80
-
#40 "KÉPZELD még a médiának se érdeke, hogy felfújta"
Igen van amikor én is olyan médiáról KÉPZELŐDÖM, aminek nem érdeke ezeknek a híreknek a felfújása. Monnyuk ilyen média az internet.
A tömegtájékoztatásban viszont, ahogy Nietzche mondta, a permanens riadóhelyzet fenntartása a cél (lásd náci/kommunista/fidesz propaganda az ellenség állandó kereséséről). Ez szenzáció ipar, nem tájékoztatás. A lényeg, hogy a figyelmedet felkeltsék, és közben a hírben olyan üzeneteket helyezzenek el, ami által irányítanak, és nem te találod ki, hogy mivel is foglalkozz. "Az állományt mozgatni kell."
Érdekes volt ahogy a madár influenza elleni vakcinát tálalta a sajtó.
Főcím nagybetűvel: MEGVAN A MADÁRINFLUENZA ELLENI VAKCINA! Kisbetűvel: a hír igaz, a vakcina megvan, de ez csak a jelenlegi emberre korlátozottan veszélyes változatra hatásos. Ugyan is a mutáció még nem létezik, ergó gyógyszert se lehet ellene csinálni. A lényeg hogy "stay tuned", maradj a csatornán, ne rakd le, olvasd az újságot, akármi, csak nézd a hírdetőket, nyeld a politikailag korrekt, háttérben elhelyezett üzeneteket. -
Commandante #39 Es vizbol nyeri ki a zokszigent? -
Commandante #38 Jaja, en is ugy tudom, hogy a malaria a leggyilkosabb valami a Foldon. Meg a WW II.-t is lenyomja. -
Commandante #37 "Azért még nem tartunk ott hogy a halálos betegségeken is pénzt keressenek"
Öregem, te melyik dimenzioban elsz?
"de az állam fogja fizetni,nemhiszem hogy nekünk plussz költséget jelentene"
Mivel mindenki - meg a magyar lakossag ama 2/3-a is, akik a munkaeropiac nem aktiv resztvevoi - fizetnek valamilyen adot (pl AFA), ezert mindent, amit az allam fizet, kozosen is fizetunk. Az en penzemet ne koltsek faszsagokra. Inkabb akadalymentesitsenek belole ket hivatalt, mert annak legalabb van ertelme. -
#36 És akkor az olyan betegségekről még nem is beszéltünk, mint pl a malária. Ami szintén millió szám szedi évente az áldozatát, és ráadásul, még gyógyszer is van rá.
Ehhez képest ez a madárinfluenzás járvány tényleg nevetséges.
Hány influenza fertőzésen estünk már át, felnőtt korára, mindenki vagy 15-ön. Ha jön egy mutáció, akkor valami teljesen újnak kell lennie, hogy át tudja törni az emberek immunrendszerét. Persze a gyerekek/idősek nagyobb eséllyel fertőződnek meg, de ez már csak a kanyaró meg a mumpsz esetében is így van. -
yvorl #35 Bocs, de nem bírom megállni, hogy meg ne jegyezzem, a helyesírásod felér egy mutálódott dínó influenzával :) -
#34 Állatok között nem nagyon terjed hasonlóan agresszív vírus,ez sokkal könyebben mutálódik mint más betegségek vírusai. -
#33 Van okunk félni a betegségtől,többször nyilatkoztak szakértők,ha mutálódik akkor kitudja mennyire lessz halálos.Egyébként magyarország is gyárt ellenszert,a H5N1-hez és külföldre is exportáltunk belőle,hogy tudják ott is készíteni,ez nem pénzkérdés.Ha nem lenne pénzük és kitörne a kór akkor is szállítanánk ellenszert.Azért még nem tartunk ott hogy a halálos betegségeken is pénzt keressenek.Persze ha gyógyszergyártó cég csinálja,akkor az előállítását meg kell fizetni,de az állam fogja fizetni,nemhiszem hogy nekünk plussz költséget jelentene.Senki sem dolgozik ingyen,de irreális összeget sem kérhetnek érte. -
#32 Elég ha csak a közelükbe van valaki és belélegzi az ottani levegőt,mivel tele van a csirkék megszáradt ürülékének a porával,amibe ott a vírus. -
W B #31 Nem értesz hozájuk. Így ezt ajánlom neked ebben a témában: És maragy is így! -
AtisH #30 Természetes szelekció... Lehet, hogy a természet így válaszol a túlnépesedésre.
A fiatalokról meg csak annyit, hogy azért nem paráznak, mert nincs féltenivalójuk. Egyenlőre... Ehhez hozzájárul a nemtörődömség és az együttérzés hiánya. Valszeg ha _most_ felnőtt lenne az illető, gyerekei lennének és mondjuk Törökország ama helyén lakna, ahol az esetek történtek, akkor homlokegyenest más lenne a vélemyénye.... -
#29 FeketeFény: csak utánad.
Pharaoh: "Végülis az elsősorban madár betegség"
Minden influenza annak indul: így az 1918-as spanyolnátha-járvány is csak egy madarakról az emberekre ragadó mutáció volt. Többen haltak bele mint az első világháborúba. -
tehen_m #28 madárinfluenza is csak azért terjed mert a madaraknak nincsen kezük amivel megfoghaták a csebkendőt. -
#27 meghaltok -
#26 De ez az AIDS -es sztori afrikára érvényes, ott meg ahol a fiatal lakosság 30%-a hív+, persze hogy sokan halnak.
A mostani madárinfluenzát meg nem lehet összehasonlítani azzal,ami a mutációval fog lenni. Végülis az elsösorban madár betegség. -
Anteris #25 oh, szóval te már ezt biztosan tudod, hoyg dínók???? aztamindenit.
és miért pont dinók? ja hogy csak azokat ismered a filmek alapján... -
#24 Én élelmiszeriparban dolgozom, azon belül madarakat feldolgozó cégnél. Tavaly év vége felé volt itt egy prof. aki direkt ezzel foglalkozik, és összehasonlításképp azt mondta h. a világon minden percben meghal átlagosan egy kisgyermek AIDS-ben.
Az influenza ehhez képest semmi. Pedig ha belegondoltok az AIDSet a kisgyerek nem kaphatja el csak úgy a levegőből... -
W B #23 És akkor mibajod????
Nem mindenki olyan elfajzot környezet romboló szdista köcsög mint egyesek!
Speciel én is szeretem a madrakat!!! (A madrak dínók tehát így) -
KaBuTo666 #22 http://www.sg.hu/galeria.php?guid=978808253&status=galeria&galeria=Madarak
látom szereted a madarakat! -
KaBuTo666 #21 végülis pl egy svájci gyószergyártó multi cég több milliárd $-át kaszált, a madár influenza gyógyszerekből, nekik biztosan nem volt érdekük.
egy politikus főkolonpos kezdeményezte, hogy amerika idei védelmi költségvetésbe iktassák be a madárinfluenza megelőzésére szánt a 3,8 milliárdot, így is lett. VÉLETLENÜL a tagnak van amcsiban a 2.ik legnagyobb gyógyszergyártó cége... neki sem érdeke biztosan, ugye? -
KaBuTo666 #20 KÉPZELD még a médiának se érdeke, hogy felfújta -
KaBuTo666 #19 "az influenza nem áll senkinek sem az érdekében"
nem persze, SENKINEKSE se!
-
Invader #18 * Második sor közepe, javára helyett rovására. -
Invader #17 Törökországban az eddigi 24 fertőzöttből mindössze 2 gyerek halt meg, azaz a halálozási arány 10% alatti itt már (ázsiai eseteknél még 40% körül volt), ez vagy azt jelenti, hogy a vírus által okozott betegség súlyosságának javára növekszik a fertőzőképesség, vagy pedig egyszerűen csak Törökországban már komolyabb imunrendszerű emberekkel (normálisabb életkörülmények, rendes táplálkozás, genetikai különbségek stb.), illetve szakszerűbb, gyorsabb ellátással találkozik.
Szerintem nem ez a vírustörzs fogja megtizedelni az emberiséget, bár Ázsiában/Afrikában valóban komoly gondokat okozhat. -
Anteris #16 nem csak erre, mindenre szarik a generációd sajnos.. -
#15 Igen és a maják szerint földrengés lesz 2012-ben amikor a nagy rengásektől az agyad összerázkódik és a fájdalomtől meghalsz de 2-en túlélik...
Úgyhogy valóban lehet hinni ennek :)
Amúgy jó ez a madárinfluenza remélem ha járvány lesz akkor legalább bezárják a sulit :) -
W B #14 Nos nos.
1, a madraka dinosaurusszok. Most nem akarok ezzel vitázni.
Na kitőr a járvány. Én meg hívom őket:
De most komolyan! Ha kitőr akár az emberiség 25%ka kihalhat!(hanem több)
Én azt veszem észre, hogy az én korosztályom sz@t az ilyesmikre. Legyen az madárnátha, atomtámadás, csilagháboru stb..
És a Maja naptárszerint 2012ben jön el a világvége! Az az nem kell izgulni! -
#13 Nem konkrétan arra gondoltam hogy az is szárnyastól jött, csak arra reagáltam, hogy szerintem évezredek óta élünk állatokkal és nincs mutáció. -
Prof William #12 Nem baj már kész a bunker+a két évre elegendő élelem. Ki akar velem jönni? Lehettőleg nő legyen az illető. -
Anteris #11 mi van vele?? semmi. Csak meggyanúsították a vírust hoyg _esetleg_ ő is szárnyasvírus lehetett de fingjuk sincs róla. -
#10 A spanyol nátháról akkor még nem hallottál. -
#9 A média sokmindenre képes, bár ha egy ténylges WHO hivatalos közlemény meghamisítás nélkül, akor azért nem árt ha kitalálnak valamit. Mindenesetre én csak akkor kezdek félni mikor már én is abban szenvedek és nicnsen ellenszer, mert addig tényleg nem lehet tudni a valóságot, míg a média közvetít, szakkommentárok nélkül. Én legalábbis még nem hallottam mondjuk a magyar járványügyi hivataltól valami megjegyzést a vírussal kapcsolatban hogy kell e félni vagy nem, felkészülni vagy nem. Addig no para. Sztem -
waterman #8 a cikkben volt, hogy ez influenza. az influenza ha valahol kitör, akkor a városi lakosság 80% elkapja, prüsszögnek aztán lecsillapodik. egy időskori emberi influenza is lehet simán halálos. ha valamilyen módon ez a h5n1 olyan mutációt szenved, ami "emberibbé" teszi, simán végigmehet pár városon, államon. aztán állítsa meg valaki..
a hatásait meg nem tudják megmondani.
vannak ahol már korábban is féltek a behurcolható kórokozóktól: egy öt éve voltam görögországban, az albán határon a kocsival fertőtlenítő kádon kellett keresztülhajtani, meg még spriccelték is valamivel a kocsit.. -
Anteris #7 na de miért kellene kereszteződnie?? Kutyáknak macskáknak az idők kezdete óta vannak vírusos betegségei, itt élnek köztünk, nyaljuk-faljuk öket aztán még sincs mutáció. Most a madaraktól majd lesz amikor hatalmas élettér számukra a szárnyasvilág?? -
#6 azt hiszed mindent jobban tudsz, pedig csak ostoba vagy. az influenza nem áll senkinek sem az érdekében. -
#5 Szerintem örülj neki, hogy eddig csak ez van. -
#4 Szerintrem egyszerűen csak a média fújja fel ennyire, szeretnek mindenből nagy ügyet csinálni.
Mikor a SAS votl ázsiában itt a hírekben nem lehetet csak arról hallani, ázsiában meg leszarták az egészet. -
#3 Mert ez a vírus csak erre képes, majd ha kereszteződik az emberi influenzával akkor lezs nemulass. -
#2 azér többet vártam ettől a vírustól
eddíg csak azokat fertőzte meg akik több ezer szárnyas mellet dolgoztak vagy akik szinte a csirkékkel alszanak a házunkban vagy akik döglött vagy egyértelmüen beteg(kihulott a tolazatuk fele) csirkékkel játszottak
gyenge -
KaBuTo666 #1 csak amerikában évente influenzában több százan halnak meg, sokkal többen mint ázsiában és az egész világon madárinfluenzában eddig!
inkább a madarakat kellene beóltani.
Persze nem nehéz kitalálni, hogy ez a nevetséges pánik keltés kiknek az érdeke!
természetesen a pénz van a háttérben, óriásit kaszálnak/tak a gyógyszergyártók stb...