Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja azt elfelejtettem hogy eredeti magyar nyelvû gold edition van.
Hali.Valaki segíthetne mert sajnos kilép a program.Most a 157.körnél vagyok,régebben is kilépett többször de addig töltögettem vissza amíg mindig továbbment.Tudom hogy sokan így járnak,mi a megoldás?Elõre is köszi.
jó nektek, engem annyira nem izgat, de jó játékot hozzá.

\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afelõl, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.

Megjelent a THIRD AGE 3.0

Azt nemtudom,de én 2X csináltam úgy,hogy az alapverzió és kiegészitõ után az ss 6.0 töltöttem le ,aztán az ss 6.3-at,majd az ss 6.4.
Az SS6.3 módhoz jó a tört verzió is? Illetve ha jó, meddig kell patchelni?
Nemtudom ki játszott már a Stainless Steel 6.4 mod-al ,de lenne egy ide kapcsolódó kérdésem.Ha egy dinasztia (pl. a magyaroknál alapból az Árpád-házi dinasztiával kezdenek) kihal akkor a játék az egész frakciót lázadó településsé teszi. Na mármost az lenne a kérdésem,hogy ez csak egy bizonyos ideig tart,hogy lázadók maradnak (amíg nem születik új dinasztia),vagy végleges?A másik,hogy ez velünk,játékosokkal is megtörténhet?
Most perpill nálam az egész lengyel állam beszürkült, pedig még volt náluk hadvezér,csak gondolom nem abba a családba születtek,nem abba a dinasztiában voltak.
nálam nincs 😮, se a hadvezéreknek 😮.

úgylátszik ez a mód orvosolja? 😮

picsába, akkor simán miért nincs, mikor unlockolom?

namind1, lehet meglesem, kösz.

\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afelõl, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.

Igen,van hangjuk bár a Timuridáknak és a mongoloknak asszem ua.
igen, azt hiszem erre gondoltam. mert nekem nem volt hangjuk.

mármint úgyérted,hogy ha te játszol velük (bár a timuridákkal nem lehet) vagy mikor õ(k) az MI és pl. kereskedsz velük?
a módban van hangjuk a mongoloknak és timuridáknak? nem szeretem, hogy nem beszélnek.

az jó lenne, hajrá.

#11302: ok.

Egyébként a Teuton lovagrend a nagy hadjáratban messze nem olyan erös mint a mongolok v. timuridák.De csak mert sokkal kevessebbel jönnek elõ a Balti-tengernél.
Néztem az interneten további fejlesztéseket és -nem valami tökéletes az angol tudásom-lehet,hogy terveznek az SS módnak egy további folytatást SS 6.5 vagy 7.0.Abban ELVILEG erösen rákoncetrálnának a balkáni államokra is és remélhetõleg sokak "kedvencére,, a szövetség rendszerre.De mondom ez nem 100%.
ejjha, mint a mongolok! az szép. ekkora volt a teuton lovagrend? kevés információm van róluk, eddig nem nagyon érdekeltek. akkor fõhet a fejed velük szemben.
ja, jó elképzelés, jó rendszer, amit kitaláltál, de azzal azt hiszem mindenki tisztában van, hogy már senki nem fog semmit csinálni a medieval 2 total warral, se a kingdomsszal, mert már lejárt lemez. úgy értem, hogy a készítõk nem adnak ki hozzá egy javítást, patchet, satöbbit, amiben esetleg ezt orvosolnák.
sztem nem foglalkoznak vele.
de én egyébként rögtön elvárnám szövetségesemtõl, hogy segítsen mindig.

Abban igazad van,hogy lehet a Teuton lovagrendel a kiegészítõben is játszani,de ezt a frakciót most bepakolták a Nagy Hadjáratba is.Bár igaz,hogy csak az 1220-as évek környékén jelennek meg (kb. olyasféle formában mint a mongolok v. timuridák).
Amúgy a szövetségi rendszerrel én se vagyok teljes mértékben megelégedve.Szerintem úgy megtudnák normálisan csinálni,hogy:Ha egy szövetségesünknek valami pozitív dolgot csinálunk (pl.támadjuk az ellenségeit,egy csatában harcolunk vele,pénzt adunk neki esetleg tartományt,stb.)akkor nagyságrendileg a gép kiszámláz egy bizonyos mennyiségû pontot nekünk (attól függ milyen kedvezményt adtunk neki).Ezekbõl a pontokból "vásárolhatunk,, valamit a szövetségeseinktõl,mint pl. amit lentebb említettel,segélykérést.Ez nekem csak egy elképzelés de szerintem nem lenne rossz és még nem is lenne bonyolult a megvalósítása.
a teutonok a kiegészítõben is vannak, szóval ez nem újdonság, de oké, jó mód lehet.

csak én nem annyira akarom felpakolni, mert lehet a magyar nyelvbe bepiszkál, sõt biztos.

bár nem nekem írtad, de én is gondolkodtam, hogy lehet felrakok késõbb egy módot... még eldöntöm.

legalább szövetségeseid segítenek?

nekem alap a játék és a kiegészítõ, tehát nincs mód, de a szövetségeseim gyakorlatilag szarnak rám.

örülnek nekem, én is õk, minden ok, aztán amíg nem támadom õket, vagy szövetségeseiket és leginkább nyugton ülök, akkor mindenki boldog.

amikor én kérek szívességet, hogy segítsenek támadni.... soha! hogy merészelsz ilyet kérni tõlünk? csak azért, mert a te néped hadat visel ezzel a néppel, nekünk nem áll szándékunkban segíteni.

😄DDD... már kívülrõl fújom a diplomáciai szövegeket, najónem, de erre a szövegre emlékszem 😄.

és hiába adok nekik sok pénzt, nem mozdulnak.

szóval ez itt szarul van megcsinálva.

Az ss mód rengeteg újitást tartalmaz többek közt Új játszható frakciók (teuton lovagrend,kereszesek a szentföldön,stb.)MI agreszivitásának a beálitása,választható korai ill. késõi idõszak,valósághûbb határok,jóval több tartomány,stb.
Én az SS (Stainless Steel) módot innen töltöttem le.Legalábbis a 6.0-át majd a 6.3-at.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=341997

A 6.4-et meg innen töltöttem le.Bár az SS 6.4-hez mindenkép kell a 6.3 ,anélkül nemtudod telepiteni.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=417435
Szerintem ERRE gondolsz és INNEN tudod leszedni.
A másik kérdésre nem tudok válaszolni

Milyen az az SS mod? Illetve honnan tölthetném le? (Kingdoms megvan)
Jah és a Timuridák a Mongolokat megtámadják?
Háát mit se mondjak még csak a 20. kõrben járok (SS 6.4 késõi idõszak 1220) de már most megvagyok szorongatva.Mert ha sima alapjáratban hagynám a medievalt 1általán nem lenne gond,de így hogy Aggresszivre van állitva és VH/VH-ra...háát nem semmi.Pedig már jócskán nem vagyok kezdõ játékos,de mintha az MI összebeszélt volna magával 2-3 kõr külömbséggel egyszere rohant le a Németek,kiev és a lengyelek.<#wow1>
Hogy tudnám a játékban elõhozni a konzolt?
Jah és a Timuridák mikor lendülnek támadásba? Már a 170. körben járok európa fele és észak afrika az enyém( Afrika egyiptomig, EU. pedig Bécs vonaláig. Rajtam kívül európában csak a magyarok vannak( akik tökéletesen megvannak a mongolokkal, és 3 Lengyel tartomány, amit nemgyõzök támogatni, hogy minnél kevésbé legyek határos a mongolokkal. Európa többi része a mongoloké. A közelkeleten õpedig szétküldtem pár kémet, és találtam 9 Timurid hadsereget, de csak ott álnak bagdad fölött picivel.
Amúgy a mongolok legyõzésére van vmi tippetek? Franciákkal nyomulok.
én még nem próbáltam modot tenni rá, éppen ezért. gondoltam, ha ráteszem, akkor elcseszi a nyelvet. mivel egyértelmûen a mod angol, ezért lesz vegyes a nyelv.

nemtom mi lehet rá a megoldás, hogy teljesen magyar legyen, gondolom le kéne fordítanod a modot 😄.

\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afel&#245;l, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.

Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenni, hogy nekem megvan a játék eredetiben magyar felirattal. Ha rárakom a modot, akkor a fele magyar fele angol.(pl a menü és a népek leírása angol, de amit a segítõ mond a játék során, meg üzenetek az magyar) hogy lehetne a megcsinálni, hogy teljesen magyar legyen? 😄

oké. a mongolokról elõször talán60dik körben kapsz értesítést kereskedõk által, aztán asszem80dik körben érkeznek meg vagy sarkelnél, vagy egyiptomnál, attól függ, hol vagy.

egyébként ez is igen érdekes. mert amikor behatoltál egyiptomba, vagy éppen egyiptomiakkal, esetleg törökökkel vagy és tied minden, akkor nem mindig jelennek meg ott, LOL.

aztán 120dik kör körül jönnek a timuridák, v elõbb, v késõbb, nemtom. tehát van idõ, de oké.

örülök, aztán hajrá nektek a játékban, én unom kicsit, de lehet elkezdem velencével 😄.

gyalogságuk tök jó.

\"Ha vezeted a tabellát, nyugodt lehetsz afel&#245;l, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk.\" - Sir Alex Ferguson.

Olyan sokkal késõbb nem jönnek, ráadásul a mongolok maradnak is.Én a mongolokra sem készültem fel igazán, velenceiekkel, meg a német-rómaiakkal foglaltam le magam jórészt.Aztán mire észbe kaptam, már jöttek a timuridák is.
Na mindegy, most már jobban ismerem a játékot, majd egyszer talán megint nekifogok a magyarokkal.

a timuridák sokkal késõbb jönnek, mongolok jönnek elsõnek, aztán jó pár kör szünet és utána timuridák.

pestis járványra nincs ötletem, lehet, mert a magyarok pl fejletlenebbek, aztán nehezebben oldják meg a pestist.

bár ez valószínûleg hülyeség, bocs, csak egy tipp volt.

Én akkor untam meg magyarokkal lenni, amikor 3 csapás szinte egyszerre ért.Nehezen viseltem, hogy a mongolok, timuridák, pestisjárvány majdhogynem ugyanakkor támadt.
Egyébként érdekes, hogy míg az angolokkal a pestisjárvány pár kör alatt lezajlott, a magyarokkal nem akart megszûnni 10-15 múlva sem és folyamatosan haltak ki a kormányzóim is.
Hát nekem ez nehéz volt.

Ja és azt még hozzá se tettem,hogy mig õ tömegével küldi a jobbnál jobb nehéz gyalogosokat (201 fõ ,5 attack ,16 deff) addig a magyarok többségben vagy milicistákkal harcolhat ( 151 fõ ,1 attack ,8 def) vagy lovasíjjászokkal ,de a nyilaik nem túl hatásosak a nehézgyalogosokkal szemben.Ráadásul bizánc is tart fenn lovasijászokat.
Nem azt mondtam,hogy nem gyõzted le õket,hanem,hogy az ss 6.4-es mod-ban milyen nehéz Bizánc ellen (ha nem lehetetlen) harcolni.Ugyanis a korai idõszakban 1100 környékén õk rendelkeznek a legfejlettebb sereggel és a legtöbb tartománnyal.És mivel csak eggyetlen lázadó tartomány választja el a magyaroktól nem kell sok idõ,hogy szomszédosak legyenek.Ráadásul a hadvezéri testõrsége 2X-3X erõsebb a keresztény vallású hadvezéreknél.
nincs ötletem, bocs.

de megvehetnéd, én is így tettem.

pár ezerért meglehet venni a goldot, ami tartalmazza az alapot, plusz a kiegészítõt.

Semmilyen módot nem használok, alap játék csak átírtam a dolgokat hogy engedjen azokkal is lenni. És tévedsz ugyanis lenyomtam minden ellenséget, megnyertem a játékot. Nem értem mi olyan nehéz ebben, de tény, hogy többször is legyõztek.

Mayorpapa
Sziasztok! Hogyan tudnám a magyar nyelvû alapjátékra az angol nyelvû Kingdoms Expansiont feltenni, mert az eltérõ nyelv miatt nem engedi telepíteni.

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Miért meik mod-al játszol?Mert azt Garantálom,hogy nem egyszerü lenni a magyarokkal,ha az SS 6.4-et nyomod Agresszivre állitva az MI-t.Persze a korai idõszakban <#eplus2>.Ugyanis délre nem mehetsz-jobban fogalmazva nem tudsz-mert Bizánc annyira erõs a korai idõszakban,hogy lehetetlen legyûrnyi
ráadásul a területei is sokkal nagyobb számban vannak mint a magyaroké.
Hali

Feltöltöttem az SS 6.4-et és minden normálisan ment egészen addig mig el nem akartam inditani a játékot.Bejön a nagy kép a (a kép fölött a 6.4 szám) pár másodperc gondolkodás után kidob az asztalra.És ezt csinálja mindig ha el akarom inditani.Tudja valaki rá a megoldást pls?
Okés, kipróbálom.
aha, értem, nemtom, bocs.

használd azt, amit a másik mondott, hátha sikerül.

hajrá.

Nézd meg úgy, hogy az automatikus irányítást kipipálod abban a városban és Növekedési irányvonalat választasz.

A squalor azt jelenti, hogy szenny, mocsok
Milánóban annyi a squalor, hogy 2 hadvezér + 18 egység és fullos templom mellet is 80% a boldogság.
Mit tudok tenni ellene? idõvel elmúlik?
Akkora helyõrségeket kell fenntartanom miatta, hogy nemtudok terjeszkedni, nincs pénzem több katonára.
besérülni lol 😄.

besértõdni 😛 😄.

ja, hát aki tud az tud, én is ismerem vmelyest a géjmet és akinek tudok, segítek... ha van kedvem 😄.

Nem szokásom besérülni, okoskodni meg nem lehet akarattal, az csak úgy jön, fõleg, ha iszok is <#hehe>

Én a 120. körnél jöttem rá, hogy elcsesztem valamit<#hehe>
Nyugat felé kellett volna mennem, ehelyett befoglaltam az egész keletet, erre elõbb a mongolok csesztek ki velem, majd a timuridák.Készülj fel rájuk keményen <#wave>

elvileg felvettelek.

engem csak belépéskor dob ki, mikor xfire-re akarok belépni.

nekem EZ KIVÉTELESEN eredeti. meg a kiegészítõ is.

és semmi bajom vele 😄.

úgy tûnik xfire is jó lett most.

Vegyél nyugodtan, engem nem dobál ki hozzáteszem nem origi a játék, de lehet megveszem a multi miatt 😊

te, neked nincs olyan problémád, hogy xfire folyton kidob? pár hete nekem folyton szarakodik videóbetöltésnél. nem sikerül neki és connection lost with the server. ezért már régóta fel se mentem, nemrég egyszer azért beengedett.

aláírásod miatt kérdeztem meg.

bár most megint jó.

ha akarod, felveszlek xfire-re.

így van. ott a pont 😄.

adjál nekik.

de azért a mongolok és timuridák majd idõvel tényleg gondot jelenthetnek.

marhaság, pénz csalással és anélkül is lehet boldogulni a magyarokkal, nálam senki se akart vazallussá tenni, csak a köcsög bizánciak cuppantak rá a törökökre, amit nem értek.

na, megjött az okostojás.

merre voltál eddig?

vagy besértõdtél, mert nem vettelek fel msnre? 😄 nem volt kedvem, bocs.