Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem hinném hogy arctalanná vállna, csak teljesen más stílusú lesz mint az eddigiek. A közelharc gyakorlatilag a lovassági rohamokra fog korlátozódni, megnövekedik a tüzérség, erõdök szerepe (remélem Komárom benne lesz <#szeret>), és azt is hogy a tartományok nem fognak nagy csorbítást szenvedni.

Az egységszámra is ráférne egy kis tupírozás, mert ebben a korban már nem 2000 fõs seregek csaptak össze, hanem volt az minimum 20 ezer oldalanként.
Grafikát szerintem felesleges tupírozni, már a medieval is csodaszép volt, inkább a méreteken kéne változtatni.

Kopiati
jav.: arctalan

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Kopiati
Szívesen az osztrákok biztos benne lesznek gondolom a Spanyol örökösödési háború vége meg Rákócziék......de én ettõl az egyenruhás hadseregõl félek hogy aectalan lesz a sereg..... meg a sok puskás egység.....

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Hello!

Köszi a linket, nekem mondott egy csomó ujdonságot.

Remélem az osztrák birodalom azért benne lesz, nem kell majd a franciákkal nyomulnom.

Még nem, de egy próbát megér.
tudatalan
Próbált már amugy valaki hitelt kérni a géptõl?pl 5 ezernekem és 6 szor 950 neki. ez hitel nem? nameg plusz a kamat. hehehe válasz??

Ki tudja megmondani?

Egyébként az americas hadjáratot nyomom a spanyolokkal.
ellenfél karaktere és serege is tudja terjeszteni, vagy esetleg már beléptél a híres pestises idõszakba...
tobias88
mind1, kevesebb ember lázong😊
tobias88
csak rámész katonákkal, ha el akarod foglalni, ha meg pestises, akkor onnan egységest ne vigyél át máshova, és semilyen embert...
Kopiati
Én az az új képekre gondoltam........😞

Ja ok, de már mindegy, mert tovább terjedt, pedig senki nem hagyta le a várost. 😞
Prince23
Ne szó szerint... hagyd a túróba azt a várost... szal se ki, se be szitu..., mert ha onnan elhozol egy egészséges városba egy vezírt, akkor terjeszti ott is... na érted...

És hogy lehet karantén alá vonni egy várost, mert nem találok ilyesmit?
Scottt
Mi már rég tudjuk h lesz ETW....

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Kopiati
Ezt találtam ma:Empire Total War

Prince23
Neked is az amcsis fagyott ki?

tobias88
nekem is megált csata közben 2szer is, a simánál sose fordult elõ...
Prince23
Karantén... se ki, se be... ne terjeszd más városba... az szívott az a város, ami pestis.

Pestis ellen mit lehet tenni?
adios
A valóságban sem volt nagyobb az ellenállás.Sõt...

PsyhoApu
Megkezdtem az amerikai kapmányt a spanyolokkal. Nem semmi ahogy szétkergeti a nehézlovasság szerencsétlen indiánokat. Sok sanszuk nincs.
4000 szerencsétlent zavartam szét 300 lovassal. A veszteség meg minimális. Remélem késõbb nagyobb lesz az ellenállás

http://kutyuszoba.blog.hu/

Prince23
Tegnap toltam az írekkel, és már 1315-ben vaok fél éves beosztással... és csak a rebeleket szimulálok. eddig nem fagyott le.

Egyszer már nekem is lefagyott az amerikai hadjáratom ostrom közben.
A töltésnek semmi köze nem volt hozzá. Nekem mindig megy a háttérben a töltés, fagyás csak Vista-n volt néha, kevesebb, mint napi egy, XP-n egyszer sem.
Nekem nincs ilyen problémám

CPU: Pentium I @100MHz RAM: 16MB SD VC: Voodoo2 8MB

Fritz Von...
Ne ostromolj, vagy ne tölts. 😊

Egyébként vicc nélkül régebben nekem is volt ilyesmi. Aztán egy winfos reinstall megoldotta, azóta nem csinálja.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Prince23
Lefagyott az amerika hadjáratom csata/ostrom közben... mondjuk közben töltöttem is..., lejátszottam egy köv. csatát, ott már nem fagyott le...
ha még is lefagyna mégegyszer, akkor mit tegyek, már így elõre gondolkodva?

Fritz Von...
Köszi! 😊

Na, a muskétás a másik teljesen haszontalan egység...
Én is a Magyarokkal játszom, nekem Bran ontja a jó egységeket, a városi egységek sajnos semmit nem érnek pl. ha az ellen ostromolja a várost.

Most veszítettem el Belgrádot, mert nem figyeltem oda és csak militia egységek voltak. Az ellennek is csak mercenary gyalogsága van, de nem tudom megnyerni a csatát.

Általában tartok 2 dismounted lovagot minden határmenti városban, de ezeket most elvittem Prága ostromához, ami egy nagy hiba volt...

A dismounted lovag a legkeményebb falon harcoló v. várostromló egység, Prágában 2000 mindenféle ellenfelet nyomott le 3 (kis segítséggel)
Az biztos, hogy a muskétásoknál ezerszer jobbak.
A crossbowman millita rlz, amikor magyarokkal toltam õk alkották a sergeim nagy részét. Távolra lõ nagyot, és közelharcba is tûrhetõ.

Az 1. és 2. pontra is ugyanaz a válasz, ahogy telik az idõ úgy kapsz új egységeket. De szerintem ahhoz hogy kapjál lovas és puskás egységeket európai ellenféllel is harcolnod kell. Asszem a hagyományosak közül a Koitsenko az utolsó egység, utánna még 1 heavy infantryt kapsz(azt elég késõn).
Én végig nyomtam az apacsokat. Szerintem nyílt terpen nem ellenfél a gép, a vár ostromok azé nem könnyûek velük.

Azért változnak meg az ikonok, mert a kingdoms.exe-bõl olvassa ki õket, és mivel a krekkesben nincsenek ikonok, ezért nincs mibõl kiolvasni. Megoldás: az eredeti exét mentsd el, vagy csak írd át kingdoms1.exe-re, majd mindegyik ikonnál jobb gomb, parancsikon fül, ikoncsere, majd tallózd ki az eredeti exét, és abból olvastasd be mindegyik hadjárathoz a saját ikonját.
Üdv,

Prince23
Már újraindítottam, és helyre állt.
De amúgy mikor elõször feltettem a gépre a kingdomsot, végig ilyen krekkes ikonja volt. Levettem (mert hely is kellett, azóta már van giga szabadhelyem). És hétvégén föltettem, és volt eredeti ikonja, hiába felül írtam, akkor is megmaradt és most is meg van szerencsémre.
szal nem tudom, de olyan fura ill. elgondolkodtató.

Fritz Von...
Nekem is olyan, hagyd a fenébe. 😊

Azonban most nekem is kellene egy kis help. Gondoltam, hogy megnézem, milyenek az apacsok. Az elsõ benyomások elég érdekesek. A harci ösvény intézménye fasza. 😊 Az elderrel hadi ösvényre lépek (kijelölöm a célvárost és mint a keresztes seregeknél, csatlakoznom kell). Ha sikerül, akkor pénzt és a csapataimnak extra tapasztalati bonust kapok.
Két témában nem látok tisztán:

1. Azt írják, hogy az ellenfelek technikáját is fel tudják használni. Ez arra vonatkozik vajon, hogy ha mondjuk legyakom a spanyolok ágyús személyzetét, akkor az embereim fel tudják venni az ágyút és lõnek vele?

2. Az elit harcosok (Koitsenko) kiképzése nem tiszta. A Dog soldiersbõl lehet fejleszteni, Ez alatt azt kell érteni, hogy x tapasztalat és csata után válnak ilyen elitekké, vagy van rá más módszer is?

Elõre is thx 😊

Prince23
Hi!
Feltettem még vasárnap újból a kingdomsot. És most, mire kicsomagoltam a bioshockot, erre megváltozott a kingdoms ikonjai, szal olyanra mint a crack. Ez miér van?? 2 napig meg ott ültek az aszatalon a kingd ikonjai, most meg megváltozott a crackesre. Nálatok van ilyen?
Vagy vegyem le a kieget és újból istalájam föl?

Fritz Von...
A halberd egység olyan átmenetféle a lándzsás és a közelharcos egységek között. Se erre, se arra nem kiemelkedõ, de bárhol bevethetõ cserébe.
Lovasság ellen bármilyen egység megfelel, amelyik lándzsás, és vagy "schiltrom", vagy "spear wall" formációt tud. Defenzív módba kell tenni, és eléggé le tudják amortizálni a lovasokat.

Két kérdés:

Mire jó a "Halberd" egység? Az én tapasztalatom az, hogy rosszabbak a "Spear militia" egységnél is, pedig aztán azok is egy borzasztó pancserbanda nyílt csatában...

Szerintem az egyetlen használható városban képzett egység a Crossbow Militia, amiket én a várakban is használok.

Lovasság ellen ti milyen gyalogos egységet használtok és annak milyen a hatásfoka? Pl. jön egy teljes nehézlovas egység nyilt csatában.
huha..köszi a kimerítõ választ..ügyelek a kis dögre ezentúl jobban😊
Fritz Von...
Van kétféle eretnek. Az egyik a sima verzió, ami túl sok vizet nem zavar, de hosszú távon rontja az adott tartományban a vallási százalékot. Ezen kívül ha egy ilyen kóricál szabadon, akkor nagyobb eséllyel lehetnek más eretnekek is a seregedben, vagy az ügynökeid közül. A boszorkány azonban egy lvl2-es eretnek. 😊 Brutál módon rombol. És eddig egyetlen részben sem volt ilyen fontos és ennyire kemény ez a része a játéknak (eretnek is komolyabb szerepet kapott). A witch képes arra, hogy a sima priest egységekbõl is eretneket csináljon, amerre megy és egy kör erejéig ott állomásozik, abban a tartományban legalább 4-5%-ot esik a vallás. Ez ebben a kiegben nagyon fontos, mert a jó egységek a jó valláshoz (vagy népesség-identitáshoz: lásd 80% irish, vagy 80% christian) kötõdnek. A witch ellen kétféle módszert találtam hatásosnak. Egyik a bishopok ráeresztése (huge cathedral meglétekor priest egység helyett bishop jön a "gyártáskor"), másik pedig a jól képzett assassinok akciózása. De vigyázat! Ha nem sikerül, akkor jó eséllyel az ügynöknek szevasz. 😊
Ezen kívül volt még egy durvulás witch terén a Teuton hadjáratban. Lekötött Novgoroddal a csatázgatás. Itt fontos volt a vallás, hiszen õk az orthodox egyházat követik, míg én a katolikust. Na, megszereztem egy nagy várukat 2 ostrom után. Gondoltam, ráengedem a papokat a tartományra a Ritterbrüder egységek miatt. HOPP! Hol vannak a papjaim? Sehol. WTF? Nézem a térképet, és azt látom két kör elteltével, hogy a kis tetves witch folyamatosan mozog és ahol ügynököt (papot-diplomatát, stb) lát, arra rámegy és eretneket csinál belõle. Szóval se papok, se vallás se semmi. El is buktam hirtelen 2 tartományt zsinórban. 😊

Ezért is mondom, hogy játékélményben ez a kieg a TW sorozat valaha volt legjobb darabja.

tudatalan
Nah igen köszi de gondoltam kibeszéljük a modokat (legalább a jobbakat) amugy ezeet már végignéztem különben nem irok ide. De tényleg köszi

Ki tudja megmondani?

innen lehet mazsolázgatni a modok közül:
modok
tudatalan
Ja és még valami! A modok. Szoval az van hogy (biztos nem csak nekem) nagyon tetszett a régi RTW de igaz ami igaz a grafikája ennek sokkal jobb.
Nem ismer valaki olyan modot ami viszavisz egy "picit" jo tom persze hogy a RTW nem igy müködik mint a medieval de vmi kis mod lehet van. Szoval köszönöm annak aki elolvassa ezt és a nemleges válasz is jo. Nameg egyéb jo modok amik a véleményetek szerint a legjobbak azokat is várom! Köszi

Ki tudja megmondani?

tudatalan
Köszi nameg mien jo hogy leírtad most nem csak én fogom tudni (erre j oa forum) xd köszi mégegyszer

Ki tudja megmondani?

tobias88
"am erchantot a térképen elhelyezett nyersanyagforráshoz kell állítani,-ha kijelölöd a merchantot és a kurzort ráviszed a ny.forrás ikonjára (bor, fa, vas, selyem, stb) kiírja mennyi florinz hoz körönként- értelem szerüen minél képzetteb a kereskedõd annál több lóvét hoz ki a ráállított termékbõl, valamint minél tovább hagyod mellette annál többet hoz..de idõvel apadni fog az ebbõl származó florin..ezenkívül idõnként arra téved egy más frakcio merchantja, megpróbál megvesztegetni, ha képzettebb vagy te veszed meg õt, és eltünik a térkprõl, kampó neki"

az alap megjelenése óta játszok a játékkal, de erre még nemjöttem rá, köszi<#vigyor>
pap..késõbb boszorkány is megjelenik a térképen ,õket szintén a pappal kell eliminálni, bár a boszi nem tudom mit csökkent, vagy kire van rossz hatással
am erchantot a térképen elhelyezett nyersanyagforráshoz kell állítani,-ha kijelölöd a merchantot és a kurzort ráviszed a ny.forrás ikonjára (bor, fa, vas, selyem, stb) kiírja mennyi florinz hoz körönként- értelem szerüen minél képzetteb a kereskedõd annál több lóvét hoz ki a ráállított termékbõl, valamint minél tovább hagyod mellette annál többet hoz..de idõvel apadni fog az ebbõl származó florin..ezenkívül idõnként arra téved egy más frakcio merchantja, megpróbál megvesztegetni, ha képzettebb vagy te veszed meg õt, és eltünik a térkprõl, kampó neki

pap: elõször is városon belûl emeli a lakosság vallását, ergo elégedettséget hoz, ugyanez a hatás városon kívül, vagy más népek földjén: térít, minél tovább áll egy helyen, annál magasabb a terület te által preferált vallási szintje, szintén kurzor rávitele a tartományra ahol papod térít, mutatja a néped vallásának százalékosságát..ezenkívül én felderítésra is használom. ha például keresztény néppel játszod, idõvel eretnekség/eretnekek jelennek meg a földjeiden, ellenük is pap kell-ugyanaz az eljárás mint máskor is, bal klikk , és megpróbálja a karaktered kiûzni az ördögöt az eretnekbõl, képzetségtõl függöen eredménnnyel..sok idegen nép földjén töltött térítéssel elébb püspök, majd akár választás utján pápává is léphet elõ szorgalmas papod, ami ugye elég jól jöhet még neked<#wink>
tudatalan
Egy vagyis két egyszerü kérdés. Mit jelképez a merchant mire jo amugy mert érdekes a azerepköre meg kell hagyni. Másik a papok mit tudnak tenni ? nincs is alkalmam kihasználni mind1. Válaszolna vki köszi

Ki tudja megmondani?