3131
  • Harly18
    A LEGTISZTÁBB TDI

A Volkswagen bemutatta az eddigi legtisztább üzemű TDI-motort. Az új kétliteres, közös nyomócsöves dízelmotor elsősorban a nitrogénoxidok mennyiségét csökkenti drasztikus mértékben.
    A német Volkswagen, Audi és DaimlerChrysler autógyártók összefogtak a dízelmotorok népszerűsítésére az Egyesült Államokban. Ennek nyomán született meg a Bluetec, amely az alacsony fogyasztású és a hagyományos dízelekhez képest tisztább üzemű dízelmotorokat foglalja össze.
    Minden gyártó maga dolgozik az összefogáson belül a károsanyag-kibocsátási normák betartásához szükséges technológiákon. A Volkswagen kifejlesztett két új rendszert, amelyek a kipufogórendszerben az oxidációs katalizátorhoz és a részecskeszűrőhöz csatlakoznak.
    A Passat-kategória alatti járművekhez egy NOx-tároló katalizátort tesztelnek. Ez megköti, "felszívja" a nitrogén-oxidokat, akárcsak egy szivacs. Anélkül, hogy a vezető ebből bármit is észrevehetne, időnként a rendszer kitisztul. Ilyenkor a motorvezérlés pár másodpercre üzemmódot vált.
    Ennek nyomán a Volkswagen bemutatta az eddigi legtisztább üzemű TDI-t. A "tiszta TDI" motorral ellátott Jetta 2008-tól lesz elérhető a vásárlók számára. Az egész koncepció a nitrogén-oxidok redukciójára épül. A wolfsburgi mérnökök a motor belső továbbfejlesztésével és új kipufogógáz-utókezelési eljárással érték el, hogy akár 90 százalékkal kevesebb nitrogén-oxid hagyja el a kipufogót.
    A nagyobb típuscsaládok egy úgynevezett SCR-katalizátort (Selective Catalytic Reduction) kapnak. Itt egy folyékony adalék, például az AdBlue segít a tisztításban, amelyet egy kiegészítő fém- vagy műanyag tankban visz magával az autó. A Volkswagen azon dolgozik, hogy két kötelező szervizlátogatás között kitartson az adalékanyag mennyisége, így elég lenne a szervizben feltölteni a tartályt.
  • Harly18
    Én bármilyen új VW tipust elfogadnék :)
  • Taranov
    Én is el bírnék viselni egy ilyen fehér GTI-t egy gitárral :-)
  • Harly18
    De, azért talán az ebay-on kellene megpróbálnia vagy egy kinti rokonnál, aki pont most vesz vw-t, bár ennek az esélye nem sok...
  • Taranov
    De ezt csak Amerikában adják a VW-khez, nem?
  • Harly18
    Ha jól sejtem, akkor ez nem egy átlagos bogár lesz :)
  • gecc
    Ilyen a motorja :)

• manettino
    köszi a választ. jah, a linket elrontottam bocsi, igy már jo: http://www.vdubrocks.com. én is erre gondoltam, hogy talán igy lehetne venni, de én sem tudom, hogy itthon volt-e ez az az akcio, mert ebay-en is csak amerikában van elado.
  • Harly18
    Hi! A link az nem jön be, de ha arra a gitárra gondolsz, ami a VW reklámaiban van, akkor szerintem nem lehet külön kapni. Nem sok értelme lenne, ha amúgy is lehetne kapni. Szerintem csakis a VW modellekhez adják. Nem tudom, hogy itthon van e ilyen, nem hallottam róla, de gondolom nem minden újdonsült vw tulaj játszik elektromos gitáron.:) Úgyhogy ha nagyon szeretnél, akkor kell keritened egy ilyen embert....
  • manettino
    hi. volt ez az akcio, hogy egy megvásárolt vw-hez adnak egy elektromos gitárt. (http://www.vdubrocks.com/) csak azt szeretném kérdezni, hogy nem tudja-e valaki, hogy ilyen gitárt lehet külön is venni valahol, kocsi nélkül?
  • Harly18
    De jó valakinek :) Egy kis infót irhatnál, hogy milyen lesz majd, meg képeket is tehetnél fel. Lássunk ilyet is... :D
  • gecc
    Én is most rakom össze a 3D-s Bogarat.

• Harly18
    Az oldalon amit irtam, ott van még elég sok bogár, csak van olyan, aminek szinte köze sincs hozzá. Ez tényleg érdekes, csak a legtöbb ábrán nem hasonlit annyira a valósághoz, valahogy nem birják úgy lerajzolni vagy nem tudom. Ez a bogár is egy bogár modell dobozában lévő utasitásról származik, mégis ez hasonlit a legjobban talán mindközül. Nem tudom láttál e az interneten 3D bogarakat. A 90 százalékuk teljesen torz amiatt, hogy ezek a blueprintek nagyon el vannak rontva. De talán ez a legjobb.......
  • LizardX
    Igen, köszi, nekem is csak ez az egy kép van meg - kicsit azért csodálkozom, hogy-hogy pont a Bogárról nincs a neten 600.000 rajz... mindenesetre köszönöm a segítséget!
  • Harly18
    Az igaz, hogy a mostani Sharan eléggé elavult és ahhoz képest elég drága. Közelebbről nem találkoztam még S-max-al, de mire kijön a Sharan lehet jobb lesz, mint a mostani S-Max. Látatlanban ne hirdesünk győztest szerintem. Nem tűnik rossznak az S-Max, de nekem nem jön be annyira, ez magán vélemény, ettől még lehet nagyon szuper autó....AZ előnyökrőn nem tudok beszámolni, mert ne mvolt dolgom még Golf-Focus, Passat-Accord és Sharan-S-Max-hoz, csak azokat tudnám elmondani, amiket mások irtak/mondtak el véleményként....
  • DJ BP
    Láttad te az S-Maxot? Minőségre nagyon korrekt, futóműre még korrektebb, +nagyon halk belül.
    A Golf max. abban jobb, hogy több a puhább műanyag, több előnye nincs. Sztem ez nem ér annyit. Mondd el szted mik azok az előnyök?
    De vehetjük a Passat kontra Accordot is. Van előnye, de hátránya is, ha nem több. Szóval ezt az árat nem indokolja. Max. a magyaroknak bemesélt presztízs húzza őket... Pl. a mostani Sharan is drágább a Galaxynál, pedig kisebb, elavultabb, belül is elmarad, 1 millióval mégis többért adják, kérdem én, mi ér annyit?
  • Harly18
    Igen, ez a régi Sharan. Én is furcsálom, de lehet, hogy műszakilag ez már az új. Valószinű, hogy drágáb lesz, de szerintem ér is annyival többet. Az árat nem hasraütéssel döntik el, s biztos a gyártás valamivel minőségibb kidolgozású. Nem véletlenül került a Focus 2 990 000 Ft-ba éa a Golf meg 3 700 000-be korábban...
  • DJ BP
    nem azért, de elején kívül ez a régi Sharan, a felső kettő kép nem az alsó autó kémfotója,

amúgymeg Ford Galaxy kéne, és drágább lesz a Sharan tuti :)
  • Harly18
    Kémfotón a VW Sharan utódja

Kissé megkésve ugyan, de elkezdték a nagy egyterű második generációjának fejlesztését.
    A fotón egy korai tesztpéldány látható, amely a jobb álcázás érdekében sematikus hűtőmaszkot és a felújítás előtti Touran lámpáit viseli, de egyértelműen látható, hogy ez az egyterű nagyobb és gömbölydedebb vonalvezetésű. A tesztautó hátsó része egyértelműen a Sharanra emlékeztet, bár megfigyelhető néhány apró különbség az arányokban. Jelenlegi ismereteink szerint a Sharan utódjának kifejlesztéséhez a Passat padlólemezét használják, és úgy néz ki, a motorválaszték is a családi VW-ekből ismert négyhengeresekből áll majd.
    Az ismerős részletek persze aligha jelentenek majd gondot, hiszen a VW vásárlói elsősorban nem extrém formákat vagy különleges műszaki tartalmat, hanem megbízhatóságot és tapintható minőséget várnak a márka autóitól. A probléma az, hogy az új nagy egyterű várhatóan csak a jövő év vége felé mutatkozik be, miközben a legtöbb konkurens a jelenleg forgalmazott Sharannál sokkal korszerűbb típusokat kínál ugyanebben a kategóriában, így a VW a váltótípus megjelenéséig valószínűleg jelentős piacvesztést lesz kénytelen elszenvedni.

• Harly18
    Ez a legnagyobb blueprintekkel foglalkozó fórum. Ingyenesen lehet regisztrálni és a-tól z-ig minden autótípushoz többféle ábrát lehet találni. Ezen kívül még sok hasonló oldal van, amiknek a címét nem tudtam előkeresni, de a google-ban "car blueprint" kifejezéssel nem sok idő alatt több oldalt is lehet találni. Még érdemes 3D-vel foglalkozó oldalakon is körbenézni, mert ott is szoktak ilyenek lenni. Ez a legjobb kép, amit bogárról találtam:
  • LizardX
    Előre is köszi!
  • Harly18
    Én korábban szedtem le ilyeneket. Előkeresem és kilinkelem. Meg tudok egy-két jó oldalt, ahol nagyon sok ilyesmi van. Azt is megkeresem....
  • LizardX
    Sziasztok!
    3D modellezéshez keresek többnézeti rajzokat valamelyik klasszik Bogárról. Ha van ilyenetek, légyszi jelezzétek, köszi!
  • Harly18
  • Harly18
    Karmann Ghia Coupé
  • Harly18
    Oettinger Käfer
  • Harly18
    Kár, hogy ilyen végül nem lett...
  • JYeti
    Tegnap este láttam egy SL-t... olyat vagy semmit!
  • DJ BP
    hiába nem az árat szeretnék nézni, ha szerencsétlennek 4 millió van autóra, nem tud 6 millióért A-osztályt venni, annyiért se venne Mercedest, eleve sztem aki 8-10 millió alatt Mercedest vesz, az számomra hülye :D
  • Harly18
    Ez tényleg érdekes, bár a németeknél nem az autó ára a legfontosabb, nem úgy mint nálunk. Itt mindenki az árat nézi meg először.....
  • DJ BP
    a Mercedesnek még hátramenetben is sikerült megelőznie az Opelt.

azért ez szép, főleg annak tudatában, hogy magasabb árfekvésű, jóval
  • Harly18
    A VW a német autópiac idei nyertese

A Volkswagen lett az idei év nyertese a német autópiacon. Az első tizenegy hónapban elért közel tíz százalékos forgalom növekedésével megszilárdította első helyezését a rangsorban és közel húsz százalékos piaci részesedést vívott ki magának - írja az MTI. A ranglista második helyén csere történt, mivel a Mercedesnek még hátramenetben is sikerült megelőznie az Opelt. Az előzők között voltak az olasz márkák is, elsősorban a Fiat, míg a lemaradókhoz az Opel mellé csatlakoztak a francia és a koreai autók is.
    "A VW a német piac vezető márkája és az igen vonzó Passat modellel, a Golf forszírozott marketingjével, valamint a Polo "második tavaszának" köszönhetően meg tudta erősíteni helyzetét" - jelentette ki a Global Insight kutató intézet autóipari szakértője Christoph Stürmer. A Fox forgalma azonban a hiányos értékesítési erőfeszítések miatt gyengén halad. A VW még a viszonylag jó értékesítési adatok ellenére is kapacitástöbblettel birkózik, ezrét további leépítésekre készül.
    A VW leányvállalata az Audi is gázra lépett az idén, leginkább az A3-as sikerének köszönhetően és megerősítette harmadik helyezését a prémium kategóriában. Az Audi estében a szakértők főként a minőséget és a stílust emelik ki pozitívumként - csakúgy, mint a Skoda esetében. A VW leányvállalat 15 százalékkal tudta növelni eladásait az idei első tizenegy hónapban és ezzel 3,5 százalékos piaci részesedésre tett szert Németországban.A lista második helyén álló Mercedes veszített ugyan forgalmából, de 9,9 százalékos piaci részesedése még így is nagyobbnak bizonyult az Opelénél. A rüsselsheimi gyár forgalmát az Astra gyenge kereslete és a Corsa modellváltása fogta vissza. Forgalmának 4,6 százalékos csökkenése miatt piaci részesedése 9,6 százalékra zsugorodott.
    "A Mercedes lehet a 2007-es év nagy nyertese, mert piacra dobja új C-osztályú modelljét és akár 30 ezerrel is növelheti eladásait" - véli Ferdinand Dudenhöffer, a B&D Forecasttól. A Mercedes sokat tett a minőség javítása érdekében az elmúlt problémás években.
    A BMW és a Ford helyzete csak leheletnyit változott. Az előbbi értékesítései 0,7 százalékkal, az utóbbié 0,8 százalékkal csökkentek. A Porsche 0,5 százalékra javította fel piaci részesedését 6,6 százalékos forgalom növeléssel.
    Az import márkák között a 2006-os év nyertese a Fiat lett Németországban. Több éves krízist követően az új Puntoval sikerült lendületbe hoznia eladásait. Tizenegy hónap alatt 29,5 százalékkal növelte értékesítéseit, piaci részesedése pedig 2,3 százalék lett.
    Az import listát a japán márkák vezetik 12 százalékos piaci részesedéssel, de az egyes gyártók eredményei nem mutatnak egységes képet. Miközben a legnagyobbik, a Toyota 10 százalékkal növelte eladásait és a Honda, a Mazda és a Suzuki is gyorsítani tudott, a Mitsubishi és a Nissan veszített forgalmából. A szakértők leginkább a kiváló ár/érték arányt írják az egyre több apró piaci szegmenst elfoglaló japán gyárak modellpolitikája javára.
    A francia márkák, a Renault és a Peugeot Citroen az idén részben modellváltás, részben pedig elhibázott modellpolitika miatt veszítettek forgalmukból. Az újonnan forgalomba helyezett francia autók száma 4,1 százalékkal csökkent, piaci részesedésük pedig 10 százalékra zsugorodott. A legnagyobb vesztes a Renault lett 11 százalékkal maradva el 2005-ös forgalma mögött. "A Renault túl sokáig halogatta a Twingo utódjának piacra dobását" - mutatott rá Stürmer úr.
    Az évek óta sikert sikerre halmozó és a német piacon kétszámjegyű növekedéssel büszkélkedő koreai márkát előretörése megtorpant az idén. A Hyundai mindössze 3 százalékos növekedést ért el, a Kia pedig egyenesen 11 százalékot veszített forgalmából.
  • Harly18
    A Volkswagen AG meghatározó márkája, a VW rekord értékesítést vár 2006-ban.

A VW autók eladása globálisan mintegy 10 százalékkal 3,4 millió járműre növekedhet az idén, a cég legutóbbi prognózisának megfelelően - közölte az autógyár egy illetékese. A vállalat novemberben azt jósolta, hogy az idén az eladások kétszámjegyű mértékben bővülnek.
    2005-ben 0,8 százalékkal, 3,09 millió járműre növelték a VW-autók globális értékesítését. A piac az idén a leggyorsabban Kínában (21 százalék) és a dél-amerikai, dél-afrikai régióban (15 százalék) bővül. Az év első 9 hónapjában a VW márka működési eredménye 1,08 milliárd euró volt, szemben az egy évvel korábbi 115 millió eurós működési eredménnyel.
  • Harly18
    Nőtt a német autók népszerűsége
    Előretörtek a német autók az európai piacon: első alkalommal történt meg, hogy egyszerre hét német típus került be a tíz legnagyobb forgalmú modell közé - jelentette be a Verband der Automobilindustrie (VDA) gyártói szövetség.
    A VDA jelentése szerint a legnépszerűbb autó a VW Golf volt 442 780 eladott példánnyal. A második a Renault Clio, a harmadik pedig a Ford Focus lett. A Volkswagen három modellel képviselteti magát a legkeresettebb tíz között: a Golf mellett a Passat és a Polo is felkerült a listára, mégpedig a hatodik, illetve a tizedik helyen.
    Az Opel Astra a hatodik, a BMW 3-as széria pedig a kilencedik helyet szerezte meg. A német autógyárak az idén 45,5 százalékról 46 százalékra bővítették piaci részesedésüket Nyugat-Európában a VDA statisztikái szerint. Németországban a hazai márkák messze a legnépszerűbbek és a VW Golf, a VW Passat, valamint a BMW 3 vezetésével elfoglalják az első 23 helyet a ranglistán. A listán csak a 24-ik helyen jelenik meg egy import márka, mégpedig a Toyota.
  • Neuman
    kb 5000ft ha jól emlékszem, már régen volt!

2001 passathoz lakk fekete motorháztető nincs valakinek eladó, vagy ismerősének?
  • balvin
    Hello! Egy '89-es 2-es golfom van, a műszerfalba nincsen fordulatszámmérő gyárilag, csak az a nagy mutatós óra. Ezt lehet utólag beszerelni az óra helyére? Ha igen, akkor ez kb mennyibe kerül?
  • Harly18
    Cross Golf

• JYeti
    Hát, én az utóbbit nem állítanám, de np.
  • Harly18
    Én nem követem a Bmw és a Merci modelljeit és tökre nem foglalkozom ezekkel a kocsikkal. Az, hogy 3-as, 5-ös vagy 7-es azt tudom, de pontos tipusszámot mondani róluk nem tudnék. Szépek és jók, de ennyi számomra...
    Ha egy autókhoz nem értő ember elé állítasz egy Polo-t és Golfot, szinte biztos hogy tudná vagy eltalálná, hogy melyik-melyik, de a Bmw-k és Mercik esetében nem lennék ebben biztos....
  • GregSB
    Pff, aki nem tujda megkülönböztetni a 3-as, 5 ös és 7es BMW-t vagy C, E és S mercit az egy retardált :D Teljesen más az első-hátsó lámpadizájnjuk. (Kivéve a C-E merci esetét, de amíg a C-nél egybefolynak az E nél nem)

Mondjuk ez ugyanúgy igaz arra, aki nem látja a különbséget a Polo, Golf meg Passat között :D