11765
-
uwu311 #11405 A vazallusságról semmit se tudok, csak a hírnév miatt válaszolok.
Én ugyanis rendszeresen félelmetesre gyúrom a tábornokokat, csak rossz dolgot csinálok velük. Szerintem nagyon jók így is. Milyen előnye van ha jó karaktereket csinálsz? Még sose próbáltam:)
Egyébként a galériámba (elérhető rögtön a hozzászólásaim időpontjai mellett) töltöttem fel pár mediewal-os képet, ha érdekel nézd meg. Ezek közül Leopold a legjobb szerintem:) Kár hogy csak 5 fér, van egy csomó az emlékezetesebb eseményekről.
-
kisokka #11404 Pedig, ha már beletették az alapba, működhetne is akár...RTW-ban ugyanúgy nem sikerült soha senkit(eddig) vazallussá tenni. -
avsk #11403 Alapjátékban nekem egy országot sem sikerült vazallussá tennem ,de az SS 6.4-ben már javítottak a helyzeten.Mikor magyarokkal voltam,úgy sikerült a litvánokat vazallussá tennem,hogy volt még 3 tartományuk,bár elég sok pénzért cserébe csak.A másik a török szultánsággal volt bizáncot tettem vazalussá szintén 3 területtel és drága módon.De nyugodtan bele lehet áldozni rengeteg pénzt is a vazalus kifizetésébe,mert már a kövi fordulóban annyi pénzt fogunk kapni tőle,hogy csak nézel.Ugyanis a vazallus államok mindig kifizetik az aktuális pénzmennyiségük 90%-át.
DE VIGYÁZAT.Ha valaki beválalja,hogy vazalus lessz-most játékosokra értem-neki is MINDEN fordulóban automatikusan rengeteg pénze fog elmenni a felé az ország felé,akinek behódolt-de ez az SS 6.0-tól van,de magát a vazalussá tételét reálisabb megoldását az SS 6.4-ben javitották. -
kisokka #11402 Attól én is agyf@szt kapok néha, látszólag semmi rosszat nem teszek, mégis csökken a hírnév. Sőt, volt olyan, hogy Velencét rá bírtam venni, hogy támadja meg talán Milánót, erre bezzeg engem támadott meg pár kör múlva(úgy, hogy közben háborúban volt Milánóval), holott szövetségese voltam. Még ilyenkor is nekem esett a hírnevem(na azért Velencének már sehol nem volt) valamennyit, amikor betámadtam őket.
A diplomácia szerintem ebben a játékban sem igazán működik, vazallussá senki nem akar válni, pedig rengeteget kísérleteztem, nem egyszer megpróbáltam úgy is, hogy már csak az utolsó városába kapaszkodott, vagy felajánlottam cserébe több területet is, de semmi. Egyszer még úgy is megpróbáltam, hogy a fővárosomon kívül mindent felajánlottam(érdekes egy vazulátus lett volna), az sem kellett. Ez egyedül a Teutonicban sikerült, amikor a norvégok becsatlakoztak, de szerintem az egyébként is így volt eltervezve.
Akinek sikerült az alapjátékban valakikből vazallust csinálni, leírhatná hogyan kell... -
avsk #11401 Seldsuk szultánsággal SS6.4-ben,mongolok ellen igen keményre sikerült szerintem.Vagy 15-20 full sereget intéztem már el ilyen olyan csellel (volt,hogy nem egy területemet úgy kellet visszavennem tőlük) ,de csak nem akarnak kifofyni.Itt dekkolok jelenleg a 90. körben és csak jönnek megállithatatlanúl mintha más frakció nemis lenne a térképen csak én.Békét meg hiába kötök (ha megszorulok 1 területet is kénytelen vagyok átadni),ha egyszer 4 kör és újra betámadnak.Jah és csak most fognak jönni a timuridák...
Diplomáciáról jut eszembe,hogy lehet hogy a repum reliable -rol egy kör alatt despicable-ra esik le,pedig nem tettem semmit.Vagy 3-ra játssza el velem. -
kisokka #11400 A timuridákat már ütöttem szét az angolokkal, de azokkal biztos nagyobb gondom lenne akkor, amikor a mongolok jönnek be.
Várban meg akkor jó védekezni ellenük, ha elefántokat is hoznak. Első támadásukkor kitámadni és ólmot nekik. Általában a saját egységeiket tapossák el, ezért sem szerettem őket RTW-ban se(persze, ha velem voltak). -
uwu311 #11399 Én is orgyilkoltam öket néha, főleg mikor először találkoztam velük, de mivel ezzel a játék legjobb csatáitól fosztottam meg magam, legtöbbször inkább hagyom őket becsületesen csatába meghalni
Egyébként a timuridok keményebbek, azok ellen már nem jó várba védekezni az ágyúk miatt. Csak ugye addigra fullosan feltápolt egységeid lesznek amivel egy keményebb sereggel is könnyebben elbánsz. -
kisokka #11398 A modot a 90 íjász miatt kérdeztem, igaz Német-Rómaiakkal még nem voltam.
Mongol hadvezérek közül meg sokat legyilkoltam orgyilkosokkal, mert nem vagyok biztos benne, hogy lett volna enélkül esélyem. Persze így sem lehetett olyan sokat, de azért sokat segített az ügyön.
Kijevet meg már nem is akartam megvédeni, lehet későn kezdtem el arrafelé terjeszkedni és nem volt valami ütős védelme, seregeim se ott tanyáztak. Legközelebb talán másképpen csinálom, de azért ez is bevált, hogy a két várnál megvártam őket(persze a hidas trükk ugrott). Bezzeg ilyenkor lefelé eszükben sincs terjeszkedni, valószínűleg ez lehet a fő vonal, hogy Magyarországig még eljönnek és csak utána mennek lefelé(amíg nem jönnek a timmuridák). -
uwu311 #11397 Alapjáték.
Egyébként mongolék is 10 csillagos generalokkal nyomulnak. Csak nem szabad megvárni míg foglalgatnak, mert felhígul a seregük, és az már nem az igazi. -
kisokka #11396 Na meg ugye a területi viszonyok sem elhanyagolandók. Mongolokat először egy hídnál akartam bevárni, gondoltam majd szétszámszeríjalom őket, a legközelebbi átkelés pedig messze volt. Nagyából már láttam 9 sereget, de meggondolták magukat és a másik átkelés felé fordultak. Néha azért az ai-nak is vannak meglepetései -
kisokka #11395 Megtaláltam lap alján :D
Na igen, azért 8 hadvezér/családtag is sokat nyom a csatán. Egyébként ez milyen mod? -
uwu311 #11394 Ezt akartam igazából:
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1137888899&no=8840
Bocs de nem tudok linkelni.
A régebbiek közt biztos vannak csupa lovas csatáról is képek.
Volt egyszer hogy kétezer gyalogost öltem le 4 csapat lóval, arról is van képem valahol. -
uwu311 #11393 Azért nem csak lóval lehet:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1137888899&index=32&cat=201 -
kisokka #11392 Értem én a taktikád, de nekem ez nem jön be. Számomra a lényegét vesztené el a játék, ha nem használnám a gyalogot. Persze kisebb seregekre(4-5 egység) küldtem már csak lovakat, de az azért mégsem egy teli sereg. -
kisokka #11391 Azt nem is firtattam, hogy az íjászokat a legkönnyebb lezúzni a lóval, még a számszeríjászt is. Ezért hoztam fel példának Milánót, szerintem ilyen tekintetben az egyik leggyengébb nép.
Egyébként valóban nem próbáltam, mert meg sem fordult a fejemben. Meg ugye nem is vagyok az a nagyon türelmes fajta :D
Mongolok ellen úgy nyomtam, hogy Kijevet még átadtam nekik, Ladomérnál és Wilnonál meg bevártam őket. Rengeteg lovam van, az tény, de a nyergeletlenek is megférnek itt(hozzáteszem, vagy 8 fullos sereggel vártam őket). Egyébként meg számomra a legjobban utált ellenfél a lovasíjász, mert lóval sem egyszerű elkapni. A legjobb ellene szerintem az ólom, de az meg hamar kellett volna és sok, messze is volt, kevés is. -
uwu311 #11390 Van egy haverom akivel muliba lenyomtunk pár csatát. Neki is voltak hasonló elméletei mint neked.
Aztán pár csata után belátta, hogy legjobb lesz ha megállapodunk, hogy maximum hány csapat lovast hozhatunk be csatába... -
uwu311 #11389 Pikeman sereget is el lehet ám tüntetni lovakkal csak sokáig tart.
Ember ellen nem lehetne, de a gép ellen sima ügy, mert rendkívül ostoba.
A gép ritkásan hoz sok pikemant egyszerre, én generált csatába raktam be egy fullos sereget skót nehézpikás-nemesből, és szanaszét vertem őket nehézlovassággal.
Nem csak egy klikkeléssel lehet ám harcolni, ki lehet őket fátasztani, és minden egységnek van háta, a lovasok meg megtalálják egy roham idejére, aztán húzás vissza, csak idő kérdése és elfogynak.
Az íjászokat meg nemár:) Azok ellen a legjobbak a lovasok.
Az hogy te nem indulnál fullos lovas sereggel harcolni, csak azért van szerintem mert nem próbáltad. Javaslom próbálkozzál dupla mongol, vagy tiranid sereg ellen... Én úgy játszottam ezt a játékot, hogy még a mongolok érkezése előtt elfoglaltam a világot, és ahogy bejöttek a mongolok, és később a timuridok, egybőlmegtámadtam őket. Azok a legnehezebb csaták a játékban, nem hiszem hogy más összetételű sereggel tudnál ellenük heroic victorit produkálni:) -
kisokka #11388 Azért ez nem egészen így van(szvsz). Valóban a legerősebbek a lovak(egyáltalán nem minden fajtája), de azért pl. egy Német-Római fullos sereg ellen elkél a nehézgyalog. Általában ők használják előszeretettel a nehézpáncélos lándzsás egységeket, és nem 1-2 van belőlük a csatatéren. Ha azoknak nekirontasz csak lovakkal, hát így jártál. Már persze, ha hagyja az ember kibontakozni őket...
Aztán vannak olyan népek, mint pl a milánói(ha az alapot nézzük), azokat szét lehet gyalázni a lovakkal, mert rengetek számszeríjászt hordanak magukkal, némi lándzsás milicistát, de azok is üthetők(és még azok sem csak lovakkal, mert könnyen baj lehet belőle).
Én azért nem becsülném le a gyalogos bakát, mert sokszor van úgy, hogy még nyílt terepen is nélkülözhetetlen(főleg, ha rengeteg ló jön szembe, más népek erősebb lovai).
Aztán persze ki mit részesít előnyben, de én csak lovakkal tömött sereggel biztosan nem indulnék csatába.
-
uwu311 #11387 Ebben a Tw-ben egyértelműen a lovasság a legerősebb. Tök minegy milyen néppel vagy, és hogy mennyire szar a lovasságuk, biztos hogy sokkal jobb a legszarabb lovasság is mint bármelyik gyalogos.
Akinek nincs lova, nem is számít katonának.
Persze kiegészítésnek minden seregbe kell 1-2 gyalogos is. Azért vannak szituk főleg ostromkor, mikor a gyalogság nélkülözhetetlen. De nyílt teres csatánál minden gyalogos csapat csak gyengíti a sereget. -
Óbester #11386 Pontosan mit is takar a "fogd fel és lődd halomra" taktika ?
-
kisokka #11385 Ha jól sejtem a Teutonicról beszélsz. Ott csak a dánokról tudok szólni, hát nekik tényleg komoly bajuk a jó távolsági hiánya, vess be számszeríjászokat. Azok sem valami ütőképesek, de ugyebár fejleszthetők és a milicista kb ugyanazt az erőt képezi, mint a hivatásos, csak gyengébb a védelme.
Végig még nem vittem Teutonicot, de különösebb gondom még egyik néppel sem volt, igaz, ott nem tudom milyenek lehetnek a mongolok. Harci pap, hűbéri lovag 2-2, nyergeletlen-gotlandi talpas(kardkovács céh adja)-számi baltás, meg lándzsás attól függ milyen sereget támadok, mennyi ló van benne.
Lényegében a dánokkal a Teutonicban kezdtem el játszani és csak kíváncsiságból néztem meg valamit az alapban és ott ragadtam, ezért maradt félbe :D Jó kis nép, szeretek velük lenni, de az alapban meg van az a kis előny, hogy rengeteg zsoldos számszeríjászt tudok felbérelni, azok meg jóval táposabbak. -
valyog #11384 Szevasztok!
Valaki tudna taktikákat írni az alábbi népekhez:
-Novgorod(iszonyat gyenge gyalogság miatt nem jön be a "fogd fel és lődd halomra)
-Dánok(a gyenge íjászok miatt szintén nem működik az alábbi taktika)
-Lengyelek -
kisokka #11383 Most megnéztem még egyszer, tényleg nem kell a parancshoz, csak a karakternévhez -
kisokka #11382 Nálam kell macskaköröm, hogy ez miért van, nem tudom:D Egyszer használtam csak és az orgyilkosomat "teleportáltam" máshová, és akkor a parancshoz és a karakter nevéhez is kellett macskaköröm. -
hollófernyiges #11381 Remélhetőleg már nincs tanácsra szükség, de ha mégis :)
Nem kell macskaköröm és ha beírtad, akkor a következő csatát ahol te vagy a védekező és automatára állítod, megnyered. -
avsk #11380 köszi még ma megnézem.:) -
kisokka #11379 Én is csak a kidobálás miatt használtam a kódot, kicsit görcsölnöm kellett vele, hogy elfogadja.
A panelt ugye az "ö"-vel hozod elő(van akinek ~-re ugrik, azt hiszem XP-nél), a cheatet meg macskakörmök közé kell rakni. Pl.: "auto_win defender"
Elvileg így működnie kéne. Bár az is igaz, hogy a hosszabb távú hatásait nem ismerem ezeknek, de én kicsit félnék tőle, hogy úgy marad De az tényleg idegesítő, amikor órákig szenvedsz valamivel és felmond a technika -
avsk #11378 Hali
Nekem lenne itt egy kérdésem.Hova kell beírni azt a kódot,hogy auto_win defender?Sosem használok kódokat,de most rákényszerültem.Ellenem hírdettek-konstantinnápoly-keresztes hadjáratot és szép számmal csatlakoztak is.Mivel erős szövetségi rendszer alakult ki egynéhány keresztes állam közt,nem is egy de egyszere 3 teljes sereggel kellet harcolnom a város falai alatt-2 lengyel 1 dán sereg.Már megvoltak az ágyútornyaim,de így is vesztettem volna-hisz szinte lehetetlen 3 full sereg ellen küzdeni,mig nekem a városban 3/4 volt csak-,ha nem helyeztem volna ki karókat az íjászokkal,pont a kapú elé.Sok ellenlovas behalt,2 hadvezér szintén-a 3.-at szimplán nyírtam ki.Szóval már mindenki menekült,már csak ott tartottam,hogy összeszedem a menekülöket,erre kikapcsol a gép,vmi. meghatározatlan hiba miatt.
Szóval a lényeg,hogy nagyon hosszú ideig harcoltam-legalább 2 órát-és nemsok kedvem van megint lenyomni,föleg,hogy volt pár szerencsés helyzetem is,igy nem is biztos,hogy nyertem volna.Kipróbáltam a kódot,de se a világtérképen nem csinál semmit,se mikor választhatok,hogy az MI-re bizom a csatát v. a kettős kardra,se csata közben,mikor elinditom és lőnek az ágyútornyok.Mikor kell beirní?Ha valaki tudja segitsen pls. -
V3NON #11377 Sziasztok!
Megkérhetek valakit, hogy legyen szíves feltölteni a magyarítást valahova, mert a megaupload behalt, mondjuk ide:
http://www.mediafire.com/
Köszönöm a saját, és azon játékostársak nevében, akiknek szintén szükségük van rá.
További jó játékot! -
kisokka #11376 Hát nem hittem volna, de meg lett a megoldás!
Igaz, cheatelnem kellett hozzá keményen, de szerencsére engem nem érint annyira, így a játékélmény sem veszik el. Ha valaki futott még bele ilyenbe, kipróbálhatná, hogy működik -e nála is.
Ugyebár Egyiptom ostromolta Ikóniumot(dzsihád). Minden esetben nyertek, mivel kétszeres volt a túlerejük Bizánc ellen. Ekkor dobott ki a játék.
Azt csináltam először, hogy a 62. körben cheat-el odavittem a legjobb diplomatámat(move_character, a koordikat elég tré volt belőni, de sikerült), hogy beszéljen az ostromló sereggel, hátha változik valami. Na ez kapufa volt, ugyanúgy kidobált.
Ezután a legjobb orgyilkosomat vittem oda cheat-el és addig töltöttem vissza(másodjára megvolt), míg ki nem nyírtam vele az ostromló sereg vezérét. Új kört kezdtem és így már a Bizánciak ki mertek támadni, elporolták az egyiptomiakat és tovább ment a 63. körre!
Elég gáz, hogy cheathez kell folyamodni ilyen esetben, mert soha nem használok ilyesmit, de ha ez kell, hát legyen Szerencsére még közöm nincs ezekhez a népekhez, így annyira nem változik semmi, csak tudok tovább játszani anélkül, hogy több kört kelljen visszatöltenem. -
kisokka #11375 Na csak belefutottam a "maghatározhatatlan hibába" körváltásnál, eddig MTW2-vel nem volt ilyen bajom.
Nálam a dzsihád végét nem tudja kezelni és kidob. Dánokkal vagyok a 62. körben és amikor a kör végére nyomok, elmegy egészen az egyiptomiakig, akik a dzsihádolt várost ostromolják és amikor megnyerik, akkor dob ki a játék. Elég bosszantó, mert ezen már az sem nagyon segít, ha több kört töltök vissza, mivel tőlem teljesen független, nagyon messze van az esemény, beleszólni nem tudok.
Akiket kidobott meghatározhatatlan miatt, nem tapasztaltak ilyesmit, hogy a dzsihád miatt lenne ez a hiba? -
matheus666 #11374 Üdv!
2 kérdésem lenne!
1: Hogyan lehet megcsinálni, hogy hadjárat kezdésénél bármilyen néppel lehess, ne csak az alap népekkel(Francia, Angol, Német stb..)?
2: Hogyan lehet előhívni a konzolt ahova a cheat-eket írhatom? (Nem vagyok csíter csak egyik kampányomban annyira szarul állok anyagilag, hogy jól jönne egy kis zsé.:DD)
Előre is köszönöm a válaszokat!
További jó játékot!
Üdv: matheus -
Zsoti90 #11373 ugyan az a verzió, nem hamachival... simán gyári módon, kábellal van a két lapos összekötve -
#11372 ugyanaz a játék verziótok?
a gyári megoldással kapcsolódtok, vagy hamachival? -
Zsoti90 #11371 Hali. Hogy lehet megoldani, hogy ha lanba akarunk játszani úgy hogy össze van kötve a a két gép és lássuk egymás szerverét, mert hiába megcsináljuk a szervert nem látja a másik gép. -
Swarczi #11370 Üdv! Akadna egy problémám: az Amerikai kiegben a 21. körben kilép a játék, bármelyik néppel is játszok. A hiba okát nemtom, elvileg dob egy hibaüzit, amit nem bírok elolvasni, mert az alt+tab-ra nem reagál. És töredelmesen bevallom hogy másolt a játék. -
abydos #11369 "A teljes magyarítás feltöltve."
Lehetne esetleg javítani a linket, mert a MegaUpload sajna mára már halott :( Megköszönném, ha valaki újra felrakná :) -
uwu200 #11368 De lehet. Át kell írni egy fájlt a megfelelő helyen.
Ha jól emlékszem talán a campaign mappában van egy fájl és a startpos-ra kell rákeresni. Lesz egy rész ahol fel vannak sorolva a népek és utánuk van írva hogy enabled, vagy disabled, ezt kell megváltoztatni.
De lehet hogy megvan már valahol átírva a fájl, és csak letöltöd és kicseréled. Keresni kell mindenképp... vagy neten, vagy a fájlba kell bogarászni. -
Zsoti90 #11367 nem lehet valahogy a magyar királysággal kezdeni kampányban? nincs valami feloldó aptch vagy valami? -
kisokka #11366 Az addig rendben van, csak nekem a játék elején keresztül kellett gázolnom a franciákon, Milánón...stb. Ha nem teszem, akkor meg ugyanaz történik, mint amit előtte próbáltam(azt fel is adtam), megtámad Dánia, a németek, plusz a francik is.
Kénytelen voltam kiirtani pár keresztény államot, mert akármit tettem a béke érdekében, nem akartak békét. Ezáltal a Pápai állam sem szeretett sosem igazán, viszont addig orgyilkoltam a mindenkori pápát(már amikor sikerült...), amíg angol pápa nem lett. Na ez a dög találta ki, hogy az aztékokkal harcoló királyom menjen Konstantinápolyba Pénzt is adhattam volna igen, de annál spúrabb vagyok és olyan jól sem álltam eddig anyagilag(kb akkor nyomtam vele utoljára, amikor a 11357-est írtam).
Egyszerűbb megoldás volt egy közelebbi csapattal elfoglalni Konstantinápolyt, így a pápa visszavonta a keresztest.