3131
-
#806 Ez a 3 év nagyon cseles, mert 3 évig márkaszervizbe kell vinni, ahol minden a legdrágább :) Jól ki van ez találva... -
DJ BP #805 nem véletlen, hogy japánokra, meg egyéb sárgákra :) -
#804 A Nissanokra is 5 évet szoktak adni, azért mondom, hogy sokat nem oszt, nem szoroz ez a dolog. -
DJ BP #803 Kia Ceed 5+2 év :DD, és megbízhatósági listán már a japánok nyakán vannak :) -
DJ BP #802 de mennyit adnak el te :), sokszorosát... -
#801 3 év alatt meg kifizeted a gatyádat is a márkaszervizre.
Nekem azok a lehetőségek tetszenek, ahol 3 év ingyenes karbantartást adnak. Pl. az Alfa 159-nél volt ilyen tavaly. -
#800 3 év garancia a Volkswagenekre
Február 5-ével három évre emelkedett a Volkswagenekre adott általános garancia hazánkban. Az emelésért nem számít fel külön díjat a Porsche Hungária, a garancia megmaradásának egyetlen feltétele, hogy az első három évben magyarországi márkaszervizben végezzék az autó átvizsgálását. A 3 éves általános garancia mögött, a márka magyarországi importőrének, saját Garamciamax nevű terméke áll, amit külön az általa importált Volkswagen modellekre fejlesztett ki, ezért ez kizárólagosan csak a magyarországi Volkswagen márkakereskedőktől vásárolt autók esetében érvényes. A gyári garanciához hasonlóan, - a kopó alkatrészek kivételével - az autó minden alkatrészére kiterjed 150 ezer kilométeres futásteljesítményig. -
#799 Reméljük a legjobbakat :) -
#798 Ettől a paliból leginkább egy, a Minivel rivalizáló Beetle 2-t nézek ki. -
#797 Persze ez majd évek múlva derül ki, de a mostani lépései nem túl logikusak. Évek óta a VW állandóan spórolni akar valahonnan, annak ellenére, hogy alapvetően nem szorul rá, mivel gazdaságos autógyártó. Remélem azért lesz Beetle 2, de ha azt a projektet is leállítja, akkor tűntetni fogok :) -
#796 Én nem vagyok biztos benne, hogy olyan hülye az az új vezető.
Az alábbi hírekből valóban ez tunik ki, de én azt mondom, hogy majd meglátjuk 2-3 év múlva. -
#795 Gondolom én, hogy egy "népautó"-ban kevesebb a pénz. Egy Polo-n biztos nem keresnek annyit, mint egy Touaregen.... -
DJ BP #794 de így az egész VW csoportból presztízst akarnak csinálni... miközben a nagy pénz a népautókban van inkább -
#793 Az a legnagyobb baj, hogy a VW-nél a vezetők csak jönnek-mennek, mint egy átjáróházban. Néhány évig vannak főnöki székben, aztán bizonyos okoknál fogva mindig mást neveznek ki. Ezek különböző szemléletek is abból adódnak, hogy a VW csoport más márkáitól jönnek. Lehet ez a fazon az Audi-nál volt eddig, s most azt hiszi, hogy ugyanaz a dolga a VW-nél... -
DJ BP #792 ők tudják, aztán nehogy úgy járjanak mint az amcsi Ford... Csak ők modellfejlesztés elhanyagolása miatt vannak gondban, itt nehogy fordítva legyen, hogy a sok fejlesztés ne térüljön meg... Bár Phaeton-A8 sztem 60-70%-uk ugyanabból áll :) -
#791 Te is beléphetnél az anti-Martin Winterkorn csoportba :) Ez az ember komolyan annyira logikátlan lépéseket tesz, hogy hihetetlen.... :( -
DJ BP #790 nem értem, folyamatosan házon belül konkurálnak... R8-Gallardo + Porsche is végülis... Phaeton-A8... Most meg presztízsre tör a VW, mikor ott az Audi... Biztos olyan hasznos ez? -
#789 Csakazért is lesz új VW Phaeton
De csak 2011-től
Az igencsak mérsékelt sikerek ellenére sem szűnik meg a Volkswagen Phaeton, az új generációt 2011-re ígéri a gyár. A limuzin az egyik fő lépés lesz a hőn áhított presztízsgyártói cím felé.
Tegnap írtunk róla, hogy a Volkswagen prémiumgyártói álmokat dédelget, és máris hírek érkeztek az ehhez vezető út egyik fontos állomásáról, a Phaetonról. Habár az autó megjelenésétől kezdve soha nem ért el túl nagy sikereket, hiszen a luxuskategóriában a Volkswagen nem éppen a jól csengő márkanevek egyike, a gyár vezetése ennek ellenére kitart mellette. Az új vezérigazgató, Martin Winterkorn az eddig szóban forgó 2009-es dátum helyett 2011-re ígéri a limuzin második generációját, de a megvalósítást mindenképpen komolyan gondolja, mivel szerinte a VW-nek szüksége van egy olyan modellre, ami a gyár műszaki fejlettségét szimbolizálja. Egyelőre nem tudni, hogy milyen fogadtatásra talál majd az új Phaeton, hiszen a jelenleginek nem túl rózsás a helyzete. A gyenge szereplés után az Egyesült Államok piacáról tavaly ki is vonták, de a világ más részein sem produkál olyan eredményeket, mint azt várnák tőle.
A fő bázist továbbra is Németország jelenti, de a tavaly eladott 2371 darab 26 %-os visszaesést jelent 2005-höz képest. Annak tükrében persze, hogy a kategória nagyágyúi, a 7-es BMW, a Mercedes S-osztály, az Audi A8 vagy éppen a Lexus LS mind frissebbek a Phaetonnál, és presztízs terén is jobban állnak, még ez az adat is dicséretes. Világszinten egyébként 4500 példány fogyott a VW luxusautójából, és érdekes, hogy a második legnagyobb felvevőpiac Dél-Korea. -
Monoton #788 de ha szélesebb kell megoldhato csak értelmetlen -
Monoton #787 mert ilyenre csináltam -
#786 De miért nem szélesebb? -
Monoton #785
??????? -
#784 Prémiumgyártó akar lenni a Volkswagen
Inkább a Mercedes-szel küzdenének
Ismét megpróbálja levetkőzni népautó gyártói besorolását a Volkswagen, és a tömegmodellektől inkább a prémiumautók felé mozdulni. Hasonló tervek korábban is voltak, meglátjuk ez sikeresebb lesz-e.
Az eddigi tervek szerint a következő pár évben 10 új modellt mutatott volna be a Volkswagen, de a csoport új vezérigazgatója, Martin Winterkorn máshogy áll a kérdéshez. Az ő elképzelései szerint ugyanis a készülő Sciroccoval, az új Passattal és a szintén fejlesztés alatt álló SUV-val, a Tiguanal nem lehet elég hasznot szerezni, ezért inkább a prémium-kategória felé kellene elmozdulnia a gyárnak. A vezérigazgató már fel is kérte a főtervezőt, Walter de' Silva-t, hogy rajzolja át a következő generációs Golf és a Scirocco formatervét, valamint elhalasztotta a Passat-alapú négyajtós kupé Genfi premierjét, de ha a fejlesztések nem lettek volna ennyire előrehaladott állapotban, akkor ezek közül egyet-kettőt akár le is állított volna. Új modellekből persze a most induló korszak után sem lesz hiány, de azok már inkább a Mercedesnek, semmint az ázsiai tömeggyártóknak állítanának konkurenciát.
A vezetőség tart attól, hogy a darabszám folyamatos növelése és a költségek csökkentése lerontja a Volkswagen átlagosnál nagyobb jövedelmezőségét. Piaci elemzők viszont pont amiatt aggódnak, hogy a túl sok változtatás és a modellek elhalasztása rontja a gyár piaci pozícióit, és emiatt a 2008-ra tervezett 5,1 milliárd eurós nyereség is irreális. A lépés azért is furcsa, mert a beharangozott típusok kifejezetten jó visszajelzéseket kaptak, ezért csak remélni tudjuk, hogy a Volkswagen nem változtat túl sokat a már fejlesztés alatt álló modelljein.
Egy újabb barom döntés Martin Winterkorn-tól. Szerintem valaki a VW tönkretételére nevezte ki. Profitot akar növelni, erre leállít és megváltoztat olyan projekteket, amikbe már sok pénz lett ölve. Prémium márka?! Ez egy tökfej. Ott volt a Phaeton. Prémium autó. Mennyire lett sikeres? Nem nagyon....A VW elindult szerintem egy jó úton, erre jött az a s*ggfej. Kíváncsi leszek, hogy miket alakít..... -
#783 VW Touareg 2007
-
#782 VW SpaceFox Crossover
-
#781 VW Caddy XXL
-
#780 Nekem marad az Alfám, arról azért nem mondanék le :-)
Ezt anyukámnak vesszük. -
#779 Jól érted :-)
Hát elvileg a regadó 300 000 Ft körül van, de még pontos számításokat nem végeztem, erre van még 2-3 hetem.
3L-es természetesen. A hasznaltauto.hu-n is vannak 1,5 milla körül Lupok, csak elég régiek. Németországban ennyiért újabbak is vannak kevesebb km-rel. -
DJ BP #778 Elég az a pici autó? :) -
#777 Értem, és ez 3L-es? Bár nem tudom, hogy ilyen olcsón hozzá lehet-e jutni. Nem lesz sok rá a regadó? Mert ha jól értem Németországból hozza be....nem tudom jól értem-e :) -
#776 Most találtunk egy autószerelőt, aki Lupok behozatalával is foglalkozik Németországból.
Bár az eredeti igényeknek megfelelő 2004-es Lupo nála sincs, ezért inkább egy olcsóbbat veszünk 1,5 millió körül, így legalább olcsóbban kijövünk. -
#775 Lehet benne valami, hogy a magasabb kategóriában könnyebben kifizetik a plusz költségét, amibe ez a technika kerül, mondjuk akkor is gáz, hogy eddig sokat foglalkoztak a Jetta-val, mostmeg csak úgy leállítják. Remélem bejön nekik, bár nem tudom, hogy akik ilyen terepjárót vesznek, azoknak ez a technológia annyira szinpatikus lenne, hisz ezek a kocsik nem épp természetbarátok, mint mondjuk egy kisautó........
És hol találtál rá a Lupo-ra? -
#774 Ha igaza van az új vezetőségnek, akkor helyes, hogy megkímélték a céget a veszteségektől. -
#773 Volkswagen Eos törésteszt: egy csillag mínusz
Nem sikerült a maximumot nyújtania a Volkswagen Eosnak az EuroNCAP törésteszten, mivel az elérhető 5-ből csak 4 csillagot érdemelt ki. A legnagyobb félnivalója érdekes módon a sofőrnek van.
Viszonylag jól teljesített a Volkswagen Eos, kupé-kabrió létére a négy csillag nem rossz eredmény, habár tény, hogy a Reanult Megane CC ötöt is el tudott érni. Az egy csillagos levonásban a frontális ütközés során elért eredmény a ludas, és ezen belül is a sofőr környezetének nem megfelelő kialakítása. Amíg a "jobbegyben" utazó személy tökéletes biztonságban érezheti magát, addig a vezető térdére és combjára a műszerfal jelent veszélyt. Oldalütközések terén már sokkal jobban szerepelt az Eos, mindössze két pontnyi levonást kapott azért, mert az oszlop becsapódása után kinyílt az ajtó. A bizottság szóvá tette még, hogy a tető első eleme szintén elvált a szélvédőkerettől, de ez nem számít bele az eredménybe, mivel még nem része a vizsgálatnak. Ennek ellenére a Volkswagen megígérte, hogy kijavítja a hibát.
Gyermekvédelem terén 100 %-ot nyújtott az autó, sem frontális-, sem oldalütközés esetén nem sérült meg a bábu. Dícséretes, hogy az első utas légzsákja kikapcsolható, hogy gyerekülést helyezünk abba a pozícióba, de az erre és az ISOFIX-pontokra figyelmeztető jelzések nem elég figyelemfelkeltőek.A gyalogosokkal csak mérsékelten elnéző az Eos, a lökhárító nem veszélyezteti nagyon őket, de motorháztető - annak is az első része - annál inkább.
-
#772 Irányt változtat a Volkswagen
Golf helyett Touareg hibrid
Eddig úgy volt, hogy jövőre bemutatják a Golf padlólemezre épülő Volkswagenek hibrid változatát. A cég új vezetése szerint azonban ez nem lenne kifizetődő, így most inkább a Touaregből fejlesztenek benzin-villanymotor hajtású változatot.
Kissé eltér eredeti tervétől a Volkswagen, mármint ami a hibrid modelleket illeti. Eredetileg jövőre mutatták volna be az első benzin-villanymotor hajtásláncot, amely a Golfhoz, a Jettához és a Touranhoz lenne rendelhető. A márka új vezetősége azonban elállt ettől a tervtől azon prózai okra hivatkozva, miszerint ezek a modellek túl sokba kerülnének, ezért vagy senki nem venné meg őket, vagy pedig nekik lenne veszteséges gyártaniuk. Martin Winterkornék számításai szerint autónként legalább kétezer eurós plusz lenne a hibrid hajtás a hasonló teljesítményű, csak benzineshez képest, ami a kompakt osztályban nem lenne kifizetődő.
Ezen logika alapján az új cégvezetés úgy gondolja, hogy jelenleg a nagyobb modellekben lehet létjogosultsága a hibrid technológiának. Ennek szellemében a Volkswagen első hibridje a Touareg lesz, amely hatványozottan költséghatékony kíván lenni. Először is kellően drága ahhoz, hogy a különleges hajtáslánc plusz költsége ne okozzon gondot sem a cégnek, sem pedig a vásárlónak, másodsorban a modell legfőbb piaca az Egyesült Államok, ahol egyre jobban előtérbe kerülnek a kisebb károsanyag-kibocsátású autók, harmadsorban pedig - mint az közismert - a VW SUV-ja a Porsche Cayenne-nel közös alapokon nyugszik, amelyből pedig már egy ideje dolgoznak a benzin-villanymotoros hajtású kivitelen.
A Cayenne és a Touareg következő generációja egyébként szintén azonos alapokra épül majd, ezek bemutatására azonban 2010-ig várni kell.(a5.hu)
-
#771 Szerintem is a 2.-ig volt felfele. -
-
#769 Szerintem ez a legjobb Golf...
-
#768 Nekem még mindig az 1-es Golf tetszik a legjobban.
-
#767 Lassan egyébként megvalósulni látszik a Lupo-vásárlás, reményeim szerint márciusra meglesz.