar.com on, h "ha eredetid van ako a kieget is bótba kell megvenned" meg ienek , szal az egésznek egyeznie kell, de dolgoznak a letölthetõ verzión is)
-Sajnos nem tudom megvenni (egyelöre) az eredetiket, mint ahogy sokan közületek megvették, mert a moncsimmal van gondom. (10-15 percig hiába nyomogatom, nem kapcsol be. Ez az idõ folyamatosan nõ....) De remélem ennek ellenére segítetek értelmezni a problámámat <#mf1><#help>
-Anyáád, teljesen kivagyok idegileg. Nem lettem függõ esetleg<#confused>?
Elõre is köszönöm a válaszaitokat. Jó játékot és szívélyes segítségnyújtást!!!
...ezér (is) van ez a fórum...
...mellesleg...

igen, kéne egy új közép-európai, török körszak-beli mod. Nem is értem miért volt fontosabb egy teutonos-litvános izé, lehetett volna hát akkor öt része a Kingdomsnak.

Rome 2...emléxem még a szép idõkre mikor megvettem az 512 mega ramomat h vééégre játszhassak az rtw-vel!
Ja és ki mit tud és vél az Empire-TW rõl? Nem-e hülyeség !!!CSAK!!! tengeren matrózkodni?
heh mijen jó lenne a jó öreg nándorfehárvári ütközet közben sajkákkal is nyomulni<#nyes>

Szal, mi a teendõm, mit kell tegyek h menjen a kieg?
Minden jót
Prince23
Vagy bemész a játék fõkönyvtárába (ui: nem kell semmit sem letöltened), és megkeresed. Data......imperial_campaign nevû mappát... megkeresed a Descr_strat nevezetû jegyzetet és jobbklikk: irásvédett-et kiveszed (mármint kipipálod, h ne legyen irásvédett, mert csak ilyenkor tudsz buherálni saját MOD-ot)
Ha ez meg van, rákatt a descr strat-ra és megjelennek a népek....felhozod az UNOCKABLE nemzeteket az aktuálisok közé (szal az 5 alap nemzetek közé) a non playable-t azt nem tudod, azzal nem lehet... remélem érthetõ...
ja és itt átírhatod rome-os idõskálára a timescalet, pl. mondjuk 0.5.00-ra vagy 1.00-ra. De ha rome-ost akarsz, akkor 0.5.00!!! Ez ajánlott.... és a show_data_as turn azt pedig töröld ki onnan, h nem a körök száma legyen látható, hanem az ÉVEK száma.
Ennyi lenne!
Tk. a descr strat-ban saját kis modot is csinálhatunk, küldetés feltétele közzé tehetjük, ha a magyarokkal vagyunk Kijev elfoglalását pl. vagy Bécs, Prága... stb... így az igazi!

A kezdetben játszható öt nemzet közül végigjátszod a hadjáratot. Elég rövid hadjáratot is indítani. (ezt a kampányindító képernyõn tudod belõni long helyett short campaign-et indítasz) Utána lehet játszani a többiekkel.

vagy végigtolod az választható 5 nép közül valamelyikkel, aztán lesz választható (ki is kell írtani a választott népet, mint a rómában, hogy játszhass vele?..nem tudom)..vagy a minden nép játszható letöltést választod, amivel már ugyis találtokztál a twonline-on
hello én most raktam fel az alap átékot és valaki elmondaná hogy hogyan lehet játszani magyarokkal, mert grand camapign-ban nincs benne.
Besz
Próbálta már valaki a Skidrow-féle Medieval 2 1.3 No-Dvd Exe-t? Mûködik?

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

POI33
Közbe találtam egy modot ami lehetõvé teszi, hogy tudjunk jáccani az alap medieval 2-vel is ha a kingdoms fel van rakva. Én kipróbáltam nálam tökéletesen mükszik.
http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1581

Fritz Von...
Télen kis hómunkások a városok útjain, nyáron meg lengén öltözött barbár asszonyok, sok szõrrel. <#idiota>

régóta várok egy olyan modra, ami egy évben 4 kört engedélyez, évszakoknak megfelelõen..õsz: barna, levelekkel teli térkép, tavasz: rügyek mindenhol+árvíz😊)..egy ilyen száz éves háborút felölelõ kampányhoz pont passzolna is..de jo is lenne
szami2

Az emberek azt hiszik, hogy a számítógéppel elkerülhetik, hogy hibázzanak. Tévednek. Számítógéppel is hibáznak, de sokkal gyorsabban. - Adam Osborne

Fritz Von...
Nem Rome2: TW készül, hanem Empire: TW. A lényeg, hogy a középkori tengeri ütközetekre lesz kihegyezve. Idézem: "Távol a horizonton hajók armadája tûnt fel a Creative Assembly zászlói alatt, és ezzel kiérdemelte a Game Convention elsõ bejelentett tételének címét. Róma és a sötét középkor után a 18. század és a végtelen kékség ad teret a Total War széria folytatásának (ami azt is jelenti, hogy a Shogun 2-rõl sajnos kénytelenek vagyunk lemondani... egy darabig). Az Empire az ipari forradalom, illetve Amerika függetlenségi háborújának eseménydús korába repít el, az eddigi alkotásokkal ellentétben azonban nem a szárazföldön, sokkal inkább a nyílt vizeken. Már ami a csatákat illeti, hiszen a körökre osztott stratégiai aspektus is képviselteti magát. A fejlesztés már egy éve folyik, és az ígéretek szerint jövõre fel is horgonyozhatunk. Három kép érkezett, két darab in-game, és egy koncepciós rajz embertelenül nagy felbontásban."

Prince23
Jah bocs:

Rome 2

Prince23
Íme: rome 2
http://hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=21842
pletykából valóság is lehet

karantén a városban (se ki, se be), esetleg ha még nem fertõzõdött meg a bent lévõ családtag vagy karakter, azt sürgõsen kihozni...
nem tudom, hogy segít-e valamely épület felépítése, mint a rome-nál...
Rome 2 total war? Ezt csak úgy mondod, vagy tényleg lesz? (imádtam a rome:tw-t) Van valami konkrétum róla?