Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem meg olyan problémám van - ha valaki jáccik retrofit moddal -, hogy a generálisom 'beragadt' a várba... konkrétan nem látszik a seregsorban de ha megnyitom a vár építõs oldalát, akkor ott figyel kormányzóként... ki nem tudom vezényelni. beköltözött teljesen <#hehe> érdekes.

aut viam inveniam aut faciam

Buci
hi, lenne 1 olyan problémám, h a Kingdomsban, hotseat módban ha az ellenség (CPU) ostromol, és nem támadok ki a saját körömben, akkor szépen leveztei magának, anélkül h engem megkérdezne, és ált. el is veszítem a várat. Single-ben nincs ilyen problem. Van vmi orvoslás erre? Pls segítsetek, köszi.

carpe diem

Nekem 3,2-es Intel 4 , 1 giga ddr ram és sm 3.0-as ATI x1650 pro 512 ddr2-rammal szaggat a játék ha ostrom van és vagyunk kb 2500-an. Egyébként szerintem ennél a játéknál nem számít az erõs videókártya, itt inkább sok ram és nagy proci kell. Egy giga rammal csak sm1-en low beállítások mellett lehet jó sebességgel normal hadseregméretnél játszani. Szarul van sajnos optimalizálva, pedig jó játék, nem is kicsit.

Hali gondoltam probábol felteszem a Deus lo Vult 5.0 át de nem nagyon akar indulni Unspecified Error hiba üzivel kilép viszont az alap Medi 2 indul
jelenlegi fel állásom Medi 2 + Kingdoms és semmilyen más mod nincs fent
Valami világmegváltó ötlet vagy várjam meg a Bugfixert? 😊

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

watto
na megvan a demo!
tetszik, szépen megy, de ez a kamerakezelõs😛😄
amugy király...csak nekem még kicsit magas😄 bele kell jönni😄

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

Prince23
Akkor jácol sm 2-es beállítással, vagy is sm 1-essel az opciókba.

watto
uhhh...thx...de sajna a videókártyám nem tudja az sm3.0-át😞😞😞😞😞😞
demo létezik?mer azt kipróbálnám😄😄😄😄😄

Nekem fele ilyen jó gépem van és elég jól megy. Sõt csak 256 Mb RAM-om van.
Prince23
Persze, h megy...
az atid remélem tudja a sm 3-at? ha igen, akkor nyugodt lehetsz, mert jól fog menni

watto
uhh bazz! most esett le milyen ocsmány a gépemXD
gondolom ezen elég ratyin menne(ha menne):
Intel Pentium 3GHz
1Gb ram
ati radeon 9600XT 256mb

remélem megy vhogy....
elõre is thy!

watto
azta!láttam a játérol egy videót!!!!nagyon tetszik!!!
sztem beszerzem!!😊

nálam ugyezt a hibaüzenetet dobta fel
(ha a magyarítás fent volt, akkor magyarul)
és nekem is a 2.0-ás network frame van

AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3

Prince23
Ja habár, ha tudtál vele játszani, akkor nem oszt nem szoroz....
bakker már fáradok..

Prince23
Nekem a játék 1.1-est tett fel, és két fajtát + még a microsft visualt is, abból is 1.1-es.

Atesz89
a 2.0-a van fenn belõle...

R.I.P. Franco Sensi Forza AS Roma!!

Prince23
😮O
Ez meglepõ... fen van a network frame?

Atesz89
Hali serintetek ezzel a hibaüzivel mit tudok kezdeni (a kingdoms 58. körénél jött elõ):

Nem, csak bizonyos egységeket (és az õket gyártó épületeket) csak bizonyos évszám/esemény után tudsz építeni. Pl: ágyút majd csak a puskapor feltalálása után. Tengerjáró hajót Amerika felfedezése után. stb.

Sziasztok!

Mit rontok el?

felteszem a spílt (kihagyom a cracket)
felteszem az 1.2-t (rámásolom az 1.2 cracket)
felteszem a magyarítást - és nem megy

a magyarítás csinál egy új ikont az asztalra, ráklikkelek indulna épp a játék (megjelenik a kezdõ kép) és hibaüzenetet dob, nem indul a játék

ha a magyarítás fent van, akkor már az erdeti ikon (asztalon) sem indít

nos?

Köszi:
Bea

AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3

srácok,..a 101. körben tartok a játékban, lesz itt is egy olyan katonai reform/változás mint a tw: rome-ban volt, hogy megváltoznak az egységek?..a fejlettebb ostromeszközök (ágyu) is az egységtípus váltástól lesznek gyárthatók?
Timur az keményebb, de ellene már van ágyú.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Én katapulttal, meg nehézlovassággal szoktam menni ellenük.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Hi!

Tudna valaki segíteni?
csak az 1.2 patchhez tartozó cracket hol találom meg?
(én úgy vettem észre, hogy csakis a peccsel együtt lehet leszedni a cracket.)

Bea

köszönöm szépen!

bevallom
jó taktika lovasok ellen a karósánc, de valljuk be, annyira azért nem volt jellemzõ, h. a mongolok az angolok ellen harcoltak 😊😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

bar elég egszerü rábukkanni, de ma jo szivû vagyok:paccs<#papakacsint>
Sziasztok!

a twonline-ról nem tudom letölteni a 1.2-es patchet (mert feltenném a magyarítást)

valaki segítene, hogy honnan szedhetném le?

Üdv.:
Bea

Atesz89
Hali mindenkinek!
Feltettem a Medi II-re a legújabb Deus lo Vult(5.0)-t és a menüben a frakcióválasztásnál elsötétül a képernyõ illetve újraindul a gép.És a videókártya hibájára hivatkozik.Azóta csinálja ezt amióta a legújabb ATI drivert feltettem ugyanez a helyzet a Kingdomsnál is.Valaki tud ötletet adni melyik drivert érdemes feltenni Elõre is thx!

én az angolokkal szeretek a mongolok ellen csatázni...

felállás: 5-6 nehézlovas 2 könnyûlovas vagy lovasíjjász és a többi angol íjjász, amelyek tudnak karókat kitenni maguk elé, gyalogosok nincsenek, mert feleslegesek ehhez a taktikához...

menet: megvárom míg a mongolok megtámadnak nyílt terepen, (egy alkalommal 3 fullos plusz egy fél serege támadt meg egyszerre és 30%-os veszteséggel mészároltam le õket...
az egységeket a térkép sarkába pakolom fel, lehetõleg magaslatra...
a gyalogos íjjászokat negyedkör formában rakom a sarokba egészen a vonalakig maximum 3 sorba, majd kitetetem a karókat és guard módba teszem az íjjászaim...
a lovasokat belülre helyezem, mikor a csata elkezdõdik, akkor ugye egy kicsit megnövekszik a terület, ezért a lovasokat a vonalak és az íjjászok mellé vezénylem, hogy védjék a szárnyakat...
aztán megvárom a mongolokat és kinyírom õket.
hiába akarják lerohanni majd az íjjászokat a lovasaik, a karóknál fennakadnak és nagyrészük ott pusztul el...
Prince23
Minden filmet letudok játszani... K-Lite-om van... az Ace-et már levettem, mert az laggolta (szaggatott) a filmek 80%-át.

kodek? lejátszó hiánya?
Prince23
Erre nem tudtok valamit?
vagy ne foglalkozzak ilyennel?

Tegnap szétvertem a maradék Mongol haderõt.

Kiev-en elvéreztek, a 16 full seregbõl kb. 4 full-os maradt és egy csomó feles, mire bevették, több körön keresztül.

Utána nyílt csatákban nyírtam õket, a következõ taktikával:
- Betámadok egy feles sereget.
- Lerohanom õket 10 Chivalric Knights-al - a gyalogságának annyi.
- Az én gyalogságom kb. akkor ér oda a csatába, amikor az õ nehézlovassága.
- Kivonom a harcból a maradék nehézlovasságot.
- Az õ lovasijjászaik ellen küldöm az én nehézlovasaimat + 2 lovasijászt.
- Mire megérkezne a többi Mongol, visszavonok mindenkit, az egész sereget a lovasijjászok fedezik.
- A Mongolok szinte soha nem futamodnak meg, ezért könnyû hatalmas veszteségeket okozni nekik. Ha megfutnának, akkor a beáramló utánpótlás miatt nem tudnám lenyírni õket...

Ezzel a módszerrel szét lehet verni egy Mongol sereget komoly veszteségek nélkül akkor is, ha 2-3 full sereg támogatja a csatában.

Mostanra már csak 2 fél seregük maradt és pár teljesen leamortizálódott. Nem jelentenek már veszélyt rám...

Kiev-et sajnos teljesen felégették és mindent újra fel kell építeni benne, de hát ilyen az élet.

Most beesett a fekete halál a 132. körben. Szerencsére van 500K tartalékom, remélem, kitart, amíg nincs kereskedelem.

Várom a Timiriudákat. ;-)))

Érdekes, hogy Kiev-et egyszer ott hagyták, amikor már csak kb. 8 full seregük maradt és 8 fél, elindultak a legközelebbi Lengyel vár felé, de újra visszatértek és körbevették Kiev-et, nem tudtam elzavarni õket, mint addig. Az elején csak 1-2 full-os sereggel támadták Kiev-et, amiket szét tudtam verni...
Prince23
Hi
Feltettem újra a Rome-t. De nem játsza le a videókat. Ez mér van??
Az összes többi játék bemutatóját lejátsza, csak a rómét nem.O

Fritz Von...
És várd meg amíg esik az esõ és a hó. 😄

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

...nyilt terepen pedig csak! erdõs területen bocsájtkozz csatába, a fák közt dismounted knight-al szemben elvesztik az ijjászfölényüket, plusz a lovak sem remekelnek az erdõben
rakj kiev elé erõdöket sûrün, had foglalja le ill. ossza meg a seregeiket, igy apránként szétforgácsolhatod gerilla módszerrel õket<#ravasz1>
Mi a stratégiád mongolok ellen nyílt csatában?
Milyen egységeket viszel?

Nekem a lovasságuk bármilyen gyalogos egységemen áttör, legyen az Pavise Spearmen v. Dismounted Chivalric Knight (a legerõsebb gyalogos egységek...) Gyalogság pedig kötelezõ, mert csak a Pavise Crossbowmen-ek tudják lenyírni a Mongol lovasijjászokat. (Õk viszont könnyedén...)

A másik gáz az, hogy õk együtt vonulnak (16 fullos sereg) és ha betámadom õket, akkor egyszerre 4-5 full sereg ellen harcolok mondjuk 2 sereggel, ami nem egy túl jó esély.

Ha van egy leszakadó serege, akkor azt én is le szoktam nyírni 2 sereggel, de ez sajnos nem sûrûn fordul elõ. :-(((

Ha a Mongolok nem Kiev felé mennek, hanem délre pl. Antiochba, akkor 3-4-5 vár és város egyszerre tud ellenállni, de Kiev egyedül van a puszta közepén, város, a védelme gyenge, a segítség messze van, szóval a helyzet sokkal rosszabb, mint a Szentföldön...
adios
Nekem a kiegben volt egy hasonló mongolos csatám,amikor is Jerusalem térségébe vonultak az ellenség hadai.Még nem támadtak meg,de gondoltam jobb megelõzni az esetleges ostrommal járó hercehurcát,ezért kivontam jópár egységet a közeli városokból és megtámadtam velük a mongol hadsereget.Nem volt könnyû csata,nagy volt a veszteségem is,viszont a kis hadjáratom végére sikerült teljesen legyõznöm a betörõ hordákat.Nem volt neki semmi különösebb jelentõsége,de én valahogy jobban éreztem magam hogy pár egységgel kiírtottam a nagy és félelmetes mongol hadat,amely megállíthatatlanul tört elõre.Amíg nem találkozott velem<#wink>

Nekem a hétvégén volt egy nagy csatám a mongolokkal, 5 full mongol sereg ostromolja Kiev-et, ahol nekem 1000 emberem van bezárva. Összesen tehát 6000 katona, akik fõleg nyillal lövik egymást. A gépem nem nagyon bírta, normál sebességen még elvolt, de 2-szeren már akadozott, 6-szoron pedig egyáltalán nem ment. A vége ennek a csatának 1300 Mongol és 120 Magyar halott.

Sajnos a következõ körben 4 sereg 4 oldalról egyszerre támadott, áttörték katapultokkal az összes falat és mindenkit lemészároltak. Azért sikerült 900 mongolt a másvilágra küldeni. ;-)))

Érdekes módon csak kifosztották a várost, aztán otthagyták, most lázadó és egy felmentõ seregem éppen visszafoglalja. A mongoloknak kb. a fele ráment az egymást követõ ostromokra...

Kiev kormányzója egy elég rossz tulajdonságokkal megálldott emberke volt, õt nem sajnálom, de a város tele volt arany és ezüst tapasztalatú katonákkal. :-(((
Én a rome-ba összehoztam egy 20 ezres csatát, amikor Catalaum-ot próbáltam rekonstruálni, ráadásul éjszakai módba.

Hát elég durván nézett ki <#idiota> meg szaggatott is mint az állat.

Egy egy ilyen 40 ezres sereget nem semmi lehetett irányítani, ha mikroba akarnák megcsinálni tiszta káosz lenne az egész.

PsyhoApu
Köszönöm körülnézek. Ha lesz idõm akkor összefogom és a Logout-on ez lesz a Mod körkép második része.

http://kutyuszoba.blog.hu/

PsyhoApu
Tudtok egy összefoglaló oldalt, ahol a játékhoz készült MOD-okat fogják össze? Minimális leírás nem árt, de nem feltétel. A blog-omhoz kéne forrásnak

http://kutyuszoba.blog.hu/

adios
Azért kicsit nagy lenne a gépigénye a játéknak ha esetlge 40ezer fõs seregek küzdenének egymással...Az ókorban is hatalmas seregek küzdöttek egymással,de szerintem a Rome-ban is nagyon jól megoldották a csaták méretét.Nekem legalábbis elég<#smile>

Még régebben a hivatalos fórumon, a peccsek elõtt.

Akkor majd utána nézek hátha elkezdtek már hasonlókat hegeszteni.

Scottt
Hol olvastad?A medieval nagyon is jól moddolható simán lehet berakni új cuccokat

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Azt akartam még kérdezni, hogy milyen most a medieval 2 moddolhatósága.

Régebben olvastam hogy nem lehet új egységeket betenni, ez változott valamit? A várak/stratégiai térkép változtatható? Ha igen mennyire? (gondolok itt új vármodellekre, textúracsere/ animáció módosítás stb...)

Akinek van tapasztalata légyszi válaszoljon, mert érdekelne.

Olyan eszméletlen csatákat lehetne varázsolni ebbõl a motorból akár warhammer, akár gyûrûk ura stílusban. Persze az eredeti koncepció az igazi, de a változatosság gyönyörködtet <#vigyor3>