3131
  • DJ BP
    amikor az év motorja lett, nem is tudom mikor, tehát csak tud valamit mégis csak...

Ez marhajó, neked válaszolni kéne, nem kérdezni. Az FSI több helyen írják, hogy nem megy jobban, kevesebbet sem eszik. A 2.0FSI több helyen le van hordva, nem is veszi szinte senki, mivel az FSI-k drágák is, annyi mint a TDI, csak a TDI a használható. Ki is veszik lassan. Tehát én mindig mondok érveket. Te csak visszakérdezel, hogy miért veszik. Hát én is ezt kérdem, mondj érvet. De biztos nem tudsz, azért jó, mert jó.
    Márkahűséget kérdezed, volt a családban céges Volvo V40, útáltuk, szűk volt, igénytelen, meg sok baja volt. A sors fura fintora, hogy pont egy Passat volt előtte, tehát ahoz képest. Cégnél mégis istenítették, hogy milyen jó, na ott aa Volvo név miatt élveztek el, hogy a faluban megnézik, merrt 10 millás autónak hiszik
  • Harly18
    Igen, nézőpont kérdése, azt jelenti, hogy tapasztalat nélkül nem utasítunk el valamit. De azért biztos te is tudnál felsorolni pár autót, amit az életben nem vennél, ha jó, ha nem...
  • Harly18
    Hát először is a Bogár egy hobbi autó, nem pakolom bele a családot és nem használom minden nap. És azért te is érzed, hogy ez más, mint a Sparkos dolog. De ha lenne családom, akkor a Bogár mellé mindenképpen vennék egy biztonságos autót és nem sajnálnám a pénzt, mert nem jó épp a biztonságon spórolni...
  • pszihopata
    Hogy mersz ezek után beüllni egy bogárba?Te felelőtlen ember!
  • pszihopata
    'Ez is nézőpont kérdése"-NÉZŐPONT -Ha van rá lehetőséged,próbálj ki más autókat is,és ne utasíts el mindent élből.Rá fogsz jönni,hogy a világ sokkal színesebb úgy ha fogékony vagy új dolgokra.Véleményed hogy mi a jó,mindíg lesz akkor is,de csak akkor tudod hogy mi a tuti,ha kipróbáltál mindent.Na igy más lehet a nézőpont,mert magasabbról többet látsz!
  • Harly18
    Persze, nem is ezzel van baj, csak akkor, mikor feltekeredsz egy fára és még a kocsit sem lehet megismerni, annyira rossz a biztonsága, meg mikor el akarod adni pár éves korában és a fele pénzt sem kapod érte. Ezeket is mérlegelni kell autóvásárláskor, s ilyenkor lehet érdemesebb drágább és biztonságosabb autóba beruházni.
    Sosem értettem azt, hogy egy család pl.: megvesz egy Sparkot (Matizt) 1 millió 800-ért mondjuk családi autónak, közben meg egy ennél rosszabb biztonságú kevés van, ahelyett, hogy vettek volna egy 4-es Golfot, aminek még ilyen idős korában is megfelelő a biztonsága, jobban is felszerelt és jobb minőség is. Számomra ez is értelmetlen dolog...
  • Harly18
    Persze, ez is nézőpont kérdése, mert lehet ha nekem is milliók lennének a bőröm alatt, lehet lenne 10 régi VW-m. Ez biztos sokaknak értelmetlen dolog. De hát sok értelmetlen dologra vágyik az ember, de az kifejezetten szerintem az, ha külön vesz valaki autót városi, meg iylen, meg olyan célokra külön autót. Nem tudom, ez megint egy vita téma, ami értelmetlen...Értékrendtől is függ. Én adnék egy ovál bogárért akár 800 ezret is, más meg nem adna érte 20 ezret sem. Ez is nézőpont kérdése...
  • cenobite
    Szülőknek Suzuki Wagon R+ van, és elég gyakran vezetem. Nekem nagyon bejött az autó, pedig nekem is voltak előítéleteim a szuzival. De mikor kipróbáltam, nagyon kellemeset csalódtam. Szerintem jó kis autó.

Bár nekem a Bogár mellé az álomató egy PT Cruiser. De ez még kicsit távolabb van. :) Addig lehet egy kettes GTI Golf-ot nézek...
  • pszihopata
    Látod hogy mi az értelmetlen az nézőpont kérdése.Ő azt mondja,azért vesz dupla pénzen a lányának mercit,mert az dupla annyit ér.Te azért veszel dupla annyiért vw-t,mert az szerinted kétszer annyit ér.Ki költ értelmetlen dolgokra?Csak a mercis?-tudom a választ!
  • Harly18
    Akinek van pénze, az megteheti....Rájuk jellemző, hogy annyi pénzük van, hogy szinte csak értelmetlen dolgokra költik...
  • pszihopata
    Sosem volt suzukim!Tudom hogy sokan utálják,ezért hoztam fel.Az emberek márkaimádata valahol a gyerekkorban kezdődik,mikor pl. 90-ben apukája lecsréli a skodát egy golf 1-re.-onnan németautós.Ha az renault 5 lett volna,most francia imádó lenne.Vagy egy haver kocsija stb.Nagyon ritkán változik ez meg,a legtöbb embernél egy életre kitart.
  • pszihopata
    Az A mercinek az az értelme,hogy a gazdag merci-fan tulajok az asszonynak/kislányuknak is tudjanak mercit venni.Természetesen hülyeség,de működik a marketing.
  • Harly18
    "Te a Suzukit és a VW-t."

Ezt elírtam...:

Te a Suzukit és én a VW-t.
  • Harly18
    Ennek semmi köze ahhoz, hogy szeretem a VW-ket. A véleményem az, hogy a Suzuki egyre jobb autókat csinál, de ez sokáig nem volt így. Régen, még a régi Swift, Wagor R meg Ignis idején itthon az emberek vitték, mint a cukrot. Olcsóbb is volt a konkurenciánál, az meg nem volt gond, hogy a biztonsága sehol sincs a többihez képest. Az emberek nem gondoltak bele, hogy pár 100-assal olcsóbban vesznek egy Suzukit és pár év múlva már semmit nem fog érni, ha el akarják adni. Nem véletlen, hogy a szegényebb régiókban volt az eladások élél, de a saját országában meg sehol sem.Az új Swift egy jó autó, eltekintve attól, hogy formailag össze van lopkodva. A sport változata kifejezetten tetszik...
    Nem akarok ezen összeveszni, mindenki mást szeret, ez van. Te a Suzukit és a VW-t. Két teljesen más kategória. Én a VW-t védem, te a Suzukit. Ez így van jól...
  • Harly18
    Az A Mercinek semmi értelme, ez igaz....

Az FSI motort nem tudom mire alapozva semmizted le, amikor az év motorja lett, nem is tudom mikor, tehát csak tud valamit mégis csak...

Az, hogy ki hülye és ki nem, azt nem fogjuk megfejteni sosem. Ha a marketing lenne, akkor a nagy felvásárló hullám után senki nem venne VW-t, mert rájöttek volna, hogy csak a marketing miatt adtak el annyit, különben egy nagy szar az egész autó, s utána a kutya sem venné meg. Jól értelmezem?

Szerinted, úgy igazán, miért veszik ennyire a VW-t? Mert annyira szar? Mért áll az eladások élén a Passat és mért ilyen sikeres a Golf? Ezt csak nem vonos kétségbe :)
  • pszihopata
    'Bevallom én sem szeretem a Suzukikat"-nem is lennél igazi elvakult vw-fan,ha legalább semlegesen közelítenél feléjük!Tipikus reakció,nem lepődtem meg.
  • DJ BP
    Nem tudom mióta olvasod ezt a VW-s topicot, de ha megfiygelted bármilyen VW-s hírt tettem be, ami új fejlesztésről vagy modellről szólt, az a csakély emberke aki reagált rá, szinte mindig negatív véleméynt mondott, nincs ez másképp pl.: az a5.hu oldalon lévő hozzászólásokkal sem.

Akkor most én is megkérdezhetném, ez a rengeteg ember mind hülye? :) Ugyanaz :)
  • DJ BP
    az a csakély emberke aki reagált rá, szinte mindig negatív véleméynt mondott,

Pl. a DSG az nagyon jó találmány, de ez a FSI egy nagy semmi, a TSI se lesz valami nagy dolog, jönnek ki a többiek is ilyen motorokkal. Meg a Cross modellek, nagy találmány :).
    VW ellenes nem vagyok, de a pénztárca meg az érték mást mond. Ugyanígy egy A Mercinek van értelme, úgy őszintén? :)
  • DJ BP
    Ennek is kell jelentenie valamit, nem? Nem azt, hogy az emberek hülyék...

A marketing meg az embléma nagy úr ám :)
  • Harly18
    Nem tudom mióta olvasod ezt a VW-s topicot, de ha megfiygelted bármilyen VW-s hírt tettem be, ami új fejlesztésről vagy modellről szólt, az a csakély emberke aki reagált rá, szinte mindig negatív véleméynt mondott, nincs ez másképp pl.: az a5.hu oldalon lévő hozzászólásokkal sem. Elhiszem, hogy a Suzukisokat is sokan nem kedvelik, de hidd el a VW-t is nagyon sokan rühellik....Bevallom én sem szeretem a Suzukikat, de nem megyek a Suzuki topicba és nem kezdek el fröcsögni, hogy az milyen szar.....Nem szerethet mindenki valamit, de van külöbség a szimpla nem szeretem és a fikázás között....Itt többnyire ez megy, legtöbbször alaptalanul és elfogultan...
  • pszihopata
    Hányad támadnának ha a suzukit szeretnéd?A vw-seket még tizedannyi elfogult véleménnyel sem támadják.A suzukisokat mindenki utálja,hugyozó kisfiú a matricán-biztos láttál ilyet!Neked hogy esne?Egy autót utál igazán mindenki,ami itt készül.Érdekes magyar vonás!
  • Harly18
    Biztos te is szeretsz valamit, ami iránt te is kicsit elfogult vagy. De sok olyan negatív véleményt írnak, amiket szerintem a nem elfogultak is meg tudnának cáfolni...
  • Harly18
    Arra értettem, hogy sok VW ellenes mindig azt válaszolja arra a tényre, hogy miért ilyen kelendőek a VW-k, hogy mert hülyék azok az emberek, mert képesek ennyit kifizetni értük, miközben nagy szar autók a VW-k...
  • pszihopata
    'Nem azt, hogy az emberek hülyék"-mért kik a hülyék?Mindenki más?
  • pszihopata
    Régóta olvasgatlak és igen elfogult vagy!-Én is hallottam hogy sokat fogyasztanak az 1.4 1.6-os vw motorok,szerintem azért mert kétszelepesek voltak,igen sokáig,talán még most is azok-ezt nem tudom.De ennek is meg van az előnye,nincs olyan morgós hangjuk mint a 4 szelepeseknek,és nyomatékosabbak is.
  • Harly18
    És nem véletlen az, hogy a VW modelljei a kategóriák élmezőnyében vannak eladást tekintve még úgy is, hogy drágábbak jóval, mint a konkurencia. Ennek is kell jelentenie valamit, nem? Nem azt, hogy az emberek hülyék...
  • Harly18
    Elfogult fan vagyok, jól látod. Lehet rosszul tudom és többet fogyasztanak, de biztosan van oka annak, hogy kínálatban vannak még ezek a motorok és sok országban az autók nagy részét ezekkel adják el. S gondolom nem csak azért veszik ezeket, mert olcsóbbak, mint az erősebb motorral szereltek, tehát biztos kell lennie valami pozitívunak....

Te meg túlságosan VW ellenes vagy. Nem hiszed el, hogy lehet egy autó jó, akkor is, ha benne van a VW keze a dologban...
  • DJ BP
    nagyon elfogult fan vagy ismerd be :))
    Énn pl. eeddig úgy voltam vele, VW konszernből sose vennék autót, de most a család új autójánál szóba jöött egy Seat Altea 1.9 TDI DSG, ebben a felálllásban per pillanat jó vétel volt. Így pl. egy Golf 1 millióval több minimum. Bocs, de ez röhej, ekkora autóért egy alap dízellel ennyit kérni....
  • DJ BP
    Meg ezek a motorok sokaknak sokkal jobb vételek, mert fogyasztásuk is jobb, lehet, hogy lomha kicsit az autó, de nem mindenki vagyánykodni akar csak...

De barátom épp ez a baj, hogy sokat esznek. 1.6 Passat úgy benyakal 10 litert mint a huzat.
    Új 1.2-es Fabia meg 9 litert városban... Egyszerűen elavult motorok. Szóval egyáltalán nem esznek keveset, megdől ez az elmélett is.
  • Harly18
    Mrs. Mims with her VW Bug...... :D
  • Taranov
    Igen, hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez 1.4-es Golf, de abból az Edition verzió, ami valamennyire azért fel van szerelve.
  • Harly18
    Értelek, de azt is el kell ismerni, hogy a legtöbb dolog, amit felsoroltál szokás kérdése és nem minden Golfban jön elő hibaként. Valakinek lehet, hogy az ülés teljesen megfelel vagy akinek a váltó nagyon bejön. Így az érveid többsége nem minden Golfra helytálló...
  • Taranov
    Említhetném az 1.4-es 75LE-s motort is hátrányként a Golf esetében, de nem teszem. Direkt ezt választottam anyukámnak, valóban kevesebbet fogyaszt, ő sosem szokott előzni, 170-nél gyorsabban sem szokott menni, és így tökéletesen megfelel neki ez a motor.
    A Golf hátrányai az Alfához képest:
    -Nehezen jár a váltó
    -Kevés a szervó rásegítés
    -Nem ergonómikus, és bőr (vagy műbőr?) bevonatú a kormány, hanem műanyag és túl vékony
    -Lassan jár az elektromos ablakemelő, gyakran kell cserélni a motort (30k/db)
    -A távirányítós központi zár is el szokott romlani, olyankor nem nyílik az ajtó, riaszt, ha kulccsal nyitod (az alfában egyrészt működik az elektromos, másrészt ha kulccsal nyitod, akkor sem riaszt)
    -Nehezen nyílik az ajtó, nyikorog, gagyi a kilincs (ráadásul műanyag a Golfban, fém az Alfában, de ez már részletkérdés)
    -Az első ülést nem lehet annyira hátratolni, hogy ki tudja az ember nyújtani a lábát (ez az Alfában működik)
    -Rossz a pedálrend, kényelmetlen hosszan fékezni (túl magasan van a fékpedál)

A motor hangját és a nyomatékot nem említem meg, mert akinek fontos, az ne 1.4-est vegyen.

A fentiektől függetlenül megbízható, komfortosnak mondható az autó, szóval nem akarjuk már eladni. A szervize sem drága.

Viszont összesen három dolgot tudok mondani, amiben az Alfa alulmarad:
    -Csomagtartó kisebb (ez számunkra lényegtelen)
    -Az ülés tömítése túl puha, gerincfájdalom elképzelhető (ez nagyon nagy hiba, de sajnos hosszú úton a Golf is kényelmetlen pont emiatt - deréktámasz egyikben sincs)
    -Nehéz kilátni, de ez már a karosszériaformából kifolyólag van így.

A nagyobb fogyasztást nem említem, mert azt kompenzálja a nagyobb teljesítmény és a szép motorhang.
  • Taranov
    Ellentmondanék neked, szerintem ez nem merci kérdése, hanem az árkategóriáé. Nem tudom, mennyibe kerül egy ilyen E270-es, én 12-14 millió közé tippelném, egy ilyen árú, de más márkájú autó hasonló színvonalat képvisel.
  • Harly18
    Miben marad el a Golf az Alfától? Motor teljesítményben vagy miben? Sokan mindig azt jegyzik meg először, hogy mi a fenének 1.4-es meg 1.6-os 100 Le körüli motor egy Golfba és Passatba. És sokan azt nem értik, hogy ezekre a motorokra is van igény, mert a 60 éves bácsika Németországban nem sportautót akar magának, hanem egy olyan kocsit, amivel el tud furikázni és kész. Meg ezek a motorok sokaknak sokkal jobb vételek, mert fogyasztásuk is jobb, lehet, hogy lomha kicsit az autó, de nem mindenki vagyánykodni akar csak...
  • 5w0rdf15h
    hát én spec most egy E270es CDi mercivel járok és ég és föld a különbség a fordunkhoz, skodahoz sőt még a golfhoz képest is :)

jó persze mind jó autó meg minden de a merci az merci, ami meglepő h nem fogyaszt sokat a 170 ló ellenére se, városban 7-8 liter autópályán 5-6 kb 140-150es tempónál
  • Taranov
    Érdekes megfigyelés volt Erdélyben, hogy szinte mindenki Daciával jár, csak akinek jól megy, az Volkswagennel.
    Csehországban szinte mindenki ©kodával jár, aki jobban áll anyagilag, az Volkswagennel (na azért itt már vannak más autók is, de ez a két márka a meghatározó szerintem).
    Németországban meg mindenki Volkswagennel jár, akik tehetősebbek, azok meg a drágább autókkal.
    Szóval ezért olyan jók a VW eladásai. Egyébként a Golfunk is szinte mindenben elmarad az Alfá 147-től színvonalban (azért mondom ezt a típust, mert ezzel tudom nap mint nap összehasonlítani), mégis szeretjük a Golfot, mert a szervizháttere Európa-szerte tökéletes, ráadásul 108 ezer km és 6 év alatt az ég világon semmi baja nem volt.
    Szóval ez a VW nagy előnye, ráadásul még bizonyos fokú kényelem és presztízs is befigyel, bár ezt itt az SG-n biztos tagadnák, mert mindenki Mercedesekhez meg Lexusokhoz van szokva, de azért lássuk be, hogy a valóságban nem ilyenekkel jár az emberek többsége.
  • Lteebee
    Aki nem akar családapának látszani.
  • 5w0rdf15h
    vicces egy szaros skodat egy E classes mercihez hasonlítani...
  • DJ BP
    JTD Alfa 159 kijön belőle :), és nem 105 lovas, hanem minimum 120, picit többért 150 :)

Vagy konszernnél maradva:
    , és ez valóban 4x4