3131
  • Harly18
    Hiába erölködnek, úgysem fognak még hasonló sikereket sem elérni, mint anno a Bogár...
  • Lteebee
    1,8-ért egy full fapad autó.
    De vagizhatsz, hogy VW-ed van!
  • Harly18
    Újraéleszti a Volkswagen a régi Bogár koncepcióját

Takarékos farmotoros

Az eredeti Bogár koncepcióját továbbvivő, tehát olcsó, farmotoros és takarékos népautót gyártana a Volkswagen. A régi Bogár szelleme nem egy drága, retro stílusú divatcikkben élne tehát tovább, hanem egy valódi világautóban.
    A Volkswagen újra feltámasztaná a Bogarat, de most egészen más koncepció szerint, mint a csak Amerikában sikeres New Beetle esetében. Az újdonság drága, de tömegautós műszaki megoldásokkal rendelkező divatos retroautó helyett, egy farmotoros, ultratakarékos népautó lehet - akárcsak szellemi elődje, a régi Bogár. Az Automobile magazin információi szerint az olcsó négyüléses, farmotoros koncepció még Ferdinand Piech ex-VW-vezér ötlete volt, aki nem mellesleg az eredeti Bogár tervezőjének, Ferdinand Porschének az unokája.
    A leendő motorokról annyit lehet tudni, hogy terveznek egy háromhengeres TSI (turbós + kompresszoros) erőforrást és egy ultratakarékos öngyulladóst, mely annak az egyhengeres turbódízelnek lenne a továbbfejlesztett változata, mely a Volkswagen "1 literes" kísérleti autóját is hajtotta. Az információk három különböző tengelytávról és két karosszériaváltozatról szólnak, így lesz egy ferdehátú és egy szedán is a konzervatívabb piacokra; ez utóbbi a Fiat Albea, Renault Thalia és társaik konkurense lehet. Az autó árát az 1,8-2,5 millió forintos sávba lövik majd be, így ugyanannyiba fog kerülni, mint az új Ford Ka, vagy a Fiat 500-as. Ami a felszereltséget illeti, egyedül a biztonsági szerelvényeken nem fognak spórolni, egyébként az alapkivitelekben még a szervokormány sem lesz széria, igaz, a kocsi kis súlya és vékony kerekei miatt állítólag nem is igen lesz rá szükség.
    A kocsi nevéről egyelőre semmi biztosat nem tudni, de a korábbi források a Lupa nevet említik; megjelenésének dátumát pedig egyelőre szintén homály fedi.
  • Szabi1991
  • Harly18
    Spy Photos of New VW Golf – Polo & Tiguan...

• cenobite
    Sok sikert és kitartást a felújításhoz!!!
    Sajnos nagyon rossz tud lenni, hogy ha előzőleg összegányolják. Az enyémből is kerültek elő fura dolgok, mikor tavaly a futóművet újították. Hungarocell tömítés, stb... :) Így utólag vicces, akkor nem volt az. :D

Ha már találkozó:

Mindenkit szeretettel várunk!!!
  • Harly18
    74-esre saccoltam volna én is :)
  • Bogdogege
    '74-es évjárat 1300-as Szegeden vettem 1 s*ggfejtől. Összeheggesztették az alvázat a kasztnival teletömték sziloplaszttal és purhabbal.Faterral csináljuk kb 1 éve.
  • Harly18
    És mit lehet róla tudni? Hogy került hozzád? Miylen tipusú pontosan?
  • Bogdogege

• Bogdogege
    Én is most újítom fel az enyémet. Majd találkozunk 1 bogártalálkozón.

• Taranov
    Megpróbálok holnap utánakérdezni egy márkaszervizben.
  • Harly18
    Bevallom fogalmam sincs. És azt sem tudom, hogy hol lehetne utána nézni :(
  • Taranov
    Van sok, amelyikben gyárilag nincs. A kérdés, hogy az opciós listán szerepelt-e.
  • Harly18
    Szerintem volt klíma benne. Majd 4 millióért csak raktak bele, nem? :)
  • Taranov
    Igaz lehet, hogy a Lupo 3L-be nem létezik gyári klíma? (utólag sem beszerelhető)
  • Harly18
    Végleges Tiguan...
    Ugyan mág álcázzák, de már egyértelműen látszik a végleges forma és a jellemző Passatos hátsó lámpa...

• Harly18
    Igen, a bogarazás anyagilag nem kifizetődő, de kit érdekel, ha ilyen járgánya lehet az embernek...:)
  • cenobite
    Hát ez nem eladásra lett készítve. Nem adnám el, nagyon szeretem. Meg aztán ebből nyereségesen kijönni teljességgel lehetetlen. :)
  • Harly18
    Igen, ezeket nem érdemes foltozgatni. És nem beképzeltség, tényleg lehetsz rá büszke. Remélem egyszer majd én is fel tudom támasztani a miénket, de mire oda jutok, hogy önálló keresetem lesz sulik után, az még minimum 4-5 év, addig várnia kell sajnos :(
    Ami méginkább dicséretes, hogy nem úgy gondolkoztál, hogy jajj nem újítok fel egy ilyet, hanem egy öregebb bogarat. Sok bogaras nem fogna bele egy ilyen felújításba, mert szerintük nem hozza vissza az árát eladásnál. De ha eleve eladásra csináltatja az ember, akkor ott már gondok vannak...
  • cenobite
    Így nézett ki a búráknál:
  • cenobite
    A 4 sárvédő le lett cserélve vadonat újakra. A lámpabúráknál rohadt nagyon, felesleges lett volna elkezdeni gányolni. :)
    Amúgy olyan orbitálisan nagy hibák nem voltak rajta, inkább több kisebb, meg a fényezés is le volt harcolva kicsit. :)
    Teljes karosszéria lakatolás volt, no meg ugye a fényezés+alváz-üregvédelem.

Annak én is nagyon örülök és - mindenféle beképzeltség nélkül mondom - büszke vagyok rá, hogy végre elkészült olyanra az autóm, amilyenre én szeretném. Így még egy Bogár roboghat az utakon - remélhetőleg még több tíz évig. :)
  • Harly18
    Hát csodaszép lett....Ez is mutatja, hogy semmi sem reménytelen, mivel a karosszéria igen csak leharcolt volt, de baromi jó lett, s tudom nem szép, de kicsit irigyellek :) Csak a karosszériát csinálták rajta?
    A mi bogarunk is kb ilyen karosszériai állapotban van, annyi különbséggel, hogy nincsenek rajta lyukak. Csak az alja is olyan, ami felújítást igényel...Jó látni, hogy nem a bontóban végezte :)
  • cenobite
    Nos, következzen a képes beszámoló az átalakulásról. :) f

Az alap:

Az előkészületek, és a munka menete:

Végül a kész autó:

Néhány apróság még hátravan, mint pl. a fehér díszperem az abroncsra, a krómozott rendszámtáblák, új külső visszapillantó, de ezek már csak apróságok. Remélem jövő héten ezek is meg lesznek. :)
    Hát röviden ennyi.
  • cenobite
    Bizony!!! :) Ma pakoltuk még bele az ülést, meg úgy általában kipucoltuk belülről. Porszívózás, tisztítás, stb...
    Ha holnap szép idő lesz, csinálok róla képet és felteszem.
  • Harly18
    Gondolom, most vidáman furikázol vele, amennyit csak tudsz, (én is így tennék) de a képeket ne felejtsd el! :)
  • Harly18
    Worthersee - 2007 - 2

• Harly18
    Worthersee - 2007

• cenobite
    Kész!!! Holnap (péntek) hozom haza!!! Juppppppppííííííííí! :D
  • Harly18
    Már várom...nagyon :) Mindig jó egy újjászületést látni :)
  • cenobite
    Félve jelentem be, nem szeretném elkiabálni, de talán a héten elkészül Ogár teljes felújítása! Holnap megyek ki a mesterhez. Lehet hogy már csak a polírozás lesz hátra (akkor pénteken jön haza a kicsike), de ha full kész, akkor nyomatom a képeket a felújítás menetéről, a végeredményről!!!
  • Harly18
    New Volkswagen GT Sport Trim Package (UK)
  • Harly18
    Akkor talán egy jó kis Rat-Look lesz egyszer :)
  • Harly18
    Erre gondoltam, esküszöm, csak nem akartam ezt mondani, nehogy megbántsalak.... :P
  • Taranov
    Szóval sokféle autó festéke kenődött már a Golfra, ráadásul van egy rozsdás biciklitartó is a tetején, amit nem nagyon használunk.
  • Taranov
    A parkolás nem az erőssége :-) Hozzáteszem, az enyém sem.
  • Harly18
    Azért nehogy már a 4-es Golfja így néz ki lassan :)
  • Taranov
    Hát én választottam, 4-es :-)
  • Harly18
    Dicséretes, hogy anyudnak Golfja van :P
  • Taranov
    Jópofa, mondjuk anyám Golfja hasonló, és még nem is fizetett a designért felárat :)