Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pl:
- Elsõ 7-8 körben ne képezz sereget, csak a meglévõkkel garázdálkodj.
- A pénzed ebben az idõszakban a gazdasági építmények felhúzására forditsd. Mint: bányák, farmok, kikötõ, út, kereskedelmi épületek.
- A területed közepén elõforduló VÁRAT azonnal konvertáld át várossá.
- Összességében az össz tartományod max 1/4-t tegyék ki a VÁRAK, KASTÉLYOK, ezek upgrade-jei <-- A városok jobban termelnek!
Képezz kereskedõt, és küld is ki vmely trade pozicióra..

Most ennyi jutott eszembe hirtelen

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

egyes milíciák a városokban (nem kastélyok)nem igényelnek fenntartási költséget, minnél nagyobb a város, annál több ilyen egységet tud eltartani és ezt általában a kékes ikonszínnel jelöli...
Besz
Én medium/medium játszok, ezt vedd figyelembe:

Hadd sétáljanak csak, ha nincs jobb dolguk! Nálam a németek csinálták ezt Budapest esetében, nem szálltak le rólam.
Nos, ha túl sok egységet tartottam ebben a városban, az drága mulatság volt. Ha túl keveset tartottam, akkor vérszemet kaptak, és rövid úton elvesztettem a fõvárosomat. Meg kell találni az egységek tekintetében a középutat. Lényeg az, hogy csak annyit tarts egy városban, amennyi feltétlenül szükséges. El kell érni azt, hogy bizonytalanság fogja el ez ellent. Ha tétovázik, hogy vajon megtámadjon-e, vagy sem, akkor csak legfeljebb mászkál a területeden, néha elkezd ostromolni, de néhány kör után feladja, vagy ostromol egy darabig, de utána küld egy hercegnõt vagy követet, és békét ajánl (vagy vazallussá akar tenni). Ha elmérgesedett a helyzet, látszott, hogy nem akarja feladni az ostromot, akkor egy másik városból odaküldtem egy sereget, és elijesztettem. Nem megyek túl közel, a lényeg, hogy megijedjen (jól kell itt is megsaccolni a felszabadító sereg létszámát), és akkor megint odébb áll egy kis idõre. Persze mindehhez szükséges, hogy kémekkel figyelemmel kísértem az ellenség erõit a közelben (ez fontos). Ezzel a módszerrel egy erõsen veszélyeztetett városban sem kell 20 egységet tartani, vagy a többsége lehet, mondjuk valami mezítlábas jószág. Persze nem lehet mindig csata nélkül megúszni, néha vérrel kell kivédeni egy ostromot, de ez a játékhoz hozzátartozik.

(bocs az esetleges helyesírási hibákért, meg a fogalmazásért, de sietek)

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Zogu
És mégis, hogy védekezzek, ha nincs seregem? Vagy hogy bõvítsem a területem? A franciák három "teli" sereggel sétafikálnak a területemen és mégsem omlik össze a gazdaságuk. Szóval mit csináljak, de konkrétan.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

nézd meg a gazdasági mutatón, hogy mi viszi el a pénzed...
fogadok, hogy túl nagy hadsereget tartasz fenn...
Zogu
De jó nektek. Nekem még mindig az a problémám, hogy 15-20 kör után összeomlik a gazdaság. Bármelyikkel is indulok el, már van 8000 mínuszom, és egyre több lesz. Hiába teszem automatára, akkor is ugyanaz a helyzet. Lehet, hogy láma vagyok, de ezt egy éve nem tudom megoldani. Persze az "ö"-vel megy, de az nem az igazi. Tud valaki megoldást?

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Amiga
Tehát több, mint 1 gigás a patchek összmérete... szép. De köszi a választ!

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

A patch-k méreteinek semmi köze a verziószámukhoz...
Elvileg egymást követik a patch-k, tehát 1.2-re kell feltenni az 1.3-t

Amiga
Sziasztok!

Nem értem, az 1.2-es peccs 50 megával nagyobb, mint az 1.3-as. Ez azt jelenti, hogy az 1.3-as peccst z 1.2-esre kell tenni, vagy egyszerûen optimalizálták valahogy a peccs méretét???

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Nyomatod azóta ? 😊

köszike
5 játékot tudsz elindítani, ha Kingdoms-t feltelepíted:
- Crusades
- Britannia
- Teuton
- Americas
- Medieval 2 Total War (alap) verzió: 1.3
A Crusades alatt nem tudsz játszani az apacsokkal, pl

hali
mivel még nem játszottam a játékkal ezért egy olyan kérdésem lenne h ha felteszem alap játékot és a kiegészítõt is akkor a 2 játék minden országával játszhatok? vagy ez is oan mint a rome total war?
Na, szólnom kell, úgy tûnik néhányan beleesnek abba a hibába, h. ...
- patchelni nem sikerül a játékot bizonyos szintû luzerség miatt <#zavart1> (az én anyukámat mi !!!!??!?)
Mivel a patch hivatalos, az eredeti exe-re van szüksége.
Szóval aki mindenféle tõrt verzióval játszik, mindig mentse el a .exe file-t vmi biztonságos helyre felülírás elött.
Aztán ha jön a következõ hivatalos patch, elõ lehet kapni, a tõrt exe-t felülíratni vele, majd patch-elni, és hajrá...

sziasztok!nagy tw sorozat rajongo vagyok rég.problémám természetesen a 1.2 patch!hetek ota szenvedek,nem birok játszani,csak 1.1 el magyaritás nélkül.medieval2 1.2es crack kéne,mert ami a patchben volt,azzal nem indul valamiért,többféle patchet is probáltam(eu,nem eu/ahonnan leszedhaetném az fizetös,rege,accountos oldal.tiszta ideg vagyok.AZT KÉRNÉM:h ha valaki lenne olyan jo fej és együttérez velem,AKKOR LÉGYSZIVES Csatolja el nekem az '.2es patchez való CRACK et/exe inditó/ A következõ EMAIL CIMRE:[email protected] megköszönném,ha valaki helpelne/küldtem e mailbe magyaritást,simán csatolta,ha nem nagy gáz HELP.elöre is köszönöm,krvra várom,már csak ez segit/szzzem 1,2 EFG....spatchem van/vagy valami ilyesmi(tw hun on ott vannak jol,csak vagy elévült,v...nem lehet leszedni!thx
nincs ötlet.. nem lehet, h. halavány hozzá a géped ?

bgabi9: bocs nemtom
matthias92: lehet velük szaladgálni a térképen, meg diplomaciázni és férjet lopni más frakcióktól. ez volt a princessz. a többi ien izékkel meg nemtom mire gondolsz.

aut viam inveniam aut faciam

matthias92
mire jó a princess meg ien izék?

Helló!

Megtudná valaki mondani hogy hogy tudnák egyszerre játszani a medieval 2 magyarításával és a deus lo vult 2.0-val? A deus lo vultnak külön indítóikonja van ezért nem lehet a magyarítást is elindítani.
ne kattints <#hehe>

(amúgy nemtom)

Sziasztok!

Ok alapjáték+kieg feltéve. De nem indul el. Bocsi de leírom: felcrackeltem, elindítom a kingdoms-t, akkor bejön az elsõ kép majd homokóra és ha kattintok akkor kidobja a windowsba! Ötlet?

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Amcsi patch. Warez verzióknál szinte mindig.
Viszont patch nem kell. Felrakod az alapot,majd telepíted a kieget.
A kieg majd felrakja a szükséges patcheket magától. A végén meg mehetnek a crackek.

Értelmeztem mit írtál.
Hihetetlen, h. EGY hozzászólást nem sikerült visszaolvasnod <#worship><#confused><#idiota>
Alap telepítése után azonnal megkapta a Kingdom-t, ami jelezte, h. "jáj, hiányzik a xy patch, de .." és felpatchelte a játékot.
Remélem segítetettem !!!

helyesírásom sem tündököl, mi van ma velem?!!?!!?!?!?

na, a list nem mükõdik, elnézést 😊

Ha Nálad a "kieg" a Kingdoms-t jelenti, akkor ld egy hsz-sal lentebb a megoldást...
Ha nem, akkor patch-t akartál írni...
Ebben az esetben javaslom a sorrend betartását,
    1.1
    1.2
    1.3

Sziasztok! Hogy kell a játékot kiegestül beüzemelni? Feltettem az alap játékot(nem eredeti). Letöltöttem az 1.3-as EU patchet, de mikor telepíteni akarom hogy kaptam egy hibaüzenetet hogy nemtudja telepíteni a patchet mert a verzió nem Ok. Melyik 1.3-as patch kell? És ezután akkor telepíthetõ a kieg gondolom.

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Nos, amikor megszereztem a Kingdoms-t, nem akart felkúszni a gépemre, mivel "nem talált Medieval 2 - Total War-t". 1 alap (1.2-re patchelt) és 2 módolt könyvtárban volt fent, ehhe.
Mondom akkor jó, telepítünk újra!
Megtörtént.
Alap telepítése után azonnal megkapta a Kingdom-t, ami jelezte, h. "jáj, hiányzik a xy patch, de .." és felpatchelte a játékot. mondom nem volt crackelve.
Szépen felmászott a Kingdoms.
Ebbõl én azt szûröm le, h. eredeti játékra telepítéssel nem lesz semmi gondod

Mit nem értesz rajta?
A pápai állam és az aztékok NEM JÁTSZHATÓ nemzet az alapjátékban.
Ezért hiába írod át õket játszhatóra a fileban, attól még nem fog mûködni, le fog fagyni a játék vagy hibaüzenet lesz. Merthogy ezek NEM játszható frakciók. Mi ezen az érthetetlen?

Ha mindenáron az aztékokkal akarsz játszani, szerezd be a Kingdoms nevû kiegészítõt, abban lehet lenni velük.

Sziasztok!

Úgy fest a dolg, hogy egyelõre nem venném meg a Kingdoms-t, viszont a Medieval II. eredetiben van meg.

Tudnátok segíteni abban, hogy ebben az esetben (eredeti játék+letöltött kieg) mi az eljárás? (Hallottam, hogy így zûrösebb a helyzet.)
Scottt
Ja ups:$$$Arról nemtok semmit

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

A magyar kiadás és a magyarítás közt érzek némi különbséget <#zavart1><#wow1>

Scottt
Nem jelenleg 56,8 százalékos magyarítás van hozzá😊

www.twcenter.nem]vagy com nem tom:S]Keresd meg a modot 😊Én lenulláztam a gémet úgy hogy:@@@@@@@@@@@

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Semmit

w77d
sziasztok! egy embertõl hallottam, hogy valszeg lessz a játéknak magyar kiadása is! tud errõl vki valamit??

sebaj, legfeljebb gyagyán halsz meg 😊

Berv:
Azt végülis megértem de mikor az aztecs-el akarok menni akkor egybõl kiírja, hogy nyertem! De a pápaival meg simán engemis enged játszani!
Ezért nem értem, hogy mivan?
valamelyik hardon azt vettem eszre hogy a gep seregei nem faradnak. csak a tieid. na az mar nalam csalas kategoria. az alatt jaccom. asszem sima hard(?) amugy igen. normalon nagyon konnyu morallal nyerni. felsobb fokozatokon mar nem olyan konnyu megugrasztani egy-egy egyseget, de a seggukbe rohamozo nehezlovassagot egyik fokozaton sem szeretik... <#hehe>
ha figyelsz a megfelelo fegyvernemek utkoztetesere akkor sztem elvezetes csatakat nyomhatsz.

Engem érdekel, csak nem tudhatom - óráról órára élek, ehhe - hogy mikor érek rá ?!!? 😊

GaBika6
Valaki akar multizni hamachin?Az irjon mar nekem, aztan adok hamachi cimet!Csumi!

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

aati91
Kezdeni azért nem tudsz a timuridákkal és a mongolokkal, mert KÉSÕBB JÖNNEK BE, így nincs kezdõ csapatuk, tartományuk. Szerintem <#guluszem1>

Játszatok kizárólag vh-vh fokozaton, akkor már ...
az AI ugyan béna marad, de nem egy sima hent a csaták levezetése, mivel kitartásban sokat ad AI-nak, neked pedig keveset. Szóval a sereged bizony elfut, ha nem ésszel viszed õket csatába.

OculusDei:kössz, én is szeretem a csatákat fõleg mikor a várost kell megvédeni, a gép tényleg nagyon béna
fubazz reg rohogtem ilyen jot. a tankos vitte a palmat.
aati91: egyebkent ha vegigviszed akarmelyik frakcioval akkor meg kapod az osszej jatszhato frakciot. a tobbivel meg minek is nyomulni. tul erosek elmarad a kihivas.
mittomenki: en minden csatat szeretek lenyomni. a kedvencem a zero veszteseges csata. max 10%. a gep nagyon bena. <#hehe>

ok, kösz de adj linket. De lényeges: a mentéseket nem teszi tönrke ügye? Nics kedvem elõrõ l kezdeni azért.

red bull
Fosok vagytok ,hogy ennytõl kiadaktok😄

TomDantas:Van a twcenteren 1 mod ami vissza veszi az epületek textúrájának a felbontásátm minnyá küldök hozzá 1 linketÉn is az használom 1,7ghz proci 512mb ram ATi 9250 kb ugyan az a konfig a sima városoknál játszható lesz

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

Én idõ hiányában szoktam automata csatát nyomni, de mindig megbánom
<#idiota>

miért próbálkozol minden f@szsággal? játssz normálisan ...

Sziasztok, nem tudnátok-e segíteni nekem mert megoldottam, hogy mehessek a pápai sereggel de mikor a timuridsokkal vagy a mongolokkal akarok menni akkor kilép a játékból, ha rákattintok a "start" gombra. De ha az aztecsokkal akarok menni akkor mikor betölti a játékot egybõl kiírja, hogy nyertem.
No mindegy, azért kösz. Végül is nem nagy gond, csak hát ha automatán játszom le a nagy ostromokat volt hogy gép veszített, pedig én simém nyertem volna. Így mindig annyi katonát kell küldenem hogy biztosanengem hozzon ki gyõztesnek.
Mindegy, így kicsit azért nehezeb