3131
  • Harly18
    Szerintem szép a beltere, csak túl sok benne a kerek műszer...

A Concept verziójé azért érdekesebb...
  • Taranov
    Jól néz ki. Bár ebben a kategóriában nem lehet már egyedit alkotni szerintem, de kellemes a forma ettől függetlenül.
  • DJ BP
    kívül még tetszik is, de belül, legalábbis fotón nem jön be. A Golf belső szerűség jobb lenne, ez a Golf Plus dizájn nem tetszik
  • Harly18
    Exkluzív: Volkswagen Tiguan már itthon

Hivatalosan csak egy hónap múlva tartják a Volkswagen Tiguan világpremierjét, de Magyarországon már itt az autó.

Szeptember elején a Frankfurti Autószalonon leplezik majd le a Volkswagen új, kisebbik szabadidő-autóját, a Tiguant. Igaz, hogy már a hivatalos információk is napvilágot láttak az autóról, mégis meglepődtünk, mikor egy olvasónk írt, hogy Magyarországon találkozott az autóval.
    A képeket megkapva azonnal láttuk, hogy vélhetően gyári autóról van szó, hisz' WOB a rendszám eleje, azaz wolfsburgi illetőségű az autó. Egy gyors telefonnal kiderítettük, nem tévedünk, ugyanis a központból érkeztek a Porsche Hungariához a német kollégák tárgyalni az újdonsággal, amelyben a gyengébbik, kettős feltöltésű benzinmotor dolgozik.
    Magyarországon 2007 október végétől vesznek fel előrendelést az autóra.

Nem mutat rosszul :)
  • Harly18
    Az csak egy a sok közül :)
  • Rege71
    Gondolom,a brazil Golfon is nagggyon elcsodálkoztam!
  • Harly18
    Nincs mit....ha tudnád hány olyan VW létezik, amikről még csak nem is hallottál....még napjainkban is :) Egész modellgenerációk, mint nálunk a Golf, Polo és társai....
  • Rege71
    Köxi,ez érdekes!
  • Harly18
    Volt SP1 és SP2 is, nem sokban különböztek egymástól, 1.6-os 75 LE-s motor volt bennük és összesen valamivel több, mint 10 000 darab készült belőlük...
  • Harly18
  • Harly18
    VW SP2

Nem tudni róla sok infót, csak azt, hogy 69-től gyártották a 70-es évek közepéig, sok elemet vettek át a 411-esből, de nem lett túl sikeres, s viszonylag kis darabszáma ellenére több club is van, ahol a tulajon tömörülnek, de leginkább Dél-Amerikában. Szerintem a legfőbb piac is ott volt leginkább...
  • Rege71
    Harly,a topik nyitó képen milyen VW látható? (a képen a harmadik barnás kupé)
  • Harly18
    Igen, ezek akkor a leggyönyörűbbek, mikor gyári állapotban vannak és nincsen semmi sem átalakítva rajtuk.
    De azt is el kell ismerni, hogy vannak szép "tuningok" is, bár szerintem ezeket vétek tuningolni, ha nekem lenne ilyen (bilibe lógó kezekkel), akkor egy felnin kívül semmit nem változtatnék...
  • DJ BP
    Szépek mondjuk én letörném a kezüket akik ilyen felniket pakolnak fel, nem illik oda :D
  • Harly18

• Harly18

• Harly18
    Néhány szépség... :)

• Rege71
    Amikor a Jettát bevezették fél misivel a listaár alatt adták 2 hónapig.
  • DJ BP
    új modellnél elfelejtheted
  • DJ BP
    jó hát akció, más márkánál akcióval 3 millió :)
    De ezzel már tényleg korrekt ár, meg a Perfekt modellek is jók.
  • Rege71
    Az tényleg jó ár,remélem a VI-os sem lesz drágább!
  • Taranov
    Most látom az akciót a VW honlapján, miszerint a Golf Edition 3,5 millióba kerül kereken. Ennyiért már senki nem panaszkodhat az árára, azt hiszem.
  • Taranov
    Ez azért kicsit kamuszagú.
  • Harly18
    Megválik tetejétől a Volkswagen Phaeton

Készül a kupé-kabrió

Egyre biztosabb, hogy a Volkswagen Phaeton következő generációjából kemény tetős kabrió is készülni fog. Kérdés, hogy a limuzin nem túl fényes pályafutása után lesz-e keresnivalója az újdonságnak.

Hosszú ideig az sem volt biztos, hogy a Volkswagen Phaetonnak lesz második generációja, ám Martin Winterkorn eltökéltségének köszönhetően már nincs kétség afelől, hogy a limuzin megújul. A VW prémiummárkás törekvései itt azonban nem érnek véget, legújabban ugyanis egy Phaeton kabrióról is hallani lehet, ami szintén a luxuskategória vásárlóit célozná meg. Egyes vélemények szerint az autó a még fejlesztés alatt álló Porsche Panamera, mások szerint az Audi A8 padlólemezére épül majd, az viszont biztos, hogy az Eosnál jóval nagyobb lesz, és szintén lenyitható kemény tetőt fog kapni. Az itt látható kép is az Eos formájából indult ki, és azt próbálja megmutatni, milyen lehet majd a Phaeton kabrió. Az újdonságnak mindenképpen ütős formatervvel kell rendelkeznie, hiszen csak így lehet esélye a konkurenciával szemben, de a siker még ilyenkor sem vehető készpénznek, mivel mint azt láttuk, a vásárlókat nem könnyű meggyőzni, hogy óriási összegeket fizessenek ki egy a felső kategóriákban nem túl nagy presztízzsel rendelkező autóért.

Az is kérdéses, hogy a konszernen belül hogyan férnek meg majd egymás mellett a hasonló modellek, a válaszokra viszont még kb. 2 évet várnunk kell, hiszen a legújabb Phaeton csak 2009-ben mutatkozhat be.

• Harly18
    A VW mégsem használja a Bluetec márkajelzést

Úgy néz ki, a korábbi tervekkel ellentétben nem Bluetec néven jelennek meg a VW dízelmotoros modelljei az Egyesült Államokban.

Európa legnagyobb autógyártója még tavaly ősszel kötött együttműködési megállapodást a Mercedessel: eszerint a VW átvenné a Mercedes által kifejlesztett kipufogógáz-tisztító eljárásokat a Bluetec jelzéssel együtt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a műszaki együttműködés is megszakadt-e a Mercedessel, vagy csupán a Bluetec név használatát mellőzi a Volkswagen, de az már most biztosnak látszik, hogy a 2008-ban bemutatkozó amerikai dízelmotoros VW és Audi modellek TDI jelzéssel kerülnek forgalomba.

Állítólag annak köszönhető a döntés, hogy a VW vezetése szerint a Bluetec jelzés túlzottan is kötődik a Mercedes márkához. Ugyanakkor az Audi R10-es versenysikerei révén Amerikában már most is közismert fogalom a TDI dízel, így azt remélik, ez utóbbi használatával sikeresebbek lehetnek.

• Harly18
    Valaki más írta, én csak annyit próbáltam leírni, hogy valamilyen úton módon egyik Golf a másikból fejlődik, tehát a 4-es után az 5-öst nem 0-ról kezdték el újra, hanem a 4-est vették alapul és azt alakították át....
    A kombiknál is nem úgy értettem, hogy az 5-ös kombi gyakorlatilag a 4-es, csak máshogy néz ki, hanem nekik is van apró közük egymáshoz....:)
  • DJ BP
    Te írtad azt, hogy az 5-ös Golf a 4-es alapjaira épült,

Akkor félreértettük egymást :) Azt hittem, hogy a 2003-as Golf kombit a IV-es Golf kombira értetted :)
  • Rege71
    Jav. a III,IV és V nem egyezik.
  • Rege71
    Végül is nem késtek az V-ös kombival,csak az elöző vezérkar nem is akart egyáltalán ebben a szériában Variantot mondván ott a Golf+ és a Touran,de kereskedői és vásárlói nyomásra beadták a derekukat! Sztm várhattak volna még egy évet és egyszerre mutatták volna be a Golf VI-ost 3,5 ajtós és kombi változatban. Egyébként a Golf III,VI és V a lemezek alatt semmiben sem egyezik,viszont az V és a VI nagyon sokban fog költségtakarossági megfontolásból,a VW is a japán oéldát követi és eztán 4-5 évenként fog modelt váltani,új lesz a desing de a lemez alatt minimális lesz a változtatás. Ez jót tesz az eladásoknak de az értéktartást szerintem rontani fogja.
  • Harly18
    Nem értesz...Te írtad azt, hogy az 5-ös Golf a 4-es alapjaira épült, így méginkább lehetne elavultnak nevezni (én így értelmeztem). S erre írtam, hogy a 4-esnek is van köze a 3-ashoz, akkor ezzel az erővel még elavultabb...
    Természetesen tudom, hogy a Kombi a 98-as 4-es alapjain van...
  • Taranov
    Ja, meg a Megane is. Lehet, hogy ez egyszeruen azt bizonyítja, hogy nem kell 5 évente frissíteni a modelleket, elég lenne 10 évente.
  • DJ BP
    Focus, Astra is ugyanígy sztem akkor már :)
  • DJ BP
    Basszus hát a IV-es Golf variant a 98-ban bemutatott IV-es Golf alapjain van. Ezen mi a meglepő? Semmi köze a 3-ashoz. Nem értelek
  • Taranov
    A IV-es annak idején nagyon megelőzte a korát, ezért is engedte meg magának a VW, hogy az V-ös szinte csak egy facelift legyen.
  • Harly18
    Ezzel az erővel mondhatnánk azt is, hogy a 4-es meg a 3-ból fejlődött, így akkor az 5-ös Golf majdnem 3-as csak... :) Ez már nagyon eröltetett....A 4-es még ma is modernnek számít...
  • Taranov
    Mondjuk a 10 éves Golf IV még mindig kifogástalan, megfelel a mai kor követelményeinek is. Ezért is nem sürgetném én a VI-os Golf megjelentetését, elég lesz akkor, ha megint egy olyan korszeru autót tudnak kihozni, mint amilyen 1997-ben volt a Golf IV.
  • DJ BP
    de kaptunk úgymond egy 2003-as Golf kombit,

Jó de az is 90-es évek végi Golf IV-en alapul és azért :)
  • DJ BP
    Hát ezaz, de a Touranhoz semmi köze, más kategória. Sok márkánál van kombi, kisegyterű (Golf Plus, C-Max, Scenic), közepes egyterű (Touran, S-Max, Grand Scenic).
    Citroennél nincs kombi igaz
  • Harly18
    Gyártásba kerülhet a VW Neeza

Kínai lapértesülések szerint a Volkswagen helyi partnere, a FAW segítségével már jövőre megkezdheti a praktikus nagyterű jármű gyártását. A Neezát még tavaly novemberben mutatta be a VW Pekingben, tanulmányautóként, de a szélsőséges formai megoldások hiányából már akkor sokan arra következtettek, hogy a szokatlan arányú, magas kombi rövidesen kapható lesz.

A Neeza karakterében és egyes részleteiben ugyan az Audi Q7-esre emlékeztet, de jóval kisebb annál: csupán 4,5 méter hosszú, azaz használati értékét tekintve inkább a Golf Variant szintjén áll. Várhatóan a szériaváltozat műszaki alapjai is a Golfból származnak majd, bár úgy hallani, a motorpalettán nem szerepelnek majd gyenge négyhengeres szívómotorok: állítólag már a belépőmodellbe is 140 lóerős, turbós és kompresszoros TSI motort építenek, a csúcsváltozatba pedig a Passat R36-os V6-osa kerülhet. A Neeza nagy kerekeivel és viszonylag nagy hasmagasságával valamiféle szabadidő-autónak tűnik, de valódi terepjáró képességekről persze nincs szó: a cél inkább az, hogy a típus Kína úthálózatának elhanyagoltabb részein is elboldoguljon. A pletykák szerint a típus kizárólag Kínában készül majd, és eleinte nem is lesz kapható másutt. Ugyanakkor a fejlesztés és a gyártás előkészítése már jó ideje folyik, így a Neeza szériaváltozatát akár már 2008 második felében leleplezhetik.
  • Harly18
    A cikkhez visszatérve...ha már megdicséri a fogyasztást, akkor nem kellene külön a motort legyengézni, mivel egyértelmű, hogy ilyen fogyastása nem egy 250 LE-s motornak van...