3131
-
#1206 Egy jó autós teszt nálam úgy nézne ki, hogy mondjuk 5 különböző hétköznapi ember (nő, férfi, fiatal, idős..stb) 1 éven keresztül tesztelné, persze nem kimélve és az 1 év után beszámolna mindenki, hogy hogyan viselkedett az autó. Persze elő lenne irva, hogy mire figyeljenek, s hogy a hibákat jegyezzék fel.....stb. Ez egy igazi teszt lenne, amit alapul lehetne venni.
Azt, hogy egy unott újságiró elviszi 2 órára a kocsit, az alapján nem lehet megitélni semmit, még egy kerékpárt sem... -
#1205 Egyetértünk, amikor még a Golf volt a kedvencem, én is kicsit megsértődtem ezen. Most független olvasóként nem zavar olyan nagyon, de ha azért olvasnám a tesztet, mert ilyen autót akarok venni, akkor eléggé bántana, hogy nem a lényegről beszélnek, hanem a formáról, ha meg ilyen autóm lenne, akkor azért zavarna, mert abszolút nem köszönnek vissza a tesztben a saját tapasztalataim. -
#1204 A totalcart én sem szeretem, mert ott is a VW teszteknél állandóan leszólják a formát, sokszor úgy kezdik, hogy már megint egy unalmas vw és hogy mennyire unják, meg bármit teszteltek volna csak ezt nem, süt róluk, hogy utálják, persze a tesztben irnak jókat, de az értékelés elég rossz, az értékeit alig emlitik, de a formával nagyon el vannak foglalva, mert azt ecsetelik elég hosszan, sok dolgot hibának rónak fel, amit a másik autó tesztnél nem is emlitenek és hasonlók, meg persze az ár, azt állandóan szidják és a forma meg az ár miatt kap csak mondjuk 3 csillagot az 5-ből, úgy hogy sokszor megdicsérik a cikkben... -
#1203 Más: tudom, hogy az internetezők körében nagyon nagy népszerűségnek örvend a Totalcar, illetve az innen-onnan összehalászott nemzetközi cikkek, vélemények, statisztikák.
Mindenki saját maga dönti el, hogy mit olvas, és honnan tájékozódik, de nekem személyszerint nagyon nem szimpatikusak ezek a médiumok, mivel a fantáziátlan, unalmas Autó2-ben szinte soha nem tesznek megjegyzést az adott modellek designjára, minőségére, megbízhatóságára.
A design esetében kivétel, amikor tényleg egy nagyon fantáziátlan modell jön ki, akkor annyit talán leírnak, hogy unalmas formaterv. Dícsérő szót gyakrabban olvas az ember, ha pl. egy elismert designer különleges és eredeti ötletre alapuló munkája az adott autó.
A minőséget csak a tartós tesztekben említik, amikor egy éven át vizsgálja a szerkesztőség az adott autót, így tényleg a saját tapasztalataikra tudnak támaszkodni, nem pedig a "haverom öccsének" vagy a "húgom pasijának" a véleményét tolmácsolják.
A tesztekben egyébként az adott árkategóriához viszonyítanak, még sosem rótták fel a Swiftnek, hogy nem olyan komfortos, mint az Audi A6, és egyébként a tényeket írják, amit egy pár órás teszt alatt egy tapasztalt szakújságíró láthat. -
#1202 Egy, a Magyar Autóklub által készített statisztikának én is jobban hinnék.
Az elégedettséget vizsgáló statisztikák szerintem sem hitelesek, minden márkánál vannak elégedett és kevésbé elégedett tulajdonosok, akiknek a száma függ az eladott autók számától is.
Ez az ADAC statisztika egyébként nem ír olyan képtelenségeket.
Az általam legobjektívebbnek és leghitelesebbnek tartott Autó2-ben viszont többször hangsúlyozták, hogy a Fiat Stilo bukását nem a rossz minőség okozta, hanem a fantáziátlan design, ezért az ADAC-statisztikában számomra meglepő, hogy ilyen ross helyen szerepel. -
#1201 A Suzuki minőségileg szerintem csak a mostani Swift óta mondhatni jónak, a korábbi tipusok, hát...
Ezek a statisztikák eléggé ellentmondásosak. Mert szerintem a megbizhatóság szinte mindenkinél fontos, de akkor az eladások is ezt mutatnák. Volt egy német lapban egy teszt, hogy a tulajok mennyire elégedettek a kocsijukkal, és a VW eléggé a sor végén volt, a sor elején meg olyan autó, amit nehéz elhinni. De ha ez igaz, akkor miért van az, hogy az egyes kategóriákban a VW elöl van? Mért kategória 1-ső vagy második most már, ugyan ez a többi VW-vel?
Ezek mind bundázott statisztikák, ma már mindenhol igy működik, mindenki lefizet mindenkit... -
#1200 Ez valószínűleg az átlagnál kevésbé részrehajló statisztika, ezzel nincs is gond. Ettől függetlenül nem muszáj figyelembe venni, én is a Saabot venném inkább, de csak azért, mert jobban tetszik, mint bármelyik japán.
A Suzuki megbízhatóságához kétség nem fér, ami ellene szól: fantáziátlan design (leszámítva a Swiftet, ami egy lowcost Mini), nagy példányszám. -
#1199 Nem a presztizsről van szó, egyáltalán. A japán autók többsége nekem nem tetszik, mert nem szépek. Egyedül a Mazda 3 tetszik meg talán az Új Mazda 2, bár azt csak képen láttam eddig.
Nem kell nekem hinni, és irtam is, hogy nem sajnálom le a Suzukit, csak nekem nem tetszik és biztos nem is vennék magamnak, ennyi.
Azért jó autó vagy sem, akkor is a VW-t veszik, mint a cukrot, akár rossz autó, akár nem. Gondolom meg vannak elégedve vele. A japán autók meg csak az európai autókat majmolják, összelopkodják a formát mindenhonnan, ez nem tetszik, de nem is mondtam, hogy a VW a legjobb autó. Azt sem állitottam, hogy a japán autók szarok. Mindegyik másért jó.... -
#1198 'jó autók a VW-k, ezt nem lehet megcáfolni"-nem is akartam!Tényleg jók,de nem a legjobbak!Simán vennék is,ha olcsóbb lenne.
Látod,ahogy befejeződik a japán sor-kezdődik a német /a nissant a renault házasság kicsit megviselte/-te mégis felállítod a saját listádat-gondolom gazdag tapasztalataidra alapozva.Tény,hogy az álltalad lesajnált Suzuki megbizhatóbb mint a VW!-most kezd el boncolgatni hogy mégsem így van!Hallom hogy a zsigereid tiltakoznak.
Megjegyzem hogy a teszt német!
Kinek higgyjek egy VW rajongónak vagy egy 1000 darabos autónkénti listának? Ugye nem haragszol ha nem neked!
A listán utolsóként szereplő SAAB-ot is előbb megvennéd,mint egy japán kocsit,azért mert neked a presztizs elsődleges szempont. -
#1197 2006-os táblázat..Érdekes, hogy a Mazda 2 eléggé a lista alján van, látható a VW szereplése is, igaz, hogy itt-ott nem az élmezőnyben...
-
#1196 Itt 98-ig visszamenőleg le van irva minden és jól látszik, hogy nagyon nagy javulás van a VW-nél, persze a legtöbb márkánál is... Ez pedig a 2006-os, ahol irják, hogy a VW tipusai épp hogy lemaradtak a dobogóról... -
#1195 Azt hogy rühelled, csak azért gondoltam, mert a legelső hozzászólásodtól kezdve eléggé negativ hangon beszélsz róla, de ez mindegy....
Nem képzelgek, tisztában vagyok vele, hogy a VW nem szokott az ilyen listák élén lenné és hogy legtöbbször japán, meg koreia és hasonló kocsik szoktak a dobogón lenni...Mondjuk Daihatsu-nál nem is tudnák egy modellt sem mondani. A VW elterjedtebb és azért hiszed vagy sem a VW kategóriákra lebontva jól szerepel. Egy hasonló listán a Sharan, a Transporter első volt a kategóriájában, a Golf, Bora, Polo, Lupo és Beetle meg a középmezőnyben. Régebben betettem ide a fórumba a teljes táblázatot, de lényegtelen.
Vegyük csak ezt figyelembe, amit te raktál be, akkor is elmondható, hogy a 10. a 33-ból és ez is jó eredmény, főleg, hogy milyen nagy márkákat köröz le...Az európai márkák közül ő a legjobb, ha az Audit nem nézzük, elvégre az is VW...
Nem tudom, én nem annyira értem meg a koreai kocsi vásárlókat. Sokkal nagyobb múltú gyárak vannak azoknál, akiben még mindig jobban megbiznék, legyen az VW, Opel, Ford, Volvo vagy Audi.......
Ki tudja, lehet csak azért imádom a VW-ket, mert első sorban Bogár mániákus vagyok, de az tény, hogy jó autók a VW-k, ezt nem lehet megcáfolni... -
#1194 ....Te szemmel láthatólag rühelled a VW-t -nagyon rosszul látod!Aki nem rajong feltétlenül érte,az már rühelli?Egyébként 3 kocsim van,egy ivecó turbodaily maxi teherautó /na ezt rühellem/-és két 929-es mazda,az egyik 26 éves gázüzemű,a másik 27 éves benzines full extrás.Imádom az öreg kocsikat és a nagy karosszériájú kényelmes limuzinokat.Mégis megértem ha valaki új kóreai kisautót vesz.A megbizhatóságot meg nem elképzelni kell,mint ahogy te teszed,hanem el kell olvasni egy pártatlan pl.ADAC LISTÁT
-
#1193 Abban igazad van, hogy ezt nem tudom még megitélni, mert nincsen családom. Gondolom neked van és ezért fontos neked ez a kérdés. És lehet Matizotok van vagy Suzukitok és megsértettelek, nem tudom. Nem vagyok elvakult a VW-vel szemben. Ha akarod tudni nekünk van egy Bogarunk, egy Golfunk és egy Fordunk. Ezek közül én csak a Fordot használom néhanapján, mert a Bogár nincs forgalomban, a Golffal meg más jár. És egyik sem új autó, kevésbé sem. Szóval ne hidd, hogy könnyen beszelek VW-kről, meg új autókról, mert sajnos nem áll a garázsunkban egy Passat vagy 5-ös Golf sem. De ettől függetlenül tartom, hogy az ilyen olcsó autóknál sokkal jobbak lehetnek a használtak, persze nem mindig. A 4-es Goflot csak azért hoztam fel példának,m ert lehet venni már 1.5 millióért, igaz ezek 6-8-10 évesek, de vannak olyan jók hogy talán bizonyos szempontok alapján jobban megérheti, mint egy olcsó kisautó. Persze sok szól ezek mellett is, mert keveset fogyaszt, talán az alkatrészek is olcsóbbak, de több nem jut eszembe. És bárki bármit mond, hogy elvakult vagyok, még mindig jobban megbizok egy használt golfban, mint egy új daewooban, bocsi chevrolet....De azt el lehte mondani, hogy a legtöbb olcsü kisautó minőségileg elég kifogásolható. Legyen az chevrolet, dacia, fiat....
Egyébként ne vedd túl véresen ezt a kis vitánkat, mert ez is olyan dolog, ami teljesen szubjektiv, mindenki máshogy látja....Te szemmel láthatólag rühelled a VW-t és meg nem. És az nem törvényszerű, hogy aki a VW-t szereti az lenézne bármilyen más autót is... -
#1192 A matiz/spark-ot nem tudod kiváltani vw-vel,és használtautót ne hasonlítsunk újautóhoz.Ha már a biztonság,akkor vehetsz 350000-ért 2-es golfot/1988/ vagy mitsubishi sigmát /1992/-a sigma ötször biztonságosabb,mégis a golfot vennéd,úgyhogy hagyd ezt a biztonság dolgot,neked a jel a fontos,és próbálsz érvelni mellette.Te mint fiatal egyedülálló még önálló család nélküli-/csak gondolom/-teljesen másként látod az autókérdést.Szerintem jó dolog az,hogy vannak alacsonyabb presztizsű,olcsóbb kategóriájú autók,amik eljutni A-ból B-be tökéletesen megfelelnek.Te viszont kitaláltál magadnak egy határt,ez a vw és szerinted minden autó ami presztizsben alatta van az rosszabb választás.Én megértem hogy neked a márkanév fontos,de te folyamatosan magyarázod hogy mindenkinek jobb lenne a vw-ami arra utal hogy NEM BÍRSZ elvonatkoztatni a saját választásodtól,és mindent ezen a SZŰRŐN keresztül bírálsz el!
-
#1191 Igen, ott az alkohol is ludas volt, meg az is, hogy gyorsabban ment, ha jól tudom. Talán a Bogárnak az róható fel, hogy nem volt benne biztonsági öv, mert azt csak a 60-as évek végén tettek bele. Az is igaz, hogy teljesen mindegy milyen kocsiban ülsz, mert ha 100-zal belemész egy fába, akkor ugyan az a végeredmény. De ettől függetlenül fontos a biztondág, mert lehet egy kocsiban 60 km/h-nál már meghalsz, de a másikban csak 80 km/h-nál és ez nem mindegy.
Ha már részletekről van szó, akkor inkább nyögném egy 4-es Gofl részleteit, ami kb ugyan annyiba kerülne vagy ha már részleteket fizetek ,akkor vállalom, hogy plusz 2-évig fizetek, de akkor lenne egy Polo-m mondjuk...
Végülis fölösleges ezen vitázni, mindenki olyan autót vesz amilyet tud/akar és csak remélni lehet, hogy nem kell megtapasztalni, hogy hogyan törik... -
#1190 Ugyanúgy meghaltak a dummiek,innentől nincs miről beszélni,hogy mi van és mihez képest.Eszembe jutott szegény Bubik István,aki bogárban halt meg.Persze ott az alkohol volt az ok,ha egy 5 éves bmw-vel jön akkor 160-al esik el,a végeredmény ugyanaz.Pont ez a lényeg a régi swifttel,1985-ös tervezés,azt tudja mint az akkori kiskocsik.Ugyanez a helyzet minden olcsóbb-magyar piacra szánt autóval /Nexia,Pony,kia pride,shuma,suzuki alto,maruti stb/.De hiába mutogatja az ember az 5-ös golf töréstesztjét egy olyannak,aki a matiz részleteit is épphogy kitudja gazdálkodni-ami még mindíg biztonságosabb,mint biciklin vinni a gyereket ovodába. -
#1189 Tudom, én is felismertem, csak érdekességként tettem be, hogy mennyire nincs fogalmuk, hogy milyen is lesz majd...ilyen biztos nem... -
DJ BP #1188 ez egy Lexus GS-ből PS-elt kép, sokat nem mond el még :) -
#1187 Minden ilyen korú autóhoz képest biztonságosabb és a Golfból kiindulva majdnem minden 80-as évekbeli autónál is... -
#1186 Ehhez képest! -
#1185 Jobb, mint a 2-es golf töréstesztje. 2-es Golf 83-tól volt, a Bogár meg gyakorlatilag az ötvenes évektől kezdve ebben a formájában, mivel nem sokat változott. Ehhez képest, igen is biztonságosnak mondható... -
#1184 'Amúgy a Bogár viszonylag biztonságos autónak számít"- -
#1183 Bogár és golf 2 törésteszt. -
#1182 VW Group sells 3,090,000 vehicles in first half of 2007...
The Volkswagen Group set an all-time sales record in the first six months of 2007, delivering 3.09 million vehicles to customers around the world, a 7.8% gain over the same period last year. While deliveries to Western Europe were up 1.3%, the biggest gains can be seen in Central and Eastern Europe and South America where sales were up 22.8% and 27.7%, respectively. Over the six-month period, VW Group delivered 263,000 vehicles to North America, representing a 3.1% increase over the same period in 2006.
A closer look on the VW Group brands reveals that worldwide sales for the group's high-end brands saw the biggest gains in the six-month period in 2007; Bugatti (+131.3%), Lamborghini (+29%), Bentley (+18.8%), while the large-volume brands also saw strong gains, Skoda (+13.2%), Audi (+9,8%), Volkswagen (+7,4%). Seat registered a 1,8% decline in sales.
-
#1181 VW: Cool ads for commercial vehicles...
-
#1180 VW Coupe: Coming to Detroit 2008
Street word has it that a new 4-door coupe by VW will be presented in Detroit 2008...
-
#1179 VW Eos: Named as one of the Sexiest Cars of 2007
Great award here for the VW Eos as it has been named as one of the Sexiest Cars of 2007 by ROAD & TRAVEL Magazine.
-
#1178 VW Minivan: Dodge-based, US-bound van caught on TV....
-
#1177 A teszt is sokszor szubjektív dolog,nem mindíg kell elhinnünk amit írnak.A Pr szöveg viszont a legundorítóbb ami létezik,szerintem pszihológusok segítségével írják,-BIRKÁKNAK! -
#1176 Az Egyesült Államokban építhet gyárat a VW
A Volkswagen vezérigazgatója szerint minden a dollár árfolyamán múlik: ha tartósan alacsony marad, akkor a megéri új üzemet nyitni Amerikában.
Martin Winterkorn elmondta, hogy az euróhoz képest igen alacsony dollár árfolyam jelentősen csökkenti az Európából az Egyesült Államokba szállított autókon keletkező nyereséget, és ez a jelenség a VW csoportot is érzékenyen érinti. Ezért fontolgatják egy új üzem beindítását az Egyesült Államokban. A helyi gyártás persze nem csak közvetlen anyagi szempontból lehet előnyös: az amerikai vásárlók egy jelentős része valószínűleg szívesebben venne Volkswagent vagy Audit, ha tudná, hogy Amerikában készült, ahogy az manapság több távol-keleti gyártó - például a Toyota, a Nissan vagy a Hyundai - esetében is megfigyelető.
A Volkswagen Mexikóból és Európából lája el az amerikai piacot, de legnagyobb riválisainak szinte kivétel nélkül működik üzeme az Egyesült Államokban.
-
#1175 Te nagyon bizalmatlan vagy, nem? Csak azért mert egy PR szöveg, biztos, akkor minden hazugság benne? Nem állítom, biztos kamuznak benne itt-ott, de olyan nagyon csak nem hazudnak...Csoda lett volna, ha nem mondasz ellen :)
A Tesztekről pedig....keresek én, de nem sok értelme van, mert minden "autótesztelő" mást néz és mást is ír. Olvastam már autó tesztet és az egyik istenített egy autót, a másik meg lehúzta, szóval ezek sem megbízható infók.. -
DJ BP #1174 jó, nem a TFSI-ről beszéltem. 1.6FSI 115LE, 2.0FSI 150LE... Ez hol erősebb az átlag modern motoroknál? Ford Mondeo 1.6 125LE, Toyota 1.6 126LE, Kia 1.6 122, stb. stb. PR cikkekkel sokra megyünk. Olvass teszteket, keressek? -
#1173 'suzukisok a kisebbségi komplexusuk folytán támadnak minden más autóst"-hát persze!-és ha egyszer lesz pénzük vw-re rögtön azt fognak venni,és olyan kiegyensúlyozottak lesznek mint te!Talán az öngyilkosságok száma is náluk magasabb nem?Pedig ha egyszer rátalálnának az igaz útra! -
#1172 Sportos külsejű, de takarékos lesz az új VW Polo...
Hibrid és BlueMotion dízel is lesz
2009-ben érkezik a Volkswagen Polo következő generációja, és az előzetes információk szerint sokkal divatosabb lesz a jelenlegi változatnál. Az újdonság BlueMotion dízellel és hibrid verzióban is kapható lesz.
Jelentős változásokon fog keresztül menni a generációváltás során a Volkswagen Polo, mind formailag, mind műszakilag megújul az autó, melynek érkezése 2009-ben esedékes. Az itt látható illusztráció a gyár egyik emberétől származó információk felhasználásával készült, és egy igazán sportos háromajtós változatot mutat be. Az orrész nem szakít gyökeresen a gyártól megszokott formákkal, a fényszórók a Tiguannál látottakra hasonlítanak, az összhatás azonban érdekesebb, mint a most kapható kivitelnél. A sportosabb külsőhöz erős motort is kínálni fog a gyár (például az 1,4-es TSI-t), ennek ellenére a Polo a műszaki újítások miatt inkább a takarékosságot helyezi előtérbe. Természetesen az újdonságból is készül majd BlueMotion verzió, amivel körülbelül 4 literes átlagfogyasztást és 100 g/km-es szén-dioxid kibocsátást lehet elérni, de Martin Winterkorn vezérigazgató szándékaival összhangban a hibridek felé is nyitni fog a Polo. A kisautóba ugyanakkor túl komoly rendszer nem kerülhet, mert nem lenne a magas árával versenyképes, ezért olyasmire számíthatunk, mint a BMW Efficient Dynamics modellcsaládjában, vagyis Start-Stop rendszerre és a fékenergia újrahasznosítására.
A Polóhoz a VW egy egyszerűbb és olcsóbb DSG-váltót is kifejleszt, ami a kényelem mellett az üzemanyag-fogyasztás leszorításában is szerepet vállal. Pontos dátumot még nem tűzött ki a bemutatóra a gyár, ez a távoli időpont miatt azonban érthető is.
Ilyen lehet a megújult VW Polo?
Fotó: motorauthority.com -
#1171 FSI közvetlen benzin befecskendezés a Volkswagentől...
Az FSI, a Volkswagen közvetlen benzin befecskendezési módja kitűnik a nagy hatásfokával és az átlagosnál nagyobb hatékonyságával. Az FSI motoroknak ezenkívül alacsonyabb üzemanyag-fogyasztása, ugyanakkor környezetbarátabbak és nagyobb vezetési élménnyel szolgálnak. Az új Golf GTI 2.0 FSI Turbo motorja, amely a közvetlen benzin befecskendezéses Volkswagen motorok családjának legújabb és legerősebb tagja, újabb impozáns bizonyítékkal szolgál az FSI technológiában rejlő lehetőségekre.
A közvetlen benzin befecskendezésnél az üzemanyagot közvetlenül az égéstérbe fecskendezik be. Itt belső keverékképzésről is beszélhetünk, minthogy a gyúlékony üzemanyag-levegő keverék csak az égéstérben jön létre. Szemben a külső keverékképzésű, hagyományos benzinmotorokkal, ahol az üzemanyag befecskendezése és a keverékképződés a szívócsőben, vagyis a hengereken kívül történik.
A levegőnek az FSI motorok égésterébe való bevezetése számára a Volkswagen különleges égéstér geometriát fejlesztett ki. Így a munkalöketenként közvetlenül befecskendezett üzemanyag pár ezredmásodperc alatt összekeveredik a beáramló levegővel. Ennek köszönhetően a motor rendkívül közvetlenül reagál a vezető gázadásaira.
A Volkswagen a közvetlen benzin befecskendezéses motorjait látja el FSI jelzéssel. A közvetlen benzin befecskendezésnél az üzemanyag maximum 150 bar nyomáson közvetlenül az égéstérbe kerül befecskendezésre. A különleges égéstér geometria biztosítja az optimális üzemanyag-levegő keverék létrehozását. Az innovatív motortechnológiának köszönhetően, az FSI motorok kitűnnek kiváló hatásfokukkal és átlagon felüli teljesítményükkel. A hasonló teljesítményű és hagyományos befecskendezési technológiát alkalmazó motorokkal szemben, ugyanolyan vezetési mód mellett, az FSI motor az üzemanyag-fogyasztás szempontjából akár 15%-kal is takarékosabban üzemelhet. -
#1170 Év Motorja 2006
Az Év Motorjának idén is a BMW V10-es motorját választotta meg a 29 országból érkezett, 61 autós szakemberből álló zsűri.
Az év legjobb új fejlesztésű motorjának járó díjat a Volkswagen 1,4-es TFSI motorja kapta. 170 lóerejét a kompresszor és a turbófeltöltő együttes használatával sikerült kicsiholni a blokkból. 1,8 és 2,0 liter között szintén VW győzelem született az 1984 köbcentis turbós FSI személyében.
A 30 ország 62 autós szakújságírójából álló zsűri harmadik alkalommal ítélte oda az "International Engine of the Year" címet a bajor autógyártónak. Idén a trófeát a BMW 3.0 literes, biturbó benzinmotorja kapta, amelyet a 3-as sorozat valamennyi karosszériaváltozatába beépítenek. A világ első biturbó technológiával készülő soros hathengeres motorja két további kategóriában is győzedelmeskedett, elnyerte ugyanis a "2007-es Év Legjobb Új fejlesztésű Motorja" díjat, valamint első helyet ért el a 2.5 - 3.0 literes kategóriában is.
A versenyben komoly ellenfél volt és második lett a Volkswagen 1.4 literes FSI (TSI) (VW Golf, Touran, Jetta) motorja, harmadik a Porsche 3.6 literes Turbo (911 Turbo) erőműve. Negyedik a BMW M5, M6-ba szerelt 5 literes V10-ese, ötödik a Volkswagen / Audi 2 literes Turbo FSI (A3, A4, A6, TT, Golf GTi, Eos, Jetta, Skoda Octavia, Seat Altea, Leon) motorja.
Német motorok nyerték az Év Motorja 2007 címet
A 30 ország 62 autós szakújságírójából álló zsűri harmadik alkalommal ítélte oda az "International Engine of the Year" címet a bajor autógyártónak. Idén a trófeát a BMW 3.0 literes, biturbó benzinmotorja kapta, amelyet a 3-as sorozat valamennyi karosszériaváltozatába beépítenek. A világ első biturbó technológiával készülő soros hathengeres motorja két további kategóriában is győzedelmeskedett, elnyerte ugyanis a "2007-es Év Legjobb Új fejlesztésű Motorja" díjat, valamint első helyet ért el a 2.5 - 3.0 literes kategóriában is.
A versenyben komoly ellenfél volt és második lett a Volkswagen 1.4 literes FSI (TSI) (VW Golf, Touran, Jetta) motorja, harmadik a Porsche 3.6 literes Turbo (911 Turbo) erőműve. Negyedik a BMW M5, M6-ba szerelt 5 literes V10-ese, ötödik a Volkswagen / Audi 2 literes Turbo FSI (A3, A4, A6, TT, Golf GTi, Eos, Jetta, Skoda Octavia, Seat Altea, Leon) motorja.
Ugyan nem lett első, de második lett, ez biztos nem véletlen... -
#1169 Ez azért van szerintem, mert a suzukisok a kisebbségi komplexusuk folytán támadnak minden más autóst. Magával a Suzukival nincs gond, de amikor százhetvennegyedszerre mondja el a haverom, hogy az Ignis olyan gyönyörű, olyan jól húz, és a Passathoz hasonlítja, akkor kicsit már elegem lesz belőle.
Ha a BMW-t reklámoznák ennyire (ráadásul ingyen, nem a gyár fizeti) a tulajok, akkor az is ugyanolyan antipatikus lenne. -
#1168 Jó szervizháttér (a lehúzós Porsche Hungáriától eltekintve), divatos (nem mondom, hogy túl szép vagy különleges) külső, ráadásul szinte elnyűhetetlenek. -
#1167 A legbiztonságosabb autóban is meg lehet halni, ez tény. Én nem félek beleülni a Bogaramba, volt hogy 900 km-t nyomtam le egy nap alatt. Nem megyek mint az állat - nem is nagyon tudok -, nálam az első a biztonság.
Ha valaki szarul, felelőtlenül vezet, az bármilyen autóban életét vesztheti. De ez már másik téma. Amúgy a Bogár viszonylag biztonságos autónak számít - jó, ne egy Saab-hoz hasonlítsuk -, még régebben nézegettem róla törésteszteket, meg mindent és jól szerepelt.