3131
  • Harly18
    Csak azt nem értem, hogy miért várnak mindig a kombival ennyit. Persze, nem akarták most veszélyeztetni a Golf Plus-t, s talán még a Tourant, de kaptunk úgymond egy 2003-as Golf kombit, ami persze nem túlkoros, s nem elavult, de mégiscsak itt van mindjárt a VI-os és ahhoz képest az lesz...
  • Taranov
    Nagyon nem vagyok elégedett, hogy mindenféle negatív kritikákat leírnak indoklás nélkül. A Totalcar élen jár ebben, olvasok egy BMW tesztet, semmi lényegi infót nem írnak, a végén az értékelés 4,5 csillag. Nézek egy Alfa tesztet, alig írnak negatívumot, a vége 3 csillag. Szóval a csillagokat vagy random adja egy program, vagy előre el van döntve, hogy melyik márka mennyit kap.
  • Taranov
    És a Thesisről mit gondolsz ennek fényében? :D
  • Taranov
    Túl konzervatív vagy, mást nem tudok erre mondani :d
  • DJ BP
    mert tudnak szép autókat csinálni, lásd Vel Satis ... C5 ...

Úh, hát ezek nekem randák, de tudom szubjektív :DD
  • DJ BP
    azt nem értem, hogy ezen mi a fapad? Tempomat, ESP, Tolatóradar, automata klíma, nem alap rádióó stb. Amiben nincs bőr meg ultraperes felni az már fapad a tesztelőnek?? Nem tudom hol él.
    Meg az 1,9TDI-t legyengézi, pedig húzásával nincs gond, szóval nem tudom mi baja, nem sportautó. A PSA 1,6 dízeljét meg mindenki dícséri, pedig kb. ugyanolyan erős.
    Ilyet másokra nem mondtam még, de ez tényleg ,,elkényeztetett"
  • Taranov
    Hát a Civic nem koppintás, ez szinte biztos :)
  • Taranov
    Valóban nem rossz. Az új sem csúnya, csak Citroen C5, Fiat Coupe, Peugeot 407 és egyéb motívumokat vélek felfedezni benne.
    Ettől függetlenül én bírom a francia márkákat, mert tudnak szép autókat csinálni, lásd Vel Satis, Citroen C6, talán még a C5 is, Peugeot 607, 206 stb.
  • DJ BP
    dehát végülis annyi minden formát ellőttek már, újat nehéz. Főleg hogy praktikus maradjon. Civic 5 ajtósnak sikerült végülis, csak ne legyen klausztrofóbiás hátul utazó :DDD
  • DJ BP
    Az előző Laguna kombi pedig nagyoon jól sikerült külsőre sztem, és egyedi volt (mármint a mostani)
  • Taranov
    Aztán lehet, hogy csak én vagyok túl igényes, mert az új Lagunát is innen-onnan összehalászták, lehet, hogy nem divat már egyedi autót készíteni. (Hozzá kell tenni, hogy kombiból már nehéz is úgy, hogy praktikus maradjon)
  • Taranov
    Mondjuk az ablak tényleg lényegesen le van egyszerűsítve a Golfon, erre a különbségre nem emlékeztem. A lámpa viszont nagyon hasonló, csak a VW megfordította.
  • Harly18
    Hát....Szerintem semmi közük egymáshoz...

• Taranov
    Biztos mondtam már itt is, de az autó hátulja szinte egy az egyben Peugeot 407 SW.
  • Harly18
    Teszt: Volkswagen Golf Variant - Fáziskésés
    Szöveg: Földes Attila

"Hát ebben nincs az égvilágon semmi extra, szinte teljesen fapados" - kiáltott fel szerkesztőségünk igényesebb fele. Nem baj, neki jó lesz, szeretni fogja - érkezett a válasz, majd repült felém a slusszkulcs. Elkaptam és nem bántam meg.

A Volkswagen szinte állandó fáziskésésben van a kombimodelljeivel és nincs ez másként az ötödik Golf-generáció esetében sem. A hármas kombi például még bőven piacon volt akkor, amikor már a negyedik generációs Golfok is az utcán szaladgáltak. Most pedig már célegyenesben van a legújabb hatos Golf, de a jelenlegi modellből csak nyáron érkezett meg a puttonyos kivitel. Talán még időben.

A VW-nél azt gondolhatták, a szélesebb termékpalettán van elég nagyobb belterű modell, amiből a kombi Golfra beinduló vásárlók - akiknek a Golf Plus sem elegendő - kielégíthetik igényeiket. Úgy látszik tévedtek, megnézhették a konkurensek eladási adatait, vagy a márkakereskedők beszéltek lyukat az illetékesek hasába, hogy de igen, kell ez a népnek. Így a Touran és a Golf Plus mellé végre megérkezett a Variant is.

A Golf Variant igazából nem is igazi Golf. Sokkal inkább rászolgál a Jetta Variant névre. A Mexikóban készülő járgány eleje egyértelműen jettás, de a műszaki alap is a testvérmodelltől származik, és felszereltsége, ára is közelebb áll hozzá, mint egy valódi Golfhoz.

Külsőre elég vitathatót sikerült összehozni a dizájnereknek, a megkérdezettek nagy többsége szerint a hátsó valahogy kilóg a képből - olyan, mintha pánikszerűen kerestek volna valamit, ami az autó hátuljára hegeszthető. Rövid barátkozás után azonban nekem már néha tetszett is. Sőt, ami még ennél is rosszabb, az egész autót megkedveltem, a kevésbé gazdag felszereltség és a gyenge dízelmotor ellenére is. De meg tudom magyarázni, vagy legalább megpróbálom.

A takarékosan, de mégis ésszerűen felszerelt belső ellenére sincs különösebb hiányérzet odabent. Nagyjából én is ezeket jelöltem volna be erős szívfájdalom nélkül az extralistán. Az ESP a biztonság miatt, a tempomat és a cd-s rádió a komfort, míg a tolatóradar a feleség miatt jönne jól. A műszerfal kék fényei továbbra is lidércesek, de sebaj. Talán a következő generációba már találnak helyette valami mást. Az utastérben szögletes germán rend uralkodik, mindennek átgondolt, könnyen megtalálható helye van. Nehéz lenne belekötni a felhasznált anyagok minőségébe is, ezek ránézésre, szagra, tapintásra is mind olyan érzetet keltenek, hogy nem fognak pár év alatt elrongyolódni, de a tulajdonosnak nem kell aggódni a drága, kényes anyagok miatt akkor sem, ha a gyerekek hátul egymás fülébe dugdossák a Calippót. Ugyanis drága, kényes anyagok nincsenek benne.

A géptető alá befogott turbódízel nem a teljesítmény terén domborított igazán. A mindössze 105 lovas gép megmozgatja ugyan az 1300 kilogrammos kasztnit, de a teljes terhelés közel kéttonnás tömegéhez már tényleg kevéske. Ellenben a 6,1 literes átlagos gázolajfogyasztás már igen baráti. Hozzá kell szokni a megfontolt, felelősségteljes vezetéshez - vagy hirtelen öregedni harminc évet - és akkor remek dolog a kombi Golf ezzel a motorral is.

Vezetési élményről nincs szó ebben az autóban, legfeljebb a ritka tankolásoknál mosolyodhat el a gondosan adminisztráló autós, amikor végeredményként hat liter alatti átlagfogyasztás szerepel a számsor végén. A váltó és a kormányzás is borzasztóan steril. Egyedül a szuszogó fék és a magasabb fordulatszámon hangoskodó motor zaja az, ami néha visszarántja az életbe a vezetőt az alfa agyhullámok ragadós birodalmából.

Raktere miatt sincs miért szégyenkeznie a kombi Golfnak. Csomagtartójába papíron egy szabványos raklap is befér. Ezt ugyan nem próbáltuk, de talán a potenciális vásárlók is inkább a családi utazás végeláthatatlan mennyiségű csomagját rejtik majd ide és nem raklapnyi vasöntvényt fognak fuvarozni.

Végső soron egy nem túl vonzó külsővel megáldott, de jó nevű, kényelmes utasterű, tágas autóval lehet gazdagabb, aki a későn jött Golf Variantra költi a pénzét.

Egy cikk, melyben ismét vonakodva tesztelik a kocsit, s tetszik neki, de végül végtelen magyarázkodásba kezd, hogy nem is tetszik úgy, s majd megpróbálja megymagyarázni. Aztán megdicséri a formát, hogy megtetszett neki, s a végső értékelésben meg nem túl vonzónak nevezi....de lehet csak megint én furcsálom....

Eredeti
  • Harly18
    Szerintem is van mit kritizálni rajtuk, korábban is ezt írtam, vagy akartam. És sajnos írni sem nagyon tudnak, ez tény....ma már mindenki lehet újdágíró úgy néz ki...
  • Taranov
    Azzal nem értek egyet, hogy nem kell kritizálni az újságírókat, mert akkora marhaságokat írnak gyakran, amire szavakat sem találok. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb esetben még helyesen írni sem tudnak. Engem néha dühít egy kicsit.
  • Harly18
    Szerintem csak jól hangzik az, hogy Sportwagen, s ezért nevezik így....Elég tág fogalom a "sport" jelző...
  • DJ BP
    jó csak ami sportkombi, nem nagyon 500 liter feletti :D

Kb. annyira sportos mint egy E Merci kombi, sehogy :). De nem is kell annak lennie

Kia Ceed SW is hülyeség, mondjuk az Sporty Wagon, még beleférhet végülis
  • Harly18
    Most konkrétan nem erre gondoltam, tudom, hogy a a neve, csak általánosságban jegyetem meg, hogy ne kössünk bele az újságíró szavaiba, mert sokszor hülyeségeket írnak....

Az, hogy Sportos vagy sem....döntse el mindenki....általában annak mondják azt a kocsit, amiben erős motor van és a karosszéria is áramvonalas, de ez is lényegtelen....
  • DJ BP
    ez a neve, ez nem cikkíró kitalációja.

Akkor nem szólhatok semmit?
  • Taranov
    Kicsit olyan A6 allroados, de a felni abszolút nem illik oda.
  • Harly18
    Jó, ennyi erővel ez csak kötekedés, hogy belekötünk egy cikkbe, ahol az újságíró azt ír, amit akar...
  • Harly18
    Volkswagen Neeza: tanulmányautó Kínának

Ahogy egyre élesebbé válik a verseny, a nagy autógyárak is egyre több újdonság bemutatóját időzítik valamelyik nagy kínai autókiállításra.
    A Volkswagen ezúttal Pekingben mutat be egy tanulmányautót Neeza Concept néven.

A Passatra emlékeztető autó afféle átmenet egy kombi, egy terepjáró és egy egyterű között - ahogy angolszász nyelvterületen mondanák, crossover -, de tanulmány létére nem különleges formavilágával, inkább szokatlan megoldásaival hívja fel magára a figyelmet. Az üvegtetős jármű mindkét oldalán egy-egy hatalmas nyílás terpeszkedik, amelyeket egymástól távolodva nyíló ajtók fednek el. Belül a hátra fordítható első ülésekkel folytatódik a hasznos ötletek sora, így a Neeza utastere néhány pillanat alatt kényelmes közösségi helységgé alakítható.

Sajnos egyelőre nem tudni, hogy a VW-nek mik a szándékai a tanulmányautóval, de a jármű kívülről olyannyira szokványos jelenségnek tűnik, hogy azon sem lepődnénk meg, ha holnaptól minden márkakereskedésben kapható volna.

• DJ BP
    ennyi erővel minden amcsi autó sportos...
  • Harly18
    Kínai piacra szánják a Neeza-t, bár még erősen csak prototípus fázisban van...
  • Rege71
    Találtam egy érdekes VW tanulmány autót a http://www.auto.cz oldalon,NEEZA a neve,de sajna nem csaholok csehül ezért egy kukkot sem értettem a cikkből!
  • Taranov
    De milyen jól hangzik már, hogy Volkswagen Sportwagen :) Na jó, annyira nem :)
  • Harly18
    Attól mert nagy motor van benne, nem pedig 1.4-es....persze csak Amerikában....Ott az alapmotor kicsit erősebb, mint nálunk :)
  • DJ BP
    SportWagen

Ez ugyan mitől sportos? :) Alfa SW az igen
  • DJ BP
    tisztább :D
  • pszihopata
    'bemutatnak hat új BlueMotion dízelmotorral szerelt modellt, köztük a Golf és a Touareg tiszta üzemű variációit."

TISZTA üzemű?-ezért bírom ezeket a marketingdumákat,mert a sorok között hangolják az olvasót.Mikor lesz egy belsőégésű motor tiszta üzemű?

• Harly18
    Volkswagen USA Gives Preview of Jetta SportWagen

• Harly18
    Frankfurtban mutatkozik be a Bogárhátú utódja?

Többször felröppent a hír, hogy a Volkswagen egy igazi népautót tervez piacra dobni, Frankfurtban pedig már láthatjuk is a kocsi tanulmányautó változatát. Az egyelőre City Expert névre keresztelt autó még az eredeti Bogár atyjának, az öreg Porsche unokájának, Ferdinand Piechnek az ötlete volt, ám a projektet már Martin Winterkorn, a jelenlegi vezér fogja megvalósítani.

A kocsi igazi világautó lesz, több karosszériaváltozattal, akár ultratakarékos, kéthengeres motorral, és állítólag jellegzetes és szerethető formavilággal. A kocsi ára 10 000 euró körül (kb. 2,5 millió Ft) várható, de terveznek majd egy nagyon olcsó, kb. 1,5 millió forintos belépő szintű modellt is, kifejezetten a fejlődő piacok számára.
    Nem ez lesz a VW egyetlen premiere a kiállításon, elhozzák a Tiguan kompakt terepjáró szériaváltozatát, és bemutatnak hat új BlueMotion dízelmotorral szerelt modellt, köztük a Golf és a Touareg tiszta üzemű variációit.
  • Rege71
    Ez bemutatós szmájli? Sorry nem ezt akartam!
  • Rege71
    Havernak 200 pacis PDTDI-je van,tuningolt és neki is 200 körül jár gyakran a mutató,a kettő njavascript:szmajlik()
    javascript:szmajlik()em zárja ki egymást!
  • pszihopata
    Fene tudja hogy sértődős vagyok-e!Sem a honda sem a ford agyonspoilerezett autói nem tetszenek,ugyhogy itt sértődésről szó sincs.

Csak nem éreztem a vicces hangnemet,de még most sem érzem ha újra elolvasom.

Amúgy én semmi esetre sem vennék gti-t,mert mikor egy 3000-es sigmával jártam,állandóan 200 körül járt a mutató.Ebbe a forgalomba egy dízel nekem bőven megfelelne.
  • Taranov
    Tényleg gyönyörű a Golf GTI, főleg a piros és a fehér.
  • Harly18
    Remélem nem gázoltam bele a lelkedbe, bár a neved alapján nem hiszem, hogy túl sértődös lennél, aki zokon vesz mindent :)
  • Harly18
    Jó ezt kicsit viccesen akartam megfogalmazni, s a smile is lemaradt.

És én szoktam állandóan azt mondani, hogy a szépség szubjektív, így nem mondtál újabbat, csak nem értetted a vicces hangnemet, hanem rögtön haraptál...

Csak annyit akartam vele, hogy számomra a viszonylag egyszerűbb GTI sokkal tetszetősebb, mint a Ford Focus és a Honda Civic sportváltozata, melyek elég sok spoilert viselnek magán.....