3131
  • pszihopata
    'Elmehet a Ford meg a Honda az agyon spoilerezett sport változataikkal,"-mi ez a hangnem?A szépség szubjektív dolog-még nem hallottad?

Vagy a te izlésed mindenek felett áll?
    Írhatnád azt hogy -'nekem jobban bejön"-így jobban hangzik!
  • Harly18
    Én momentán 1000 köbcentiset sem tudnék megengedni magamnak, ha lenne eleve olyan, úgyhogy te jobban állsz az 1.6-ossal :)
  • Rege71
    Pláne a vezetési élmény nem semmi,csak az ára nem nekem való,én egy 1,6-osnál jobbat sajna nem engedhetek meg magamnak de ezt is tudom szeretni!
  • Harly18
    A GTI Golf a legszebb, ugyan nem sokban különbözik az alaptól, mégis összhatásában ez a legjobb. Elmehet a Ford meg a Honda az agyon spoilerezett sport változataikkal, a GTI a legjobb és legszebb...
  • Rege71
    Igen a hátsó lökhárítót ha végig fényezték volna és minegyiknek olyan lenne az orra mint a GT-nek akkor szebb lenne de nekem túl gömbölyded az egész,nem eléggé férfias,a Jetta az tetszik de a nagy krómozott hűttőrács már nem annyira,szerencsére Silva ezt is számüzi!
  • Taranov
    Hát Silvát nem véletlenül alkalmazta élete során több cég is.
    Egyébként nekem csak az 5-ös hátulja nem jön be, az orra talán annyira nem rossz, dinamikusabb, mint a 4-es.
  • Rege71
    Én a multkoriakban azt olvastam az Auto Motor und Sport-ban,hogy azért drága a GOLF V gyártása mert egy autó 57 óra alatt készül el míg egy Focus ,Megane stb. 2o óra alatt,ezen akar változtatni a VW. Én nem bánom,hogy kifut az ötös mert nekem nagyon nem jött be a desing! Volt hármasom most egy IV Variantot nyúzok és mindkettőt nagyon csíptem,de az ötös sem külsőre sem belsőre nem jön be,az új Variant egyenesen randa,nem is csoda,hogy kivágták ezt a Murat Grünak gyereket! A Silva féle hatos viszont tetszik,igazi GOLF!
  • pszihopata
    'Persze, nem múlik ezen semmi"-kiszámoltad?
    A melósok bérei minimum duplája mint ázsiában.Ehhez még hozzájön hogy kétszerannyit bíbelődnek egy kocsival,mint a többiek.Szakszervezet,nyugdíjak,társadalombiztosítás, szabadság stb.,volt két mercédeszes ismerősőm,nyáron 3 hétre leállt a gyár,ők addig körbemotorozták európát.Amerikában nincs ilyen jó dolga a dolgozóknak,hát még ázsiában.

Akkor min múlik?
  • Taranov
    Persze, nem múlik ezen semmi.
    Ennél már az embléma-teória is logikusabb volt.
  • Harly18
    Minden oriásvállalatnál így megy ez, ha tehetnék, akkor csillagászati összegeket szavaznának meg maguknak.....honatyáink is ezt csinálják....
  • pszihopata
    Elindulhatunk lefelé is a piramisban,ott is jó pénzek lehetnek.Ez csak 6 ember!
  • Taranov
    Azért valljuk be őszíntén, ez a tétel bizonyára nem bír akkora jelentőséggel a cég költségvetésében.
  • pszihopata
    Gazdagodik a Volkswagen vezérkara

Az idén 10-15 százalékkal növekszik a Volkswagen legfelső vezetőinek a jövedelme - írta a Bild keddi számában egy bizalmas belső javaslatra hivatkozva. Az MTI híre szerint az öt igazgatósági tag javadalmazásának emelésére vonatkozó javaslatot a felügyelő bizottságnak még jóvá kell hagynia.
    A tavaly még hat tagból álló igazgatóság összjövedelme - beleértve a részvényopciót is - 18 százalékkal 13,8 millió euróra nőtt.

• pszihopata
    Említettél valami csillagászati fizetést a vezérkarnál!-azt is a vevő fizeti!
  • Harly18
    "Te ennyire el akarod hitetni magaddal a VW a Zisten dolgot, jó ez neked?"

Itt csak te beszélsz VW és Isten közötti párhuzamról. Egyébként nem, épp azért írtam, hogy nem tudom miért sokkal drágább a gyártása. De jöttél te és felvilágosítottál :) Csak nem értettem miért írják mindig, hogy drága a gyártása, mert az, hogy No-ban drága az értherő, de nem csak ott van VW gyár, s emiatt nem lehet csak ez az ok....
  • DJ BP
    Lesz új 1,6-os dízel 90 lóerővel

Végre talán elérhető árú alacsony fogyasztású motorja is lesz
  • DJ BP
    És miért drága a gyártása? Paraszti ésszel az logikus, hogy azért drága, mert jobb anyagokat használnak fel..stb

Azért tart 2x több ideig összerakni? Mert ez a gond fő forrása...
    Műszakilag semmiben sm jobb anyagú egy japánnál, abban biztos vagyok, belső műanyag vastagabb, na bumm, egészség. Mellesleg a sok modellvariáns kb. 100 féle, ettől is drága. Meg a rossz gyártási technika, stb. Annyi minden van.
    Te ennyire el akarod hitetni magaddal a VW a Zisten dolgot, jó ez neked? :))
  • Harly18
    A 2-es Golfban az jó, hogy az 1-es Golf formatervét tökéletesítették, szerintem a belső tere még ma is megállná a helyét, mert baromi nagy, a csomagtartó is, a motorok nagyon gazdaságosak, az 1.6-os Diesel fogyasztása 5-6 körül mozog átlagban és annak ellenére, hogy csak 54 lóerő nagyon jól is tud menni és a gyorsulása is jó. Egy hátránya van, hogy a diesel nagyon rázza az autót, de a benzinesek azok nem hangosak. Ma is nagyon sok 2-est látni, a legtöbb elég leharcolt állapotú, de még mindegyik talpon van, de találni szép darabokat is, mostanában elég olcsó lett, de pár éve még nagyon sokat értek....Amit nagyon el tudnák képzelni a Bogár mellé az egy GTI, az nagyon klassz...
  • pszihopata
    Egyetértek,szerintem is a 4-es néz ki a legjobban,és úgy hallom mindenhonnan,hogy a 2-es a legjobb műszakilag.
  • Harly18
    Alapvetően szerintem a 2-es Golf volt a legjobb, persze nem összehasonlítva az 5-össel mondjuk, hanem általában véve a legjobban sikerült darab.
    Szép, tágas, jó értéktartó, szóval mindenben a legjobb volt.
    Én úgy mondanám, hogy a 4-es jobb volt, mint az 5-ös formatervben...
  • 5w0rdf15h
    szerintem akkor is a 4es Golf a legszebb az eddigiek közül ^^
  • pszihopata
    Így néz ki egy audi volkswagenjellel az orrán!Ennyi erővel skodajellel is elláthatnák!
  • Harly18
    Kémfotókon a Volkswagen Golf VI!
    Valahol Arizonában

Gőzerővel tesztelik az új generációs Golfot, amibe természetesen beletartozik az extrém körülmények közötti viselkedés vizsgálata is. A kémfotókon látható autóra már egy évet sem kell várniuk a vásárlóknak, így a jelenlegi Golf még az ötödik születésnapját sem éli meg.

Az arizonai sivatagban kapták lencsevégre az egyelőre elől-hátul erősen álcázott következő generációs Golf egyik példányát, amint tesztköreit teljesíti. Sajnos a takarások miatt épp a legfontosabb kérdésünkre nem kaphatunk választ: vajon tényleg szakít a kissé unalmasra sikerült V-ös Golf formavilágával a gyár, és valóban egy érzelmekre ható stílusvilágot kíván bevezetni? A hivatalos bemutatóig sajnos várnunk kell a válaszra, ez pedig 2008 eleje-közepe előtt nemigen történik meg.

A jelenleg futó generáció leváltásával egyébként nem elsősorban az eladások miatti elégedetlenség okán sietnek a gyáriak, ennek prózaibb oka van: az V-ös Golfot egyszerűen túl drága gyártani, és nincs rajta meg a korábban remélt nagyságú haszon. Szintén a költségkímélés érdekében nem kap új padlólemezt az újdonság, tehát az V-ös Golf módosított alapjaira épül majd. Megijedni azért nem kell, műszaki fejlesztés lesz bőven, csupán a bevált részleteket hagyják érintetlenül.

A motorokról egyelőre annyit tudni, hogy az alapegység az 1,4 literes 80 lovas benzines marad, az 1,6-os FSI helyét pedig a 122 lóerős 1,4 TSI veszi át. Az új modellhez is rendelhető lesz a 2 literes 200 lóerős turbó, bár a GTI ennél várhatóan erősebb lesz majd. Lesz új 1,6-os dízel 90 lóerővel és 2 literes 170 lóval, az R36-os csúcsmodellt pedig 280 lóerősre tervezik.

Az új Golf leghamarabb 2008 márciusában mutatkozhat be Genfben, és ezután indulhat az európai értékesítés. A kocsi a világ többi részére 2010-ben juthat el, így Rabbit néven az Egyesült Államokba is csak ekkor érkezik majd meg az autó.

• Harly18
    Ez nem a Golf, ez az újkori Scirocco lesz...Az új Golf lejjebb van :)
    Egyébként nem rossz az, pont jó kor a 25 :P
  • otrosinka
    jól néz ki. nekem 25 éves a golfom, idelye lecserélni :)
  • pszihopata
    A munkaerő drága németországban,ezzel szerintem nem mondok újat.Egy autó összerakásánál nem mindegy hogy összepattintgatják az alkatrészeket,vagy mindent csavaroznak.Az amerikában gyártott autókat feka meg dél amerikai vendégmunkások szerelik össze,mexikói alkatrészekből.Az európai alkatrészbeszállítok drágák,ezért települnek kelet európába,törökországba a gyártók.A német autóipar árban nem képes versenyezni az ázsiai gyártókkal amerikában.Európában is igazából a vámok miatt versenyképesek esetleg,de az itt gyártott ázsiai modellek kemény árharcot diktálnak,és jóval alámennek a német kocsiknak.

• Harly18
    És miért drága a gyártása? Paraszti ésszel az logikus, hogy azért drága, mert jobb anyagokat használnak fel..stb

Az oldala annyiban ugyan az, hogy az ablakok formája, különösen a hátsó szerintem teljesen egyforma...
  • DJ BP
    oldala sem ugyanaz, Passatos vonalakat kap
  • DJ BP
    De ettől függetlenül nekem ez nagyon fura, hogy miért akarnak ennyire spórolni, mikor jól megy a szekér...Ugyanazok az ablakok....nem nevetséges ez 2007-ben?

De a gyártása drága, az senkinek sem jó
  • Taranov
    Szerintem ez csak a duma, amit az újságíró kerített a cikkhez.
  • pszihopata
    'A minőségével nincsen gond, ez is vicc, mikor tudjuk, hogy épp az amerikai autók nem igazán jeleskednek e tekintetben, s akkor a golfot fikázzák?"-golf kategóriájú amerikai autókra gondolsz!Nem igazán vannak szerintem.

A golfot szerintem a konkurens márkákhoz képest ítélik drágának és gyengének.

'És túl drága? Olcsóbb, mint nálunk...Jó, hogy nem ingyen akarják..." -minden viszonyítás kérdése,őket nem érdekli hogy európában mennyiért adják,több pénzért elvárják hogy jobb legyen egy toyotánál vagy hyundainál,de ha még a lóerő is kevesebb csak a jel miatt nem biztos hogy megveszik.
  • Harly18
    Majd kiderül, úgyis majd akkor derül ki, ha bemutatják, addig bármi történhet még, s bármilyen képet mutogathatnak...
  • Taranov
    Az új Astra megjelenése után nagyobb változtatást várnék a VW-től, mint a 4-es és 5-ös Golf közötti volt.
  • Harly18
    Jövő év elején jön az élményhajhász Volkswagen
    Feltámad a Scirocco

Nem kell sokáig várniuk azoknak, akik már spórolnak a legendás Volkswagen Scirocco 21. századi reinkarnációjára. Az autó 2008-ban debütál, és minden bizonnyal ez lesz a legizgalmasabb modell a német márka kínálatában.

Az amerikai Death Valley-ben kapták lencsevégre az álcázott Volkswagen Sciroccot tesztkörei teljesítése közben, aminek végleges formája a tavalyi Párizsi Autószalonon bemutatott Iroc tanulmányautó vonalait idézi majd. A képen is látszik a tervezők szándéka, miszerint a mindennapokban is jól használható, megfelelő térkínálatot és csomagtartót nyújtani képes modellt szeretnének piacra dobni. A Golf GTI-nél könnyebb, kecsesebb és gyorsabb modell így a hot hatch és a kupé kedvelőknek egyaránt ínyére lesz majd, hiszen a gyár a praktikum mellett a legendás elődhöz hasonlóan természetesen nem mindennapi vezetési élményt is ígér.

A jó vezethetőséghez hozzájárulnak majd az erős motorok is, melyek közül a legnépszerűbbek vélhetően az 1,4 literes turbós-kompresszoros TSI 210 lóerős és a 2 literes dízel 170 lóerős változatai lesznek. Az Auto Motor und Sport információi szerint a leggyengébb motor az 1,6 literes 115 lóerős FSI lesz, míg a csúcsot az Audi TT-ből is ismert 3,2 literes 250 lovas V6-os jelenti majd. A legerősebb motorokhoz állítólag összkerék-hajtás is választható lesz majd, míg az erőátvitelek terén a hagyományos hatfokozatú manuális és a DSG közül választhatnak majd a leendő vásárlók.

Az autó a legfrissebb hírek szerint 2008 elején érkezik a kereskedőkhöz, és a legolcsóbb változatok pedig kb. 25 ezer Euro (6 150 000 Ft) környékéről indulnak majd. A kocsi Portugáliában, az Eos-szal közös gyártósoron készül majd.

• Harly18
    Igen, erre már emlékszem, még be is raktam ide hírként. Ezek szerint méginkább igazad lehet :)
    De ettől függetlenül nekem ez nagyon fura, hogy miért akarnak ennyire spórolni, mikor jól megy a szekér...Ugyanazok az ablakok....nem nevetséges ez 2007-ben?
    A minőségével nincsen gond, ez is vicc, mikor tudjuk, hogy épp az amerikai autók nem igazán jeleskednek e tekintetben, s akkor a golfot fikázzák? És túl drága? Olcsóbb, mint nálunk...Jó, hogy nem ingyen akarják...
  • Harly18
    Jó, értem....

Ki tudja, lehet ezek régebbi képek, hisz már majdnem akkor elkezdik fejleszteni a köv. generációt, mikor épphogycsak megjelent az előző. Lehet megtévesztés. Igazad lehet egyébként, de akkor sem hiszem, hogy csak az eleje és hátulja változna, annál azért többnek kell...De majd kiderül...
  • DJ BP
    adikális változásokra nem kell számítani a Volkswagen Golf következő, immár hatodik generációja esetében, a koncepciója azonban némileg módosulni fog, elsősorban az amerikai piac nyomására. Odaát túl drágának, és ehhez képest gyengének és nem elég jó minőségűnek tartják, emiatt az eladásokat tekintve sem úgy szerepel, ahogyan elvárnák tőle. A gyártó szemszögéből az is gondot jelent, hogy egy autó megépítése kb. 37 órát vesz igénybe, ami a duplája annak, amennyi ideig a konkurenciának tart ez a művelet. A hatodik generáció ezért jóval kevesebb változatban fog készülni (jelenleg 97 különböző variáns létezik), a költségcsökkentés érdekében pedig az anyagbeszerzésen és a fejlesztésen is próbálnak spórolni. A tetőt és az ablakokat például egy az egyben a mostani modelltől veszik át, a formaterv a Passatéra és az Eoséra hasonlít, míg a fényszórók, a LED-es hátsó lámpák és a lökhárítók a Golf R32-t idézik majd.

A Volkswagen márka korábbi első embere, Wolfgang Bernhard kezdeményezte a Golf áttervezését, miután a konszern vezetője, Martin Winternkorn túlságosan "modernnek" ítélte meg a jármű formavilágát. Állítólag elsősorban az orr-rész túlságosan nagy légbevezető nyílásait kell finomabbra venni, nehogy a törzsvevőket elriasszák.
  • DJ BP
    meg a Golf hány éves? 5 kb? Teljesen újatt nem csinálnak... Nagyobb focalift, ennyi
  • DJ BP
    Bármennyire sem szimpatizálsz a VW-vel, de azt te sem gondolod komolyan, hogy csak ennyi változás lenne...

Ennek ehhez semmi köze, orra más lesz, de az autó ez lesz.
    Minek lenne tesztautón más forma, külön megcsinálnák? Akkor miért lenne letakarva? Nem logikus
  • Harly18
    Nem tudom, lehet fordítva volt, a lényeg, hogy teljesen átterveztette. Gondolom nem azt mondta, hogy az 5-ös Golfot picit alakítsák át és ennyi....Bármennyire sem szimpatizálsz a VW-vel, de azt te sem gondolod komolyan, hogy csak ennyi változás lenne....Én szeretném azt hinni, hogy ennél azért több lesz a változás, persze érthető, hogy nem fogják teljesen áttervezni a Golfot, mert így sikeres....