Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Battle of Ravenna
a videokat egy japán srác csinálja,is valami iszonyat jol tud vágni, kamerát kezeln, meg a zenéket is mindig jol eltalálja, film szintü jeleneteket csinál brutál jo nézétek meg a többi videoját is!!!
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
Kipróbálom.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Ha nincs sereg nincs ostrom.
Nyílt csastatéren nagyon könnyû elverni a gépet, nekem a városok bevétele szokott kicsit véresebb lenni, fõleg, ha a király védi.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Medieval 2 ben nem jellemzõ, hogy a gép ostromol, nem is volt több ilyen csatám.
Egyébként, Rome-ban mûködött az a taktika is, hogy a kapukon kellett ki-be rohangálni, és az ellenség a falak alatt masírozva lelövette az egész seregét. Ezt már nem lehet megcsinálni, mert a tornyok csak akkor lõnek, ha van a közelben valami egység a védõk közül.
Rome-ben olyat is lehetett csinálni, hogy megtámadtad a faltörõ kost, erre eldobták, és ha megfogtad, a gép feladta a küzdelmet.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Azt hittem vmi rosszabb arányú támadást mondassz 😊
Elmondom mégegyszer, megpróbálom egyszerûen.
Egyáltalán nem csak a csatákétr játszok a játékkal.
a játék elején viszont az építkezés csak pénzkidobás ahhoz a haszonhoz képest amit agy kis expanzióval lehet szerezni.
Ha már van szép birodalom, bejöötek a pénzek a rablásokból, nyugodtan lehet játszani. vitathatatlan, hogy ez a leghatékonyabb stratégia, nem értem mi nem érthetõ ezen.
Brutál csata... Ugyan már... Az nem ügy, hogy lenyomsz aranygerendás csapatokkal a gép friss csapatait. Amikor a van ideje felfejlõdni a gépnek, és õ küld ezüst gerendáskat, neked meg van pár városod, emrt a szenátus/nemsektanácsa nem küld foglalni, na akkor vannak dúrva csaták. Verd le a túlerõt tapasztalatlan egységekbõl álló sereggel. Vagy fogadd a timurridákat egy kissebb Magyarországgal, nem egy egységes Európával. Na akkor lesznek nagy csatáid!
Én nagyon szerettem az elsõ Medievallal sakkozni. Úgy mozgatni az egységeket, hogy a gép annyira üresen hagyjon egy tartományt, hogy harc nélkül elfoglalhassam.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
<#dumcsi>#dumcsi>
18-as szint az szerinted mit jelent a leggyengébb egységek ellen?
Megölt a srác 20-30 embert, aztán az egész sereg menekült, és egyedül kergette õket a pálya széléig.
Na ott pl tényleg erõsek voltak 😊 Emlékszem ott állandóan rabolni kellett a vikingekkel, másként nem volt lóvé (gazdasági tevékenységben, földmûvelésben nem voltak jók a vikingek, szerencsére ez realiztikus lett a játékban is)
Bár mint egy egység, eddigi legerõsebb a Shogunban volt, a Sword Saint.
Vele tényleg meg lehetett tizedelni seregeket, bár igazából Õ is csak hídfõn és várkapuban volt hatásos.
Semmi furcsa nincs abban, hogy 1 viking huscals megöll 2-300 lándszás-paraszt sereget.
Az a rész kicsit el lett rontva, annyira kemények voltak a vikingek, hogy semmit nem kellett csinálni, csak menni velülk elõre, és mindenkit megöltek.
- "..a skillek?"
- "Úriember lennéL?" a pontos
Egyrészt, te nem Zogunak válaszoltál, hanem nekem, azonnal leszóltad az én véleményem, ami nem is baj, hiszen a jó vita mindenkit felüdít 😊
De nem jól kezdted! Erre én visszatámadtam. Feltételeztem, h. egy 12 éves pókláb-kitépkedõ emberke vagy, bocs 😊
Aztán elkezdtél relative misztikusnak tûnõ adatokkal dobálózni, mint:
- elfoglaltam ennyi meg ennyi területet.
- "soha nem tudod meg milyen érzés 10 csill..." de tudom!
- úgy EGYEDÜL levert több körön keresztül 2-300 embert.
Ez azóta is böki a szemem! Arra a vezéredre nem vonatkoztak a játék beépített szabályai, arányai? úgymint:
- adott védelmi érték
- adott bonus érték
- adott támadó érték .. és egy skillek?
És nem mondtam, h. nem tudod mirõl szól, azt mondtam, te a hent mestere vagy, nem az összetett játékmeneté. Nagy különbség.
Stílusommal mi a bajod ??? Ill. kérdem én, a többieknek miért nincs baja az ÉN stílusommal.
Úriember lennék? Röhöghetek????? 😊
Röviden ennyi, részemrõl befejezném a veled való, fárasztó, de kevésbé mulatságos csevejt. vagyis a feltett kérdéseim költõiek, ne válaszolj rájuk! (bár tudom, uis fogsz)
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Mindennek megvan az ideje, az elején kevés a pénz, a legjobb befektetés a hadsereg, sokkal hamarabb hozza vissza az árát, mint bármi más.
Ha van elég katonád, tudsz velük pénzt szerezni, amibõl késõbb építkezhetsz.
Ez egy stratégiai játék, nem tehetek róla, hogy a sereg jobban tejel az elején, mint a kereskedõk, vagy épületek. Én mindíg úgy játszok ahogy a leg hatékonyabb. Mikor beindulnak az építkezések folyamatosan minden tartományban, akkor már annyi pénzem szokott lenni, hogy nem tudom elkölteni, bármit megvehetek, pl. nem kell kuporgatni egy szaros citadelára.
Ez a leghatékonyabb módszer, ezt elimerhetnéd, és nem értem miért kéne egy gyengéb stratégia szerint játszani, egy stratégiai játékban.
Szerintem a stratégiai érzék hiányát jelzi, ha valaki nem ismeri fel, hogy mi a leg eredményesebb. Bár el tudom fogadni, azt is, hogy valakinek nem elég a very hard-very hard beállítás, és így nehezíti az életét.
Zogu játékos társunknak gazdaségi gondjai támadtak, nem volt pénze.
Ti leírtátoka szerintetek legjobb megoldást, erre én mondtam, hogy nem értek vele egyet, mert van jobb is.
Te is elismerted, hogy a leghatékonyabb a gyors hódítás, és az volt a probléméd, hogy az már túl könnyû.
A kérdés az volt, hogy lehet legkönnyebben pénzhez jutni... hát így. Ne legyen már baj, hogy leírtam.
Ezek szerint hiába mondok jobbat, mégis a ti taktikátokat tartjátok jónak, csak azért mert ti úgy szoktátok, nem lehet titeket meggyõzni, pedig a hódítással sokkal jobban dõl a lé.
Van két ismerõsöm, õk úgy játszák a TW sorozat részeit, hogy mindig automatán csatáznak, mondván hogy õket csak a játék gazdasági része érdekli. Na õket se tudtam megérteni soha, akárcsak téged. Hiszen te pont az ellentéte vagy, kizárólag háborúzol, és akárcsak nekik, neked sincs rálátásod a játék másik oldalára. Pedig az is szép.
A mi játékstílusunk alkalmazásával az ember látja a játék mindkét oldalát. Tehát az egészet.
De ahogy az automatacsatás ismerõseimnek hiába magyaráztam, milyen érzés leverni 600 legináriussal 1800 koszos barbárt, így nyilván neked is hiába magyaráznám, milyen tuti dolog például a legnagyobb ellenséged ellen kibulizni egy kereszteshadjáratot a taktikai térképen, vagy hogy milyen érzés a legfejlettebb északitáliai kereskedõvárosok tulajdonosának lenni, netán a játék végén hosszú szenvedések után eljutni amerikába.
Mellesleg emlékeim szerint ezt a "taktikádat" már a Rome fórumban is megosztottad az emberekkel, meg azt hogy szerinted az a jó, ha az ember mindenkivel háborúban áll.
Nos, köszönjük az észrevételed, legközelebb a következõ rész topicjába írm majd le, jó? Ott is legalább akkora tetszést fog aratni mint itt vagy a Rome topicban.
Ez neked leszólaás?
Ez inkáb az:
Mekkora baromság ez! A Total War játékok még csak véletlenül se errõl szólnak!
Mennyit játszottál Te a Total War-okkal, és milyen fokozatokon?
Gyanítom a very low/very low fölé nem mentél soha
Spongya rá mi? Elmondom a véleményem, aztán lehordasz engem mindenféle noobnak, és még neked áll feljebb, ha leosztalak<#gunyos1>#gunyos1>
Olvasgassad miket írtál, és rájössz, hogy úriember módjára kezeltem a helyzetet. Igazából az is jogos lenne, ha csak simán elküldelek volna a fórumba nem illõ szavakkal és kifelezésekkel mocskolva, szegényes stílusodat.
Spongya ra.
A jatekkonyvtar/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/descr_strat.txt file-ban a következõ sor elé - show_date_as_turns - teszel egy ";" jelet, akkor nem olvassa be, és nem turn-t fog mutatni.
";show_date_as_turns" idézõjelek nélkül ...
Sziasztok!
a Kingdomsban hol és hogyan tudom megoldani, hogy a körök helyett évek legyenek?
Üdv.:
Bea
AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3
Viszont, ha kipróbálod, hogy milyen úgy haladni, hogy annyit foglalsz amennyit tud lépni a sereg.... így nagyon kemény csaták vannak ám.
Mivel a katonáid veteránná válnak a hosszú út alatt, iszonyatos túlerõ ellen is lehet gyõzni, és nekem ez tetszik benne. Minden csata vége heroic victory.
Pont, hogy ezzel a taktikával könnyû nyerni. Nem pedig nehéz. Elõre rohanni a hûlye is tud. Ez nem dicsõség. Vidd végig a Rome-t úgy, hogy csak az foglalod el, amit a szenátus megszab. Akkor lesznek csak igazán nagy csatáid. Amikor a gép már élbõl ezüst gerendás egységeket küld ellened, mert van ideje felhúzni az ehhez szükséges templomokat. Gurat megcsinálta. És az 50. Tartomány elfoglalásáig 7-es volt a szenátus elõtti népszerûsége, egészen addig nem kérték, hogy gyilkolja meg a családfõt. Én is jó úton haladtam, de sajna véletlenül töröltem a mentéseimet. De rohadt élvezeteset játszottam, melyben pl. a diplomáciának is fontos szerepe volt. Itt elolvashatod: www.julius-kronika.atw.hu
Egyébként ezt a rohanós taktikát próbáld ki az Europa Univerzalisban. :-)
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Az egyik viking tábornokom egyedül maradt, kihalt a testõrség.
egyedül védett egy tartományt, ami minden évben fellázadt egy darabig.
Minden évben megölt 2-300 gyalogost teljesen egyedül<#hehe>#hehe>
(18-as szitû tapasztalatnál nem nõtt tovább)
És a hozzáálásod miatt azt a csatát sem nyerted volna meg amire alegbüszkébb vagyok.
Megostromoltam egy várat 4 lovasegységgel, amiben volt 1200 gyalogos, meg 4 lovasegység. Igazából csak a létrát akartam elkészíteni, mert a következõ körben jött volna a gyalogság. Az AI persze kitámadott, de én legyõztem a több mint 10-szeres túlerõt<#nezze>#nezze>
Soha nem játszom olyan karaktertápolós baromsággal.
Rengeteg stratégiával játszok, kedvencem a civilization, ahhoz képest az összes stratégiai játék primitív.
Egyébként túlzás ezt a játékot összetettnek nevezni, az tény hogy sok opció van benne, de nem lehet sokféle stílust játszani, mert kevés a kombinációs lehetõség.
Igazából neked ezek szerint a Diablo féle játékok a bejövõsek, mivel a stratégiai elemeket ugysem veszed bele a játékmenetedbe.
A taktikád meggyõzõ, de én - 's a többség - nem ezt a stílust játsza, hiszen épp összetettsége a szépsége a TW-knak.
Te csak hentelsz, hajrá
a Kingdomsban hol és hogyan tudom megoldani, hogy a körök helyett évek legyenek?
Üdv.:
Bea
AMD Athlon64 X2 4600+ / 300GB SATA / 2x1Gb Geil DDR2 800MHz RAM / Sapphire HD3870XT 512Mb / Asus VW195D / XP SP3
mikor a mingolok jöttek, már akkor is volt pár százezer a kincstárban.
Mindíg very hard-very hard beállításon játszok. Ez egy nagyon könnyû játék, nincs értelme még könnyebbre venni.
A Shogun-ban japánt jóval a portugálok érkezése elõtt hódítottam meg.
A Medieval elsõ részében 100 tarományt 33 kör alatt hódítottam meg.
A Rome-ban 50 tartományhoz elég volt 18 kör.
A Medieval 2 -ben 24 kör kellet 45 tartomány elfoglalásához.
Gyanítom a very low/very low fölé nem mentél soha
Ez a leg biztonságosabb módszer, ezért az a játék neve, hogy Total War.
Az elején meg kell építeni mindenhova az utat ahol nincs, hogy tudjál mozogni a seregekkel.
Ezen kívül csak sereget szabad venni, méghozzá a lehetõ legerõsebbet, a maradék pénzbõl fel kell venni az összes zsoldost amit csk lehett, és neki kell állni hódítani, minden elfoglalt várost ki kell fosztani.
A rabolt pénzbõl mégtöbb katonát kell venni, hogy a túlerõvel gyorsan tudd lesöpörni a térképrõl az ellenséget. Ha kevés katonád van, akkor lassan hódítasz, és tönkremész. Az nem elég, ha körönként csak egy tartományt hódítasz meg. Ha nem hódítasz, nincs bevétel, nincs sereg, nincs építkezés.
Ha minden körben elfoglalsz 2-3 várost, akkor nem mész tönkre. Ha megállsz, akkor viszont vége a játéknak.
Építkezni akkor kell, ha már a fél világot elfoglaltad, és te vagy alegnagyobb, legerõsebb. Ekkorra már nem kell sok a gyõzelemhez...
aut viam inveniam aut faciam