720
Star Trek: Legacy
-
#236 Nah felment végre, megcsodáltam a nem létező intrót (miaz manapság már ezt sem szokás csinálni?) Nem túlságosan meglepődve tapasztaltam, hogy konzolos a menü, hogy 0 finomhangolási lehetőség van. Aztán elindítottam (szigorúan 800x600) és élveztem azt a komplett marhaságot amit Archer meg nemtom ki előadott 5 fps-el. Aztán megláttam egy Oberth osztályú kutatóhajót (vagy legalábbis arra kísértetiesen hasonlító hajót) elhúzni az orrom előtt és annyira megilyedtem ettől az időbeli rendellenességtől, hogy ráfeküdtem az abort mission-ra és inkább megnéztem a scirmish-t és azt tapasztaltam, hogy csata közben ez biza' 1 fps, szal inkább uninstall. Első pillantásra azt mondom, hogy a készítőknek sikerült alulmúlniuk a BC-t. Inkább felrakom azt, az legalább nincs telenyomva az értelmetlen shader-ekkel. Hiába szép a nap, ha az NX-01 hót ronda.
Ha jó lesz az asztali gépem újra visszatérek rá... -
Borg #235 Ez a játék most egy valamire jó. Újra itt a késztetés, hogy életet leheljek a BC-be, és folytassam a modot. -
Borg #234 + Sisko sosem volt Lt.Commander, hanem már a kezdetektől Commander rangban volt. -
Thanatos #233 jah arra már énis rájöttem, meg vissza ovlassva arra is hogy t-t kellnyomni az ingame tutoral ellentétben, mongyuk ettl még nem sok kedvem van folytatni, elég gyenge lett sajnos ez a game tele logikátlanságokkal :( -
#232 mikor subsystem módba vagy a target hajó körül megjelenik a térhajtómű ikon fegyverzet...stb -
Thanatos #231 szvsz a nagyobb baj az ha a játék készitéshez se ért, elgalábbis ehez a stilushoz biztos nem... -
#230 HÁt igen, ez történik, ha valaki olyan csinál játékot, aki nem ért az eredeti műhöz... -
Thanatos #229 nekem meg az enginekilővösdő résznél lett elegem, ez a subsystem targeting istennek nem megy nekem hiába nyomok én akármit is, addig eljutok hogy shift+t-vel bekapcs és annyi..., amit magyaráz tutorban ugye eleve nem lehet jó mert a-ra fordul..., szal én campaign-t kb ennek a magaságában untam meg :/ -
#228 Nekem most egy jóidőre elegem lett a játékból és hanyagolom egy pár hétig amíg lesz hozzá gusztusom. Ez a Kirk vs. Asszimilált Klingonok küldi egy kissé megfeküdte a gyomromat. -
Petko #227 én most belehallgattam a cinematic wavokban, tényleg benne van mind az 5 kapitány...
de azért vannak durva "belepiszkítások" a canonba... pl. Sisko-t úgy pasteolták bele, hogy még a DS9 es megbízatása, és a felesége halála előtt mint Lt. Cmdr. Sisko a Defiant parancsnoka.... szép trükk hogy belerakják őt meg a Defiant-ot, de azért eléggé egyértelmű mindenkinek hogy a Defiant a DS9 közepén jelent meg előszőr mint kísérleti hajó -
#226 omg -
#225 Már most egyértelmű, hogy ami ebben van annak a canonhoz még messziről sincs köze. Elég csak megnézni a bonuszvideók egyik-másikát. El lett már mondva párszor, hogy a Borg nem a V'y'ger miatt jött létre, erre a bejátszásban pont az ellenkezőjét kezdi el magyarázni. -
#224 Grat nekik , remélem a modderek kiirtják ezeknek még az írmagját is -
#223 Ez egyik játékban sem volt még, ehhez az ENT sorozatot kellett nézni :) -
#222 De azvagyok:), csak én nem játszottam az előző ilyesféle ST gémekkel, így a hajókat ( főleg régieket ) nem ismerem, ilyen "apróságokig" bemenően. Én inkább maradtam az Elit Force-nél:) meg a filmeknél, amiből az összes rész ( mozis ) megvan DVDn, jópár eredetibe. De most már eztis tudom^^ -
Petko #221 ők találták ki őket -
#220 Egyébként ezeket az NX-01-et kísérő hajókat honnan a pokolból vették? Én egyiket sem láttam a sorozatban... -
Petko #219 az ENT korszakban nem volt pajzs még, csak polarizált hajótest -
#218 NX-01-el vagy? a campaign-t viszed? mert ha igen akkor azért (és látszik, hogy nem vagy ST fan :) ). Ugyanis a NX-01-nak még nem voltak pajzsai, inkább valami "hull plating" fogalmam sincs, hogy fordítják magyarra... -
#217 Érdekes lett, bár még csak az első küldit probálgattam...
Irányítás eléggé kaotikus, a célzás is érdekes mint ahogy mindeki leírta. A grafikával nincs gond sztem, bár nem csillog, nem "nextgen" de megfelelő, viszont a sebességgel vannak gondok, nem túl virgonc a kicsike. Igy hírtelen ami nagyon szembetűnő, hogy elvileg ha belém lőnek akkor a hajó küröl levő pajzsnak látszódnia kellene, amikor is becsapódik "valami", igy viszont olyan mintha nem lenne pajzs, hanem lőnék a hajótestet, ami nem jár semmi sérüléssel ( bár egy 10 találat után egy helyen megsérült a test, de addig semmi ). Nekem kell bekapcsolni a pajzsot? vagy csak nem látszódik:) -
Borg #216 Valahogy el kéne indítanom a BC-t. -
#215 Még így "intenziv negatív ráhangolódás" után is csalódást okozott nekem, ami nem kis teljesítmény. -
Borg #214 Ja, ezt figyeltem én is. Ha folyamatosan nyomom a bal gombot, akkor egy rövid idő után egyátalán nem lő.
Szal én úgy csináltam, hogy kattogtattam folyamatosan. Viszont pl az istennek nem tudok target lockot tartani, pl az excelsior refittel sem. Már 2 hajónyi távolságból elveszít mindent. Hatalmas bugyutaság lett az irányítása.
Meg az rendben van még, hogy nem csináltak olyan csillivilli grafikát a hajóknak, de hogy a phaser meg a torpedo is a hajo közepéből jön ki... hát ekkora igénytelenséget. A hajók robbanása a BC-ben messze szebb, meg úgy általában minden.
Sajnos, teljesen alulmúlták a BC-t. Pedig nagyon reménykedtem benne, hogy csak a moddolás kell neki, de így hogy az irányítás is egy kalap szar... -
#213 Arra rájött már valaki, hogy miért szakítja meg a fézertüzet a legtöbb alkalommal úgy fél másodperc után, mindentől függetlenül?
Direkt kipróbáltam, hogy beálltam egy állomás elé, pontosan felé néztem, a pontosság maximumon volt, stb, viszont a fézer töltöttsége még hatodáig se ért el, de máris megakadt és kezdett szépen újratöltődni. Ezt kábé ötször-hatszor eljátsza mire egyszer hajlandó kiengedni a teljes sorozatot. Ritka frusztráló tud lenni, mikor egy tökéletes helyzetben befuccsol a rendszer és az ellen szépen kilibben a tűzvonalból míg én a készítők felmenőit emlegetem. :-/ -
Thanatos #212 nekem is ez jutott eszembe... :/ de eleve ha már ottvan az a szerencsétlen célkereszt miért nem lehet azzal célozni és a csodacélzókör meg max azt dönti el milyen pontos lessz..., vagy akár ha azt akarják ne lehessen akárhova lőni akkor úgy mint eaw-ban a célmegadás..., ha csak a hajóra kattintasz lő mongyuk mint msot , tehát ahogy akar, ha meg subsystemre akkor arra probál célozni és vagy sikerül vagy nem... -
Borg #211 Most próbáltam ki... azért ekkora csalódásra nem számítottam. -
#210 Mennyivel egyszerűbb lett volna egyetlen gombot felszentelni mint "radial menü gomb" és kész. Azzal mindent el lehetne intézni, csak kell pár szubmenü oszt kalács (csak mert nekem nem hoz fel az F gombbal semmit ha egy ellenségen próbálom). -
#209 Közben a Shift+T-re rájöttem. Érdekes módon az ilyesmit más ST játékokban mennyivel egyszerűbben és átláthatóbban meg tudták oldani. :-/ Túlságosan érződik rajta, hogy ezt bizony konzolra írták. -
Thanatos #208 hmmm, zseniális ez a kezelés :D -
Thanatos #207 ezt eddig értem, meg is van a target lock, de hogy lehet kiválasztani hogy melyik subsístemre akaroklőni? :) mert eddig ez számomra még nem derült ki :D -
Borg #206 A külföldi fórumon is írják ezt.
Állítólag az 1.1 patch már shift+t-t ír a readmeben, de ezzel sem működik. Valszeg bug.
A mission5-öt meg sem lehet csinálni subsystem targeting nélkül.
Itt pedig a megoldás:
1.SHIFT T Subtargeting on
2.Fly till you get a lock
3.You will see subsystems pop up as little white icons around the ship. Which ones pop up are based on orientation.
4.Press and HOLD the T button. Your cursor will become active.
5.Move the cursor close to or over an icon and let go of the T button. NO NEED TO CLICK.
6.Icon will turn green.
7.Weapons free baby! -
#205 Érdekes rendszere van. Az egyik küldetés tippjei között leírta, hogy mit is kellene csinálni, de annak nagyjából semmi értelme nem volt. Mondta, hogy célzásnál nyomjam meg az "LS"-t (de hogy ez most Left-Shift (nem az), vagy bármi más azt nem részletezi) majd utána az "A"-t, és akkor feljön a subsystem célzás lehetősége...csak ugyebár az "A" jelenleg a balra fordulást jelenti.
Szóval jó lenne egy átfogóbb leírás, hogy mi-merre-meddig. -
Borg #204 Elvileg azt irják, hogy hajónként változik annak a nehézsége, hogy target lockod legyen. És csak ekkor lehet subsystemre lőni. -
Thanatos #203 1., hmm, elvolvastam leirást énis, de az most nem tiszta hogy már alapbol is van vagy csak belerakható? az addik ok hogy elpusztulhatnak külön külön, meg sebződhetnek is igy, de célozni lövésem sincs hogy kéne rájuk, targetlock után s enagyon... -
Borg #202 Néhány kihámozott info a grafikához:
1. Az alap modellek 5000 poly körül vannak, a legtöbb a DS9 10000-rel. Azt irja kénytelenek voltak ennyire lemenni, hogy nagyobb csatákban is játszható fps legyen.
2. Lehetőség van (és használnak is) diffuse, illumination, specular, és bump mapokra is.
3. A modellek felépítése, és hardpointozása az armadaII továbbfejlesztett rendszerére épül, szal a modding is úgy történhet.
-> Magyarán az engine tudja amit kell ahhoz, hogy jó grafika is legyen. Kérdés hogy ténylegesen hol van az a határ, ameddig a grafikával el lehet menni, és egy sok hajós csatában is még élvezhető az fps egy átlagos géppel.
A BC is ezen a ponton hasalt el egy idő után. Miután 8-10 high poly hajó cikázott egymás körül, még a kép is szétesett, meg kifagyott meg minden, annyira túlterhelte az enginet... -
Borg #201 Úgy nézem a fórumjuk is elég jó, az első új modellek már készülnek, illetve jelen van egy a Legacy fejlesztői közül is. Ahogy olvasom, tudatosan jól moddolhatóra csinálták a játékot, bár pár feature sajnos áldozatául esett a relatíve rövid fejlesztési időnek.. (pl nincs phaser strip, tehát a föderációs hajókon továbbra sem lesz végigfutó phaser csík, csak egy-egy pontjából fog "kijönni".) -
#200 Mi szívesen leszünk bétatesztereid :D -
Borg #199 Itt pedig már készül is az első mod :) (nem, nem az enyém) -
Borg #198 áááá itt a reménysugár !
legacymods.com
1. VAN SUBSYSTEM TARGETING!
2. ELSŐ BLIKKRE KB UGYANOLYAN SCRIPT RENDSZERE VAN, MINT A BC-NEK! -> minden hajót részletesen lehet módosítani.
3. Könnyen lokalizálható (XML) -> magyarra fordítás! (a HUD és az UI is)
Lehet túlreagálom a dolgot, de én erre vártam! Le se szarom az alap gamet lényegében, 1 dolog érdekel: mit lehet MÉG kihozni belőle.
Szal a hétvégi programom már meg is van :) Remélem custom missionok létrehozására is alkalmas, de amiket eddig elolvastam, azok alapján erre minden esély megvan. -
#197 Hivatalos oldal FAQ:
What are the PC system requirements?
* Windows XP (Home, Media Center or Pro Editions)
with Service Pack 2
* DirectX Version 9.0c
* Intel Pentium 4 (2.66ghz or higher)
or AMD Athlon XP 2800+ or higher
* DX9 compatible AGP 8X or PCI Express video card,
128 MB VRAM, Pixel Shader 1.4
* 16-bit Direct Sound compatible sound card,
speakers or headphones required for audio
* 512 MB RAM
* 5 GB free space
* LAN or Broadband connection (DSL or Cable Modem)
for Multiplayer
* Windows compatible Keyboard & Mouse