3131
  • pszihopata
    Beregadtam úgy látszik.
  • DJ BP
    jé érdekes. A sokáig 75 lovas Golf már nem vicces :D
  • pszihopata
    Amúgy 55 lóerót suzukiék 15 éve vettek ki az 1 literes motorokból./régi swift/.Húgom jelenlegi yarisa 1 lieres 68 lóerős.
  • pszihopata
    Röhögtél?Nemrég érveltél a gyenge motorok létjogosultsága mellett./55 ps poló/-ott nem röhögtél?
  • DJ BP
    ,,Nem szélesebb a többi NÉMET márkánál amúgy"

Ezt írtam...

,,De ezzel az erővel, akkor ott is fölösleges az 1.4-es."

Mikor fogod fel, hogy a dinamika nem izgat, csak hogy sokat fogyaszt ahhoz képest

Mellesleg most általánosságban mondom, ha a Suzuki, Kia, Toyota meg ttud csinálni normális alapmotorokat, többiek miért nem? Biztos azért, hogy rákényszerítsenek az új drága technológia megvételére, akinek kell
  • Harly18
    Én speciel nem Opelre gondoltam, nem is német márkákra...
    De ezzel az erővel, akkor ott is fölösleges az 1.4-es.

Akkor röhögtem nagyot, mikor az előző Astra-ba 1.2-es motort is lehetett rendelni, azt hiszem 65 LE-volt.....
  • Taranov
    Hát meg úgy általában dízelt minden autóba!
  • DJ BP
    összefoglalva TDI-t minden VW-be, csak legyen hitel meg pénztárca :D (családom is azzal vett Alteát :)
  • DJ BP
    És mondjuk az Opel 1.4-ese kevesebbet fogyaszt, mint a VW-é?

Hűha, a VW AG sehr teuer (drága) übertechnik nem fogyaszt többet az Opelnál, ehhez csak gratulálni lehet :) (mellesleg 1,4, 1,6 itt is lomha, de kevesebbet eszik picivel)
  • DJ BP
    na-na, na-na. Opel: 1,4, 1,6, 1,8, 1,6t, 2,0t kétféle, 1,3cdti, 1,7 cdti kétféle, 1,9 cdti kétféle, 11db, példának okáért.
  • Taranov
    Valószínűleg a VW is érzi, hogy le van maradva motorikusan, talán ezért is fejlesztették ki az 1.4-es 170 LE-s motort. (Ugye van ilyen? vagy az 1.4-es és a 170 LE-s TSI két különböző?)

Az viszont nem egészen tiszta számomra, hogy egy ilyen nagyteljesítményű, de kis lökettérfogatú motor milyen előnyöket kínál. Fogyasztásban is jobb-e,vagy csak adózási szempontból? Vagy mi az, amiért ennyit elkérnek érte?
  • Taranov
    Hát remélem, mert ha nincs, akkor nem azt vettem, amit akartam :D
  • DJ BP
    Mert pl. az Alfa 1.6-os szerintem nem eszik kevesebbet a VW 1.6-osánál.

Van egy kis dinamikai különbség, ugye tudod?
  • DJ BP
    Fogyasztása sem kedvező az öregecske blokknak. Budapesti használatnál, a klímát is üzemeltetve 11,8, autópályán, vidéken autózva légkondicionáló nélkül 9,1 liter üzemanyagot égetett el a motor.

Octavia, azaz vegyesben 10... 1.6-os. Lesajnált Peugeot sw 8,5l...
  • Taranov
    És mondjuk az Opel 1.4-ese kevesebbet fogyaszt, mint a VW-é? Mert pl. az Alfa 1.6-os szerintem nem eszik kevesebbet a VW 1.6-osánál.
  • Harly18
    Azért mondhatjuk, hogy rendelhető "pár" motor a kocsikhoz, más márkáknál pedig van 2-3 motor...
  • Taranov
    Annak idején a Rover 25 utolsó szériájánál volt az a helyzet, hogy az 1.4-es 103 LE-s volt (figyelemreméltó), az 1.6-os pedig 105.
  • Harly18
    Fura......Hát, lehet hülyén fogalmaztam, de érthető lehetett. A mai motorokat meg lóerőket nem tudom pontosan, a régieket hozom fel példának. Volt ugye 1.4-es 60 LE-s a Golf 3-asban, volt 1.6-os 75 LE-vel, volt 1.8-as, ami azt hiszem már 100 LE-volt. Az 1.4-esből ki tudtak volna hozni, akár 70 LE-t is, de akkor meg fölöslegessé vált volna az 1.6-os, nem? Ma is ez lehet a helyzet. Kell, hogy a különböző lökettérfogatú motorok között legyen egy bizonyos LE különbség. Ki venne meg egy 1.4-es 100 LE-s motorral egy kocsit, ha az 1.6-os is 100 LE? Vagy be vagyok szivva és hülyeségeket dumálok? :)
  • DJ BP
    fura egy filozófiád van.
    Nem szélesebb a többi német márkánál amúgy
  • Taranov
    Az 1.6-os kevesebbet fogyaszt?
  • DJ BP
    mert nincs pénzük nagyobbra... És az embléma érdekli őket.
  • Harly18
    Más márkáknál is van kis lökettérfogatú motor, csak többet hoznak ki belőle, mint a VW. Viszont ott sokkal kevesebb motor is van, a VW-nél meg elég széles a paletta, sokféle is van (FSI, TDI, PD TDI, TSI) és gondolom kis lóerőkülönbség van az 1.4-es és 1.6-os között, ezért nem lehet egy 1.4-es 120 LE, mert akkor az 1.6-nak is többnek kellene lennie és igy tovább...
  • Harly18
    De mégis vannak emberek, akik ilyen motorral veszik meg, gondolom elég sokan vannak, épp ezért van még mindig kinálatban..
  • DJ BP
    Hiába hozzátok fel a gyenge alapmotort, amit állandóan kifogásoltok és nem értitek meg, hogy sokaknak ez kell

Ez kell? Lomha + sokat fogyaszt, ilyen kinek kell? új 1.4 Fabia 8 liter felett fogyaszt pl.. Nem értem hogy kellhet ez. FOGYASZTÁS végig ez a bajom, nem az hogy nem megy
  • Harly18
    Igen, ebben igazad van, hogy egyre több márka kapcsolódik be ebbe a hatalmas versenybe, de annyi előnyük van a nagy gyártóknak, hogy valamennyi bizalmat élveznek már a vevők körében, hiszen nem tegnap óta vannak jelen, úgy mint sok új márka. Szerintem nagyon lassan mernek az emberek áttérni ezeknek az új márkáknak a tipusaira tömegesen persze, mert bár igaz, hogy most is nagyon sok chevrolet és hasonlók vannak, de még hosszú évek fognak eltelni, mire megfordul a helyzet és minden országban az élre kerülnek, mert szerintem sok ember kicsit óckodik ezektől. És ezeknek az új márkáknak azért van mit fejlődniük. Viszont sokkal több pénzük van a VW-hez hasonló nagy márkáknak és talán tapasztalatuk így nagy ritkán nyúlnak mellé 1-1 fejlesztéssel, úgyhogy nem hiszem, hogy lemaradnának, de erős verseny lesz, az biztos. De mindig megmarad az a réteg, aki képes lesz kifizetni ezt a különbözetet, amit a VW jelent a többivel szemben. De addig megmarad az a hagyomány, hogy a németeknél a VW és az Audi a "népautó", nálunk a Skoda, Opel, Suzuki és a románoknál meg a Dacia. És ez így van jól....
  • pszihopata
    Bocsi valahogy átsiklottam a 1217-esben az ár felett.

A piac úgyis szelektálja a gyártókat,az életképtelenek eltűnnek,vagy beolvadnak,a új éhesebbek meg betörnek és tarolnak.A komoly változásokat 5-10 éves statisztikákon látni csak.Tény viszont hogy az elmúlt 10 év a kóreai nyomulásról szólt.Akkor egészséges a piac,ha sok gyártó van jelen.De tény az is,ha igazán dinamikusan fejlődő gyártókat kezdenénk sorolni,a vw a 3.5%-os piacvesztésével nem lenne az első 10 között sem.Az más kérdés,hogy a skodával,seat-tal,audi-val stb. a vw-csoport darabszámai igen magasak.De ha a toyotát nézzük,az ő eladásaik konkrétan a toyotákról szólnak /estleg lexus/.

Azt hiszem mind a vw-nek,mind a többi gyártónak egy eddig soha nem látott igen kemény ellenféllel kell majd megküzdenie,és ebben a harcban erősen fognak építeni a márkahűségre,mert az árversenyben majd eleve vesztésre állnak.
  • Harly18
    Reagáltam, és irtam is, hogy drágább, mint a konkurencia. Ezen mi nem volt érthető?

A motor tekintetében nem rád céloztam, hanem általánosságban.

Én nem harcolok, nagy ivben teszek rá, ha valakinek nem tetszik a VW, van ilyen. Olyat irtam, hogy utálnék más márkát? Szerintem nem, az, hogy más márka nem tetszik ezért vagy azért, az az én dolgom, te is vagy igy biztos. Te nagyon rá vagy állva arra, hogy na itt egy VW-s, akkor tök mindegy miről van szó, ő biztos csak a VW-t ismeri, a többit leszarja és jöhetsz ezzek a dumáddal, hogy én lesajnálok minden más márkát. Egy szóval nem irtam ilyet. Egyáltalán nem "szidtam" jobban bármit is, mint más...
  • pszihopata
    Miért szajkózod ezt a hülye emberek kontra vw dolgot?Rajtad kívül senki sem írta hogy hülyék!Mások az igényeik a vásárlásnál.Engem nem érdekel az autó márkája,őket érdekli.Bárhol gyártják,az sem érdekel.A műszaki tartalom a fontos nekem és az ár érték arány.A műszaki tartalmat nem is kifogásoltam a vw-nél,tudom hogy az 55 lovas motorjukon kívül vannak komolyabbak is,sőt néha sok is a jóból.
    Érdekes hogy érdemben nem reagáltál a /1216/-ra,vagy most már beláttad hogy mégis drágább a vw mint konkurensei?

Jössz nekem a megbizhatósággal,és a suzukival állítod szembe?Mikor belinkelek egy listát,elkezded magyarázni hogy de így meg úgy.

Aztán újra kibújsz és /1218/-al elkezdesz a szervízhálózattal jönni,milyen alapon?Még az is jobb?-Hát hogyne!

Lubickolj a Vw sikereiben boldogan,szurkolj nekik,harcolj tovább a nemes cél érdekében.De én azt mondom,hogy úgy is imádhatod a márkát,ha nem utálod a többit.Mint ahogy én vagyok a vw-vel.Elfoglal egy bizonyos poziciót az autópiacon,kiszolgál olyan igényeket amiben jó.Sőt ha egyszer anyagi helyzetem megengedi,lehet hogy veszek is egyet.Természetesen nem a te rábeszélésedre,mert indokaid kicsit ingatagok voltak.
  • Harly18
    Tudjátok ebben az a vicc, hogy úgy vitázunk ezekről, hogy mindannyian elfogultak vagyunk és bárki bármit mond, nem tudunk objektivet lenni. A VW európa legnagyobb autó gyártója és tagadhatatlanul az egyik legsikeresebb márka Európában, akárhogy is fikázzuk vagy imádjuk. Tehát a többi márka eleve nem lehet nagyobb jelentőségű. Hiába, de más az emberek izlése, mindenki másban hisz. Én soha nem fogom megszeretni a japán autókat, lehet akkor sem, ha holnaptól a VW vacak kocsikat csinálna, akkor sem, de ez nem fog bekövetkezni. És azzal sem jutunk előrréb, ha azon gondolkodunk, hogy miért vannak olyan hülye emberek, akik mégis a VW mellett döntenek, mikor ott az olcsóbb konkurencia. Egy autó nem önmagában válik sikeressé vagy buktává, mert sokminden meghatározza. Kezdve a szervizhálózattal a reklámozásig nagyon sok minden befolyásolja az embereket, amikor döntenek...
  • Harly18
    Ha azt veszed az összes márkára jellemző, hogy csökkentek az eladásai. Ha csak a VW-é csökkent volna, akkor elfogadnám, de igy nem...

Az, hogy egy autó az eladási listák élén van az nem feltétlenül azért van, mert az a világ legjobb autója. Ez igaz a VW-re is és a Suzukira is, persze nem lehet összehasonlitani a két márkát, mert más kategória. A Dacia Logant is nem azért veszik sokan, mert hú de jó autó, hanem csak azért, mert olcsó...

Az, hogy a Golf drágább 700 ezerrel, mint a konkurencia...hát, biztos nem ütöttek hasra, hogy legyen ennyivel drágább. Hiába hozzátok fel a gyenge alapmotort, amit állandóan kifogásoltok és nem értitek meg, hogy sokaknak ez kell, de akkor meg ne szidja senki sem, hogy nem megy 200-al. A vicc, hogy igy is sokan vesznek Golfot és nem hiszem, hogy csak az embléma lenne az oka, ha meg mégis, akkor váljon mindenki egészségére...
  • DJ BP
    csak gondolkodjunk logikusan 1.9TDI 105 LE Golf, közepesen felszerelve 6 millió. Nos, miért venném meg? Octavia ugyanígy 5,3. Focus 1.6TDCI 5 millió, Mazda 3 1.6 dízel 5,3, Kia Ceed 115LE dízel 4,7, Astra 1.7CDTI 5, Fiat Bravo 1.9 120LE 5,3. Tehát mindegyik konkurens min. 700e-rel olcsóbb. Miért vegyek Golfot? Megbízhatóbb? Átlagos. Forma? Átlagos. Műszaki tartalom, vezethetőség? Kicsit átlag felett. Motor? Átlag alatt.
    Nincs semmi bajom a VW-vel, csak el van árazva. Átlagban olyan fél millióval (alapáron kisebb a különbség, de magasabb szinteken akár 1 millió is lehet a különbség. Az is lehet hogy a hazai forgalmazó miatt. De ez tény, és tényleg nem értem ki vesz Golfot, biztos az embléma miatt teszi
  • DJ BP
    ennyi erővel miért szidod a Suzukit? Évtizede piacvezető nálunk... Én elismerem jó autó a Suzuki, de előző Swiftből rengeteget eladtak, ami nem indokolta azért, mert én sem vettem volna. Az eladási statisztika nem bizonyítja feltétlenül, hogy egy autó jó.
  • pszihopata
    Milyen érdekes,hogy a monológod végén,nem a 3,5%-os csökkenést hangsúlyozod,hanem a darabszámot.

Mint ahogy az adac listán is a növekvő hibaszázalékot pozitívumként tünteted fel.

Vagy hasonlítsunk egy 55 lovas pólót egy 93 lovas suzukihoz?Inkább hagyjuk,mert még kiderül hogy 'a döglött ló alszik"!Meg az is hogy a vw-k olcsó autók.Felszereltség?

Már leírtam hogy vennék vw-t,ha nem lenne magasabb az ára ,mint kategóriatársainak.De te ezt is jobban tudod,hogy én mit vennék!

Kóreaibuzi is lehetek mert védtem,de figyelmeztetlek hogy ivecóval járok,mégsem vagyok olaszbuzi.

1213-at boncolgassuk?Minden fasza ami növekszik?Ugyan már én sem azt mondom!És a magyar Vw eladások?Azt hiszem a suzuki és a franciatábor után jöhet valahol,de talán még kórea is becsúszik elé-nemtudom.Egyébként nem jelent semmit!
  • Harly18
    Európai autópiac: szárnyaló olasz és zuhanó német eladások...

A Volkswagen az élen

Összességében kismértékben csökkentek az európai autóeladások 2007 első félévében, bár az egyes országok eredményei között jelentős eltérések mutatkoznak. Ami az autógyártókat illeti, a legnagyobb arányú növekedést a Honda, míg a legnagyobb zuhanást a Smart produkálta.

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai szerint az európai autópiac 2007 első félévében stagnált az előző év hasonló időszakához képest. Összességében ugyanis 0,2%-kal csökkentek az eladások (8 510 288 darab szemben a 2006-os 8 525 086 egységgel), ami elhanyagolható különbség, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy az egyes nemzetek piacát illetően is csupán stagnálásról beszélhetünk. Az idei félév vesztese ugyanis egyértelműen Németország, ahol az eladások 9,2%-kal zuhantak, ehhez képest Franciaország 2,6%-os vagy Spanyolország 1,6%-os csökkenése nem is tűnik olyan vészesnek.

Igen jól zárták viszont a félévet az olasz autókereskedők, hiszen összességében 6,5%-os bővülésnek örülhettek, amiben természetesen nagy része van a Fiat sikerének is. A britek szintén elégedettek lehetnek a 2%-os növekedéssel. Legjobban azonban a 2004 óta csatlakozott új EU tagállamok autópiaca szárnyalt, náluk átlagosan 14,8%-kal nőttek az eladások. Magyarország - mondanunk sem kell - ennek a konjunktúrának természetesen nem részese, hiszen nálunk mintegy 12,2 %-kal csökkent az eladott új autók száma.

Ami a gyártókat illeti, 846 887 darabos eladásával még mindig a Volkswagen áll az élen, dacára a 3,5%-os csökkenésnek, és továbbra is Opel/Vauxhall bérli a dobogó második fokát, bár a VW-nél kisebb arányban, csak 1%-kal esett az eladott darabszám. A Ford pedig amennyire döglődik Amerikában, olyan jól tartja magát Európában, a 702 161 eladott autó még egy csekély, 0,2%-os növekedést is jelent a márkának tavalyhoz képest.

Külön ki kell még emelni a nagy gyártók közül a Fiatot és a Toyotát, előbbi ugyanis 7,2%-kal, utóbbi 5%-kal növelte eladásait, a Honda pedig a félév csúcstartója a növekedést illetően, hiszen nem kevesebb, mint 17,3%-kal adott el több autót, mint tavaly ilyenkor. Ez nem is csoda, hiszen remekül fogy a Jazz, a CR-V és az új Civic is.

A félév másik csúcstartója, csak sajnos negatív értelemben, a Smart, amiből közel 20 ezerrel adtak el kevesebbet, mint tavaly, ami egy komoly, 31,3%-os zuhanást jelent. Úgy tűnik, az új Fortwo sem tetszett eléggé a vásárlóknak, és ha a negatív tendencia tovább folytatódik, még a márka létjogosultsága is megkérdőjeleződhet. A franciák közül a Renault eladásainak 9,5%-os csökkenését érdemes kiemelni, bár hozzá kell tenni, hogy a márka épp most fogja bemutatni az új Lagunát, és az új Twingo eladási is csak mostanság indulnak, ezektől pedig szép sikereket remél a gyár.

Látjátok? 846 887 darab barom vett VW-t. Ekkora idiótákat....
  • Harly18
    Érdekes, hogy én vagyok elfogult és én fogadok minden kritikát kétkedve. De nem veszed észre, hogy te ugyan ezt csinálod? Te is belekötsz minden olyanba, ami a VW mellett szól. Ez mi, ha nem elfogultság a VW ellen?
    És az, hogy a Polo semmivel sem jobb, mint egy Swift vagy egy ronda SX4, hát....nem kommentálnám...Ha a polo drága neked 2 millió valamennyiért, akkor mit szólnál mondjuk a Liana 4-5 milliós árához vagy az SX4-ben is van hasonló áron, akkor? Ezek nem drágák?
    Az kiderült, hogy te nagy japán autó párti vagy és mint tudjuk mindig a német-japán ellentéteket hozzák ki sok helyen. Te talán olyan vagy, hogy akkor sem kéne Vw, ha olcsó lenne.
    És ezt a presztizst meg hagyjuk már a fenébe, mert én legalábbis nem ezért szeretem, csak te lovagolsz ezen állandóan...
  • Vlala #1211
    Szombaton volt Tarjánban VW-találkozó, csak lestem, mint hal a szatyorban. Focipálya-méretű terület telis-tele VW-vel, és nem lehetett két egyformát, még csak hasonlót sem látni. Kár, hogy Bogárból alig, T', T2-ből pedig egy sem volt jelen, az oldtimerek sorát csak egy TL1600-as növelte.
  • pszihopata
    Te csak olyan autós tesztel lennél elégedett,ahol a vw-t csak dícsérik.Minden kritikát kétkedve fogadsz,mert számodra bármelyik vw hibátlan,és ha valamire rosszat mondanak az azt jelenti hogy a tesztelő téved.Te bekerülnél egy ilyen helyre,milyen véleményeket írnál?Tudnál pártatlan lenni?Hiszen mindenből azt olvasol ki amit akarsz!Te mersz elfogultsággal vádolni bárkit is,mikor elfogultságodból adódóan mindent megkérdőjelezel,tapasztalatok nélkül ellentmondasz bármi olyannak,ami nem fér bele a kategóriáidba.

Még azt sem veszed észre,hogy itt a topicban nem a vw-t kritizálom,hanem téged!
  • pszihopata
    'Egy hasonló listán a Sharan, a Transporter első volt a kategóriájában"-csak ott lehetett első,ahol a japán riválisból /Toyota Previa/ nem adtak el 1000 darabot,és nincs a listán.

'98-ig visszamenőleg le van irva minden és jól látszik, hogy nagyon nagy javulás van a VW-nél"-amit te javulásként értékelsz,az pont azt jelenti,hogy a hibaszázalék meredekebben emelkedik,mint egy japánnál /polo vs. yaris/.Persze ha visszafelé olvasod,akkor ez javulás.

A dizájnban úgysem lehet vitatkozni,de egy póló szvsz semmivel sem szebb mint az új swift vagy egy sx4,és a presztizsen kívül nem igen jobb semmiben,és árban nem versenyképes a suzukival.Az eladási darabszámokat is megkeresheted,hogy nálunk melyikből mennyit adnak el!

Olaszországban valószínű Fiat-tal érdemes autózni,magyarországon suzukival,mert már az eladási ár is jóval kedvezőbb,és a gyakoriság miatt olcsóbb az alkatrész,több a bontott cucc stb.

Természetesen megértem ha valaki vw-vel jár,fontos neki a márka presztizse,de egy Volkswagen-os visszafelé ezt miért nem érti meg?
    Miért akart mindenkit Vw-be ültetni?Ha gyakoribb autó lenne,már ugyse kéne neki!

Ha szeretem a spenótót,azt még nem kell mindenkibe beletömni!
  • DJ BP
    Az általam legobjektívebbnek és leghitelesebbnek tartott Autó2-ben viszont többször hangsúlyozták, hogy a Fiat Stilo bukását nem a rossz minőség okozta, hanem a fantáziátlan design, ezért az ADAC-statisztikában számomra meglepő, hogy ilyen ross helyen szerepel.

Akkor talán gondolt át hitelüket :D, mert minden statisztikában leghátul volt a Stilo, szinte minden médium ezzel volt tele. Unalmas forma isvolt persze, de nem is volt egy megbízhatóság élharcos :)9
    Most láttad először? Ne mond már
  • Taranov
    Ebben igazad van, ennyi idő alatt még a designt sem lehet felmérni.