3131
  • JYeti
    Na épp a BMW meg a Mercedes az, amely márkának a modelljei egyéniséggel rendelkeznek. Nem értem azt, aki szerint pl a BMWket nem lehet egymástól megkülönböztetni, ez szvsz no komment.

Pl 3as Coupé vs 6os Bömi

Vagy pl A osztály vs E

Azok a márkák, amik rohadtul ugyanúgy néznek ki : pl. Audi, Volvo, Seat stb.

• DJ BP
    ,,Te kezdted, hogy egyformák az opelok:))"

Így igaz :))
  • Lteebee
    Te kezdted, hogy egyformák az opelok:))

Amúgy a C-s és E-s merciknél szemből nézve én is mindig bajban vagyok.
    Ha kettő egymás mellett áll, úgy okés, de ha szembejön egy, nem tudom.
  • Harly18
    Én a merciket és bmw-ket nem tudom megkülönböztetni, talán ha nevük lenne a kocsiknak és nem tipusjelzésük, akkor talán, de így nem :(
    Kell az egységes márkaarculat és alapból csak az nem tetszik, hogy tényleg ha VW-ről van szó, akkor mindenki azzal kezdi, hogy tök egyformák, s azt nem veszik figyelembe, hogy más gyártók autói is hasonlóak, mivel ott is van egy márkaarculat.
    A Golffal kacsolatbab igazad van :P
  • Harly18
    Ez igaz és én is ezt gondolom. De ha azt veszed, akkor elfér benne 5 személy valamilyen formában. Lehet csak 3 gyerek, de jobban hangzik mégiscsak, hogy 5 személyes...A régi VW Bogár is 5 személyes. Igaz, befér 5 felnőtt, ha nem kell lélegeznie és nincsenek lábai és karjai :P Viccet félretéve ültem már bogárban hátul 2 közepes méretű felnőttel és ki lehet bírni rövid távon. Úgyhogy nem hazudnak akkorát a gyártók, csak kicsit füllentenek....
  • Lteebee
    Amúgy magam sem mindig tudom egyből, hogy polo, vagy golf jön.
    Tuldképp a közlekedési morál mindkettő vevőkörére nagyjából azonos.
    Talán a különbség annyi, hogy a golfosok gyakrabban fóliázzák az ablakokat asportdob mellé:D
  • Lteebee
    Nem az a bajom, hogy kicsi.
    Megjegyzem, kb. akkora, mint egy egyes-kettes golf:)
    Az a bajom, hogy vérlázítónak tartom az 5 ülés egy napon említését egy jettánál kisebb autóban.
    Nálam 5 ülés, vagy ötszemélyes akkor jöhet szóba, ha hátul elfér kultúráltan 3 ember.
    LOÁLság az egész autóipar ilyen szempontból, nemcsak a vw.
  • Harly18
    Az lehet. Csak ezt róják fel a VW-knek mindig, közben meg az összes más autógyártó ezt csinálja. Azért a Polo és Passat lámpája sem ugyanolyan. Meg hogy nem lehet megkülönböztetni a Polo-t meg a Golfot. Ez is nevetséges.....Mondujuk azt, hogy minden autógyártó ugyanazt csinálja, hogy a tipusaik egyformák, csak más méretűek.....
  • JYeti
    Jaja, elég gáz szvsz..
  • Harly18
    Volkswagen 2006.

-folytatódott a modelloffenzíva
    -20% feletti piaci részesedés a Jetta, Passat és Passat Variant esetében

A Volkswagen modellpalettája az egyik legszélesebb a hazai gépjármű kínálatban. Jelenleg az eladás harmada a Polo különféle változataiból áll, a fennmaradó mennyiséget az alsóközép-méretű, vagy annál nagyobb járműosztály tagjai adják. Ez is tükrözi, hogy a Volkswagen ma már korántsem csak az árra érzékeny csoportoknak képes valódi választási lehetőséget nyújtani.

Fontos az is, hogy egyre népesebb azok száma Magyarországon, akik vásárlásaikkal nem először szavaznak a német „népautóra”, így ennél a márkánál az átlagosnál magasabb a márkahűség. A márkát választók különösen értékelik, hogy a VW modellpalettája kiérlelt tervezés eredménye. Ma már elmondható, rendkívül jó döntés volt a márkaelfogadottság folyamatos javítása, hiszen az értékesítés jelentős bővülése mellett a meglévő ügyfelek megtartása náluk sokkal jelentősebb és fontosabb, mint bármely konkurens márkánál.

Az idei évben a terveknek megfelelően alakult a VW hazai értékesítése, december végére várhatóan 15.500 jármű eladásával számolnak. Ezzel a tavalyi 7,7 százalékos piaci részesedésüket sikerül 8,2-8,3 százalékosra növelni. Figyelemre méltó, hogy a Jetta (2100 darabos eladással), a Passat és a Passat Variant (2500 darabos eladással) saját szegmensében 20 százalékos piaci részesedéssel büszkélkedhet, vagyis itt minden ötödik eladott személyautó Volkswagen! Még többet elárul a márka tényleges magyarországi helyzetéről, ha összevetjük a márkánkénti értékesítési statisztika adatait: az említett két osztályban ugyanis a VW után következő két márka összesen értékesített nagyjából annyi autót, mint egyedül a wolfsburgi gyártó.

A VW Polo szépen teljesített, noha az idei várható 5.000 darab körüli kiszállításra igen éles piaci viszonyok között kerülhetett sor. A Golf és a Golf Plus modellek ugyancsak helyt álltak az öldöklő versenyben, s az évet 4.500 darabos eladással zárják. A két éve tartó modelloffenzíva során idén megjelent Volkswagen Eosból a tervezett 100 helyett 120 talált gazdára, a megújult Touranból pedig 700 kocsi értékesítése várható december végéig.

Az innovációban is élen járó Volkswagen egyik idei újdonsága a TSI motor, az ezzel szerelt sportos Golf GT, valamint az igazán sportos autóknak számító Golf GTI és a Golf R32 modellek is méltán voltak sikeresek.

Dízelfronton jelentősebb változás nincs, de az eddigi vásárlói érdeklődés fennmaradt a korszerű motorok iránt. A dízellel értékesített Passatok aránya már korábban is meghaladta a 90 százalékot, de ebből a szempontból fejlődést látni a Jetta és a Touran modelleknél is. Az 1.4 literes dízelmotor megjelenésével azonban már Poloból is egyre több a dízelhajtású. Jövőre a várhatóan tovább zsugorodó összpiac ellenére
    növelni szeretnék a 42 tagú hálózattal működő márka piaci részesedését.
  • DJ BP
    furcsa tőled hallani, mikor az összes VW ugyanolyan típusú lámpát kap (ugyanannyira hasonlók mint az Opelok), Seatok már tök ugyanazok, meg az Audi is, tehát az egész VW Gmbh. egyen autókat csinál :)))))
  • Harly18
    Ez a Polo amikor megjelent a legnagyobb volt a kisautók között és még ma is nagynak számít. Ezt írtam. És azt is, hogy már sokan kijöttek nagyobb kisautóval is. Szerintem ugyanarról bezsélünk mindketten :)
    A Corsa nekem nem jön be. Lassan minden Opel a Corsától kezdve a Vectráig ugyanúgy néz ki. Szerintem a Corsa kissé béna lett, de ez magán vélemény...
  • DJ BP
    kijött új modellel, de még azok is olcsóbbak :DD
    Azért egy Corsa nagyobb, és alig dágább sztem, talán éppen :)
  • Harly18
    Elég nehéz lenne ezeket az adatokat és fogyasztást elérni egy Phaetonnál vagy egy hasonló 5 méteres kocsinál, nem? Egyszer talán eljön az az idő is, de egyenlőre még csak kisautókon változtatnak. A Polo szerintem nem olyan kicsi autó, a kategóriájában ez volt a legnagyobb és még ma is nagynak mondható úgy, hogy számos konkurense kijött már új modellel...
  • Lteebee
    Majd akkor veszi észre magát, és ez persze nemcsak a bogárgyárra vonatkozik, ha nem nevezi ötülésesnek az ilyen kis pattanásautókat.
  • Harly18
    VW Polo: tisztább a Priusnál is...

Környezetbarát modelloffenzíva
    A Volkswagen a héten bejelentette környezetbarát autói jövőjére vonatkozó terveit; eszerint a legnagyobb európai gyár tömegméretekben kívánja gyártani a környezetet minél kevésbé terhelő modelljeit.

A legtisztább ötüléses autó Európában....

A Volkswagen kezdi észrevenni, mekkora üzleti potenciál van a környezetkímélő autók gyártásában vagy egyszerűen csak megszólalt a lelkiismerete? Ne legyünk gonoszak, valószínűleg mindkét verzióban van igazság, ezért a német mamutkonszern a hamarosan megjelenő környezetbarát autók széles skálájáról számolt be a sajtónak. A zöldebb autók kifejezés alatt leginkább a hibrid, az üzemanyagcellás és a bio-üzemanyaggal hajtott modelleket érti a gyár. A héten közzétett hivatalos közlemény szerint a gyárnak egy végső cél lebeg a szeme előtt: mihamarabb megszüntetni a függést a fosszilis energiahordozóktól.
    A sorban a legelső ilyen szellemben tervezett modellek egyike a földgázhajtású Touran, mely 80%-kal kevesebb nitrogén-oxidot ereszt a levegőbe, mint benzinnel üzemelő társa. Szintén leleplezték a bio-etanollal üzemelő Beetle kabriót, a földgázhajtású Passatot, egy benzin-elektromos hibrid, egy üzemanyagcellás és egy "Kombinált tüzelőanyag rendszerű" névre hallgató Tourant. Ez utóbbi hajtás érdekessége, hogy egyszerre képes benzinnel és gázolajjal is működni.
    A legnagyobb érdeklődésre számot tartó modell viszont már most is kapható Németországban, ez pedig nem más, mint a VW Polo BlueMotion. A kocsi 102 g/km-es széndioxid kibocsátása 2 g/km-rel kisebb még a szupertiszta Toyota Priusénál is - ezzel kiérdemli a legzöldebb ötüléses autó díját Európában. Az autót egy 1,4 literes turbódízel hajtja, ami ráadásul fogyasztásával is kiemelkedik a kisautók közül: mindössze 3,9 liter gázolajat éget el vegyes üzemben 100 km-en, ami azt jelenti, hogy egy BlueMotion tulajdonos nem lesz a benzinkutasok kedvence, hiszen hatótávolsága elméletileg 1136 km. Az üzemanyagmegtakarítást egyszerű eszközökkel érték el: javítottak a légellenálláson, különleges gumikat és hosszabb áttételezésű sebességváltót kapott az autó. Gyorsulási adata meglepően jó, nulláról százra csak 12,8 másodpercre van szüksége, miközben 175 km/h-s végsebességével autópályán sem kell szégyenkeznie.
    A BlueMotion egyébként lényegesen olcsóbban előállítható és fürgébb is, mint a bukásnak számító Lupo 3L, miközben utasterében valóban elfér 5 ember. A kocsit természetesen részecskeszűrővel is felszerelték. Hogy kapható lesz-e Magyarországon, arról egyelőre nem tudunk nyilatkozni.
  • Harly18
    Ezen a Polon is azokat alakították át, mint a Lupon. Súlycsökkentés, más hűtőmaszk a légellenállás csökkenése miatt...stb.
  • Taranov
    Ez a BlueMotion? Egy kicsit úgy néz ki, mintha valami új Lupo lenne.
    Egyébként szerintem is nagyon rondák a photoshop "tanulmányok".
  • Harly18
    NEM KELL A BENZIN

A német autógyártó szakembereinek végső célja az, hogy a fosszilis üzemanyagok használatától teljesen függetlenné tegyék a Volkswagen következő modelljeit.
    A Volkswagen szakemberei azon dolgoznak, hogy autóiknak a jövőben ne legyen szükségük hagyományos üzemanyagra. Jelenleg ettől az eredménytől még távol áll a VW, és az arab világot sem fenyegeti egyelőre az a veszély, hogy a kőolaj a nyakukon marad. Amíg a gyár álma valósággá válik, addig is néhány alacsony vagy 0 százalékos szén-dioxid-kibocsátású járművel készülnek a jövőre, amelyek között van már megvásárolható, szériagyártású típus, illetve tanulmányautó is.
    A kínálatban addig is szerepel gázüzemű Touran - amely főként a szénhidrogének, nitrogén-oxidok kibocsátásának tekintetében teljesít jól - és ipari fahulladékból készülő biodízellel hajtott kabrió Beetle is. Akiket azonban az is kielégít, ha nagyon kevés üzemanyagot éget el az autójuk, azoknak pedig a Polo BlueMotiont ajánlja a német autógyártó cég. Ezeken kívül további modelleket is láthattak az érdeklődők, így földgázzal hajtott Passat, benzin-elektromos hibrid, illetve üzemanyagcellás Touran is szerepel az újítások sorában.
  • Harly18
    Igen, mindenesetre érdekes, hogy menyire furcsán képzelik el a következő modelleket azok, akik ezeket csinálták...
  • DJ BP
    Bakker ezek mind ocsmány photoshop-ok.... Fele sem igaz
  • DJ BP
    elvileg nem Galaxyra épül, mégis olyasmi :DD
  • Harly18
    VW Sharan 2008
  • Harly18
    Utódot kap a New Beetle
    "Különös hangsúlyt kapnak majd az úgynevezett prémiummodellek is: hamarosan jön a Touareg utódja, és arról még nem született döntés, hogy a várakozásokat nem beteljesítő Phaeton vajon követő nélkül marad-e. Bernhard a Beetle utódjáról keringő híreket is megerősítette és hozzátette, hogy jóval merészebb lesz a jelenleg futó típusnál."
  • Harly18
    Volkswagen Golf VI

• Harly18
    Volkswagen Golf VI

• Harly18
    Volkswagen Passat 2010- ???
  • Harly18
    Volkswagen Passat Coupe & Cabrio

• Harly18
    VW Passatok Malajziából?
    Terjeszkedne a Volkswagen
    A hírek szerint akár napokon belül többségi tulajdonosa lehet a Volkswagen a maláj nemzeti autógyárnak, a Protonnak. Az üzletnek a Japán piacra való betörés a célja.
    Több hónapnyi huzavona után a Volkswagen most közelebb került ahhoz, hogy a malajziai Proton résztulajdonosa legyen, mint eddig bármikor. A maláj nemzeti hírügynökség, a Bernama információi szerint a Volkswagen 545 millió dollárért vásárolná meg a Proton autógyártó ágazatának 51%-át.
    Volkswagen azért szánta rá magát az üzletre, mert Malajziának szabad kereskedelmi egyezménye van Japánnal; a VW így elméletileg a Proton üzemeit használva adómentesen tudna autókat exportálni Japánba. Ez a lépés jelentősen megkönnyítené, hogy a VW komolyabban is megvesse a lábát abban az országban, ahol az európai autóknak eddig nem volt túl sok beleszólásuk az eladásokba. Ha az üzlet valóban létrejön, akkor 2010-től elindulhat a VW Passatok exportja a szigetországba, amit 2015-ig más modellek követhetnek a legnagyobb európai gyártó palettájáról.
    A Proton egyébként súlyos problémákkal küzködik és azonnali tőkeinjekcióra van szüksége a fennmaradáshoz, ezért is fogadta el a német óriás ajánlatát. Ha minden igaz, akár már karácsony előtt is létrejöhet az üzlet és eldőlhet a maláj nemzeti autógyár sorsa.
    Az ügy pikantériája, hogy a maláj cég tulajdonában van az aprócska, de nagy múltú Lotus is; hogy a Volkwagennek mi a terve a manufaktúrával, arról egyelőre még semmit sem tudni.
  • Willi Betz
    Lehet az lesz a vége,hogy veszek 4 db kilincset és lekrómoztatom.
    fifi:a kamei gyári vw kiegészítőket csinál,igaz van más márkához is de leginkább porsche családon belül dolgoznak.
  • fifi
    ilyen fost rá ne tegyél!
    gyári, vagy gyári ajánlott kiegészítők között van sok féle króm cucc...
  • Raho
    Hát azért, mert az uj Passat kilincse közel sem így néz ki.:)
  • Willi Betz
    én se pont lukacsosra gondoltam,csak ilyen képet találtam
  • Raho
    Én ilyet Octáviákon láttam, de szerintem nem az igazi. Ízlések és pofonok.
  • DJ BP
    szegény Passat :DDD
  • Raho
    Értem, ilyen uj Passaton nem láttam még ilyet.
  • Willi Betz
    Nem arra gondoltam.Hanem kilincsborításra máshogy nem tudom mondani,de belinkelek egy példát
  • Raho
    Zárdugóra gondoltál, mert ezen a kilincsen nincs borítsá tuttomal.
  • Willi Betz
    Sziasztok!
    Segítsére lenne szükségem. Ilyen passatra szeretnék krómozott kilincsborítást,mert januárban veszem át az enyémet és már csak ez hiányzik róla. Köszönöm előre is.
  • Raho
    Igaz a felniket felejtsük, nem a felnik miatt tettem be képet.