6840
  • K0bi
    hát jó ebben is van vmi .. lehet ez a vezetékes dolog már tényleg azért volt mert a végére rájöttem hogy 1 kalap xar az egész

De a többi dolognál csak azt vártam volna el amit már más játékban megvalósítottak .. szval hogy legalább visszafejlődés ne legyen (kivétel grafika területén)
  • lammaer
    Ja, utánagugliztam, a 82-eseket Nijmegenbe dobták le, és azt a hidat az elején sikerült megszerezni. Arnheimbe az angol 1st airborne ment.
  • lammaer
    Nekem valamiért Nijmegen ugrik be, ott is van egy ilyesmi hid, az is kapcsolódik a market gardenhez, és asszem oda is dobtak légidesszantot.
  • DarkSector
    Lehet hogy igaza van 1-2 dologban, de amíg nem ad ki rá pénzt, addig feleslegessen hergeli magát...
  • lammaer
    Hihetetlen hogy mibe bele tudsz kötni :) "elvágták volna a vezetéket" LOOOL , "jajj, az amerikaiak sose ugrottak német fegyverrel", "jajj, milyen messziről leszednek a sniperek, bezzeg én nem tudom eltalálni"

Tessék, akkor kötekedek a régi MoH-val (vagy akármelyik 2vhs FPSsel)... tökre nem reális hogy egy szingle baka egy küldetésben megöl 200 ellenséges német katonát ebből 40% fejlövés, mekkora hülyeség már egy egy közkatona mesterlövészpuskával szaladgál, milyen szar már hogy az amerikai és német fegyverek ugyanazt a lőszert használják. Hát milyen szar már hogy felrobban melletted a gránát de csak rászaladsz egy medpakkra és már semmi bajod.. sőt, milyen szar már hogy két golyó is benne van a lábadban, de még csak nem is bicegsz, sőt, igazából majdnem teljes életerőn vagy. Há milyen szar már, hogy ott vannak a házak, de nem lehet bemenni egy ajtón, tökre nem reális. Sőt, van nálam 10 gránát, de még a budiajtót se tudom berobbantani. Sőőt, van nálam C4 is, de azt csak a küldetés célpontjául megadott AAA ágyúra tehetem rá, amúgy elő se tudom venni. Sőt, mekkora hülyék már a németek, hogy kis piros hologrammal jelölik az ágyúkon az ellenséges katonáknak hogy HOVA kell tenni a bombát (na ez kb van azon a szinten, mint hogy miért nem vágták el a vezetéket a végén)...
    Most mondjad hogy hülye vagyok, utána hasonlitsd össze azzal amiket te irtál.
  • K0bi
    Az nem Arnhem városa volt?? << ez kérdésnek szántam :)
  • K0bi
    "hirtelennemjuteszembe város hidja" .. jah igen erreől jut eszembe! .. Az nem Arnhem városa volt (tudjátok a Híd túl messze van) mert én úgy tudom oda végül nem jutottak el a szövetséges páncélosok és nagy vereség lett a vége .. mint az egész Garden Market hadműveletnek.

Na itt szépen megnyerték a hidat, meg a tankok is jöttek és hollandiából hipphopp mehettünk tovább ... ha én nem tudom jól a dolgokat javítsatok ki lécci ha meg igen akkor legalább ennyi realitás is sok lett volna?? :(
  • lammaer
    Egyedül a látvány? Áhh... innováció is van, kéremszépen:

nincs cső FPS, te szabod meg honnan indulsz, ráadásul elég szabad a mozgástér.
    A pályák is változatosak, hangulat teljesen rendben volt nekem (értsd: körülötted lévők tevékenykednek, hanghatások okésak, ráadásul sikerült egész változatos területeket összerakni - lásd romos gyár, a hirtelennemjuteszembe város hidja)

Weaponupgrade - reális, nem reális (annyira hülyeség realitásról beszélni, egyikünk se volt sztem háborúban, ráadásul ez egy játék), nekem bejött mert változatossá tette a játékot.
    Nekem az induláskor szabadon válaszható fegyverek sem rémlenek az előző részekből (ha volt akkor tévedtem), itt nagyon tetszett hogy eldönthettem melyik fegyverrel indulok neki az akciónak.

Szóval én látok fejlődést a grafikán kivül, személy szerint nekem elfért már egy kis frissités a tradicionális 2. világháborús FPSekben.
    Mindenképpen lehetett volna hosszabb, esetleg rakhattak volna be némi tankcsatát (vagy az a CoDban volt? :) )

A tinizést meg hagyjátok már... aki szerint egy wsad+fegyverválasztás akció FPShez egyetemi diploma kell, az valahol nagyon el van tévedve. Vagy a MOHAA-t csak a komoly felnöttek játszák, mi? :)
  • Nemcso
    Ez egy JÁTÉK, tehát a szórakozást szolgálja.
    Lehet vitatkozni, hogy ilyen AI, meg olyan korhűség. Sajna a marketingfelmérés mindent überel, szóval most ez jött ki belőle.
    EA ennyit invesztált, ennyit követelt, ez lett a vége.
    Lehetett volna jobb is, de most ezt gyártották le, ezt lehet kipróbálni, szeretni, fanyalogni, utálni, végigjátszani, kipróbálni, uninstallálni.
    Speciel én végig fogom játszani (lehet, hogy több hét alatt, apránként), egy kis kikapcsolódásnak azért még megteszi.
  • Shep
    A Níd fos Spídben pedig teljesen igaza van a kollégának a 3 normális része volt az 1-3-meg a most wanted (ez utóbbi csak azért mert jó üldözések vannak és nem a hülye sötét nedvesnek tűnő aszfaltos hülyéretuningolós szar, mint az underek)
  • Shep
    Én már rég nem vagyok fiatal tini mégis tetszik, szerintem ez nem korfüggő, valakinek bejön, valakinek nem. PL az első rész nekem marhára nem jött be a táncoló németek ultra gagyik voltak, az erdőben a semmiből lőttek, ráadásul tök idétlen volt az egész, nem úgy a kiegek, meg a pacific, na azok jók voltak, és nekem ez is bejön, igaz én csak napi 1 pályát csinálok meg, nem tolom végig egyszerre az egészet.
  • Prince23
    Bizza, szídom őket mint a bokrot, rohad íések:P
  • gabi89
    Tán nincs igaza?
    EA-seknek kellene orvoshoz fordulni mert csak a pénz lebeg az orruk előtt és leszarják a játékost.Fizess csak ki 10ezret egy pár órás gamért.NFS-nél meg ugyanez fizess ki minden évben 10ezret majdnem ugyanazért.
  • Prince23
    Nekem se teszik.
    A fiatal tiniknek jóhogy bejön...
  • DarkSector
    Fordulj orvoshoz.
  • Shep
    A polipkezű németek visszatértek.
  • K0bi
    Hát skacok szerencsére nem sokat vártam erre a játékra mert csak megláttam hogy már ilyen is van .. hát igazából az fogalmazódott meg bennem hogy ha ezzek a játékkal szórakoztatni akartak a fejlesztől az nem jött be .. idegesítő xar lett.
    Az EA-sok úgynézki ugyanazt csinálták ezzel a sorozattal is mint az NFS-el .. azoknak számára alakították át akik azért törölték le pl. az NFS5-öt mert nem tudták bevenni a verdával a kanyart mert ott fékezni is kéne :* .. na ezt megoldották az Underground-tól kezdve. (bocs a kitérőért de ugyanaz a helyzet)

Lehet csak én szoktam hozzá hogy a COD rendes WW2 game lett és csak azt remétem hogy csak pár dolog lett elbaszva pl:
    -Sniperek (vmi lámpás stukkerel :D) kibaszott messziről leszednek
    -ha én vagyok sniper max zoom-al alig találom el 100m-ről a jó német katonát aki MP40-es géppisztollyal simán oszt
    -az elit faszról nem is beszélve aki jön mint terminátor és még 1 rakáta se öli meg (fejlövésről nem beszélve) amikor megjelent 1x jót röhögtem de a végén már sírtam :(
    -ha meghalok a fél német hadsereg respawn-ol (de szerencsére mindíg ugyanoda :)
    -ezek a nevetséges upgrade-ek .. ez szánalom, arről nem is beszélve hogy amerikai katonák német fegyverekkel is ugrottak már a végén???
    -a MOH sorozattól várt (1edül menj előre) küldetések itt se hiányoztak .. lásd a vége (biztos nem tudták hova vezetett az a qrva vezeték, meg a németek se vágták volna el :P) .. de kárpótol a vége amikor 1edül maradva robbantjuk fel az egész kócerájt majd szőnyegbombázzák ejtőernyősökkel a várost .. taktikus

1 lélegzetből ennyi .. de komolyan nem tom hogy lehet hogy ez tetszik vkinek?
  • mardal
    Hát ezzel a játékbeli mentéssel ne mvagyok kielégedve,miért nem lehetett jobban megoldani vagy hagyni olyannak ami volt.
  • Dante73
    A kor szintjén nem volt rosz az AI a Moh-okban. De ennek ellenére, érezték, hogy nem az igazi, és egyébb 5letekkel növelték a játékidőt, nem a legolcsóbb, leggagyibb módon, mint most. Akkor a minőség mást jelentett. Most a grafikát jelenti. Grafikán kívül mire mentek rá? Változatos küldikre nem. Játékidőre nem, realitásra nem. Egyedül a látványra, és ezért csalódás számomra. Helyenként tényleg eltalálták a dolgot, de ez az átlagos pc-st nem köti le. A látvány a hangulat fokozását szolgálja, nem a megteremtését. Igényes játékban 1 "hedsot" elég, nem vág hozzád az ellen egy gránátot a 2. után. Legalábbis, nem 3 tucatszor a 2. pályán. Max 1x, az ai hibájából, mert épp máson dolgozik a proci, és figyelmen kívül hagyja a lövésed. De nem ragozom tovább. Akinek tetszik játsza nyugodtan, sok örömet hozzá!

Dante.
  • lammaer
    No, pár perce végigrágtam magam azon a vagy 10 náciübersoldieren akiket a végére szántak a fejlesztők. Végülis a páncéltörő gránátok oldották meg a szitut, mert amikor egyszerre jön kettő, meg egymás után még két hullám az azért kicsit sok. De a gránátokat nem birták, csak úgy repkedtek tőle, én meg szórtam mint bolond a lisztet. The End, uninstall, vissza a Battlefield 2-höz :)
  • lammaer
    Speciel nekem nem rémlik, hogy annyira über lett volna bármelyik MoH epizód AIja. Ebben a témakörben úgy rémlik a FarCry-t és a FEAR-t dicsőitették sokan, de egyik MoH rész sem volt hűdefrankó AIval megáldva.
    A gépágyús náciknál nekem is egyből az volt az érzésem, hogy "hát nem volt jobb ötletetek, hogy kerül ez ide?", de a "hát kell valami főellenfél" felkiáltással legyakom őket :) Ettől még megmaradt a jó kis csatában vagyok és apritom a germánokat feeling :)
  • razz
    van szerver tegnap jácotam vele.nem nagy durranás.
  • romeozor
    még szerver sincs, nem hogy tört
  • Cefre
    Törtszerver van már hozzá??
  • ellington
    azok a csillagok, amik a misszió után vannak, küldetésnéc alatt, hat pontosan, azok a csillagok azt jelentik, hogy a pályánkénti öt extra landolási hely közül (ernyő jelzi) hányat találtál meg.
  • Dante73
    Az, hogy nehéz megcsinálni egy jó AI-t, igaz. De nem lehetetlen, ergo az übersoldieres megoldás, gagyi. Ha egy játék végigjátszási idejét ilyen dolgokkal növelik, (szalad felém a náci, beleeresztek egy tárat a pisztolyból, mégis agyoncsap) inkább bele kelett volna rakni még egy-két pályát, estleg több alküldetést, mondjuk minden küldi végén eljutni egy repülőig, ami kivisz, vagy tartani egy hidat, míg odaérnek a szárazföldi egységek, vagy mittomén, tehát kissé igényesebre kelett vilna venni a tervezést, nem a létező legolcsóbb, leggyorsabb megoldást választani, pénz beszél alapon. Az eddigi Moh-ok ebben voltak nagyok, ez viszont igénytelen, a többi MoH-hoz képest. Ettől még, igaz,hogy izlések, és pofonok, és az is hogy nem lett játszhatatlanul rossz a játék, csak sokaknak okozott csalódást, nekem is. Ami pedig a multit illeti, néztem pár konzolos topikot, és nincsenek elragadtatva tőle... Remélem, a Pc-s verzióra jobban ráállnak, és jobb lessz!

Dante.
  • DarkSector
    Asszem vannak másodlagos feladatok, meg hogy miképpen játszol...
    Gondolom lövés-sebzés statisztikát figyel a gép....
    Én nem foglalkoztam eddig még vele...
  • Örm
    Hello!
    Mi alapján dönti el a játék, hogy egy küldetésre hánycsillagot kapok?
  • Mor3llo
    A graf maxon van, az első pályát tökéletesen végig lehet játszani.Tegnap már újratettem, de az xp-t nem hinném h emiatt újra fogom rakni, de azért thx :D
  • DarkSector
    Vedd minimumra a grafikát...
    Ha nem megy akkor tedd újra a játékot, ha meg úgy sem jó, akkor az xp-t tedd újra...
  • Mor3llo
    Sziasztok!Lenne 1 problémám:a 2. pályát mikor tölti, mindig újraindul a gépem.Tegnap egyszer töltötte be, azóta mindig újraindul.Mi a probléma ?
  • DarkSector
    Nyugi...
    Akkor legyen igazad...
    M?ajd mindenki megnézi, és eldönti, hogy milyen....
  • lammaer
    Nehezen veszed el a kedvem, ha nekem tetszik valami akkor mindegy mit mond más :). Van ami programhiba, van ami a mesterséges intelligencia korlátainak következménye (iigen, jobb lenne ha attól lenne nehezebb hogy okosabb az AI, de mivel ezt nehéz megoldani, ezért lesz az hogy jobban lő, többen van :) vagy nehezebben purcan meg).
    Ettől ez a MoHa még nem rosszabb mint az előzőek - tuti hogy ott lehetett találkozni hasonló bakikkal... és itt akadok el a megértésben, ugyanis azt mondod, a többi MoH részhez képest ez rosszabb, minden fejlődése ellenére, de nem igazán látom be miért. Egyezünk ki döntetlenben :)
  • romeozor
    arról tegyél le hogy a warezból származó cdkulcsot te valaha is fogod tudni használni multinál. a kiírás már régebben volt téma
  • SkylineGTR
    hy. előszőr is lenne egy próblémám hogy nem tudom kiírni a játékot mivel 6,5gb a dvd meg csak 47gb na most hogy írjam ki rendesre.második meg a multi, csináltam olyan accountot vagy mit nagy nehezen hogy jó legyen a név meg minden erre kiírja hogy nem jó a cd key vagy már haszánlták, na most akkor mit csináljak. de az első kérdés fontosabb
  • trident
    Viszont még azért azt sem kell egyikünknek sem elfeledni, hogy jönnek kiegészítések, javítások is (mint ahogy wise is linkelte az sp realizm módot). De ez több játéknál is így volt, ha pedig a single játékokat szereted, akkor tudnám még javasolni a vietcongot, nem új, nem friss, de hangulatos. :)

re gabi89: szerencsére vannak még aktív csapatok cod, uo-n belül is, érdemes külföldre is járni, sőt! Mondjuk igaz ami igaz, majd látjuk az első héten, az első patch, kiegészítés után mi lesz, szerintem érdemes megvárnunk, aztán a puding próbája:)
  • Zs0lt1
    Ha értelmeset nem tudsz kommentelni, akkor miért szólsz bármit is?
    Ne legyél már write-only!
  • trident
    Akárki visszaolvas csak a hisztit meg a butaságokat láthatja tőled, nem flémelni akarok, de felesleges vergődnöd. Három éve multizok (pontosabban múltidő) a cod részeivel, kiegészítőivel, különböző módjaival, több szervert is adminoltam. Sajnos pont a cod2 az ami a leggyengébben sikerült.

Még nem multizál a moha airbornal, de látom jól értesült vagy.

El tudom mindenki véleményét fogadni, elvégre másfélék vagyunk, mindenkinek más az igénye, nem is térítenék meg senkit sem. (lásd lejebb). Mindezek ellenére talán nem vagyok egyedül véleményemmel.

A realitást te kevered valamivel. A valósághűség jóval több mint agyonélezett véglet. A fegyverkilengés és visszarugás szerintem nagyjából helyesen van megoldva, talán a tommygun az amit még módosítani lehetne (csőszájfék nélkül ha jól emlékszem erősen fel, jobbra húz).
    Az airborne-ban a célzás is szerintem megfelelő és pontos, kell célozni, kell gyakorlás, meg kell tanulni, a fegyvereknél a célzás, céltüske használatá, netán a visszarugásokat kezelni.

És a valósághűség szerintem nem egyeztethető össze, ha két fegyvert és mindkét fegyverhez 10-10 tárat hordozol, valamint háromféle gránátból jópárat, majd leugrasz egy három, négyméteres tetőről mindenféle fájdalom, sebződés nélkül.
    Viszont már jóval szimpatikusabb lenne, ha a a földön heverő eü csomag helyett például: 1; a veled egy csapatba mozgó szanitéc gyógyítana, 2; a nálad lévő kötszert felhasználva, arra időt töltve, kibontva, felhelyezve gyógyulnál, c; a sebtében kialakított harcállásponton kapnál elsősegélyt. Ez persze csak példa, nem savazom a mohaa-t, csupán véleményemet írom le, szivesen elolvasom, el tudom fogadni a másét is, tényleg sokféle a kívánalom.

De kár osztanod az észt ész nélkül osztanod, vergődnöd és hupákolnod.
  • gabi89
    Mondhatok még pár dolgot amitől elmegy a kedved de nem akarok :D meg már mondták is.Falon átlövő katonák nem.Legnehezebb szint attól nehéz,hogy nem döglik bele egyik katona se a lövésembe :D stb stb
  • Prince of Máté
    Ebből aztán semmit nem lehet kivenni, mehet vagy 5 fps-sel.