3131
-
#766 A Golf IV-ig rendben mentek a dolgok még az én ízlésem szerint is, minden Golf egyre szebb lett. Az V-ösnél borult a dolog, de az eleje azért elfogadható volt a számomra.
A Passat mostmár nekem is bejön, bár az elején a régi jobban tetszett, de azóta megszoktam ezt.
A Polok közül csak a BlueMotion iránt érdeklődöm, de amit nem értek: miért nem a lupos automatával szerelik, ami 2000-es fordulatnál vált? (ha már a takarékosságra mennek rá) -
#765 Szerintem is lehetett volna kicsit jobb az V-ös, de az eladások azt igazolják, hogy így is a legkeresettebb autó Európában, úgyhogy sokaknak megfelel. Egy ilyen szériánál nagyon nehéz eldönteni, hogy egy merész, új formavilágot álmodjanak-e meg neki, vagy a jól bevált és megszokott formát finomítgassák és alakítsák. Nekem összességében bejön az V-ös, a mai divatot követi, mondjuk a VI-osra borzasztóan kíváncsi vagyok, de több mint valószínű, hogy az új márkaarculatot tükrözi majd, ami szerintem egyes modelleknek jól áll (Touran, Passat), viszont pl.: a Polo szerintem eléggé "furcsán" néz ki azokkal a hatalmas lámpákkal. Sokak szerint a Golf Plus jobban néz ki, mint a Golf, kinekm mi.. :)
A hatalmas konkurencia miatt kell iylen hamar kihozni, mert az ok ,hogy most Európában ez a legkeresettebb, de ez nem tart örökké. A régi idők voltak jók, amikor még 10-15 évig is gyártottak egyes típusokat, aminek talán egyik pozitívuma, hogy kiforrottak voltak a mai autókkal szemben....
Szóval bízzunk abban, hogy ez a muki (Martin Winternkorn) nem tesz tönkre mindent... -
#764 Seat Leonos/A3-as, de baromi jól néz ki. Kár, hogy nem igazi, akárcsak az Iroc. -
#763 A Golf átdolgozása engem is érdekelne, a Golf V-ös szerintem elég rosszul sikerült, teljesen megszakította a hagyományokat. Elsősorban a hátulja nem tetszett, aztán a GTI egy kicsit kiengesztelt.
A Golf Plus meg már teljesen összecsapott dolog volt szerintem, jobban tetszett nekem a régi, hagyományos koncepció, miszerint 5-6 évente jelenik meg új Golf. -
#762 Ez csak photoshop, ha minden igaz....
-
DJ BP #761 a képen láthatót kell áttervezni? ezek hülyék, ez rohadt jól néz ki -
#760 Én így látatlanban is kezdem utálni ezt a Martin Winternkorn-t. -
JYeti #759 Lett volna végre egy normális kinézetű golf... -
#758 Késhet az új Golf bemutatója, miután a Volkswagen konszern vezetője, Martin Winternkorn, a sikermodell 2008-ra tervezett következő változatát áttervezteti. Az új főtervezőnek, Walter de Silvának meg kell változtatnia a dizájnt.
A Volkswagen márka korábbi első embere, Wolfgang Bernhard kezdeményezte a Golf áttervezését, miután a konszern vezetője, Martin Winternkorn túlságosan "modernnek" ítélte meg a jármű formavilágát. Állítólag elsősorban az orr-rész túlságosan nagy légbevezető nyílásait kell finomabbra venni, nehogy a törzsvevőket elriasszák.
Eredetileg 2008 első negyedévének végén mutatták volna be a Volkswagen legjobban fogyó modelljét. Egy magas rangú VW-dolgozó az Automobilwoche című német lapnak elárulta, hogy a kasztni átalakítása körülbelül egy hónapos késést okozhat. Ám ha ennél nagyobb a csúszás, mondjuk 2008 második vagy harmadik negyedébe kell elmozdítani a bemutatót, az akár 90 ezer darabos veszteséget is okozhat a Volkswagen számára.
Ide kapcsolódó hír, hogy a VW vezetői lemondták a Passatra épülő Coupé prototípusának idén februárra tervezett bemutatóját is. Ennek megfelelően március elején, a Genfi Autószalonon sem lesz látható a "CC" névre keresztelt koncepcióautó, mert ez szintén nem tetszett Winternkornak.
A CC formaterve a de'Silva által leváltott korábbi első számú tervező, Murat Günak tolla alól került ki. Ugyanígy járt Bernhard és Günak első számú kedvence, a Golf-coupé, a Scirocco is, amit Winternkorn szintén átrajzoltat de' Silvával.
-
-
#756 A mai autókból ki van spórolva minden anyag, az egész műanyagból van és technikailag is elég bonyolultak. Egy régi autóban, pl.: Bogárban még volt anyag rendesen, nagyon egyszerű tecnikával készültek, ami lehetővé tette, hogy otthon bárki szerelgesse. De egy mai autónak senki nem tud otthon nekiállni, sőt ha évek múlva tönkremegy az elektronikája vagy a motorja, akkor senki nem fog rákölteni egy valag pénzt mert nem érné meg..... -
DJ BP #755 ezt miből gondoljátok? egy 15 éves autó is simán jó annyira, mint 90-ben egy 15 éves szvsz -
#754 Sajnos a legtöbb mai autó így fogja végezni :( -
#753 Van egy olyan érzésem, hogy 30 év múlva, a beetle-kből már gemkapocs lesz míg a régi bogarak még mindíg vígan szaladgálnak. -
#752 Azért nem minden kivitelben nőies a beetle szerintem. Lehet, hogy egy-két színben igen, de pl feketén egy jó felnivel nem hiszem, hogy annyira nőies lenne...Mondjuk sok képen nőiesnek hirdetik, ahogy tele van virágokkal meg hasonló baromságokkal, mint itt:
de tud ilyen is lenni:
A bogár régebben is, meg most is szerintem nem családi autónak készült, hanem egy sportos kupénak. Ez viccesen hangzik, hogy egy bogárhátút le kupézom, de a formája miatt régen olcsó porschénak tekintették. Talán durván hangzik, de akár a Beetle-t Porsche embléma alatt is el tudnám képzelni a formája miatt. Persze csak akkor, ha korábban nem létezett volna bogár, mert szerintem a beetle nagyon jól visszaadja a régi bogár formavilágát.... -
#751 A régi bogár stílusos (mondjuk nem egy 356-os stílusát jelenti ez, de azért...), ez a beetle viszont inkább nőies szvsz.
Mint a mostani Micra, azt is bírom, meg jónak tartom, ráadásul az még ár/értékben is király, mégse vennék. -
#750 Mondjuk ha azt vesszük figyelembe, hogy a vadi új beetle 4 millió valamennyi, akkor nem is tűnik olyan jó vételnek ez 3 millióért :( Mondjuk aki ilyen autót vesz, ott jó vételről nem nagyon lehet beszélni, mert súlyos pénzeket fizet a formáért... :) -
#749 Én sem értem. Viszont itthon használtan lehet szép állapotúakat venni "jó" áron. Kíváncsiságból mindig megnézem a használtautón, hogy éppen mik vannak és 2 millió körül lehet szép állapotúakat venni. Igaz, hogy ezek 1999-2001 körüliek, de... :)
Ez 2001-es, igaz a drágábbak közül, de nagyon bejön... 2.890.000 Ft
-
#748 Szerintem egyértelmű, hogy a 79-es Cabriót választanám. Sokkal több értéket képvisel számomra, mint a Beetle. Majd ha a Beetle is elér a veteránkorba, akkor majd egy olyat is elfogadnék szívesen, csak valaki majd ajánlja fel nekem :) -
DJ BP #747 egyébként te melyiket választanád? :) persze a pénztől most tekintsünk el :), tehát ha mondjuk nem adhatnád el (úgyse tennéd tudom), melyiket választanád? :) -
DJ BP #746 USA-ban pl. jó áron adják, de itt nálunk nem értem miért kellett ilyen sokért adni -
#745 Szerintem is elég lenne a Golf V alapjaira építeni, mint korábban a 4-es Golfnál volt, meg arra törekedni, hogy a kis belteret minél jobban kihasználják. Mert az ok, hogy a motor miatt ekkora a műszerfal, de biztos előbbre tudnák valamivel hozni, s akkor minden elölrébb kerülhetne, így nőne a hátsó lábtér, fejtér és csomagtér is. Ha ehhez még egy picit olcsóbb ár társulna, akár úgy, hogy a szegényebb országokban egy kényelmi extráktól mentes, de biztonságilag jól felszerelt autót árulnának olcsóbban. Bár ezt a VW soha nem tenné meg...Az is egyértelmű, hogy ez nem családi autó, így csak a gazdagok és a jómóduak vesznek ilyet második autónak. Formailag szerintem ma is megállná a helyét, de ma már nem elég műszakilag fejlődni, kell a látvány is. És sajnos annak ellenére, hogy a Beetle egy jó összerakott autó, sajnos nem fogy már úgy, mint egykoron.... :( Az elhanyagoltság az meg sajnos a tulajokon függ. Akik nem képesek lemosni például és már centikben mérhető kosz van rajta, az már gáz, szerintem egy tragacs esetében is.
De ha belegondolsz, akkor ez a kocsi 10 éves. Ha ránézek egyszerűen nem tudom elhinni, szerintem annyira nem látszik a kor rajta. Még ma is el tudok csodálkozni, ha egy ilyet látok :) Mondjuk ez talán a VW mániákusságom miatt lehet :P
-
JYeti #744 Elég királyul néz ki az új Beetle, sztem elég faszán eltalálták a formáját, nem is tudom, hogy gondolják a modellváltást (szvsz elég lenne technikát, belsőt teljesen megújítani, a külsőn meg csak aprókat változtatni).
Bár nem tudm a kidolgozásban van e probléma, de néha látok elég csúnya/elhanyagolt Beetle - ket, valahogy látszik rajtuk, hogy mintha 20 éves kocsik lennének (nem árad belőlük az a fiatalság/időtlenség, amit a képeken sugároznak) -
#743 1979
2006
-
#742 Lehet nyugodtan :) Nálam bogarasabbat nem nagyon ismerek. Egy ilyen szépségért még az egyik karomat is odaadnám :D -
DJ BP #741 rád sértés nélkül lehet mondani, hogy bogaras vagy :DD -
#740 Néhány szépség Japánból.....
-
#739 Ez az auto nem lehet Scirocco, mert a Scirocco-k szépek. -
#738 A minőségben nem hiszem, hogy szégyenkeznie kellene, de fejlődni akármilyen szintről lehet. Ár tekintetében nem hinném, hogy pozitív változások lennének. Meg ez sem tesz jót szerintem, hogy ilyen gyakran váltogatják a vezetőket. Néhány év alatt, már ő a 3-adik, és persze mindenki máshogy képzeli el a jövőjét a VW-nek. Annyira próbálnak költségeket csökkenteni, pedig egyáltalán nem rossz a VW helyzete....de majd meglátjuk. Kíváncsi leszek a merészségre és az újabb formatervekre, de ennek ellenére sem fog sokat változni, hisz a VW épp ettől VW, mert egyszerű vonalvezetésű és ezt szokták meg az emberek.....Leginkább a Beetle 2-re vagyok kíváncsi. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet majd.... -
JYeti #737 Hát jah, ideje lenne a VWnek felzárkózni a japán márkákhoz minőségben és árban.. -
#736 Új tervek a Volkswagennél
A konszern új vezetősége a termékpaletta gyors átalakításával szeretné jobb pozícióba hozni a VW márkát.
A tervekből eddig annyi derült ki, hogy a legfontosabb modelleket, így a Golf sorozatot és a Passatot nagyon alapos modellfrissítéssel próbálják meg még kelendőbbé tenni, sőt, a nemrég Iroc néven, tanulmányautóként bemutatott Sciroccót is átalakítják még a bemutatása előtt. A Walter da Silva vezetésével készülő formai változtatásokkal állítólag a jelenleginél sokkal izgalmasabb autókat próbálnak faragni a VW három kulcstípusából. Emellett a korábbi vezetés néhány döntését is visszavonják. Így például nem kerül ki a kínálatból a VW V10-es dízelmotorja, pedig korábban már döntöttek a gyártás leállításáról. Az új vezetők szerint ugyanis a világ egykori legerősebb személyautó-dízelmotorja a Touareg terepjáró presztízsének egyik fő forrása, így érdemes költeni a továbbfejlesztésére.
Mindez persze csak a fejlesztési tervek egy töredéke. A VW új vezetői a következő hónapok során várhatóan további változtatásokat jelentenek be, amelyek alapjaiban érinthetik a cégcsoport fejlődését.
-
#735 Végülis....Családban marad :) -
#734 Ez úgy nézz ki oldalról mint egy Skoda Fabia!!! :D -
#733 Jettából nem is lesz :) Ott csak kavartak, hogy a Jettából vagy Golfból csinálják-e meg, mintha nem lenne oly mindegy :P -
DJ BP #732 minek csinálnának jettából puttonyost ennyi erővel :)
Mellesleg családi kombi, ára miatt nem lesz cégautó, így a Gof plus is közelebb áll, az is családiasabb :) -
#731 Hasonlít, de ez csak álcázás....Miért csinálnák meg a Golf Plust kicsiben?! A műanyag csíkok bénán vannak rátéve, a lámpa felett lévő sötétebb rész egy plusz rárakott valami. Lehet a hűtőmaszk más lesz, mint a mostanin, de biztos nem lesz olyan, mint a Plus. Nem akarok akadékoskodni különben :) -
DJ BP #730 sztem egyértelmű a hasonlóság, kicsit nagyobb a lámpa, a motorház domborítása viszont olyan a kémfotón
bár kicsit más az igaz, golf és golf plus között. Legalább a VW picit módosít, nem azt csinálja mint a Seat
-
#729 Biztos olyan lesz, mint a Golf. Azért tűnik másnak, mert kicsit elmaszkírozták, de a lámpa feletti sötét részt leszámítva egy az egyben Golf lámpája van. A lökhárítókon lévő fekete csíkok is kamuból vannak rajta. Ugyanez látszik a hátsó ajtó melletti kis üvegnél is, mert íves lesz a formája, nem pedig háromszögben végződik. Lehet értelmetlenül fogalmaztam, sőt.... :) -
DJ BP #728 ez azért jobb mint az előző ps képek :)
egyébként arányai tiszta octavia, a hátsó túlnyúlás, ha valóban olyan nagy lesz, kérdés mennyivel adják drágábban majd, mert octavia sem olcsó (szó se róla talán még megéri az octavia)
egyébként nem is jetta, ennek Golf plus orra van, nem a jetta krómozottja -
#727 Kémfotón a VW Golf kombi
Senki nem számított rá, hogy még elkészülhet a Variant, mivel úgy tűnt, a kompakt kombi helyét a Golf Plus és a Touran modellek veszik át a kínálatban. Egy ideig valószínűleg a Volkswagennél is így gondolták, de az Opel Astra és a Ford Focus kombi változatai töretlenül keresettek a piacon, és úgy néz ki, akinek kombi kell, az nemigen vesz egyterűt, így végül mégis megkezdték a Golf Variant fejlesztését. A kémfotók tanúsága szerint a Jetta alapjaira épülő típusváltozat nem különösebben szép vagy érdekes, de nem is tűnik fel rajta az utólagos toldozgatás. Sajnos a részletekről egyelőre meglehetősen keveset tudunk, bár úgy hallottuk, a VW széles határok közt variálható ülésrendszerrel próbálja vetélytársai fölé emelni a típust. A Golf Variant bemutatójára állítólag már az őszi Frankfurti Autószalonon sor kerülhet. (totalcar.hu)