3131
  • Taranov
    Én értem, hogy mit írtál, csak azt nem tudom, hogy mi történik majd akkor, ha elfogynak a készletek. Mindenkinek le kell majd cserélnie az autóját?
    Arra is gondolok, hogy ezek a tanulmányok, melyek szerint 10-20-30 év múlva elfogy az olaj, nagyon túloznak, és mondjuk a valódi kimerülés előtt 10-20 évvel már tényleg elterjednek a hidrogénautók.
  • Harly18
    Szép és jó, de úgysem hagyták volna, hogy az ilyen technológiájú autó elterjedjen. És bármit találnak ki, ha levegő hajtású autót, azt sem hagynák, hogy megjelenjen, mert sok milliárdos olajmágnás rosszul járna. Ez a kocsi is sok-sok év, mire megjelenik. Ennél sokkal jobb, ha olyan motorokat fejlesztenek, amik kevesebbet fogyasztanak és a károsanyag kibocsátásuk is jobb.
    Nem a hidrogén autók ellen vagyok, csak egyik percről a másikra nem fognak ezek elterjedni soha. Ezért tetszik a VW Bluemotion rendszere, s igaz, hogy néhány decivel fogyaszt kevesebbet és, hogy a károsanyag kibocsátás csak a fele a normál motorokának, de sokkal elérhetőbb és sokkal jobban lehet terjeszteni ezeket. Kis lépésekben lehet csak ilyen dolgokban előre jutni...Remélem érthetően írtam le, bár biztos félreértitek majd...
  • DJ BP
    Nagyon erőlteti sajnos mindenki ezeket az autókat, pedig szerintem nem ez a helyes út.

Igen, sztem a leghelyesebb út az lett volna, ha mondjuk 15 éve a hidrogénautók fejlesztésére gyúrtak volna, amióta olvastam a Honda FCX-ről, nagyon megtetszett ez a technológia. (FCX teszt)
  • DJ BP
    Hát az, Outlanderként jobban néz ki
  • Harly18
    Ez még egész jól is néz ki, de a Peugeot/Citroen közös SUV-ja valami borzasztóan ronda. És igaz, nem illik bele a márkába, de ma annyira divatosak ezek az autók, hogy nem sok gyár hagyja ki az ilyen kocsikat...
  • Taranov
    Hát érdekes. Nagyon erőlteti sajnos mindenki ezeket az autókat, pedig szerintem nem ez a helyes út. Az Alfa Romeo is készített egy SUV-tanulmányt évekkel ezelőtt, nem is nézett ki rosszul, de szerencsére nem lett belőle semmi. Esetleg üzleti szempontból lett volna előnyös, ha még az elején kihozzák, de azt hiszem, a márkaimázs szempontjából jobb nélküle. A Porsche kínálatába viszont még kevésbé illik egy SUV.

Na lassan átalakulunk SUV topikká.
  • Harly18
    Hát szerintem ennél visszataszítóbb nem is létezik...
  • Taranov
    Kicsit abszurd mondjuk, hogy SUV-ot is gyárt a Porsche, de ettől függetlenül nekem bejön.
  • DJ BP
    Nem drágább mint a Touareg... Porsche meg, hát drágább, és csak benzinzabáló benzines van hozzá. A Porsche számomra a legvisszataszítóbb SUV amúgy :). Oldalról, hátulról...
  • Taranov
    Hát azt hiszem, hogy a nagy többség nem használja ki a terepjáró képességet, egyszerűen azért veszik, mert kényelmes és van presztízse. (Bár egy 7-es BMW-nek, egy Phaetonnak vagy egy A8-nak szerintem nagyobb, ha már német autóról van szó, de azok drágábbak is szerintem)
  • Harly18
    A Q7 szerintem már túl nagy, nagyon felfújt, ettől függetlenül természetesen nagyon szép autó, nem tudom, hogy árban menyivel drágább, mint a Porsche/VW SUV. Nekem ha lenne ennyi pénzem sem vennék ilyen autót, mert én nem használnám ki a terepjáró képességét, arra meg nem kell, hogy jászam a Janit, úgy meg fölösleges...
  • Taranov
    Nekem a 3 közül az tetszik legkevésbé. A Cayenne és a Touareg van kb. egy szinten, és a SUV toplista élén :) Ettől függetlenül nem hiszem, hogy vennék ilyen autót.
  • DJ BP
    Cayenne, inkább Q7 :)
  • Harly18
    Igen, a Cayenne is szép, bár a hátulja túl egyszerű lett, nekem csak az nem tetszik benne...
  • mabbak
    Hmm...köszi szépen, majd még töröm rajta a buksimat, hogy mi legyen, de egy Bogár azért jó lenne. Mindig is tetszett nekem.
  • Taranov
    Egyetértek, a Touareg szép autó, nálam csak a Cayenne vetekszik vele (persze SUV kategóriában), de ugye az is a VW-csoport terméke.
  • Harly18
    Speckó hely nem igazán van. A hasznaltauto.hu oldalon kell mindig nézni a hirdetéseket, szoktak lenni jó alapok olcsón. Netán a szepes.hu-n is vannak hirdetések. De számolj vele, hogy ha veszel egy 100-200 ezres bogarat és azt akarod teljesen felújitani, akkor millió alatt biztos nem állsz meg legjobb esetben sem. Egy full felújitás meg 3 millió felett van. Ha bogarat akarsz és nem fontos, hogy te újittasd fel, akkor jobb ha veszel egyet 400-600 között, mert azok általában rendben vannak...
  • mabbak
    Nagyon gondolkozom rajta, hogy beruházok egy Bogárba és rendbehozom. Viszont érdekelne, hogy nincs-e vmi speckó hely, ahol lehet vmi jó alapanyagot találni. És láttam, hogy itt van pár embernek Bogara. Nem tudtok vmi tippet adni?
  • Harly18
    Szerintem nem csúnya, de nem is olyan szép, mint ahogy ebben a marketing dumában irják. Részleteiben szép és tetszik is nekem, de úgy összességében úgy érzem, hogy alakithattak volna kicsit rajta, mert felemásra sikeredett. Nem tudom megmagyarázni, de nem jön be 100%-osan. A Touareg sokkal szebb és ránézve jobban alkot egy egészet, mint ez...
  • Taranov
    Hátulról elég csúfnak ígérkezik :)
  • Harly18

- Új Volkswagen SUV-modell erőteljes formavilággal
    - Az utcára készült, de a terepen is csúcsformát mutat

A Volkswagen az első képekkel indítja a visszaszámlálást 14. modellsorozata bemutatójáig. A sportos többcélú modell (SUV) szeptemberben a Frankfurti Nemzetközi Autókiállítás (IAA Frankfurt) alkalmával mutatkozik be a nyilvánosság előtt. A Tiguan formavilágát az erő és az elegancia harmóniája határozza meg. A városok világa és a végtelen tájak, a munka és a szabadidő közötti határok átjárására született. A Tiguan sokoldalú tehetség, éppoly agilis, mint kényelmes menettulajdonságokkal, magas szintű használati értékkel és iránymutató műszaki megoldásokkal.

A Volkswagen második SUV-modellje a Touareghez hasonlóan magabiztos formavilággal jelenik meg. Az új Tiguan elejét éppen azok a feszes, kompakt arányok jellemzik, amelyeket a Volkswagen először a világszerte nagy figyelemmel kísért Concept A tanulmányon – a kupé és a SUV ötvözetét alkotó Crossover modellen – mutatott be. Oldalnézetben a kidomborodó kerékjáratok között hosszan elnyújtott és erőteljesen kiformált sziluett húzódik, a Volkswagen jellegzetes és semmi mással össze nem téveszthető C-oszlop kialakításával. Meredek farát rövid túlnyúlás jellemzi, s meghatározók a formáikban egymásra rímelő fényszórók és hátsó lámpatestek.

Az első információk a Tiguan motorkínálatáról: a Volkswagen e SUV-modelljét – a világon egyedülálló módon – kizárólag feltöltött, közvetlen befecskendezésű konstrukciókkal kínálja majd. Az úgynevezett magas feltöltöttségi fokú koncepció jelentősen mérsékli az üzemanyag-fogyasztást, miközben jócskán fokozza a jármű dinamikáját és a vezetése kínálta élvezetet.

A motorpalettán összesen három TSI- és két TDI-motor szerepel majd, amelyek közül a rendkívül csendes járású, common-rail befecskendezésű TDI-erőforrások teljes egészében új fejlesztésű konstrukciók. Teljesítményük 103 kW/140 LE és 125 kW/170 LE, és már 1.750-es percenkénti fordulatszámtól bőséges, 320 illetve 350 newtonméter forgatónyomatékot küldenek az összkerékhajtás felé. Mindkét TDI már most megfelel a csupán 2009-től életbe lépő Euro 5 szabvány előírásainak.

Erő, takarékosság és tiszta üzem jellemzi a feltöltött, közvetlen benzinbefecskendezésű aggregátokat is, mégpedig 110 kW/150 LE, 125 kW/170 LE valamint 147 kW/200 LE teljesítményváltozatokban. A Volkswagen programjában a 150 és a 170 lóerős változat egyaránt újdonság. A forgatónyomaték adataira vetett egyetlen pillantásból is látható, hogy a TSI-motorok felettébb nyomatékosak. Már a 150 lóerős TSI is magabiztos 240 newtonmétert produkál (1.750-es percenkénti fordulatszámtól), a 170 és a 200 lóerős teljesítménykategóriájában pedig ez a 280 newtonmétert (1.800-as percenkénti fordulatszámtól) is eléri.

Jól mutatja az új Tiguan iránti óriási érdeklődést az Interneten szereplő „Tiguan-bázis”, az érdeklődők a www.tiguan-base.com oldalon jelentkezhetnek be a Tiguan virtuális világába. Az új SUV-modell egyes fejlesztési fázisait itt fotók, filmek és számos adat mutatja be. Mindössze 15 hét alatt – s ez valóban szenzációs – világszerte egymillióan éltek e lehetőséggel. Úgy tűnik, a Tiguan az autók történetének izgalmas fejezetévé lépett elő.

• Harly18
    Én elhiszem, de ha a kezembe kerül az az újság, azért megnézem.... :)
  • mabbak
    Hát akkor az tévedés volt, az 1.2es G-s astra 75 lovas, utánanézhetsz bárhol, annyi lesz. Egy ismerősömnek is volt, az is 75 volt.
  • Harly18
    Én régen olvastam egy tesztet az 1.2-es Astráról és ott 65 LE volt, ha nem kevesebb...
  • mabbak
    Astrában 75 lovas az 1.2es ill volt. Az 1.4es meg 90 lovas (G-széria). Just to keep things clear. :)
  • Harly18
    Angolosok előnyben :) - New VW Scirocco Spied on the Road

Here are photos of the the new VW Scirocco. Debuting as the IROC Concept sports coupe at the 2006 Paris Motor Show, the concept car’s name, IROC, is taken from the middle letters of the name Scirocco. The new Scirocco is expected to keep the bold, aggressive look of the IROC. During the IROC's debut VW noted that a production model was planned to follow. Now these latest photos from Death Valley capture a prototype of the new coupe as it undergoes hot weather testing. Under the skin, the Scirocco will share the powertrain and platform of the Volkswagen Eos convertible.
    The Scirocco is a revival of the sporty hatchback coupe that Volkswagen sold in Europe from 1975 to 1991 and in the US until 1988. During that time, the Scirocco went through two model generations and now, 20 years later, maintains a dedicated cult following.
    The successor of the Scirocco was the short lived Corrado from 1992 to 1996. The Corrado was an excellent car but its high price tag during a time when consumers weren't responding to small sport coupes caused VW execs to kill it prematurely. Now, with the success of the GTI and Golf R32, VW feels the time is right to bring back such a vehicle. VW had stated they had no plans to bring the Scirocco to the States, but since the car is testing on US soil, hopefully, they have changed their minds.

• Harly18
    Új logót készít a Volkswagen

A Golf VI-on mutatkozik be

A hatodik generációs Golf bemutatásával egy időben új logót vezet be a Volkswagen. Teljes váltásról azért nem beszélhetünk, az embléma ezentúl sokkal jobban fog domborodni.
    Még emlékezetesebbé teszi a Golf hatodik generációjának érkezését a Volkswagen, a wolfsburgiak ugyanis egy új logót is útnak indítanak a modell premierjével egy időben. A hírek szerint Martin Winterkorn, a cég vezérigazgatója kezdeményezte a váltást, aki úgy gondolja, hogy nem elég feltűnő a márkajelzés az autóikon, noha pár évvel ezelőtt már megnövelték a méretüket. Teljesen azért nem változtatják meg az 1945 óta használt logót, inkább csak finomítanak rajta. Valamivel nagyobb lesz az átmérője is, de fontosabb, hogy jobban kidomborodik majd, mint jelenleg, az autókon elfoglalt helye azonban marad a régi. Szintén hozzányúlnak a 'Volkswagen' felirathoz is, de azért nem nagyon, inkább csak fényesítenek rajta, hogy jobban csillogjon. Hogy mennyivel lesz hatásosabb az új márkajelzés, azt természetesen még nem tudni, az azonban biztos, hogy egy ideig még nem csodálhatjuk meg, mivel a Golf fejlesztéseivel lassabb ütemben haladnak az eredetileg tervezettnél, várhatóan fél évvel később készülnek el a munkákkal, ami azt jelenti, hogy csak 2008 végén debütálhat az autó. Ahogy a logó átalakításában, úgy a késésben is benne van Winterkorn keze, ő ugyanis elégedetlen volt az újdonság formájával, ezért visszaküldte a formatervezőket a tervezőasztalhoz.

• Harly18
    Luxuskabrió készül a Volkswagennél?

Kupé-kabrió Phaeton alapokon?

Kupé-kabrió épülhet a Volkswagen luxusautójából. Az persze még nem biztos, hogy milyen márkanév alatt kerül forgalomba az autó, a hatalmas CC azonban mindenképpen érdekes húzás lenne.
    Azt már hivatalosan is elismerte a Volkswagen, hogy nagy erőkkel dolgoznak egy, a Passat alapjaira épülő négyajtós kupén, a jelek szerint azonban nem merülnek ki ennyiben az újdonságok. Nemrégiben ugyanis sikerült lencsevégre kapni egy, méreteit tekintve valószínűleg felsőkategóriás, ezáltal bizonyára a Phaeton alapjaira épülő kétajtós Volkswagent, amint éppen tesztkilométereit rótta. A szándékosan szedett-vetett karosszéria miatt a képek alapján nem eldönthető, egyes források szerint azonban ez nem sima kupé, hanem kupé-kabrió lesz, amely így az Eos nagytestvére lehetne. A kérdés csak az, hogy tényleg szüksége van-e a Volkswagennek egy ilyen modellre, amikor az Audi modellpalettájában is találhatók hasonló modellek, melyeknek így házon belüli konkurenciát állítanának. Ez nem igazán jellemző a konszernre, így egyelőre nem tudhatjuk biztosan, mi is az, amit a képen látunk, annyi azonban bizonyos, hogy valami készül a németeknél, még ha ez nem is feltétlenül VW márkanév alatt jelenik is meg.

• Harly18
    Őszre kész a kisfogyasztású Golf

Még idén bemutatja a Volkswagen a Golf legkisebb fogyasztású változatát, valószínűleg az 1,9 literes TDI motorral.

Ősszel a Golfból is megjelenik a minél alacsonyabb fogyasztásra belőtt BlueMotion-modell. Az újdonság is a takarékosságra optimalizált dízelmotort kap, amelyet hosszabb áttételezésű, kisebb fordulatszámot biztosító sebességváltóval és lefaragott légellenállással toldanak meg.
    Konkrét adatokat még nem közölt a gyár, de a Polo és a Passat hasonló változatai 4-6 deciliterrel fogyasztanak kevesebbet azonosan motorizált testvéreiknél. A mai legtakarékosabb Golf TDI számaiból kiindulva nagyjából 4,5-4,6 literre számíthatunk a Golf BlueMotion esetében.
    A Polo 1,4 TDI és a Passat 1,9 TDI takarékos kivitele Nyugaton már piacon van egy ideje, de Magyarországon jelenleg egyik sem kapható.
    A VW időközben a motorvezérlés módosításával 100 gramm/km alá szorította a Polo BlueMotion szén-dioxid-kibocsátását. A 99 g/kilométeres érték 3,8 literes szabványos átlagfogyasztásnak felel meg, az eddigi 3,9 helyett.
  • pszihopata
    Majd a vevők összedobják!
  • Harly18
    Gazdagodik a Volkswagen vezérkara

Az idén 10-15 százalékkal növekszik a Volkswagen legfelső vezetőinek a jövedelme - írta a Bild keddi számában egy bizalmas belső javaslatra hivatkozva. Az MTI híre szerint az öt igazgatósági tag javadalmazásának emelésére vonatkozó javaslatot a felügyelő bizottságnak még jóvá kell hagynia.
    A tavaly még hat tagból álló igazgatóság összjövedelme - beleértve a részvényopciót is - 18 százalékkal 13,8 millió euróra nőtt.

No Comment :)
  • Taranov
    Igen, ebben igazad van.
  • pszihopata
    Arra akartam célozni,hogy magyarországra nem kell igazán a 170 lovas passat,mert az úthálózathoz túl erős.A fogyasztás meg igazából a kaszni súlyától függ,ezért eszik ugyanannyit az 1.4-es és 1.8-as motorral ugyanaz a kocsi.Végülis ugyanannyi munkát végez.Csak ami 1.8-astól jó ugyanaz 1.4-estől soknak tűnik fogyasztásban.A német autópályára logikus hogy nagyobb motor való mint a pesti dugóba.

Tény az is hogy magyarországon előbb megveszik az 1.6 benzines passatot,mint ugyanannyiért a legjobban felszerelt pólót./itt jön a szomszéd/
  • Taranov
    Már megbeszéltük, hogy az erőtlenség nem mindenkit zavar, nem tudom, miért lovagolsz ezen. Amit DJ BP mond, az legalább valós probléma.
  • pszihopata
    Bravo-ban is volt 1.2-es,meg talán octaviában 1.4.Magyar utakra ideális nyomvájúban 60-al,meg kátyút kerülgetni,ifa után araszolni.És a szomszéd ugyis csak a kasznit látja!
  • Harly18
    Is, de leginkább azon, hogy egy alsó-közép kategóriás autóba beraknak 1.2-es motort...
  • pszihopata
    A vezérlés túl van terhelve az összes pdtdi-nél,mert a bepumpálást a vezérműtengely végzi.Sportos üveghangos visszakapcsolásnál még a vezérműszíjtárcsa küllői is hajlamosak eltörni.Na meg a bemelegítés,leállítás forró motor stb.
  • DJ BP
    a 2.0PD TDI-kről írták Seatosok, hogy hengerfejes lehet, bár azokat sztem széthajtják :D
  • Taranov
    Asszem Harly arra gondolt, hogy amikor a Golfban az 1.4-es 75 LE-s motor volt a legkisebb, akkor az Astrában az 1.2-es 65 LE-s, tehát az Opel alulmúlta a VW-t.
  • pszihopata
    Ha már itt tartunk én vw-ben inkább a dízeleket venném,abban szerintem elég jók.Hogy dícsérjem is közelebbről ismerek egy osztrák rendszámos 1988-as 1.6 dezső passatot.-nem egy villanymotor az biztos,de szinte elnyűhetetlen.