3131
-
#1326 Mindenkinek más számít. Mindent meg lehet szokni. Egy kisautónak is vannak előnyei és a nagyautóknak is, bár ott inkább csak a nagyobb beltér és általában az erősebb motor. Kisautónál meg a fogasztás, talán a fenntartás is olcsóbb, meg sokkal jobb vele városban közlekedni. De ezekkel nem mondtam újat neked szerintem... :)
És végül milyen kocsija lett anyudnak? 100 millió százalék, hogy nem VW- konszern terméke, max Skoda, azt ha jól emlékszem nem nagyon szóltuk le :) -
DJ BP #1325 Passatból Lupóba? Az egy kicsit meredek lenne :DD
Mostanában nézegettem autókat, anyámnak kellett egy. És hát komoly komfortkülönbségek akadnak, egyszerűen kényelmetlenebb egy kisautó, jobban pattog, kicsi az ülés, szóval ezt én fenntartásokkal kezelném. Nem hiszem el, hogy a Golf után olyan jó érzés lehet Lupóba ülni, csakhogy spóroljál.
u. i.: De ha nem adjátok el a Golfot, spórolni minek? :)) -
#1324 Még mindig jól fogy a Golf
A Volkswagen Golf értékesítése Németországban, Európában és szerte a világon egyaránt növekvő tendenciát mutat. A 2007 januárja és júniusa közötti időszakban a Volkswagen bestsellere több mint 300.600 példányban talált gazdára, ami mintegy 10 százalékos emelkedést képvisel az előző év azonos időszakához képest. A Golf ily módon jelentős mértékben hozzájárult a Volkswagen márka összesített 1,8 millió darabos (7,4 százalékos növekedés) járműértékesítési sikeréhez, ami az év első hat hónapjára egyben új darabszám-rekordot is jelent.
Németországban, a Golf legnagyobb piacán, a Volkswagen 2007 első hat hónapja során 5,7 százalékkal, 61.500 darabra növelte eladásait, mégpedig egyértelműen szűkülő helyi piac mellett. A Golf második számú piacán, az Egyesült Királyságban, a modellcsalád 8,7 százalékos emelkedéssel 35.100 eladást könyvelhetett el. Növekedését tekintve Olaszország a Golf harmadik legnagyobb piacaként még ezt is felülmúlta, ahol 19,5 százalékos pluszt felmutatva, 28.200 Golf kelt el.
A Golf eladásai Európában 2007 januárja és júniusa közötti időszakban, 7,3 százalékos éves növekedéssel összességében mintegy 219 ezer darabra adódtak. Fontos szerepet játszottak ebben a kelet-európai piacok, mint például Románia, Lengyelország és Oroszország, ahol az alsó középkategóriájú modellsorozat értékesítése közel megkétszereződött. A Golf Európán kívül legnagyobb piacának ismét az Amerikai Egyesült Államok bizonyult, ahol a "Rabbit" modellekből az év első hat hónapja során 79,9 százalékos emelkedéssel, mintegy 20 ezer darab talált gazdára.
Azért ez egy 2003-ban megjelent autótól nem rossz eredmény... -
#1323 Tény, hogy a Fiat 500 sokkal stílusosabb, főleg úgy, hogy a Fox-nak nincs is stílusa :) Azért a 2 kocsi más "kategória". Nekem tetszik nagyon az 500-as, bár nagy Photoshoppolóként én 1-2 dolgot átrajzolnék rajta, mert úgy jobban tetszene, de amúgy nagyon baró kis autó, főleg a sport verziója nagyon tetszik... -
#1322 Már nem hoz lázba sajnos, mióta láttam a Fiat 500-ast :) -
#1321 Brazil verzió:
Német verzió:
Csupámn az összehasonlítás miatt tettem be a képeket. Szerintem "helyes" kisautó, a hátulja lehetne szebb is, de összességében nem rossz a design szerintem....A motorokról nem tudok nyilatkozni :) -
#1320 Én néztem a német weboldalon, de egyrészt kicsit koreai designja volt szerintem, legalábbis nem annyira konzervatív és klasszikus, mint a Lupo. Másrészt egy dízeles verzió nagyon drágára jött volna ki. -
#1319 Nem forgalmazzák, mivel veszélyeztetné a Polo-t árban is meg méretben is, mivel nagyobb a beltere, mint a Polo-é és az ára is csak kb 100 ezerrel lenne olcsóbb, így nem éri meg árusítani, németeknél is csak 3 ajtóst lehetett venni, pedig van 5 ajtós és Cross is. Európában nem lett túl sikeres, monshatjuk azt is, hogy enyhén megbukott, de Dél-Amerikában sláger autünak számít, ott olyan Fox generáció van, mint itt Golf, már tizen évek óta van Fox autó és manaposág a kategória legsikeresebb darabja. Már kisbusz is készült belőle:
-
#1318 Igazán nem volt még dolgom sok autóval, igazán drága autóban nem is ültem még, de mindkét használt Volkswagenünkkel nagyon meg vagyok elégedve, szóval ez is azt mutatja, hogy nemcsak a márkajelzés miatt érdemes megvenni őket. Persze hangsúlyozom, hogy mindkettőt használtan vettük. (Régebben egyébként bogarunk is volt, de akkor még nem nagyon tudtam magamról, és az autókról - szóval a VW már bevált :) -
#1317 Az AutoBild nem szokott jól tippelni, még szerencse :)
A Fox egyébként mennyire sikeres? Magyarországon hogyhogy nem árulják? -
#1316 Igen, a GTI az ütős :)
A 3L is tetszett a négyzet alakú kis lámpákkal a tompított fényszórók mellett. A sima alapkivitel talán egy kicsit fapados hatást kelt, pedig az utazási komfortot tekintve nem az. -
#1315 1-2 elképzelés, amik nem nagyon szoktak bejönni a photoshoppoloknak :)
-
#1314 A Lupo is csak a 3L miatt volt olyan drága. A sima 1.2-es és talán volt 1.0-ás is nem olyan vészesen drága, bár így is 2 millió forint felett volt szerintem. Ugyan ma már nem lehet újonnan kapni, de a felszereltsége sem volt olyan rossz alapból sem, s ez is talán pozitívum. Akkoriban sok kisautóban még légzsák sem volt alapból, de a Lupo-ban volt 2 és a végefelé már 4 is talán, de ez nem 100%.
A design meg......tipikus VW, nem extravagás, egyszerű, de csúnyának és unalmasnak sem mondható. Én ki merem jelenteni, hogy szép kiskocsi volt...Főleg a GTI :)
-
#1313 Egyébként nem egy nagy design a Lupo, de nekem tetszik mindenesetre, hogy ilyen egyszerű, de jól összerakottnak tűnik, nem tipikus kisautó. Csak nem ennyiért kéne adni újonnan, természetesen mi is használtan vettük 70 ezer km-rel, hogy 100 ezret mindenképp lehessen még vele menni. -
#1312 Én nem mentem még a Lupoval, anyukám 168 centi, nem is túl széles, szóval érzésem szerint bőven befér a Lupoba is.
Igazából vagy a Lupot vagy a Golfot eladnánk szívesen, mert neki nem kell 2 autó, de mivel mindkettőt elég nagy veszteséggel tudnánk csak eladni, ezért elképzelhető, hogy inkább megmarad mindkettő.
De igazából a Lupot nem vettük még át, bár anyukám már ült benne.
Ez a nagy előnye, a spórolás, amit lentebb írtam, ez kárpótolja az embert az esetleges kényelmetlenségekért (bár szerintem 1-2 embernek nem kényelmetlen, legfeljebb vagizni nem jó) -
#1311 Szerintem van aki simán átül ilyenbe. Én el tudnám képzelni, hogy mondjuk átülök egy középkategóriásból egy kiskategóriásba, simán...
Akinek kizárólag Golf méret kell, az nem fog Lupot venni. Taranov esetében nem tudok nyilatkozni, mert ha jól értem emiatt kérdezted, mivel Golfjuk és Lupojuk is van... -
DJ BP #1310 épp ezért kérdem :) -
#1309 A Lupo nem is nagycsaládosoknak készült, hanem fiatal pároknak vagy idős embereknek. Hátul egy felnőtt nem is nagyon férne el szerintem... -
DJ BP #1308 de sszámomra megér annyit a többletfogyasztás, hogy élférjek az autóban, szóval akinek Golf méret kell, Lupoba képes átulni? Ez komoly? :) -
#1307 Ha ez tényleg ilyen kedvező, akkor valóban lehet, hogy a VW az olcsó autójával a Fiat 500-at akarja megszorongatni, de ismerve a VW stílusát és designját, inkább egy takarékos, Lupo-szerű autót képzelek el, ami már nem 2× olyan drága, mint amennyit lehet vele spórolni :-)
Egyébként ez sem teljesen igaz, én a családi Lupo-projekt keretein belül kiszámoltam, hogy a Golfhoz képest annyival kevesebbet fogyaszt a Lupo 3L, hogy 100.000 km-enként szűk 1 millió ft-ot lehet spórolni az üzemanyagon.
Ezt bizonyára a Lupo-tulajok is kiszámolták, mert 10-20-30 ezer, sőt 50 ezer km-es Lupok se nagyon vannak a használtautó piacon ellentétben egyéb kisautókkal. -
#1306 Na, ez jó hír. A Grande Punto árát én reálisnak tartom, igazából azért tettünk le róla, mert a Golf IV minőségét azért nem érte el a váltó például. Ez egyébként érthető, hiszen jóval olcsóbb autó.
Ha ennyiért adnának egy jóval kisebb autót, az nekem nagyon tetszene.
Az alap Mini ára egyébként pontosan megegyezik az Alfa 147 árával, ami azért nagyobb autó is, meg a Fiat csoport kínálatában nem a legolcsóbb.
Ha klímával, egy szép színnel, és valamilyen dekorációval együtt kijönne 2.5-ből ne adj isten, akkor szerintem van realitása, hogy veszünk. (örülnék neki) -
DJ BP #1305 na megnéztem, olaszoknál annyiba kerül az 1,4 100 lovas Sport 500-as (ez a legjobban felszerelt), mint egy 3 ajtós 1.4 Dynamic Punto,ami nálunk 3,1 millió.
Hát ha ennyi lenne, az egy rohadt jó ár ilyen autóért, olcsóbb egy ,,fullos" Swiftnél. Nekem kicsit hihetetlen is
Bocs az OFF-ért -
DJ BP #1304 3 misi alatt lesz az alap, vagy másféllel olcsóbb a Mini legolcsóbbjánál... Azért az mégis BMW, meg élményautó :) Ez a relatíve kisebb pénztárcájúak retrója lesz, ezért tetszik.
Olasz árlistán nem drágább egy Grande Puntónál, olcsóbb inkább -
#1303 Méretre lehet, de én a VW-ből inkább egy olcsó Lupot nézek ki, azért a Fiat 500 áráról még nincs végleges információnk. Tudod, hogy én nagy Fiat 500 támogató vagyok, de attól tartok, hogy annak az árát nem sokkal a Mini alá lövik be extrákkal. Ha a VW tényleg népautót akar gyártani, és nem divatcikket, akkor a Suzuki stílusához kell inkább hasonlítania, és korszerű motorral kicsi, de praktikus autót kell adniuk 2 millió Ft körül. -
#1302 Érdekes, én azt hittem, hogy az Audi A5 megjelenésével a VW-nek nem kell majd kupé, de ezekszerint mégis. -
#1301 Úgy írták egy korábbi cikkben, hogy rövidebb lesz, mint a régi bogár volt (ettől is félek, hogy lehet túl gnóm lesz), több karosszéria változata is lesz, úgy mint a mininek mondjuk és hogy sokkal jobban hasonlít majd a régi bogárra....Szerintem a Mini/Fiat 500 konkurenciájának tervezik, csak egy sokkal használhatóbb járgány lesz belőle. Már sokszor elképzeltem milyen is lehet, de lehet nagy mellé nyúlás lesz... -
DJ BP #1300 akkora lesz vajon mint egy Fiat 500, csak egyszerűbb? -
#1299 A legkisebb VW Frankfurtban
A German Car Blog értesülései szerint Frankfurtban mutatja be a legújabb, 8000 euró alatti vételárú kis népautójához kifejlesztett A-platformot a VW. A diszkontmodellt a fejlődő piacok - Kína, India, Kelet-Európa - igényeinek szem előtt tartásával fejlesztették ki, és Skoda, valamint Seat jelvénnyel is kapható lesz. Nyugat-Európában feltehetőleg jobban felszerelt, divatosabb modelleket fognak értékesíteni a 2009 tájékán megjelenő apróságból, mely a pletykák szerint a Lupa nevet kapja.
Az autó a korábbi, Golfra épített New Beetle után már tényleg betöltheti a népautó szerepét. Az új Bogár sokkal inkább volt trendi kiegészítő, mint valóban könnyen elérhető, olcsó fenntartású autó. A Lupa négyüléses autó lesz, motorja a hátsó tengellyel egybeépített váltómű fölött helyezkedik el, és a hátsó kerekeket fogja hajtani, de az eredeti Bogárral szemben nem lég-, hanem vízhűtéssel készül. Csupa kis hengerűrtartalmú, alacsony fogyasztású motorral lesz kapható, többek között egy háromhengeres TSI-változatot és egy szuperalacsony fogyasztású dízelt emlegetnek. Elképzelhető, hogy utóbbi nem más, mint a VW újkori kísérleti modelljeiben alkalmazott egyhengeres gázolajos egység lesz, de egy kéthengeres benzinmotor is szóba került.
-
#1298 A Lotus fejleszti a VW nagy kupéját?
A brit Autocar munkatársai figyeltek fel az elmúlt hetekben a Lotus hetheli bázisa környékén mászkáló, wolfsburgi rendszámot viselő furcsa prototípusokra. Egy bennfentes lotusos arról számolt be az újságnak, hogy a mérnökök a VW nagy kupéján dolgoznak. A legutóbbi pletykák arról szóltak, hogy a következő Phaeton alapjaira épülő kupét a Mercedes SL közvetlen ellenfelének szánják.
Az autók, melyekről képeket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, erősen rövidített tengelytávú Audi A8 kupéknak néztek ki, de arányaik megfeleltek egy nagyméretű kupénak. Bár hivatalosan még nem erősítették meg a modell körüli feltevéseket, az A8-ra alapozott prototípusok alapján arra lehet számítani, hogy az autót az A8 alumínium térvázára építenék, ami logikus lépésnek tűnik azután, hogy a Mercedes bejelentette, hogy az SL következő generációját is alumíniumból készítik.
A Phaeton Ferdinand Piech gyermeke, ő volt az, aki a meglehetősen lassú eladások ellenére is erőlteti a projekt folytatását, és valószínű, hogy az ő tekintélyes nyomására van szükség a típus második generációjának megépítéséhez. Elképzelhető, hogy egy kupéváltozat megjelentetése, felpörgethetné a döcögő eladásokat.
A VW-Lotus együttműködésnek még egy érdekes aspektusa van. A VW már február óta folytat tárgyalásokat a maláj Proton megvásárlásáról, és a távol-keleti cég portfoliójába tartozik a Lotus is. Így a felvásárlással a VW és a Lotus közötti szálak még szorosabbra fűződnének.
Néhány elképzelés...
-
#1297 Volkswagen irányár: 2 millió forint
A németek is beszállnak az olcsó autók piacára
Két év múlva már a kereskedésekben lesz a Volkswagen-csoport új olcsó autója, amit a VW mellett a Skoda és a Seat is forgalmazni fog. A gyár azt ígéri, hogy a 8 ezer eurós alapár ellenére a VW-érzés itt is meglesz.
Martin Winterkorn korábban úgy nyilatkozott, hogy a Volkswagen az évtized végéig egy új modellel fog előrukkolni, ami 8 ezer euró (kb. 2 millió forint) alatti árával még a Dacia Logannal is szembeszállhat. Úgy tűnik, hogy ha a vezérigazgató egyszer valamit elhatároz, az úgy is lesz, mivel a cég szóvívője, Andreas Meurer bejelentette, hogy a szeptemberi Frankfurti Autószalonon egy tanulmányautóval fognak megjelenni, ami már az olcsó modellcsaládot vetíti majd előre. Az autón már dolgoznak is a mérnökök, mivel Winterkorn 2009-ben már a kereskedésekben szeretné viszont látni. A fejlesztést nem egyedül végzi a VW, hanem a Skodával és a Seattal közösen, saját arculatukba illesztve ugyanis a csehek és a spanyolok is árulni fogják a modellt. Meurer azt nyilatkozta, hogy az elsősorban városi használatra szánt kocsi az alacsony ára ellenére is hozni fogja a márkától elvárt minőségi összhatást, a konszerntestvérek modelljeitől pedig leginkább felszereltségével fogják megkülönböztetni, elképzelhető, hogy légkondicionáló berendezés és CD-lejátszó csak a VW-ben lesz.
Azt még nem tudni, hogy hol fogják gyártani az autót, de a szoros költségvetés miatt valószínűleg nem Németországra esik majd a választás. A vásárlók többsége Indiából, Kínából és Kelet-Európából kerül majd ki, ám a Dacia eredményeit alapul véve lehet, hogy a gazdagabb térségek is keresni fogják az autót.
-
#1296 Próbáltam ecstelni,hogy a szélerőmű mennyire kevés energiát ad más erőműhöz képest,és persze csak ha éppen fúj a szél.A lényeg az,hogy ha áttérnénk az üzemanyagcellára,még ott a kérdés hogy mivel állítjuk elő azt a sok hidrogént.-persze mikor mutogatják hogy csak víz jön ki belőle,erről véletlenül sincs szó.
Igazából nem topic téma,csak szóba került,de azt hiszem sok ember úgy veszi hogy ez egy abszolút környezetbarát megoldás,pedig ez nem igaz,és túl költséges is.-/hasonlóan a szélerőműhöz,ami igen jó dolog,de egy atomerőművet nem lehet kiváltani vele/
-
DJ BP #1295 ha én szélerőműről beszélek, miért szegezed nekem az erőművet? Nem értelek -
#1294 2 megawatt a legnagyobb szélerőmű.Pakson egy blokk 440 megawatt 4 van.Az energiafelhasználás meredeken emelkedik mindenhol,mi lenne ha a közlekedést is erőművi árammal hajtanák?Számoljunk csak! -
DJ BP #1293 Ha hőerőműben előállított árammal nyerik a hidrogént,a környezeti hatás ugyanaz,csak nem közvetlenül az úton szennyez a kocsi.
Szélkerék a barátod :) -
#1292 Ha már szóba került,szerintem sokan félreértelmezik a hidrogénautót,és túl is értékelik.Az üzemanyagcellában nem történik más,mint a hidrogén előállításakor befektetett energia visszanyerése.Ha hőerőműben előállított árammal nyerik a hidrogént,a környezeti hatás ugyanaz,csak nem közvetlenül az úton szennyez a kocsi.Akkumlátor helyett az energiát egy magasabb energiaszintű anyagban a hidrogénben tárolják.Az ilyen autók igen drágák,a hidrogén töltő állomások nem különben,körülményes és igen költséges technológia.Horribilis összeg lenne az egész úthálózatot ilyen kutakkal ellátni,a modern akkumulátorokkal a városi közlekedés valószínüleg könnyebben és olcsóbban megoldható.Persze ott meg ott a több száz kiló veszélyes hulladék.
Olajlobbi ide vagy oda,ennél olcsóbb és egyszerűbb autózás nincsen egyenlőre,mint az olajalapú.Nem kell hogy az olajlobbi bármit is tegyen a jelenlegi helyzet fenntartásáért,egyenlőre nincs is jobb. -
#1291 Ez nem jó, de ez van sajnos, nem lehet mit tenni... -
DJ BP #1290 de úgy mondod ezt, mintha ez lenne a jó. Én is tudom, hogy olajvállalatok miatt, ezért mondom, hogy kéne -
#1289 Te nem mondtál olyat, csak én.
Bármikor gyárthatnák, de nem fogják. Hidrogén kutakat sem fognak csinálni. Gondolj bele kinek az érdeke ez a hidrogénhajtásos autó? Az emberiségen kivül senkinek. Addig mig van olaj, addig nem fog elterjedni, nem hagyják, hogy elterjedjen. Szerintem már 30 éve is voltak alternativák, de mindegyik eltűnt és nem lett semmi belőle... -
DJ BP #1288 Nem a hidrogén autók ellen vagyok, csak egyik percről a másikra nem fognak ezek elterjedni soha.
Szted miért mondtam, hogy 15 éve kellett volna ezen dolgozni? Hol mondtam olyat, hogy most azonnal vegyünk FCX-et? :)
Mellesleg ez az autó már kész van, ha olvastad. Bármikor gyárthatnák, hidrogénkutakon, a terjreszkedésen kellett volna dolgozni, pontosan tudom hogy hosszú, de csinálni kellene valamit -
DJ BP #1287 hogy ezek a tanulmányok, melyek szerint 10-20-30 év múlva elfogy az olaj, nagyon túloznak, és mondjuk a valódi kimerülés előtt 10-20 évvel már tényleg elterjednek a hidrogénautók.
Nem is az elfogyás, hanem megéljük-e azt a 30 évet, mert a gyors klímaváltozás nem túl bíztató. És sztem ez már el van szúrva, előbb-utóbb annyi lesz