3131
-
DJ BP #1366 Az új igazgató is teljesen átterveztette, mert sokkal sportosabbra akarta a Golfot,
Nem fordítva? Túl sportos volt úgy rémlik.
Szvsz ez lesz, nem várnék ennél radikálisabb váltást -
#1365 Ez tuti nem végleges, ez egyértelműen a mostani golf, csak más kilincsekkel és tükrökkel...
Az új igazgató is teljesen átterveztette, mert sokkal sportosabbra akarta a Golfot, mint a mostani. Lehet itt csak a műszaki részét tesztelik.... -
#1364 Képeken az új Golf
Nem lesz drasztikus újdonság a jövőre érkező új Volkswagen Golfon. A hatodik generáció örökli a jelenlegi modell formáját.
Többeknek csalódást okozott megjelenésekor az ötös Golf, hiszen formailag minimális újdonságot hozott elődjéhez képest. Ezen aztán javított a Golf Plus megjelenése, amely sokkal különlegesebb karakter. Ám úgy tűnik, a népszerű autó a jövőben sem lesz újító, a hatodik generáció igencsak hasonlít a jelenleg is futó ötösre. Marad a vastag C oszlop és a magas övvonal, az autó orr-része a Tiguanéra hasonlít majd.
Már nemcsak rajzokon, de fotókon is megnézhetjük a jövőre érkező modellt. A kaliforniai sivatagban lencsevégre kapott autókat állítólag eredetileg másmilyennek képzelték a tervezők, de Martin Winternkorn, a VW konszern vezetője átrajzoltatta, mert túlságosan "modernnek" ítélte meg a jármű formavilágát.
Áttervezéskor a tágasabb, kényelmesebb utastérre koncentráltak, amelyben állítólag kiemelkedő minőség várható. Ezenkívül nagy hangsúlyt fektettek a vezetési élmény javítására. A motorok terén várható némi meglepetés, bevetésre kerülnek a Volkswagen-csoport újításai, mint az 1,4-es és 1,8-as TFSI. A dízeleknél újdonság, hogy a saját Pümpe Düse technológia helyett a VW is áttér a legtöbb közös nyomócsöves technológiára, készül egy 1,6-os TDI 90 pacival.
-
#1363 Új Logó?!
-
#1362 Egyébként lehet, hogy most ezzel az autóval akar újítani a VW, mert úgyis átsöpört most egy ilyen újítási hullám, lásd. Ford, Opel, BMW. -
#1361 Hát majd rápattintom egy kia-ra. -
#1360 :D -
#1359 Mondasz valamit.....De az emblémához azért kocsi is kellene, az csak úgy az igazi :) -
#1358 Csak emblémát nem árulnak? -
#1357 Igazad van, csakis az embléma miatt szuper, én már elő is jegyeztem magam a VW-nél, hogy az elsők között kaphassam meg... -
#1356 Kicsit dél-koreai designja van, úgy tűnik, hogy a VW semmibe veszi azokat a tradíciókat, amelyek miatt az elsőszámú autógyártó Európában. Ettől függetlenül, ha ez lesz a 6-os Golf, mindenképp veszek majd egyet az embléma miatt! -
#1355 Szerintem nagyon jól néz ki, talán jobb, mint az 5 ajtós verzió...Ez csaknem a 6-os Golf lesz? -
#1354 Ehhez mit szóltok,szerintem k. ronda!Volkswagaen valami? -
danyr #1353 a VW csinált egy kis ráncfelvarrást -
#1352 Sportos lehet az új VW Bogár
2010-ben jön az új generáció
Az eddiginél sportosabb lesz a Volkswagen Beetle második generációja. A dinamikusabb vonalvezetésű retróautóból a kabrió mellett kombi változat is készülhet.
Mára kissé megfáradt a retróautó-láz kirobbantója, a Volkswagen Beetle, azt ugyanakkor nem lehet kijelenteni, hogy az autó ne lett volna sikeres. Ugyan a tavalyi eladási adatok alapján hazánkban a Phaeton után a második legkevésbé népszerű VW a maga 35 darabos értékével, 1998-as bemutatását követően azonban hatalmas sikernek örvendett mind Európában, mind pedig Észak-Amerikában. Nem volt kérdés, hogy a Golf alapjaira épülő Beetle-nek lesz utódja, a Motortrend magazin pedig nemrégiben megszellőztetett némi információt a 2010-ben bemutatkozó új változatról.
Az amerikai magazin értesülései szerint a Beetle második generációja a következő Golf padlólemezére épül majd, formatervéért pedig egy kaliforniai stúdiót tesznek felelőssé. A mérnöki munka természetesen Németországban zajlik majd, az amerikai formaterv viszont, mint az a mellékelt skicceken is látszik, lényegesen sportosabb lehet, mint az eredeti, kissé feminim változatnál. A tervezők állítása szerint az autó beltere nagyobb, variálhatósága pedig lényegesen jobb lesz, mint az eddiginek.
A motorokról egyelőre nem beszéltek, a karosszéria-változatokról viszont igen. Ezek alapján a hagyományos háromajtós után röviddel bemutatkozna a ponyvatetős kivitel, továbbá a Mini Clubman ellenfeleként egy kombi is megjelenik majd a kínálatban. Ezeken kívül várható még egy sportverzió is, ennek műszaki paramétereiről azonban eddig nem láttak napvilágot találgatások.
Ez mind szép, csak ennek semmi köze se a New Beetle-hez, sem a régihez. Szinte biztos, hogy a rajzoknak semmi köze a végleges autóhoz, de ezek borzasztóak... -
#1351 Na, a Lupoban ilyen Tiptronic van, amit megemlít a cikk. -
#1350 Nekem egy Alfa Spider az álmom, ami ugye vászontetős. Sajnos sokat nem tudni róla, mert az egyik legfőbb vetélytársát, a szintén vászontetős Audi A4 Cabriot sosem az Alfával hasonlítják össze tesztekben, hanem keménytetős német autókkal :(
De nehéz lehet elhinni, hogy van, aki nem német autót akar venni.
Mindenesetre én tartanék mellette egy kisautót bevásárolni, dugóban ácsorogni stb. de hát ez még a jövő zenéje. -
#1349 A DSG váltó a Volkswagen Németországban található kasseli gyárában készül. A váltó szerkezetét speciálisan a fogyasztásorientált európai ügyfelek igényeire szabva alakították ki. Az eddig a piacon ismert és megtalálható automata váltókhoz képest a legjelentősebb különbség, hogy a DSG-nél nincs hidraulikus fordulatszám-figyelő. A megoldás műszaki tartalmát röviden összefoglalva: a kettős kuplunggal rendelkező váltóban a következő fokozat állandóan készen áll.
A keresztben beépített váltóműben két nedves kuplung található (a nedves kuplung a szárazhoz képest magasabb hőterhelést képes elviselni és jobban is szabályozható), amelyek hidraulikus nyomásszabályozóval rendelkeznek. Az úgynevezett 1. tengelykapcsoló (K1) a páratlan számú fokozatokat és a hátramenetet, míg a 2. tengelykapcsoló (K2) a páros számú fokozatokat működteti. Alapjában véve így "kettő az egyben" váltóról van szó. Ennek a parádés kuplungvezérlésnek köszönhetően megszűnik a húzóerő-kiesés és páratlanul dinamikus és kényelmes kapcsolási érzet jön létre.
A DSG váltó hatásfoka szinte eléri a hagyományos manuális váltóét, amely egyrészt a Mechatronik nevű intelligens hidraulikus és elektronikus váltóvezérlésnek, másrészt a két nedves kuplungnak, és a két részre "osztott" fokozatoknak köszönhető. Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy a következő kapcsolási fokozat állandóan "készenlétben áll" a működésre. Például amikor a jármű harmadik fokozatban halad, már bekapcsolt állapotban "vár" a negyedik fokozat, amely ilyenkor még inaktív.
Mihelyt a jármű eléri a negyedik fokozathoz ideális sebességet, kiold a harmadik fokozathoz kapcsolódó kuplung és hirtelen aktiválódik a negyedik fokozat tengelykapcsolója. A két kuplung nyitása, illetve zárása közötti átmenet hozza létre a fent vázolt komfortos kapcsolást. A teljes kapcsolási művelet néhány századmásodperc alatt megy végbe.
A teljesen automata működésű "D" és "S" (sport) fokozat mellett a DSG Tiptronic funkcióval is rendelkezik, amely manuális kapcsolást is lehetővé tesz. A Tiptronic funkcióban a kapcsolás nem csak kényelmes, hanem egyúttal rendkívül élvezetes is. Általánosságban elmondható, hogy a DSG váltóval párosított motor a gyors önműködő váltónak köszönhetően mindig képes a kívánt húzóerőt biztosítani. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a DSG egyúttal egy manuális váltó nagyfokú agilitását is nyújtja - mindezt pedig közel azonos fogyasztási értékek mellett. -
#1348 A keménytetős gyakorlatilag használható mindig, a vászontetős pedig, hát....ott nincs garancia, hogy télen nem megy be a cúg. Ha az oldalablakok fel vannak húzva, akkor szinte alig lehet a szelet érezni, úgy nem viszi le az ember fejét.....szerintem...még nem cabrióztam. Ezek csak azoknak jók, akik hobbi célra tudnak szánni jó sok milliót és beruházni egy ilyenbe... -
#1347 Akkor tényleg jól jártatok vele. A DSG egy sima automata, vagy kézzel is kapcsolható/automatikus üzemmódba is állítható automata? -
#1346 CrossPhaeton? :D
Kicsit olyan, mint az A6 allroad. -
#1345 Na, hát meglátjuk.
A cabrio ötlete jó szerintem, a Nissan Micra és a Mitsubishi Colt is készül kabrióváltozatban, a nagyon sikeres Peugeot 206 CC-ről nem is beszélve.
Aki ült már kabrióban, elmondhatná, hogy mennyire fúj benne a szél, illetve a vászontető mennyire pótolja a keménytetőt. (nekem nagyon tetszenek a kabriók, de azon kívül, hogy nincs rá pénzem, kicsit tartok is tőlük, eloszlathatná valaki a kétségeket) -
#1344 Ezt egy francia olasz vagy spanyol oldalon találtam, nem tudom pontosan, így nem értettem mit írtak, de tuti nem lesz ilyen, bár elég fura ötlet...
-
#1343 Azért írtam, hogy kb akkora, pontos adatokat eddig nem tudtam :)
Tény, hogy a Plus teljesen más külsőt tekintve, nekem ugyanúgy tetszik mindkettő, bár a Cross verzió nagyon bejön, jobban, mint az Altea:
Viszont tény, hogy a Cross borzasztóan drága :( -
DJ BP #1342 hangyányit nagyobb nála, pl. +8 cm-rel hosszabb.
De a lényeg, hogy most a DSG ajándék az 1.9TDI-hez, ezért a 2.00TDI + 700e lenne DSG-vel. Annyit nem ér, meg elég ez is, nagyon húz és nincs váltási idő :). Meg a 2.0-re többen megbízhatóság miatt panaszkodnak (hengerfejreepedés pl., mondjuk széthajtják :)
Meg a Golf Plus 1,3 millióval drágábban jön ki, meg nem is tetszik -
#1341 Kabrió, egyterű és hibrid készül a VW Polóból
2009-ben jön az új generáció
A jelenlegi Polóval ellentétben a következő generációból nem csak három- és ötajtós változat készül majd, hanem kabrióként és egyterűként is megvásárolható lesz. A VW továbbá egy hibridet is ígér a 2009-ben bemutatkozó kisuatóból. Nagyratörő tervei vannak a Volkswagennek eddig talán kissé elhanyagolt kisautójával. A Polo következő generációja ugyanis a legújabb hírek szerint a három-, illetve ötajtós kivitelek mellett kupé, kabrió és egyterű változatokban is kapható lesz.
A VW kisautójának új generációja 2009-ben debütál, a számos változatot pedig több indokkal is meg lehet magyarázni. Egyrészt az utóbbi időben a konkurensek egy jelentős része is hasonló modellpolitikát folytat, lemaradni pedig érthető okok miatt a németek sem szeretnének. Másrészt így a célközönség is jóval szélesebb réteg lehet, hiszen például egy kabriót inkább a fiatalabbak, míg egy mini-egyterűt inkább a családosok vesznek. A különféle változatok kifejlesztése ráadásul így lényegesen gazdaságosabb, mint ha jószerével a semmiből építenének meg őket.
Az új Polo természetesen megkapja a konszern időközben beérett újdonságait, így elérhető lesz TSI motorokkal és DSG váltóval is. A legerősebb változat a brit Autocar magazin információi szerint a 170 lóerős 1.4 TSI-vel szerelt DSG-s Polo GTi lesz, míg az alapkivitelhez a 64 lovas 1.2-es jár majd. Ezeken kívül lesz még egy 80 lovas 1.4-es és egy 105 lóerős 1.6-os benzines, továbbá a már megszokott 1.4-es és 1.9-es dízelek is rendelhetőek lesznek hozzá.
Az unalomig ismert motorpalettánál izgalmasabb hír, hogy a VW hibridet is tervez a Polóból. A minél alacsonyabb költségek miatt várhatóan inkább egy "fél-hibridre" kell számítani, melyben olyan megoldások is lesznek, mint a fékenergiát újrahasznosító szerkezet, illetve a felesleges fogyasztókat lekapcsoló elektronika.
Polo 2008
Polo Cabrio
-
#1340 Az Altea a Golf padlólemezére épül és kb akkora, mint a Golf Plus... -
#1339 Az Altea nem nagyobb és "komolyabb" autó, mint a Golf?
Lehet, hogy nem, csak valahogy nekem így rémlett. Ezért is vagyok meglepődve ezen, amit DJ BP mondott.
A Seat szerintem jól megfér a VW mellett, hiszen sportosabb, mediterrán hangulatot sugároz, és még olcsóbb is.
Azt viszont már említettem Nektek, hogy a Skoda nem nagyon jön be, de nyilván nem rossz összességében, ha ennyien veszik. -
#1338 Igen, meglepődtem, és valahol mintha már említettél volna Seatot, de jó választás, hisz az is szinte VW. :) Nekem csak a beltere nem tetszik annyira. És pont TDI? Az a csúnya, ronda és hangos TDI amit annyira szídunk? :P Nekem 2.0 PD TDI verzió tetszene DSG-vel...
Valljuk be kicsit furcsa lenne, ha a Seat ilyen felszereltséggel ugyanannyiba kerülne, mint a Golf szintén ilyen felszereltségben...Meg ugye a Seat és Skoda is mind sokkal olcsóbbak, pedig ezek is szinte VW-k, de hát a jelvény az sokat számít egyeseknek...
De ez s Seat sokkal jobb választás, mint a Qashqai......sokkal..... -
#1337 A Golfba a OMW-t (ez sok helyen van, és olcsó. Az OMW-ből egyébként a legolcsóbb 10W40-est)
Az Alfában most Liqui Moly van, ez már egy drágább típus, de a szervizben ajánlották, lehet, hogy csak lehúzás :) -
#1336 Jó, hát aki így bővelkedik az anyagiakban, annak nem nehéz autót választania :D
A DSG váltó milyen amúgy? Nem akarok konkrétan rákérdezni, hogy mennyibe került, de egy közepesen felszerelt Golf Edition 3.7 millió most akciósan, legalábbis valami ehhez hasonló számot láttam valamelyik hirdetésben. (ez persze nem TDI) -
DJ BP #1335 meg fogsz lepődni :) Azt kell tudni, hogy apámnak céges autója van, tehát nem csak második számú rohangászós autó lesz.
És ahogy hogy szokott lenni, az ár efgyre magasabbra szökött :). Először Nissan Note-ot ajánlottam, meg is néztük, de megtetszett neki a Qashqai, nos én nem örültem volna annak megmondom őszintén, nem ér annyit amennyibe kerül az alap szvsz. Tehát már 4,5 milliónál jártunk, a kezdetben 3,5 helyett :). Végül eltántorította a 6 hónapos várakozási idő szerencsére. :) Aztán ha már itt tartottunk árban, megnéztük a Fiat Bravot, Honda Civicet. Aztán egyik este böngészgettem neten, a Seat Altea tetszett neki, nagyon jó ajánlatra bukkantunk DSG váltóval (!, szóval piros 1,9 TDI DSG Alttea lett, bőrön, navigáción kívül fullos. Annyit mondok, egy közepesen felszerelt manuális TDI Golf kerül ennyibe :) -
#1334 Ti milyen motorolajat használtok? -
#1333 Akkor eddig is volt ilyen. Volt egy időszak, mikor a Polo ennyibe került, ha jól emlékszem 4 légzsákkal és klímával és nem is a leggyengébb motorral...talán tavaly nyáron, ha jól emlékszem... -
#1332 Azt már olcsónak nevezem :) -
#1331 Hát bármilyen hírek is keringenek, szerintem nem lesz olcsó VW 2 millió alatt tuti biztos. Maximum 1.990.000,-ért :) -
#1330 Hát ja, nagyjából ez a helyzet. A Lupot Németországból sikerült 2,2 millióért beszerezni, a Golf meg szerintem 1,5-et sem ér már. Ha a Golfot adnánk el, egyszerűen nem tudom, hogy betérülne-e ez a Lupo dolog.
Én úgy számoltam, hogy a Lupo és a Golf közti különbség árban minimum 700 ezer Ft, de ez a minimum, attól tartok.
Mivel 100 ezer km-en kb. 1 millió ft-ot hoz be a Lupo az árából, ezért ha úgy vesszük, és az inflációt nem számoljuk, kb. 4-5 év múlva lenne egy kis haszon rajta, hogy cseréltünk. Plusz még valamennyi, hiszen a Golfban 115 ezer km van, a Lupoban 70, tehát a szervizigénye is elvileg kisebb lenne.
Szóval ezzel nyugtatom magam, hogy azért megérte, de mostmár nem így csinálnám. Egyszerűen használnám anyukám helyében a Golfot, amíg bírja, aztán lecserélnénk valamire, akár egy Fiat 500-ra, vagy esetleg egy takarékos VW-re, ha addig lesz olcsón. -
#1329 De nemrég vettétek a Lupo-t, nem? Ha jól emlékszem azért, mert hogy sokat autózól és ezért fontos a fogyasztás. Akkor miért godnolkodsz most az eladáson? Egyszerűen nem kell két kocsi és azt adnátok el, amelyiket többért lehetne? -
#1328 Talán jobb lenne a Lupot eladni, ha a beszerzési árnál egy kicsit is drágábban sikerülne. -
#1327 Szerintem simán át lehet ülni a Lupoba bármilyen kategóriából. Egyetlen egy eset van, amikor jól jönne nekem egy nagyobb, kényelmesebb autó, az pedig a nyaralás, amikor többezer km-t vezetek. Persze oda is mehetnénk repülővel, olcsóbb lenne, mint ezért venni egy nagy autót.
Egyébként városban tényleg vannak előnyei a kisautónak, a fogyasztáson kívül is. Akinek meg az nem számít, az városban is nagy autóval jár, ezt láthatjuk.
Sajnos a Golfon van egy-két parkolási sérülés, ami eléggé lenyomná az árát, viszont minket nem zavar, ezért vagyunk gondban az eladást illetően.